-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsanya87
tag
válasz hokuszpk #29794 üzenetére
Nincs, legalábbis én nem találok semmi ilyet.
@Lukitomi:
A ramnak nem tudok 1.395öt adni, csak 1.390 vagy 1.400voltot. Most reggel belőttem az xmp2-es profilt, 3000Mhz, 1.380v fesz, minden más gyárin, majd 9órás stresszteszt hibátlan. Most állítottam le kézzel. Az xmp 1 3200Mhz elhasal. Megnézem nagyobb fesszel.
-
Darabokra
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #29797 üzenetére
a kíváncsiság hajtott csak
-
Darabokra
senior tag
válasz SECTORnooB #29795 üzenetére
1200 al rendelkezem most, 1150-es konfigom volt, csak gondolkodtam 1151-esre váltásban, de am4 lett. Elsőre ezt az 1200as procit tettem az rx 570 mellé. Ezért voltam kíváncsi erre.
-
Darabokra
senior tag
Sziasztok! Egy ryzen 3 1200 milyen teljesítményben egy 1151es i5 6500 hoz képest?
-
Lukitomi
aktív tag
válasz rsanya87 #29788 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből! Soc feszt most sem tudod lejjebb venni? A ram feszt biosban állítsd 1.395V-ra! A ram tesztelésről még annyit, hogy érdemes gépindítás után várni legalább 2 percet, hogy minden háttérfolyamat beálljon a windowson belül és csak ezután indítani a teszteket!
[ Szerkesztve ]
-
Lukitomi
aktív tag
válasz rsanya87 #29788 üzenetére
AIDA nem jól írja a Hwinfó az jó, továbbá soha ne használj egyszerre több monitorozó programot, mert meghülyítik egymást! Én a hwinfót javaslom! A 3266-os sebesség csökkenés a subtimingok növelése/növekedése miatt lehetségesek, de ez nem derül ki ebből a képből! Memória sebesség mérést úgy szoktam csinálni, hogy minden felesleges segég és egyéb programot leállítok vagy tiltom az indítását, így sokkal reálisabb sebességeket kapok, mint ha megy a háttérben egy csomó minden!
[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
válasz Lukitomi #29780 üzenetére
Na fejlemény.
Visszaraktam az F22 biost! Minden ramprofillal elindul, a 3000Mhz safe és fast nem fagy ki aida alatt. A 3200Mhz-es profilok kifagynak, a safe 50perc után dobott hibát, a fast mód 3:30alatt elbukott. Most megpróbáltam a 3266Mhz fast módot, eddig semmi hiba. Érdekes, hogy ram sebességmérésnél a 3200Mhz fast mód volt a leggyorsabb, a 3266Mhz fast is picit lassabb mint a 3200as. Itt egy pár kép.Az első képen meg tudod nézn ia feszkókat. Az alaplap érzékelője többet lát (1.212v) az SoC-nál mint a proci érzékelője (1.087). Szerinted melyiknek lehet hinni? A Ryzen Master 1.1v-ot ír az SoC fesznek.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz rsanya87 #29784 üzenetére
Én az f22-őt raknám fel próbaképp. Azt nem tudom megmondani, de azt tudom, hogy a G.Skill Flare X már az első generációban is ment minden gond nélkül névleges beállításon. Tudom sokan azért nem veszik, mert drága, de amennyi időt elszarakodik az ember más és más memóriákkal, annyit bőven megér szerintem. Én az első gépemnél 3 hónapig kisérleteztem, mire végre napi szinten használni tudtam a gépet, már-már nem egyszer arra gondolva, hogy szétverem, de nem adtam fel!
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Felraktam az alaplapomhoz a legújabb biost (MSI b350 gaming +) erre az XMP profilján 1.36V lett a ram fesz, valamint nem tudom a proci szorzojat piszkálni sehogy sem. Tapasztalt valaki hasonlót?
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
rsanya87
tag
válasz Lukitomi #29782 üzenetére
Nem találok olyan biost...
[link]Alaplapom letöltései -
Lukitomi
aktív tag
válasz rsanya87 #29779 üzenetére
Hát ezt nem tudom hogyan álmodták meg, de jó nagy sz@r az biztos. Ez szívás. Ha 1.38V-on van, vegyél vissza belőle 0.05V-ot vissza, ha rosszabb, akkor adjál hozzá ugyanennyit és teszteld! 1.41V-ig nyugodtan elmehetsz ram fesszel! Nálam is 1.4V-nál (bios)1.424V-ot ír a hwinfo.
[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
válasz Lukitomi #29778 üzenetére
Igen.
Ha hozzá adok, akkor az 1.1volthoz adja hozzá.
Ha automata a ram időzítés beállítás, akkor az alap soc (automata modban) 1.2volt. Ha módosítom ugyanúgy működik mint a fent leirt esetben.Szerk: 1.38 volton van. De az is érdekes. Beállítok 1.35voltot, 1.362 voltot mér a Windows is, meg a bios is. Nem 1.35öt.
[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
válasz Lukitomi #29770 üzenetére
Az a baj a biossal, hogy nem tudom úgy beirni a feszkót, hogy 1volt. Csak + és - 0.xxx választás van. Ha 0ra állítom 0.9volt lesz (alap), ha - ba viszem akkor normálisan annyit megy le amennyit beállítok. Ha viszont +ba megyek, a legkisebb lépésnél is nem 0.9hez adja hozzá, hanem az 1.1volthoz. Azaz nem tudom használni a 0.900 és 1.100 volt közti értékeket...
Ha a ram időzítés nem manuálisan van megadva, az soc alapból 1.2voltItt van pár kép
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_3_1_x_summit_ridge_am4/hsz_29460-29460.html[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Szerintetek érdemes most ramot cserélni ezekre: https://gskill.com/en/product/f4-3200c14d-16gfx?
Vagy várjam meg a zen 2-őt? mert az van tervben. Illetve az x370-es alaplap mennyire lesz csere gyanús?"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
rsanya87
tag
válasz SECTORnooB #29768 üzenetére
Ok
-
rsanya87
tag
válasz Lendova #29766 üzenetére
Ha lecserélném egy 2genes Ryzenre a procit vajon megoldódna a ram gond?
Ugyis gondolkodok egy cpu cserén. A 3genes ryzen 3600x felé pislogok. ha kompatibilis lesz az x370es lappal, akkor 100% hogy cserélek, ha nem akkor lehet egy 2700x-et teszek ebbe a lapba.Jelenleg 3200 safe preset, az aida 50 perc után dobta el, de most gamek alatt nézem, nem fagy nem crashel, nem érzékelek semmi bajt. Egyenlőre... Ha lesz gond, marad a 3000Mhz safe vagy fast. A safe stabil volt, igaz nem ment órákat az aida.. A memtest64 megfagyasztja a gépet, még a 2400Mhz alap órajelen is
[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
válasz rsanya87 #29765 üzenetére
Lehet még az is sok. A frissebb OC tapasztalatok alapján azt mondják, hogy a nagyobb SOC is ugyan úgy instabilitáshoz vezet. De persze lehet az van, amit írtam én is vagy amit más írt, IMC, hibás modul etc.
A 3000MHz fast vagy safe preset-tel így is úgy is elég jó.All fiat goes to zero.
-
bandika0626
senior tag
válasz rsanya87 #29760 üzenetére
Szerintem Memtest-tel nézz rá a ramokra egyenként. Egy pendrive-ra rátolod és úgy. Lehet egyik ramod nem viszi a 3200-at. Nálam is ez van a 3600-as rammal, hogy az egyik nem megy 3200-at csak 3000-t. Így nem is lehet 3200-on járatni.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Lendova
őstag
válasz rsanya87 #29760 üzenetére
Lehet ennyit tud az IMC-d. De ezt biztosra akkor lehetne megmondani, ha ki tudnád próbálni másik kittel is.
Van egy flowchart a program mappájában, én ránéznék arra. Meg, a calculator által kínált beállításokból csak az első oldalt használnám, a többi valószínüleg csak nagyobb OC-nál játszik. A ram feszültséggel meg lehetsz bátrabb, 1.4-1.41V-ot adj nyugodtan, ahogy a program írja. SoC-ból is 1.05V.[ Szerkesztve ]
All fiat goes to zero.
-
rsanya87
tag
válasz Lendova #29759 üzenetére
Most toltam egy BIOS resetet, és a 3200Mhz safe módban pörög az AIDA. Nem dobta még el, pedig 3perc alatt eddig eldobta mindig ha baja volt. A feszt most az alsó határ közelébe (minimum és az ajánlott között félúton) állítottam, Meglássuk mit mond hozzá a gép.
Rengeteg videót és tesztet megnéztem, a határ jelenleg a 3200Mhz. Felette már nem ad annyi pluszt...
4:43 után eldobja az aida a 3200Mhz safe-t.. Megnézem az alt beállitásokkal is..
Eddig a 3000Mhz Safe ment sokat... Lehet ennyit tud?
[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
válasz rsanya87 #29758 üzenetére
Ha olcsón meg tudod úszni, akkor cserélj csak. Már a safe preset használata is többez hoz, mint pld. +200MHz.
Én egyikkel sem teszteltem ramot még, az Aida-ról tudom csak, hogy stabilitásra nem jó. Órákon át elvan hiba nélkül nem teljesen stabil rammal.
HCI memtest nekem bevált.All fiat goes to zero.
-
rsanya87
tag
válasz Lendova #29757 üzenetére
Köszönöm!
Úgy lesz.Lassan ott tartok, hogy elcserélem a ramjaim valami ryzen kompatibilis ramokra... A hajam kihullik már, 50ezerért veszek 3200mhz-es ramot, azt b@szik annyin menni... Pedig már a procit próbálnám inkább 4ghz-re tolni, de még mindig itt szenvedek a rammal. Lassan egy éve...
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Megint én, megint Ram
Előszedtem a jó öreg Ryzen Dram Calculatort, és pontosan, jól, odafigyelve kibogóztam a szálakat.
Hynix M-die a ramom chipje, 3200mhz, fast mode, jelenleg jól futok, de van pár kérdésem azért.:tRFC - tRFC2 - tRFC4 számoknál vannak bajaim.
Van ahol tizedesjegyet is megad értéknek a program, de a biosomba nem tudok ilyet beírni. Ilyenkor fel vagy le kerekítek? Pl: 356.6 az érték, én 357-et adtam meg neki. valamint ugyanezeknek a beállításoknak van egy "alt" beállításai is a programban. Ezek mire valóak? A biosomban ilyen opció nincs csak a fentebb írtak. Az alt számok kisebbek mint a fő beállításoknál megadottak (talán ettől gyorsabb lesz ha az alt számokat írom be? ).
Mellékelek egy képet is, bekarikáztam a részt!
Köszönöm a választ!
SanyaSzerk:
Az AIDA eldobálja a stabilitástesztet kb azonnal, a memtest64 viszont órákon át vígan hiba nélkül elfut. Most akkor stabil vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
kistusik
tag
Mi az a B-die?
-
R3laX
addikt
válasz trek81 #29737 üzenetére
Egyébként nekem eddig mindegyik kit ment legalább CL14-en 2933-on, még a fehér színű Corsair Vengeance LPX CL16-os 3000-es 2x8-as kit is. Sőt, ez a Corsair LPX, még gyorsabb volt Aidában, mint az azt követő G.Skill Ripjaws V 3200-as (GVKB) 3066-on, ez is CL14-en, mindkettő Hynix M volt.
Sztem nem rosszak a Predatorok, csak B-Die-t kell venni belőle. Érdekes egyébként, hogy a Predator Ryzen mellett jobban érzi magát, mint Intelen.
Link >>> Intel/Ryzen
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz trek81 #29737 üzenetére
Nézd meg az Asrock X370 Killer SLI Support Memory QVL listában. 1 Kit van benne ami Kingmax, de az sem az ami a tiéd. Illetve érdekességből megnéztem a 100ezres Asus ROG Crosshair VIII-as QVL listáját is, ott sincs benne a ramod. A 150ezres ROG Maximus XI listájában sincs. Sajnos ez egy régi szett, simán lehet, hogy sok Intel lap sem szeretné. Nekem ilyen van, ez szépen megy 3200-on. [link] , de most a FlareX Alzánál is "jó" áron megy: [link]
[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz Pakmara #29719 üzenetére
Szia!
Én felraktam a 4207 -t ,és annyiban változott a helyzet az előtte levő 4023 bioshoz képest ,hogy ezzel el indult a 3733mhz patriot memória 3466mhz-n persze az is csak úgy ,hogy nativan a DOCP meg a DOCP STANDARDON továbbra sem ment ,de legalább el indult finom hangolva nem lett a memória ,mert csak ideiglenesen volt be rakva .Más észre vételem nem volt . -
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #29735 üzenetére
Nálam az AMD lett a befutó.Mind kupak terén,mind teljesítmény terén.De jön majd a kék oldalon is új cpu. xd
Mondom ezt úgy,hogy nem vagyok egyik oldalnak sem az elhivatottja.[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz trek81 #29734 üzenetére
Ha eddig kibírtad 2700X nélkül, akkor ha nagyon váltani akarsz várd meg a Zen2-őt.
Mindenkinek ezt ajánlom ismerettségi körben is,ha valaki nagyobb vadra pályázik várjon,mert nehogy az legyen a végén,hogy megveszed rá 2 hónapra meg ugya nezért a pénzért jön jobb kevesebb fogyasztással olcsóbbért.
És akor indul megint a jajjj deszarazÁJEMDÉ mert az IINTELJOBB,miértbasztakkivelem hozzászólások. -
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #29731 üzenetére
2xxx széria nálam 4 modullal 2800.--Kipróbáltam 3 lapban is--Mondjuk ez IMC,nem a lap hibája,de ezt tudtuk eddig is.Mindegy milyen lap van alatta.
Aferenczi87 :Intelnél ugyan ez a helyzet áll fent LGA 775 óta.Szóval ez alap felállás mind a két oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz SECTORnooB #29731 üzenetére
Nem háborgok...nem olvastam...de ami szar tervezés a AMDmadarak részéről az szar ennyi
[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
SECTORnooB
addikt
válasz trek81 #29726 üzenetére
"Na akkor hallgatom a tanácsot mit vegyek bele ami mind a 4 ram slot hely és viszi ez a lap 2400mhzé felett.mondjuk 3000...3200asokat"
Miért kell háborogni egy olyan dolgon, 2019 elején, ami az első generációs Ryzen processzorok megjelenése elött fél évvel le lett kommunikálva a userek felé?
-
Lendova
őstag
válasz trek81 #29724 üzenetére
Intelnél is ugyan ez a helyzet, csak magasabban van a határ: Rambling about motherboard memory layouts
All fiat goes to zero.
-
trek81
senior tag
válasz SECTORnooB #29725 üzenetére
Na akkor hallgatom a tanácsot mit vegyek bele ami mind a 4 ram slot hely és viszi ez a lap 2400mhzé felett.mondjuk 3000...3200asokat
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz trek81 #29724 üzenetére
"Minek a 4 ram slot hely ha nem lehet kihasználni..."
Miért is nem lehet kihasználni?
Nincs bekötve talán?
Kicsit primitíven fogod fel ezt a kérdést, estleg autóvásárlás esetén is így állsz hozzá?
"Kéne egy családi autó amibe elfér +3 gyerek és a vállalkozásba is kéne vinni az árut."
Kereskedő: "Akkor magának a Berlingó kell"
Te:"Választható hozzá 4 literes szívó benzin 240 ló sperdifis változat is?" -
trek81
senior tag
válasz SECTORnooB #29723 üzenetére
Minek a 4 ram slot hely ha nem lehet kihasználni...próbáltam 1.4v vel 2ramot 2800on ..dbig megy aztán fagyás...4ram hely sajna kukás így...eladom visszállok intelre aztán nincs ilyen gond.
Az a baj már i7 6800knál is megvoltak a ramok2011v3nál....azóta nem vettem másikat
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz trek81 #29706 üzenetére
"Jó szarok lettek a ryzen- x370 400as lapok ram kezelései
ilyen állat hülye embereket akik megtervezték,lebutított fos az egész ..."Általánosságban így nyílvánul meg az a user aki az alapvető ajánlásokat teljes mértékében figyelmenkívül hagyja.
Számtalan Ryzenes konfigban fellelhető a kezem nyoma, legyen ez magasabb vagy alacsonyabb költségvetésű masina,de mindíg sikerült kihozni belőlük a maximumot és a legtöbb esetben nem volt szükség órákig tartó finomhangolásokra sem. -
palfitom
félisten
válasz Pro!Petya #29720 üzenetére
"nem hiszem hogy itt valaha is ajánlottunk volna 4x4Gb-os kitet Ryzen alá" - No igen. Visszakerestem, de nem találtam, hogy kérdezett volna valamelyik fórumban a vásárlás előtt.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Pro!Petya
addikt
-
Pakmara
őstag
válasz Lendova #29718 üzenetére
Ezzel nem mondtam ellent neked Pont ezt akartam felhozni hogy négy modullal kb lehetetlen a tuning ill. a 2667 is (* ill. nagyon sok szerencse kell). Itt is ezeket a számokat találtam [link] (középtájt van a tábla). Ha már RAM. Van itt olyan akinek Asus B350 Plus lapja van és felrakta a decemberi (4207) BIOS-t? Tapasztalatok? Nekem még az előző (4023) van fent és gondolkozom, hogy feltegyem-e. (RAM nekem se megy 3200-on)
-
palfitom
félisten
válasz Pakmara #29716 üzenetére
Így van, a 4 modul a Ryzennél kissé "problémás".
Hokuszpk kollégánál jól mennek, de sok pozitív 4 modulos visszajelzésről nem tudok.Alaphelyzetben is a 2 modul az ajánlott, Ryzen esetében, pedig különösen!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Pakmara
őstag
válasz trek81 #29713 üzenetére
Ez ha jól rémlik már az elején tudott volt, hogy nem nagyon megy a tuning 4 modullal. [link] (most hirtelen ezt találtam de first gen-re is igaz) Én is baromi sokat szenvedtem az előző ramommal hogy menjen 3200-on, meg a mostanival is bár itt feladtam 3000-nél. (másik gépbe pappitiva az előző szet pöcc röff ment uh az én készülékemben van a hiba)
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Akinek MSI Karait kapja van, azt tudja, hogy a HWinfóban melyik alaplapi hőmérsékletnek hol ban az érzékelője? Egyszerűbben fogalmazva, az alaplap melyik részén és mit mérnek pontosan?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
trek81
senior tag
Jó szarok lettek a ryzen- x370 400as lapok ram kezelései
ilyen állat hülye embereket akik megtervezték,lebutított fos az egész ...Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
dre_am
csendes tag
válasz kistusik #29701 üzenetére
Sajnos nálam az X470 lapban a 2x4GB 3200Mhz Predator páros max. 2800on megy, 1,4Von Azonban gondos tesztelgetés után megállapítást nyert, hogy az egyik RAM modul a ludas, ő az aki igen lassú. A másik modul hozza a 2933-at a gyári 1,35V-on. Megy vissza az üzletbe, remélem sikerül a csere.
Megbízhatóság: http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kistusik
tag
Rendeltem egy konfigot amiben egy 2600 van meg kingston predator 3200 2x8 ram. Azt mondják hogy panasz szokott lenni a ramra. Van okom félni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest