Hirdetés
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Path of Exile 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- War Thunder - MMO Combat Game
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39699 üzenetére
"Ezt én nem szerettem, komoly minőségvesztés volt."
Igen, a konvertálás járt némi minőségromlással, de a DVD volt akkor az egyedüli módja, hogy meg tudjuk nézni a kész családi filmeket. Ma már ez nem gond természetesen, a Sony HD kamerám 1080p-ben rögzít, és természetesen konvertálás nélkül, eredeti minőségben kerül merevlemezre, a Corel Video Studio Pro X6-al való szerkesztés után is.
-
nagyúr
válasz djnice #39695 üzenetére
Most erősen kinagyítottam a fotót, így tényleg látszik a vízszintes csíkozódás. De körülbelül ugyanannyira látszik az is, hogy a samsung képén a sötét részletek mosottabbak, csúnyábban "pixelesedik", erősebben torzul a kép. Természetesen nem tudom, hogy ezek mozgóképen hogy jönnek elő, ha kapok egy 1080i-s film-ajánlatot, majd kipróbálom.
"Amivel eddig lejátszottad az mind jól deinterlacelte a videót azért nem láttál csíkos vagy fűrészfogas képet."
Hosszú idő óta Dune-el játszom le, és tökéletes a kép, semmi jele csíkozódásnak vagy fűrészfognak.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz liszi70 #39696 üzenetére
Csak a DVCPro szabvány enged progressive felvételt, úgyhogy az összes videód váltottsoros az 100%.
Amivel eddig lejátszottad az mind jól deinterlacelte a videót azért nem láttál csíkos vagy fűrészfogas képet.
Amúgy jól csináltad, a DV Avi-kat nem is kell deinterlacelni szoftveresen mert csak rontanánk a minőségen, a Pinnacle és az Ulead interlaced mpeg2-t csinált belőle (ha csak nem lett kényszerítve a deinterlacing beállítás).
Ajánlom nézd meg a Dune-n a lementett DVD-idet 1080i és 1080p kimenettel is, látni fogod a különbséget. -
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39694 üzenetére
"Annak idején amikor a családi dv i felvételeket rendezgettem, kipróbáltam a szerkesztő progiban több deinterlaced megoldást, egyik sem volt tökéletes."
A kamerád csak i-ben rögzített? Nekem van vagy 50-60 felvett órám miniDV kamerával, és sok-sok kész, megvágott filmem, de sohasem ütköztem ilyen problémába. Volt Panasonic 3CCD-s kamerám is, de a legtöbbet Sony DCR-HC14E-el vettem fel. Ezek úgy látszik p-ben rögzítettek, mert mindig tökéletes volt a végeredmény, soha nem kellett vele bűvészkednem, hogy ne legyen farkasfogas. (Egy óra anyag 13 giga volt AVI-ban, azt megvágtam, szerkesztettem, aztán MPEG2-be mentettem el, hogy DVD-re írhassam. Pinnacle Video Studio és Ulead Video Studio-progikat használtam mentésre, szerkesztésre, konvertálásra.)
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz liszi70 #39693 üzenetére
A Dune-nél a Motion Adaptive algoritmusnál csíkos a kép vízszintesen, ott maradnak az előző fieldből részletek (interlacing artifacts-nak nevezik), ez főleg mozgás közben látszik, nézd csak meg a felemelt bal kezén a nagyujja melletti részt, de az egész kép csíkos ahol elmozdulás volt.
Mondom ez mozgóképnél még csúnyább.
Egy normális deinterlacing algoritmus nem csinál ilyent.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz liszi70 #39693 üzenetére
Látom.
Ez azért nem annyira tragikus. Annak idején amikor a családi dv i felvételeket rendezgettem, kipróbáltam a szerkesztő progiban több deinterlaced megoldást, egyik sem volt tökéletes. A kontúrok szempontjából a félképeldobásos volt a jó, viszont csökkent a felbontás. Akkor ha valamilyen két félkép egyesítésével dolgozó eljárást próbáltam, akkor mindig látható volt hogy deinterlaced történt. Szóval maradt minden interlaced.
Persze az algoritmusok fejlődnek, de a progi soha nem fogja tudni merre és milyen sebességgel mozdul el a kamera.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39692 üzenetére
A Dune HD Connect BOB-nál recésebbek az orgonák kontúrjai. Viszont a Dune HD Connect MA más vonatkozásban nekem szebb egy picit, mint a Samsung, és a rece is minimális.
Tud valaki mondani privátban egy kölcsönözhető, 1080i-s filmet?
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #39690 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz djnice #39688 üzenetére
Fejből nem tudom megmondani, de megesett, hogy aktiváltam és a 720p natívban a TV közepén helyezkedett el.
(#39686) a8l
Egyedi eset, feleslegesen aggódsz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
a8l
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz djnice #39684 üzenetére
Írtam, hogy többféle chipes lejátszót használtam, nem csak Dunéket, tehát elég komoly összehasonlítási alappal rendelkezem.
Van olyan opció a menüben.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
djnice
veterán
Pedig még külföldi fórumokon is szó van róla:
Re: Dune HD Base 3.0: Quality video problem???
The deinterlacing on Dune is very bad.
Last night I have run some test reference BD to check how my new plasma is handling motion. I have forgot that they are in 1080i and I left my player to output 1080p.
The result was horrible. It failed on all tests! There was a tons of artifacts in the moving picture. Then I have tried the HQV DVD with 480i video - same shit.
I don't know if it is a Sigma chipset bug, but I have access to many HD media players and the Dune Base 3.0 is the worse case. Even players with Realtek do better job.
For example, if I set the TV to do the deinterlacing, the result is way better. The TV is Panasonic 46G20. Panasonic TVs is not know with good video processing.Különben addig fel sem tűnik ez az embernek amíg nem látja másik chipes lejátszók képét, ezt magamról tudom, utána viszont nagyon zavaró.
Pedig egyszerű lenne a megoldás, kellene a lejátszó menüjébe egy olyan opció hogy lejátszáskor ne csak a képfrekvenciát hanem a felbontást is állítsa be a forrásnak megfelelően, így a TV végezné a felkonvertálást és a váltottsor mentesítést is, annak aki ezt igényli.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #39678 üzenetére
Csatlakozom, én sem láttam semmi problémát a Dune Base 3.0 lejátszó képén, pedig rajongok a koncertfilmekért. Ja, több hónapig használtam A-400 és MED600 lejátszókat is, valamint OPPO-kat, tehát látnom kellene a különbséget. Általános képminőségben vannak eltérések, de most nem az a téma.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #39680 üzenetére
WD TV Live Streaming (SMP8672), Dune HD Connect (SMP8674) - rossz a kép
Samsung BD-F5500 (MT8560), LG BP-420 (MT8555), Bluetimes C500B (RTD1186) - jó a kép
1080i tesztfájl: [link]
1080i Bluray tesztlemez: Yanni - Live! The Concert Event
576i DVD tesztlemez: KerekMese ( vicces de a rajzokon nagyon jól látható a jelenség, mellesleg a kisfiam szereti ) -
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #39677 üzenetére
576i-nél már 32"-on is zavaró, 1080i-nél 46" TV-n nálam tisztán látszik. Úgy tudod könnyen letesztelni ha nincs másik lejátszód, hogy a lejátszó kimenetét 1080p-re majd 1080i-re állítod és megnézed a különbséget váltottsoros anyag esetén.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39677 üzenetére
Bár nem jellemző, de azért láttam már koncertfilmet régebben (amik állítólag i-sek), semmilyen anomáliát nem láttam a Dune-nel, 65"-os plazmán. (Persze lehet, hogy nem i-sek voltak, figyelte a fene.)
Menjünk biztosra. Nincs most ilyenem, mondjatok már privátban egy kölcsönözhető, 100%-osan 1080i-s filmet (ha van jazz-t, hogy élvezzem is, de ha nem az sem baj ) hadd nézzem meg ezt a jelenséget, látszik-e valami normál helyzetben, kinagyítás nélkül.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #39674 üzenetére
Persze ha így nézzük akkor....de a probléma akkor is valós annak aki...
djuice közben már írta is.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #39672 üzenetére
Én örülök ha te nem úgy látod, de az SMP8643 sem mentes ez alól és ezt sajnos nem lehet szoftverrel orvosolni. Elég megnézni egy HQV Benchmarkot vagy egy Spears & Munsil tesztlemezt és egyből kibukik a probléma. Persze átlehet állítani a kimenetet 1080i-re és akkor a TV végzi a deinterlacelést, csak macerás pl minden koncertfilm előtt állítgatni. Tudta ezt a Sigma is nagyon jól, nem hiába emeli ki a VXP-nél a jó minőségű deinterlacinget. Szóval érdemes más chipes (pl MTK-s bluray lejátszó vagy Realtekes lejátszók) képével összehasonlítani a Sigmát fej-fej mellett.
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #39672 üzenetére
vagy csak nem látod.
-
nagyúr
válasz tamáspapa #39665 üzenetére
Én használtam egy ideig WD Streaming-et, nekem tökéletesen bevált minden szempontból. HD-ban tökéletes a képe, bátran összemérhető drágább lejátszókéval is. dgyuri szerint a DVD felkonvertálása nem tökéletes, djnice-nak meg i-s anyagok esetén nem tetszett. A legtöbben szerintem elégedetten használják, ár-érték aránya még mindig jó, bár most kicsit drágább lett a ráncfelvarrás után.
Hogy van a plazmád? Minden rendben? Rég láttunk.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #39667 üzenetére
A deinterlacing áramkörön a Sigma nem változtatott évek óta, ezért is hozta ki (vette meg) a VXP technológiát, hát rá is fért.
Példa: [link] -
sixer66
senior tag
válasz dgyuri0123 #39646 üzenetére
Az erősítőm az egy Onkyo TX-SR608-as és egy Heco Vitas 5.0 + alsó kategóriás sub van mellette, amit majd nemsokára cserélni fogok, csak az nagyobb beruházás, mint a médialejátszó.
Most a WD TV-vel is meg vagyok elégedve, de mondom nincs összehasonlítási alapom.
Jah és a tv az egy Panasonic 42" UT50-es plazma. -
moldvan
csendes tag
Sziasztok,
A hozzáértőktől kérdeznék nem hozzáértőként.
Szeretnék egy médialejátszót, ami fullosan kezeli a legjobb minőségű audiofájlokat (lossless formátumokat főleg) és a legfelhasználóbarátabb módon lehet vele ipad-ről irányítani a zene lejátszást. (Videók, Filmek sorozatok is nyilván, de a zenénél lényegesebb, hogy miként lehet tallózni, lejátszani).Amit néztem: Popcorn Hour C-200 (Van valakinek tapasztalata vele?)
Esetleg Dune HD Base 3D-vel?
nagyon köszi
-
Multibit
nagyúr
válasz tamáspapa #39656 üzenetére
Komolytalan kütyü, erősen túlárazva. A specifikációjában egy szó sem esik a 23.976 és 24.000 fps támogatásról. A formátumtámogatásnál meg ez olvasható:
SUPPORTED VIDEO: MKV, ASF, RM, RMVB, MP4, MOV, AVI, WMV, 3GP, DIVX
SUPPORTED AUDIO: MP3, APE, WMA, FLAC, AAC, AAC+, OGG, WAVEgyrészt hiányos, másrészt keverik a konténert a kodekkel!
-
tamáspapa
aktív tag
válasz devil-k #39648 üzenetére
Köszi a választ.
Az Ed-nál ilyenek vannak:
WD TV Wireless-N HD Digitális Wifi-s multimédia lejátszó 29900,-
Overmax OV-HomeBox HOVHB média lejátszó, Android-os 24900,-
Asus O!Play Mini V2 multimédia lejátszó 19900,-
Asus O!Play TV Pro 3D médialejátszó+HDMI kábel 54900,-
Philips HMP5000 médialejátszó 26900,-
Philips HMP7100 médialejátszó 29900,-
Philips HMP4000 médialejátszó 21900,-
Media-Tech MT7001 Droid Engage HQ Pro 51900,-Ez utóbbi a specifikáció alapján elég sokat tud(ónak látszik...)
Ezek közül?
[ Szerkesztve ]
-
Petykó78
tag
Most beszéltem az üzlettel. Holnapi személyes megrendelés és előleg esetén él a -10% kedvezmény raktárkészlettől függetlenül. Asszem rámegyek egy MED600-ra.
Egyébként én is Popcorn 400-ban gondolkodtam, és Tibiajax fórumtárs véleményétől tettem függővé a dolgot. Eldőlt...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz sixer66 #39643 üzenetére
Megéri a felár, főleg így, hogy holnap akció is lesz!
(#39644) tamáspapa
A médialejátszó lényege, hogy "plug and play", vagyis azok is elboldogulnak vele, akiknek nincs tapasztalata ilyen téren. E téren könnyítést jelent még a Jukebox, amikor borítók alapján tudsz válogatni a filmek közül. Szerintem ez egy nagyon jó és látványos megoldás.
"VAlójában tapogatózom, mert a fiamnak van a cégtől olyan ticket-juttatása, amivel műszaki cuccot lehetne vásárolni"
Sajnos, az Edigitalban és MM-ban nem árulnak ilyen eszközöket. Esetleg próbáld meg valami ismerőssel "megbótolni" ezt az utalványos dolgot, hátha kellene valakinek. Ráadásul holnap úgyis "Black Friday", többen fognak vásárolni ott.
Szegeden egyébként a www.lejatszo.hu-nak van boltja, meg is tudod tekintetni működés közben a médialejátszót.
"Azt sem tudom igazán, hogy ha van otthon jó asztali gép, akkor egyáltalán kell-e külön MP ? Lehet, hogy egyszerűbb ez, mint a PC-vel? "
Ezt neked kell tudni. Egy médialejátszó kisebb, könnyebb helyet találni neki, csendesebb, nem fogyaszt annyit, nem kell mókolgatni... stb. Viszont ahogy írtam is, egyszerűbb. Csak rákötöd a külső HDD-t, vagy pendrive-ot, vagy hálózatról is mehet a filmezés stb...
Természetesen egy átlagos felhasználásra szánt PC-re gondoltam, nem pedig HTPC-re, az megint más dolog.
Több infó a Mede8er 600X3D-ről: [link]
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #39642 üzenetére
Nincs mit Annyi, hogy Linux alapon elveszik az elérhető legjobb video renderer, mint lehetőség, de ennek jelentősége tévés megjelenítést feltételezve csekély. Jobb forrásanyagot feltétezve akár nulla.
-
tamáspapa
aktív tag
válasz devil-k #39637 üzenetére
Szia!
50"-os Pana ST50 plazma a megjelenítő.
VAlójában tapogatózom, mert a fiamnak van a cégtől olyan ticket-juttatása, amivel műszaki cuccot lehetne vásárolni. A gond az, hogy az általam is kinézett Mede8er-t nem kapni ott, ahol ezeket a jegyeket beváltják. Ha mondjuk volna valaki Szegeden, akinek ez jó lenne más cucc vásárláshoz és beváltaná, akkor már rendelném is meg. December 31-ig el kellene költeni értelmes cuccra.
Nem vagyok benne eléggé ebben a médialejátszó dologban. Azt sem tudom igazán, hogy ha van otthon jó asztali gép, akkor egyáltalán kell-e külön MP ? Lehet, hogy egyszerűbb ez, mint a PC-vel? VAgy most itt elolvasva az utolsó 200valahány hsz-t, látom, hogy van itt több megoldás a hálózatba rakással kapcsolatban, a több HDD-vel kapcsolatban, szóval ez nekem még ingoványos talaj.
Ahol beváltják (Edigital, MediaMarkt) ott ezt nem látom a választékban, ezért most csak hümmögök, hogy akkor mit is kellene?
extra igény azért nincs, mert nem ismerem a lehetőségeket. Lényegében egyen meg mindent és jó kép-hang jellemzői legyenek. Kezeljen 1-vagy több HDD-t akár az utóbbi hsz-ekben linkelt dokkolókkal felvértezve.Amúgy az egész MP-vásárlás onnna indult, hogy én eredetileg egy Pio BDP 170-et akartam venni, de azt ugye etetni kell, nem kevés pénzért. A fiam lebegtette meg a ticketjeit és hogy inkább MP-t vegyünk.
Hát, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz devil-k #39637 üzenetére
Vagy ha holnap veszed meg (amit én is tervezek), akkor 10%-al olcsóbban megkapod elvileg a Mede8er-t, ami már nem hangzik rosszul.
Ha így nézzük a BD3D lejátszáson kívül megér plusz 15K-t a WD TV Live Streaming-hez képest a Mede8er 600-as?
Hangilag érdekelne, hogy érezhető e javulás, esetleg képminőségben, bár a WD TV-vel is meg vagyok elégedve, bár nincs viszonyítási alapom. -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #39640 üzenetére
Nagyon off, csak 2 rövid mondat. Szvsz ma már mindegy, hogy AMD, Nvidia vagy Intel, sokkal inkább a kiszolgáláson múlik. Mit és hogyan teszel alá szoftveresen, hardveresen, táp oldalról. Hihetetlen mértékben felel a szoftver a végeredményért. Kabini vagy Kaveri (ha írnak alá bárki számára elfogadható szoftvert, mert még nincs), Haswell, nVidia GT730 és felettük mind OK lehet. Ezek mind HD audio, BD3D és hardver szerint egyéb tudással felvértezettek.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #75912448 #39626 üzenetére
igen, az lesz. rádöbbentem, nekem már az a világom.. de ezt írtam is, tényleg, optimistán nyomtam még egy - feltehetően utolsó kört - dedikált médiajátszóval, hátha
de csak nem.. jó pc alap és xbmc kellnemrég láttam - nem tudom már hol, itt a topicban vagy másik fórumban - egy nagyon baró kis fekete, passzív htpc-ház-kitet. lapos volt, hűtőbordákkal oldalt, ahová ki voltak vezetve a sárga heatpipe-hűtőszálak, amik a prociról indultak. nagyon cool volt. na az fog nekem kelleni
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz tamáspapa #39636 üzenetére
Milyen és mekkora megjelenítőhöz? Milyen formátumokhoz? Milyen extrára van szükséged még?
Egyébként 29.900 Ft-ért van mondjuk WD TV Wireless-N HD vagy 45.000 Ft-ért Mede8er 600X3D. Én inkább az utóbbit választanám.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
tamáspapa
aktív tag
Sziasztok!
30 e ill. 60 e Ft-ig milyen médialejátszót javasoltok, ami (kis túlzással) mindent visz?
-
airdei80
csendes tag
válasz dgyuri0123 #39624 üzenetére
Persze olvastam. Azért is tettem idézőjelbe.
:-)
Köszönöm
-
devil-k
nagyúr
-
addikt
Sziasztok,
Kepminoseg szempontjabol van barmi elonye egy jo media lejatszonak ahhoz kepest mintha rakotnem a TV-t a jelenlegi gepemre(adatlapomon) egy DVI-HDMI atakitoval kesz?
Gyors topik kereses alapjan ha jol sejtem nincs, de erositsetek meg pls. -
devil-k
nagyúr
válasz Tibiajax #39625 üzenetére
Sajnálom.
Majd akkor pár év múlva. Egyébként én meg kacsingatok a HTPC felé, de ez még csak elmélet.
"képernyőkímélőből, youtube-bol való kb minden 2. visszatérésnél érthetetlen shut down. indíthatom újra.. léphetek be újra és újra tube-ra, nasba.. ez naponta 2-3x volt"
Ez a jelenség viszont furcsa!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz Tibiajax #39625 üzenetére
Ilyen szempontból mindig csiga lassú, nehézkes kezelésű lesz bármelyik MP, nincs értelme HTPC-hez hasonlítani.
Írtad, hogy Intel Ivy Bridge Celeronod volt, a visszakapott összegből összedobsz egy Haswell i3-as konfigot, és lesz ugyanolyan képed (akár jobb), és sokkal jobb hangod, bónuszként megmarad a villámgyors kezelés.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #39623 üzenetére
- képernyőkímélőből, youtube-bol való kb minden 2. visszatérésnél érthetetlen shut down. indíthatom újra.. léphetek be újra és újra tube-ra, nasba.. ez naponta 2-3x volt
- lassú még mindig a hálózatkezelés. egy htpc után legalábbis mindenképp
ahol vettem maximális korrektség volt, visszavettél szó nélkül.egy próbát mindenképp megért, a vas teljesen jó, a szoftver még mindig csak játék.. bár tény, jobb valóban már mint anno az a300volt. de egy xbmc-hez képest még mindig kókler
sajnálom, mert a képe az nagyon rendben van -
dgyuri0123
nagyúr
válasz airdei80 #39618 üzenetére
" mivel nem DLNA-n akarom használni, így inkább "cipelem" a merevlemezt..."
Nem kell cipelned, mondtam már.
SMB-n is látod a Med-re akasztott HDD-t a laptopodról. Másolni is tudsz rá, csak lassan, Kb. 15Mb/sec-el.
Azt is mondtam, ha nem sietsz sehová akkor ez teljesen vállalható megoldás, kivéve napi 50GB, mert akkora méretben soha nem megy át.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tibiajax
nagyúr
r.i.p A400
-
őstag
válasz devil-k #39616 üzenetére
Köszi az infókat! Akkor végülis meg is válaszoltad a minket érintő dolgokat. Annyit jegyeznék meg csak, hogy az első általad linkelt 4 lemezes, az egy számítógépbe beépítő keret 4 darab hdd-nek. Azon szerintem usb kimenet nem lesz, hanem csak sata kimenetek. De lehet, hogy tévedek.
A másikat nézem én is, mert az a legolcsóbb, megbízható választás, Sharkoon-nál annál alább nem adom és másnak sem ajánlom, mert én már próbáltam vagy 10 HDD külső rack-et, de az összes általam próbáltat lehagyja. Még a Revoltec veszi fel vele a versenyt, de az sajnos csak 1 HDD-s verziókat gyárt. A többi közül volt, ami nem áll le az istennek sem, ha kikapcsolod a lejátszót. Van ami olyan interferenciát (vagymit) okozott, hogy zúgnak a hangfalak tőle és még sorolhatnám.
Sok utánaolvasás eredményeként az általad linkelt 4 lemezes és ez az 5 lemezes ajánlott szerintem. Persze kipróbálás nélkül okoskodok, de legalább utánanéztem.
Lemmy9-nek:
Az 5 lemezes esetén NAS-hoz hasonló megoldást kapunk, mert RAID 1 - 1/10 - 3 - 5 lehetőségei vannak. Ennél tehát 1 merevlemezként fogja látni a rácsatlakoztatott 5 darab lemezt. Mondjuk RAID 5-ben 5 darab 2 TB-osnál tudomásom szerint 8 TB áll majd rendelkezésre kb. Hátránya, hogy egyenként nem kapcsolhatók a lemezek az előlapon. Tehát, ha ilyen kell, akkor ezt válaszd, csak ne RAID 0-án használd
-
Ginbo
csendes tag
Sziasztok, oppo jailbreak-ben tud valaki segíteni? Kérlek privátban.
Köszi -
airdei80
csendes tag
Akkor marad a 600-as, mivel nem DLNA-n akarom használni, így inkább "cipelem" a merevlemezt...
:-)
Még 1x köszönöm a segítséget, közvetlenséget.
-
devil-k
nagyúr
válasz lemmy9 #39614 üzenetére
Így néz ki. 1 tápkábel és egy USB megy a dokkolóba (aminek a másik vége pedig a PC-be).
Négyes dokkolók: [link], [link]
Az utóbbinál részenként lehet lekapcsolni a HDD-ket, de akkor ennek mi értelme? Mindig csak egyet nyomsz be, amikor filmezel? Nyilván mindegyik HDD tartalmára kíváncsi az ember, ha keres valami mozit estére.
(#39617) lemmy9
Szívesen. Rendeld meg, tapasztald ki, ha nem jó, vissza a feladónak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz lemmy9 #39608 üzenetére
A NAS UTP kábellel csatlakozik fel a routerre és a hálózaton keresztül kommunikál a médialejátszóval (ami szintén kábellel csatlakozik). Ergo, ha van egy 4 lemezes NAS-od, megvan csinálva az 1 db Jukebox fájl a 4 HDD-hez, akkor mindent egy helyen látsz és abból tudsz válogatni.
"Amúgy egy Pc mit csinál ilyenkor?"
Ezt nem értem. Mire gondolsz? Ha a PC-ben van 4 HDD, mindegyiket látja.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest