Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
liszi70 az ördög ügyvédje szerepét játssza, mindent megkérdőjelez.
-
BBéci
legenda
Akkor ugye neked is 65 colos ST50-ed van?
(#49086) liszi70
Ne ragadj le a 65 colnál, a Panasonic plazma a lényeg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz liszi70 #49096 üzenetére
Az önigazolás-keresés teljesen természetes emberi tulajdonság, de azért ez nagyon erős.......
........
Nem áll érdekem, hogy nálam ne a popi győzzön, ha jobb, marad, ha nem, megy. Ennyi.Nem feltétlen az önigazolás motiválhatja az embert. Nekem a popi a200 a hdmi/lan h&lyeségeivel verte ki a biztosítékot. A fiam megkapta, én megvettem a 400-ast, és csak pislogtam mennyivel jobb a képe mint a régi popié.
-
nagyúr
"Nem véletlenül használ a fél mozis topik 400/410-et."
Az önigazolás-keresés teljesen természetes emberi tulajdonság, de azért ez az állítás nagyon erős.......
Látom, az érzékenységébe tapostam egyeseknek, pedig nem írtam semmi rosszat a drágaszágról. Tény, hogy eddig nem tapasztaltam azt a különbséget, amiről olvasni már olvastam. De írtam azt is, hogy még tovább tesztelem, ráadásul elvileg kikapcsolt VXP-vel hasonlítottam.
Nem áll érdekemben, hogy nálam ne a popi győzzön. Ha jobb, marad, ha nem, megy. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz Mezga Aladár #49073 üzenetére
Ne is foglalkozz..., nem mindenkinek van lehetősége rendes megjelenítőn a képet kiértékelni... Az hogy az újabb vxp-s sigmák
lemossák a régit az tény. Nem véletlenül használ/használt a fél mozis topik 400/410-et.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #49091 üzenetére
Mennék én, csak kicsit messze van tőlem Amúgy volt nálam a kockával, jó kis készülék, az biztos
Amúgy most épp a frontok továbbfejlesztésén dolgozom: tegnap elhoztam az új TL dobozokat a Sonido frontok új mélyfrekis részéhez:
De nem tudom, mikor lesz időm összerakni az új hangfalt (pedig már nagyon "viszket a kezem" hogy megtapasztaljam, hogy fog szólni az SCW300 (30 cm) mély párban a mostani SFR175-sel (17,5cm). Természetesen hangváltóval vannak összehangolva, nem is olyan rossz alkatrészekből (Mundorf Evo Oil kondik, Jantzen Superior ellenállások, légmagos tekercsek stb.).
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #49088 üzenetére
Csak irigykedsz
-
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #49088 üzenetére
"A házimozi topikban?"
Igen mert ott a hangzás terén többen értenek a témához mint itt és valószínű nagyobb a tapasztalat is.
Ne kötekedj Tee. -
Joshi
titán
válasz Intelligencs #49082 üzenetére
Az Oppok jó cuccok, szerintem próbáljátok ki a hálózati lejátszás funkcióit és az USB-ről való lejátszást is, aztán úgy is kiderül hogy megfelel az elvárásaitoknak vagy sem. A lejátszó zenei képességeiről inkább itt érdeklődj.
(#49086) liszi70 főleg úgy hogy a plazma kifutásakor a 65 colos ST50 simán megfizethető kategória volt.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Intelligencs #49082 üzenetére
Nincs Oppo-m, de volt hozzá szerencsém. Kifejezetten kellemes a hang, valóban.
Nem tudom, mennyibe kerül most a 101-es, de én inkább maradnék a mostani lejátszónál filmhez, zenéhez pedig választanék valami célgépet.
Sajnos, audio ágon elég húzós árak vannak, de ez ellen nem nagyon tudunk mit tenni.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BBéci
legenda
-
őstag
Sziasztok, apám kész helyzet elé állított, vett magának egy OPPO BDP-101CI-t. A kérdésem az lenne, hogy milyen ez a cucc? Az árán látom, hogy jó magas. Amiért szerintem vette: zenei CD-k lejátszása, FLAC lejátszása hálózaton keresztül NAS-ról, filmek nézése NAS-ról. A jelenlegi medi8er 600-assal elégedett filmnézés szempontjából, de nagyon elégedetlen zenelejátszás szempontjából. A zene minőségével voltak problémái. Tudni kell róla, hogy nagyon audiófil az öreg, most is valami csúcskategóriás Arcam erősítője van. Egyébként az Arcam is tudja a hálózati médialejátszást, de eléggé nem felhasználóbarát (amennyiben a tévé bekapcsolása nélkül akarjuk eszközölni), nehezen boldogul vele.
Végigolvasgattam az OPPO-s találatokat itt a topikban, és úgy vettem ki belőle, hogy ez az OPPO inkább egy nagyon jó minőségű bluray lejátszó, mintsem médialejátszó. Jó minőségű DAC-kal. No most, eredeti (vagy írt) bluray filmet soha az életben nem fog nézni rajta, az tuti. CD lejátszás az lesz, filmek csak NAS-ról, meg FLAC is menne NAS-ról. A zene lehetőség szerint a tévé bekapcsolása nélkül. Akinek van OPPO-ja, az meg tudja erősíteni, hogy ezekre alkalmas? Mindenképpen szeretném én magam is kipróbálni a kütyüt, hogy még el tudjunk állni a vásárlástól az elállási időn belül - ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
nagyúr
"Valami olyasmi, ami eléggé messze van attól a kategóriától ami képminőség vizsgálatra, összehasonlításra alkalmas."
Ezt majd olyankor is írd le, amikor valaki a kis lcd-jén is "látja" hibátlan HDMI-kábelek "képminőség-különbségeit".
"ismerősnél SIM2 C3X 1080/Stewart kombón nézegettük a különbségeket."
Ez nem releváns tapasztalat többségünk (szerintem kb. 99,9%) szempontjából. Mondhatnám azt is, hogy kit érdekel, mi van az űrben, amikor én itt vagyok a földön?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Szerintem egyértelmű. Valami olyasmi, ami eléggé messze van attól a kategóriától ami képminőség vizsgálatra, összehasonlításra alkalmas. Liszi műszerrel kalibrált, 65 colos Panasonic plazmája már hitelesebb.
Amikor én hasonlítgattam az említett lejátszókat, VT60 volt nálam és ismerősnél SIM2 C3X 1080/Stewart kombón nézegettük a különbségeket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gtaati
őstag
válasz DoItYourself #49076 üzenetére
Igen, megvan, köszönöm!! Már működik tökéletesen!! Köszönöm a segítséget!
-
djnice
veterán
Lcd.
-
blakey
titán
válasz Gtaati #49075 üzenetére
Kodin belül nem baj, mentsd el, állítsd be, hogy a borítókat honnan szedje le ill. milyen nyelven. Majd ő szépen megcsinálja.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gtaati
őstag
válasz DoItYourself #49071 üzenetére
Helló köszönöm neked és blakey-nek is a válaszokat!
Kivetem pc-n a jelszóval védett megosztást, így már látszódnak a mappák és mappákon belüli mappák is. Egy gond van már csak, hogy a mappában lévő média tartalmak azok sehol nem látszódnak. mivel lehet még a gond?
Köszönöm!!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gtaati #49068 üzenetére
Valaki már panaszkodott itt egy hasonló gonddal kapcsolatban, neki az lett a megoldás, hogy csinált jelszót is a Win-es fiókjához és úgy már ment a dolog.
(Bár én se tudom, hogy elvileg enélkül is működnie kellene e, vagy sem, de ideiglenesen gondolom ez is egy megoldás.)
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #49067 üzenetére
46"-on néztem, de kb 1 méterről. De mindegy, a hdmi capture-el majd kiderül pontosabban.
-
DoItYourself
addikt
Ezt ellenőrizd le:
Kapcsolja ki a jelszóval védett megosztást. A jelszóval védett megosztás kikapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:
A Speciális megosztási beállítások megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd kattintson a Vezérlőpult elemre. A keresőmezőbe írja be a hálózat kifejezést, kattintson a Hálózati és megosztási központ elemre, majd a bal oldali ablakban kattintson a Speciális megosztási beállítások módosítása gombra.
A jelenlegi hálózati profil kibontásához kattintson a francia idézőjelre A francia idézőjel ikon.
A Megosztás jelszavas védelemmel területen kattintson a Jelszóval védett megosztás kikapcsolása lehetőségre, majd a Módosítások mentése gombra. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
nagyúr
válasz liszi70 #49066 üzenetére
Csak hogy egyértelmű legyen: Pillanatkép alatt nem a lejátszás közben megállított film állóképét kell érteni, hanem HDMI-capture-ből vett, a lejátszás felvételéből származó veszteségmentes pillanatképet. Ezek mutathatnak a lejátszás során előforduló hibákat, egymáshoz képesti eltéréseket. (Nagyon fontos, aláhúztam, hogy az a lejátszás felvétele, annak hibáival és erényeivel. Tehát nem egy pillanatkép a film-fájlból, hanem a konkrét lejátszóból jövő kép felvétele!)
Természetesen ez csak adalék a működés közbeni tesztelés kiegészítéséhez, de már úgy látom (és részben revideálom régebbi álláspontomat), fontos infók is leszűrhetők belőle. Megint más kérdés, hogy a pillanatképeken megállapított eltéréseknek, kis hibáknak mennyire van jelentősége a gyakorlatban, filmnézés közben, mert lehet, hogy amit a capture-képeken simán meglátunk, azt "menet közben" nem is észleljük.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Előszőr minden eszköznek FIX IP-t kéne adni. Ha jók a beállítások akkor működik jelszó nélkül is. Igaz, még nincs nálam a Q10 Pro így nem tudom, hogy szoftveres hiba vagy sem.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gtaati
őstag
válasz blakey #49062 üzenetére
Helló!
Oké, köszi! SMB-vel próbálkozom de kér felhasználói nevet és jelszót,de nincs a pc-n jelszóm. Megadom a pc felhasználói nevemet és jelszó nélkül, de mindig visszadob! Nem tudom mit csinálok rosszul vagy én értelmezek valamit rosszul. A mappák meg vannak osztva olvasásra mindenki részére.
Köszönöm!
-
nagyúr
Ismerem a véleményedet ezzel kapcsolatban, ennek ellenére a két lejátszó együtt tesztelése egyelőre nem ezt az eredményt hozta. De nem fejeztem még be.
"Állóképekkel vizsgálni becsapós"
Mint írtam is, az még csak most jön, eddig nem azzal teszteltem. Kontraszt, élesség, különböző artifaktok, apró különbségek viszont jobban analizálhatóak pillanatképekkel. De CSAK állóképekkel nyilván nem lehet teljes körű tesztet csinálni.
"a VXP kifejezetten mozgóképekre kifejlesztett "okosság""
Írtam, hogy egyelőre kikapcsolt VXP mellett teszteltem, tudatosan. A VXP-vel elvi problémáim vannak. (De rugalmas és önkritikus ember vagyok, lehet, hogy revideálom majd az eddigi VXP-hozzáállásomat, ha az elveimtől erősebb lesz a felhasználóbarátabb, szebb látvány. )
"Mindig teljes kikapcsolásra van állítva, ezért stimmel az egy perc."
Persze, stimmelt, tudtam, hogy teljes kikapcsolásról írtál.
(#49058) djnice "Épp tesztelem ezt a VXP-t...... Se élesítés, se zajszűrés."
Hoppá. Ez meglepő, például ennek fényében. De ha tényleg így van, akkor máris szimpatikusabb lett számomra a VXP, mert pont a zajszűrés, élesítés, kontrasztjavítás, amit elviekben nem komálok Full HD esetén.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #49063 üzenetére
Szerintem jobb az A400 képe de nem annyival, hogy ezt bárki észre vegye, főleg nem 55-60"-on. Szerintem projektoron jobban kijönne a különbség, élvezeti értéke pl. a Dune Base 3.0-nak, Duonak jobb, mint a Popi A400-nak, ezek mind saját tapasztalatok, ezért írtam csak ezeket a lejátszókat, tudom, hogy az A410 hasonló az A400-hoz, a Dune Prime 3.0 a Base 3.0-hoz, stb. Ha a Popcorn fejlesztői sokkal jobban odetenék magukat akkor egyáltalán nem lenne semmilyen gond a Popcornokkal, többnyire elégedett voltam az A400-zal, de azért a pénzért jobbat lehet kapni.
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #49055 üzenetére
Mindig teljes kikapcsolásra van állítva, ezért stimmel az egy perc.
Tapasztalatom szerint az A-400 képminősége jobb, mint bármelyik Dune-é, MED600X3D-é, nem drámaian, de egyértelműen észrevehetően. Állóképekkel vizsgálni becsapós, mert a VXP kifejezetten mozgóképekre kifejlesztett "okosság". Egyébként is 99 %-ban filmeket nézünk egy lejátszóval, nem fotókat.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Gtaati #49061 üzenetére
Ne DLNA-t használj médialejátszó esetén. Kodival SMB vagy NFS-en vedd fel a könyvtárakat.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Tegnap délután megkaptam a myhdplayer.de-től a Himedia Q10 Pro-t és elkezdtem ismerkedni vele. Korrektül be volt csomagolva, gyári doboz papírba betekerve és még egy dobozba becsomagolva.
Kibontva a gyári tartozékokat, leírásokat találtam, itt megjegyezném, ami ilyen kategóriában szerintem nagyon gáz, hogy a távirányítóhoz nem volt elem.
Gyári hdmi- kábellel összekötve a tv-vel 15-16 másodperc körül van a boot idő, mire teljesen használható a rendszer. Kodi-ból a 15.2-es verzió volt fent amit lefrissítettem a 16.1-re. A készüléken a jelenleg elérhető utolsó elérhető hivatalos firmware volt fent:1.0.1 2016-03-22.170326, ez mellett már fel volt telepítve a wrapper is
Több órás használat, nyúzás után teljesen hűvös a készülék és a teljesen csöndes a ventilátora is.
Ami teszt anyagnak össze tudtam szedni és már meg volt azt mindent gond és probléma mentesen le tudtam játszani! Ami többek között buzdított a Q10 pro megvásárlására, hogy a 4K tv beépített média lejátszója kb a 80Mbps fölötti adatfolyamú anyagokkal már beszaggatott, tesztanyagban a Jellyfish, up to 400Mbps-es videot minden gondolkodás probléma nélkül lejátszotta a Q10 Pro. A tv-m kezeli a 2160p 60hz-et 10bitet, UHD DeepColort stb és ezt könnyen probléma nélkül sikerült beállítani.Maga a lejátszó esztétikus megjelenésű, szép darab véleményem szerint. A kijelzője jelenleg az aktuális időt mutatja, ezt nem tudom, hogy lehet-e állítani,illetve mást meg tud-e jeleníteni.
Az alap rendszer és a Kodi is rengeteg beállítási lehetőséget nyújt, amire még nem volt időm és hirtelen nem is tudtam, hogy a DLNA-t hogyan kell beállítani, hogy lássa a Q10 Pro a pc-n lévő tartalmakat is. Nem tudom, hogy kell-e médiaszerver vagy elég a mappákat megosztani stb.., de az Lg tv-hez használt smartshare program futott pc-n de ebből semmit nem látott automatikusan a lejátszó, de hangsúlyozom nem volt időm foglalkozni és utána nézni, hogy androidos platform esetén windows-os pc részéről mi kell a DLNA-hoz.
Hát röviden ennyi az első benyomásom és amire egy rövidke este alatt sikerült jutnom vele. A hétvégén és a későbbiekben nyúzom majd és megosztom a tapasztalataimat! Ami biztos, hogy nem bántam meg a vásárlást és minden amit használtam gyorsan és probléma mentesen ment fagyás akadás nélkül!
-
-
blakey
titán
válasz csabi63 #49057 üzenetére
Előtted tettem be a teljes szöveget, de nem az ő hibájuk, körbenéztem más oldalakon és nem lehet kapni, 2-3 hét a várakozási idő. Személy szerint nem zavar, csak nagyon várom. Van eszközöm amivel addig is filmezhetek. A lényeg, hogy amit megkapok az rendben legyen, az sem lenne jó ha rossz alkatrészt tesznek bele.
-
djnice
veterán
válasz liszi70 #49055 üzenetére
Épp tesztelem ezt a VXP-t egy VTEN-nel.
Gyakorlatilag alig van hatással a képre. A sötét és világos részek kiemelését lehet egy 0-10-es skálán állítani meg a deinterlacinget és ennyi. Se élesítés, se zajszűrés. A deinterlacing minősége nagyon jó, a felskálázásnál viszont nem láttam semmi extrát. Jövő héten teszek be hdmi capture képeket. -
csabi63
senior tag
A Futeko újra kitolta a Q10 Pro megjelenését. Május 13-16 között kerül kiszállításra.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
"Hi,You are receiving this email because you have a pre-order for batch#2 [PO#2] HiMedia Q10 Pro.
We wrote earlier in the week to notify you of a despatch delay. Unfortunately, we now have to inform you of a further delay.
HiMedia have told us that stock will not leave their factory until ~8th May. This would give a despatch to you date of 13-16th May.
HiMedia say the reason for the delay is that they are waiting for delivery of the wi-fi antenna component from their supplier. All retailers globally are in the same position, there is no Q10 Pro stock available anywhere in Europe. We will be the first to get new stock.
We apologise for the delays. It's not typical of how we operate and we appreciate that some customers have been waiting a long time for a fully paid pre-order.
If you want to cancel the pre-order and receive a refund we can do so immediately. Please reply if that's the case. We will have some stock from batch#2 available for general sale when it arrives and we hope to have normal Q10 Pro stock availability from mid June onwards.
We will keep you informed by email and the Q10 Pro page on our website.
Simon"
-
nagyúr
válasz Dorian #49052 üzenetére
"a Dune HD sorozat azért nem éri el a Popi 400 szintjét"
Én már ebben nem vagyok biztos. A VXP persze egy olyan dolog, ami növeli az általános tetszési indexét a popinak, de VXP kikapcsolt állásában egyelőre nem tapasztaltam releváns különbséget, váltogatva a tévém bemeneteit. Mintha, talán, esetleg egy kicsit a popi kontrasztosabb lenne, de sosem tudhatjuk, mennyi ebből az előzetes infók pszichés hatása. Le kell ellenőrizzem objektív teszttel. A HDMI-capture teszt is hátravan, a pillanatképek is árulkodóak tudnak lenni bizonyos szempontból. Az élességet, kontrasztot jól le lehet szűrni belőlük, a mozgásmegjelenítés meg úgyis csak élesben tesztelhető. Meglátjuk.
(#49034) BBéci : "A Dune lassan bootol, egy perc simán kell......"
Dune : 2 belső és 1 külső HDD-vel :
Teljes kikapcsolás után : 57 mp.
Készenléti után : 4 mp.A400 : 1 belső HDD-vel :
Teljes kikapcsolás után : 65 mp.
Készenléti után : 9 mp.Nincs különösebb jelentősége, csak a téma kapcsán kipróbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz Dorian #49052 üzenetére
Hát igen, a dune menüje, stabilitása nagyon jó. Én is csak azért nyomom A400-al mert a legjobb képet akartam.
Más:
Nem értem ezt a vten, solo fikázást a hdmi és a 4k60p miatt, mert a mozifilmek 4k 23,976p ben lesznek továbbra is, a HDR-t meg pff..hagyjuk..vicc.
Jött már valakinek himedia q10 pro?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Mezga Aladár #49051 üzenetére
Így van, a Dune HD sorozat azért nem éri el a Popi 400 szintjét. Viszont a 2x0-től azért jobb.
Más kérdés, hogy egy akadozós, fagyogatós használatú P400 akkor sem kéne ha a világ legjobb képét produkálná.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
envagyok
veterán
válasz SunMount3r #49048 üzenetére
Az okos ember nem a megjelenés első két hónapjában vásárol. Akkor nagy a hype, viszik mint a cukrot. Kb. 2-3 hónap után normalizálódik az ár, pár ember csalódni is fog benne, így a megjelenéskori ár feléért meg lehet majd venni. Illetve ha naponta figyelgetsz, néha beakciózzák majd pár napra.
Ráadásul a himediák még bugosak kissé. Én eleve nem vennék, ennyiért meg főleg nem, és mivel nincs kedvem 4k tesztvideókat nézni (tv már van), más anyag meg úgysincs, ezért bőven jó a meglevő n3000-es htpc-m és az rpi2
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
...ha mondjuk a Q5 pro 50k lesz...
Hát nagyon remélem, hogy nem. A Q10 Pro 1st batch-ja került 55K-ba szállítással együtt. Azóta fel vitték az árát pár ezressel. De én még reménykedek a Q5 Pro 40K körüli árcédulájában, mivel anno az elődje, még a hazai forgalmazótól is kb. ennyire jött ki.
Nem azért mondom, mert olyan marha fukar volnék, csak nálunk tényleg számít az a kis különbség is. Ráadásul, ha nem lövik be relatíve jóárasitva a Q10 Pro alá, akkor az megint elég unfair azokkal szemben, akik direkt az olcsóbbsága miatt vártak 3 hónapot (minimum) a Q5-re... Szóval remélem nem fognak "megszívatni" minket...
[ Szerkesztve ]
-
Hapi18
tag
Q 10 pro tulajokat kérdezem:
1. Milyen gyorsan lehet másolni a q 10 pro vinyójára Pc ről?
2. Hogy lehet elérni a belső vinyóját? ( be kell kapcsolni a q10 pro-t vagy felébred hálózaton keresztül is?)
3. Tud e működni media szerverként? (vagy a belső vinyón tárolt filmeket csak az a tv tudja lejátszani amire kötve van a q10?) -
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #49042 üzenetére
Ha az eredeti árát nézzük akkor persze jó lehet a 40k, de a tudás alapján ennyiért lehet jobb vétel is még talán újonnan is.
-
Joshi
titán
válasz arcitec #49039 üzenetére
Persze lehet beszélni bármiről. Az A-500 mennyibe fog kerülni?
(#49040) Mezga Aladár tényleg ezt el is felejtettem.
ui.: hol írtam én olyat hogy tilos?Nem nagyon találtam használt A-400-at, de ha van is akkor se hiszem hogy 40k alatt árulnák. Annyit biztos nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Az A-400 már nem forgalmazott termék szóval akinek van az úgy is tudja hogy mire képes, itt inkább a most megvásárolható lejátszókat kellene ajánlani vagy nem ajánlani.
Jó nagy marhaságot írogatsz. Vissza kéne olvasni, rendszeres a használt játékos ajánlása. Egyébként konkrét témában váltottunk szót. Ez akkor szerinted tilos, problémás?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz arcitec #49037 üzenetére
Az A-400 már nem forgalmazott termék szóval akinek van az úgy is tudja hogy mire képes, itt inkább a most megvásárolható lejátszókat kellene ajánlani vagy nem ajánlani. Ha jól emlékszem te kérdőjelezted meg a Q5 pro és Q10 pro létjogosultságát, ha mondjuk a Q5 pro 50k lesz és tudásban van jobb és olcsóbb megoldás akkor az engem is érdekelne.
-
arcitec
addikt
válasz Mezga Aladár #49036 üzenetére
Gratula, itt van egy szakértő ....
Akkor már 2+ az A-400-nak mivel folyamatos lassú lejátszás is van és kockánkénti is, most teszteltem ..Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #49033 üzenetére
A Dune lassan bootol, egy perc simán kell ahhoz, hogy a távirányító bekapcsoló gombjának megnyomása után megjelenjen a források képe. Na és? Nem sietünk sehová, nem hajt a tatár.
-
arcitec
addikt
"elindul es megy"
No, értem én, hogy némelyeknek nem jött be.. de ne túlozzunk .. ( ez kicsit már többfelé mutató minősítés ... ) Nekem nem gondolkodik , de tényleg nem értem .. max akkor amikor a vinyó alszik és ébrednie kell...(Nyilván nem használat közben )[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hyena
senior tag
válasz arcitec #49028 üzenetére
Ebben az arkategoriaban azert mar tobbet var az ember mint csak azt, hogy "elindul es megy".
Dehat kinek a pap kinek a...
Egyebkent nekem 1-2 fagyas elofordult, illetve olyan is, hogy a power gomb hosszan valo nyomasara nem kapcsolt ki a keszulek, olyankor aramtalanitani kellett.
A hardver jo, de sajnos a szoftvert nem fejlesztik.
Kidobni persze nem kell de ma mar ennyiert van jobb is.
A Nokiahoz tudnam hasonlitani a dolgot akik valaha piacvezetok voltak a maguk iparaban, de azt hittek, hogy ez mar mindig igy lesz es "kicsit" rapihentek a dologra, am mikozben ok a baberjaikon ultek a tobbiek fejlesztettek es allva hagytak oket.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #49020 üzenetére
Miért kell a kockánkénti léptetés? Már a múlt század '80-as éveiben a VHS videomagnók alapszolgáltatása volt, hozzászoktam, hogy az érdekes jeleneteket visszapörgetem és kikockázva megnézem. Hogyan ütköznek össze és repülnek az autók a Furious 7-ben, merre áll De Niro gépkarabélyának csöve a Roninban, mert úgy tűnik, a falat lövi és tényleg, pillanatra bevillan a főhősnő cicije és még hosszan sorolhatnám azokat az eseteket, amikor hasznos ez a funkció. A Dunék tudják ezt és a BD-játszók is.
-
dh66e
veterán
válasz arcitec #49028 üzenetére
Egy kis élménybeszámoló....
Tegnap volt szerencsém egy órát nyomogatni a popi távját (A-410),nekem mint dune smart b1 használónak meglepő volt hogy várni kell ha használni akarok egy funkciót.Az a jukebox kb ilyen lett volna a dune-ökben is ha tovább kínlódnak vele,de feladták ehhez a régi sigma procik gyenguszok.
Más...
Szereztem a kis tévéhez a hálóba páromnak a buta kis tévéhez egy amazon fire sticket hogy tudjon kodin filmezni.(gyárilag nem támogatott,de fel lehet rá mókolni,én már így kaptam kézhez).Nem is tudom nem vártam ezért a pénzért csodát,de maradjunk annyiban hogy ez tényleg csak online filmezésre jó.Amerikában.(meg ahol elérhető az ottani szolgáltatás). -
arcitec
addikt
Eltúlzod a dolgokat ,,, Ez tény .. ( hiszen leírtad ) Semmilyen rendellenes lényegi működést nem tapasztalok,max. előfordul, hogy nem játszik le valamit 100 ból 1-2 de akkor az nem is 100-as. Ha elindul , akkor az megy és nincs semmi kihagyás ...Másképp látom, nem a menüt tekerem rendületlen, hanem a filmet nézem , ja és szerintem NEM lassú ...Kinek mi ... Ez is egy vélemény ..
U.I: Az tény , hogy nem igazán sikerült jól a szoftvere, de azért annyira nem tragikus, hogy ezért kidobjam ..[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
-
blakey
titán
Nekem az is elég volt, hogy előtte Dune-im voltak, azok tették a dolgukat, Popinál csak úgy néztem amikor várni kellett valamire. Egyébként tényleg jó lejátszó lenne ha szoftveresen odatették volna magukat. Elég sokk AAC hangú sorozatot nézek és a Popi csak úgy nem engedi át, azaz nincs hang, csak "lekeveréssel" működött. a TrueHD "kihagyás" is elég zavaró. Sajnálom, hogy szoftveresen nem jó, mert maradt volna és akkor most nem kéne várnom a Q10 Pro-t.
-
Hyena
senior tag
válasz arcitec #49012 üzenetére
Valoban megfeleloen mukodik, csak rettenetesen lassu a menukben valo navigalas is, a filmek inditasa az adott poziciora valo ugras a filmben, tekeres minden.
Akarmit csinal az ember nezheti a "szerencsekereket" egy darabig.
Maximum addig tudnik ez jonak mig az ember ki nem probal 1 rendes kodis eszkozt es akkor rajon, hogy olyan is lehetne a dolog.A masik dolog meg az, hogy sajnos a kiadott eszkozzel utana nem foglalkoznak megjelenik ra nehany firmware aztan leszarjak.
Van pl Plex kliens is a Popcornra telepitheto alkalmazasok kozott amit evek ota nem frissitenek, tiszta szegyen.Az olyan kenyelmi szolgaltatasok hianyarol amit pl a kodi vagy a plex tud pl automata felirat letoltes ne is beszeljunk...
[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
arcitec
addikt
válasz DoItYourself #49023 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz DoItYourself #49021 üzenetére
Mert még mire akarod használni? ( mint amire készült ) Megjegyzem az amerikaiak elég szorosan kiszámolják,nem nagyon tesznek többet , úgy általában semmibe, mint ami épp kell....
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Az miért kell?
Egyébként nagyon lassú lejátszása van, épp a napokban akadtam rá ... De most akkor megnézem, jobban, - mert ezt a funkciót nem nagyon használtam -, mit tud a legkisebb fokozaton ...
Na tessék már meg is előztek[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
blakey
titán
válasz arcitec #49016 üzenetére
Ha olyan jól támogatott, mint a Popi A400/410 akkor semmi értelme. Sokkal többet ki lehetett volna hozni azokból a lejátszókból.
-
Blaise
veterán
-
Gtaati
őstag
Ma megjött a Q10 Pro, munka után ismerkedek vele és utána tesztelem és beszámolok!
-
-igu-
addikt
válasz arcitec #49012 üzenetére
Megvédeném a Jukebox-ot: szerintem végtelenül hasznos jószág. Sok filmet nem ismerek fel cím alapján (bőség zavara), olyankor pont jól jön az a pár alap infó (borító/plakát, színészek, rövid leírás), esetleg az egy gombnyomásra elérhető előzetes. Zenéknél hasonlóképp, bár ehhez kell, hogy az id3tag-ek rendesen legyenek vezetve/kitöltve. Jó, egy Deep Purple-t felismerek, de mondjuk nem vágom fejből, melyik nóta van a melyik albumon. Kevésbé ismert előadók esetében még nagyobb segítség.
Meg ugye keretet ad az egésznek, sokkal komfortosabb (számomra) a jukebox kezelése, mint a könyvtárakban való matatás.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
arcitec
addikt
Köszi, bár ha már írtad a vezérlését, nem mondanám, rossznak semmiképp az A-400 vezérlését, lehetne jobb az tény, sőt, de nem ez az elsődleges szempont, pl a jukebox-ot csak az elején használgattam azt is csak mert benne van, ma már a direktori olvasása tökéletesen elég, a lejátszás a lényeg elsősorban, a menü az akár hogy is van utolsó szempont. Meg kell szokni, pl a filmet megállítani 1 gomb, azt a menüben lépkedni másik gomb, ezt valóban meg kell szokni, de lehet volt oka is, hogy menet közben ne álljon meg, pl menü előhívásra.Ma már csak igazán pár apró nyűgje maradt, nekem igen is jól működik.A megjelenítővel kompatibilis a tudása, úgy hogy, még egy jó darabig marad ....
[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz arcitec #49005 üzenetére
A rovid valasz a hardveres kulonbsegeken kivul az , hogy a Koditol jobb.
Mondom ezt ugy , hogy mar a kezdetektol (a110) popcorn lejatszot hasznaltam egeszen az A410-ig.
A Kodi sokkal sokkal gyorsabb es sokoldalubb mint a Popcorn gyari lejatszoja (a beepitett jukeboxrol ne is beszeljuk, mert a popcorne szornyen lassu).
Jelenleg az Asustor NASomon gyarilag telepitett Kodit hasznalom, es mukodik jol.
De pl az egyik baratom egy Popcorn A410-et egy RPI2-re cserelt le (es meg maradt is 60e ftja ) es neki is jobban bejon az uj medialejatszo szinten a Kodi miatt.
Egy Q5 Prot majd valoszinuleg en is veszek ha elerheto lesz, de inkabb csak kivancsisagbol nem azert mintha a jelenlegi megoldas rossz lenne...harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
törölt tag
"komolyabb DAC vegett inkabb egy A400/A410-et ajanlanek"
Én nem.. komolyabb DAC az OPPO-ban és Cambridge audióban található,, természetesen az én tudásom szerint, olcsóbb lejátszóban nincs és jobban megéri sztereóra egy külön DAC, amennyiben nem telik ezekre a lejátszókra. -
No.01
őstag
válasz Blaise #48988 üzenetére
Kicsit hasonlo cipoben jarok, bar en vegigjartam a Popi "rangletrat". Ha nem kell a 4k en azt mondom teljesen jol jarnal egy VTEN-el... (leszamitva ha van erositod mert akkor a komolyabb DAC vegett inkabb egy A400/A410-et ajanlanek)
Olvasgatom itt a forumot en is, de nekem ez a Q5 Pro es Q10 Pro meg mindig gyerekcipoben jaro v.mi. ami nem baj ilyen arazas mellett, sot, de nekem meg mindig vannak ketsegeim az SW tamogatottsag/fejlesztes teren. Ez persze idovel valtozhat.
Kovetem majd az itteni tulajokat, olvasom majd a teszteket, de sok ott meg a kerdojel. (legalabbis szamomra) -
Joshi
titán
válasz arcitec #49005 üzenetére
Igazából csak akkor kell Q5 pro vagy Q10 pro lejátszót venni ha most akarsz venni egy új lejátszót, ha már van egy jó FHD lejátszód és a 4k nem játszik akkor felesleges. Nekem van 4k TV-ém és egy Mede8er lejátszóm, de egyenlőre csak informálódok. Egyébként se törték még fel a Blu-Ray 4k szabvány másolásvédelmét, szóval lossless rippelt iso állományt úgy se tudnék nézni, a mókerolt 4k meg nem érdekel.
-
arcitec
addikt
Sziasztok
Mivel nagyon pörög a téma, megkérdezném mitől jobb egy meglévő használatban lévő A-400 - nál, egy kínai Himedia Q10 Pro vagy Q5 Pro. Ha érdemi magyarázatot lelnék, még meg is gondolhatnám magam ...
Ha 4K a tv az erősítő mit ad a tv-nek, ha tudja a 4K felkonvertálását? Bár a GT60 még jó pár évig marad,akkor meg lehet nem is kérdés a váltás, de akkor ha már feltettem ???[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DoItYourself #48996 üzenetére
(#49001) Blaise
Eszembe jutott erről egy szállóige: aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!
Magyarán: ha nem vagyunk tisztában egy idegen szó jelentésével, ne használjuk azt! De ha pontosan tudjuk, mint jelent, akkor is inkább írjuk, mondjuk magyarul![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A KODI azért alapvetően egy önálló program, a wrapper összekapcsolja a gyári lejátszóval, hogy legyenek HD hangok, stb. Az ATV4-en is megszerettem, szinte csak azt használom és mindenre megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest