-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert1987
tag
válasz hokuszpk #27699 üzenetére
Tiszta szerencse, hogy a memóriaárak egy év alatt nem csökkentek, inkább még nőttek... pedig egy éve úgy számoltam, hogy mostanra 16Gb-ot tudok majd belepakolni az akkori 8Gb árán...
Így nem marad más mint a memória eladás-aztán vétel.Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
robert1987#2387
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Robert1987 #27696 üzenetére
azaz, ezzel a verzioval szinte mindenkinek problemaja volt, ha parhonapot visszaolvasol a topikban, latnifogod.
A Ryzennel elokerulo memoriaproblemak 90% -ban kiderul, hogy ez a memoria van mellette.Nalam amikor jonak tunt, akkor kizarolag 1.24V -n, ha csak a feszt allitottam el akar felfele akar lefele minimalis mertekben, akkor mar hibazott. Eloszor 2800-ra sikerult stabilizalni, nagynehezen kiszenvedtem egy 2933 -as beallitast, aztan a kovetkezo biossal megint nem volt jo, kezdtem elolrol.
Intelben persze teljesen hibatlan a cucc. Meguntam, vettem masikat ( elotte rakerdeztem az eladonal, hogy milyen verzio ) V5.39 sikerult, ezt csak ugy bepattintva belotte maganak az alaplap 2933 -ra, es azota megy hibatlanul.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
jeni
félisten
válasz Robert1987 #27696 üzenetére
Sajni
5.30 felett az elfogadott.
Az a memória KIT Intelre lett kifejlesztve. Ettől függetlenül, kell mennie AMD-n de ahhoz manuális beállitások kellenek a BIOS-ban. Persze az sem lesz tökéletes,rosszabb esetben nem lesz 2933Mhz
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Szálingóznak...[link]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Robert1987 #27693 üzenetére
ki kell venni a gepbol a memoriat, a bordan levo cimken van rajta.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Robert1987 #27691 üzenetére
az a corsair 3000 melyik verzio ?
ha 5.30 alatti, akkor kidoband/elad, es masik tipust beszerez.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Robert1987
tag
Üdvözlök Mindenkit!
Szeretném a segítségeteket kérni egy elég összetett probléma megoldásához.
A konfigom a következő: ryzen 1500X, Asus B350 Strix, 2X4GB DDR4 3000Mhz Corsair, SSD, 4 winchester, Radeon R9 280, 600W OCZA következő problémáim merültek fel, mióta ryzenre váltottam pontosan egy éve:
-nekem a memória soha nem ment 2133Mhz gyorsabban úgy, hogy stabil is legyen a gép-akármelyik bios van fönt, 3000Mhz-en megy pár napot aztán egy gondolat, lefagy és többé be sem kapcsol így bios reset nélkül
-mostanában olyan probléma is fellépet, hogy se a bill. sem az egér, sem a usb-s wifi kártya nem reagál-aztán hirtelen jön az üzenet, hogy "usb eszközök csatlakoztatva" tehát olyan, mint ha lehúznék mindent aztán egyszerre újracsatlakoztatnám..
-hónapok óta visszatérő probléma, hogy a win be sem bootol, újraindul a gép
-ha be is jön a win, állandóan felugró fekekete ablak van, megszűnik-felugrik-egészen addig, amíg ki nem fagy teljesen
-a gép ha úgy érzi magát, netezni egyszerűen nem lehet, indítom a chromeot, aztán megint felugráló feketeség, aztán egy "VIDEOTDLRFAILURE" üzenettel kifagy minden és újraindul
-de a legszebb az, hogy ha egyszer bekapcsolt és minden oké egy napig is elmegy minden gond nélkülDriverek természetesen minden a legfrissebb, bios is, win is újra volt már telepítve.
Mi lehet a gond? Alaplap, memória, VGA? Sajnos cserecuccom egyikből sincs, tehát ez az opció kizárva. A ramról tudok annyit, hogy egy Coffe Lake konfigurációban gondtalanul ment 3000Mhz-en egy délutánt, míg odaadtam kölcsönbe.Segítsetek kérlek, az évek során volt jó pár szgépem, de ilyen instabil még sosem, meg is bántam, hogy beleugrottam ebbe a ryzenbe az atomstabil Phenom II-es gépem után...
[ Szerkesztve ]
robert1987#2387
-
carl18
addikt
Igen tudom hogy nem erős De ez csak átmeneti lesz én úgy se játszok a közel jövőben írtam filmet nézni nettezni meg kisebb játékokra bőven jó. Például San andreas vagy Ps2 emulátor
Aztán a jövőben kap egy R5-1600/2600-at talán meg egy nextgen X50-X60-as kártyát és gagya van
Mivel nem kap dedikált GPU-t az A10 arra meg bőven jó az is hogy kihajta az R7 Saját GPU-t amit tartalmaz
Legfőként ez most platformváltás miatt csinálom, mert az 1155 foglalatba már a 3470-ről nem nagyon van már hova fejlődni. I7-3770 van de azokat meg ismét túlárazottak-30-35E a 3770 és csak egy 6 éves proci.
40E-ért már van kéz alól R5-1600 ami csak 6/12 szálSzeptemberben úgy is lehet megyek ki ausztriába, lehet az A10 már csak jövőre lesz lecserélve mert úgy se lesz idő használni Nettezni filmet nézni meg bőven jó még az is jó még az is. I5-3470-et se használom most több dologra. .
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz SECTORnooB #27680 üzenetére
"nagyon olcsó" 28E forint Hát kinek mi számít olcsónak
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz Molyzsa #27679 üzenetére
10E-ért van fent használt A10 9700, nem is újanta venném 10-11E-ért nem is rossz vétel. ettől sokat már nem megy lejebb annak se az ára
I5-3470 van most a gépembe, a GTX 1050-et már eladtam egy másfél hónapja.
Csak az A10-9700 GPU-ja csak erősebb mint ami mostani HD 2500Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
jeni
félisten
válasz SECTORnooB #27680 üzenetére
nálam meg épen az összes 2xxxG-s Ryzen kiesik
akkor se vehetném meg ha 1 Ft-ba kerülne. ehhez másik lapot kéne vennem. -
Molyzsa
aktív tag
válasz carl18 #27677 üzenetére
Én a helyedben nem vennék A10-9700-at.
Ha el akarod majd adni annyit buksz rajta, mint amennyi most a Ryzen 3 2200G különbözete.
Illetve én már használtam az AM4-es Athlont, és a memória sávszélesség kezelése a Ryzenhez képest siralmas... ugye ez a tényező meg igen csak befolyásolja a grafikai teljesítményt.
De lebeszélni nem akarlak, mindenki maga dönti el mire van szüksége[ Szerkesztve ]
..o.O..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz carl18 #27670 üzenetére
hivatalosan +-1 gen van igerve, a 3xx -> 4xx chipset apro kulonbsegeit nezve ( 4xx -be az igeret szerint mennie kell ) valoszinuleg csak az alaplapgyartokon mulik, adnak-e ki friss biost a 3xx lapokra.
szerintem ha a Zen2 a vegso cel, vard meg a b450 lapokat, par het...[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz MaxxDamage #27671 üzenetére
Na az igazán jónak hangzik idáig És a tunning is menni fog benne ? Valahol olvastam hogy a XFR órajeleket nem fogja tudni a régebbi alaplap.
Akkor a Zen 2-3 Esetleg zen 5 is menne az első generációs alaplapokba?
A Zen +-os 4/8 szálas 2500X/2400 Ryzen 5 minden igaz nagyon közel lesz a 6700K-hoz. és olcsóbb is lesz tőle újonnan.
Úgy látszik eldőlt akkor a platform csere melyik irányba érdemes lépnem, Skylake után nem tudok tovább fejlődni, 4/8 szál a teteje. Azért a Zennél egy bios frissités után lehet váltani komolyabb cpu-ra.
Ha csak a zen + 2000 széria ilyen sokat javult akkor a Zen 2 még többet fog.
Bár szerintem lehet elég volna zen 2-ből egy erősebb 4/8 szálas nekem.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
addikt
válasz MaxxDamage #27671 üzenetére
Ezt honnan tudod ennyire biztosra? Tudnád légyszi linkelni?
-
válasz carl18 #27670 üzenetére
Igen, bele megy/kompatibilis
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
carl18
addikt
Üdv! lehetséges platform váltásommal szemezgetek A Ryzenre is gondoltam a jó ár-érték aránya miatt.
Egy B350 deszkát veszek lehet, ebbe bele megy a zen 2? Meg lesz tartva a vissza fele kompatibilitás?
Egyenlőre csak egy APU rendszert akarok össze rakni, mostanság nettezek filmet nézzek így nyáron Majd a következő genes kártyákból kaphat valamit GTX 2050/2060 attól függ milyen áron jönnek.Még a Skylake-n gondolkodtam, de hát ott 4/8 szál a teteje azért az a jövőben elfogyhat gyorsabban el fog fogyni. A másik gond hogy még az is elég drágák, egy I7-6700K-ért is elkérnek 55-65E forintot.
65E-ért a múltkor meg már láttam 1800X-et.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Bossp
addikt
Sziasztok srácok!
1700-ről érdemes lenne váltani 2700-re?
És kb mennyibe fájna ez nekem?"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Lendova
őstag
Overclock.net-ről kis infó:
At the moment, AGESA 1.0.0.4 Pinnacle Pi is being tested. The main change is improved DRAM overclocking.
Estimated release date - mid-July.[ Szerkesztve ]
All fiat goes to zero.
-
addikt
válasz Cucuska2 #27657 üzenetére
Igen közben rájöttem, h smt-t kell keresnem a bios-ban
Ez egy munkagép (rossz egyszálas alkalmazásokkal...), de párhuzamosan 2-3 dolognál több nem dolgozik ezért gondoltam, h lelövöm. Na majd holnap reggel, így nap közben nem tudom újraindítani, állandóan megy valamelyik nyomtató.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz body007 #27656 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogyha az alkalmazásnak nem adom oda a Windowson keresztül, akkor némely játék profitál belőle. A Far Cry 4 volt a legdurvább, lekorlátozva 6 szálra az 1600X-emet +30-50% fps-t értem el.
SMT amúgy a beállítás neve a BIOS-ban.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
addikt
A logikai magokat, h tudom lekapcsolni (1500x)?
Kíváncsi lennék úgy, h teljesít a proci. A zintelnél úgy tudom, h jobb az egyszálas teljesítmény ht nélkül.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Pakmara
őstag
válasz SECTORnooB #27654 üzenetére
Ez a terv A héten jön a Brocken 3. Ezek amolyan before tesztek lennének stock hűtővel.
-
Pakmara
őstag
válasz SECTORnooB #27652 üzenetére
Csak a ram van húzva (DOCP ill. kicsit lazított timing mert CL16-on nem stabil 18-on ok a 3200 Mhz), minden más auton/alapon.
-
törölt tag
Sziasztok!
1800X-et eddig "auto"-n használtam, adott neki 1360mV-ot az alaplap saját bevallása szerint.
3,8-hoz 1390mV 4,0-hez 1417mV-ot állít be és innen csak emelni engedi a feszültséget.
CPU, VRM nem mutatja jelét semmilyen melegedési anomáliának az "auto" állapothoz képest, +57mV se kétségbeejtően sok.Csak szerencsém volt, vagy ezeket az értékeket a CPU regisztereiből olvassa ki és ennyi, működik?
Olyan 8-10%-os FPS növekedést kaptam CPU limites helyeken. Ezek szerint ennyit ért a +órajel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz SECTORnooB #27648 üzenetére
Már mind1, táphoz csatlakoztattam a kábelt és ha már van, rá is kötöm (ha kellene full beépített állapotban, akkor nehezen hozzáférhető)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SECTORnooB
addikt
válasz MaxxDamage #27647 üzenetére
Nem kell bekötni a +4-est,teljesen felesleges 24/7-es tuning mellé.
-
válasz SECTORnooB #27646 üzenetére
260-ból meg is áll és hozzávesszük, hogy 120k -ér el tudtam adni a régi lap+cpu+ram , akkor csak 140-be fájtt Upgrade/csere..és remélem minden klappol majd.
Táphoz már csatlakoztattam + 2x4pin CPU-s csatit, mert az új laphoz kell az 1x8 és 1x4 pin is (B350-F csak a 8pin-t kérte)MD
-
SECTORnooB
addikt
válasz MaxxDamage #27645 üzenetére
Hát nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz az új vasad, annyi biztos, hogy brutális, én sem bántam meg az 1600--> 2600X-re váltást.
-
válasz Sub-ZeRo #27644 üzenetére
Vágom, gyártásra voltan kíváncsi és megtaláltam a linket (mikor gyártották)
Remélem a 2700X már jobb széria lesz és a Corsair RAM is (lap által támogatott 3466-os CL16) de lehet a 3200-as CL14 (Flare-X jobb volna) a gyártó oldalán a lap ott van , mint támogatott...hmmm..fene tudja..MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #27642 üzenetére
6 mag 12 szál, szorzózármentes (mivel X jelölésű).
Kínában készítették meg ott a sorozatszám meg ilyesmik.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
válasz MaxxDamage #27642 üzenetére
2017. április közepe felé gyártott termék (megnéztem közben 2017.16.-ik hét)
MD
-
Nos a gépet szétkaptam...HDD-k, ODD, Táp és 3 venti maradt a házban (meg egy csomó kábel)
Felépíteni jobb volt, mint szétszedni és ez a kábel rendezés (szépen elvezetve) nem is volt egyszerű keresgetni a kábeleket..melyik hol, merre, miért) Lehet a kövi héten már berendelem az új lapot, cpu-t és memória KIT-et...összeszerelés után ajánlott a Win10 (Pro 64bit HUN) rendszer újra húzása?Ez volt a Ryzen procim (valaki tud róla mondani valamit? a rajta levő írások alapján)
MD
-
palfitom
félisten
válasz Luskan #27639 üzenetére
Egészen pontosan: az Asrock B350M Pro4-et és a vele azonos pcb-re épülő A320M Pro4-et érdemes kerülni, mert egy széria hibás volt. A normál ATX verziót ez nem érinti!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Simi37
őstag
válasz #LittleG #27632 üzenetére
CPUhoz ilyen konkrétan nincs driver, hogy letöltöd a gyártó oldaláról. Most megnéztem mi az a "driver". Ryzen Master valami olyasmi mint az afterburner cask procihoz. De igazából ha tuningolni akarsz mindenképpen a biosból tenném azt. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem fölösleges feltenni.
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Luskan
tag
Köszi! Ezekre a lapokra figyelni fogok.
Utóbbi 3 alaplapom Asus volt és beváltak. Szerintem maradok a márka mellett.
-
cdl
senior tag
válasz turistakolbi #27637 üzenetére
Az A350M lapokkal volt probléma.
-
nagyúr
válasz turistakolbi #27635 üzenetére
Nekem is A-s lapom van és jó. 2-öt is raktam össze. De ugyan úgy lehet másikban is hibás lap. A320-hdv a lap típusa.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
turistakolbi
aktív tag
válasz Luskan #27634 üzenetére
Ascrock nak van egy hibás A-s szériája. messze kerüld el.
(kövezz meg, de vegyél egy B350es és 3 kattintással felrántod 3900 mghz-ig... csak egy 10k-s hűtő kell rá vagy még annyi sem.
3700-3800 ig alulfeszelve, talán még gyárival is elboldogulnál.3 kattintás biosban ( CPU VCORE 1.3 CPU szorzó 38x + save and exit )
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
Luskan
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Ryzenes konfigon (R5 1600 a kiszemelt). Ha a tuning nem érdekel, akkor érdemes A320-as chipseten gondolkoznom? Ahogy elnéztem a B350-es felszereltséget, nem ad olyan extrát amit kihasználnék. Van itt a fórumon valakinek tapasztalata az A320-szal?
-
turistakolbi
aktív tag
Kedves R7 1700 tulajok. Had kérdezzem már meg hogy járatja e valaki 24/7 ben 1,4vcore felett a prociját 4000 vagy 4000+ felett?
Hűteni tudnám, hisz most is 3900 @1,385 és a max tüske 72 cels. (sztream+játék 61-63 cels folyamatosan... csak vannak azok a tüskék... anomália) az alaplapi vrm is hűvös...
Bios auto szabályozással 1,45v-core ig engedte.Csak kérdezem, Halt már le bárkinek is a procija túlfesz miatt ?? mert miért ne alapon kihoznék még belőle 100-150 mghz-t ha tudok villanyszámlával meg ilyesmikkel ne törődjetek. pusztán a kocka/lap épsége a fő szempont
[ Szerkesztve ]
-
#LittleG
csendes tag
válasz Simi37 #27631 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Picit el tudnád ezt nekem magyarázni?
Magához a CPU-hoz az AMD oldalán csak egy Win10-es driver van, azonban az ASUS (alaplapom) honlapján valóban van Win7-es chipset driver a rendszerhez.
Tulajdonképpen mi is a különbség a chipset és a CPU drivere között?
(magát a CPU-t és chipsetet, mint hardvert meg tudom különböztetni, tudom, hogy mi micsoda )
Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)
-
Simi37
őstag
válasz #LittleG #27630 üzenetére
Na akkor szépen sorjában. A problémát nem is harmadik fél, hanem egyenesen az AMD oldotta meg. Ugyanis van hivatalosan win7hez chipset driver. Az már másik kérdés persze, hogy a konkrét alaplaphoz vannak-e win7 driverek. Az Én lapomhoz vannak.
A frissítés problémájára pedig a wufuc nevű program született és nálam most is tökéletesen végzi dolgát. Egyszer lefuttatod és onnantól kezdve nem szól be a winupdate, hogy nem támogatott a proci.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg a gépemben egy AMD FX 6300 proci van, ami sajnos "lefolytja" a GTX 1050Ti kártyámat.
Ezért processzorváltáshoz készülök.
Örlődtem rajta, hogy Intel, vagy AMD legyen (először Intelre gondoltam, mert az FX-korszak elég sötét emlékeket hagyott bennem ) . Végül egy AMD Ryzen 1500x lett (lesz) a befutó.
A napokban olvasgattam (illetve amikor a ryzen debütált, már akkor is elég nagy hírként terjengett / lehetett olvasni) a Ryzen és a Windows 7 romlott kapcsolatát
Gondolok itt arra, hogy nem készült Windows 7-re Ryzen driver, továbbá például a Windows Update blokkolása Ryzen processzor behelyezése esetén. Szóval itt az újabb "Válts Windows 10-re" ok!
Kérdések:
- Ezeket a problémákat már egy "harmadik fél" végleg megoldotta?
- Mivel jár, ha nem lehet a CPU-hoz drivert telepíteni? teljesítménycsökkenés? Instabilitás? Inkompatibilitás?Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)
-
turistakolbi
aktív tag
válasz FireKeeper #27627 üzenetére
dob rá pár ezret. FSP Windale 6 Brutálisan jó az árához képest. Nem túlzás ha azt írom, nem sok léghűtő jobb nála... Fingom nincs miért ilyen jó. de vagyunk páran, akik ezt használják. és egy jól szellőző házban nagyon jól teljesít
-
Televan74
nagyúr
válasz FireKeeper #27627 üzenetére
Igen jól gondolod. A hűtős kérdésre meg szerintem a "Milyen CPU hűtőt vegyek?" topikban előbb kapsz választ!
Mindenbe beleugatok!!!
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy az AM4 foglalathoz azok a régi hűtők gond nélkül használhatók, amik a műanyag keret két végén lévő karmokra vannak felfogatva? Tehát csak azokhoz kell átalakító amiknek külön szereléke van az alaplaphoz?
Van esetleg valami best-buy budget hűtő 10k alatt ami alapból megy AM4-re?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
válasz Ragnar_ #27625 üzenetére
Én ezért vettem Brocken 3 hűtőt (220w TDP) és + 2.-ik ventit raktam rá. Régen az FX-8350 elment 24/7-be 5GHz-n 3 ventis Phanteks hűtővel gond nélkül.
MD
-
Ragnar_
addikt
válasz MaxxDamage #27624 üzenetére
Ez még nem vészes azért, nekem 3.85Ghz fölött plusz fesszel a hűtőm nem bírta túl jól, ezért nálam a feszemelés nem nagyon volt opció.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
válasz Ragnar_ #27623 üzenetére
Ez a még elfogadható temp./voltage szempontból a számomra.[link]
MD
-
Ragnar_
addikt
válasz MaxxDamage #27622 üzenetére
Értem. Én csak az utolsó néhány hsz.t olvastam. Auto OC-n nekem is odatolta a feszt rendesen még 3.7-hez is, de manuálban olyan 1.28V-on megy 3.85Ghz-en, csak azért említettem, ha még nem próbáltad manual OC-val, csak a gyárival, de ha már manuál fesszel megy akkor tárgytalan..
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
válasz Ragnar_ #27621 üzenetére
Sajnos ez a proci nagyon éhes (mondom megnézem a gyári auto oc-t) / TPU I-t (3.9GHz) állítva (auto tuning) esetén is 1.5v+ állítja be a feszt és TPU II-n 4.0GHz) még OFFSet-be is tol rá egy kicsit pluszba...
Pont fórumtárs adott tippet és .CMO filet is cserélgettünk (neki is ugyanez a lap+cpu+bios van) és az övé jóval kevesebb fesz mellett is atom stabil. Én IBT Very High alatt fixaltam le a frekihez való voltaget (és még sok más tesztet is lefuttattam)Ha leváltom a lapot, akkor azért kíváncsiságból megnézem a procin a gyártás idejét.
MD
-
Ragnar_
addikt
válasz MaxxDamage #27618 üzenetére
Az a 3.8-3.9 környéke meglehet min feszemeléssel, sőt feszemelés nélkül is, szerintem próbáld ki, hogy feszemeleés nélkül manuál OC-val nem megy-e ugyanúgy 3.8-3.9-et, és akkor magvan ua. a teljesítmény 95 W TDP-ből is, bár ha van jó hűtőd akkor annyira nem lényeges..
[ Szerkesztve ]
-
válasz Beretvás #27619 üzenetére
Az így is elszédül (havi 1000kWh+ /hó fogyasztás is van a háztartásban) szóval ezen nem múlik már
MD
-
Beretvás
veterán
válasz MaxxDamage #27618 üzenetére
Még elszédülne a villanyóra..
-
válasz Pro!Petya #27617 üzenetére
Áhh..vissza is lőttem a 3900MHz/2933 CL14 -es beáll.-ra , mert ez a (TPU II) beáll.-al "Standard" IBT után nem sokkal (a VGA Matrix LED pirosasra váltott és elment a kép) így a 3.9GHz ami bőven jó és biztonsággal használható. (így is már 126W+ amit kajál (95W-t már bőségesen túllépte)
MD
-
Pro!Petya
addikt
válasz MaxxDamage #27616 üzenetére
TPU I légre van optimalizálva a TPU II meg vízre ezért is durca difi.
Ha már kergeted 1,5 körül akkor megnézhetnéd megy e feljebb freki. ; ]
Ezzel a fesszel már 4,2GHz is bencheltek overclock.neten.Nálam 4,1Ghz stabil 1,439-el, efőlé meg nem megyek mert így még 65-67 a max temp ibt vh alatt mivel ennyit bír az aio..
Viszont valami nem kerek mert nagyon kevés a cpu-z single és multi nálad. 4Ghz-en 465-472 köré kéne már dobnia a másikat 3700 fölé.
R15 single tesztre mennyit kapsz? (~170 körül van ami passzolna ehhez a frekihez)[ Szerkesztve ]
-
válasz MaxxDamage #27615 üzenetére
IBT Standard teszt (TPU II / 4GHz)
Temp már a vége felé jár ~ Max Temps 95°C (gyári spec. infó szerint)MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TPU I(-n) beáll.-al (Auto BIOS OC) a 3900MHz-s állítja be (ezt már belőttem manual, jó fesszel)
TPU II(-n) a 4GHz -t lövi be (durva) "gyári beállítás/OC" és a feszültséget nem sajnáljaIBT-t rá sem merem engedni Very-High-on
Megpróbálok a feszültségen engedni lefelé..hátha....MD
-
válasz hokuszpk #27611 üzenetére
ASRock lesz lehet
MD
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MaxxDamage #27600 üzenetére
en mar joideje tavoltartom magam az asustol, pedig a P2B-nel stabilabb lapom sosevolt.
-
Knobber
aktív tag
Kicsit megtuningoltam a kínai 1700-ast, persze ennél többet is tudna, de most az volt a cél hogy szinte hozzáértés nélkül auto tuninggal is mennyi már kihozható a gépből: [link]
Youtube: Knobber
-
Ez a max. kb. amit most így tud a 4011 -es BIOS-al. (még elfogadható temp. és voltage mellett.
[link]MD
-
Igaz, igaz...
Akkor majd kiderülMD
-
Beretvás
veterán
válasz MaxxDamage #27602 üzenetére
Semmit sem tudni, és mi van akkor ha most megveszed ezt és nem mennek majd benne az új cpu-k? Semmi sem biztos. Nem verném el előre a zsét.
-
SECTORnooB
addikt
válasz MaxxDamage #27602 üzenetére
Akkor biztos nem vennék már X370-et.
-
Predator2
addikt
válasz SECTORnooB #27598 üzenetére
Ezt egy földi halandó mennyire veszi észre:
"Valamivel erősebb a vrm pro 45A vrm-k vannak rajta, strix 60A-s vrm-k..."
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
válasz Beretvás #27601 üzenetére
Alapozásnak venném a kövi genhez (akkor meg új CPU-t) vagy kapható lesz még akkor is jó áron csúcs MB ?MD
-
Beretvás
veterán
válasz MaxxDamage #27600 üzenetére
Persze , hogy megér.. még 90 et is megér jó esetben az az 50mhz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest