-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz Cronerator #11086 üzenetére
Azért egy próbát megér, hogy ha procituning nélkül próbálja a memóriát 3200-on hajtani, akkor úgy működik-e.
-
RVR400
veterán
válasz Cronerator #11046 üzenetére
Az is be van lőve.
Külön megy a tuning, de egyszerre csak 2800-as RAM órajelig, fölötte a proci tuning gyakorlatilag nem lehet.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz Cronerator #9681 üzenetére
Köszi, nem rossz. Teljesítményben ugyan itt vagyok 2T-vel.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
pipo112
őstag
válasz Cronerator #9681 üzenetére
szép !!
na látom giga lapnál is agesa 1.0.0.6-ot ír míg az msi deszkámnál az aida 1.0.0.4a-t ír nem értem msinél azt mondják az új bios az új agesa-val van aida mégse így látja míg más alaplapoknál igen wtfAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Okami68
csendes tag
válasz Cronerator #9632 üzenetére
Szia!
2010-ben 25 ezer forintért vettem egy Gigabyte Radeon HD5550 1GB DDR3-as kártyát. Most is az "dolgozik" a gépemben. Ezzel, valamint 3GB 1333MHZ-es memóriával, és egy i3-530 2.93GHz-es 4MB Cache-es procival szerkesztek azóta is.
Ebben az évben kezdtem beleszaladni olyan helyzetekbe, amikor ez már sehogyan nem elegendő.
Ha 7 évet kihúztam a jelen vassal, bevallom, bármennyire is felgyorsult a világ, nem tudom elképzelni, hogy egy B350-1500X-rx460 2GB-8GB 3000Mhz RAM kombinációval annyira megszorulhatnék, hogy kénytelen legyek belenyúlni. Eredetileg egy 1400-ast néztem ki, de az 1500X-ig engedtem a csábításnak.
Egyetértünk, hogy a több mag, és több szál mindig jobb,de ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, mert mindig van jobb lehetőség. Egyébként tényleg azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy melyik R5-öst választom, mert a jelen állapothoz képest még egy alapvetően gyenge processzor (mondjuk egy Intel Pentium G4560 - már bocsi) is hatalmas előrelépés lenne nekem.[ Szerkesztve ]
-
Okami68
csendes tag
válasz Cronerator #9612 üzenetére
Szia!
rx460 alá nem akarok menni, éppen a tervezés miatt. Ha ez alá mennék, szinte biztosan szükségem lenne újabb vga beruházásra, az ssd és a memória bővítésével pedig eleve számolnom kell. Bár eddigi gépeimben még soha nem ment tönkre semmi, azt is bele kell kalkulálnom, hogy érhet valami váratlan esemény, amire azonnali reagálást követel.
Kérlek, felejtsd el a játék szempontot, mert az nem létezik.
A vasat kép- és videószerkesztési műveletekre akarom összeállítani, ebbe a játék semmilyen formában nem szól bele.
Ha fogok tudni emellett játszani, az jó. Ha nem, az is jó!
A külső vinyómon hétről-hétre növekszik azon videók száma, melyeket a jelenlegi konfiggal már nem tudok szerkeszteni. EZ idegesít és zavar, az teljesen hidegen hagy, ha a Star Wars Battlefront játékkal majd csak 5-7 év múlva fogok tudni játszani a gép felújítását vagy teljes cseréjét követően.
Mellesleg éppen azért rx460, mert azon van esély, hogy elfogadható kompromisszumok mellet tudok játszani (nem érdekel az fps szám, vagy hogy mennyire kristálytiszta, 4k-s felbontásban láthatnám a hátteret, mert ha játszom, akkor a játékélmény miatt teszem, a körítés hidegen hagy).180 ezer forint. A lehető legjobb kép- és videószerkesztési konfiguráció.
Ez a szempont. -
B@ldrick
aktív tag
válasz Cronerator #9606 üzenetére
Aida memória sebességet mérnél? Köszi.
Nekem is megy 1.4V-tal a 3200Mhz stabilan (3ezres ram). De próbálgattam stabilizálni a procodt 43.3Ohm és 53.3Ohm és cldo_vddp 850/917mV körüli értékekkel a 3200_1T/2T_1.35V-t. Legjobb eredmény mikor a GTA5 10perc után fagyott csak ki (az is fura hogy másnap már nem bootol). Ha a win alatt megfagy az egér, újraindul memtest közben akkor mi a kevés neki? Lazítottam időzítésen, emeltem feszt de nem segített.Post: gyors, 3-4 sec talán míg bekapcsolástól a Press del or F2 és a logo megjelenik.
[ Szerkesztve ]
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
Okami68
csendes tag
válasz Cronerator #9540 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gondolataidat!
Jelenlegi gépem 2010-es évjáratú, ebben az évben érzem, hogy már nagyon kevés ahhoz, amire használnám. Ezért lesz új vas, és ezért igyekszem ismét 5-7 évre tervezni.
Többször leírtam már, hogy 180k a keret. Erre hoztam össze többek segítségével azt a formációt, amit legutóbb írtam.
Ebbe nem fér bele egy Ryzen 5 1600, mert 10k plusz kiadást jelent.
A Gigabyte rx460-as szériája fér bele a keretbe, mert a 4GB-os vga már 45k (ez a legkedvezőbb árfekvésű).
Ez az 1600-ás procival már 25k többletet jelentene, de a processzor is túl sok, nemhogy ez.
NEM MEGY.
Napokon belül az ötödik X közvetlen közelébe érek, az életemben már régen nem a PC a legfontosabb szegmens, és nem jöhet szóba semmilyen koplalás, mert ebben az esetben pár ember még éhezni fog mellettem...szóval, ez nem opció.
180k. Ez a határ, és bármi történik - naprobbanás, idegen lények inváziója, vagy egy új Sith Lord felbukkanása - akkor is 180k a határ.
Ez az oka annak, hogy csak jövőre lesz a gépben SSD, és nem most.
Hidd el, eszembe sem jutna Ryzen 5-ös szériát venni, ha legalább az egyik mellényzsebemben ott lapulna pár százezer forint, nyomban a Ryzen 7-esek lennének a célpontok.
Gyanítom, hogy nem én vagyok az egyedüli ezzel.A lényeg, hogy a 180 ezerből kell kihoznom a lehető legjobb összeállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
válasz Cronerator #9061 üzenetére
Eddig ezt örömmel hallom, nekem is már a polcon figyel a rammal meg a SSD-vel, még megvárom, míg a blokk megjelenik hozzá, meg míg kicsit mennek még lejjebb az 1700X árak. Már nem kell sok, hogy a rá kifizetni tervezett összegre essen az ára.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Skynet258
veterán
válasz Cronerator #8971 üzenetére
Megmondom őszintén a procit nem is próbáltam még mit bírna, lehet majd rápróbálok...
-
Skynet258
veterán
válasz Cronerator #8922 üzenetére
Pont gondoltam beírom, hogy milyen elégedett vagyok a Giga Gaming 5 lapommal. Semmi hiba, meg sem nyekken, a RAM ugyanúgy mint nálad szépen futkos... elégedett vagyok vele. Tettem rá játékvizet (Fractal Design Celsius 24, idle 38-40 fok), tegnapelőtt elszórakoztam egy Samsung 960 EVO-ra történő rendszer telepítéssel (erre az NVME cuccra tényleg rá kell érezni, hogy mikor látja a telepítő úgy hogy fel is szaladjon rá - BIOS-ban semmi para nem volt vele amúgy, egyből megjelent)... szóval részemről abszolút ajánlott. Még úgy is ment hiba nélkül az előző Win 10, hogy kirántottam a Z97-es lapot a KLEVV ramokkal és a 4690K-val és ment be a Ryzen), de azért egy fresh Win telepítés után még tisztább minden.
Egy dolog miatt nem vettem MSI lapot, hogy váltottak a Sound Blaster Cinema hangkeltőről valami más márkára, és a fórumok tanulsága szerint is szarabbul szól az egész - így terelődtem a Giga felé.
Tök elégedett vagyok most az egésszel, jól kijátszottam magam a napokban gépépítéssel, és minden flottul is működik.
Én tökre sajnálom amikor valaki szív a rendszerrel, nekünk ez olyan mintha új játékaink lennének, és szar látni amikor valakinek a "játékautója nem gurul". -
SP4C3
veterán
válasz Cronerator #6341 üzenetére
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Omli85
őstag
válasz Cronerator #6179 üzenetére
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
FeRkE
őstag
válasz Cronerator #6179 üzenetére
Szerintem ebbe en is belefutottam mar, de nem remlik merre volt... Ha hazaerek, meglesem
-
FeRkE
őstag
válasz Cronerator #6172 üzenetére
En se talaltam meg a Gaming 3 QVL listajaban de gondoltam csak megy valamennyin, ha nem is maxon Ebayrol olcso volt, annyiert vettem mintha egy pucer bordatlan 2133-as Crucialt vettem volna ujonnan.
A tiedre is azt irja, hogy Samsung chipes? En Aidaval neztem, az azt mondja az enyemre. Milyen progival lehetne meg megnezni ?
-
pipo112
őstag
válasz Cronerator #5725 üzenetére
Lejjebb veszem ez most csak igy hirtelen össze csaptam majd még finom hangolom thx
apa111:na még körül nézek a biosban ,ami viszont idegesít,hogy most nem veszi vissza a vcore feszt és folyamat 1.35-ön pörög.Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
apa111
aktív tag
válasz Cronerator #5701 üzenetére
A gyerek vizet csak azért mondogatom mert csak 5ezerrel több ,mint amit te mondasz és biztos siker hütés szempontból, legalábbis sajátomból ki indulva ezt vontam le.
-
pipo112
őstag
válasz Cronerator #5636 üzenetére
Nem tudom mekkora az a hő amennyit el bír a proci most game alatt fel megy 60fokig oc nélkül.
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
apa111
aktív tag
válasz Cronerator #5591 üzenetére
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Cronerator #5557 üzenetére
Grat a csomaghoz és a tesztet.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
törölt tag
Az a Tomahawk mar csak a neve miatt is tetszik, grat hozza
-
apa111
aktív tag
Gratula És mindjárt kettővel
-
-KP-
addikt
válasz Cronerator #5208 üzenetére
egy dobozos cpu esetén mitől kell félni? bedugod, megy. örö bódotá. én egy ideje mindent használtan veszek ssd és vinyó kivételével. annyit spóroltam már, ha valami be is döglik akkor is durván pluszban vagyok. nagyon dulván
-
BeZol
őstag
válasz Cronerator #5208 üzenetére
Két dolgon lehet hardveraprón viszonylag sokat spórolni ha új termékről van szó, éspedig a procin és a vga-n.
Szerda este leadtam a rendelést, és 1 hét múlva csütörtökön lett meg amit kértem. 1 hét nem a világ vége (csak picit, ha nincs semennyire sem géped ilyenkor), és szerintem megérte, mert 120 volt a proci, ami egyébként most 3 héttel később csorgott le 126ig, akkor még 130-135 között ment az 1700X, a sima 1700-ast akkor 108ezerért tudtam volna venni (ez 115 volt akkoriban, most 110), az 1060as vga-mat pedig 70ért vettem, ami egyébként 78tól indult akkor a boltokban (és most is annyi).Most 103-ért látom legolcsóbban az 1700-ast, tehát ott kb. 7ezret foghatnék, egy hasonló vga-val meg szintén 7ezret.
Az Ryzen 5 1600 esetében:
kb. 80 a boltokban és van aki 69-ért árulja, de a többség 72ért. Ez procinként 8-11ezer Ft, 2 procit véve 16-22ezer, szerintem fontold meg, és nézz körül v. kérdezz rá, hogy alaplapot és társait mennyiért tudnának szerezni, hátha még azon is foghatnál. Ne légy a saját pénztárcád ellensége.[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz Cronerator #5179 üzenetére
én meg berendeltem 81k-ért :S ződ boltból a dobozosat ott most 79k ejj ,ha tudtam volna hogy van ilyen sima tálcás azt veszem 10k-t spórolva na mind1
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
BeZol
őstag
válasz Cronerator #5179 üzenetére
Hardveraprót is nézegesd, hátha találsz olcsóbbat.
Ha csak játékra használnád, elég a 6magos, mert nekem a 6magos intel 5820k 3.8ghz-en is csak 35%-ig ha felkúszott (BF1 alatt) átlag 85fps-es gpu limitnél, ellenben ismerős 4.4ghz-re húzott 4770k-ja 85-90%-on tekert átlag 115fps-sel (ugyanaz a vga és grafikabeállítás volt, csak neki 1080p-ben ment, nekem 1440p-ben).
Mire elfogyna játékokban a 6mag, addigra kiforrottabb új technikájú 8+ magos procit vehetsz, és itt lehet reménykedni, hogy az újabb procik is AM4 tokozással jönnek még több évig, ill. ha valami miatt nagyon kell a 8mag, akkor később cserélhetsz rá, igaz a procid sem fog már annyit érni, de a mostani 8magos semNem mind1, milyen m.2 ssd, mert ha satás, akkor vehetsz sima sata3 csatlakozósat is, mert általában az m.2-es picit drágább, ellenben ha m.2 és pci-e, ergo nem 550mb/s körül ír/olvas, hanem 1500 felett, akkor pedig 1,5-2xeres áron pörögnek ÉS játékbetöltésben, windows betöltésben közel 0 gyorsulást érsz el vele, ergo ilyen szempontból csak pénzkidobás, hiába csorgatom rá én is a nyálam, nem hozna előrelépést.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest