Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz terapeuta007 #36786 üzenetére

    Nem jó úton jársz, érdekes is lenne ha egy permission átírható lenne csak úgy. Mivel hogy semmihez, így ahhoz sincs jogod hogy a jogosultságot átírd.

    A másik pedig, feltelepíted a Hovamenjünkmaberúgni nevű appot. A telepítésnél létrehozza a datán az ő néhány könyvtárát, erre engedélyt adtál neki amikor ráböktél hogy telepítsd. Valamint itt megkérdez még pár engedélyt, pl. hozzáférhet-e a telefonodon a helyadatokhoz (így tudja megtalálni a közeledben lévő kocsmákat), hozzáférést kér a telefonkönyvedhez (hogy kinézhesse belőle a közeli kocsmák telefonszámát) és hozzáférést kér sms-t küldeni (hogy ha az appba ráböksz a "helyfoglalás" opcióra, sms-ben asztalt foglaljon neked).
    Viszont ha olyat akar amihez a telepítéskor nem kért jogot, pl. használná a mikrofont, kamerát, akkor az app azonnal megy a levesbe rendszer szinten mert át akarta lépni a korlátait a tudtod nélkül. Eddig stimmt?
    Namost mivel az appnak a SAJÁT mappáiba korlátlan írási-olvasási joga van, hisz enélkül működésképtelen lenne, az adott app a saját mappáiban simán kitörölheti az eddigi adatokat, kocsmaelőzményeket, eddigi hányással zárult berúgásaid számát, a buliba résztvevő haverjaid nevét stb. De csak a saját könyvtáraiban motoszkálhat,
    Pl. a böngésződ is csakis kizárólag a saját data/firefox könyvtár alá menti a böngészési előzményket, sütiket srb. és utasításodra ezeket törli is. de a Hovamenjünkkocsmába app könyvtárba semmi jogosultsága nincs.

Új hozzászólás Aktív témák