-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Envo_
aktív tag
Visszatértem! Sikeresen beindult pöccre a masina, ma rakom bele a háttértárakat, és holnap estére próbálgatom majd a cpu és ram beállításokat. Remélem minden zökkenőmentes lesz.
Jelenleg egy msi hd6850 cyclone működik benne, várok talán egy vega 11-re, vagy valamilyen értelmesebb árakra, addig ezzel nyüstölöm.
-
bandika0626
senior tag
Mind a kettő 4-est. Valakinek sikerült csatlakoztatni a vga-nak szánt 8 pines kábelt. Azzal meg nem fog menni.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
-
sutyi^
senior tag
Hülye kérdés #2 Monitort ugye nem az alaplapba dugtad?
Próbáld meg hogy gomb elemet kiveszed, CMOS clear és visszarakod a gomb elemet.
Amúgy milyen videózsugával probálod hergelni? Csak azért mert ha relatíve régi akkor lehetnek UEFI boottal gondok...
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Szinyák
őstag
Grat üdv a klubban én meg 7700k.-ról váltottam , de nem bántam meg . Nagyon jó ez a koca amit kifogtam . Megy mint a meszes . Játszani még nem sok időm volt vele de eddig azok is pöpecül mennek, most rakom vissza a friss win.-re a játékokat.
7700k után hihetetlenül hűvös asztalon 28 fokos játékok alatt max : 40-45 ilyet még mostanában nem láttam
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
herrkoser
tag
Nekem is másik topikban ajánlották a corsairt, gondolkodás nélkül raktam is QVL lista alapján a kosárba, mert az előző 2 gépemben is hibátlanul ketyegtek a Corsair egységek, aztán az első boot loop után egy angol fórumon találkoztam a jelenséggel, hogy bizony nem olyan probléma mentesek az új platformon.
Majd vga csere alkalmával kikapom az egyik egységet a lapból megnézni, hogy az enyém milyen ver, mert azt se tudom. Egyelőre egy Windows reinstallt se merek nyomni a gépnek, mert fosok.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
A 4.34-es samu ramos, az 5.30 hynix. Nekem 5.30 van, prime x370 pro, bios 0805, és kezdettől megy d.o.c.p 1.35 volt-on (magának állítja) 2933/cl16-on. (kopp-kopp). Memtest futott kb 8-10 órát, a kezdeti windows gondok óta stabil, egy fagyás sem volt, vígan játszok
Közben látom megelőztek)[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
törölt tag
a verziószámot is nézd, mert kétszer szerepel ez a típus a qvl-ben, és a CMK16GX4M2B3000C15 (Ver4.24) mellé írják a 2933-at.
pont ilyen triót vettem én is (ram ver 5.30), és bár közel egy hónapig stabil volt 2933-on az előző biossal, inkább 2666-on járatom. 2933-on bootloop előfordulhat, ezért ne ezen az ram órajelen teszteld a procit. a lényeg, hogy eleinte ne egyszerre két dolgot tesztelj.
illetve ha a ram miatt visszaállítja a bios a beállításokat, akkor el szoktak mászni az offset értékek a soc-nál. ilyenkor adj neki egy lépcsőt, majd restart után állítsd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
360xbox360
tag
Teljesen alkalmas, 3,8at viszi mindegyik, csak az a kerdes hogy 1,25-1,35 volt korul mennyivel elegszik meg. Egyebkent szerintem atlag felhasznalasra eleg 3,6-3,7ghz is. Kb benchmarkba fogsz latni 5-8%al nagyobb eredmenyt. Nalam 3,6ghz 1.2v.
Valaki tud segiteni mi ez a pstate? Nalam nem veszi vissza az orajelet hiaba van bekapcsolva az amd cool n quiet. Tuning elott vissza vette 1550mhzre.
[ Szerkesztve ]
-
herrkoser
tag
Nekem Asus Prime B350M-A lap mellett van 3000mhz 16gb Corsair cl15kit. A Ramról tudok annyit nyilatkozni, hogy bios frissítés nélkül instabil. Nekem felismerte azonnal, ment is 2933 mhz-en XMP profillal, majd 2-3 nappal később megakasztotta a POST-ot és visszarakta alapra. Bios frissítés óta megy XMP profillal rendesen, vagyis remélem h csak ennyi volt a baja.
A proci tuningról majd más nyilatkozik.
-
apa111
aktív tag
Amit irtam jó tanácsként segitő szándékkal tettem nem okoskodni akartam, de egy egyszerű elosztóval is megoldhatod ami nem kerül cori7 árában ezt már talán mások is leirták,a többit amit ilyen egyszerüen leirtam nyilván nem olyan egyszerü mintha egy szakit kérdezel.Viszont ha van rá cash akkor egy lakástüzet is el tudod háritani/ elektronikai szempontból/ Mindenkinek egyéni mérlegelés.Viszont a héten gyönyörű idő lesz, most már váltsunk vissza ebbe tartozó RIZSÁKRA fel tedtem egy" hsz "ezelött egy kérdést erre jó lett volna kapni választ mert lehet jön a kövi risza és jó lenne a maxot ki hozni belöle,nem mintha bajom lenne az ASUS b350 -el,de ha abban csak 3200 megy a ram az x-es meg 4000 az jobb Na kedves fórumtársak a kérdés az lenne az AGESA biós 1.006 ha jól tudom ami ki fog jönni juni végén az csak az x-es lapokon fogja 4000mhz ram támogatást vagy a b350 is fogja tudni??? És még egy kérdésem lenne akinek van r1600-a irna egy összegző tapasztalatot egy két szintetikus teszttel alátámasztva/nekem jó a szintetikus is ebbül is le tudom vonni magamnak amire kell/ Hállás lennék Na és szép napot mindenkinek
-
apa111
aktív tag
Akkor apud azt ist elmondta ,hogy vannak olyan kis megszakitok amiket ha be épitenek a bejövő áramhoz akkor ki védi ezt, csak hát ezzel sok tulaj vagy nincs tisztában vagy nem hajlandó pénzt költeni rá. Ez már régi dolog tul feszültség ellen és fillérekbe kerül ha tönkre megy nem úgy mint egyelektronikai ezköz.Szóval nem a villanyészeket akarom bántani nekem is ketten vannak a családban De ha valamit nem szakszerüen irtam le apud biztos meg tudja neked mondani és akkor le írod a többieknek mivel védekezzen hogy többet ne legyen próblémájuk, nálam most nincs egy tesó sem hogy a pontossan szakszerüen le tudtam volna írni
-
HavocS
senior tag
Nekem is döglött PCI modem úgy hogy a szomszéd kertes ház csúcsdíszébe csapott bele kb 20 méterre, faternál két tévét gyilkolt le eddig mert sose kapcsolja ki viharban se, unokatesóméknál meg Budán fent a hegyekben elvitte egyszer a komplett elektromos berendezést ami csak be volt dugva, tévé, hűtő, mosógép...
Én csak azt nem értem, ha kézzel belövöm, akkor minek az XMP? Mert a kézzel 15-17-17-35@1.35V már megvolt, bootloop lett a vége, most az előbb jóval lazább időzítésekkel próbáltam és arra is ledobta magát. Érdekes amúgy mert a régi FX6300-as cuccomon se működött az XMP (vagy aminek ott hívták), csak kézzel beállítva, mondjuk úgy legalább működött.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Itt is volt egyszer valami, gondolom villam lehetett es a kabeltv-n keresztul jott at, a modem atengedte kegyesen, a router kisult Azota olyan tulfeszvedon van itt minden, ami TV-t es ethernetet is ved.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Ragnar_
addikt
Ha már szóbakerült a mérés ,egyre gyakrabban látni egyébként ilyen gaming teszteknél frametime grafikonokat is, minél inkább közelít egy egyenest (Vsyncnél gyakorlatilag egy egyenes) annál inkább egyenletes, smooth lesz a gameplay...
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
titán
Mert sokkal több idő kiértékelni a kapott adatokat. Mert egy ilyen mérés egy hatalmas adathalmazt ad. Ebből az adathalmazból kell kihámozni az értelmet. A sima min avg max adatokat a tesztprogram maga is kiírja, 5 mp a feldolgozási idő.
A min érték azért nagyon defektes (ha valaki nem értette volna), mert a mérés másodperchatárai teljesen véletlenszerűen jönnek. Tehát maga a mérőeszköz aktívan befolyásolja a mérési eredményt. Ez a létező legnagyobb méréstechnikai hiba.
Legyen egy sarkos példa.
Egy teszt során végig pont 60 az fps, de egy megakadás miatt két egymást követő képkocka pont fél másodpercig tart. Ha a másodperchatárok így jönnek ki, hogy az adott másodpercben volt már 30 képkocka mielőtt jött az akadás, akkor a szoftver két egymást követő képkockában fog 31 fps minimumot regisztrálni (30+1 és 1+30). Ha a másodperchatár pont így jön ki, hogy pont nincs a szakadás előtt képkocka a másodpercen belül, akkor a teszt végén 2fps minimumot kapunk. 30 vs 2 pedig tök ugyanaz a teszt futott le tök ugyanúgy, mégis 15x eltérés is lehet az eredményben.A százalékos adat viszont teljesen konzisztens, ugyanolyan lefutás esetén mindig ugyanazt az eredményt adja.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
joysefke
veterán
Azért mert sokkal több odafigyelést igényel mind a mérések mind a kiértékelés elvégzése. Az olvasónak
sem árt jobban képben lennie, mert az eredmények befogadása már nem csak annyi, hogy összehasonlítok két számot (átlag FPS) aztán jónapot, hanem ennél egy fokkal komplexebb: itt már két-két számot kell összehasonlítani:
-átlag fps vs átlag fps és
-0,1% vagy 1% vs 0,1% vagy 1%.Ha a játékélmény a fő szempont, akkor hangsúlynak a minimumok összehasonlításán kellene lennie, de ha a minimumok furcsák, nem áll össze a kép, akkor nem árt nézni az átlag FPS-t is, hogy az ember el tudja dönteni, hogy hol a hiba (nem csak a CPU hanem más faktorok pld: vga-driver illetve játék-"optimalizáltság") is okozhatja az alacsony minimumokat.
Egyébként ha megnézed, az 1% is még eléggé maszatol, a 0,1% viszont már szépen kihozza a különbségeket...
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
Ha sorbarendezed a teszt során mért egyes képkockák képidejét, és húzol egy vonalat úgy, hogy felül van az elkészült képek 99%-a, alul az 1%-nyi leghosszabb képidő, akkor a vonal mentén olvasható frameitme-hoz tartozó fps a keresett szám.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Márk
senior tag
Én 2001 decembere óta mindig Asus lapokat veszek (jó, nem mindig, az FM2+-os konfigba egy MSI A88X-G45 Gaming került, de azt csak 1 évig használtam), és soha semmi gondom nem volt velük˙(A7V266-E, A7N8X, M2N-E, M3N-HT Deluxe).
Az M3N-HT Deluxe idén már 8 éves (2009 januárjában vettem) és köszöni szépen kutya baja (nagyon ritkán van egy-egy random restart, de szerintem az valamilyen driver miatt van), pedig már új kora óta húzva van benne egy Phenom II X4 940 Black Edition proci 3,4 GHz-en, igaz csak alapfeszen.
Mivel nem szeretném megszakítani ezt a szép hagyományt (pedig már sikerült az MSI A88X-G45 Gaming-gel), őt fogja váltani egy Asus Prime X370-Pro lap egy Ryzen R5 társaságában.
Fizetett Asus hirdetésünket olvashatták .
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
pipo112
őstag
nekem eddig nem nagyon volt gondom asusokkal most is az van gépben a vga is de lekopogom mennek rendesen 1 vga volt gtx 660ti ami megadta magát de cserélték a kövi rendben volt teljesen na majd kiderül mi lesz a befutó ,még várom a júzer gájdokat azt majd kitalálom májusig vagy lehet húsvét nyúl hozza majd
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest