- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dark Souls sorozat
- Hogwarts Legacy teszt
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Somatom #36796 üzenetére
Faterom gépén a remix nem mukodott.
Se dual bootban sem standalone-os telepitessel(bootloader iras) ubuntu rol. Képet nem adott csak dolgozott a winyo bootolaskor. Szerintem videokartya driver nem volt jo. Lehet mert régi integrált van a gepbe.Azt kultiválnám ha majd segitenel megoldani a hetvegen.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Android 9 pie-m van épp, xiaomi mi a1-en és a következő a bajom:
Az appok ilyen (gondolom) cache vagy hasonló mappákat csinálnak az SD kártyámon, ami elég kényelmetlen, mert egy 16GB-os kártyáról van szó amin van 13 GB zene s mostmár a másik 3 GB is betelt ilyen app szeméttel vagy akármi is az.
Nos én ilyesmit biztos nem állítottam be, hogy inkább oda tároljon dolgokat, mivel 64GB a belső tárhelyem s felét sem használom épp. Próbáltam settings -> apps -> app info fülön megnézni egy-egy nagyobb appot de mindent internal storagenek tűntet fel itt.
Hogyan tudnék megszabadulni ettől, hogy ne használja a kártyámat ilyen rendszer dolgokra a telefon?
Nem értem egyáltalán hogy történhetett ez, amikor settings -> storage alatt is portable storageként jelenik meg a kártya.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Elképzelhető, hogy nem ide tartozik a kérdésem, de hátha tudtok segíteni. Asszonyka LG Leon-ja összetört, pontosabban a kijelző, teljesen meghalt. Így pár hónappal később jött rá, hogy volt rajta két telefonszám, amire szüksége lenne. Hogy lehetne kinyerni házilag? Nem volt képernyőzár beállítva ,talán csak az oldalra húzás. Mit lehet tenni?
Köszönöm -
Somatom
veterán
válasz terapeuta007 #36795 üzenetére
Hétvégén leszek otthon. Megnézem neked Remixen a csatolási pontokat. Egyébként sztem az az Ubuntus dolog nem befolyásoló tényező. Remixen nem Androidos a bootloader, hanem Linux (Grub4dos). Én is manuálisan szerkesztem, amikor a Remixet telepítem.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
terapeuta007
aktív tag
-
mrbarbrady
tag
Hogy tudok whatsapp-os csengőhangot sim kártya csengőhangnak beállítani pitén? Vagy valahogy áttenni a zene könyvtárba? Köszi
-
Somatom
veterán
válasz terapeuta007 #36792 üzenetére
Akkor ne csodálkozz, hogy R/O -ba csatolt állományon semmit sem tudsz változtatni!
-
Somatom
veterán
válasz terapeuta007 #36790 üzenetére
Persze! Csak nem tudom, hogy mi. Ha tudnám, akkor a CIFS mountot is össze tudnám hozni.
Azt sem tudom, hogy tulképp te hol akadsz el. Gondolom, a setenforce 0 parancson és a system rw remounton már túl vagy.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #36787 üzenetére
Öööö ... hogy jön ez ide? A probléma az, hogy a telepített alkalmazások nem látnak a /storage/emulated/0 alá. Nem tudsz betallózni egy /root/xxx könyvtárban levő fájlt, mappát.
-
veterán
válasz terapeuta007 #36786 üzenetére
Nem jó úton jársz, érdekes is lenne ha egy permission átírható lenne csak úgy. Mivel hogy semmihez, így ahhoz sincs jogod hogy a jogosultságot átírd.
A másik pedig, feltelepíted a Hovamenjünkmaberúgni nevű appot. A telepítésnél létrehozza a datán az ő néhány könyvtárát, erre engedélyt adtál neki amikor ráböktél hogy telepítsd. Valamint itt megkérdez még pár engedélyt, pl. hozzáférhet-e a telefonodon a helyadatokhoz (így tudja megtalálni a közeledben lévő kocsmákat), hozzáférést kér a telefonkönyvedhez (hogy kinézhesse belőle a közeli kocsmák telefonszámát) és hozzáférést kér sms-t küldeni (hogy ha az appba ráböksz a "helyfoglalás" opcióra, sms-ben asztalt foglaljon neked).
Viszont ha olyat akar amihez a telepítéskor nem kért jogot, pl. használná a mikrofont, kamerát, akkor az app azonnal megy a levesbe rendszer szinten mert át akarta lépni a korlátait a tudtod nélkül. Eddig stimmt?
Namost mivel az appnak a SAJÁT mappáiba korlátlan írási-olvasási joga van, hisz enélkül működésképtelen lenne, az adott app a saját mappáiban simán kitörölheti az eddigi adatokat, kocsmaelőzményeket, eddigi hányással zárult berúgásaid számát, a buliba résztvevő haverjaid nevét stb. De csak a saját könyvtáraiban motoszkálhat,
Pl. a böngésződ is csakis kizárólag a saját data/firefox könyvtár alá menti a böngészési előzményket, sütiket srb. és utasításodra ezeket törli is. de a Hovamenjünkkocsmába app könyvtárba semmi jogosultsága nincs. -
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #36785 üzenetére
Root explorer classic-al megprobaltam a permissionokat megadni meg ownershipet allitani de azt irja ki hogy hiba, nem enged hozzányulni hiaba van root jog meg busybox.
Szoval gondolom akkor csak terminal-al lehetne megoldani valahogy.Root/storage/disk0 a winyo helye most.
Nemhogy permissiont nem lehet allitani a mappán de még atnevezni se lehet.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Huvi00
tag
Kedves Tagok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Röviden fogalmazva kis öcsém át állította a telefonomat. Muszáj Hard reset-et alkalmaznom. huawei p20 lite telefonom van. Hard reset- nek egyáltalán nem örlülök, de nem möködik. install failed ir ki nem tudom gyári rendszert vissza állítani. emui rendszerrel valami nem stimmelhet. Tudna kérem nekem segíteni valaki ? köszönöm előre is..
-
miaoumaoi
tag
válasz kiraly.andra #36777 üzenetére
próba képpen csináltam én is egy bugreportot és 13Mega lett és valóban a Héj alkalmazás data mappájába menti és törölni is tudtam úgy ahogy gondoltam a gyári adatok törlése opcióval, szóval nem tudom az ismerősödnek mennyi helyet foglal de a "Héj" alkalmazás adataiból kiolvashatja, hogy mennyi helyet foglalnak az adatai és törölheti is, nem kell root, esetleg akkor kell ha át akarja másolni pc-re a mappából. Lehet nálam azért lett csak 13MB mert lollipop-on néztem, az újabb droidok biztos több adatot gyűjtenek, szerintem ez függ droid verziótól és a hw konfigtól is. Szerintem nyugodtan törölheti, én nem látom hasznát, hogy ott legyen és foglalja a helyet.
-
mrcrnl
tag
Üdv mindenkinek!
Van néhány kérdésem, aminek nem találom a helyét, ezért itt kezdem feltenni.
Adott egy Type-C-s telefon, és van egy ugyanilyen csatlakozós notebook port replikátor, ami ezen az usb-c kábelen tölti a notebookot is. Rá merjem kötni a telefonom, hogy ezzel töltsem fel? A port replikátor egy 350 dolláros HP USB-C Dock G4 (19.5V, 4.62A). A telefon és a dokkoló vajon lekommunikálja, hogy mekkora legyen a töltési feszültség? Vagy ezt nem várhatom el, mert ez notebookhoz és tablethez készült? Próbált már ki valaki ilyen megoldást?A segítséget előre is köszönöm.
-
miaoumaoi
tag
csak kíváncsiságból kérdezem ha a tieden meg tudtad nézni mennyi helyet foglal akkor az övén mi akadályoz meg benne?
-
miaoumaoi
tag
nyilván ahhoz hogy matassál egy app data mappájában, ahhoz root kell de a data mappa telepítés utáni állapotba hozásához nem, azt meg lehet tenni az alkalmazásokon belül, van erre gyári opció adatok törlése vagy ilyesmi és nagyon hasznos pl. ha újra akarsz konfigolni egy appot vagy frissítés után összehányja magát.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz miaoumaoi #36772 üzenetére
Érdekes elképzelés az előző hozzászólások után. Hogy valamihez root kell, de így megkerülhető. Nem tűnik valószínűnek. A Shell említését is köszönöm, meg fogjuk nézni, amint legközelebb a kezembe kerül az eszköz.
Egyébként 90%, hogy véletlenül megnyomott gombok okozzák, vagy túl szoros tok. Így továbbra sem az a kérdés, hogy miért keletkezik, hanem hogy foglal-e helyet.
:a:
-
Somatom
veterán
válasz terapeuta007 #36775 üzenetére
Symlinkelni próbáltad már? Pl. SolidExplorer tud symlinkelni.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #36774 üzenetére
Vagyis hogy pontosabban leirjam.
A masik winyo nem mint belso vagy kulso tarhely van mountolva hanem /root- ban van es azert nem jatszik le onnan semmit sima zene/video/dokumentum app.Hogy lehet rootban levo helyet ugy monutolni mint kulso tarhely mondjuk?
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Van phoenix os fater gépén.
Minden jo.
Kiveve az hogy csak arrol a winyorol lehet lejatszani videot meg zenet meg akarmit megnyitni amekyiken a rendszer van.(marmint az android nincs már windows a gepen nem dualboot.)Hogyha fajlkezeloben atmasolom a rendszer winyora a fajlokat akkor meglehet nyitni oket.
Meg egyebekent az appok nem fernek hozza semmilyen fajlhoz nem latjak a meghajtokat.
Persze amit beallitasokban lehetett engedelyezni az appoknak az engedelyezve van.
Van root jogom. Szoval hátha lehet kókányolni valamit ezugyben. Ha valakinek van otlete koszonom elore.
Ezaz amit latnak az appok.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
miaoumaoi
tag
válasz kiraly.andra #36771 üzenetére
Én utána googliztam és egy olyat találtam hogy egy app csinálja, tehát ha sikerülne beazonosítanod az appot ami lehet pl. Crashmonitor, Bugreports stb. akkor megkeresed az alkalmazásokban és törlöd az alkalmazás adatait esetleg le is jegelheted, hogy ne fusson a háttérben. Esetleg még úgy tudnád megkeresni, hogy valami segédprogrammal kilistázod azokat az appokat amiknek az adat mappája >100MB.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz terapeuta007 #36769 üzenetére
Nincs garanciális probléma, csak ez a 25 darab bugreport. De erről sem tudtam eldönteni, hogy egyáltalán probléma-e, azért jöttem kérdezni.
Maga a bugreport nem ment meg semmitől, csak az "USB Debugging" bekapcsolt állapota. Egyszer volt olyan, hogy csak nagyon részlegesen működött az érintőképernyő, viszont mentenivaló dolgok voltak az eszközön. Akkor nagyon jól jött a dolog, azóta minden eszközöm ezt rögtön bekapcsolom. Tudomásom szerint nem szól ellene semmi komoly szempont.
A bekapcsolt állapotból természetesen nem következik a bugreport születése, de amikor valakit zavar a (többnyire véletlen gombnyomás miatt) keletkező fájl/értesítés, akkor jellemzően az a tanács a fórumokban, hogy kapcsolja ki, és nem lesz több ilyen. Ennyiben jogos a tanács, de persze ettől még nem válasz a kérdésemre. Utóbbi tagmondat nem jelenti azt, hogy további válaszokat várok ezügyben ;-)
-
zsoltip
őstag
válasz zsoltip #36723 üzenetére
Nos, úgy fest, a Gidano által módosított Adhell 3.1.1.254 verzió, több "rendszergazdai" jogot kér magának. A Security felett is módosítási jogot kér, amiben ugyebár a KNOX védelem működik. (Ezt persze enable és disable állással is próbáltam).
Kértem új KNOX kulcsot a SEAP honlapon.
És láss csodát, úgy fest működik a dolog. -
terapeuta007
aktív tag
válasz kiraly.andra #36762 üzenetére
Hogyha ezert nem rootolsz akkor teljesen mindegy a tobbi kerdesed mert ha nem tudod torolni ki vagy szolgaltatva.
Majd kiderul szamodra hogy van-e limit. De szerintem nincsen ez az en educated guess-em. Neten angolul semmit sem talalni errol.És még mindig nincs olyan app amivel root nelkul irni tudnad a rendszert.
Maximum az adb fastboot dolog. Amihez parancssorozni kell pc-ről. Sikeresen szoktak ily modon torolni rendszerappokat. De arra nincsen script vagy leiras hogy bugreport mappát torolj es mivel te biztos nem fogod magadtol kiatalálni hogyan kéne ( én se tudnam) ezert nem megoldás.
Gondolom garancia miatt nem rootolsz. De akkor miert nem viszed garanciara ha baja van es hagyd a bugreportot a getchibe. Meg még a kolléga a factory resetet is emlitette az egy jo otlet.
Meg kivancsi vagyok mitől mentett meg a bugreport. Egyebkent Usb debugging nem hinném hogy feltétlenul bugreportal kell hogy jarjon legalabbis nem egy tucattal.
Vagy ennyiszer kell geprol vezerelned a telefont?(te szavaid)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Somatom
veterán
Basszus! Összefolynak a topikok. Esküdni mertem volna, hogy azt a hsz. -emet az alkalmazásos topikba írtam (azért nem tettem OFF -ba).
De, jó, hogy emlékeztél a végkifejletre. Így legalább ajánlható a Nova, ami sztem támogatottabb, mint az Apex.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz SOAD19 #36764 üzenetére
Van. Custom launcher. Korábban volt itt egy heves vita arról, hogy Nova alatt nem tűnik el, Apex alatt viszont igen. Bevallom, én egyik alatt sem próbáltam eltűntetni. Nem éreztem szükségét annak, hogy tovább egyszerűsítsem a home -omat.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Nougat-on van mód arra, hogy az alkalmazás ikonok alatt lévő feliratokat el lehessen tüntetni?
-
beg
veterán
válasz kiraly.andra #36762 üzenetére
"És semmiképp sem fogalmaznék úgy, hogy "nem tetszik" a megválaszolatlanság, csak meglepő, mert nincs itt olyan nagy forgalom, és a kérdéseimre a válasz nem lehet bonyolult. Ha valaki tudja, akkor néhány igen/nem a megoldás. Arra gondoltam, hogy épp csak elkerülte mindenki figyelmét, ezért érdemes rákérdeznem."
Szerinted az érdemes rákérdeznem= azzal, hogy: "Hát kérem, milyen itt a szakmaiság szintje, hogy senkinek sincs lövése a bugreport témához? "Mert akkor ne csodálkozz, ha ezek után nem fogadnak tárt karokkal az általad dilettánsnak tituláltak.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz terapeuta007 #36759 üzenetére
Mondhatnám, hogy olvasd el újra, amit írtam, de mivel a becenevem Jóságos János, segítek, elmondom magam.
Nem véletlenül kezdtem azzal, hogy "kell-e foglalkozni tárhely szempontból azzal, ha 25 darab bug report keletkezett a telefonon." Ha nem kell, nem foglalkozom, téma lezárva. Erre az elsődleges kérdésre sem te, sem más nem válaszolt.
Ha kell (mert sok helyet foglalnak, és maguktól nem tűnnek el), akkor jön az, hogy "lehet-e foglalkozni vele". Azt is írtam, hogy "annyit találtam erről, hogy a tárolás helye csak root esetében érhető el. Ez igaz? Ha az, akkor nyilván nincs mit tenni (ezért nem fogunk rootolni)", ekkor csak az "marad a kérdés, hogy van-e erre tárhely limit a rendszerben, azaz az újabbak felülírják a régieket, vagy tényleg feleslegesen fogy a hely?" és "ha ez így van, létezik-e valamilyen root mentes megoldás az összes (a teljes könyvtár) törlésére?"
Ha tehát csak root esetén lehet ezzel foglalkozni, akkor elengedem a dolgot. Ezért aztán elegendő lett volna egyetlen mondatod: "Nincsen rá megoldás root nelkul." Hogy én olyat szeretnék-e, amit nem lehet, az addig nem derül ki, amíg nem válaszolnak rá azok, akik értenek hozzá. Nem azért írtam ide, mert Android szakember vagyok, hanem mert azt feltételeztem, hogy van itt pár ember, aki az.
És semmiképp sem fogalmaznék úgy, hogy "nem tetszik" a megválaszolatlanság, csak meglepő, mert nincs itt olyan nagy forgalom, és a kérdéseimre a válasz nem lehet bonyolult. Ha valaki tudja, akkor néhány igen/nem a megoldás. Arra gondoltam, hogy épp csak elkerülte mindenki figyelmét, ezért érdemes rákérdeznem.
Az "USB Debugging" pedig azért van bekapcsolva, mert mentette már meg a helyzetet az, hogy USB kábelen keresztül, egy PC-ről tudtam vezerélni a telefont. Amihez pedig erre van szükség.
-
Fall-N
veterán
válasz terapeuta007 #36759 üzenetére
Talán még ADB-vel lehet bűvészkedni fastboot módban.
De egyszerűbb egy gyári visszaállítást csinálni és utána újra belakni a rendszert.
-
szimi57
őstag
válasz kiraly.andra #36758 üzenetére
Az már nagy gáz, ha valaki feltesz egy ilyen kérdést és a választ sem tudja rá
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz kiraly.andra #36758 üzenetére
Nincsen rá megoldás root nelkul.
Ha a telefonra van root modszer akkor kirootolod aztan letorlod a rootot. Nem vesz el sokat az idodbol max ha full laikus vagy.
Amugy mifasznak van bekapcsolva a bugreport?
Fejlesztoi beallitasokban kapcsold ki.Most amugy te a rendszerben akartal torolni root jogosultsag nelkul ez alapbol tudni illik hogy lehetetlen. Es akkor nem tetszik hogy nem valaszolnak.
Még sokszor ahhoz is máguskodni kell hogy beleolvass a rendszerbe nem hogy onnan torolj ahhoz egyszeruen kell root jogosultsag ennyiJimi Hendrix-Purple Haze
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz kiraly.andra #36720 üzenetére
Hát kérem, milyen itt a szakmaiság szintje, hogy senkinek sincs lövése a bugreport témához? ;-)
-
terapeuta007
aktív tag
Halljátok vege van a gyereknapnak. Terjunk vissza a témához.
Valaki tudja hogy androidnál hogyan lehet megoldani hogy az audio kimeneten mindig legyen zajcsokkentes ne csak amikor valami hangot jatszik le?
(Igazabol pc-n phoenix os miatt kene ez)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
beg
veterán
válasz F.E.K.. #36754 üzenetére
Lassan 30 hozzászólás óta reszelitek a hobbi villanyszakkört. Vigyétek a megfelelő topikba, ezt meg hagyjátok meg az Android szakmai társalgásnak.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
F.E.K..
senior tag
válasz Fall-N #36751 üzenetére
A gyorstöltések (bak, q.c.) még belekavar egy kicsit a dologogba ráadásként.
Habár ez továbbra sem ebbe a topicba való (esetleg a mérést végző alkalmazások. Mondjuk azok az egyes töltők és kábelek közötti különbség mérésére jók leginkább, egy valódi mérő műszert természezesen nrm pótolnak. Cserében mindig "kézbél" vannak).
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Bozek
nagyúr
Menjetek már szobára. Ennek semmi köze az Androidhoz...
-
Fall-N
veterán
Nem tudom minek a nagy vita. A telefon és az elektromos hálózat között ott az a nyamvadt "töltő". A mai szabvány töltők általában ha nem spórol a gyártó akkor 2A / 5V. Természetesen ha nagyobb erősségét is elbíró 3 A-es akkor sem fog tönkremenni, mert a töltés vezérlő nem engedi rá a 3 A-t. Nem tudom minek keveritek bele a dolgokat. A LED szalagra sem engedjük rá a 230 V-ot közvetlen, hanem köztük van az inverter, ami tápegység néven is ismert. Ott meg nagyon nem mindegy, hogy mekkora teljesítményű. Ha túl kicsi, akkor nem fog valami nagy fényerőt produkálni.
-
terapeuta007
aktív tag
Hát igy már más. 4,2V-rol valoban nem robban fel egy li-ion cella. Ahogy egy lifepo cella sem 3,7v-on.(igazabol mondjuk valahol 4v felett kezdenek el károsodni)
Bár Melegedhetnek es elettartamuk csokkenhet de nem nagy mertekben. Van belso ellenallasa minden akkunak szoval van áramkorlátozás. 5A-t nem vesz fel 4v-rol.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36747 üzenetére
Hát lehet, hogy 40 év, de valahogy nem tudod leírni, amit akarsz és keversz dolgokat
"rákötsz a könnyű számolás kedvéért 2300voltot"
Így már megint teljesen másról beszélünk. Szó nem volt arról, hogy a hálózati feszültség helyett rákötünk egy trafóállomást. Persze, hogy a feszültséggel nőni fog az áram is, de ki beszélt itt feszültségemelésről?
Ugyanezt viszed át az akksira: kössünk rá 12 V-ot...
Nem véletlenül van a fogyasztóknak (vagy éppen akkumulátoroknak) névleges feszültsége. Ezt te hagyod figyelmen kívül, úgy magyarázod a dolgokat, csak éppen az teljesen más eset.Ha töltőelektronika nélkül kötöd direktben a Li akksit az 5V-os, vagy a 4,2-nél bármilyen nagyobb feszültségre, akkor pukk lesz belőle, minél nagyobbra, annál gyorsabban. De megint csak senki nem beszélt direkt rákötésről rajtad kívül...
És azért 5V, mert nincs 0V dropout-os töltőáramkör De ezt tudod."3A az intelligens töltőt feltételez azaz kellenek a kábelben az adatvonalak is és azon keresztül megbeszéli a telefon hogy az adott töltő mekkora maximális áramra képes. "
Ilyet te hol láttál? Ezt nagyon kevered valamivel. Teljesen felsleges lenne a dolog.
Egyébként pont az indító hozzászólás erre a válasz: lehet neked 5V/2000A-es adaptered is, ez nem azt jelenti, hogy 2000A-t fog tolni a töltőelektronikába. Kivéve, ha ÁRAMGENERÁTOROS az a táp, de az itt szóbanforgó tápok (dirkt nem töltőt írok, mert úgy tűnik, itt van a zavar) nagyon nem azok.Az RC modellezéssel összehasonlítva a töltőáramkör ott egy önálló egység (nincs körülötte telefon ) ami megint csak egy kutyaközönséges tápegységről kapja a stabil feszkót, ami x áramot képes szolgáltatni. Azt szintén semmi sem állítgatja, a töltőáramkör az akksi FELÉ menő áramot é feszültséget szabályozza, visszafelé soha, sehol, semmi nem magyaráz a feszültségforrásnak. Minek?
Értem én, mit akarsz írni, de nagyon nem jön át. -
Mr. Y
őstag
válasz tordaitibi #36747 üzenetére
60W/230V=0,26A ez az ÜZEMI áram. Ebből 230V/0,26A=884ohm az izzószál üzemmeleg állapotban.
Ez a számítás tudtommal egyenáram esetén állná meg a helyét. A 60W-os említett körte izzó viszont váltóátam esetén ennyi, persze ettől még bekapcsol egyenáramról, csak kevesebb kell neki.
Valamint nem feszültségből, hanem áramerősségből vesz fel neki szükséges mennyiséget.
Nem tudom, honnan van a sok én tapasztalat, de bizonyára a fizika professzor, aki engem oktatott volt ostoba.
De ejtsük a témát, nem éri meg folytatni[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
veterán
Aranyosak vagytok, 40 év erősáramú és hobbielektronika után győzködtök.
"Pedig te tévedsz, a fogyasztó annyi áramot fog fölvenni, amennyi kell neki."
Persze, normál körülmények között, a témaindítóba az szerepelt hogy majd a FOGYASZTÓ annyit vesz fel amennyit ő akar. Hát nem mert ha te rákényszeríted akkor sokkalta többet fog felvenni és ezt próbáltam levezetni valahogyan. Elkenyarodtam a lifepo akkutól de az izzólámpás példa helyénvaló,
R=U/I ebből ugye I meg R hiányzik egyelőre, de P=U*I a P meg az U megvan azaz
60W/230V=0,26A ez az ÜZEMI áram. Ebből 230V/0,26A=884ohm az izzószál üzemmeleg állapotban.
Mivel Te ezeket a paramétereket letojod, úgy döntesz hogy "pumpálod" mert ugye erről volt szó az akkutöltés témában. Mondjuk rákötsz a könnyű számolás kedvéért 2300voltot. Minden egy nullával arrébb ugrik, az áramfelvétel a 10szeresére nő, a teljesítmény 600W lesz és az izzó szétrobban. Pedig hol járunk még az említett 16A kismegszakítótól, még csak le sem fog oldani mert az áram még "csak" 2,6A.
Erre mondhatod hogy én most itt hülye vagyok de a példát vonatkoztassuk az akkumulátorra.
Lipo cella, a kolléga mit írt, hogy ugye "annyit fog felvenni amennyi kell neki"
Hogyne. Kösd rá egy 12V/5A áramforrásra. Ugye mint fogyasztó állítólag annyit vesz fel amennyi kell neki..??
A nagy lószart, felmegy a kapocsfeszültsége, a 12voltot soha nem éri el mivel 4,5-5V környékén felfújódikmés tönkremegy. Pedig mit is állított a kolléga, a fogyasztó annyit vesz fel amennyit ő jónak lát, ugye? NEM lehet belepumpálni többet. Dehogynem és pont erre van a töltésszabályzó.
Most mondod, megint hülyéket beszélek, mennyi a szabvány töltők feszültsége? 5V. Már erről is simán taccsramegy az akku, pedig hát annyit kéne felvennie amennyi neki jó. Vagy mégsem? Mégiscsak kell valam szabályzás?
És én itt vettem fel a kesztyűt de szerintem botorság volt részemről.
Valamint össze lett keverve a cellaszintű BMS a töltőáramkörrel is de ezt már tényleg hagyjuk. -
ksanc
őstag
Muszáj erre reagálnom még, mert te is ugyanúgy tévúton jársz.
Te is áramgenerátoros táplálásról beszélsz, azonban a hálózati tápellátás NEM az.
Amit általában rosszul tud az átlagember: a kismegszakítóknak egyetlen feladata van: a vezeték védelme, semmi másé. Nem érdekli őket a fogyasztó és semmi más sem. Azért alkalmazzuk, hogy túlterhelés esetén ne tudjon felforrósodni a vezeték, semmi másért. -
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36741 üzenetére
""Ugyanez igaz a hagyományos fogyasztókra is, egy izzólámpa annyit vesz fel amennyit belepumpálsz, majd elég az izzószál vagy szétrobban a körte"
Pedig te tévedsz, a fogyasztó annyi áramot fog fölvenni, amennyi kell neki. Ha az fél amper, akkor fél ampert fog felvenni a 100A-s hâlózatból is.
Amirôl te beszélsz, az az áramgenerátoros táplálás, de az teljesen más tészta. -
Mr. Y
őstag
válasz tordaitibi #36741 üzenetére
Oké, fejezzük be az offot, de olvass kicsit utána a dolgoknak. Szerinted miért vannak kismegszakítók az áramkörökben? Egy 60 W-os villanykörtét ha 230V 16A-el megkínálnád, olyat detonálna, hogy megalapozza a hallás és látáskárosodást egy életre. Kevesebb, mint fél ampert vesz fel, noha a kismegszakító egy átlag háztartást nézve 16A-t enged át és a fölött old le, ha egy fogyasztó (vagy fogyasztók ugyan azon a körön) többet akarnak.
Vagyis nem kapja telibe az egészet. 230V-on annyit vesz fel (Amper), amennyi a működéséhez szükséges.But who is watching the guardians?
-
ksanc
őstag
Ennek semmi köze a töltôhöz, az csak adja a fix feszkót annyi árammal, amennyi tud folyni. Csak a telóban van töltôelektronika, a töltô az bármi lehet. Nyilván olyan legyen azért, ami képes akkora áramot adni, amekkorát a töltôelektronika igényel.
De nyugodtan szét lehet szedni akármelyik adaptert, csak egy kapcsolóüzemű táp lesz benne.
Arra, hogy egy alkalmazás meg mit mutogat, nem érdemes felrakni az életet. -
veterán
Teljes mértékben tisztában vagyok egy liion vagy lifepo cella töltési görbéjével, a nagyáramú gyorstöltéssel is, fiam évekig RC modellezett és ott volt lehetőségem gyakorlati tapasztalatot szerezni.
Abból indult ki az eszmecsere hogy 3A telefontöltő és én arra reagáltam.
Telefonokban én eddig egy olyat se láttam amiben az akkuba van integrálva a töltőkör, valamint az sem a szó igaz értelmébe vett töltésvezérlő hanem a feladata az esetleg mégis előforduló túltöltés és mélykisütésvédelem. Vagyis on-off jellegű és nem veszi figyelembe a töltési görbét. Sajnos ezt sokan tévesen töltésvezérlőnek képzelik, ez hiba. Jellemzően a telefon töltésvezérlője látja el ezt a feladatot, max. egy hőérzékelő van még az akkuban."a fogyasztó dönti el, mennyit vesz fel éppen abban a pillanatban, nem pedig a hálózat, '
Ezt így nem tudom értelmezni és nem így van. Ha a "fogyasztó' alatt az akkucellát érted, akkor állításod hamis, az bizony annyit vesz fel amennyit belepumpálsz. Felforrt PB akkuk, felpuffadt lithiumos akkuk tömkelege erre a bizonyíték. Ha van rajta védelem, akkor az már nem natúr fogyasztó.
Ugyanez igaz a hagyományos fogyasztókra is, egy izzólámpa annyit vesz fel amennyit belepumpálsz, majd elég az izzószál vagy szétrobban a körte.de ne offoljuk az androidos topikot.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Y
őstag
válasz tordaitibi #36739 üzenetére
Én nem feltétlen a telefon töltőről beszéltem. Az olyan akkutöltők, amik legfőképpen elektronika mentes akkuk töltésére és formázására lettek megalkotva (pl a Nitecore cellatöltő, ilyet használok napi rendszerességgel), bizony úgy működnek, ahogyan leírtam. Mivel folyatosan írja a kijelző, hogy mit csinál, így nem írok hülyeséget, hanem csak azt, amit tapasztalok.
Mindez a "töltésszabályozás" a telefon akkuk esetében az akku elektronikájában van benne. Ergo mint írtam, a fogyasztó dönti el, mennyit vesz fel éppen abban a pillanatban, nem pedig a hálózat, hogy "én már pedig ennyit adok ha beledöglessz is!". Ha utóbbi eset lenne, már rég meghalt volna az akku túltöltésben.But who is watching the guardians?
-
veterán
"Egy jó töltő változtatja a töltési mAh-t,"
Egy jó, de egy kevésbé jó töltő sem változtaja az A-t, a mAh-t még kevésbé ugyanis az a kapacitás mértékegysége.
A töltőármot a készülék töltőköre változtatja, az akku töltőre tételekori szint, a töltési szint és az akku hőmérséklet függvényében.3A az intelligens töltőt feltételez azaz kellenek a kábelben az adatvonalak is és azon keresztül megbeszéli a telefon hogy az adott töltő mekkora maximális áramra képes. És azt ki is használja a töltési fázis első 2/3-ba. (természetesen ha készülékbe egy nudli és leharcolt akku van, akkor azt soha nem fogja 3A-ral tölteni)
De ha eközben a cellahőmérséklet elszáll, akkor viszavesz, ha lehűl akkor rászabályoz, az utolsó harmadban megint visszavesz hogy a 4,2 voltot ne lépje túl a záró töltési szakaszban.Szoftveres cuccoknak én (ebben a szituban) eleve kételkedéssel hiszek.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Shooder #36731 üzenetére
Valószínűleg a kábel miatt (ha külön kábeles). A normál USB kábelben külön van az adat és a táp ér. A töltőkábelben össze van kötve a kettő, hiszen adatátvitelre nincs használva. Ezt érzékeli a teló töltésvezérlője.
Én megfejelem Mr. Y figyelmeztetését. A dupla reget itt nagyon komolyan veszik. Gyorsan véget érhet emiatt itteni rövid pályafutásod. Én a helyedben írnék egy modinak, hogy szánom-bánom tudatlanságból eredő bűnömet és azonnal törölném az egyik regemet.
-
Mr. Y
őstag
válasz Sheeenky #36733 üzenetére
Azt javaslom, mérd meg pontos, erre a célra készített műszerrel az áramfelvételt. Hidd el, pontosabb, mint egy program.
Viszont ezt a két akk egy személy dolgot nem híresztelném, mert a PH! lapcsalád szabályzatából idézve; mindkét profil megsemmisítésre kerül. Úgyhogy vigyázz vele.But who is watching the guardians?
-
Sheeenky
újonc
Igazán lehet! (de ezért is kérdeztem olyasvalaki,aki többet tud nálam ,ami kimerül az áramerősség folyik,a feszültség még esik kitételnél)
A telóhoz egy amperes töltőt mellékeltek, ami kb. 3 óra alatt tölti fel a lemerült telefont.
A most használt tablet töltő ezt fél-egy órával röviditi. -
Mr. Y
őstag
válasz Shooder #36729 üzenetére
Nem ilyen egyszerű a történet. Egy jó töltő változtatja a töltési mAh-t, minél töltöttebb az akku, annál lejjebb csökkenti. Ezzel egyidőben és ezzel a módszerrel formázza is. De! Ha egy akku elektronikája nem tud megemészteni pl 2 ampert, akkor hiába a 2 amperes töltő. Nem a hálózat dönti el, mennyit ad le, hanem a fogyasztó, hogy mennyit vesz fel. Az nem jó, ha folyamatosan ingadozik, de ha azt látod, hogy sosem megy x amper fölé, akkor a készülék akku-elektronikája nem engedi.
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
őstag
válasz Shooder #36729 üzenetére
Szia!
Bár én nem vagyok v.ász, de kíváncsi vagyok arra a programra. Én vettem egy usb multimétert (Muker 017 de KCX-017 neven is megtalálható). Ezzel az összes létező usb portot és kábelt 20V 3A-ig megtudod mérni. Valamint a felvett ampert is méri. Ezt ajánlom mindenkinek, mert gyorsan ki lehet szűrni vele a gyenge/rossz töltőt és kábelt is.
A kérdésre válaszolva, igen, az ingadozás normális, de telefon, töltő és kábel függvényében akár nagy eltéréssel. A töltöttség vége felé egyre kevesebb ampert vesz fel az akkumulátor. Ha túl nagy az ingadozás, akkor érdemes másik töltővel és kábellel próbálkozni, de a pontos eredményhez szükséges egy már említett usb mérőműszer.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Shooder
kezdő
Lenne egy kérdésem a villanyászokhoz
Vernee M5-ös telefonom töltéséhez egy régi nem használt tablet
2 amperes töltőjét használom.
Mivel feltünt hogy a töltési idő ingadozik letöltöttem egy akkus
appot a Play-ről ami jelzi a töltő áramerősséget.
Ekkor jött a meglepetés .
A töltő random erősséggel tölti a telefont 0.5-1.5 amper között,de soha 2 amperrel.
Gondolom ennek van köze hogy milyen százalékról tölti az akkut.
Volt olyan üzenet a rendszertől hogy pc-usb töltés,ami ugye jóval egy amper alatt van.
Ez igy oké vagy van valami beállitási lehetőség?
Köszi ha valaki foglalkozik ezzel a kozmikus jelentőségű problemával![ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Nincs valakinek ötlete miért nem kapok értesítést a whatsapp üzeneteimről? Ha nem fut a háttérben az app, akkor nem szól egyáltalán, mivel nem sűrűn használom, csak hetente párszor, nem alap hogy nyitva van.
Miui 10 7es droid xiaomi Mi4C
köszi
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak.
Átmenetileg egy Samsung Galaxy J6-ot kezdtem használni, tegnap vettem át.Működésre akarom bírni az Adhell vagy a noSABS applikációt.
Adhell nem működik rajta. Korábbi és legfrisebb verzió sem. Kidob, bezáródik az app. És még az aktivációját is elfelejti.
Tegnap estéről ma reggelig működött a noSABS 1.0.0
Ma reggel viszont elfelejtette, hogy tegnap aktiváltam.
Azóta restart, wipe cache, több verzió... Mindent próbáltam. De "license activation is failed" üzenetet kapok. Nem tudom működésre bírni.Mi lehet a gond és teendő? Tudna valaki tanácsot adni?
EnterR Fórumtárs a SGS8 topicban azt tanácsolta, hogy NotSABS-al ne próbálkozzak, letiltja a KNOX pár nap elteltével.
Akkor marad az Adhell, ami eddig az S7 készülékemen kiválóan tette a dolgát. Itt viszont valami nem megy.
-
F.E.K..
senior tag
Egyrészt a VW és a CN verzió nem keverhető (az átjárás nem lehetetlen, de nem ota update-el).
Másrészt javasolt a zenfone2 topik használata re_asus_zenfone_2_agya_mint_egy_planeta
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
g147
újonc
Sziasztok,
van egy ASUS Zenfone 2 Z00ABD (ZE551ML) telefonom. A segítségeteket szeretném kérni, mert már az őrület határát súrolom A telefon kezdett lassulni és az akksi is gyorsabban merült, gondoltam frissítem az Androidot mert még a régi 2015-ös volt rajta. Felmentem az Asus honlapra és frissítettem. Bár ne tettem volna…
A frissítés után két napig tökjól működött minden. Utána a Google Play a következő hibaüzenetet adta amit azóta sem sikerült kiküszöbölni: „Hiba történt a Google szervereivel való kommunikáció során. Próbálja újra később.” Már „minden” az interneten fellehető módszert kipróbáltam:
- dátum beállítás, google play leállítás, gyorsítótár törlés, stb. Régebbi verziós google play telepítése. (Most egy 13.6.16-os play és egy 14.8.48-as play szolgáltatások van fenn.) Minden hiába.
- gyári adatok visszaállítása androidból és factory reset is
- android frissítés újra. Ez van fenn most: CN_2.20.40.197_20160816. De amikor feltettem újra a Google eltűnt. Így apk-t kellett feltennem manuálisan.
- android frissítés CN-ről VW-re nem sikerültDe most megállt tudományom és elfogyott az ötletem is. A telefon gyakorlatilag használhatatlan, még névjegyeim sincsenek, mert ahhoz is szinkronizálni kellene. Mivel több, mint két éve jól működött, nemrég vettem bele új akksit… Van ötletetek mit lehet tenni? Tudok telepíteni olyan android verziót ami megoldja a problémát (ha igen hogyan)?
Köszönöm előre is,
-
kiraly.andra
aktív tag
Az előzményekkel senkit nem terhelnék, rögtön a lényeg: kell-e foglalkozni tárhely szempontból azzal, ha 25 darab bug report keletkezett a telefonon. És lehet-e a foglalkozni vele?
A kérdéses eszköz nem az enyém, csak segíteni próbálok. Ha a magamén csináltatok egy ilyet, az kb. 20Mb méretű lesz. Ebből 25 darab már 500Mb, ami számít. Annyit találtam erről, hogy a tárolás helye csak root esetében érhető el. Ez igaz? Ha az, akkor nyilván nincs mit tenni (ezért nem fogunk rootolni), marad a kérdés, hogy van-e erre tárhely limit a rendszerben, azaz az újabbak felülírják a régieket, vagy tényleg feleslegesen fogy a hely?
Ha ez így van, létezik-e valamilyen root mentes megoldás az összes (a teljes könyvtár) törlésére?
-
Vmf
csendes tag
Köszi szèpen az infòt Somatom ès Fall-N!
-
Peti199501
újonc
Segítségre lenne szükségem van egy Navon predátor 10 es tabletem amit az őcsém eláligatott a recovery menüben ès perpilanat ennyit csainál a tablet hiába hagyom fél napon keresztül is tölteni https://kepkuldes.com/image/Nvej5 na most az elmondása szerint a wipe cache patrition,reboot to bootloader, és a view recovery ban járt ez a recovery menü https://kepkuldes.com/image/ND71B na most próbáltam rá másik firmware keresni de sehol nem találtam bár nem vagyok valami nagy guru szóval esélyes hogy elcseszném próbáltam pc re csatlakoztatni és suit-al helyrehozni de nincs bekapcsolva az usb hiba keresés és a Navon nem is adott ki hozzá suit-ot szóval nincs ötletem nem nagy dolog egy olcsó nem olyan erős tablet de szeretném megcsinálni valami ötlet?
-
Bozek
nagyúr
válasz terapeuta007 #36714 üzenetére
"80foknál már pc processzor is kikapcsol altalaban"
Azért van megadva 100 fok a maximálisan megengedett hőmérsékletnél. Nálam még nem kapcsolt ki sose 80 foknál, csak visszavett egy kicsit a teljesítményből.
-
racskobalazs
senior tag
válasz terapeuta007 #36714 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz racskobalazs #36712 üzenetére
Hát ha gyarilag is forro volt akkor tök m1.
Mondom csak akkunak árt ami igyis ugyis csereérett 2év utan.80foknál már pc processzor is kikapcsol altalaban.
De 70 azt elhiszem.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
trialboj
őstag
Nem értem miért halott a miui topik, szerintem elég sok embernek van xiaomija.
Van egy Redmi 4A pro telefon, amit 2 évig használtam, mi accal, szinkronizált cuccokkal ahogy kell. Aztán fél éve lecseréltem, családtag kapta meg, de nem formáztam le, továbbra is be volt lőve a sync.
Ma gyári visszaállítás volt mert nagyon merült (btw ez a probléma úgy tűnik megoldódott) viszont mikor beléptem a mi accba és kértem hogy állítsa vissza a contactokat és hívásnaplót de főleg az sms-ket, akkor AZ ÉN FÉL ÉVES adataimat állította vissza.
Hogy lehetséges ez? Egy nyomorodvány sms sincs az elmúlt hónapokból, pedig mint kiderült ott fontos infók voltak eltárolva!
Van valami mód ezt megtalálni?
Google acc is van természetesen, ehhez is sync engedély volt, innen be is töltötte a contacokat, de mást nem, ez nem tud sms-t visszahozni?
köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
racskobalazs
senior tag
válasz terapeuta007 #36711 üzenetére
Hmm. 50 fok?
Nem tudom, de amikor nem volt a rendszerhez piszkálva semmilyen szinten, akkor is pl egy GearVR session után bőven volt az 70-80 fok is.
50 fok az elég gyakran megvan. Governor az alap, ahhoz nem nyúltam.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz racskobalazs #36710 üzenetére
Hát a melegedes az nagyreszt governor fuggvenye nem orajelé.
Persze ha nem csak bongeszel meg zenet hallgatsz meg ilyenek hanem valami combosabb jatekkal jatszol akkor orajeltol is fugg.
Hát inditsd el a leg teljesitmeny igenyesebb appodat es akkor kiderul.
Megkell nezni kozbe/utana hogy mennyi a proci homerseklete. Telefonnál 50 fok az az érték ahol el kell gondolkodni az orajel es governor beallitasan.
Persze nyáron megint mas teszta ez a tortenet.De az alaplap proci stb az mindenkepp tuleli az akkumulatort. Csak a "hosszu" ideig nagy hőmérseklet az az akkut "karositja." Mármint egy lithium akku 0℃ felett folyamatosan pusztul mert ilyen ez a LiCoO2 kémia. Csak minel nagyobb hőmeeseklet annal gyorsabban doglik meg.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Exynos 7420-al kapcsolatban tűnt fel valami. (Samsung Galaxy S6 széria)
Minden gyártói stb oldalon órajelnek 2.1 illetve 1.5 GHz szerepel a bigLITTLE core-oknak.
Saját device-n, CPU-Z szerint viszont ugyan ezen adatok 2.4 és 1.8GHz.
Lehet a custom os/kernel miatt van? Mert egy ideje S8+ port fut rajta, még megkockáztatom azt is, hogy jobb mint az eredeti volt.
Kernel Auditorral néztem és valóban 2.4-ig és 1.8-ig lehet clock speed-et választani.
Ha tényleg a más kernel/os miatt van, és ez ilyen "mobil OC"-nak számít, akkor a melegedésen kívül valami drasztikusabb mellékhatása is lehet? Mondjuk ami miatt forceolnom kéne neki a "gyári" órajeleket?
Szerintetek?
-
Fall-N
veterán
Úgy ahogy előttem leírták, ahhoz hogy egy szolgáltatói telefon megkapja a frissítést előtte hitelesíti a Google. Utána kijön egy adott régióban első körben a független telefonokra. Ha bármi gubanc van akkor még vissza tudják vonni.
Közben elküldi a gyártó a szolgáltatóknak. Ők is hitelesítik és esetlegesen bele építik a saját alkalmazásaikat a ROM-ba. Utána kerül csak ki OTA-n. Ettől függetlenül dönthet úgy is a szolgáltató, hogy ki sem adja a frissítést üzleti okokból (értsd vegyél újat). Lásd Telenor és a Huawei P8 Lite ki nem adott Marshmallow frissítése.
Ez minden gyártónál így működik. Csak a Samsung tovább bonyolítja, így több régió van. Legtöbb gyártónál van egy globál ROM és ennyi. Kínai márkáknál meg van a kínai és a globál.
-
Somatom
veterán
Csak annyi, hogy a szolgáltatós készülékeken a szolgáltató firmware -re fut(hat), nem közvetlenül a Samsungé. A Samsung csak a független készülékekre adja ki a frissítést, amit aztán szolgáltatók beépítenek (vagy nem) a saját verzióikba. Ráadásul, ksanc matekja nem is pontos, mert a Samsung firmware -i még régiónként is különbözhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Vmf
csendes tag
Laikus vagyok ebben a tèmàban ès azt nem èrtem mi köze a szolgàltatòknak a szoftverfejlesztèshez illetve frissìtèshez?Azt gondoltam ez idàig, hogy pl a samsung feljesztői megìrnak egy ùj patchet adott tìpushoz(pl j3),közzèteszik esetünkben november 1-èn ès frissìthetjük is a telò oprendszerèt.
-
oxox
addikt
Sziasztok Guruk,
bocs, ha nem a megfelelő topic, de androidra szürve nem találtam jobbat.
huawei p20 pro telom van, és elkezdte azt csinálni, hogy "alvó módban" (tehát ha békén van hagyva) a háttérképek közül egyett mindig megvilágosit...tehát ott van hagyva a telefonom nyugalomban, és időközönként (randomra van beállitva a kép váltás) egy kép mégis világosan jelenik meg.nem örülten zavaró, csak gondolom az aksit azért szivja a semmiért...
ötlet valakinek?thanks
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
ksanc
őstag
Miután a Samsung imád 98339595 féle telefont gyártani és ezek mindegyike 193262329245 szolgáltatónál lehet, ezért kb. 98339595x193262329245 db firmware van, amit frissíteni kell. Az meg nem három nap.
Persze kicsit hazudok, mert ennek nagy részét nem is frissítik, tehát örülsz -
Vmf
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis infòra lenne szüksègem!
Van egy Samsung galaxy j3 2017-es telom android 8.0.0 rendszerrel.
Legùtóbb manuàlisan pròbàltam frissíteni idèn január közepèn, de nem talàlt semmit, ma pedig talált Biztonsàg javìtàs szintje:2018 november 1.nèvvel.
Verziòj330FNXXU3BRL1/J330FNTMH3BRL1/J330FNXXU3BRI3
mèret: 236,05MBHogy van, hogy több hètre rá jön ki az adott frissìtès?
-
Micsurin
nagyúr
Hello! Srácok help kéne.
Google fiókok mind kettő üres, se előfizetések(Dec 7.-én lemondtma az utolsót.) nem voltak se vásárlások egy bő hete, kettő.
Erre ma jön az SMS megpróbáltak:Mobilról nem tudok most belépni netbankba, kártyát már tiltottam.
Ez mi ez? Jelszavat nehezen hiszem, hogy megfejtette valami zseni....
Azt se tudom melyik lehetett a két accountom közül.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
rin33
senior tag
Erről mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982