Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz szasanyi #73135 üzenetére
Nagy valószínűséggel amit te írsz az a szoftver verziószáma, nem a WebOS-é. Ha jól emlékszem ugyanezt kérdeztem én is régebben haverom tévéje kapcsám, ugyanezzel a számmal, és kiderült, hogy a WebOS az csak 3-as, mert az a szám a szoftver verzióját jelzi, nem a felület verzióját.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
devil-k
nagyúr
válasz szasanyi #72101 üzenetére
Életszerűtlen az egész. Haladni kell a korral. Én pl építettem egy szervert magamnak 4db hot-swap HDD fiókokkal. 7/24-ben megy a torrent és megosztás, mind a 2 (hamarosan 3) Apple TV-m innen streameli a tartalmat.
Ezen felül Netflix és HBO Go. El sem tudnám képzelni, hogy USB kábellal szórakozzak.- mozi bolondéria -
-
Skynet258
veterán
válasz szasanyi #72095 üzenetére
Én is főleg Netflix-et nézek, de azért van pár film és sorozat ami ott nincs fent, így kénytelen vagyok NAS+Z9X kombót használni. Persze relatív drága pakk, de évekig kiszolgál és nincs vele sok macera sem ha egyszer beállítasz mindent jól. És akkor tényleg úgy nézel mindent, hogy nem a hibákon meg a "háttérmunkán" kell görcsölni, hanem leheveredsz, megnyomsz pár gombot és mehet a pihi. Ennek sajnos ez az ára.
-
Imi1981
veterán
Az ilyen dolgokat még vásárlás előtt kell érdeklődni nem utána mergelődni. Azért nem olyan olcsó cuccok ezek, hogy vaktában vegye az ember. Apple tv 4k szerintem nagyon jó és stabil tv box jó os-el de nem usb lejátszásra. Amúgy usb lejátszás szerintem sokkal nagyobb szarakodás mint például a lejátszás idejére bekapcsolod a PC-t vagy laptopot és onnan hálózaton keresztül lejátszod a filmet (plex, emby , smb stb). Nem kell másolgatni és ide oda cipelni az USB hdd-t. Legjobb egy nas vagy alacsony fogyasztású PC-t nasként használni és többé nem kell usb hdd. Legalábbis én így gondolom de persze mindenki úgy használja ahogy akarja.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mondjuk azt még így sem (vagy főleg így nem) nem értem mi célra adnak hozzá USB kábelt... - a táv töltéséhez.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szasanyi #72093 üzenetére
Az Apple TV nem médialejátszó, szóval nem is kéne, hogy tudja, más Apple termék tudja, ha már általánosítva írod.
Én pl. 8 éve használtam utoljára USB-re csatlakoztatott HDD-t, minden NAS-ról, gépről vagy routerről megy, tehát nálam nem szempont az USB megléte. Szerencsére van jónéhány lehetőség, de sajnos egyik megoldás sem tökéletes. Még nem találtál lejátszót?ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szasanyi #72091 üzenetére
Nincs, hálózat lejátszásra van lehetőség, pl. routerre csatlakoztatott HDD.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #72087 üzenetére
Megertem az álláspontodat, de nem írtam a lebutitott minőségről ( volt részem benne). Ezt a csontot már többször leragtuk.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #71999 üzenetére
Ennyiért jönne Kínából is, de itthoni gari van erre. 30$ emelkedett a nagyker ára odakint a vissza jelzések szerint.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #71894 üzenetére
Ha az elődjét az X9S-et 50-60-ért bel lehetet szerezni, akkor ennek is kb. annyinak kellene lennie . Már az is kicsit túlárazott volt, de 80-85 már tényleg az. (Ráadásul, ha jól tudom el is marad az X9S-től a Z9S jó néhány "alap" dologban. Plusz ficsőrök lettek egy pár, de hátralépés is..)
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #71817 üzenetére
Amlogic-on hibátlan lejátszás csak CoreELEC-kel lesz. Ha DV is kell, akkor AM6B Plus, de az csak Android alatt megy. AM7-re még egyelőre nincs CE.
#71818 tomp:
Szerintem nem vette meg, mert akkor írnák.
Azért szemét a Google, a Minix és a Dune is dobálja az ingyen boxokat[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71774 üzenetére
Még nem találkoztam olyan boxszal amihez bármelyik légegerem ne lett volna jó. Kizártnak tartom, hogy ne lenne jó hozzá. Minix Neo A2 Lite-ot és Mele F10 Deluxe-ot használtam/használok számtalan boxhoz és mindegyikkel jól működtek
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #71774 üzenetére
Szinte bármelyik légegér jó szinte bármelyik Box-hoz. De pont az AM6 esetén írtuk már le többször is, hogy alaplapi interferencia miatt lehet kelleni fog egy kis USB hosszabbító kábel (20cm-es is elég), mert a nélkül lehet nem venné a jelet rendese a légegér vevője (ez is nagyon egyedi hiba). Nomost amit linkeltél az már az újabb B verzió, amiben lehet ezt a gondot már javították, ehhez külföldi tesztek/fórumok kellenének, hogy kiderítsd. De az USB kábel toldós megoldás mindenképp működne.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #71771 üzenetére
Légegér ajánló. (Annyi biztos, hogy ha már csak abba belegondolok, hogy mennyit spórol vele az ember én elemeset már többet nem vennék. A Rii MX9-et meg már több hónapja használom (igaz nem napi rendszerességgel), de még 1x sem kellett töltőre raknom.)
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz szasanyi #71771 üzenetére
Többféle változatban létezik - vagy hívjuk klónoknak őket...
Az enyémben nincs gomb világítás.
Az a jó benne, hogy nem csak WiFi-n (a hozzá adott adapterrel) működik, hanem van rajta infra is, amit az 5 tanítható gombbal használhatsz (természetesen a készülék eredeti távirányítója kell hozzá). Vagyis jó olyan készülékekhez is, amelyeket csak IR-rel lehet bekapcsolni, mert kikapcsolt és/vagy standby állapotban nem figyeli az USB portját, amire az adapter csatlakoztatva van.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71616 üzenetére
Minden hangformátumot kezel, de ugye elérhető a Dual rendszer is, gyárilag, ebben az esetben van egy Androidod meg egy CoreELEC-ed, utóbbinál meg kb. minden megvan kivéve Dolby Vision. Az a szomorú, hogy veszel 50-ért egy lejátszót, ami jó-jó, de mégis van egy kis bibi, a Netflix licence miért hiányzik? Legalább L1 lenne, hogy Kodival meglegyen a 1080p. Érthetetlen dolgok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #71616 üzenetére
mikrofon-t is kérdezheted neki is volt, de ez ugye attól is függ volt e hozzá megfelelő erősítőjük is.
Szinte bármelyik Android-os Box-hoz jó bármelyik légegér. Csak mint írtam pont az AM6 Plus-nál akadtak velük problémák (ez is igen ritka dolog), mert az USB vevő valami interferencia féleség miatt, közvetlen az USB port-ba dugva néha nem működött rendesen. Erre írták az USB hosszabbító kábeles megoldást.
Szerk.: rossz volt a korábbi link, itt látszik a menüben a True-HD.
Ez meg az optikai kábeles okosság.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #71607 üzenetére
Ki tudja kik csinálják ezeket a táblázatokat. A menüjében minden estre van True-HD kapcsoló is. It is teszteli egy "nagyszerű" hozzáértő, de ami azután jön, hogy az optikai-ból akar True-HD-t kifacsarni (és a végén ezt hiányosságként fel is emlegeti, hogy nem ment) az azért már több, mint vicces...
-
gulyasa
őstag
válasz szasanyi #71609 üzenetére
Hmmm. Érdekes....
Az általad linkelt oldalon annak az AM6B-nek a leírásában nem szerepel a WiFi6...Én viszont erre gondoltam, ami alapján írtam:
Ugoos AM6 Plus és AM6B Plus összehasonlítás - Itt írnak a távirányító változásról (is)
Hivatalos oldal - Bár itt még csak "pre-order" van. És nincs kép a távirányítótól.
Banggood link (Csak kínai raktárból van még)Szerk.: Mondjuk a távirányító valószínűleg lényegtelen. Még a Himedia Q5-höz - csalódás miatt már rég eladtam - annak idején beszereztem egy légegeret. Valószínűleg az Ugoos-hoz is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz szasanyi #71607 üzenetére
Hoppá! Látom, már van ("kicsivel") újabb Ugoos is - (AM6B Plus).
Utánanéztem, van már benne WiFi6 és változott a távirányító (jobban tetszik, mint a rikító narancssárga gombos előd...)
Amúgy szinte teljesen ugyanaz, de a táblázatban lévő árak nem teljesen frissek, valójában nincs akkora különbség. Kb. ~50e vs. ~55e HUF (ÁFA, VÁM nélkül).Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71591 üzenetére
Nem értem ezt a Dolby Vision őrületet, a TV-n kívül van még két készülékem, ami Dolby Visiont tud, egyik egy UHD Blu-ray lejátszó a másik Apple TV 4K, a legtöbb DV filmet Netflixen nézem, az meg minden DV és Netflix licence-s eszközön működik. Jelenleg CoreELEC-nél jobb médiaközpontot nem tudok, pontosabban ezen a rendszeren olyan sok minden megoldható (kiegészítők segítségével), hogy a DV hiánya már nem is hiány, arra ott a TV. Kell egy jó lejátszó, de ezt már írtam, Khadas VIM3 Pro, Beelink GT-King, Odroid N2+, és azokon a Netflix is megy 1080p-ben, van HLG, HDR10, HDR10+, Dolby Vision HDR10-ben megy és mindegyik jól. Nekem a Dolby Vision olyan, hogy jó, ha van, de nem kutakodok minden áron az ilyen tartalmak után, Netflixen, Apple TV+-on rengeteg ilyen tartalom van és bőven megfelelő.
-
tomp
félisten
válasz szasanyi #71591 üzenetére
Dolby Vision színhű, freki váltás megy!
TS-ből a DV-t nem mindig szereti a Plex azaz film közben kilép a Plex. Ezeket a filmeket át kell dobni mp4-be vagy mkv-ba. Én mostanában jobban preferálom az mkv-t.
Egyedül a Transformers filmeknél van DV gond de ott szerintem a Paramount cseszett el valamit mert csak velük van gond. Színes villogások vannak. De LLDV-re állítva a boxot, megszűnik a hiba. -
Archttila
veterán
válasz szasanyi #71464 üzenetére
Esetleg ha nyitott vagy a DIY cuccokra akkor itt az "új" OPPO UDP-203 clone (család): [link] ehhez képest az NV Shield csak egy marketingötlet. (hééé héé héé, rakjátok le a köveket)
na de komolyra fordítva: ha nem sürgős a vásárlás, akkor nálam jövőre - Január környékén - megnézheted. (idén már valószínűleg nem költök ilyesmire)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71470 üzenetére
Itt is van bőven tapasztalat, nem csak CE képes eszközöm van. :) Pontosan ezért írom azt amit. Sok sikert a két kiszemelthez, nekem egyik sem felel meg, minden mást itt a topikban is olvashatsz mindkét eszközről, nem kell külföldi fórumokat olvasni. Shield TV Pro filmekhez jobb, Zidooknal viszont van olyan modell ami zenére alkalmasabb, de az nem a Z9X.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71467 üzenetére
Én elfogadom ahogy te is fogadd el. A hozzá nem értésed okozza ezt a frusztráltságot ami miatt ennyire nem akarod elhinni, hogy bizony jelenleg a CE a legjhasználhatóbb médialejátszót adó OS. Ha egy normális eszközt vettél volna akkor semmilyen problémád nem lett volna. Évekkel ezelőtt elég sokszor előfordult, hogy "harcoltam" a gagyi Amlogic boxok ajánlásai ellen, pont az ilyen felhasználók miatt, mint te, egyszerűen nektek olyan kell, ami jó, az olcsó boxok is jók, de sokkal több törődést igényelnek, és sokaknak nincs erre ingerenciája.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71464 üzenetére
Egy párszor le lett írva. Még mindig egy jó CE képes box a legjobb médialejátszó.
-
Archttila
veterán
válasz szasanyi #71436 üzenetére
Nv shield pro-nál érdemes megemlíteni a gyártó által ezidáig még csak el sem ismert, ám sokaknál anyázásra okot adó, hónapok (évek)? óta totál leszart de hatalmas Wrong colors in Dolby Vision bugot: [link]
Gondoltam megemlítem, hátha ez is szempont.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
LógaGéza
veterán
válasz szasanyi #71438 üzenetére
Vettem már Alzáról két SHIELD Pro-t is, ugyanilyet mint amit linkeltél, tökéletesen működnek, nem beragadt készlet, és az ára is ennyi.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71438 üzenetére
5 perc alatt fel lehet rá tenni a CE-t és csak használni kell. Kérj meg valakit, hogy hozza rendbe.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71436 üzenetére
Nvidia Shield Tv Pro, de mi a bajod a CE-vel? Egyébként van olyan CE-box amit nem kell mókolni, de ezt írtam. Beelink GT-King CE kártyával érkezik, behelyezed és használod. Khadas Vim3L HTPC ed. CE-vel érkezik, semmit nem kell mókolni. Csak hallgatni kéne a fórumtársakra és pillanatok alatt meglennél a dologgal. Olyan boxot vettél, ami nem 100%-ban tökéletes választás mivel már elqrvultak a gyártással.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz szasanyi #71380 üzenetére
Szerintem menjél át az Amlogic topikba, ott pikk pakk segítenek..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #71337 üzenetére
Egy év múlva jönnek a többet tudó boxok és még drágább lesz. Az inflációról nem is beszélve.
feláfa-zás már hogyne volna és volt is. Kinti EU-s boltok is a nagyobb forgalomnál (évi 100000 €) már a 19 és a 27% áfa közti összeget rápakolták. 3 éve is így vásároltam.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szasanyi #71337 üzenetére
Minek a kijelző? Ma már nem divat. Egyébként CoreELEC-el az egyik legjobb lejátszó (Amlogic). Azért "drága", mert jó, de van a VIM3/Pro (nem L) az erősebb, nekem mindkettő van, nagyon korrekt cuccok és hibátlanul működnek, élőben jól néznek ki, és nagyon masszív darabok egyik átlátszó másik grafit szürke pirossal.. Ha kell a kijelző akkor ott a Zidoo, Dune vonal, de nem feltétlenül jobbak. 1 év múlva is hasonló lesz a szitu. Egyébként a Khadas EU-ból szállít (pontosabban UK-ból ha nem tévedek, de lehet, hogy máshol is lett egy raktáruk)
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #69160 üzenetére
Ez a 160$ körüli ár reális. Ha nem EU-ból jön akkor + ÁFA + kezelési költség.
A Pro-t próbáltam, az jó volt android alatt is, ha meg DV is kell, akkor az CE-n még nincs.
A Shield a streaming szolgáltatásokban (kivéve Youtube, ott nem megy a HDR), játékokban és a felskálázásban jobb, viszont nem tud HDR10+-t. -
blakey
titán
válasz szasanyi #69058 üzenetére
Android alatt lehet netezni és torrentezni, CE alatt lehet torrentezni. Kettő egymás mellett is elfér és könnyen át lehet bootolni. ehhez nem kell windows, ráadásul ott nem annyira jó a HDR. Ugoos egy márka mint a Minix, Beelink. Nem kell félni a CoreELEC-től, messze jpbb és használhatóbb médialejátszó, mint a Himedia vagy a Zidoo saját beépített lejátszóik.
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #68873 üzenetére
Már többször leírtam, egy 40$-os box CE-vel a best buy, nem kell félni az 5 perces telepítéstől.
Lesz kadenciahelyes 4K HDR10, HDR10+, HLG, és HD hangok (Atmos is).De ha bárki fél, én ingyen és bérmentve, beszerzési áron megcsinálom neki. Társadalmi munkába belefér
- Küldök egy microSD kártyát amin az adott boxnak megfelelően előtelepített CE van, csak egy reset gombot kell nyomni indításkor
vagy
- Rendelek neki boxot kintről és felteszem rá a CE-tPersze lehet próbálkozni az új Dune-vel is, csak a 3D MVC-vel nyújt többet egyelőre és jóval drágább.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #68875 üzenetére
Futeko-n ingyenes szállítás van és rendes garancia is. De továbbra is ajánlanám, hogy ezekkel az új Dune-kkel meg kell várni a részletes teszteket, külföldi fórum-os tapasztalatokat.
Amúgy várhatóan nemsokára itthoni boltból is kaphatóak lesznek, hazai garival.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #68832 üzenetére
A 4/32 CoreELEC-re bőven elég, még a 2GB is jó lenne, de azoknál nem nagyon találni gigabit LAN-ost. Ezeket a plusz távokat nem ismerem, a gyári a célnak megfelel de elég gagyi, jobban jársz egy külön RF-essel vagy használod a CEC-t.
A Minix teszt várat magára, mert ígértek normális Dolby Vision-ös firmware-t. -
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #68471 üzenetére
Igaz én meg pont 69 januárjában kezdtem el. 24 évig szórtam elfüstöltem a pénzt.
-
Beni2360
félisten
-
xrvman
őstag
válasz szasanyi #68361 üzenetére
Tudok ajánlani valami jó kis oldalt? Szeretnék tájékozódni a médialejátszó lehetőségekről. A film nasról menne. A jelenlegi V8 nem tudja kezelni a H265 os videókat és a mostanság 1080 H264 es filmek mellé tett 7.1 es hangokat.
Esetleg ajánlotok egy médialejátszót, megköszönném. Nem muszáj a legolcsóbbnak lennie. -
djnice
veterán
válasz szasanyi #68361 üzenetére
Ez az oldal egy vicc, írtam már neki párszor facebook-on, de nem nagyon érdekli. Az a bosszantó hogy ingyen megkapja a lejátszókat ezekért a "tesztekért".
Más: Tegnap jött fw frissítés a Minix U22-XJ-re de nem lett sokkal jobb, továbbra sincs AFR és Dolby Vision lejátszás, lehet amíg nem lesz rendes fw, nem írom meg a tesztet, hiszen nincs sok értelme, CoreELEC-kel pedig pont ugyanolyan mint a többi olcsó box.
Az Ugoos Am6 Plus-nál viszont megoldották a DV-t és ahogy nézem ezen a videón a Kodi 18.6-tal is működik: [link] -
blakey
titán
válasz szasanyi #68019 üzenetére
Az a "jellegtelen" doboz minőségi és kiváló hűtéssel rendelkezik, közvetlenül a Q10 Pro mellett használtam a Neo U1-t és szinte azonnal "repült" a Himedia. Még megvan az U9-H de most épp nincs használatban, gondolkodtam, hogy eladók két boxot, mert megint sok a 4 de egyelőre jó ha van tartalék, néka előveszem és használom őket.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #68009 üzenetére
A Q10 Pro-mon FW frissítések után az első dolog, hogy kikapcsolom a LED-es kijelzőt. A legzavaróbb dolog, ha egy elsötétített szobában, mozizás közben az ember szemébe világít (még oldalról is). Semmi olyat nem mutat ami létfontosságú lenne egy lejátszó szempontjából. IMO. Az Odroid gyári kasznija egyenesen randa és szerintem a WIM3-é sem valami szép, ez igaz, de inkább megpróbálnám hátrébb tenni/elrejteni, minthogy a lejátszó képességekben kössek kompromisszumot. Meg azok az X96-osok sem épp valami szépségkirálynők. A Z9S sem tetszik, vagy Zidoo-t nem akarsz, túl drága?
-
blakey
titán
válasz szasanyi #67999 üzenetére
Nagyjából igen, így van, de biztos van olyan amivel gond lesz. Mindenki mindent ír, de 1 dolgot nem, ezeknél az olcsó boxoknál előfordulhat 1-1 széria ami a korábban jól működő szériához képest nem működő chip-et kapnak, ez lehet Wifi, LAN, BT külön-külön de akár egyszerre is. Az olcsóságuk miatt talán nem nagy kockázat. Karácsony előtt az S922X/A311S mellé bevállaltam egy S905X3-at egy X96 Air személyében eredetileg 100-as LAN-al volt hírdetve, és ennek tudatában vettem, nos amit kaptam az más gigás és mindene működött, de van aki már olyat kapott ahol nem megy a BT vagy épp nem gigás a LAN-ja. Fel voltam készülve, hogy nem lesz jó, ezzel szemben most hétvégén bekötöttem, hogy teszteljem és használjam, teljesen korrekt, mindene működik. Tehát fel kell készülni arra a lehetőségre is, hogy valami nem működik. Ha megbízható eszköz kell akkor Khadas VIM3L HTPC Edition, Vim3/Pro, Odroid N2 CE Edition, ezek biztosan jók. A Beelink is kijött dual OS-el, tehát előre telepített CE-vel, ezek megbízható gyártók és jó boxok viszont drágábbak.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szasanyi #67946 üzenetére
Hát ott vagy valami nem stimmel, vagy változtak über nagyon a jogszabályok azóta (amiről én nem tudok), de ha tényleg az EU-n belülről jön, akkor semmiféle ÁFA, MÁFA, VÁFA mifene nem kellene rá jöjjön pluszba. Vagy most nem tudom miről beszélsz, mert ha az amazon.de szorozta fel előzetesen neked magától, akkor az megint másik dolog, de mondjuk azt sem érteném, hogy miért (onnan én még nem rendeltem, ellenben Ali-ról nemrég Spanyolból (ami valójában Németből jött) épp egy ilyesmi Box-ot és pont annyit fizettem érte, mint amit a weboldalon mutatott, ennyi).
(Ja és itt már írva volt, hogy a külföldi webshop-okban mindig $-ban kell nézni az árakat, nem Forint-ban, mert a weboldalon rosszul csinálják és túllövik a váltást. Fizetéskor azt majd a bankod fogja és az a valós összeg amit fizetsz érte.)
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #67935 üzenetére
Állítsd $-ra mert ők rosszul váltanak és ott a 2% kupon.
EU-ból jön semmi + költség (27% ÁFA) nincs.
A bankod deviza eladási áron vált.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #67930 üzenetére
Kb 47.500 e Ft innen és pár nap alatt itt van a ZIDOO Z9
Innen szerzik be sokan a topiklakók.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szasanyi #64536 üzenetére
Ha kukacoskodni akarnék, akkor azt válaszolnám, hogy szerinted ez igazán témája a topiknak.
De, nem ez a lényeg, értem, hogy csak lemaradt a "nem" szó.
A lényeg az, hogy két kérdést tett fel. Filmek nézése, és TV adás. A félreértések elkerülése végett még idézted is, hogy a kettő közül a TV adásra javasolod a Netflixet. A filmekre még érteném és talán jogos lenne, hogy nem részletezte a szinkron igényt. De, a TV adásra teljesen irreleváns javaslat a Netflix.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz szasanyi #64526 üzenetére
Ezt most nem értem. TV adás volt a kérdés. Nekem van MyTV -m és TVGO -m is. Gondoltam, ránézek erre a Netflix -re, de az oldala elég semitmondó. Árakat ír, de csatornakínálatot nem. Próbáltam rákeresni a "Netflix magyar csatornák" kifejezésre, de nem dobott rá releváns (értsd: Netflixes oldalról származó) találatot.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
blakey
titán
válasz szasanyi #64296 üzenetére
Minix for XBMC-t használ ami Kodi fork, már eladtam a Minixet, nem tudom, hogy mi a legfrissebb belőle de mindent vitt ami nálam volt, és nem olyan, mint a ZDMC hanem valóban mindent vitt.
- a készülékbeállítás, médiatárazás, stb. a Zidoo-hoz képest milyen? Csak mert azt ismerem ami egyszerű és gyors illetve a gyári Home Theatre 2.0 lejátszója tökéletesen megfelelt filmnézéshez.. - Minix-es XBMC és ennek megfelelően Kodihoz kell érteni, van frekiváltás, stb.
- a gyári médialejátszója működik-e olyan jól mint a Zidoo HT 2.0 vagy kell rá más ami jobb (pölö KODI)? - Minix for XBMC
- ha szükségessé válik a váltás (mondjuk támogatottság hiányában) akkor a CoreELEC hogyan tehető rá erre az androidos rendszere? - SD-kártyára vagy pendrive-ra, 3 perc a kiírás, dtb csere majd bekapcsológomb hosszanyomása után indul a CE és onnantól kezdve azzal indul amig ki nem veszed a kártyát, stb, a droid érintetlen és bármikor át lehet váltani, dual rendszer lesz.(#64301) Benyaking
Az Atmos hangokat mindegyik médialejátszó kezeli viszont akkor lesz olyan + hangsávod ha ki is van építve, különben TrueHD és DTS HD lesz "csak".[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szasanyi #64298 üzenetére
Mindent amit tudni érdemes le van írva itt is meg a Himedia topikban is, nekem volt Q10 Pro-m, a véleményemet is leírtam róla, szerintem maradj a Zidoo agy Amlogic és CE vonalon.
-
jeni
félisten
válasz szasanyi #64267 üzenetére
itt csak 1500Ft lenne a fuvar költség még rá
Fast 23 katt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szasanyi #64259 üzenetére
A Minix Neo U9-H működik out-of-the box és ugye bármikor tehető rá CE ami igen, OpenELEC valamelyik rokona. Minden kadenciahelyes és minden működik.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #64235 üzenetére
Képminőségben jobb a Minix, de már ez is régi típus, a gyári támogatottságnak nagyjából vége (mondjuk a Zidoo-nál is kb. most fogják abbahagyni a korábbi modellek támogatottságát), viszont használható CoreELEC-el is ami nagy előny. Android alatt is jól használható. Nagyjából ennyi a különbség. Minden hangformátumot kezel mindkét eszköz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest