Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz devil-k #39098 üzenetére
Hali.
Most egy 50"-es plazma van, amit hamarosan cserelek nagyobb plazmara, de ez teljesen lenyegtelen, mert a leheto legjobb lejatszot akarom.
A popcorn a-410 aranal tobbet nemigen szeretnek rakolteni, de termeszetesen olcsobbak is erdekelnek ha normalis.
Ja, elfelejtettem emliteni, hogy 3D kene, mert 3d tevet keszulok venni.Most egy dune 301 es egy wdtv2 van. A wd nem lenne rossz, de nagyon bena rajta a tekeres es a halozatkezelessel is eleg sok gond van, a dune meg eleg sok filmet nem tud lejatszani, vagy csak hibasan, es ugye egyik sem 3d.
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Melyik a legjobb lejatszo most? Popcorn A-410? -
robi-k
őstag
"Ha a tévém adata mennek a médialejátszóra és mondjuk 3d-t nézek, az erősítő 1.3-a bemenetén nem fog bekavarni?" - igen, jól érted, ennél "az olcsó jánosnál" a lejátszó azt fogja látni, hogy a TV-re van csatlakoztatva direktben, az erősítő EDID adata nem fog átmenni (tehát az erősítő is u.a. a jelet fogja megkapni, amit a TV).
Kvázi kapsz egy egyirányú HDMI jelismetlőt az erősítő felé, ennyi.Természetesen a profi HDMI splitterek automatikusan végzik az EDID adatok és a HDMI jelek keverését (azaz a forrás - pl. BD- vagy média lejátszó - felé bekeverik a TV képfelbontási EDID adatát és az erősítő hangfeldolgozási EDID adatát), de sajnos az áruk is "profi" szinten mozog
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #39088 üzenetére
Azért a minőségről nem kellene elfeledkezni. Egy csúcs képminőségű lejátszóról és tévéről van szó. Annyiéért lehetetlen normális minőségű elosztót előállítani (nem árulni) amennyibe 1 m AudioQuest Forest kerül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Egy ilyen HDMI splitter szerintem megfelelő lesz (fontos, hogy van benne EDID átkapcsolás): 1X2 HDMI 1.4 Splitter 1 In 2 Out Verstärker Amplifier HD 3D 1080P EDID Mode DL
(#39089) Heffi
HDMI EDID - ha nincs kezelve, akkor esetleg összeveszik a két készülék, és a popi nem fogja tudni eldönteni, hogy a vevő oldalon lévő készülék milyen képformatumot/hangot támogat, és támogatja-e a 3D-t (tehát megeshet, hogy emiatt nem lesz 3D vagy HD hang)? Ezért nagyon fontos, hogy be lehessen állítani, melyik készülék EDID adata megy tovább a bemenetre (a te esetetben pl. a Dune-re/popira).[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi a választ!
Ez esetben sokkal kedvezőbb áron lehet használt A400-t venni, mint az újabb változatot.
Esetleg olyan HDMI elosztót tudnál ajánlani hozzá, ami szét tudná osztani a jelet a tévé és az erősítő felé és minőségben illene a rendszerembe? ( Médialejátszó>AQ forest 60 cm> Onkyo3007>AQ forest 2m>V65VT60)
-
őstag
Popcorn A400 és A410 kép és hangminőségében van-e észrevehető különbség, ha a kép és hang HDMI kábelen kerül továbbításra?
Nézegetem mi az eltérés a két modell között, de "csak" a Dac, az 1 GB memória és a távvezérlő vevő csatlakoztatási lehetőséget találtam a 410-es javára.
-
BBéci
legenda
Arról még senki nem mesélt olyat, amit Te a MED-del tapasztaltál.
Bízhatsz a Denonban, de nem a legolcsóbb, belépő készülékükben. Illetve abban is, de előfordulhatnak anomáliák.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Ha nem lesz megfelelő médialejátszó, akkor elgondolkodom az erősítő cserén. Ha cserélnék, akkor viszont már használt 150-200k körüli kategória lenne, annyi pénzem meg mostanában nem lesz plusz erre.
Akkor nem tudsz a Mede8er médialejátszó helyett alternatívát? Ezt veszem ki a szavaidból.
jracz : Ez működik nálam is, de a család többi tagját nem tudom rávenni erre, a hangfalakat meg féltem azért, mégha nem is valószínű, hogy tönkremennek. Erősítőd típusa? Kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Inkább erősítőt cserélj. Újkori árából vehettél volna egy olyan használtat, amivel nincs semmi gondja a MED-nek és még sokkal jobb a hangja is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Azért nem tapasztaltad, mert sokkal jobb erősítővel próbáltad, mint az enyém (Pio VSX423). Egyébként a Ti tesztetek alapján döntöttem a Mede8er megvásárlása mellett. Nagyon jó teszt egy nagyon jó gépről, minden szavával egyetértek. Sajnos nem tudhattátok, hogy van ilyen problémája egyes erősítőknél, mindegyikkel nem próbálhatjátok ki. Több fórumon is panaszkodnak erre, ez pl. így:
When I stop playing audio, pause a video, fastforward - the audio coming out of the HDMI pass-through will cause a POP or crack through the speakers. I similarly researched this on forums and this is again just how it works - appears to be due to mede8er box just dropping the bitstream mid-stream and some receivers not handling this oddness well - Onkyo seems particularly bad for this and seen multiple Marantz reports of this (I have a marantz sr6004). It didn't seem to me to be speaker-damaging type of sounds but its definitely annoying and buggy and I have very expensive speakers passing through monoblock amps out of the receiver so I could see how I could amplify and damage something and I'm unwilling to take that chance. Perhaps I am over-reacting but with no fix for this possible this was the one deal breaker for me. Unfortunate because I really liked the media player.
Itt egy téma, ami errő szól. Mondjuk a témaindító szerintem szimplán hazudik, hogy tönkretette a hangfalait, azt azért nem hiszem.
Sokat gondolkodtam, mit cseréljek, mert a Mede8er annyira jó, de sajnos az erősítőt nem fogom tudni eladni nagy veszteség nélkül, hiába 3 hónapos, ezért fájó szívvel a Mede8er megy, ha találok helyette alternatívát.
Akkor a 4. pontot kivettem a feltételek közül. A Mede8er pedig vitte, nem mindegyiknél, de többségében.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A leírt jelenséget nem tapasztaltam az alatt a három hónap alatt, amíg MED600-at használtam.
A 4. pontot rögtön el is felejtheted.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Sziasztok. Jelenleg egy Mede8er 600-as médialejátszóm van, amit szeretnék lecserélni, mert az erősítőmmel nem jönnek ki megfelelően. A film indításakor, leállításkor, pause, tekerés stb. esetén a Mede8er nem továbbít hangot, ezért az erősítő visszavált PCM-re, újraindításkor vissza a megfelelő hangformátumra és ez minden esetben hangos pattanással jár a front hangfalakban, ami eléggé idegesítő. Ez lenne a csere oka.
Kérésem, hogy ajánljatok valamit helyette, ami:
1. nem kapcsolja le a fenti módon hangfolyamot pause, tekerés esetén
2. hasonló gyorsaságú, mint a Mede8er menü szempontjából
3. kép- és hangminősége jó (nem kell, hogy kiváló, hibátlan legyen, a többi cuccom sem abból a kategóriából van)
4. BD iso-t viszi menüvel
5. DTS-HD MA, flac is szükséges, gondolom azi ezeket viszi, annak nincs baja a többi hangformátummal semSajnos Oppo-ra nincs pénzem, ezt előre jelzem. A 3D nem feltétel. Előre is köszönöm.
-
robi-k
őstag
válasz kruplishal #39067 üzenetére
Teljesen egyforma mind2 lejátszó képminősége.
-
kruplishal
tag
Most azon kattogok, hogy dune tv102 (sigma8675) vs. dune 303d(sigma 8672),
szigorúan BD50 2D anyagoknál nézve egyforma képminőséget produlálnak?? -
balisz
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Popcorn Hour A210-ben van-e olyan lehetőség, hogy az egy mappában lévő fájlokat lejátssza anélkül, hogy visszadobna a fájlválasztáshoz? -
veterán
-
Ispy
veterán
válasz sityupityu #39060 üzenetére
Feljön egy ablak, ahol ki tudod választani a nyelvet, tudod módosítani a keresett film nevét, ha kell és kidob egy listát a találatokról, amelyiket kiválasztod azt leszedi és elmenti a filmhez.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
veterán
Persze, vannak külső vinyóim. Értem. Nem rossz dolog ez a borító stb, de elvagyok ezek nélkül is.
Középszinten vágom az angolt, ha nézek egy filmet tudom, hogy miről van szó de azért inkább szinkronosan szeretek filmezni. Mint korábban írtam, azzal van leginkább gondom ha egy "harmadik" nyelv is előfordul a film közben ami nem angol.
Visszatérve erre az egy gombnyomásos feliratleszedésre--azt honnan tudja a, hogy nekem milyen feliratra van szükségem(angol, magyar,sub, forced)? Vagy leszed mindent amit talál?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
ada19
senior tag
Én is a Plex óta használom (meg nagy ritkán YouTube, Vimeo). A legtöbb Smart alkalmazásnak nem sok gyakorlati hasznát látom, kivéve mondjuk Netflix, és hasonló tékákat.
Ha már említetted, a YouTube akkor lehet marha hasznos TV-n, ha nem egyedül akarod megnézni - ebben az esetben akár laptopon, akár tableten csak egyetlen kattintás és azonnal TV-n kezdi el lejátszani. Hasznos, de nem nélkülözhetetlen.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb médialejátszó ugyanúgy tudja ezeket, nem is erről szólt az egész.
Mégsenem
-
Ispy
veterán
Lehet, az igazság az, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyiszer kapcsoltam be a tévém okos funkcióit 2 év alatt, igaz én a med-et is csak film/sorozat nézésre használom, ha kell a youtube, akkor az ölembe kapom a lapost vagy a tabot és azon nyomom.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz sityupityu #39055 üzenetére
Ha van egy vinyód, amin a filmeket tárolod és szeretnél film infókat, borítókat hozzárendelni a filmekhez, akkor ezek a kütyük elég hatékonyan a netről ezeket leszedik és ilyen szépen tud kinézni, mint egy otthoni videótéka, nem csak egy listát látsz a filmekről a képernyőn.
Illetve nem tudom mennyire kritikus a felirat nálad, én nem nagyon nézek szinkronos filmet, de a MED-en két gombnyomás és letölti nekem a feliratot a netről és nem nekem kell keresgélni, sőt fel sem kell állnom a tévé elől.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Ispy
veterán
válasz sityupityu #39052 üzenetére
Jukebox?
-
Multibit
nagyúr
válasz sityupityu #39052 üzenetére
Neked nem érdemes.
-
veterán
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy médialejátszót vennem ha csak a feliratok végett tenném mindezt?
Én a tévéim médialejátszóival teljesen meg vagyok elégedve, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány filmet nem vittek. Legalább is amiket én néztem. A képpel és a hanggal is meg vagyok elégedve. A felirat is csak akkor hiányzik amikor olyan filmet nézek, hogy egy-egy jelenetben valamilyen más nyelven is(pl spanyol, arab) hablatyolnak. Valamikor sikerül letöltenem az ilyen filmekhez és a kérdéses jelenetekhez forced feliratot a film file mellé de sokszor ez nem jön össze. Csak ez miatt gondolkodtam el a dolgon. Én nem akarok youtube-ozni a lejátszón és semmilyen hasonló hókusz-pókusz szolgáltatás nem érdekel, ezeket megteszem szgépen. Csak néha a felirat miatt kellene.
Tudnátok mondani olyan indokot a médialejátszó mellett ami arra billentené a mérleget, hogy vegyek egyet és ezzel megkönnyítené a döntésem?--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
fematthew89
tag
válasz djnice #39048 üzenetére
Értem. Akkor inkább váltanunk kéne digitális sugárzásra és úgy megoldani a dolgot.
Köszi a helpet!Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
dgyuri0123
nagyúr
Neked a WD Tv Live (Streaming) kell. Újonnan 28e, használtan 15-18 körül kapsz és mindent tud, amire szükséged lehet.
A régi Live-al ne keverd, mert az még nem ugyan az, (grafit szürke doboza van) mint a legutóbb kiadott Streaming, amit mára megint simán Live-ra kereszteltek.24p-t kezeli, HD hangokat is, DTS-t magától értetődően szintén.
Hálózaton kizárólag LAN-on tudsz stabilan FHD filmeket nézni. WiFi Divx-hez HD-hoz FLAC-hoz elég.
ilyet keress: [link]
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz fematthew89 #39043 üzenetére
Akkor ezt médialejátszóval nem fogod tudni megoldani, htpc-t kell építeni analóg tv tunerrel, xbmc-vel, vdr backend-el. Kb 50e Ft-ból meglehet úszni, de ez már egy másik téma.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
5.1 fejhallgató help! Hogyan kell ezt használni?
Tehát adott egy Zalman 5.1 fejhallgató. A csatlakozói 3 db mezei jack.
Adott a desktop média player. Mezei, csatlakozók: scart, RCA 3x, HDMI, USB, optikai hang slot.
Adott az LCD TV, mezei, csatlakozók: antenna koax, scart, HDMI, RCA 3x, optikai hang slot, és van 1 db jack, ami sima stereo fejhallgató kimenet.Mit kezdjek az 5.1-es fejhallgatóval?
Csak a headphones out-ba dughatom, de az sima stereo, semmi értelme, az 5.1-es meg se szólal így.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
Én is beállok a kérdezők sorába.
Amit tudni kell:
HD vagy HD ready Filmek nézésre keresek média lejátszót, PanaG30-as 42" plazma a megjelenítő és Yamaha RX-V361 5.1-es hangerőlködő mellé.
Jelenleg egy Transcend DMP10-et használok, ami sajna csak két csatornán adja ki a hangot. (optikain is)Amit elvárnék:
- Természetesen olcsó (akár használt is lehet - 20-25k)
- Jó képminőség
- 5.1 hangcsatorna kezelése (DTS) - itt jó lenne ha tudna optikai kimenetet
- USB-s külső HDD-k kezelése (Jelenleg USB hub-ról csatlakozik a fenti lejátszóhoz 3db külső HDD)
Opció:
- Kábel vagy wifiKöszönettel: amdk7
[ Szerkesztve ]
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
djnice
veterán
válasz fematthew89 #39041 üzenetére
Mi a műsorforrás? Analóg kábeltv, digitális kábeltv, földi digitális jel (MinDig TV)?
-
fematthew89
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni médialejátszó vásárlás előtt.
Édesanyámnak szeretnénk venni karácsonyra egy médialejátszót, amivel ki tudnánk váltani a VHS-DVD kombót. Fontos lenne, hogy legyen belső tárhelye, mert szokott nap mint nap filmeket, sorozatokat felvenni, illetve szeret képeket is nézegetni a tv-n dvd-ről. Hálózati funkcióra (Wifi, stb.) nincs szükség, viszont szeretnénk minél jobb kép- és hangminőséget kapni cserébe. Régi típusú TV-je van, tehát nincs rajta HDMI port, valamilyen más megoldással kell csatlakoztatni (SCART és RCA 100%-ra van a TV-n) a médialejátszót. Garanciás készüléket keresek ugyanis ajándékba lesz használt most nem jöhet szóba.
Körülbelül ennyi lenne a "kívánság", ha valami infó hiányzik még, akkor később megírom!
Köszönöm a segítséget!fematthew89
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
5AN3
csendes tag
Üdv,
Panasonic tx-p50gt60-as tv-hez szeretnék médialejátszót venni,jelenleg egy med600assal szemezgetek,de mielőtt megvenném,kíváncsi lennek az itteni véleményekre is(kinek milyen tapasztalata van vele).
Illetve érdemes többet kiadni egy Dune/Popcorn lejátszóra?Jobb a kép/hang minősége ezeknek a lejátszóknak?[csak BD filmeket néznék pendriveról,3D nem fontos,sose használom]
A válaszokat előre is köszönöm! -
djnice
veterán
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #39034 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam!
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #39031 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem igaz. [link]
Bitstream módban, HDMI-n simán kiadja a HD formátumokat és a sima DTS-t. Utóbbit S/PDIF-en is.[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
válasz dgyuri0123 #39028 üzenetére
Köszi szépen!
Viszont én a WD TV mellé nem Streaming-et, hanem Play-t vettem kb. egy éve. Az a legalapabb, legolcsóbb WD lejátszó, arra való, amire nekem kell. A képminősége tökéletes, egyedül a DTS dekóder lenne jó benne.
Tehát lehet, hogy fölösleges variálnom és maradok ennél, hátha találok még valahol, csak azért érdeklődtem, hogy a többi márkánál mi a helyzet az olcsóbb modellekkel...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz HagaNRG #39019 üzenetére
Én is használtam első generációs Wd-t és a legutolsó kiadású Streaminget is. Nem igaz az, hogy semmilyen különbség nincs közöttük, mert a Streaming sokkal stabilabb, kezeli a HD hangokat, és lanon is szinte tökéletesen kezeli még a BD struktúrát is. 30e alatt nincs vetélytársa.
"csak a zene van"
-
festina10
tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Vennek egy Dune HD tv-102es mediaplayert, viszont nem tudom, hogy ezt erdemes-e? Van tapasztalata valakinek?
Mert olvastam korabbi tesztben, hogy a digitalis hanggal problemai vannak. Nem tudja valaki az ujabb frimware-el ezek javitva lettek?
Segitsegetek elore is koszi. -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy az alsóbb ár szegmensben (~15k) létezik-e olyan médialejátszó, ami hálózatról (inkább wifi, de végülis a kábeles net sem probléma) le tud játszani egyszerűbb formátumokat?
Avi, mkv, egyszerűbb rippelt bd-knek kellene.Beépült a hálózatba egy NAS, amiről szeretném a nővérem szobájába esetleg streamelni a filmeket, meg tud böngészni hogy mit akar nézni épp.
Személy szerint én egy med600at használok, de ez nem az a kategória.Köszi
yo
-
devil-k
nagyúr
válasz HagaNRG #39019 üzenetére
Sajnos, 20.000 Ft alatt egy nagy levegőt tudsz venni, semmi mást.
Természetesen lehet venni médialejátszót ilyen áron, de hogy hogyan fog muzsikálni, van-e tapasztalat vele ...stb. az erősen kérdéses... Ha ennyire a jobb képminőség felé hajlasz, akkor árban fentebb kell lépni. Egy hozzászólással fentebb linkeltem egy lejátszót.
- mozi bolondéria -
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy olcsóbb, alapszintű tudással rendelkező médialejátszót.
Az elmúlt 6 évben a WD TV első generációs változata tökéletesen megfelelt az igényeimnek, a HD MKV_k 90%-át lejátszotta.Pár éve próbálkoztam az Asus O!Play mini-vel is, de a képminősége nem jött be. Egyszerűen nem gondoltam volna, hogy a kategória egyik legjobb ár/értékarányú Asus-a ilyen. (egyszerűen a képminőség a megszokott sima, tiszta, éles HD minőség helyett afféle ricegős volt, mint amikor divx-et játszunk HD tv-n).
Szóval csere, jött egy újabb WD TV, de végül mivel különbséget nem tapasztaltam az első generációhoz képest azon kívül, hogy a menü még lassabb lett, így maradtam az első generációs WD TV-nél.Ahogy nézem, mintha mostanában nem lenne olyan nagy választék médialejátszókból, mint pár éve. Legalábbis a WD szinte teljesen leállt, az Asus drágább modelljeitől meg az elsővel szerzett rossz tapasztalat miatt félek. Belső HDD-re nincs szükségem, minden filmem külső vinyón van.
Az AC Ryan név rémlik régebbről, bár állítólag az a cég is bezárt már. PH!-n találtam pár új darabot (Playon HD Essential)10k körül, ha menő márkanévről és jó lejátszóról van szó, kiváló képpel, akkor beneveznék egyre. Tud valaki tanácsot adni az AC Ryan-nal kapcsolatban? Ha igaz, állítólag DTS-t is tud, ami nagyon jól jönne, lévén a hálóban csak a tv hangszórójáról filmezek.
Más lejátszó esetleg 20k alatt? (wifi egyáltalán nem szükséges)
Köszi!
-
devil-k
nagyúr
válasz _Csaba_ #39015 üzenetére
Wifi nélküli változat, ha mégsem kellene annyira.
Milyen és mekkora megjelenítőhöz menne?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
_Csaba_
senior tag
üdv!
Médialejátszó vásárlása előtt állok.
Szeretnék egy lehetőleg olcsóbb kategóriás médialejátszót. Tudását tekintve legyen benne lan, esetleg wifi, usb-s hdd-t lehessen rádugni.
Fontos hogy a filmek mappában lennének, és azokhoz jó lenne ha borítókat is beolvasná. Tehát ha lapozgatunk akkor szépen kihozza a borítókat.
Ilyen létezik? Bocsánat a kérdésért, nem használtam soha ilyen eszközt. -
BBéci
legenda
OK! Felfogtam.
(#39008) AtHoS
Zenelejátszásra nem ajánlom ugyanazokat a készülékeket, amiket filmekhez.
Egy példa, ami szerintem minden szempontból megfelelő, ha nincsenek extra igényeid a hangminőséget illetően: [link][ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
Olyan hangsúllyal kezdted a hozzászólásod, mintha lecsesztelek volna, pedig még ha lenne hozzá is bátorságom, akkor sem tenném. Mindösszesen annyit gondoltam kifejteni, hogy egy konyhában, más helyiségben, vagy akár meló közben a főzónában is háttérzenére bőven elegendő egy AVR-be épített médialejátszó (és itt a zenelejátszó képességére gondoltam). Ezért kevertem ide a 2- 3. zónát, valamint, hogy egy valószínűen hálózati beállítási (ergo ingyenes) problémát ne orvosoljunk plusz eszközök vásárlásával.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Mezga Aladár
veterán
"Szabadidőm elég korlátozott, de szívesen olvasgatok a témában, legfeljebb "csak" bővítem az ismereteket. Panelmaratás, elemek forrasztgatása viszont biztos kimarad részemről "
Nem erre gondoltam.
Valamelyik a fentiek közül+egy megmaradt régi pc, noti+ egy usb-s dac vagy usb spdif konverter.
-
AtHoS
nagyúr
válasz devil-k #39009 üzenetére
Lehet fáradt vagyok, de sajnos nem értem mit nem értesz
Gyakorlatilag jobban örülnék saját tapasztalat megosztásának, mint linkelt lejátszó teszt(ek)nek, de azt hittem a mögötte írt szövegkörnyezetből ez egyértelműen ki fog derülni. Ezek szerint tévedtem
Mezga Aladár (#39011)
Szabadidőm elég korlátozott, de szívesen olvasgatok a témában, legfeljebb "csak" bővítem az ismereteket. Panelmaratás, elemek forrasztgatása viszont biztos kimarad részemről[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Elnézést, de melóban írtam a reggeli választ és ugye első a munka . A végét gyorsan össze kellett csapnom és nem tudtam már érdemben befejezni a mondandóm
Annyit szerettem volna még írni, hogy szívesen várom a médialejátszós ajánlásokat (pro és kontra) a leírt elvárásaimnak megfelelően. Mert ugye az, hogy médialejátszásra alkalmasabb, netán kényelmesebb egy arra "kitalált" lejátszót használni az még nekem is leesett
Aztán a végén majd eldöntöm, hogy az ajánlásoknak megfelelő ársáv(ok) készülékei milyen pluszt adnak egymáshoz és főképpen a kiindulási állapothoz képest.
A hálózati probléma tekintetében többet, míg a fellépett probléma miatt keresni kezdett lejátszót érintően érdemi infót ennyit sikerült kapnom: [link]
Ez azért elég szépen helyretett a használandó kapcsolat ügyében (SPDIF helyett HDMI bitsream módban), de amint olvasható, márkán kívül konkrét típus nem került szóba. Ebben a topikban pedig a médialejátszókkal kapcsolatban 99%-ban videolejátszási képességek tekintetében lehet olvasni, tehát zenéléshez nem találtam érdemi infót vagy pedig hibáztam és átsiklottam felette .
Olyan tapasztalatoknak nagyon örülnék, ahol esetleg gyakorlati használat, kényelem, extrák, stb.. tekintetében kerülne felszínre egyes lejátszók erőssége, gyengesége, egymáshoz viszonyítása.
pl. ilyesmire gondolok (az itt leírtak saját agyszüleményem kitalációi): ezzel tudsz saját lejátszási listát menteni, ráadásul úgy, hogy egyflac-es album egyetlen számát is hozzá tudod adni, ha van a flac mellett .m3u vagy .cue, ami "feldarabolja" a flac-et
vagy esetleg: ezzel a lejátszóval kényelmesen tudsz beletekerni az éppen játszott számba, mert dedikált gombok vannak - a menüben saját értékre beállítható - időugráshoz, satöbbi, satöbbi.....).
Teszteket persze lehet linkelgetni (melyeket legjobb képességeimhez mérten át is bogarászom), de egyrészt töröm az angolt, így bizonyára sok érdemi infó felett átsiklanék és nagyon sok esetben ilyen mélységig nem is térnek ki egy lejátszó tesztelésére, míg aki napi szinten használja az adott lejátszót érzi, mi az erőssége, mi hiányzik belőle számára. Esetleg, aki zenélésre is használja meg tudja írni, hogy (szintén saját kitaláció): ezt a típust ne vedd, mert nem lehet HDMI-n keresztül bitsream módban küldeni rajta zenét, hanem inkább azt, mert ....
Tudom a fórum nem a saját kényelmemért van és vegyem ki a kezem a biliből
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
BBéci
legenda
Engedtessék meg nekem, hogy médialejátszós topikban médialejátszó használatát javasoljam.
Az említett Arcam erősítővel azt akartam érzékeltetni, hogy még annak sem hibátlan, nem tökéletes a lejátszási képessége, hiszen nem arra találták ki.
A második és harmadik zóna nem újdonság, már a 12-14 évvel ezelőtti erősítők szolgáltatásai között is szerepelt. Az ellen soha egy szavam sem volt, miután színtiszta erősítő funkció.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Én nagyon szerettem a NeoTV 550-et, sajnos egyszer csak nem működött, de előtte napi több órát használtuk évekig. BD50 menűvel szépen ment hálózaton, talán még jobban bírta, ha a hálozati HDD-n más is történt közben, mint a Dune Smart R1. Ez utóbbinak viszont szebb a képe (Pana G20, 42-es).
Talán ape file-okat nem játszott le... és támogatás nem nagyon volt hozzá. Anno 20k-ért nagyon megérte használtan, különösen, hogy akitől vettem, valami spéci hűtőlapot is ráhegesztett. Meg is javítattam volna, de nem találtam hová vigyem, a mediadoktorról csak most olvastam, talán hozzájuk?Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest