- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dark Souls sorozat
- Hogwarts Legacy teszt
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz pulyka jocó #37399 üzenetére
Előbb kicsi, aztán észreveszed hogy egyáltalán van, aztán zavar, aztán elkezd nőni-terjeszkedni, aztán elkezd érzéketlenné válni azon a területen az érintő..
-
crok
Topikgazda
válasz pulyka jocó #37397 üzenetére
Szervíz lesz a vége, ez nem szoftveres gond.
Azt mondják a ragasztás miatt van.
Csak cserével orvosolható. -
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok
Kb egy hónapja használok egy redmi 5 plus-t, eddig gond nélkül. A napokban a képernyő jobb szélén előjött egy sárgás folt, utána olvastam, elvileg ez elég gyakori xiaomiknál. Orvosolható ez valahogy szoftveresen, vagy már csak kijelző cserével?
Nem annyira zavaró, sötét képnél egyáltalán nem látszik, de a tudat már felidegesít
Hátha volt valakinek hasonló problémája -
NandorHUN
addikt
Ha valakit esetleg érdekel, akkor ezt itt hagyom:
Végre sikerült beállítanom a legújabb Google AI-t magyar nyelvű rendszerrel is. Eddig csak akkor működött, ha egész telefonodat angolra vagy támogatott nyelvre tetted.
Igy gyakorlatilag megy a Google AI tökéletesen, tudsz parancsokat adni és sokkal több opció rendelkezésdre áll.Ami kell: root, Magisk, Xposed, Xposed/ App Local 2
Itt a Google alkalmazásokat ÉS a "Settings" nevű appot is angolra kell állítani. Rendszer maradhat magyar nyelven.Ami így megy: Legújabb Google AI (angolul)
Magyar Google - azaz a Google a magyar nyelvű speech to text et is támogatja ! (de nem AI-n belül)
A rendszered és összes appod pedig magyar marad.
Android 9.0 Pie rendszeren tesztelve.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Szaraz
tag
Sziasztok!
Csütörtök óta gazdája vagyok egy Xiaomi MI A2 Lite készüléknek ( 4/64, Android 9 ). Van egy rejtett wifi hálózatom, amihez nem akar csatlakozni. Valaki már találkozott hasonló problémával?
Beírom az SSID-t, kiválasztom a biztonsági szintet, beírom a jelszót, és nem csatlakozik. Mutatja a mentett hálózatok között, de nem kapcsolódik hozzá.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy tablethez külső érintőképernyőt használni. ezek az eszközök már megvannak. A kijelző egy 9" HDMI bemenetű, az érintő panel usb-n(OTG) csatlakozik a tablethez. A kijelzővel nincs gond viszont az érintő nem működik vele.
A kijelző+érintő pc-n(WIN10)alatt és pc-re telepített androidx86 rendszerrel tökéletes.
Amivel nem működik tableten 4.4.2 android van.
Esetleg a tableten nincs megfelelő vezérlő az érintő chip-hez.
Az android rendszerhez hogy lehet "drivert" hozzáadni, telepíteni.Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
-
vzsryl
nagyúr
válasz mobilizmo #37392 üzenetére
Nem lehetett mozgatni a "nincs hozzárendelve" részben szereplő névjegyeket. Megkértem, hogy a SIM kártyáját rakja vissza, mert úgy gondoltam, hogy valószínűleg azon vannak a telefonszámok, és úgy már felismerte a névjegyeket a régi készülék. Utána átrakta a SIM-et az új telefonba, és addig noszogattam telefonon keresztül az importálás funkció megkeresésével, hogy nagy nehezen megtalálta, és SIM-ről importálta az összes névjegyet. Nagyon nehéz ez a telefonon keresztüli segítség, ha a másik fél azt mondja, hogy xy funkció nincs ott, ahol mondom, és valóban ott nem volt, de máshol igen...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
mobilizmo
addikt
válasz vzsryl #37391 üzenetére
Mentse ki a telefonból vcf-be, vagy szövegbe és importálja be a google névjegyekbe (https://contacts.google.com/). Ha már itt van, akkor rendbe is rakhatja, nevek rendesen legyenek beírva. Majd innen visszaszinkronizálódik a telóra.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Sógornőm telefont váltott, de a google fiókjában csak 6 névjegy volt, amiket tudott is importálni, de az édeskevés, mivel az előző telefonjában a csoportokon belül van egy olyan rész, hogy "nincs hozzárendelve", és abban van 190 névjegy. A régi telefon egy Samsung J5 2017 8.1-es Androiddal, az újh pedig egy Nokia 5.1 Plus 9-es Androiddal. Ezt a 190 hozzárendelés nélküli névjegyet hogyan lehetne átvarázsolni az új készülékre?
Ha itt nem jó a kérdés, akkor kérlek irányítsatok át a megfelelő topikba, mert nekem ötletem sincs.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung s6, smg920f. Nem ad képet de tölt, le lehet róla másolni a rajta lévő adatokat? Valami ADBs varázslásra gondolok.
Üdv. Attila
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Adott egy vodafonos Smart tablet android 6.0 val. Ki van kapcsolva az ismeretlen forrásból való telepítés. A menupont halványan van inaktív nem tudom bekapcsolni. Mi lenne a módja hogy bekapcsoljam? Ha ez számít szülői felügyelet van a tableten.(family link)
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Garsza
veterán
Helló! Segítség kéne. Ha a barátnőm rácsatlakozik az itthoni hálózatra, akkor belassul és ki esik a net. Olyan mintha túl lenne terhelve a hálózat. Létezhet ilyesmi vírus telóra? Ha igen, akkor hogy tudom megtalálni? Kiirtani? Samsung A8 2018 van szó.
-
-
darvinya
titán
Ha nem tud belépni, akkor adatokat sem tudja elérni.
Amúgy cikk egy nagy baromság.
IMEI-t nem ingyen osztogatják, ráadásul IMEI átírása zárt telonál már nem egyszerű.
Ráadásul itt rendszer szinten van a beépítet zár, így azt fw újrarakással nem törölhető.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
StLui
veterán
Ezek szerint még az az "örömöm" sincs, hogy nem tudják semmire használni, nemhogy alkatrésznek, simán imei átírással használhatják is
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz darvinya #37383 üzenetére
Ez rendben, csak a törlés jelet, hogy fogja megkapni, ha nem is tud már netre csatlakozni, én csak ezt nem értem (amúgy max a fényképek amik érdekesek lehetnének, de az is mindegy nézegethetné ha akarná)
nincs valami topic ehhez a témához amúgy?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz darvinya #37373 üzenetére
Köszi! Még a törlést nem csináltam meg, de ha nem ad neki netet, nem is tudom, hogy tudna, mert wifi csatlakozáshoz is kéri a kódot, akkor soha nem lesz végrehajtva a se a tiltás, se a törlés parancs
-
Somatom
veterán
válasz Digitalpimp #37379 üzenetére
Azt hittem, hogy megvan a konkrét story, bár az nem derült ki, hogy konkrétan kiknek a telói voltak.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Somatom #37377 üzenetére
Gondolom az valamilyen VIP személy telója lehetett, mert legtöbbször komolyabb ügyekre sem fordítanak ennyi energiát.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Bozek
nagyúr
válasz Lackooo84 #37376 üzenetére
Nekem ismerősömet azért keresték, mert az ő nevén volt a telefon, ami részt vett egy bűncselekményben. Persze azóta már volt 2 másik tulaja is, csak hát ilyenkor ezt nem kell átírni, mint az autót.
(#37377) Somatom: Ne politizáljunk. 15 éve volt az eset, Ráhel akkor végzett az általánossal.
-
Somatom
veterán
válasz Lackooo84 #37376 üzenetére
Én tudok olyan esetről, amiben egy rendezvényen eltűnt teló miatt még DNS mintákat is használtak a tettes kézrekerítésének érdekében. Bár, állítólag nem minden teló eltűnését kezeli ilyen aktívan a rendőrség. Fogalmam sincs, hogy mitől kezelnek nagyobb súllyal egyes eseteket. Az ismerősöd által talált teló tulaját véletlenűl nem Ráhelnek hívták?
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz szimi57 #37360 üzenetére
Igen, de ha be is teszem a Google AI nem fog működni.
Ha hosszan nyomom pl Home gombot akkor is csak Google kereső jön be nem az AI ami megkérdezi, hogy mit akarok.
Képernyőkép scannelés szintén nem megy így "What's on my screen ?" command.Ezek csak akkor mennek, ha egész rendszert átállítom angolra a beállítások között - nem csak a Google-t.
Valami megoldás esetleg erre?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
PsycHo88
senior tag
Köszönöm szépen!
Át nézek az ios topikba
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nyugdíjas korban lévő Samsung tabletem (Samsung Galaxy Note 10.1 lte n8020, 16GB/2GB RAM), amin 4.4.2-es Android van, ez a legfrissebb hivatalos Android, ami még elérhető hozzá. Viszont azt olvastam valahol, hogy van rá nem hivatalosan 6.0 és 7.0 Android is. Érdemes lenne vele próbálkozni, vagy nem nyernék vele semmit? Ha megpróbálnám, és nem jönne be, akkor vissza tudnék állni 4.4.2-re?
-
darvinya
titán
Ha zároltad, és volt beállítva valamilyen zár (kód, minta, ujjlenyomat, stb), akkor azt a készüléket tovább nem használható.
Hiába rakja újra az egész telo, ameddig IMEI ugyanaz marad, az első internet elérés után lezár.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Ha be volt kapcsolva Google biztonság, fiókba lépve sz.gépről, akkor ott bejelenti vagy bekapcsolja a lopást, és onnéttól tiltja készüléket.
Hiába rakja újra készüléket, magyarul használhatatlan lesz.
De van MIUI lopás védelem is, ahhoz MIUI fiók kell.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
StLui
veterán
Üdv!
Feleségem telefonját ellopták, 10 perc múlva ki is kapcsolták. jól gondolom, hogy innentől esélytelen bármi a megtalálásra? (Xiaomi POCO F1, imei megvan)
Ha esetleg van célirányos topic megköszönöm ha oda irányítotok.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
darvinya
titán
válasz PsycHo88 #37361 üzenetére
Nem, mert nincs semmilyen mentés ami átvihető lenne.
Vagyis ez már iOS kérdés elsődlegesen, hogyan tudsz mentést készíteni, ami mozgatható.
De ez tudomásom szerint nincs ilyen.GNotes app [link] -al elvileg lehet beolvasni és átküldeni másik platformra.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PsycHo88
senior tag
Darvinya: akkor a gyári ios jegyzetek appból nem tudom át rakni androidra?
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Arra van valami mód, hogy Google App-ot angolra állítsam be (azaz menjen a legújabb Google AI), de a rendszer és telefon nyelvét magyaron tudjam tartani?
Google AI és GoogleNOw csak akkor megy rendesen, ha az egész rendszert angolra vagy támogatott nyelvre teszem, ezt szeretném valahogy kijátszani.Telefonom rootolt és Android Pie van rajta.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
darvinya
titán
-
Somatom
veterán
válasz terapeuta007 #37354 üzenetére
Én ezt úgy oldom meg, hogy az adott alkalmazásból megveszem a reklámmentes verziót. Egyszerűbb, mint lucky-izével vacakolni. Arról nem is szólva, hogy a fejlesztőjével szemben is korrektebb.
[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Szeretném a segítségeteket kérni ,van egy Honor 10-es telefonom és egy Iphone 7esem .
Szeretném az adatokat át másolni az ip7-ről a honor-ra ez sikerült is viszont a jegyzetek nem kerültek át a honor-ra pedig nekem nagyon fontos lenne .
Tudnátok valami megoldást erre a problémára ?
Köszönöm előre is
-
Somatom
veterán
válasz terapeuta007 #37349 üzenetére
Volt néhány rootolt droidom, de még egyiken sem használtam Viper4Androidot, meg luckypacher -t. Nem is értem, hogy jön ez ide.
Attól, hogy van rootom, még nem feltétlenül szorulok rá az alkalmazások pachelésére. Ez a Viper4Android meg vmi audió-izé. A minőség ott kezdődik, hogy terveztetek egy mozitermet a megfelelő akusztikával és nem a telómat próbálom mókolással rávenni a minőségi hangra.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
d3tox1c
senior tag
válasz terapeuta007 #37349 üzenetére
Egyenlore nincs rootom, csak tervezem a fentebb irtak miatt.
Amiket irtal, az sajnos nekem kinai :/ -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Van olyan program, ami egy esetleges root-ot elrejt mondjuk egy banki app elol?
Barclays bank aplikacio nem telepitheto rootolt telora, viszont szuksegem lenne mindkettore(root is +bank app is)
Vagy van olyan megoldas, hogy inditaskor valaszthato legyen hogy rootolva induljon, vagy ne? Tudom, eleg beteg kerdes :p -
gabe_
őstag
Üdv
Nemrég cseréltem akksit a telefonomban (Galaxy S5 mini, új, gyári akkumulátor), és észrevettem, hogy ha feltöltöm 100%-ra és leveszem a töltőről egyből leugrott 93%-ra kijelzett töltöttség. Van valami akku kalibráló szoftver vagy szervizmenü, ilyesmi?Sovány szakácsban sose bízz!
-
bezdi
csendes tag
válasz terapeuta007 #37339 üzenetére
Az utolsó androidos biztonsági frissítés 2017 szeptember 1-i, elsősorban emiatt frissíteném, amúgy meg az emui 8 jobb már az alapján amit olvastam róla.
+ a build-számra rákerestem (NRD90M test-key) és azt írták, hogy akkor írja ezt ha nem passzoló verziójú romot rakunk a telefonra.Kaptam ezt a linket valakitől azt mondták ez alapján rakjam újra: https://forum.xda-developers.com/p10-lite/development/compilation-firmware-flash-emui-8-0-0-t3777658?fbclid=IwAR1_2UtoWPXzFDZQ1_BI00HWFWxETND_37Ll2yaiwhniLxLwYIIvFFWEbMg
-
törölt tag
LG Q6 mobil használható kategória? Alap elvárásokkal vagyok.
-
-
gyendre2
tag
Előre is elnézést kérek, hogy ilyennel zavarom itt az embereket.
Édesanyám kapott új telefont és nagyon szerette a Words of Wonders szókeresőt.
Sajnos ez a csodás app nem szinkronízál google appba csak facebook belépéssel, ami nem volt meg...
Valahogy van rá mód, hogy egy konfig filet átírva újra az 1400. pályára kerüljön ?
[a játék[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
miert szeretned frissiteni vagy visszaállitani? van vmi bug vagy nem kompatibilis valami appal ami kéne.?
a legegszerubb megoldas talan az lenne ha twrp recoverybol rakna ra egy neked tetszo romot. ha nincs rajta twr flashify al par perc alatt fennvan(ha adtak ki a telohoz twrp-t persze) aztan letoltod a romot felrakod twrp bol nem kell hozzá pc se.
meg huawei es hires telo ugyhogy biztos van stock rom hozzá meg kell hozzá flashtool es annak hasznaatahoz youtube tutorialt nezzel.
ha a telonak papirjain nincs meg imei szám akkor azt le kell menteni.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
bezdi
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy huawei p10 lite-ot hasznaltan
Rootolva van es nem frissiti a rendszert.
Kérdésem, hogy lehet-e és hogyan vissza álltani a gyári firmwaret.Modellszám: WAS-LX1
Build-szám: NRD90m test-key
EMUI verzió: 5.1Előre is köszönöm a segítséget!
-
crok
Topikgazda
válasz terapeuta007 #37335 üzenetére
Nem tudom mit csináltál, mivel és hogyan egy éve, de talán tippre egy régebbi készülék lehetett (pre-Nougat).
-
terapeuta007
aktív tag
teljes rom csere utan( flashtoolal.) (nem = factory resettel )bejelentkezhetsz uj google fiokba nem pedig a regihez keri a jelszot egybol. legalabbis én eddig ezt tapasztaltam tobb teloval is.
ahhoz hogy teljes ujrarakás utan is a regi fiokhoz kerjen jelszot a google ahhoz tudnia kene az imei szamod.
jah most nezem hogy a google tudja az imei szamod akkor miert mukodott nekem még utoljára( 1 éve )
hogy ujraflashelem es nem keri regi fiok jelszavat?Jimi Hendrix-Purple Haze
-
mobilizmo
addikt
válasz hódmaci #37331 üzenetére
Az FRP-t nem tudod kikapcsolni, legfeljebb kikerülni. A dolog lényege, hogy azt a g.account felhasználónév/jelszót meg kell jegyezni, amit az eszközhöz elsőként adtál a felhasználói fióknál. Ha el- vagy továbbadod, akkor FR előtt a felhasználói fiókból minden account-ot törölni kell az eszközön illetve ha biztosra akarsz menni a g.account weboldalon törölni kell az eszközt is. Ezután jöhet az FR.
-
kutga
nagyúr
válasz hódmaci #37331 üzenetére
Lépj ki a készüléken a Google fiókból és a fiókhoz társított készülékek listájából is töröld ki.
A Beállítások -Fejlesztői Beállítások -OEM-feloldást is érdemes aktívra állítani.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
veterán
"valaki a saját készüléke használatba vételélére tett segítségkérő kérését (szóval egy pórul járt tulajdonos kérését) és nem egy pl. használcikkpiacon, doboz nélkül, mélyen a piaci ár alatt "bagóért", garanciapapírok nélkül szerzett készülék "
Szerintem ez a lényeg.
De nyakam rá hogy jól előadott sírással a szerviz is kiüti a készüléket és én meg erre mondtam hogy pénz beszél.
Ergo erkölcsileg mindegy hogy szerviz, pár ezer Ft kontra szomszéd Pistike tábla csoki vagy PH. jótanács. -
Somatom
veterán
Egyébként sem olyan egyszerű a szitu. A szolgáltató (bármelyik, pl. a PH, vagy akár a Google) felelős az oldalán megjelenő tartalomért. Vajon, elmarasztalható lenne-e a PH, ha az frp megkerülését bemutató videó linkje a "sértett" által üzemeltetett oldalról (Youtube) származik?
-
crok
Topikgazda
válasz Fall-N #37317 üzenetére
Jó, attól, hogy nem warez-nak hívod hanem hack-nek (ami amúgy etimológiailag valóban helyesebb kifejezés) attól még PH! Alapelvek -> Moderációs szabályok -> 10. pont -> idézem: "„Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver / adat / képanyag / hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan használatának elősegítése (információ megadásával, linkeléssel, bárhogyan)" ami egy virtuális térben (ahol a tulajdonjog bizonyítása hitelt érdemlően nemigen lehetséges - meg hát ki vagyok én ahhoz hogy ilyet kérjek, ugye) a Google Factory Reset kijátszását illetően szerintem explicit egyezést mutat. Szerintem. Gondolatrendőrség meg 1984 ha azt gondolom, hogy nem tudom megmondani hogy a másik oldal vajon nem füllent? Én innen, Debrecenből a gépem előtt ülve nem tudom eldönteni, hogy valaki a saját készüléke használatba vételélére tett segítségkérő kérését (szóval egy pórul járt tulajdonos kérését) és nem egy pl. használcikkpiacon, doboz nélkül, mélyen a piaci ár alatt "bagóért", garanciapapírok nélkül szerzett készülék és egy (esetleg számára sem világosan tiszta szituáció miatt azzá lett, eseti) orgazda "jó üzletét" teszem "teljessé". A fórumon vannak szabályok. Meg vannak moderálási elvek. Ezeket meg most majd vagy törlik vagy nem. Ha engedik a dolgot akkor mindannyian - akik tudjuk - leírjuk a lehetséges megoldást. Szerintem.
@terapeuta007 #37315
"nah most ha meg veszel egy telefont akkor az nem a gyartoé hanem a tied.jogilag sem lehet belekotni abba ha a sajat eszkozodet baszogatod max garanciavesztes."
Igen és nem. A fenti írásom ha olvasod akkor általánosítva: eredetileg vagy az övé vagy nem és lehet hogy jogilag bele lehet kötni. Én is leírhatok bármelyik fórumba bármit (ami a szabályaiba nem ütközik) aztán vagy elhiszik vagy nem. (Arról nem is beszélve hogy van olyan "baszogatás" ami még ma is illegális de megoldható otthon is.) A linked ugye az Alcor letöltőoldalára mutat. Ha újrahúzza rajta a ROM-ot akkor pont semmivel se lesz előrébb, sőt, egészen pontosan ott lesz ahol most van: az "üres" készülék amint a valamilyen módon kapcsolatba tud lépni a Google hitelesítőrendszerével hogy a felhasználótól Google fiók hozzáadást kérjen (legyen az a pórul járt tulajdonos vagy bárki más) azt fogja kérni hogy lépjen be ugyanazzal a fiókkal ami azelőtt volt beléptetve mielőtt lement a gyári visszaállítás - aminek (ha jól értem) a jelszava nem ismert. Ez a működés független attól, hogy a készüléken van-e már adat most vagy nincs. Ki is hagyhatja (talán?) de akkor meg a Play áruház nem fog működni mert ahhoz belépni úgyis kellene, de gondolom a cél meg pont az lenne hogy menjen.@Somatom #37318
Én értem, hogy túlszabályozottnak érzed a működést és igen, szerintem is az, néha engem is zavar mert segítenék én is szivesen, de regisztrációkor te is/én is/mindannyian elfogadtunk egy szabályzatot. Meg talán elő is vehetik a PH!-t ha "olyan" tartalom van fent szóval gyanítom ez is ott van háttérben. Ez itt egy ilyen fórum, máshol meg mások a szabályalkotók meg máshogy gondolkodnak. Én ide is írok meg máshova is. Ennyi. Nem flame-elek, nem spam-elek mert az is szabály a helyi szabályba ütközik. Már ez a hsz. is durván off ( : már-már lehet flame : D -
Somatom
veterán
válasz Fall-N #37317 üzenetére
Tévedsz. Ez itt a PH. Itt az számít wareznek, amit a moderálásra jogosultak wareznek tartanak. Minden egyéb körülmény, vagy szabály lényegtelen. Ezért kérdeztem pár hsz. -szel korábban az álláspontjukat. Remélem, hogy válaszolnak!
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ne keverjük a fogalmakat! Az FRP kijátszása hack nem warez! A szellemi tulajdon ellopása azaz illegális letöltése a warez. Itt egy megvett eszköz védelmének töréséről van szó, ami hackelés. Mivel ezzel anyagi kár nem éri a Googlet, sem az eredeti tulajt (mert ő törné a védelmet) így nem illegális. Itt maximum az eszköz tulajdon jogának az igazolása, ha nincs meg a papír, ami problémás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #37315 üzenetére
persze meglehetne maszekba oldani meg igyis hogy nem.hires a tablet nincs ra rom flashtool twrp. csak ehhez mar nem eleg a szomszed gyerek meg meg ezen a forumon senki .még énse mint gépész tanulo xd.
ezt talán adb commanddsal lehet megoldani amihez mar rohadt sok olvasgatas kell. de lehet hogy valami célhardwer,szoftwer kell ami csak szervizeknek van. (sok márkához lehet venni ebayrol is mondjuk). peldaul htcnél az xtc 2 clip )
de ez már nem is érné meg igy ugyebár.amugy szerintetek milyen aza szerviz ahova elvszek egy htc-t es egy zte-t es mindkettovel elkuldenek? gyakori az ien szerviz?(mindketto szoftverproblemas volt mondjuk, de egyik sem user hiba miatt.)
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz hódmaci #37290 üzenetére
szevasz. [link]
itt van alap firmware hozzá meg instrukciok. nemtomvalszeg sp flashtoolal lehet flashelni. instrukcioba ugyis bennelesz mive ke.ezek az ajtós kulcsos analogiák nagyon kritikan aluliak.
nah most ha meg veszel egy telefont akkor az nem a gyartoé hanem a tied.jogilag sem lehet belekotni abba ha a sajat eszkozodet baszogatod max garanciavesztes.
ha meg a kolléga azert nem emlekezik még az emailcimjere sem mert találta vagy elcsorta valahonnan akkor is tök m1 mert a gazdihoz mar nem kerul visza.amugy szinte csak az iphoneokra mondanam azt hogy otthon nem tudod leszedni roluk a zárolast. egyebkent androidnal mindig van remény.
az iphone az még veszelyes is mert amikor probaljak feltorni de nem sikerul wifirol meg simkartyarol is küldene helyadatot hogy elcsortak help me. valszeg sim kartya nelkul nem tudna de nem vagyok benne biztos szerintetek?u.i: ha olyan fajta firmware hogy gyari recoveryvel kellene felflashelni akkor szar az egesz bocs.max szervizbe.
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
adsl
aktív tag
válasz kiraly.andra #37313 üzenetére
Újraindítás is megvolt. Semmi változás.
-
mobilizmo
addikt
válasz tordaitibi #37308 üzenetére
Szerintem meg az emberek (felhasználók) tojnak az egészre. Úgy általában nem törődnek a dolgokkal, nincs igény a világ - amivel kapcsolatba kerülsz - megismerésére, legalább alap szinten. A tudás a legnagyobb kincs, de az emberek 95%-a nem törődik ezzel. Ezért az 5% úgy sz@rik a fejükre, ahogy akar.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz tordaitibi #37308 üzenetére
1, atjott, persze
2, csak elfogadsz egy afsz-t mikor regelsz (ami teged eppugy ved mint a forum uzemeltetojet) es
3, attol, hogy a szomszed Pistike is felyomja csokiert attom meg all ami irtam.Elengedem. Ugyis torlik : )
-
veterán
-
veterán
Ok és meg is értelek, ennek ellenére a felhasználók nagy részének a szokásai nem fognak megváltozni.
Nálam nem fenyeget a frp mert egy nyitott Xiaomin egy GAPPS nélküli R.R. romot használok.Van Google accountom, csak az e-mailt használom. Ez ingyenes, ezért a szolgáltatásért köszönetem a Guglinak és itt be is fejeztem a vele való kontaktot.Nincs szükségem sem a Maps előzményeimre 5 évre visszamenőleg, nem kellenek az eddigi Youtube kereséseim, nem hozzá vagyok szinkronizálva kontaktok és egyebek terén, az alkalmazásaim adatait ami fontos én mentem le oda ahova én akarom.
A FRP ügyében írtakat fenntartom, igen warez de vicces warez mert ha valakinek egy csepp akarása van a témában akkor feltöri. Nem pont itt és nem ezen a fórumon hallottak alapján, ezért ennek az eszmecserének kb. annyi az értelme mint ahogy a Windows topikba is tilos a Microsoft Toolkit téma de csak az nem töri meg a Wint aki nem akarja.
Mégegy, a felhasználó a hülyeségéért ha fizet, szerviz, akkor meg megoldják neki? Persze igen, igazolja hogy az övé. (én pl. nem szoktam megtartani a papírokat semmilyen műszaki készülékemről ha lejárt a garija) De akkor is, ha tévedett, pénzért sima ügy?
és az egész itt el is bukik mert a szerviz x ezerért kiüti a védelmet, szomszéd gyerek meg 10 perc guglizás után egy tábla csokiért. Átmegy, mire célzok?Hogy itt ez nem megengedett téma abban egyetértünk, a többiben nem.
Mindegy, zárjuk le mert nem kerül szerintem közelebb egymáshoz a véleményünk.[ Szerkesztve ]
-
adsl
aktív tag
Olyan kérdésem lenne hogy másnál rendesen működik a play áruház?Mert én belépek és leakarok tölteni bármilyen alkalmazást azt írja hogy letöltés függőben(elég sokáig)majd utána kezdi meg a letöltést ami szintén több percig tart mire letölti.Mobilinternettel simábban megy.Eddig nem volt ilyen mindig egyből letöltött bármit amit akartam.Valami ötlete van valakinek?Gyorsittótár törlés meg ilyenek megvoltak.
-
hódmaci
senior tag
No akkor álljunk meg egy szóra!
Nem a lakás kulcs kell, csak a kislányom szeretne a tabletjén mesét nézni.Vagy 2.5-3 éve vettem neki, akkor csináltam valami email címet rá és azóta azt sem tudtuk, hogy van ilyen rajta.
Szóval ennyit a kulcsról, vagyis nyitott ajtóval használtuk csak az a nyamvadt huzat bevágta az ajtót.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
crok
Topikgazda
válasz tordaitibi #37303 üzenetére
Azért mondtam hogy "bérelt" mert magát az account-ot hogy "fogod meg" te magad, kézzel? A Google-től kapod amiért az adataiddal fizetsz - így értettem, hogy "bérled". Az, hogy ez mostmár egy árukapcsoltan jön egy központi eszközvédelemmel (FRP) az egy másik dolog.
"A nyakam rá hogy az "ugye felírtad a mailcímed, jelszavad? persze persze" dacára a 30ból 20 tutira nem tudja." - Bingo. Külön gratulálok 30-ból 20 embernek. De legalább nem is lett leírva sajtpapírra, ennek mondjuk örülök, legalább a jelszót fizikailag nem lehet ellopni ha nincs is meg. Ja, hogy pont ez a jó benne, hogy csak az tudja akié? Igen. Mindegy. A warez az warez.
-
veterán
Miért bérelt a lakás? Ha jól tudom az Android, a Linuxokhoz hasonlóan Free Open Source vagyis ha én a PC-mre telepítek egy Mintet akkor abba turkálhatok kedvem szerint. Androidon is, most a root-ba ne menjünk bele mert annak komoly biztonsági kockázatat van a felhasználóra nézve. És ez is legális, megint csak a Xiaomit tudom felhozni, teljesen legálisan BL. nyitás, root, és csomót köthetsz rá, amit akarsz.
Valamint a FRP féle korlátozások valljuk be csak az átlagfelhasználót szívatják, a tolvajok játszi könnyedséggel kerülik meg.
Nemrég írta itt valaki hogy tőle ellopták a telefonját, a tolvaj röhögve ütötte ki az összes védelmet, a telefon meglett, a tulaj FR-et csinált és még Ő fizetett a tolvajnak egy ezrest hogy az megmondja a mailt-passwordot.
Bingó. A FRP pontosan elérte a célját..? Nagy francokat, akit védenie kellett volna AZ szívta meg.Én az utóbbi 5 évbe legalább 30 ismerősömnek csináltam Google accountot, csakis a PlayStore azaz a játékok miatt. A nyakam rá hogy az "ugye felírtad a mailcímed, jelszavad? persze persze" dacára a 30ból 20 tutira nem tudja.
Somatom felvetésére reagálva, szerintem warez, de tiltani értelmetlen, ugyanúgy mint az 50-es sebességhatár, úgyis mindenki túllépi. És a FRP kijátszása, tele van vele a Youtube. Az meg a Guglié. Az előző példámnál maradva, a hogyan lépjük túl az 50-et kivitelezésére a rendőrség tartana tanfolyamokat. Akkor most..?
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #37301 üzenetére
A készülék beépített védelemmel rendelkezik, pont mint a lakás: kulcsnak hívják. Elveszett. A védelmi rendszert vagy helyileg vagy központilag ki lehet kapcsolni vagyis bemehet a tulajdonosa ha a központi rendszerrel sikerül elhitetnie hogy valóban ő a tulajdonos. És a bérelt dolgot is csak azért írtam mert itt most az account védi a készüléket az illetéktelenektől, nem a feledékeny tulajtól vonja meg alapvetően a hozzáférést: honnan tudja a formázott készülék vagy a központi védelem, hogy most csak ellopták is illetéktelenül próbálják használni vagy csak feledékeny és tudatlan volt a tulaj (már úgy értem nem tudta hogy van olyan hogy FRP)?Szerintem erre felesleges több karaktert fecsérelni. Szerk: persze hogy warez az FRP megkerülése.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Na, ez valóban alapvető, lényeges kérdés. Ha a teló az övé, az OS -t viszont csak használja, akkor az OS akadályozhatja-e abban, hogy használja a telót? Aki akadályozza abban, hogy a jogos tulajdonát használja, az birtokháborítást követ el.
De, maradjunk az eredeti kérdésnél! Kedves modik! Az FRP megkerülése itt warez, vagy sem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976