-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz joysefke #5094 üzenetére
ja, csak pl a deszka is olcsobb hozza, es RAM-bol se valogatos
berakod a 3200-s RAM-t bele, es megy 3200-n
na?lehet fenyezni a temat, de egyelore szoposabb tema a Ryzen meg, es melle 20-30k-val tobbe is kerul
abbol a diffibol mondjuk pont veszel egy jobb VGA-t akarertem, hogy 6/12, es fuuuu, de alig hasznalja ki vmi a renderelo sw-ken, meg mindenki peldaja BF-n kivul
több drón kell ;P
-
twi452
senior tag
Nálam most pont ez megy egy ideje..
Szedem össze a dolgokat és sajnos ráfüggtem a www.pcpartpicker.com-ra.. mindig látok valamit ami megtetszik és csak gyarapodnak a dolgok a listámon illetve cserélődnek valami szebbre/jobbra/drágábbra... és ezzel együtt tolódik ki a vásárlás időpontja is
szerk:
jelenleg ilyesmi a terv nálam is https://pcpartpicker.com/b/PvV6Mp
az a cryorig procihűtő megdobogtatott picit[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Biostarnál kint vannak a Mini-ITX lapok: X370GTN Ver. 5.x B350GTN Ver. 5.x
Nem igazán látom hogy az X370 miért érne 20$-ral többet...
[ Szerkesztve ]
Путин, иди нахуй!
-
BeZol
őstag
Sima i5-7600-ast látok hardveraprón 61,5-ért újonnan, használt i5-7600K-t 65ért, innen nem nagy ugrás 72-ért a 6magos ryzen, de ha azt is nézem, hogy Intelnél 15ből is megállhat az alaplap (még ha olyan is amilyen ), a Ryzenhez per pillanat 25ezerért van a legolcsóbb, persze később jönnek a karcsúsítottabbak, de azoknál jönnek a megkötések és tuning sem játszik. Tehát "csak" extra 20ezer Ft költség az a nagyon drága 6magos ryzen ami évekig jó lesz. Össze kell spórolni rá a zsetont, max. 1 hónappal később lesz gépe, na bumm.
-
Cathulhu
addikt
Szerintem abba a hibába esett, mint sokan, hogy azt hitték az AMD majd gombokért fogja utánad dobálni a procikat, merthát AMD és akkor max 30k-t ér. Mivel nem így lett, ezért sokan frusztráltak és csalódottak lettek, pedig el kell fogadni, hogy 200 alatt értelmes gépet építeni nem lehet, főleg ilyen RAM árak mellett
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
joysefke
veterán
válasz bAndezaNNN #5091 üzenetére
i5 7600-ot jobb áron lehet találni és az alaplapok is olcsóbbak
Ha a RyZEN 1600 80E-ért neked drága, az i5 7600 non-k pedig 67-ért _szerinted_ jó áron van, akkor egyszerű a megoldás: megveszed az i5-t...
J.
-
VirsLee
őstag
Ez szubjektív. Én tényleg igazán nagyon jó árnak éreztem a 110e bruttót egy 8c/16t prociért. Szóval nekem korábban megjött az érzés, lehet, hogy olyanok az elvárásaid, hogy nálad ez soha nem jön el. Ryzenből még nincsenek használt procik, ez sok embert megzavar...
-
BeZol
őstag
Szia!
ma írtam iponban egyik kommentre, ha kell segítség jelezz
Pofátlanul drága... Nézd meg intel 6magosát, na az pofátlanul drága, ez nem.
150ezerből meg ne akarjon a haverod új gépet, mert abba eleve gagyi cuccok kellenének és max i3-ast tehetne ekkor is bele. Egy komplett új i5-ös gép is 180-200ba kerül, és ide érkezett a 4mag8szálas kisryzen, a csúcs i5 árához pedig a 6magos, az meg akkor már intelnél is minimum 230tól indul. Kicsit el vagytok tájolva ezek szerint. Nézd csak meg akár gépösszerakót, akár más cégek komplett konfigajánlatait...Amit lehet tenni, hogy 72ért hardverapróról a 6magos proci, 25ezer a legolcsóbb b350-es lap, veszel csak 8gb legolcsóbb ramot (amit később kb. kukázol, ezek 21ezerbe fájnak 2x4gb-osként, bár 35ért 16gb is megvan 2x8-ban), volt nemrég szintén hardveraprón 41ezerért 4gb-os gtx 1050Ti újonnan, ennél gyengébbet is lehet de ez se egy szuper kártya, tápegységnek 15ezerből tutira kijön egy márkás 450-550W-os, de max 400W-osig menj le, élettartam miatt jobb a fentebbi választás. A procihoz jár gyári hűtő, azt megússzátok, SSD-ből én szívok a 120GB-tal már, de ha csak 1-2 játékkal ha játszotok, akkor nem para, ellenben 256gb-ot javasolnék és hozzá akármekkora HDD-t a vágott videóknak, tehát egy 256gb-os ssd 27ezertől, egy 1TB-os HDD 13ezer (kezdésnek lehet csak HDD-t, később majd SSD-t mellé) és már csak gépház kell, amit max. 10ezerből tutira kihozhatsz mert elfér benne a cucc. Ez így 197ezer Ft ha csak HDD-t veszel, és eleve olcsóbb forrásokból vannak beszerezve a proci és a videókártya, amivel 10-15ezret eleve fogtál... Az a 256gb-os ssd pedig eléggé felpörgetné a gépet, és nem tudom mennyi videót vagdos a srác, egy 3TB-os HDD is jöhetne akár.
Ez bizony ennyibe kerül, de ha Inteltől akartál volna 6magost újonnan, ott 135 a proci és 70körül az alaplap, és quadchannel miatt 4db memóriamodult illett volna venni, ehhez képest csak a procin és az alaplapon fogsz már 100ezer Ft-ot, pont h nem kell sírni, hanem most lehet örülni h végre ilyen olcsón lehet venni 6magot, de a legnagyobb "olcsóbbodás" 8mag fronton van, ott alsó hangon 400ezer Ft lett volna újonnan az, ami most 135-140ből kihozható.
Egy használt 6magos i7-5820k konfigban is 85-90től van proci, és minimum 40től indul az alaplap használtan, akár 2,5 évesen, sok sikert a gépvételhez, mert még ez drágább is használtan mint a ryzen 6magosa újonnan.
Csoroghattok le 2-3 éves i5 használtkonfighoz, nagy élmény.
-
bAndezaNNN
csendes tag
Srácok!
Egy kicsit OFF (de csak egy kicsit)Fél éve tervezem, hogy építek egy új gépet. Direkt megvártam a Ryzent, és tetszik is amit letettek az asztalra! Sajnos az egyetlen probléma, hogy számomra egy kicsit drága lett (pedig nem két fillér a keret amiből gazdálkodok) R5 1600-ot néztem ki, de sajnos az árától lefordultam a székről (i5 7600-ot jobb áron lehet találni és az alaplapok is olcsóbbak). Tudom, hogy a jövőre való tekintettel valószínűleg jól járnék vele, de már nagyon kiéheztem egy új masinára. Szerintetek mikorra várható, hogy tényleg igazán jó áron lehet építeni egy Ryzen gépet? Megéri a várakozás?
Bocsi az OFFért!
-
Kreon21
csendes tag
válasz IstvánLászló #5064 üzenetére
Köszi, ma csak a delej hiányzott belőle, ugyanis áramkimaradás volt.
-
Tengo
aktív tag
Elég sok fúrumon írták, de akkor lehet tévednek, ott nem volt hivatalos AMD közlemény erről. Viszont a 2. fele a kommentnek még mindig él, nem nagyon éri meg a BCLK-val tuningolni alapesetben, csak ha nagyon élrejáratják a rendszert, ami itt azért annyira nem jellemző, csak az extrémtuningosoknál. Itt a sima szorzóemeléssel is falbaütközöl, amin a BCLK tuning sem segít. Egyedül a ram órajelnél van most igazán jelentősége a BCLK változtatásnak, de én bízok benne, hogy a következő ram javító agesa kódban feljebbviszik a 32x-es max ram szorzót.
Mindenhol eltanácsolnak a BCLK tuningtól, mert az sok részelemre hat egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Én azt olvastam, hogy elviekben semmi akadálya, csak bios-ban kell belőniük, nem feltétlen kell extra generátor hozzá.
"AMD könnte in Zukunft das Übertakten per Referenztakt bei seinen Ryzen-CPUs erlauben. Zumindest arbeitet der Chiphersteller an einer entsprechenden Funktionalität per AGESA-Update. MSI bot zwischenzeitig schon Beta-BIOS-Updates an, die das Übertakten per BCLK ohne externen Taktgeber erlaubten, zog sie wegen Fehlern am AGESA-Code aber wieder zurück."
--> agesa update-tel érkezhet, dolgoznak rajta, msi béta bios-ban elvileg már lehetett is állítgatni, szóval csak idő kérdése.
-
Tengo
aktív tag
A BIOS frissítésektől hiába várjátok a BCLK állítást. BCLK állításra csak azok a lapok képesek most is és a jövőben is, amiknek van külcső Bclock generátoruk integrálva a lapban. Amúgy is, most még lehet velük valamivel jobb tuningeredményeket elérni, vagy 3200 felé menni a rammal, de a jövőben ez nem lesz szükséges és nem is ajánlott a BCLK-val tuningolni.
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Meglepően tapasztalom, hogy az 1600x-ek valahogy lemaradtak a webshop kínálatokból... Tud valaki valami infót?
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5079 üzenetére
Legalább meglett a probléma és gyors el is tudod rendezni.
-
joysefke
veterán
válasz SECTORnooB #5079 üzenetére
Memtesztet futtattál? Ha egy egész éjszakát fut hiba nélkül, akkor lehet a memóriára mondani (adott beállítások mellett) hogy stabil...
-
SECTORnooB
addikt
A az egyik modul 2. ba és a 4. be tökéletesen müködőképes a másik modul egyikben sem, gondolom akkor a ram lesz a ludas...mondjuk inkább az elején dobja el a kanalat mint pár hét múlva
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5075 üzenetére
Hát ez jó bosszantó lehet, de ha megvagy a bios frissítéssel, és külön-külön mindegyik memória működik (akár külön megnézegetve a memória slotokat), akkor alaplappal lehet valami. Kéne elfekvőbe 2 másik memória, és megnézni azzal is csinálja-e, mert akkor alaplappal lesz a para.
-
törölt tag
Hat probalgasd a memoria modulokat, hol az egyikkel, hol a masikkal, aztan probalgasd vegig a memoria slotokat egyesevel aztan parosaval, lehet az egyik memoria modul kaki vagy(!) az egyik memoria foglalat. 20p kb vegigzongorazni az opciokat de megeri.
-
Walter_White
senior tag
Próbáld meg majd az 1-es és 3-as slotot. Sajnos jelenleg semmit nem jelent a QVL (én is az alapján választottam eddig mindig, -és most rosszul... forumokból lehet kiszürni a jó modulokat, ami normálisan viszi a megadott orajelet, anomáliák nélkül...)
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz SECTORnooB #5072 üzenetére
Nekem is MSI van es elofordul, hogy reset utan nem akar elindulni. Ilyenkor kikapcs, varok kb 10 mp-et es bekapcs minden problema nelkul.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
BeZol
őstag
válasz SECTORnooB #5072 üzenetére
Első bios-szal talán 1 perc után jutott tovább a fekete képernyőről. A 2. bios-szal 30másodperc lehetett, az újjal talán 10-15másodperc is elég már neki.
A 2. és a 4. helyre kell tenni őket (proci felől a 2. és 4. helyre), jól tetted be?[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
-
kovy79
őstag
válasz SECTORnooB #5070 üzenetére
Várj 1 percet, a boot nem a gyorsaságáról híres azon a lapon (főleg az alap BIOS-szal)!
Nekem is az van és először én is ki- bekapcsolgattam párszor és nálam is világítottak a cpu/vga error-ledek.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #5068 üzenetére
Kikapcs, aramtalanit, ujraelindit es nezd meg hol akad el, ha ir hibakodot az alaplapon azt erdemes lenne megnezni.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! Összeraktam a gépet minden a helyén egyszer már bentvoltam a windowsba de ahogy most el akarom indítani fekete képernyő és ég a CPU illetve a DRAM led és semmi a cpu hűtő megy maxon(Msi B350 tomahawk,hyperx predator3000mhz)
Válaszotok előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz SECTORnooB #5065 üzenetére
Mehet ütközésig természetesen úgy, hogy mindig egy kicsit és átlósan lehúzatva. Legalábbis én mikor tesztindítottam a stock coolerrel az 1700-at lehúzattam teljesen nem volt semmi rendellenesség. Ha jól rémlik a leírásban is így van ami a dobozban van mellékelve.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
nubreed
veterán
Ez volt már? Elnézést ha igen:
BIOS Update Drastically Increases Ryzen’s Game Performance | Benchmarking
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok a refhűtő csavarjait mennyire húzzam meg?
-
IstvánLászló
senior tag
A vízen még gondolkodom.
(#5013) BeZol
A diablo 3 tapasztalataidat majd várom.
A beépített benchmarkja nincs.
(#5015) Omli85
A diablo 3 tapasztalataidat.
(#5036) Kreon21
Grat szép a configod.
Köszönöm a teszteredményeket és a segítségeteket.
Tisztelettel.
István LászlóPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Tiensin
csendes tag
Sziasztok!
Asus Prime X370 mellé milyen ramokat ajánlanátok?
Igazából megéri erre egyelőre túl sok időt/energiát/pénzt fordítani ,vagy a QVL ről válasszak valamit ,ami szimpatikus, és idővel úgy is menni fog az adott órajelen?Köszi és üdv.
-
HSM
félisten
Érdekes, nálam nem a textúrák ették meg a procit, hanem a többi beállítás, tán foliage, meg objects, ha jól emlékszem.
Nekem az R9 290X tud olyat, hogy nem natív felbontásnál középre, kisebb méretben berakja natívban a kisebb felbontást (GPU méretezés), elvileg az Nv kártyák is tudnak ilyet, máris mehet egy teszt erejéig az 1080P+stream.
SSD nélkül? Pfff, nekem még a Sandy Bridge kétmagos notimban is 8GB ram és gyors SSD van... Egy HDD nekem a halálom lenne, az 100%.... Rendkívül hangosak, de legalább tetű lassúak is.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Én próbáltam az 5820K-vel 4.4ghz-en streamelni 1920x1080p 60fps-sel, de a high textúra mellett kapcsiból 100%-ra ment a proci és játszhatatlan lett, amint levettem a textúrákat mediumra, abban a pillanatban talán max. 60-65%-ig tekert a proci (stream nélkül max 40% volt).
Meg kéne már néznem, hogy vajon a ryzenem elbírja-e a high textúrákat, de igazából nincs kinek streamelni, webkamom sincs, és eleve 1440p-ben tolom, onnan meg nem annyira éles 1080p-s képet generál a streamre (1440p-ben nem lehet twitch-re streamelni), ill. kéne egy SSD a játéknak, csak sajnálom rá a pénzt, mert tudom jól, hogy pikk-pakk megunnám megint, szóval csak a wow -
BeZol
őstag
Nekem a bios frissítések csökkentették a cinebench pontszámokat, a kezdeti 1717-ből 2933mhz-es rammal lett a legújabb bios-szal 3200mhz-es rammal 1708, de most h nem zártam be semmit és fut a pár cucc a háttérben, így 1680-at ad csak.
Még jó, hogy játékokban itt-ott kapok +10-15% fps-t egy sima 2133mhz-eshez képest, közben a cinebench és talán még a cpu-z is csak rosszabb eredményt dob ki magasabb órajelű memóriával.
Az aida pedig ugye kb. mindenhol +50%-os gyorsulást mutat, ami meg sokkal több mint a gyakorlati 10-15%, ezért is írtam h a 7zip kompressziós tesztje amit a guru3d csinált, az lehet az egyetlen, ami a néhány játékban tapasztalható extra teljesítményt 1:1-ben ki is mutatja a különbő frekvenciákkal. -
HSM
félisten
Hehe... A RIP i5 nekem megvolt a 4690K-val, hiába húztam fel 4,4Ghz-re, 2133MHz ramokkal (16GB), le kellett vegyem a grafikát High-ra, mert DX alatt CPU-limitem lett... Mantle alatt éppen elbírta. Vicces volt. A hatmagosom most azért meggyőzőbb.
A videózós mód nem releváns, az magában megeszik majdnem két magot is akár....
Nálam is 35-50% között szokott terhelni a régi hatmagoson, 4Ghz-en. Viszont ez bírja is a strapát.
-
BeZol
őstag
Jó lesz az
Lefuttattam a cs:go-s ulletical-os workshop pályás benchmarkot:
3.9ghz - 2133mhz ram - Average framerate: 254.70
3.9ghz - 3200mhz ram - Average framerate: 272.04Egyébként nekem a 2133mhz is 1T-ben fut, sehogy sem akar 2T-ben működni, pedig direkt fotóztam mobillal pár képet, hogy vannak, akiknek:
2400mhz 12 - 12 - 12 - 32 - 57 megy 2T-ben
és van
2666mhz 16 - 18 - 18 - 36 - 63 is 2T-benNálam egyelőre nincs command rate állítási lehetőség (1T v. 2T), és BCLK állítási lehetőség sem, majd talán a kövi bios-ban aktiválják ezeket is.
(#5051) HSM: 8magos húzott 5960X szépen tekerget 70% körül itt-ott, mentségére legyen mondva videót rögzít közben, mert a 6magos 5820k-m sem ment soha 40% fölé.
(#5054) SECTORnooB: igen, ennyi.
(#5053) Puma K: egyik sincs meg
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Holnap hozza a futár a R5 1600 + Msi B350 Tomahawk + HyperX Predator 3000Mhz kombómat.
A egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy hogyan tudok majd biost frissíteni a lapon? Még sosem frissitettem bioszt . Leszedem az oldalról a legújabb biost felteszem a pendrive-ra, biosba belépve az m-flash be belépve kiválasztom a pendrive on az új biost és ennyi?
Türelmetek és válaszotokat előre is köszönöm -
Puma K
nagyúr
Vmi ötlet ilyen játékorientált tesztre?
Külön-külön 1440p, 1620p és 2160p-ben:
- Rise of the Tomb Raider
- GTA V
- Crysis 3
- Middle Earth: Shadows of Mordor
- Batman: Arkham Knight
- Metro: Last Light ReduxHa minden igaz akkor mindegyikben van benchmark.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
apa111
aktív tag
Félre értettél nem az volt a célom ,hogy a 4ghz melett nagyobb eredményt érek el egy 3,9ghz melett ,hanem ha nem változtatod az eddigi proceszor sebességet ami 3200 ram melett ment és csak a ramot vissza veszed ,hogy a rengeteg bios frissitésel mennyit változott a helyzet nem úgy mint eleinte mikor meg vettük mi elején és akkor csak az ment hogy nagyon gyors rammok kellenek.Azt szerettem volna demonstrálni ,hogy mennyit változott a helyzet nem feltétlen muszály most jóval drágább ramot venni ,ha mondjuk csak annyi a különbség mint nálam.Ezt szerettem volna bizonygatni mások javára ,hogy ne költsenek egy vagyont a ramokra a mostani helyzetben.Aztán késöbb hogy változtat valaki ezen az már az ő dolga de talán nem bukik rajta annyit mint a mostani helyzetben hogy nem jött össze pedig benne van az alaplap ajánlásába .Szóval ezt szerettem volna több emberrel meg erösiteni vagy cáfolni.Nekem ezzel a ram beállitással ugyan úgy mennek a játékok mint 2933vagy 3200 de még egyszer hangsúlyozom többszöri biosok után én igy látom az én gépemen.A játék próba nálam /Doom ,Batlefield 1, single multiban Left4 dead2 ,Plants vs Zombie 1-2/ezeket próbáltam.Fel rakom az elöző képet most 3,9 a proci a ram 2133 cl 10
-
törölt tag
Multis jatekok alatt szerintem nagyon beteg amit csinal, 8+8 mag/szal beteg modon egyenletesse teszi a jatekot, nincs mikro lagg, nincs beszakadas, a proci sosem fogy el, itt ilyenekere gondolok mint BF4 peldaul, ami minden szalat kihasznal (!), 64 fos mapon mint a vaj The Division ugyanez peldaul Last Stand-en, nem tudjak lefektetni a procit.
apa111: memoria sebesseg jatekok alatt tud szamitani, The Division peldaul 1440p-n 85 avg FPS helyett 65 3200 vs 2400, nem sok kedvem mericskelni oszinten, Mass Effect Andromedanal is szamit, bar ott csak +-10-15FPS ugyanezen felbontason. CineBench meg ilyenek ne foglalkoztassanak
-
Honzi
senior tag
Na én is megrendeltem az alkatrészeket péntekre megérkezik remélem.
Ryzen 5 1600
MSI Tomahawk Arctic
Corsair Vengeance LED 2x8Gb 3200MHz
i5-3470 röl váltok kíváncsi vagyok mennyivel lesz jobb rendéréles na meg multis játékok alatt.[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Kreon21
csendes tag
Hátlapi fémrészt kell majd kérjek, de azért reméltem, hogy elég lesz a hűtő. De igazad van, azzal nem számoltam, hogy már nem négy, hanem hat kályha melegít alatta. Lehet, hogy passzolom a hűtőt is... Basszus, plusz 15.000 Ft kiadás egyszerre.
Ráadásul nem is vagyok tökéletesen megelégedve én sem a hangjával, a plusz két mag pedig még hangosítana is rajta.
RAM vonalon biztosra akarok menni. Nem szeretném használtan továbbadni őket, mert nem futnak megfelelően. Azt is néztem, hogy valakinek a neten sikerült megfuttatnia egy szett 3600-as RAM-ot 3600-on. Örülnék, ha sikerülne nekem is, bár erre lehet, hogy kicsit még várnom kell...Ja, és azért tervezek legalább 16 GB RAM-ot, mert már a videokártyámnak is 8 GB a memóriája. "Nehogymá" ugyanannyi RAM legyen a gépben.
3 képernyőhöz különben is lehet, hogy kevés lesz a 16 GB is 1-2 éven belül. Csak simán a Firefox-al és a The Forest-el elhasználom a RAM 66%-át. -
Tengo
aktív tag
válasz LamaForce #5026 üzenetére
Ha nem riadsz vissza egy minimális bios turkálástól, akkor jobb vétel az 1600 mint az 1600x. Semmi komolyra nem kell gondolni, és a legtöbb fórumon segítségedre lesznek. Kb 2-3 beállítás ami ha jól megy 30 perc és megvagy. RX480/580 és az 1600 elég jó kombónak tűnik nekem.
+1 (#5042) Ishikoro
Ha nem sürget a konfig váltás, várj ki 2-3 hónapot.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Rajtad kívül 1-2 embernek megy csak a 4ghz, vedd le 3.9ghz-re, akkor én is hozzá tudok szólni, ill. azt az órajelet szerintem mindenki tutira hozni tudja majd.
A memóriaórajel növelése játékokban hozza a legtöbb hasznot. CS:GO-ban 180-as minimumról 200as minimum-om lett, és az átlag 220ról felment 250-re a 3200mhz-es ramokkal. Ezeket az fps-eket a kollega 4.4ghz-re húzott i5-2500k-ja is lepipálja, mert a probléma a 240 fps-re lezuhanás volt nála, szóval neki cs:go-hoz per pillanat egy akár 5.3ghz-re húzott i5-7600K a legjobb vétel, a ryzen pedig visszalépés lenne, persze ez egy speciális igény a részéről
Vmi ötlet ilyen játékorientált tesztre? CS:GO-hoz van wokshop-ból letölthető benchmark pálya, ott talán 256fps jött ki 2133mhz-en, és 284fps 3200mhz-nél.
Ez az akár 10-15%-nyi fps előny talán csak egy 7-zip kompresszió eredményeivel (legfelső grafikon) egyeztethető össze, mert aida 64-ben 1,5szeres lesz a memória read/write-ja, közben jobb esetben +10-15%-nyi előny lesz belőle játékok alatt.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz LamaForce #5026 üzenetére
Szia!
A szakik biztos jobban kisegítenek ez ügyben, de először írd meg, mennyi a kereted rá, milyen felbontáson játszol, szeretnél-e tuningolni és mit jelent a "kis" játék.
Szerintem az R5 1600 jelenleg jó vétel (szépen is lehet tuningolni), de ha van időd, és nem sürgős, akkor várd meg, amíg normalizálódik az ára.
-
.Ishi.
aktív tag
Árukeresőn, ha jól látom, akkor 80k alja körül vannak a legjobb ajánlatok. Én az iPontól vettem még 78kért, ahol most 81k.
A hangossággal kapcsolatban, nekem alapjáraton egész halk, de játék közben tud hangosabb lenni. Pontosabban úgy képzeld el, mintha egy intel stock hűtő lenne terhelés alatt. Van észrevehető hangja, de nem egy felszálló sugárhajtású repülőgép. Cserébe viszont, ha hinni lehet az AIDÁnak, terhelés alatt (pl. Rise of the Tomb Raider, very high beállítások, egy óra játék után), megáll max. 55 foknál az egész.
-
apa111
aktív tag
Nézegetve a hozzá szolásokat azt látom ,hogy memória ügyben nagy a bizonytalanság amit megértek ilyen memória árak mellett főleg hogy mindenki gyorsabb memóriára súlykol minden leendő Ryzen tulajt.Gondoltam eggyet és vissza mentem a kezdetekre már mint a memória gyorsasággal / 2133 mhz/.Kezdetek óta 4-ik biosomat raktam fel miben változott a helyzet. 2133 vs 2933,3200 mhz.Csináltam egy két tesztet és én a jelenlegi helyzetben /a jövöről nem tudok nyilatkozni/ de számomra az derült ki minimális a különbség legalábis az én gépemen .Meg kérnék egy két Ryzen túlajt az lehet 7-5 széria ,de inkább mind kettő ,hogy próbálják már ők is ki 2133 ram és minnál kisebb időzitéssel ezzel is másokat segitve esetleg minnél ólcsobb ramokat véve,meg azzal a macerával hogy elindul 3200 vagy nem indul meg hogy benne van -e az alaplapi memória listában.Gondoltam jó lenne ki ellemezni itt a topikban tölem sokkal jobban hozzá értő emberekkel,hátha ebböl más is profitál A gép továbbra is 4 ghz-en megy.
-
BeZol
őstag
válasz Kreon21 #5032 üzenetére
Szép kis házacska
Elviekben ahogy én néztem a 212 evo egy lehelettel melegebb és egy lehelettel hangosabb mint a be quiet! pure rock hűtőm, lehet egy másik tesztet olvasva pont fordítva jön ki az eredmény.
Azért nem mind1, hogy 4, 6 v. 8magot kell hűteni , de 6maghoz 3.9ghz mellett elég kell legyen, kérdés inkább, hogy kell-e a hűtőhöz extra cuccot rendelned a lefogatás miatt. Pasztát biztos kell majd vegyél.Én nem problémáztam ennyit a memóriával. Megnéztem, melyik a legolcsóbb 3200Mhz-es éppen, és azt vettem meg, mert csak idő kérdése, hogy mikor jön egy olyan bios, amivel működik is.
Linkeltem korábban VRM listát, amit azelőtt meg más linkelt, azt nézegesd át, hátha okosodsz belőle.
Szerintem sima 1600-ast vegyél, és akkor nincsen hülyülés a +20fokos offsettel, mert egyből azt látod ahány fokos. Ha tuningról van szó, akkor pedig 3.9GHz fölé per pillanat csak szerencsével juthatsz, az én X-es procim sem megy 3.9GHz fölé, 3.9GHz-et pedig a simák is visznek. Annyi értelme van az X-eseknek, hogy magasabb a gyári órajele, tuning mellett meg ugyanott halnak el, akkor mire föl fizetnél extra Ft-okat nemde?
Egyelőre 8gb a minimum igénye a játékoknak, én még nem láttam 16gb-os minimumot. Ilyen árak mellett 2x8Gb-ot vegyél maximum, felesleges többet, hacsak vmi egyéb elfoglaltság nem igényli.
Vehetsz 2x4-et is, és később újabb 2x4-et, de jól meg kell nézni, hogy elférnek-e majd a procihűtő alatt, mert nekem pl. nem férne be az 1. helyre.Szóval igen, sanszos h jó pár évig elleszel a konfiggal, én is így terveztem.
-
Kreon21
csendes tag
válasz nkmedve #5017 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én is úgy gondoltam, hogy a csúcslapokat támogatják legszorgalmasabban, de nem szívesen adnék ki csak emiatt 90.000 Ft-ot a Crosshair VI Hero-ért. Lehúzásnak érzem, ahogy a jelenlegi RAM árakat is. Abban reménykedtem, hogy lassan kezd körvonalazódni, hogy melyik cég teszi magát oda lelkesebben a bios frissítések és a RAM-kezelés terén.
Nem szívesen maradnék ott egy félig kész BIOS-szal, mert a gyártó már a Ryzen 2-re kezd el koncentrálni, nekem meg "csak" középkategóriás a lapom. -
twi452
senior tag
Sokak számára elítélendő módon a kinézete miatt szerettem bele..
Egy edzett üveges fekete-fehér phanteks p400 házba fogom bepakolni és úgy álmodtam meg, hogy szépen beleillene..
így 30 fölött eljött ez az időszak is nálam.. eddig csak funkció volt lényeg mindig most szeretném ízlésesen összerakni és nem eldugni a kockát az asztal aláHmm világító memória... Ha lehet kapni fehérben és állítható az erőssége akkor felrakom a listámra.. na utána is nézek
[ Szerkesztve ]
-
Kreon21
csendes tag
BeZol!!!
Köszi a részletes tájékoztatást. Szóval megvan a koncepció, csak nem úgy, ahogy én elképzeltem.
Én nemrég vettem házat és tápot már arra tekintettel, hogy hamarosan Ryzen lesz a gépben. Egy Phanteks Eclipse P400S Tempered Glass Edition-re esett a választásom, mert itt nem zavar be semmi a levegőnek. Az SSD és HDD egyaránt a takarólemez alatt van, így (majdnem) egyenesen átküldöm a házon a levegőt. :-)
Nálam a Cooler Master Hyper 212 Evo dolgozik a processzoron, azt szerencsére be tudtam fordítani irányba. Ezt a hűtőt tervezem feltenni majd a Ryzenre is, a procit, alaplapot és a ramokat meg a gyári hűtővel együtt passzolom anyáméknak. Mivel tuningolni nem áll szándékomban, ezért remélem, hogy jó lesz a CM hűtő a Ryzennek, mert a jelenlegi Phenom processzort játék alatt is kb. 55 fokig hűti...
Alaplapra én sem költenék 90.000 Ft-ot. Azt néztem (árukereső, AM4 ), hogy a B350-es lapok elvileg jók lennének, de csak az AsRock adja meg, hogy hány fázisos VRM-et használnak. Ők viszont nagyon válogatósak. Az AsRock alaplapok honlapján a kompatibilis RAM-ok listájában csak néhány 3000-3200 Mhz-es található, azokat pedig rendszerint nem lehet kapni nálunk, vagy csak nagyon borsos áron...
Procira viszont szívesebben áldoznék, mert nem szeretnék egyhamar újra gépet építeni. Inkább annyi kakaó legyen benne, ami elég vagy 5-10 évre. Ezért az én kiszemeltem az R5 1600X lenne.
Vagyis én másik irányból közelítem a témát: B350-es alaplap (csak tudnám, melyiknek mennyi VRM-je van), 16-32 GB RAM a gyorsabbik fajtából és mellé egy 1600X a CM hűtővel. Ház, táp, ssd adott. Még talán egy nagyobb HDD kellene a jelenlegi 320 GB-osnál. Aztán majd 3-4 év múlva teszek be egy izmosabb VGA-t a jelenlegi RX 470 helyére, és megvagyok vagy 10 évre. -
-
twi452
senior tag
Ez a b350-es tomahawk arctic lap ugye?
Én is ezt néztem ki magamnak egy r5 1600 mellé majd egy kicsit később.
Szeretném leváltani a játékok alatt már gyengélkedő i5 4460-at.. sok esetben már nem tudja rendesen megdolgoztatni a gtx 1070-etKicsit még várok hátha kúsznak az árak lefelé bár attól félek, hogy ahogy a proci ára mérséklődik úgy megy fel a ddr4 ára...
16 giga trident-et néztem 3200MHz cl16, gondolom ezzel nem nagyon lőnék mellé.. ennek az 50k-s ára is már erősen ráncolta a szemöldököm -
Dévacsen
senior tag
Friss tesztek..[link]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Márk
senior tag
válasz B@ldrick #5020 üzenetére
Nem, visszaálltam a BIOS-ban automata órajelszabályzásra (Ryzen 5 1600, 3,2GHz alap, 3,3 GHz XFR, 3,7GHz Turbo Boost).
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
LamaForce
csendes tag
Sziasztok. Ne haragudjatok, hogy ide írok és azt sem tudom, hogy off-e amit írok viszont döntésképtelen vagyok. Új asztali gép összerakásába vágtam a fejem, viszont megzavart a ryzen érkezése. Úgy döntöttem, hogy belevágok egy AMD rendszerbe ha még soha nem is volt vele dolgom. Egy kis játékra (Cs:Go, RTS) és emellett hobbiként alkalmankénti PS, Lightroom használatra raknék össze gépet, mely grafikus részét egy RX480, vagy 580 hajtaná meg. Egy ilyen elgondoláshoz melyik processzor feküdne az AMD családból? Én a ryzen 5 1600-t nézegettem, mert nem tudom, nem értek annyira hozzá, hogy az 1600x jobban megérné-e... Tudnátok nekem tanácsot adni ebben és abban segíteni egy válasszal, hogy alaplapot érdemes-e most venni, vagy várjak pár hetet, ha van rá időm?! köszi a segítséget.
-
Ueda
senior tag
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
joysefke
veterán
Alaplap leírása, pld itt:
https://ipon.hu/webshop/group/alaplap/40/?srcFtr_39=9015A 4x slotosak 64GB-ot, a 2x slotosak 32GB-ot támogatnak
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Honnan lehet megtudni, hogy maximum hány GB RAM-ot kezel-támogat adott szériás (7-5-3) Ryzen proci?
Természetesen néztem az 1800X oldalát, azon belül is a Specifications és Memory részt, de ott nincs feltüntetve.
A chipset-nél sincs feltűntetve sehol.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BeZol
őstag
Ez csak az AIDA 64 procira vonatkozó fogyasztása. Az a 95W körüli érték a konnektorból van mérve, de legalább már tudom, hogy 15W-os idle állapota is lehetne a procinak, ergo 80W-ig menne le akkor a konfigom.
(#5020) B@ldrick: Itt látod, hogy átmegy egy fém a hűtő közepén, és ezt kell a két végén odarögzíteni, amit a gyártó honlapján található képre kattintva láthatod, hogy a két fekete résznek van 1-1 "kampója", na oda tudom rögzíteni.
A kézikönyv szerint csináltam mindent, nem tudom lehetséges-e más módon odarögzíteni, ezt írta AM4-re, és meglepően stabil a cucc. A szellőzés megy rendesen, nincs szükség 90fokos elfordításra. -
-KP-
addikt
Hol lehet perpill legolcsóbban ryzen 5 1600-at venni? Aki esetleg már vett az meg tudná mondani, hogy mennyire hangos a hozzáadott wrait hűtő?
-
nkmedve
őstag
válasz Kreon21 #5004 üzenetére
Arra nem igazán tudnék válaszolni, hogy melyik alaplap kapja a legjobb támogatást, valószinűleg minden gyártónál a csúcs X-es lap, aztán az olcsóbb X és B lapok kis lemaradással/ritkábban. Ettől eltekintve nem hiszem, hogy gond lenne az olcsóbb lapok támogatásával, azokra is rendszeresen jön frissítés mostanában. Az én B350-es lapomra van 4 release, és elérhető volt egy csomó BETA is amik néhány napos intervalummokban jöttek ki.
"Én jelenleg nem látom át, úgy tűnik, hogy még mindenkinek mókolni kell, hogy stabilan fusson a gép..."
Nem hinném, hogy olyan sokat kéne mókoljon egy átlag user. Bizonyos memóriák még nem mennek a maximális órajelen (ez sem annyira mókolás kérdése, mint megvárni a BIOS frissítéseket amik orvosolják), valamint megkeresni a legmagasabb stabil OC-t is időbe telik (ez minden procinál így van) de egyébbként nincsenek nagy gondok szerintem.
Csak, hogy legyen egy pozitív példa is ... nálam például az összeszerelés napján meglett a végleges stabil állapot ami azóta sem változott (2666-on mennek a RAM-ok XMP-vel, a proci pedig 3.8 GHz 1.35V, teljesen stabil minden, nagyjából ezek voltak az elvárásaim is). Általában az van, hogy akinek minden megy tökéletesen az nem ír a fórumba, inkább csak azok akiknek valami gondjuk van, és emiatt úgy tűnhet, hogy mindenki kell mókoljon, de ez messze nincs így, szerintem sokan vagyunk akik csak megelégedve használjuk a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz IstvánLászló #5001 üzenetére
D3-at teszteltem nagy tömegben 4 playerrel ugyanúgy beszakad az FPS csak nem olyan mértékben mint az FX alatt de így is érzékelhetően durva a dropp de mivel egy hulladék az a motor így ez nem a hardver hibája :/.
Épített víz jó móka csak nem épp pénztárca barát szóval érdemes jól körbejárni a dolgot mi mivel jár. Cirka 2 éve vizezek én is FX és r9 390 miatt megérte mert fűtött mindegyik rendesen .
(#4982) rupsz: próbáld meg a 130-as BCLK órajelet 1.35-1.4v dram fesszel gyári 3200-as időzítéssel persze a cpu szorzót igazítsd a kívánt órajelhez. Így lehet, hogy viszi a 3200-at (31xx lesz a ram órajel listában) Nekem is hasonló ramom van hasonló gyári paraméterezéssel 16-18-18-18-38 (GTZB).
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
apa111
aktív tag
Szép az össze állitásod van bőven hely a házadba még egy késöbbi bővités/ 1080TI/ még az is bele menne.Ha kell még tuningba segiteni nagyon szivessen,csak kérdezz bátran.Priviben továbbra sem enged képet küldeni senkinek marad a hsz topik. Amit meg irtál kevés beállitás az alaplapon hát ez csak egy közép kategória ,de nekem is fáj a fejem attól hogy még egy csomó be állitás mit jelent,remélem igy hogy többen képviseljük ezt a lapot majd rá jövünk.
-
BeZol
őstag
válasz #45997568 #5000 üzenetére
Szép nagyon, bár nekem már túl szivárványos (bár a billentyűzetem szivárványban tolja)
Képen szellősnek látszódik a gép, de ez a ház még pont nem rendelkezik megfelelő kábelmanagement-tel, és még a táp sem moduláris. Nagyon szépen el lehet rendezni az újabb gépházakban a kábeleket, ha pedig vízhűtés van, akkor nem rondít bele a képbe a böszme léghűtés sem, és tényleg rendesen kivehető minden.
Nagyon jókat lehet olvasni a custom loopokról, legalábbis olyan szempontból, hogy egy zárt rendszerű fix vízhűtéshez képest jóval hűvösebb tud lenni, és akkor már gpu-t is hozzá lehet csapni, csak hát pénz-pénz-pénz, és ugye még buktatói is vannak, amikkel te jobban tisztában vagy (hirtelen csak algásodás jut eszembe ha fényt is adsz neki, meg x időközönként szét kell szedni és ellenőrizni mindent ). Ennyire sosem másztam bele a témába, de aki tényleg a maximumot akarja 24/7-re kicsiholni a gépéből, annak ez a járható út, mert ezután már csak a folyékony nitrogén van, az meg nem tartós(#5001) IstvánLászló: fel tudom tenni neked a diablo 3-at, de még sosem játszottam vele. Van benne beépített benchmark?
(#5004) Kreon21: van elől egy ventillátor, ami szívja befele, de kétlem h sokat érne, mert a hdd, ssd és a kábeltömeg szépen megfogja szerintem. Alul a ventillátor szívott régen, de ez a ventillátor hangos mint az állat, meg véletlen fordítva is tettem be, szóval ki van húzva. A gépház oldalán alul kifele fúj a vga-nál, a procihűtő teteje feletti résen jön be levegő, és most úgy van megcsinálva, hogy a procihűtőn levő ventillátor felfele fújja (meleg levegő eleve felfele áramlana), és azzal lehet még ügyeskedni, hogy a gép hátuljában ami van, az befele v. kifele fújja. Most kifele nyomja. A procihűtőt nem lehet elforgatni 90fokkal, mert egy hosszanti keresztfelfogatója van, annyit tudok tenni, hogy lentről fújja át a levegőt a hűtőn, van fentről szívja a hűtőről le. Nincsen itt káosz a levegővel, mert totál lyukacsos a teteje.
Én azt figyeltem meg, hogy mikor 6perc után a 85,5 fokhoz ért a proci (ami másik programban 95,5 fok volt), akkor is alig jött forró levegő, mert pl. a 4ghz-re húzott Q9550-esem az okádta a meleget ilyenkor (scythe mugen 2 rev. b hűtővel), szóval él a gyanúm, hogy szimplán képtelen a hűtő rendesen elvezetni a hőt a felületről, ez a pure rock hűtő lehet ennyit tud, de legalább jó halk és olcsó volt. Egyébként 6-8magos inteleknél azt hiszem max. 1.25V-ig lehetett elmenni léghűtéssel és kb. 4.2ghz-nél vége volt a 24/7 oc-nak egy fullos noctua léghűtéssel, ez a ryzen meg több feszültséget kér, szóval szerintem rendben vagyunk, mert az új 6xxx-es 6-8-magos inteleknek is több feszültség kell már mint az 5xxx-eseknek és hamarabb elvéreznek, és csakis vizezve megy a 4.4ghz-es órajel (utána pedig lehet h menne még az OC, de olyan feszültség kéne neki, ami meg már a proci mikroelektronikájának káros, hiába bírná a hűtés).
Tehát én úgy látom most, hogy állandó 100%-os terheléssel 3.8ghz-ig lehet elmenni olcsó 10ezer Ft-os léghűtéssel, a 3.9-4.1ghz is mehet, de csak játékok mellett amíg ez a minimális 30%-ot ha meghaladó prociterheltség ha van, mert ahhoz simán elég.
A komolyabb léghűtés 3.9-4ghz között halhat el 100%-os terhelésnél, a 4-4.1ghz-hez pedig már víz kell, többet pedig nem visznek a maximálisan ajánlott 1.45V mellett, per pillanat a 4.1ghz csodaszámba is megy.
Tehát kezdésnek vehetsz nyugodtan egy olcsó B350-es lapot, hozzá egy 10ezer Ft-os pure rock hűtőt (de ha jár gyári hűtő, akkor kezdésnek az is megteszi, ez a be quiet olyan 5-8 fokkal lehet talán hűvösebb, és hangja alig van). Egyszerű matek: gyári hűtős procit ha veszel, akkor hozzá egy olcsó lap, a 3.8ghz-et ez is viszi és megvagy 30ezerből.
Ha hangosnak tartod, akkor veszel 10ezerért olyat ami nekem van, és hacsak nem nyomatod 100%-on a procit, akkor a fentebb írtak érvényesek rád is, egyébként 6 perc után sok lesz a terhelés neki 3.9ghz-en (de ez lehet h csak az 1700X hőmérsékletjelzésének a hülyesége), de így már 40ezernél jársz.
Ezek után mehetsz tovább X370 alaplapra extra 20-25ezer Ft-ért, amiknek fejlettebb a VRM-je (vki linkelt listát korábban, érdemes átrágni h tényleg fejlettebb-e), egyébként csak több csatlakozó és SLI az extralistája. A legjobb tuningokat egyelőre az ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO alaplap tudja bő +60ezer Ft-ért a B350-hez képest, viszont mivel csak +100-200MHz-ekről van szó, hiszen maga a proci a limitáló tényező, ezért én ezt erős overkillnek érzem, de még a sima 50ezer Ft-os x370-eseket is annak tartom. Az is fura, hogy a vrm lista alapján 4+2-esnek írják, egyébként valóságban 4fázisosnak, mégis jó cucc. Az is látszódik, hogy az asrock, biostar és gigabyte lapok ugyanazt használják.Tehát szerintem per pillanat olcsó B350 lap + x-jelzés nélküli proci (a tuti hőfokok miatt is, meg mert jár gyári hűtő) a jó vétel, x370-et csak akkor fontolnám meg, ha teszem azt 4ghz-nél elhalnának a b350 lapok, az x370-ek pedig 4.4ghz-ig mennének, egyelőre viszont a proci a limitáló tényező, és szerintem a b350-es lapok is hozhatják a jelenlegi 4ghz körüli szintet megfelelő hűtéssel párosítva, de ismét hangsúlyoznám, hogy ez ekkor is a procitól fog függni, hogy viszi-e. Én bármekkora feszültséget adhatok, akkor sem fut le 4ghz-en a cinebench, nem tudom, hogy ezen egy jobb hűtő v. jobb alaplap változtatna-e, de ha van vállalkozó kedvű fórumtárs, akkor kipecázhatom az 1700X-emet, és megnézhetjük, mit alkot egy x370-es lapban, de ismét hangsúlyoznám, hogy 3.9 kontra 4, nagyon max. 4.1ghz-ekről beszélünk, ami legjobb esetben is +5,12% extra teljesítmény, ami kb. semmi, csak sok-sok extra költség.
apa111: 3.5ghz 1.1V, 3200mhz ram 1.36V, 1V nb, teljesítménycentrikus profil --> 33-35W idle és böngészés, 103-105W teljes terhelés. Ja és most 8mag8szálon vagyok 8/16 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz IstvánLászló #5007 üzenetére
László! Ha be éred egy játék vizzel ,szerintem az is bőven elég rá.Hüvösen tartja a procit idl 30-35 max load 66c fél óra prime után is,játékok alatt 40c gondolom a videó kártya is rá segit.Könnyü hasznélni nincs vele gond töredéke a nagy vizes cuccokhoz képest.Ezt úgy irom neked elsö használat a Ryzennel.Üdv
-
őstag
Egy kicsit én is próbára tettem a Ryzen 1700-at (3,7) Rainbow Six Siege ultra grafikán plusz streamelve 1080p/ 60 FPS és a tetejében még hostoltam is egy custom game szervert a csapatnak ahol velem együtt 10-en voltunk fent.
Ez így nem igazán kottyant meg a vasnak, az fps-em max 10%-al esett le, így is 120-150 körül volt simán
¯\_(ツ)_/¯
-
apa111
aktív tag
Üdv mindekinek és az új Ryzen tagokat is üdvözlöm!Meg köszönném mindenkinek a kedves biztató szavakat bevallom jól eset.Hála istennek nem vagyok egy sértödős gyerek nem tüntem el csak elszalladt a NYUSZI velem és kis családommal jó volt.Na de ne magamról beszéljek latva a sok hsz-ben ezt a energia gazdálkodási dolgot én részemről megnyugtatok mindenkit semmi probléma nincs ezzel , legalábbis nálam minden jól klappol.Elötte levö INTEL rendszernél 1151 hasonlótt tapasztaltam mint most ,azzal a különbséggel az 4hengeres volt etz meg 16.A biosról annyi tanácsot tudok adni bárkinek, ha at új nem hozott változást sőt még rosszabb vissza kell lépni 1-2 amelyiknél jobb volt.Nekem nem a legújabb bios van fent eggyel előbbi ,az új bios nagyok sok voltot adott 4ghz melett 1,4 vs 1,45. A ram ez miatt is 2933 vissza vettem egy két játéknál vagy egy egyszerü hsz irásnál hibázott.Stabilan megy 4ghz-en 2933 ram de igy gyorsabb a rendszer mint kisebb orajel proci+gyorsabb ram.Persze ezt is úgy mondom , hogy 3,9 vs 4 között csak benchmarkoknál jön ki számokban a különbségg de a minden napi használatnál nem látok nagy különbséget.Ez a volt dolog AMD-nél szeretik bebiztositani magukat a stabilitás érdekében főleg igy hogy tuning be játszik/magán véleményem/.A monitorozó progikról az a véleményem némelyikről még mindig nem kezelik jól a RYZENT.Nálam CPU-Z állandó 1,55v mutat bár mit is csinál a gép.Nekem bevált / aida asus suite ha monitorozni akarom az értéket ugyan azt mutatják.Rakok fel képet ezekről. Szép napotok legyen
-
IstvánLászló
senior tag
válasz #45997568 #5002 üzenetére
Szia! rupsz
Kérdezem ha lehet a víz hűtésnél mik a buktatók csak általában?
A gépházba be is építése a víznek egy speciális házat igényel?
A vizes topikban is érdeklődőm majd az biztos.
A lényeg szívatni magamat nem is akarom de érdekelne a saját véleményed és tapasztalatod.
Köszönöm ha majd válaszolsz, akár itt vagy privátban írjál ha lehet és időd is engedi.
Üdv, IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Cronerator
tag
Tervezek beszerezni egy 1700-at CH6/Taichu/Giga G5 valamelyikével, csak a memóriával vagyok dilemmában. Ami 3200as és benne is van a qvl-ben, azok aranyáron mennek. Bár nem vagyok meglepődve, mert lassan kerek 7 éve, hogy vettem az x58-as rendszerem, 3x2 giga patriot volt 55k, rá kb 3 évre a 3x4 meg 24k.
Öcsémnek egy 1600-at néztem, MSI b350-es lappal, de ott is a memória a kérdéses.
Láttam korábban, hogy a Dual rank 2666-os modulok hozzák kb a 3000/3200as single rankosok sebességét. Kellene egy jósgömb, hogy ezek a Dual rankos modulok a jövőben mennek e majd 2666 felett. Jelenleg egy hyperx dualrank 16gigás kit 42k, ami a 60k+ Samsung b-die kiteknél barátságosabb.
Lehet várok még májusig, hátha lesz valami változás.Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
Kreon21
csendes tag
#4999 - Bezol
Vagány a cucc!
Honnan kapja a hideg levegőt? Előlről vagy felülről? Ha a procihűtőt 90 fokkal elforgatnád, hátrafelé fújná a meleget, és nem kavarogna a házban körbe-körbe.#5000 - rupsz
Azokkal a csövekkel egy atomerőművet is le lehetne hűteni, olyan vastagok!Mindenkinek, aki rendelkezik Ryzen rendszerrel:
Melyik alaplap kapja a legjobb támogatást bios frissítés, processzor és RAM-támogatás szempontjából? Gyártó számít (AM3+ -nál nem ajánlották az AsRockot)? Inkább egy drágább B350-es vagy egy olcsóbb x370-es? Én jelenleg nem látom át, úgy tűnik, hogy még mindenkinek mókolni kell, hogy stabilan fusson a gép...[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Szia! Omli85
Most vettem csak észre hogy írtál.
A szavaidat beidézem, "Nem tekintem munkának ami időt az ilyen kísérletezgetésekbe ölök inkább szórakozásnak mondanám" , ezzel én is így is vagyok, ha tudok segítek de sohasem ártok senkinek.
A téma a +20fok keveréssel amit csinált az AMD, szerintem a tuningra is gondoltak, de majd ujj biossal is biztosan meg is oldják hogy korrekt is legyen a mérés.
Az én gépemben még igaz hogy egy : Amd fx 8300 megy és most sikerült 4 Ghz-re állítanom, igaz egy kolléga segítségével és ég és föld is lett a különbség és beton stabilan is működik 1,35 volton.
A procim max 50 fokos a vrm 50 és 60 maxon.
A lényeg biztosan lesz ujj bios, mert látom hogy alaplap gyártok nem is alszanak hogy a procid neked is prímán működjön.
Ezzel zárom a soraimat és sok sok sikert kívánok.
Üdv, IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
törölt tag
válasz IstvánLászló #5001 üzenetére
Hat ha van penzed es idod szivatni magad akkor hajra, ez egy custom loop, nem jatekviz, az alkatreszek az adatlapomon, erdemes elfaradni a vizes topikba es erdeklodni mert van szamos buktatoja a dolognak.
420-as Alphacool radiator 6cm-es, EK CPU blokk, egy reservoir, EK pumpa, csovek meg fittingek. C6H-ra ra lehet kotni minden egyeb mokat, aramlas mero, vizhomerseklet mero, lehet a BIOS-bol vagy szoftverbol szabalyozni az egesz rendszert, ventiket is, jo moka, meg alakitgatom, de a C6H az nagyon komoly, mar csak egy led sor hianyzik hogy megvilagitsa a kecot belulrol, soon.
-
IstvánLászló
senior tag
A configod neked is szép és köszönöm a teszteredményeket és munkádat neked.
A teszteléshez további sok sok sikert és ne is add fel.
A Ryzen legyen velünk itt és otthon is.
Kérdezem játékteszteket is tervezel, mert az is érdekelne engemet is diablo 3 és más is?(#5000) rupsz
Én csak ámulok és bámulok és szintén grat és köszönöm a teszteredményeket és munkádat neked is.
Kérdezem a víz hűtésednek mi a típusa, mert én is szeretnék vízezni?Üdv, István
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Mobil flották
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest