Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz dgyuri0123 #44298 üzenetére
Egyébként én is szívesebben használnám kábelen a cuccokat, ha megoldható lenne itthon.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz tylerddd #44295 üzenetére
Persze, ne a 6e Ft döntsön.
De tény, hogy LAN-on simán lejátssza a BD50-et akár, míg wifi-n ez nem fog menni, max. 720p.Tehát, ha nincs igény a fullHD-re, akkor a wifi jó választás.
(#44296) BMájki: Tudtommal nem játssza az mka fájlokat.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Mezga Aladár
veterán
-
BMájki
újonc
Sziasztok!
Lehet, hogy én is beszerzek hamarosan egy ilyen Mede8er MED600X3D típusú játékost, viszont egy - számomra igen fontos - dologról sehol nem szólnak a fórumozók (remélem, csak azért, mert ez már evidens tudás a lejátszóknál, csupán én nem vagyok kellőképpen "képben"...). Nevezetesen: két egymást követő média fájl lejátszása teljesen szünetmentesen történik? Természetesen főként az audio fájloknál lenne lényeges, hogy egy előadó teljes albumát hallgatva a két szám közé ne kerüljön "oda nem illő" csend.
(Ha esetleg még a legtöbb videó fájlt is képes folyamatosan váltani, az már "csak hab lenne a tortán"...)
Még egy kérdésem lenne, bár ez annyira nem mérvadó: lejátszik "mka" formátumú hangfájlokat is?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Üdv.: Miki
A hangszínt hanglétráról festik a hangfalra...
-
tylerddd
veterán
válasz dgyuri0123 #44290 üzenetére
Mármint ha meg tudja oldani kábellel! Én örülök, h a wifiset vettem. Mivel van antennája, tök stabil ott, ahol nálam a tévé néha szenvedni kezd pl. a youtube használatakor. És szerintem 6k már nem vágja földhöz az embert, ha megvesze egy 45k-s lejátszót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #44289 üzenetére
hát ez ma már maximum közép árkategória
félre ne érts, nincs ilyenekre nekem pénzem, csak ami a 10e EUR fölötti cuccok közül tetszik hangra, annak utánaolvasok. nem azért, mert valaha megvenném, csak hobbiból.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #44282 üzenetére
Szívemből szóltál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Adami83
tag
válasz dgyuri0123 #44290 üzenetére
köszi a gyors választ
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #44250 üzenetére
"királykategóriában nem jellemző a sabre"
Hi-hi, akkor a wadia 321 biztos csak a trónörökös kategóriában indulhat.
-
Adami83
tag
Köszönöm a válaszokat és a segítséget a döntésben.
Már csak egy nagyon amatőr kérdésem van a med600-as wifis változatában a wifi mi célt szolgál?
a) ezáltal egy wifi routerként működik
b) így csatlakozik a hálózatra -
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #44250 üzenetére
Ez teljesen rendben van, de az a kijelentésed, hogy Sabre soha többet, kicsit túlzónak tűnt, aminek persze helye van, érzékelteti a más irányú ízlésedet. Még csak egyetlen S1-et hallottam (közös barátunknál), az valami kegyetlenül jól szólt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Adami83 #44285 üzenetére
Miért vagy bizonytalan? Kell neked 4k?
Ha igen, várj 1-2 évet és lesz olyan m.playler, ami lejátssza. Ugyan film, nem tudom mennyi lesz hozzá "kölcsönzőből".
Ha mégsem érintett meg a "marketing", akkor vedd meg nyugodtan a Med600-at és szidhatsz kedvedre, ha becsaptalak volna. Én 2. éve használom és eszem ágában sincs 4k-ra cserélni, persze lehet hogy én egy csökött, maradi user vagyok........hiszen csak egy 50"-os Pana plazmán nézem.Te döntesz.
"csak a zene van"
-
Adami83
tag
válasz tylerddd #44283 üzenetére
Most LG LW4500-as TV-m van, amit remélhetőleg jó ideig nem kell még cserélni, csak sajna az mkv-vel nem boldogul, a BD50-el meg pláne (bár nem is sűrűn nézek bd50eset inkább csak úgy kipróbálás céljából).
Szvl ezért gondoltam beruházok egy médialejátszóba. Gondoltam a MED 600as jó ideig elketyeg majd a tv-vel, de ezek után most meginkább elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme 45ért megvenni vagy inkább egy 20 ezres készülékbe fektessek amit könnyebb szívvel cserél le az ember -
tylerddd
veterán
És akkor Adami83 fórumtársnak mit javasoltok?! Ne vegyen most semmit és nézzen ki a fejéből, ameddig nem jönnek az újabb eszközök, ki tudja mikor?! Szerintem nyugodtan megvehetné a 600-as Mede8er-t, nem lesz itt hirtelen forradalom. Neki meg fel kellene mérnie a saját lehetőségeit: tudna-e egyáltalán megfelelő tartalmat beszerezni, tudna-e 4K tévére áldozni stb.
Ezeknél a cuccoknál meg benne van a pakliban az elavulás lehetősége, én se 10 évre tervezek az enyémmel.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz dgyuri0123 #44274 üzenetére
Nem magyar szemszögből kell vizsgálni a kérdést. Itt egy kiadó max. éhen hal. A tévégyártás bizony a 4K felé tendál, így hamarosan, hogy megfeleő számban értékesíteni lehessen, forrásról kell gondoskodni. A Sony már rajtra készen áll. A TV közvetítések is lassan összeállnak... A kamerák is ezt a felbontást fogják támogatni - mint azt Mezga Aladár szaktárs is leírta -, nevesebb gyártók által a piacra kerülő új médialejátszók mindegyike támogatni fogja... a nagy kódolók átállnak majd az x265-re... Szóval egy olyan időpontról beszélünk, ahol együtt él a múlt és a jövő. De a mérleg nyelve nem a múltba mutat sosem. Elavult készülékekért nem állnak sorba az emberek, nem lehet őket becsalni a boltba velük. A pénztárca nyitogatáshoz új dolgokra van szükség. Bár az SD avi mind a mai napig népszerű formátum.
Már én is x265-ben kódolok.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #44276 üzenetére
Igen mélyről indultak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #44275 üzenetére
mocsok sokat fejlődtek az elmúlt években az LCD TVk, szerintem.
mondjuk volt honnan -
Mezga Aladár
veterán
"A h265 szabvány kész."
Így van. Hétvégén volt a kezemben egy pana 4k kamera h265 rögzítéssel. Nagyon baba volt.
A probléma, hogyan tegyék ez vonzóvá a nagy tömegek részére.
Mekkora tv kellene hogy ezt a minőséget valóban láthatóvá tegyék?
És ehhez képest a tv piac nem ebben az irányba megy.
A plazmát megölték, az oled valahogy nem megy.
Marad az lcd a régi betegségeivel. -
c4
őstag
válasz dgyuri0123 #44272 üzenetére
Nem egyedi eset, hogy a csúcskategória nem támogat valamit vagy hosszú késlekedéssel követi az eseményeket. Lásd: TrueHD, DTS-HD Dolby Atmos... A 4K-t nyomják a gyártók, ahhoz meg nélkülözhetetlen a h265 támogatás, indul a 4K filmek kiadása szép lassan.
A benzines szarok helyett nincs versenyképes új, a nagy tömegek részére elérhető megoldás.
De nem vitázom, mindenki azt vesz, amit akar. Csupán a véleményemet írtam le.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez most komoly?
A ma kapható High-End kategóriás készülékek zöme nem kezeli ezt a formátumot. Mikor lesz realitása annak szerinted, hogy napi szinten találkozz vele?
Ennyi erővel semmilyen ma használatos üzemanyaggal működő autót sem szabadna megvenni, mert jó pár éve kitalálták az üzemanyagcellát. Ergo mindenki idióta, aki nem várja meg annak szériagyártását, helyette megveszi a fosszilis energiazabáló diesel és benzines sz@rokat.?
A 3D meg pont nagyon rossz példa, mert az már a múlt, akárhogyan is nézzük. Szerintem az eszköz vásárlók 1%-át, ha érdekli a 3D, de lehet, rosszul ítélem meg a piacot.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
c4
őstag
válasz dgyuri0123 #44269 üzenetére
Bemutatták már a 8K-t is. Nem a bemutatás a lényeg, hanem a szabvány megléte. A h265 szabvány kész.
De mindenki azt vesz, amit akar. Még árulnak DVD lejátszókat is... -
c4
őstag
válasz dgyuri0123 #44267 üzenetére
Előre kell nézni, nem hátra. ez pont olyan, mint az x264 és a 3D volt.
-
-
robi-k
őstag
válasz dgyuri0123 #44265 üzenetére
Miért, vannak új formátumok? - sajnos (vagy szerencsére) van, a h265, de ezt a korábbi lejátszók hardver korlátozások miatt soha nem fogják támogatni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #44262 üzenetére
akkor még az is lehet, h jó az irány.
nekem kifejezetten tetszik, hogy vezényli a szemet az operatőri munka. mivel felbontás, élesség megvan, és az algoritmusnak tök mindegy, hogy éppen mely pixelt számolja, ezért ráadásul agyamnak is tetszik, hogy látom, mire fókuszálnak, mit akarnak éppen megmutatni.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #44261 üzenetére
Kevésbé, mint a CVP, de jobban, mint a Tied.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #44257 üzenetére
hátul éles?
-
Adami83
tag
Sziasztok!
Hosszú idő után megszületett bennem a döntés, hogy kell nekem egy lejátszó, és mivel az emberek legtöbb olyan jellegű kérdésére, hogy milyen lejátszót vegyek a felsorolásokban mindig benne volt a Mede8er MED600X3D, úgy gondoltam ez lesz a nyerő.
Ami viszont aggaszt, hogy ez már egy jó pár éves készülék, és nem tudom meddig készülnek hozzá még firmware-ek (az utolsó több mint 1 éve jött ki), ezért nem tudom érdemes-e beruházni rá vagy 1-2 év múlva dobhatom ki, mert megint csak nem játssza majd le az új formátumokat.
-
Patice
Topikgazda
válasz xtremetuning #44257 üzenetére
Bőrszín....
robi-k-nál pont ezt a különbséget vettem észre HTPC vs. OPPO esetében, Pana plazmán.
Dolgozom még a dolgon.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #44255 üzenetére
Majd megnézed nálam. Analógos, nyugodt kép. Paszteles színek és szenzációs bőrszín (ebben simán veri a htpct). Nincs agyonélesítve és nincs darbee sem (hála az égnek).
És borzasztó kerek teret rajzol. Mondhatnám megdöbbentően jót.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #44255 üzenetére
Ha lesz nálam egy teztpéldány a primare-ből, akkor megbeszéljük, és leviszem hozzád egy tesztre (az átalakított OPPO-mal együtt).
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #44254 üzenetére
a primare képrendere mennyivel, és miben jobb az oppoénál?
opponak a felbontásával, textúráival volt gondom. ezen sztem a jobb táp nem segit.
táp az nagyon szuper feketét, csöndet, képi nyugalmat, és dinamikát ad inkább. -
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #44253 üzenetére
igen, ezt irtam le az előbb.
elprüntyögök az xmc-analóg hangjával. jópár sztereo dacot ismerek, ami nem éri el a minőségét. mozihangon nemigen fogok fejleszteni, nekem bőven elég. és ha előrébb akarnék lépni hangban, akkor csak a RAW proggit vagy az új diracot kéne feltennem.
PCmben meg van elég potenciál, hogy nem nagyon félek, h a szóban forgó gyári lejátszók megszorongatnák a képemet. Nálam inkább egy nero3 hozna. de inkább autót cserélünk
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz xtremetuning #44252 üzenetére
Ez így igaz
Pityunak: a BD32 MKII nem Sabre DAC van, lehet, hogy neked jobban bejönne a hangzása.
-
xtremetuning
addikt
válasz robi-k #44244 üzenetére
Azt azért ne felejtsük el, hogy az oppo úgy tud a primare közelébe érni, hogy szénné van tuningolva.
A primareban még ott a lehetőség....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #44238 üzenetére
Papi én a képét nézem, nem az adatlapját....
Márpedig a kép-hang nagyon rendben van. Otthon tesztelve, nem pedig innen-onnan olvasgatva...
Kb. 300 órát raktam eddig bele. Ha lenne borítókezelése, maradna....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
irtam előbb, h gyenge futóművek mögött tartom rossznak. a lumin futóműrészénél 2-3x drágábbakat hallottam már, de nem hallottam őket jelentősen jobbnak. egyébként inkább A1+dac, saját izlésemnek. vagy még inkább S1+dac
de a dac az tuti nem sabre lenne. a királykategóriában nem jellemző a sabre. inkább BBt, cristalt, és diszkrét megoldásokat használnak. -
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #44247 üzenetére
Akkor Lumin S1 sem kellene?
-
robi-k
őstag
Akkor bennem lehet a hiba De sajnos nekem nem jött be az Arcam (de mint tudjuk, kinek a pap, kinek a papné, és kinek a...).
Ha végre lesz egy kis időm (és már nem kell állandóan külföldre utazgatnom céges ügyekben - most sem vagyok otthon), akkor remélhetőleg lesz lehetőségem mélyebb ismeretet kötni a BD32 MKII-vel, kiváncsi vagyok, mit lehet (még) kihozni belőle.
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #44244 üzenetére
Szerintem az UDP411 ár/érték aránya kiváló, itt olvasható bővebben a véleményem: [link].
A menüje alapján minősíteni egy BD-játszót...(#44245) bajnokpityu
Semmi bajom a Sabre hanggal, szeretem az OPPO-kat, de az UDP411 olyat szólt, hogy leesett az állam. Közelebb van a Primaréhoz, mint az OPPO-hoz.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Volt dolgom Arcam-mal (nem is egyel), ismerem a lejátszót. Van, akinek bejön a benne lévő TI/Burr Brown PCM1794 DAC hangja, de én nem estem tőle hasra, sőt.
Viszont a benne lévő elavult Mediatek proci (régebi, mint amit az OPPO 10X sorozatban használnak), és a szegényes menüje miatt én magamnak soha nem vennék ilyen lejátszót.Primare már más "tészta", ez tényleg egy remek lejátszó, de "kissé" túl van árazva (hasonlóan, mint az Audiocom által tuningolt OPPO).
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #44241 üzenetére
Az Arcam UDP411 hangja brutálisan jó, sima OPPO-k sehol nincsenek hozzá képest.
Azt írod, más DAC. Nos, az önmagában elegendő ahhoz, hogy jelentős különbség legyen a hangzásukban.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Srácok, khm..., nem akarok beleszolni, de a Primare BD32 MKII = 105EU OPPO + analóg táp a fő nyáknak is (mint az Audoicom-os tuningnál), más DAC és... kb. ennyi. Az OLED kijelző, meg más készülékház, stb. csak szép csomagolás.
Bárki saját maga el tudja érni a Primare/Audiocom OPPO szintet, sokkal olcsóbban. Digitális forrásként pl. az én készülékem tudja a Primare BD32 MKII szintet, sőt, töredék áron.Ami pedig az "új" Arcam UDP-411 lejátszót illeti, tudásban/kezelhetőségben és alkatrészminőségben kb. a Pioneer BDP-LX55 szintjét képviseli.
-
törölt tag
válasz xtremetuning #44237 üzenetére
Egyébként a CVP-t is pontról pontra kivesézhetnék, oprendszertől szoftverekig lehetne fejleszteni, bőven van abban is tartalék, ha ugrálhatnékod van.
-
törölt tag
Ez így igaz, azonban hagyományos értelemben vett médialejátszót említettem, ezek 3-4e euró környékén nem azok, de funkcióban sem teljesen. Mindkettő High end BD player elsősorban. Talán a Moovika Popcorn és anno a VLS Dune fér bele a tetejéről, ha hagyományos MP-ről beszélünk.
Az Oppo Audiocom ténylegesen jó tuning, nem hókuszpókusz. Anno linkeltem részletes leírást a mikéntjéről alkatrészekkel együtt, és azok pozitív hatásáról. Persze mocsok módon elkérik az árát, azonban lehet hasonló utat járni és spórolni kicsit. Neten elérhető az Oppo DIY tuning how to, ami többek között áll kondicseréből, áramkör fejlesztésből és lin tápból.
A Primare még rádob egy lapáttal, video részlege is jóval fejlettebb, de még egyikünk se cserélne rá ha jól sejtem.
-
bajnokpityu
félisten
Primare: ami benne van, az okosan tervezett, de 1.2M azért necces egy zárt, fejlődésmentes rendszerért.
a jel zaj viszont nézted? kicsit lehetetlen a 138dba. ilyen dac chip nem is létezik, és akkor még tovább romlik a tápnál.
[link][ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz #75912448 #44214 üzenetére
Tavaly még egyetértettem ezzel. Idén azért van opció.
Kijött az új Arcam BD player. Áráért egész jó kép + hang.
Audiocom Oppo. Túlárazott, de aki szereti had vigye.
És ami elérte az én CrystalVisionom szintjét képben és hangban : Primare BD 32 MKII. Ezen meg is lepődtem rendesen....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
No.01
őstag
válasz Mezga Aladár #44220 üzenetére
Koszi a tippet. Visszaraktam meglatom mi lesz az elkovetkezo par napban...
-
c4
őstag
válasz szaszapi #44232 üzenetére
Szerintem, ha aktuális lesz a kérdés, és lesz kereslet, azonnal kijönnek a készülékekkel a gyártók.
De amíg néhány demó van összesen, nem nagy a jelentősége a kérdésnek szerintem.De elég sok megjelenítő vár majd cserére, az első generációs 4K tévék nem támogatták a natív 4K forrásokat... A közönséges 1080-at skálázzák fel.
-
c4
őstag
válasz devil-k #44224 üzenetére
"Hol? Magyarországon? Ne vicceljünk már."
Nem igazán mérvadó a gyártók részére a magyarországi viszonyok.
Ha azt vennék alapul, még fekete-fehér tévéket gyártanának.Nem átnevezés kérdése a HTPC és a médialejátszó, de ezt te is nagyon jól tudod.
Akinek HTPC kell azt épít vagy vesz.A tömegek magasról tesznek a BD 50 minőségre, pont ezért terjedhet az online streem. És nem Magyarországon, a fizetőképes országokban. A nagy tömegeknek már a 720p tökéletesen megfelel.
Már azon lázadoznak az igényes tömegek, mert az egyik "kölcsönző"oldalon tiltott lett az avi...
Minőségi igények, ja...
A HD erősítőkön telefondokkoló az mp3-nak...(#44230) gyeniko:
Vegyük példának az Oppo-t... elég videofil, jó lemezes lejátszó is, de nagyjából lefedi a médialejátszó kategória csúcsát. Alsóbb kategóriában a Dune volt ilyen szegmensben, míg kifizették a BD liszenszet.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz #75912448 #44228 üzenetére
Így igaz, de a média lejátszók (gyártói) láthatóan nem a videofil igényeket szeretnék kielégíteni. Devil-k korábbi hozzászólása így volna pontosabb: "a videofil felhasználók körében a média lejátszók kora lejárt."
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #44226 üzenetére
Okés, ez így vagyon. Ellenben ma már egyetlen hagyományos MP-t nem tudsz mondani, amit hang vagy akár képminőség tekintetében integrálnál egy komolyabb házimozi láncba, projektorral, vászonnal és hangrendszerrel, esetleg némi sztereó kívánalommal. Popit lehetne említeni, de viccesen hangzik, hogy XBOX táppal kell tuningolni, hogy placebo javulni tudjon legalább egy hangyafasznyit a hangja. A divatos Kodi alapú lejátszókat - eltekintve az Android alapúaktól -, Mini-PC-ket nem lehet MP kalap alá venni, nem azok. Kb szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz devil-k #44224 üzenetére
Én nem Magyarországra értelmeztem a hozzászólásodat.
A Spotify tökéletes példa még Mo-n is, kár, hogy video streamelésre nincs itthon hasonló minőségű szolgáltatás.
A "Világ"-ban - melynek sok tekintetben a perifériáján vagyunk - vannak jól használható fizetős, videók streamelését biztosító szolgáltatások, melyek majd akkor nyújtanak tömörítetlen BD50 stream lehetőséget, amikor lesz erre akkora igény, hogy megéri erre technikát fejleszteni és ezt szolgáltatni. Az irány szerintem inkább ez és nem a BD lemezek nyomtatása.
Amíg a nem túl okos átlag amerikai a marketing célpont (nem beszélve a fejlődő országokban élő milliárdokról), addig egyre több TV-ben lesz smart funkció és egyre több média lejátszó talál majd gazdára. Lehet, hogy az operációs rendszerek megváltoznak, egy azonban biztosnak látszik: a sokoldalú, de egyszerűen kezelhető eszközök nem mennek ki a divatból.
Akármennyire fájdalmas, nagyon nem az itt fórumozók - sőt, ennek is a kisebb része - a fejlesztések célpontja.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #44225 üzenetére
Akkor lehet én sem értelmeztem jól.
Nem járt le a hagyományos mp piaca, csak a gyártók nem akarnak fhd lejátszókba beruházni.
Nyomják a sok szemét androidos szutykot.
Várják a messiást (UHD és esetleg a streaming) erre készülnek.
Nehogy úgy járjanak mint a DVD-A/SACD esetén. -
törölt tag
válasz gyeniko #44222 üzenetére
Nem értelek, te szoktad értelmezni is a leírtakat, és amilyen tekintetben a hozzászólás született, amire reagált.
Ha pedig a kommersz piacot nézzük - eltekintvén moziszobák elvárt minőségi kiszolgálásától -, itt sem születik már annyi hagyományos értelemben vett MP. Gondolj csak a régiekre, évente megújuló sorozatokra. Mini PC-k, android alapú eszközök, ARM procik, Rockchip Mediatek stb lett divat.
-
devil-k
nagyúr
válasz gyeniko #44222 üzenetére
"Ráadásul, a szerzői jogdíjat is tiszteletben tartó "fizetős" streamelős szolgáltatások terjedése inkább erősíteni fogja a média lejátszók és smart funkciók piacát."
Hol? Magyarországon? Ne vicceljünk már.
Én mondjuk szívesen használnék ilyen szolgáltatást, ha valóban olyan minőségben adná vissza pl. a BD50-t, ahogyan a lemezen szerepel, nem pedig csökkentett bitrátával. (Spotify-t is használok, azóta visszaesett minden más zenei "tevékenységem". Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, hogy pl. én vevő vagyok erre az opcióra)A tömegnek is csak át kell nevezni a HTPC-t médialejátszóra és kész. Egyre több gyártó megy el pl. a Kodi irányába. Nem véletlen.
Egyébként a PH-ra nem a tömeg jár általában, hanem akik nyitottabbak a különféle innovációkra.
SZVSZ.
(#44223) Mezga Aladár
Szerencsés vagy, de ezt írtam már neked egy párszor és ennek örülök is![ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
gyeniko
őstag
válasz devil-k #44215 üzenetére
"Bár való igaz és egyetértek veled, hogy lejárt a médialejátszók kora."
Ühüm, biztosan így van, de erről mielőbb tájékoztatnod kellene a gyártókat és a userek némileg szélesebb körét, mert úgy látszik, hogy ezt ők még nem tudják... A marketing szempontból reveláns réteg (értsd: TÖMEG) szerintem nem használ htpc-t és nagyon sokáig (talán soha?) nem is fog! Ezért aztán egyre többen gyártanak ilyen, vagy olyan média lejátszót. A TV-k és BD lejátszók beépített smart funkciói - annak ellenére, hogy az itt fórumozók egy része mélységesen megveti ezt - csak nem akarnak kikopni ezekből az eszközökből. Ráadásul, a szerzői jogdíjat is tiszteletben tartó "fizetős" streamelős szolgáltatások terjedése inkább erősíteni fogja a média lejátszók és smart funkciók piacát.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
devil-k
nagyúr
-
No.01
őstag
válasz devil-k #44205 üzenetére
Igen A-400-rol van szo es a gyari visszaallitast mar megcsinaltam, igaz az utolso elotti SW-t (Marc 11) tettem vissza, de sajna a dolgok nem javultak meg.
HTPC-n mar sokat gondolkodtam, de megmondom oszinten, h amit ajanlottak es/vagy tetszett az joval tobbe kerulne, mint egy korrekt medialejatszo. Raadasul most tenyleg fontos, h a leheto legkevesebbol megoldjam a kerdest ha aktualissa valik mert kulonben oda lesz a "hangtechnikara" szant penzem
Meg adok egy kis idot neki hatha valtoznak a dolgok, de sajna elegge pesszimista vagyok.
-
tomic
addikt
válasz devil-k #44217 üzenetére
Elhiszem.Biztos léteznek a problémák amikkel szembesültök.Nálam egyenlőre marad a popi.Gondolkodtam htpc-ben de nekem még nem éri meg a dupla annyi pénz ráfordítása.Talán ha az árak a használt piacon mérséklődnek.
Nekem a hálózattal van bajom,de leginkább mert nem értek hozzá és csak tippelgetek. -
devil-k
nagyúr
Érdekes, de nálam is csak a vége felé kezdett furcsán viselkedni anno. Produkált olyan anomáliákat, ami eddig nem volt rá jellemző. Egy idő után idegesítővé vált... Az tette be a kaput, amikor az Útvesztő c. filmnél akartam feliratot váltani és újraindult az egész Popi.....
- mozi bolondéria -
-
tomic
addikt
Csak csodálkozva olvasom a folyamatos problémákat a Popiról. Eközben csodálkozom,hogy nekem miért nincs bajom vele. Azon kívül,hogy lassú a menüje mint a csiga. Először bántam,hogy a Medet lecseréltem erre,de idő közben megbarátkoztam vele. Nálam nem fagy,nem eszi meg a zene felét,amit letöltök filmeket azt eddig 99% lejátszotta.
A legutóbbi hálózati problémám az "user error" volt,tehát azt nem említem meg mint problémát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #44212 üzenetére
Jah... hogy így. Ez elég nagy probléma ám.
Yoda? Ugyan már. Az egyik legutolsó porszem a gépezetben ő is, ahogy mi is ilyen téren. Hiába is esküdözik.
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #44211 üzenetére
"Hogy érted, hogy lenyelni?"
Nem 0:00:00-tól indul a lejátszás hanem pl 0:01:52-től.
"Van 1 olyan érzésem, hogy ezeket a szoftveres problémákat már nem fogják javítani."
Ne huhogjunk, reménykedjünk.
A magyar popi fórumon yoda esküszik lesz még javítás.
Mondjuk a vten fórumra egyetlen hsz sem érkezett eddig. -
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #44210 üzenetére
Hogy érted, hogy lenyelni? Van 1 olyan érzésem, hogy ezeket a szoftveres problémákat már nem fogják javítani. A legutolsó valamirevaló javítás lassan 1 éves.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #44207 üzenetére
Maradhatsz ha jól viselkedsz.
Ha 400-as a játékos ,akkor én visszaraknám a 2014.08.08-es szoftot. a 2015-ös csak a saját okos rendszerükbe való integrálásra van. [link]
Utána gyári visszaállítás, majd természetesen beállítani. Ha ez után is sz@rakszik csak akkor kukáznám.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #44206 üzenetére
Szeretek nosztalgiázni és ha tudok, akkor segíteni más fórumtársaknak. Arról nem is beszélve, hogy azért illik képben lenni az új, leendő lejátszókról.
Na, maradhatok?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Ez elég szomorú, mert ha jól emlékszem, akkor nem olyan régi az a Popid, ami volt, nem? (A400, ugye?) Amikor hasonló dolgokat tapasztaltam és elegem lett, akkor én is túladtam a Popin. Viszont ha nem jön be a Mede8er és Dune kezelése sem, akkor miért nem váltasz mondjuk Kodi alapú lejátszóra, esetleg HTPC-re? Ezen nem gondolkoztál még el?
Saját tapasztalatomból kiindulva, A400 után váltottam HTPC-re és azóta soha nem térnék vissza a médialejásztok világába.
- mozi bolondéria -
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kis segitsegre ill tanacsra lenne szuksegem. Haldoklik a szeretett Popcorn lejatszom. Sokszor nem reagal a dolgokra es rendszeresen kifagy. SW-bol telepitettem a legujabbat ill tobbszori ujrainditas kovetoen sem javultak a dolgok.
Elotte ideiglenesen volt Mede8er ill Dune lajatszom is, de a kezelesuk nemigen jott be igy mind2-tol megvalltam 1 honap utan. (Lehet azert mert a Popcorn "letrat" mar az A100-tol vegigjartam)
Itt a nemeteknel kisse nehezkes jelenleg az A410 vagy esetlegesen a VTEN beszerzese es sokan dicserik az alltalam ismeretlen Fantec markat.
Van errol barkinek barmilyen infoja? Ha nem ez akkor mit ajanlanatok ami hozza legalabb a Popi szintjet?[ Szerkesztve ]
-
bluobluo75
őstag
Köszönöm az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok