Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz gulyasa #71959 üzenetére
Azért a kadenciahelyesség legyen már alap elvárás egy lejátszó esetén, még akkor is, ha csak a 3D esetén van vele némi probléma. Mint írtam TV és egyén függő is dolog, hogy neki mennyire lesz észrevehető, de vakon nem ugratnék bele senkit. (Legfeljebb, ha ott a 14 napos elállás).
Az mk3d-ből, ha jól tudom nem lett semmi, hiába írták az egyik legutolsó FW changelog-jában is, nem működött. De azóta jött még 3 félhivatalos FW is rá, szerintem (kíváncsiságból is) meg is nézem ma egy tesztvideóval hogy esetleg megy e. De most hírtelen mk3d-re nem is tudok forrást, csak olyan 3D Remux-okra, amik sima mkv-ban vannak. De akkor azt nézem meg.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz gulyasa #71957 üzenetére
A HiMedia-kat csak azért nem ajánljuk 3D-re mert nem teljesen kadenciahelyesen játssza le őket, 23.976Hz helyett 24Hz-en tolja ki a képet. Persze TV-je is válogatja, hogy ez mennyire észrevehető, nálam pl. H6400-as Samu TV-n nem zavaró, de ez másnál nem biztos, hogy így lesz.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz gulyasa #71876 üzenetére
köszi!
két kérdés merült fel benne hirtelen.
1. Ha veszek egy jobb NAS-t, és azon tárolom a filmeket, media lejátszón hogy nyitom meg a NAS-on tárolt filmeket? vhogy be lehet állítani meghajtóként a lejátszóban?
2. Illetve a tulajdonképpen "felhőből = NAS" betöltött és lejátszott filmeknél fordulhat elő minőségbéli romlás (kép/hang)?
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
szasanyi
félisten
válasz gulyasa #71772 üzenetére
& SunMount3r - köszi az infókat, de szeretnék egyszerűbb választ (ha lehetséges). Olyan érdekelne ami ehhez biztosan jó, és és ezzel együtt EU raktárból rendelhető.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz gulyasa #71752 üzenetére
Ja, használtan én is 65-t adtam el a Z9X-t. Nem vétlen, hogy, alig találni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz gulyasa #71733 üzenetére
Olvass bele a topikokba és látni fogod, hogy a zidoo milyen sűrűn ad ki új fw-két és hol tart pl a magyar fordításban.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz gulyasa #71727 üzenetére
A Dolby Vision leginkább licence kérdése, pl. a Khadas VIM3L esetében gondolkodtak, hogy megvegyék-e vagy sem, hiszen az S905D3 is Dolby Vision képes, S905X3 alatt is működhetne.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kinder
senior tag
válasz gulyasa #71637 üzenetére
Én se hallottam még, ezért kérdeztem, hogy egyáltalán lehetséges-e?
Én ilyen mittudomén, tronsmart element mega, vagy valami jbl hordozhatóra gondoltam, mert kicsi, elfér, de mégis jobban szól, mint bármelyik tv.
A 4 db-ot pedig azért kérdeztem, hogy ha filmnézés van, hátul is legyen valami hang, bár sejtem, hogy az nem pálya.5.1 kéne valóban, csak behatárol a hely.
-
Imi1981
veterán
válasz gulyasa #71633 üzenetére
Azokon a boxokon a netflix csak sd (androidon) vagy 720P - n megy (coreelec-en) . Ezt azért nem árt említeni szerintem.
kovi
Veszel egy xiaomi mi box s-t és ezt a böngészésen kívül mindenre tudni fogod használni amit írtál dobozból kivéve. Mi box s egy elég jó kis tv box olcsón de persze nem tökéletes. Van pár dolog amit be kell tartani vele kapcsolatban és akkor nem lesz gond vele. Nem egy villám gyors készülék de nem is használhatatlanúl lassú.A másik amit én ajánlanék (inkább ezt jobban jársz vele) az Apple tv 4k (igen drágább de itt a hardverapron használtan elég jó áron lehet ki fogni sokszor) ami egy jó és stabil működésű rendszerszintü frekvencia váltással működő box. Böngészni ezen se lehet de minden másban tökéletes lenne.
Böngészés annyira fontos lenne neked tv boxon? Hidd el az távirányítóval csak szenvedés. Egér és billentyűzet kell hozzá vagy légegér de szerintem mobilon még mindig jobb böngészőt használni.[ Szerkesztve ]
-
_kovi_
aktív tag
válasz gulyasa #71631 üzenetére
Nézd amire nekem kellene, s nagyon megköszönve a válaszod, bárki válaszát:
- Netflix menjen,
- Youtube menjen,
- legyen rajta Webböngésző, lehessen internetezni,
- legyen rajta RJ45 csatlakozó, mert nincs Wifi a helyiségben,
- a Synology NAS-ra letöltött mkv, avi filmeket le tudja játszani hálózaton keresztül FullHD-ben. Több nem kell mert fullHD-s a projektor, ami kivetíti,Ezek a kritériumok. Ehhez gondoltam ezt a MECOOL KM2-t.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz gulyasa #71593 üzenetére
Android 9 van rajta igen. De nekem nem tetszik a felület. Számomra nem mediaplayer barát. Az Android TV-s zip egy Magisk zip. Annyit csinál csak, hogy ATV-s UI lesz és a Play Áruház is ATV-nek fogja látni. A gyári appokat is lecseréli ATV-s verzióra. Maga a rendszer az marad gyári így frissítésnél nincs semmi macera. Frissítjük a gyári Ugoos által kiadott zip csomaggal és annyi.
-
blakey
titán
válasz gulyasa #71344 üzenetére
Nem kell átgondolni. Jól írtam, zárójelbe tettem, értelmezd, légyszi.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LógaGéza
veterán
válasz gulyasa #70825 üzenetére
HBO Go Magyarországon ugye alapból sztereóban megy csak, nem is várható el jobb szinkron. Nem 4:3-as a képarány, hanem 1.37:1-es, ami csak majdnem az - bár már láttam 16:9-re croppolt verziót is.
Van DV Profile 5-ös kiadás is belőle, nem tudom az mit dob, de a HDR nem lett egy nagy eresztés:Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 597 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 122 cd/m2[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Beni2360
félisten
válasz gulyasa #70742 üzenetére
" ami egyszerre 2160p, HEVC, HDR, DTS-HD vagy Atmos... + DV" IGEN LG C8 OLED 5 Ghz wifin de még a 100 lanon is végig simán ment a lejátszás. Egy 65 GB videó. Igaz a TV mögött a modem ami éppen nem acélos. egy darab. Mivel nem minden DV videót játszik le a ZIDOO Z9X
-
-
asdf74
tag
válasz gulyasa #70480 üzenetére
A Samu külső HDD NTFS, amit próbálok az is az. Az 1A-s USB elég a 2.5 HDD-nek azt mondják. A Samu 0.85A-s , amit rá akarok tenni WD az 0.58A-s, azaz még kevesebbel beéri ha jól értelmezem ezért külön külső tápos tartót nem is akartam. Mindegy kicsit utánajárok. Köszönöm a válaszod.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gulyasa #70471 üzenetére
Igazából a TV-d nem igényli a packed bitstream 3D ISO-t, a Half OU simán elég neki mivel passzív 3D-s a TV-d és ha innen nézzük akkor egy modernebb Amlogic box+CE-vel jobban járnál, aprón van pl. Vim3L HTPC kiadás, teljesen használható lenne számodra és szinte az összes mai formátummal megbírkózna míg a Mede8er-nek már gondjai lennének a HEVC-vel és 1-2 egyéb dologgal. Esetleg egy modernebb, HEVC képes asztali Blu-ray lejátszó, ami 3D képes. is elég lenne.
-
Beni2360
félisten
válasz gulyasa #70471 üzenetére
Mégis mit gondolsz miért szabadulnak meg ezektől a drága cuccoktól? Már a mostani kódolása videókkal nem boldogulnak. De te tudod. Néz körül az aprón zidoo ügyben.
-
Beni2360
félisten
válasz gulyasa #70469 üzenetére
Akkor az említett olcsóbb megoldás csak a felezett 3D-ket tudja. ISO és mappa struktúrából (frame packed) nem. A ZIDOO mindet tudja. Még BD olvasó rádugásával is beolvassa.
Én a ZIDOO Z9X-t hétvégékén a mozizáshoz használom és csak a DV-ben válogat. Egy kis ízelítő videóm[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz gulyasa #70467 üzenetére
Na a köztes megoldásra van bőven 12-15 E Ft közt.
Nekem van ilyenből 3 db a ZIDOO mellett. Az aláírásom közt is szerepelnek. Ide gyere át és olvass, kérdezz.
3D ISO-n kívül mindent tud amit írtál.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz gulyasa #27742 üzenetére
A lejátszót felismeri "player" néven, kicsit próbálgattam (nem nagyon mélyen merültem el benne), de csak nem ment a samu távirányítóval mozgatni a dune-t, aztán hagytam. Nekem csak addig kell a samu távírányító amúgy is, míg megnyomom a piros gombot. Sem a dune-hez, sem a STB-hoz nincs rá szükségem. Szvsz rájöttem nekem nem is kellene ez a funkció.
-
TCr
veterán
válasz gulyasa #27206 üzenetére
"Akinek egy film (bármilyen tartalommal) bejön 2D-ben, azon plussz élményt jelent a 3D."
Ez a dolog ott sántít, hogy engem inkább zavar a 3D, minthogy szórakoztasson, pluszt adjon.
Nem vagyok ezzel egyedül, a környezetemben többen is így vélekednek.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
PhoebeCat
csendes tag
válasz gulyasa #24585 üzenetére
Körben fekete keret alul felül 2.5cm mindkét oldalt 4cm.
Minden filmnél ilyen, kb 1Tb-nyi videót próbáltam nagyon vegyes formátum és képarány, ez a keret a szokásos alsó-felső csíkon kívül van !!!
Minden 16:9 re van állítva 1080p 50hz, ennyinek látja tv is a bejövő jelet.
A menü teljes képpel megy, csak a videók nem.
A beállításokban a választható képarányok 4:3, 16:10, 16:09 ezt nem értem ilyet még nem láttam gondolom csak elírás, illetve remélem. -
-
torokb
csendes tag
válasz gulyasa #21386 üzenetére
Köszi!
És ha lenne egy gép, Intel Core i3-530-as procival.
A Gibabyte alaplapon van integrált HDMI. Meg tudom oldani, hogy full HD 3D-ben kivigyem a jelet a Samsun ES6100-ra? Szoftveresen gondolom nem nagy ügy (Power DVD stb.), a kérdés lényege a technikára vonatkozik. Elég-e ez a processzor az ISO fájlok full HD 3D megjelenítésére? Van valakinek tapasztalata?
Köszi: torokb -
-
törölt tag
válasz gulyasa #21385 üzenetére
Amíg a Popi és a Dune ugyanazzal az SDK-val dolgozik, addig az Egreat egészen más SDK-t tudhat magáénak a Mede8er-rel szemben, annak ellenére, hogy maga a 1186-os SOC egyforma. Ezért lehet utóbbi szoftveresen és körítésékben sokkalta jobb lejátszó. Bár ne nem is a lejátszó a megfelelő szó, mert erre a feladatra az R6S is rendjén való. Ugyanezért lehet a Mede8er 23,976 képes, míg az Egreat soha nem lesz az, maximum a 1187-tel. Legalábbis ha a Realtek felismeri, hogy 2013-ban ciki 24Hz-es lejátszót gyártani. A mai megjelenítők minősége hatványozottan megmutatja a legapróbb hibákat is.
-
Dam6
tag
válasz gulyasa #21382 üzenetére
Én nem tudom, hogy az eGreat vagy mi miket játszik le, és a Mede8er-t sem ismerem (még) eléggé. De amit írsz az nem így van. Ha így lenne, akkor minden azonos Realtek vagy mondjuk Sigma chipes lejátszó egyformán lenne kompatibilis, és csak a kezelőfelület grafikája változna. Ez legfeljebb azoknál a gyártóknál van így, akik nem maguk tervezik a hardvert, vagy fejlesztik a firmware-t, hanem ugyanattól az OEM gyártótól rendelik. Ott tényleg csak a grafika és a menüpontok elhelyezése más. De komoly cégek, mint a Dune HD, a Popcorn Hour és látszólag a Mede8er is (saját szememmel láttam a valós 23,976 Hz-es kimenetet működni rajta) nem csak grafikusokat alkalmaz, hanem programozókat is. Amikok egy MKV-t kell demuxolni a lejátszás közben, vagy pl. egy ilyen-olyan programmal készített ISO-t kibontani, akkor már óriási különbségek vannak a szoftver miatt. Nem tudom, lehet, hogy az eGreat is ért hozzá, csak azt mondom, hogy semmire nem garancia az, hogy a chip egyforma. De mivel az eGreat volt az, aki a Dune és Popcorn firmware-ével is indítható lejátszót készített, gyanítom, hogy inkább ipari kémeket foglalkoztat, mint programozókat De ki fog derülni, amint kijön egy újabb MKV konténer verzió, vagy hasonló szoftveres változás...
-
-
HoReSz1975
őstag
válasz gulyasa #20612 üzenetére
Szia,
Egreat Plus Pro 3D 1080p 1186DD Wifi H.264 HD Android Media Player R6S US
Megkérdeztem ad vele, de ha mégsem, akkor veszek 12V adaptert, ahogy látom az kell hozzá, de azt írta, hogy van hozzá
Látom neked is ez van, mi a véleményed a termékről, meg vagy vele elégedve
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gulyasa #20690 üzenetére
(#20689) Ed Parker
Egye fene, ha nagyon kétségbeesem megveszem tőled a WD gen2-t
(#20690) gulyasa
...de még sincs szívem kidobni őket....
Nálam sem volt egyszerű döntés, de meghoztam, végül is csak porosodnának. Világos volt, hogy amit nagy felbontásban látok, az életbe többet nem nézem meg DVD-n, csak porfogók lennének. Néhány nagyon ritka és számomra kedves kiadványt hagytam meg, de ezek is csak díszként szolgálnak. Vajon a mai Blu-ray kiadványok is erre a sorsra jutnak, ha az összes filmet idővel kiadják natív 4k felbontásban?
-
HarryDEC
tag
válasz gulyasa #20467 üzenetére
Szia!
Ha a lejátszóra - med600x3d - közvetlenül rádugott eszközről futtatom a könyvtárszerkezetes BD-t , akkor rákérdez - ahogy nálad - hogy tallózni akarom-e vagy lejátszani. Hálózaton keresztül ezt eddig még nem sikerült elérnem, csak tallózni tudom. Négy szerver programot próbáltam ki, amiket a számítógépen futtattam: serviio, ISedora, NeroMediaHome, Plex. A két utóbbinál sikerült elérnem - a lejátszó beállításai és a betallózott tartalmak változatlanok voltak - hogy 2x -esnél gyorsabban bele tudjak tekerni a filmekbe. Sajnos kevés időm van vele foglalkozni így karácsony tájékán. Inkább élvezem a filmeket veleKorán keltem, hol az arany?
-
gulyasa
őstag
válasz gulyasa #20227 üzenetére
Ja és még annyit, hogy nekem az egreat.ro fórumon azt írták, hogy a hónap végére várható egy (újabb) firmware.
PÜ-ben ez így hangzott:
Dan wrote:
hi, this version (Szerk.: v2.6.8.0) was released just to fix the youtube issue.
a new version will be released by the end of the month.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
kovadika
őstag
válasz gulyasa #20088 üzenetére
Érdekes. ez a jelenség előfordulhat pc-ről való 3D BD iso-t próbálnék lejátszani? Mert van egy olyan fájlom, amit letöltöttem, 3d bd iso, (avatar), és valamiért nem akarja a 3D-t megjeleníteni, cska sima 2d-ben tudom elindítani. Hogyan lehet ilyet lite menüvel elindítani?
-
dani3l
őstag
válasz gulyasa #20068 üzenetére
Van abbol is rohadtdraga, mondjuk ez mar igy ranezesre is minöseginek tünik, de lehet talalni mar parezer forinttol kezdve usb-s cuccokat is, bar azoknak azert szerintem komolyan megkerdöjelezhetö a minösege.. De biztos van közeput is, tul komoly minöseget egyebkent se lehet kihozni szerintem ezekböl, akarmilyen kodolast is hasznal az ember..
-
kovadika
őstag
válasz gulyasa #19974 üzenetére
Köszönöm, ez volt ami érdekelt volna. Esetleg a másik dologra tudsz valamit mondani? Meglehet valahogy oldani azt a dolgot?
"Tovább érdekelne az is, hogy megoldható-e az a dolog, hogy a médialejátszó rá lesz dugva a tv-re, egy külső vinyó a médiára, és az érdekelne, hogy a médiát még a gépre rá lehetne e dugni, és akkor a gépről a médialejátszón keresztül a külső vinyóra pakolni filmeket? Nem akarnám állandóan ki be dugdosni a külső vinyót a gépből a médiába meg vissza." -
Kulbi
aktív tag
válasz gulyasa #19740 üzenetére
Hali,
Ha a Movie mappát átállítom Jukeboxra a menu customization funkcióval mit érdemes kiválasztani az alábbiakból:
- Movie Jukebox,
- YAMJ,
- Tvixie Jukebox,Ha kiválasztom ,hogyan kell beállítani, mert alapból egyik se csinál semmit.
Egy másik probléma például az SRJG-val, hogy van hogy látja a beállított hálózati helyet van hogy nem és ez olyan mintha függne pl. a Movie mappa beállításától v. hogy mit raksz a kedvencekbe, egyszer van egyszer nincs. De közben a lejátszó látja csak a SRJG nem.
Köszi
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
-
Kulbi
aktív tag
válasz gulyasa #19740 üzenetére
Egy rövid mellékes kérdés: A menüben hol lehet a filmek könyvtár "moddingját" állítani?
Köszi.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Ed Parker
nagyúr
válasz gulyasa #19690 üzenetére
Átlag 30.000Kr körül vannak a mérnöki bérek, a senior mérnök nyilván többet kap, de ez nem mérvadó, mivel ezt pl egy bolti eladóra nem tudod átfordítani, nincs ekkora különbség.
Számomra ebből az jön le hogy nem fizetnek meg.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, kint picit drágább az élet is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest