- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Avatar: Frontiers of Pandora teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xbox Series X|S
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Delta Force (2024)
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
-
Ármester
válasz NandoXXL #30884 üzenetére
OK, az első hsz.-ed felett elsiklottam, elismerem.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz Cingáriusz #30896 üzenetére
Szerintem ennyit nem ér az egész, hogy mindent cserélj. Mondjuk tény hogy az Asrock B350M-Pro 4 lapok elég rossz nevet szereztek. Ezt leszámítva őszintén kívánom neked életed legnagyobb gondja legyen, hogy a Ryzen 1.gennel csak 2666Mhz-en megy a ramod
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
őstag
Gigabyte B450M Gaming lapot mennyire ajánljátok 3200-as ramok alá? [link]
-
Simi37
őstag
válasz pengwin #30894 üzenetére
Mondjuk b350m pro4 nem szerencsés lap úgy magában sem. Olyasmi rémlik, hogy elég sok volt a problémás darab. Nekem ha instabil a ram akkor egy firefox indításnál kéket kapok, vagy ha nem akkor random bezáródik 1 percen belül. Ha meg annyira elállítom néha a windowsig sem jutok. Szerintem 4 pinnel is tudnia kéne bootolni/böngészni ha a ram nem instabil/az imc nem kevés függetlenül attól, hogy 4 vagy 8 pin.
Nálam egyébként az sem mindegy, hogy melyik slotokba teszem a ramot pedig T-topológiás a bekötése a ramslotoknak.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
válasz Simi37 #30893 üzenetére
Megmondom, hogy ez miért nem igaz. Az első genbe lapban és imc-ben is előfordult, hogy nem bírta. Nekem Hero-ra 1+ év után jött ki olyan bios amivel 2933 helyett 3200on tudom járatni a ramot.
Ez semmit nem bizonyít. Nem tudjuk miért nem megy a kolléga RAM-ja.
Amit tudunk, hogy van egy alaplapja, amin szörnyű mértékű a Vdroop és nincs bedugva a fél tápcsatlakozója.
Ami egy lehetséges ok az IMC rossz teljesítményére.A VGA-CPU összehasonlításnak viszont semmi értelme.
Igen, rövid ideig akár működhet is amit a srác csinált, de ettől még hosszú távon ez nem lesz olyan stabil, mintha minden be lenne dugva. Igen, le tudta vinni sense+12V-ra a vezetékek számát, de ez nagyrészt a vezetékeket minősíti, és azt, hogy a kártya VRM-je a rengeteg fázis miatt még ezt is ki tudja egyenlíteni úgy, hogy a GPU működőképes marad.Ő is említi, hogy simább a tápellátás több kábellel, és igazából erről beszélünk, nem arról, hogy 1db 4 pin ne tudna elég A-t átvinni.
Ráadásul a 4+4 pinben nincs sense a PCIe 6+2-vel ellentétben, így az nem tudja eldönteni, hogy be van-e dugva a 4 extra csatlakozó, csak simán lyukra fut.
Mindezt nem egy 10+2-es, vagy milyen brutál VRM-mel, hanem egy 3+2 fázisúval, gyanítom gagyibb kontrollerrel.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Simi37
őstag
válasz pengwin #30892 üzenetére
Megmondom, hogy ez miért nem igaz. Az első genbe lapban és imc-ben is előfordult, hogy nem bírta. Nekem Hero-ra 1+ év után jött ki olyan bios amivel 2933 helyett 3200on tudom járatni a ramot. Másrészt alacsony terhelésen bírnia kéne. Persze nem szerencsés de nem feltétlenül okoz problémát.
Der8auer csinált egy videót, elkezdte elvagdosni a vidkarit tápláló kábeleket amíg lehetett. 2x8pines kari és a végén már csak 1-1 db 12v vezeték ment a 8 pinekben a 3 helyett, de még úgy is működött probléma mentesen. Igaz ez videókártya de lényeg ugyanaz. Úgy értem a logika mentén a karinak látványosan rosszabbul kéne teljesítenie.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Simi37 #30889 üzenetére
A SoC VRM mondjuk pont beleszólhat a dologba.
Az AB350M Pro4 VRM-je 3+2-es, eleve nem túl acélos, és ha úgy van bekötve akkor lehet a SoC nem megfelelő egyenletességgel kapja az áramot, mert a VRM sem 8, hanem csak 4 érintkezőt tud használni.Én sem vagyok benne biztos, de azt semmiképpen sem lehet kijelenteni, hogy biztos nincs hatása a RAM OC-ra. Ahhoz látnunk kéne a lap kapcsolási rajzát.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
senior tag
válasz Cingáriusz #30888 üzenetére
Hát próbáld meg bedugva és minden kétely elszáll.
-
Dragon3000
veterán
Szerintem semminyire, de ha zavar a dolog vehetsz hozzá átalakító kábelt és megvan oldva, de inkább csak a nagy fogyasztású oc-zot prociknál van jelentősége, a stabilabb feszültség miatt.
-
Simi37
őstag
Határozottan kétlem, hogy az 1x4 pin lenne az oka. A memória amúgy is a 24pin-ről kapja az áramot. A bekarikázott rész kizárólag a cpu és a soc VRM-et táplálja.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
-
törölt tag
Hát őőőő izéééé, 2 modullal rendben van minden, ellenben 4 modullal : 4X8GB G Skill TridentZ RGB F4-3200C14Q-8GTZR ( B-Die ) egy rakás szar a Ryzen, nem is értem miért gyártanak hozzá 4 DIMM-es deszkákat, teljesen felesleges, ameddig ezen nem reszelgetnek sok ok nincs bambán és boldogan vigyorogni egy AMD-s konfetti eső alatt.
-
Pakmara
őstag
Ryzen 1600-al használok 3200-es ramot 3000-en. Minden gond nélkül. 3200-n hibát dobott, xmpt belőve 3000-re visszavéve megy simán. Előző 2*4-es kitemmel is hasonló volt. Ott végül sikerült 3200-re belőni de sok ideig tartott megtalálni. A jelenlegivel nem volt kedvem annyit bajlódni uh maradt 3000-en.
-
NandoXXL
senior tag
válasz SyMbioTe #30880 üzenetére
Neked se jött át hogy már az első hozzászólásban oda tettem 2933 oc, onnan kezdve pedig hogy topikban 3000-es órajelekről beszéltek, és én kiírtam az órajel mellé oc, feltételeztem hogy átjön hogy oc-nak számít. Figyelmesen olvasni, értelmezni már nem divat.
Innen rajtatok múlik mit ajánlotok, a gyártói kompatibilitási lista az ami után garanciális cserét kérhetsz ha valami nem működik együtt a specifikációk szerint, ezt vállalja a gyártó. A gyártói ajánlást 2933, pedig illik tiszteletben tartani, ha már úgy is sok gond volt 3000-es órajelekkel, és szakmai cikkek magyarázzák miért. A legáltalánosabb, stabilabb órajeleket kellene ajánlanod oc mellé is. Sokan bepöccintik 3 Ghz, nem megy csak 2667, eszükbe se jut 2933, de azt is alap időzítéssel kéné próbálni jedec. Utána lehet finom hangolni. Plusz memtestet lefuttatni pendrivról, valóban stabil e.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
válasz Cingáriusz #30881 üzenetére
Sajnos ez tényleg crapshot volt az 1000-es Ryzeneknél.
Nálam végül 3066@16-16-16-36-on maradt a RAM, a CL14-es beállítással már hibát dobott a memtest.
CL15-re meg nem reagált, CL16-ra állt be helyette.
Majd még kisérletezek vele kicsit.Egyébként nálam a memtest pl. nem tudta rendesen kiolvasni az éppen aktuális beállításokat, mindig 2133MHz-esnek jelentette a RAM-okat, a JEDEC szabvány szerinti beállításokkal és értékekkel.
Üdv, pengwin
-
Dragon3000
veterán
válasz Cingáriusz #30881 üzenetére
Az első szériánál 2666 felett oc-nak számít, amire nincs garancia, hogy menni is fog, lehet, hogy olyan procit fogtál ki, aminek ennyit tud a memóriavezérlője vagy az alaplappal nincs kibékülve vagy a ramokkal.
-
őstag
-
Ármester
válasz NandoXXL #30855 üzenetére
Nem teljesen jött át a mondandóm lényege.
Ahogyan palfitom írta, ha ebből indulnuk ki, a hivatalos támogatása 2667Mhz a Ryzeneknek (1. gen), efelett minden tuningnak számít, a 2933Mhz, a 3000Mhz és a többi is.
Pont feletted kettővel írták, hogy friss BIOS-al, 3000-ren megy a ram simán.
Én továbbra is csak azt mondom, hogy ne terjesszük azt, hogy nem mennek az első genes Ryzenek mellett a ramok 2933Mhz felett, mert nincs így.
+ amit linkeltél, az egy gyártó a sok közül.Viszont én itt be is fejezem, nem szeretnék túlzott off áradatot.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Pokesz007
senior tag
válasz NandoXXL #30825 üzenetére
Szia
Akkor az én memóriám nem is 3000Mhz-en megy ? 2017 November óta megy. Játszok is vele,de még nem fagytam ki,vagy ilyesmi. Automatán állítottam be neki. Nem kézi időzítésekkel.
G.SKILL RipjawsV (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGBLehet elértettem valamit,amit írtál,akkor Sorry
3000 nem működik Ryzen alatt a cpu sajátossága miatt, játszani 2933-nál időzítésekkel lehet,
Valamit,akkor én nem veszek észre,ami rend ellenesnek kéne lenni ?
[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
GAbre
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
ezt most mertem a kedvedert.
mondjuk nemakarom szetkapni a gepet, mert 4x8GB van, de ebbol csak ketto azaz a fele Aegis.
mentsegemre szoljon, hogy 2933 es az idozitesek inkabb az Aegishez vannak love, mert a masik kit az valamivel jobb, es igy stabil. de az talan latszik, hogy jobb eredmenyeknek kellene jonniuk. foleg a latency tunik magasnak nalad.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
GAbre
veterán
válasz hokuszpk #30873 üzenetére
Nem tudom,mit próbáljak rajta,ha jobb időzítéseket látsz a képen,mint a gyári.
És mint mondtam,én azért vettem ilyen memóriát,hogy tuning szempontjából kicsit tovább nyújtózzak".
Nem akartam sokat,csak 3200-őt tudjon legalább,vagy 3000-et jobb cl-ekkel.
De 3133-al se indult el,hiába raktam be a gyári,vagy rosszabb időzítéseket.
Mint mondtam nem fogok ráfizetni,arra,hogy legjobb esetben is ugyanolyan memóriáim legyen,mint most ahogy megy.
Azért köszönöm válaszod(válaszaitok).[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz hokuszpk #30871 üzenetére
Benn hagytam,H lássam a különbséget.
Nem kell ugyanaz, sőt,mint mondtam,maradt volna,ha lenne benne tuning.
És többször mérés után is maradtak kb ezek az értékek.
De minek cseréljék le 1 kocsit és fizessek rá 1 kicsit kevesebb pacisra?(Leszámítva,H 1 új kocsi nyilván jobb)[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Cingáriusz #30867 üzenetére
húha, ez is szép kis dobozka...
Oké, ez egy teljesen legitim érv.
(#30868) GAbre
Hát szerintem ha gyárilag 3000MHz-es egy RAM, akkor alacsonyabb időzítésekkel legfeljeb alacsonyabb órajelen fog menni.
Egyébként a sávszélességet én sem értem, hogy miért csökkent, bár szerintem ilyen mértékű eltérés miatt nem kell a falnak menni.A 3000MHz meg a CPU/IMC szemszögéből mindig tuning lesz, hiába 3000MHz-es gyárilag a RAM... vagyis lutri így is, úgy is. Ha stabil volt a 2400-as RAM 3000-en, akkor én megmaradtam volna annál. Főleg, hogy az Aegis azért "belépő kategóriás" RAM, azon nem szégyellik cserélni a RAM chipeket verzióról verzióra... és ez még a Ripjaws-ra is igaz. G.Skillből talán egyedül a Trident Z és Flare X RAM-ok kapták ugyanazt az IC-t.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Dragon3000
veterán
Attól, hogy ugyanazokra az értékekre állítod még nem fogja ugyanazt tudni a ram, mert nem mindegy milyen chipekkel van szerelve, ami a 2400nak jó volt az lehet, hogy az aegisnek nem fog tetszeni. Amúgy ennél szerintem az xmp profillal is többet kellene hoznia.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
válasz Cingáriusz #30863 üzenetére
Miért nem dugjátok be a tápcsatlakozókat?!
Nem az a lényeg, hogy többet fogyaszthat vele a CPU, hanem az, hogy simább tápellátást kaphat.
Dugd csak be a tápcsatlakozót... nem hiszem, hogy ezen a problémán segíteni fog, de dugd csak be.Egyébként nem véletlenül nincs garancia az OC mértékére.
(#30865) GAbre
Miért váltottál azonos specifikáciojú RAM-ra?
Nem lehet, hogy van más eltérés a kettő között, pl. másodlagos időzítések, vagy pl SR-DR?Egyébként ha te kb. 2ns késleletetést és ennyi sávszélességbeli eltérést észreveszel, akkor emelem kalapomat.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
SECTORnooB
addikt
válasz Cingáriusz #30863 üzenetére
Nem lehetséges, csak ganyé az IMC, ezért nem megy.
-
őstag
Lehetséges, hogy azért nem tudom 2666 felett járatni a ramokat, mert az alaplapon lévő 2x4pin tápcsatiból csak az egyik van bekötve? Eddig ezzel nem volt semmi gond így.
-
GAbre
veterán
Kicsit csalódás eleddig a g-skill memória.
Ugyanazon beállítás mellett 5-15%-al gyengébb szintetikus tesztben,mint ballastic memóriáim. :S
Most meglátjuk mit lehet kihozni belőlük.Avatar
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Na mit szoltok az uj Ryzenhez? MAr kiderultek az orajelek, a magok szama, stb. legalabbis a 3700x rol,es a 3800x rol
-
Dragon3000
veterán
Mi ajánlott és mi nem kérdésre annyit reagálnék, hogy általában a gyártók azt ajánlják, amit a jedec szabvány megenged, az 1000-res szériánál a 2667MHz-es ramot, míg a 2000-nél a 2933-at és a 3000-nél a 3200-t fogják, mert oc nélkül addig kezelik a cpu-ban lévő memóriavezérlők.
-
válasz Cingáriusz #30839 üzenetére
Eddig az XMP profil beállításaival használtam a RAM-okat alacsonyabb órajelen, de tegnap elkezdtem állítgatni az időzítéseket.
Az XMP profil 3200MHz@16-18-18-36
Amit teszteltem:
3066MHz 16-16-16-36-os időzítésekkel stabil a memtest alapján.
3066MHz 14-16-16-36-on van most a RAM. Ugyan ezt már nem volt időm tesztelni, de úgy néz ki menni fog.Mi a topikban a tapasztalat az időzítések és az órajel hasznosságáról? Mikor éri meg egyiket beáldozni a másik oltárán?
Egyébként CMK16GX4M2B3200C16-os Corsair RAM-okról van szó, Hynix chipekkel.
Üdv, pengwin
-
palfitom
félisten
A TG szakmaiságát kár megkérdőjelezned. (Főleg a hozzászólásaid szakmaisága alapján nem kellene...)
"Kérlek mutasd meg hol támogatott ajánlott 3000-órajel.." - Sehol. Viszont Ryzen 1 esetén (amiről Te beszélsz) a 2933 sem, hiszen natívan 2667 MHz támogatott, e fölött minden tuningnak számít, amiket senki sem garantál...
(a Zen+ támogat natívan 2933 MHz-et, de az másik topik)"mutassatok jobb eredményeket " - Nem hinném, hogy bárkinek is bizonygatni kellene bármit számodra...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
NandoXXL
senior tag
válasz SyMbioTe #30852 üzenetére
Ok, értem. Topik gazdaként gyártók által a nem támogatott, kimondottan problémásabb órajelt ajánlod. Természetes hogy ezt az órajelet írja be mindenki, mindenféle figyelmeztetés nélkül. Amit az előzőben linkelt leírásban kifejezetten nem ajánl a gyártó. Szakmailag mindig tud ez az oldal újat mutatni. 2933 MHz azért lenne lényeg hogy mindenki elérjen egy stabilabb órajelt kevesebb panasszal, fogalmuk sincs sokaknak hogy a Ryzen ilyen háklis, miért is lenne, nem ez a dolguk, de itt elvárható lenne legalább a topik gazdától hogy szakmai legyen. Kérlek mutasd meg hol támogatott ajánlott 3000-órajel..
Minek sajnálkozol? Nem számít sebesség szempontjából hogy 2933 MHz vagy 3000 MHz, be tudjuk állítani az időzítéseket hogy gyorsabb legyen a rendszer, nem gond 2933 MHz órajel beállítása sem. Persze 3000 az egy kerek szám, a 3200 még nagyobb, kíváncsi vagyok milyen időzítésekkel használjátok.
Ha ennyi itt a spíler, nem gyári órajelekkel, mutassatok jobb eredményeket (kategóriában 460-560/480-580/1060) rizsával (ez a része legalább érdekes). Aki előttem lesz a listán, vagy hozza a furmark pontokat 480/580-al az előtt emelem kalapom
http://phtoplista.interact.hu/
3dmark
RX 560
[link]RX 580
[link]GTX1060
[link]Furmark
[link][ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Tommee
aktív tag
válasz Cingáriusz #30850 üzenetére
A Bios-on is múlik: nekem Asrock A320m lapban régi verzióval a Gskill Aegis 3000-es Ram xmp profillal csak 2933-al indult és fagyott vagy újraindult. Csak 2133-on volt stabil,a kettő között nem próbáltam.
Felfrissített BIOS-al már xmp 3000-en stabilan ment, még 3200-on is! -
Ármester
válasz NandoXXL #30837 üzenetére
"Tele van a net hasonló problémákkal, olvasd el miért van és akkor megérted"
Akkor miért van, hogy itt a fórumon is jópár embernek pörög 3000Mhz-en a ram
Nem azt mondtuk, hogy minden ram minden körülmények között menni fog. Hanem, hogy nem lehetetlen elérni a 3000Mhz-et. Az, hogy ti pont ilyen finnyás procit fogtatok ki, nem tudtok mit tenni, ez van. Nálatok nem megy, akkor az nem azt jelenti, hogy senkinél sem.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Cyberbeni
addikt
Nekem Gigabyte GA-AB350-Gaming + PATRIOT 16GB Viper 4 DDR4 3200MHz CL16 KIT PV416G320C6K + 1700X mostmár gond nélkül megy XMP profillal. Tavaly év elején vettem, akkor még néha meghalt, de azóta a BIOS frissítések megoldották, hogy stabil legyen.
-
őstag
-
Kolbi_30
őstag
válasz NandoXXL #30830 üzenetére
Akkor nálam valami anomalia lehet, mert első héten belottem az Intel validalt ramok xmp profilját 3200ra az első Genes procimmal, és azóta hibamentes én működnek.(3000 is működik, ha hazaértem csütörtökön képet is rakok fel róla)
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
őstag
-
varmi2
nagyúr
válasz Cingáriusz #30846 üzenetére
Akkor a biosban nézd meg mennyi, mert fontos a memoria vezérlő miatt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
őstag
-
őstag
A Ryzen 2600-asnak mi a tuningpotenciálja, feszemelés nélkül?
-
varmi2
nagyúr
válasz Cingáriusz #30820 üzenetére
-
őstag
-
őstag
-
NandoXXL
senior tag
válasz Cingáriusz #30839 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MegalodonS #30833 üzenetére
"Most mar csak a tesztekre kell varni es en is arra varok,aki nyer azt veszem meg "
ha van penz lovera, tegyel ugy.
amugy meg javaslom vedd figyelembe az ar/ertek aranyt, pl. hamarosan kiderul, hogy abban a $499 / 8/16 5Ghz vagy a $499 12/24 4.6Ghz a nyero.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Cingáriusz #30827 üzenetére
"ha manuálisan átírom az első értéket 15-re, akkor is 16-al indful el. Erre valami ötlet?"
semmi extra, anno kiderult, hogy az elso generacios Ryzen valamiert nem mindig szereti a paratlan CL erteket, es ezert alltija at a lap.
[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
válasz palfitom #30836 üzenetére
OK, gyere át hozzám, és állítsd be az én gépemet vagy szomszéd gépét 3000MHz ram sebességre. Ha sikerül kapsz egy üveg házipálinkát, ha nem sikerül veszel nekünk 1-1 üveggel. 1700 és 1600 proci,(Asus) 370 és (Gigabyte) 350 a chip készlet. Ram eltérő típus gépenként dualban. Tele van a net hasonló problémákkal, olvasd el miért van és akkor megérted. De az ajánlatom áll, előtted a lehetőség.
Ez a többikennek szól értsék miről beszélek, 3000Mhz nem támogatott (a részletekért irány a net ):
[link][ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz NandoXXL #30830 üzenetére
Jajj.
Megnyugtatlak, nem 1, nem 2 Ryzenes gépet raktam már össze, és nálam sem volt még gond a 3000 MHz-cel.
Igen valóban, a Ryzen 2. generációja (Zen+) 2933 MHz-et támogat natívan, de ez nem azt jelenti, hogy magasabb (akár 3000) órajelen nem működik!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Whysperer
addikt
Én meg azt várom amikor a vásárló nyer. most Nekem i7 4770k-m van ,de Jelen állapotban kérdés nélkül Ryzen veszek. Menő lehet ,hogy a 9900 8/8-ba annyiba kerül mint a 8/16 . nekem már ezen a ponton eldőlt melyiket veszem majd. 90% multithreading-t használok. Nekem ,ha renderben jobb lesz a Ryzen akkor ár/érték arányban AMD-s leszek.
Amúgy ez gyári hűtéses adat , vagy ezeket valami erősebb hűtővel produkálták? Mármint ,ha veszek rá egy Noctua 15-t rá. Akkor is ez a vége a CPU-nak? Csak azért kérdezem, mivel ,ha még ennél is erősebb akkor az ár diffenciából erős hűtés is lazán futja
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
NandoXXL
senior tag
Ha már tuningot írtál előtte:50000Ft a Ryzen 1700 8 mag kb. 3,8-4,1 GHz köré húzható (fogyasztás, melegedés, stabilitás fügvényében), 30000Ft 370 chipkészletes minősgi lap. Ez így 1800x szint, oc fügvénye. Számold ki mennyire jó az új ryzen, meg az intel ár érték arányban.
-
MegalodonS
őstag
Azert erre az intel is lep,ami nem kis harcot eredmeneyez !!
Ugye itt az Intel valasza
Intel Announces 8 Core i9-9900KS: Every Core at 5.0 GHz, All The Time
Most mar csak a tesztekre kell varni es en is arra varok,aki nyer azt veszem meg
AMD Ryzen 3000 Announced: Five CPUs, 12 Cores for $499, Up to 4.6 GHz, PCIe 4.0, Coming 7/7
[ Szerkesztve ]
-
enemi
senior tag
válasz MegalodonS #30831 üzenetére
Nem saját magának... Mint ahogy egy másik topikban írták:
"Szerintem AMD-nek nem az a célja, hogy húzott 1800x-ről váltsanak az 3000-es szériára, hanem inkább régebbi intel rendszert már ezzel frissítsenek."[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
En most akarok valtani (i7 3820 -rol AMD Ryzen 7 1800X vagy AMD Ryzen 7 2700X tunningolt lap+proci+ram+huto!!
A mai napon a bejelentes eleg durvan meglepett.En ennek csak orulok,de amit az AMD csinal az eleg furcsa,hiszen sajat maganak allit konkurenciat
Dr. Lisa Su at Computex 2019: AMD Keynote Live Blog (10am TPE, 10pm ET, 02:00 UTC)
Akkor julius 7-ig varok, ami vasarnapra esik es az AMD-t nem erdekli mert akkor adjak ki
[ Szerkesztve ]
-
Ha már vastag betűvel írsz, akkor legalább ne írj csacskaságokat.
Az AM4 legbonyolultabb problémáját egyszerűsíted le, túlságosan is. Valójában az elérhető órajel függ alaplaptól, RAM chiptől, IMC-től, időzítésektől, feszültségbeállításoktól... és ezek megfelelő együttállása esetén lesz első generációs Ryzennel is 2933MHz feletti RAM OC-d. Nem véletlenül árultak Ryzenhez 3466MHz-es RAM kiteket is, már nem sokkal a megjelenés után.Nálam is megy 2*8GB DR RAM 2933/3000/3066/3133 MHz-en az XMP profil beállításaival, e fölött nem bootol a gép.
Üdv, pengwin
-
palfitom
félisten
"3000 nem működik Ryzen alatt a cpu sajátossága miatt" - Ez nem így van, sokaknál működik a 3000 MHz!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
őstag
Ezt még kipróbálom, hogy 2933-on játszom az időzítésekkel.
Ami még érdekesség, hogy a ram gyári késleltetése 15-15-15-15-35 3200-on, ezt természetesen 2666-on is hozza. A lap viszont 16-15-15-15-35-re lövi be, és ha manuálisan átírom az első értéket 15-re, akkor is 16-al indful el. Erre valami ötlet?
-
senior tag
válasz Cingáriusz #30818 üzenetére
Nekem pl a 2018/03-as biossal jobban megy, mint a legújabbal. (MSI B350m lapnál)
Simán ment 3000 MHz-en a GSkill Aegis, az új biossal pedig csak 2800-on stabil. -
NandoXXL
senior tag
válasz Cingáriusz #30815 üzenetére
DDR4 ram: 2933!!!!!!
LEÍROM 2933 támogatott OC beállítás (tuningnak számít), 3000 nem működik Ryzen alatt a cpu sajátossága miatt, játszani 2933-nál időzítésekkel lehet, 3200 pedig 2xxx procikhoz javasolt.
Nem neked szólt a vastag betű, a többieknek hogy észre vegyék. Jó lenne módosítani egyértelműen az összefoglalót, kiemelve memória beállításokat, kompatibilitást.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz Cingáriusz #30821 üzenetére
Az SoC-nak min. 1V kell és a ramoknak is 1.35V.
-
válasz Cingáriusz #30821 üzenetére
Parasztosan megfogalmazva a SoC Voltage az uncore részegységek feszültsége, pl. a memória vezérlőé.
Balról a második fülön lehet állítani a BIOS-ban, a CPU OC és az XMP profil állítás között van középtájt.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Picco
addikt
"Soc az a magfeszültség?" majdnem, chipset fesz ha jol tudom, lehet lehet hogy infinity fabric-hoz is kotodik.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
őstag
Sajnos 2666-nál nem hajlandó nagyobb beállításon elindulni a gép, akár XMP-vel, akár auto módban próbálom a ramokat.
-
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz Cingáriusz #30818 üzenetére
Amit Varmi is kérdezett, mennyi a SOC fesz? Megvan a min. 1V ?
Ha 1.1V SoC fesszel sem 2667 fölé próbáld meg manuálisan az XMP profilt nem használva. Beállítod a 3200Mhz-et és 1.35V-ot a ramnak a memória időzítéseket pedig hagyd auto-n.Nálam sem ment 3000-en az 1600 és X370-Pro mellett a G.Skill Aegis XMP-vel csak ahogy fentebb irtam. Ennek oka valszeg hogy XMP profil Intel rendszerekhez van validálva.
-
őstag
-
Kolbi_30
őstag
BIOS frissítés?
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
varmi2
nagyúr
Mennyi a soc feszültség? 1-1.1V között legyen.
-
őstag
Sziasztok!
Asrock AB350M Pro4 alaplap + Ryzen1600X
Raktam bele 2x8GB G.Skill Ripjaws V 3200-as ramot, beállította magát 1.35V-re, ahogy a gyári értéknek kell lennie, belőttem 3200-ra, utána 3000-re, de egyik módban sem ad képet a gép. Visszaállítja 2133-ra és csak úgy indul el. 2666-on elindul, amit a Ryzen gyárilag támogat.
Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz Cingáriusz #30813 üzenetére
Igen, 2004-ben jelent meg Szerintem is jól néz ki, ezért is vettem meg kemény 8K-ért tavaly és mert full alu(ötvözet) Aztán a fronton kicseréltem a világító Tt feliratot sokkal aktuálisabbra
-
őstag
-
senior tag
válasz Cingáriusz #30810 üzenetére
Azért ez nem Trabantból Ferrariba kategória.
Készíts egy tesztet mindegyikkel (játék közbenit is), kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye. -
őstag
Hétfőn kerülnek be a mostani Kingston HyperX 8GB 2666Mhjz helyére a G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz F4-3200C14D-16GVR modulok.
Nagyon kíváncsi leszek a változásra -
Pakmara
őstag
válasz NdrewSunix #30808 üzenetére
Legyen így..
-
senior tag
-
Pakmara
őstag
válasz NdrewSunix #30806 üzenetére
Aminek ha egy klikkel a végére tekersz akkor már ott is vagy ahol szeretnél
-
senior tag
-
Cseneles
őstag
Hol tudok beáraztatni komplett konfigot?
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest