Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz tordaitibi #36747 üzenetére

    Hát lehet, hogy 40 év, de valahogy nem tudod leírni, amit akarsz és keversz dolgokat :)
    "rákötsz a könnyű számolás kedvéért 2300voltot"
    Így már megint teljesen másról beszélünk. Szó nem volt arról, hogy a hálózati feszültség helyett rákötünk egy trafóállomást. Persze, hogy a feszültséggel nőni fog az áram is, de ki beszélt itt feszültségemelésről?
    Ugyanezt viszed át az akksira: kössünk rá 12 V-ot...
    Nem véletlenül van a fogyasztóknak (vagy éppen akkumulátoroknak) névleges feszültsége. Ezt te hagyod figyelmen kívül, úgy magyarázod a dolgokat, csak éppen az teljesen más eset.

    Ha töltőelektronika nélkül kötöd direktben a Li akksit az 5V-os, vagy a 4,2-nél bármilyen nagyobb feszültségre, akkor pukk lesz belőle, minél nagyobbra, annál gyorsabban. De megint csak senki nem beszélt direkt rákötésről rajtad kívül...
    És azért 5V, mert nincs 0V dropout-os töltőáramkör :) De ezt tudod.

    "3A az intelligens töltőt feltételez azaz kellenek a kábelben az adatvonalak is és azon keresztül megbeszéli a telefon hogy az adott töltő mekkora maximális áramra képes. "
    Ilyet te hol láttál? Ezt nagyon kevered valamivel. Teljesen felsleges lenne a dolog.
    Egyébként pont az indító hozzászólás erre a válasz: lehet neked 5V/2000A-es adaptered is, ez nem azt jelenti, hogy 2000A-t fog tolni a töltőelektronikába. Kivéve, ha ÁRAMGENERÁTOROS az a táp, de az itt szóbanforgó tápok (dirkt nem töltőt írok, mert úgy tűnik, itt van a zavar) nagyon nem azok.

    Az RC modellezéssel összehasonlítva a töltőáramkör ott egy önálló egység (nincs körülötte telefon :D ) ami megint csak egy kutyaközönséges tápegységről kapja a stabil feszkót, ami x áramot képes szolgáltatni. Azt szintén semmi sem állítgatja, a töltőáramkör az akksi FELÉ menő áramot é feszültséget szabályozza, visszafelé soha, sehol, semmi nem magyaráz a feszültségforrásnak. Minek?
    Értem én, mit akarsz írni, de nagyon nem jön át.

Új hozzászólás Aktív témák