-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike8212
tag
válasz pengwin #32088 üzenetére
Nyilván mindenki vigyázz rájuk bele értve jómagamat.
The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 970 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !
-
TPimi
csendes tag
válasz pengwin #32050 üzenetére
Ha jól tudom akkor azért is vannak ezek az AF procik, mert fogyóban voltak a 14nm-es node-k, és így spóroltak gyártási költséget és nem rontottak a termék minőségén. De javítsatok ki ha hülyeséget beszélek! És én ebben a konkrét szituációban megértem az AMD-t, hogy nem akart házon belül konkurenciát csinálni a 2600-nak, és inkább csak így szép csendben csinálták az egészet. Meg legalább a saját honlapjukon feltüntették, hogy létezik, ha nem is a főoldalon.
De mint mondtam megértem a te álláspontodat is. -
Mike8212
tag
válasz pengwin #32048 üzenetére
Majd egyszer , ha lessz időm...most is kint kéne tevékenykednem...asszony már szólt... Nem nagy dolog. Találtam egy 8 hőcsöves 775 - ös valamit CPU hűtő lehetett fénykorában. Sűrű lamellás sok elhajlott volt. Érintkező felület tükör fényes. Ez igazából hátrány CPU csere , vagy kivétel közben - mert rátapad. Légmentesen van a 2 alkatrész a hővezető pasztával " összekapcsolva ". Raktam rá egy jó kis hűtőt , találtam egy AM3? FM2? - es proci rögzítőt , és felraktam. 4.0 GHZ - en sajnos nem stabil 58 C maxon. Szerintem a PSU lessz a gyenge láncszem. Vagy , hogy nem tudom a VCORE - lejebb vinni. 1.4 V sztem sok.
[ Szerkesztve ]
The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 970 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !
-
TPimi
csendes tag
válasz pengwin #32035 üzenetére
Abszolút egyetértek Veled. Viszont egy mezei felhasználót aki nem néz utána csak leveszi a polcról nem ér hátrány. Azt kapja amiért fizet, vagy jobbat. Ez nem olyan mint ami volt Nvidia oldalon a 1030 ddr4-el. Viszont marketing oldalról én sem értem ezt az egészet. De mi jobban jártunk mintha csak szimplán nem gyártanák az 1. Gent
-
palfitom
félisten
válasz pengwin #31119 üzenetére
Mert a sűrűn változó feszültség jobban terheli a hardvert (proci, VRM).
Egy normális, fix feszültség egészségesebb szerintem is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Stonerice
őstag
válasz pengwin #31085 üzenetére
Sajnos nem tudok a részletekig beleméjedni. Mivel nincs nálam mind a 2 konfig.
"DE" ha a mentést átküldöm neked akkor szerintem nálad sem lesz 40 fölött ezzel a beállítással.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz pengwin #31041 üzenetére
a 970 gyakran 30-és 50% körül teker, míg a ram kihasználtásg 9-11 GB között van. Ami el szokott fogyni az a 4GB Vram. Havernak gtx 960-a van. Meglátjuk ha megkapom a méréseit 8350Kval.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
senior tag
-
badxgirl
aktív tag
válasz pengwin #30976 üzenetére
Cooler master hyper 212 led turbo a hűtőm.
Nyilván ha a vrm nyűglődik azt azért észreveszem. Inkább az izgat meddig lehet elengedni a procit? Van aki azt mondja 75-80 fokig is elengedi mert a gyártó 95 fokot ad meg maxnak. Van aki 65 fokon már szereti megfogni. Nagyon eltérőeket olvasok.
Másik hogy amit ezek a progik kiírnak az mennyire valós? Valahol egyszer olyat is láttam talán, hog cpu diode, ott magasabb fokot írt valamennyivel mint simán a procira csak nem tudom hol láttam... -
nuke7
veterán
válasz pengwin #30914 üzenetére
na ilyen két kattintásos cucc nekem nincs
és nem tudom állítani sehol FID/VID értékeket ....
Viszont az ai suite 3-ban volt ez az dual intelligent processor 5 nevű program, azzal be tudom lőni fix 4ghz-re viszont akkor amikor nem használom, nem vesz vissza... erre van esetleg valami megoldás..?https://youtube.com/user/nuke7
-
senior tag
-
Simi37
őstag
válasz pengwin #30894 üzenetére
Mondjuk b350m pro4 nem szerencsés lap úgy magában sem. Olyasmi rémlik, hogy elég sok volt a problémás darab. Nekem ha instabil a ram akkor egy firefox indításnál kéket kapok, vagy ha nem akkor random bezáródik 1 percen belül. Ha meg annyira elállítom néha a windowsig sem jutok. Szerintem 4 pinnel is tudnia kéne bootolni/böngészni ha a ram nem instabil/az imc nem kevés függetlenül attól, hogy 4 vagy 8 pin.
Nálam egyébként az sem mindegy, hogy melyik slotokba teszem a ramot pedig T-topológiás a bekötése a ramslotoknak.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Simi37
őstag
válasz pengwin #30892 üzenetére
Megmondom, hogy ez miért nem igaz. Az első genbe lapban és imc-ben is előfordult, hogy nem bírta. Nekem Hero-ra 1+ év után jött ki olyan bios amivel 2933 helyett 3200on tudom járatni a ramot. Másrészt alacsony terhelésen bírnia kéne. Persze nem szerencsés de nem feltétlenül okoz problémát.
Der8auer csinált egy videót, elkezdte elvagdosni a vidkarit tápláló kábeleket amíg lehetett. 2x8pines kari és a végén már csak 1-1 db 12v vezeték ment a 8 pinekben a 3 helyett, de még úgy is működött probléma mentesen. Igaz ez videókártya de lényeg ugyanaz. Úgy értem a logika mentén a karinak látványosan rosszabbul kéne teljesítenie.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz pengwin #30793 üzenetére
keresztlanyomnal is olyan bios van a lapon, ami kb. 2 napig volt fent az Asrock oldalan, aztan levettek.
en meg nemrohantam at, hogy ezzel valami nem smakkol, es frissitsunk ; nagylany, ismeri a szolgalati utat, majd szol, ha fagy a gep, vagy valami nemstimmel.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
őstag
-
palfitom
félisten
válasz pengwin #30787 üzenetére
Nem csak a verziószám, de a késleltetés is kellene, mert anélkül sincs jó válasz...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
őstag
-
őstag
-
--Disztroj--
senior tag
válasz pengwin #24796 üzenetére
Elvileg az újabb szériás változataival voltak bajok, de valóban rengeteg oka lehet annak, ha egy gép fagy.
Specikben pont ezt látom én is, ráadásul még +borda is van más, akár drágább lapokhoz képest. Egyetlen baja, hogy módfelett ronda, úgyhogy majd beszerelés alatt csak akkor nézek oda, ha nagyon muszáj #firstworldproblem
A szoftverei és biosa számomra eléggé rendben van. Intel vonalon Asrockról jöttem Rizsálni és ez lett volna a befutó, csak a többcsatornás hang miatt lett szimpi az MSIA jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
válasz pengwin #24694 üzenetére
Gyári alapfesz, OFFSet Mode és + fesz van megadva (pontos értékre nem emlékszem, asszem 3.-ik + érték van alkalmazva, mert 2.-ik + értékkel még GTA 5 alatt megfagyott a gép, aztán 3.-ik + értékkel már minden jó) de azt a gép szabályozza ahogy néztem. A fesz (CPU) beáll. rész sokat változott 3401 BIOS ver. képest (és korábbi beáll.-ok jobban, egyszerűbbek voltak (szerintem)
Ja és itt van, konkrét feszt (indulásnak) nem lehet megadni, értéket nem lehet beírni (sehova) a CPU -nak és csak OFFSet +/- amivel lehet játszani...
1.40x +- amit ad neki és másik képen már csak 1375mV van / látható (na e ilyen..érdekes dolog)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pilu85
őstag
válasz pengwin #24519 üzenetére
köszönöm. akkor kicsit odakamuzza a hőfokokat az amd. a ramokkal próbálkozom.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
-
OutSider17
senior tag
válasz pengwin #12133 üzenetére
Szervusz!
A kolléga kicsit elgondolkodtatott effelől.
Szerinted is gáz ha az 1.2V-os ramokat 1.3 / 1.35 volttal hajtom?
Fagyás nem volt még miatta és hűvősebb is mint 2400Mhz/ 1,2volttal.
Igaz élettartam garis, de inkább nem próbálnám ki hogy milyen a garanciális ügyintézésea Kingstonnak!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
atenza
senior tag
válasz pengwin #12121 üzenetére
Jól van nem kell rögtön önkéntes rendőrködni, azért engedd meg hogy én is leírjam a véleményemet, vagy netán ezen a fórumon csak neked szabad bármit is írni?
Különben sem kurvaanyázott senki sem, és nem is az volt a lényeg hanem hogy megosszam azt a tapasztalatot hogy akár egy legolcsóbb 2133mhz-es ram is jó lehet 3000Mhz-re. És igen, tapasztalat alapján, nem légből kapott infókkal h ha már dual rankes akkor nem megy csak max 2667Mhz-en.
Amúgy meg, nem a gyári értékein nem megy, hanem egyáltalán nem megy, de ugye ahogy írtad, láttad meg értetted is amit írtam...
(#12122) wsanyi:
ezt nem tudom miért nekem címezted, nem én kérdeztem
[ Szerkesztve ]
-
atenza
senior tag
válasz pengwin #12108 üzenetére
Igazán megnézhetted volna mielőtt ilyet írsz, honnan tudod ha még ki sem próbáltad? Jó lenne ha legközelebb előbb magad ellenőriznéd le mielőtt állítasz valamit ilyen biztosan.
A fury ami most itt van nálam kölcsönben, 32GB KIT vagyis 2×16 2133Mhz és dual rankes! és megy 2933-on, szóval itt megbukott az amit írtál.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz pengwin #12089 üzenetére
Köszönöm, ez egy részletes válasz és leírás.
Annyit kérdeznék még hogy x vagy sima?
Procihűtő ígyis úgyis cserélve lesz (Dark rock 3 pro-ra).
Mindenhol azt olvasom hogy ha az ember tuningol nem érdemes az x-eset megvenni..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
tomaszka88
aktív tag
válasz pengwin #12037 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Csak úgy kíváncsi voltam lenne-e értelme az X370.nek, mert először B350-est néztem ki. Az 1600-as Ryzen is jó nekem, csak én felszeretném húzni 3,6ghz, és játszani is szeretnék vele, így is elég a gyári hűtő? Mennyi hőfokra megy fel így ? Illetve milyen hűtő felelne meg hozzá ?
-
ViZion
félisten
válasz pengwin #12040 üzenetére
+1
ITX-et meg ne is említsd. Sőt! Ha valami, akkor a Ryzen a legalkalmasabb jelenleg combos kis vas készítésére. De amíg 1150/1151-ből vannak TM-ITX, Mini STX (~15×15 cm) deszkák is, AMD oldalon semmi. Gondolom az APU-kkal jönnek majd, ezzel biztattak.
Az sem segíti az eladásokat, h ár-összehasonlító oldalakon nem jelennek meg az ITX lapok (jeleztem nekik, de le is szarják), csak névre keresve adja ki őket. Ahol van egyáltalán.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
M@cika
őstag
válasz pengwin #12022 üzenetére
Nekem is ilyenek vannak (lap+RAM)
Nyilván a QVL lista íróknak sincs végtelen idejük, hogy minden memóriát leteszteljenek. Esetleg a felhasználók bővíthetnék a listát "magánszorgalomból"
Nyilván, ha valami benn van a listában az tök jó, de azért mehet szépen egy RAM akkor is a lapban, ha épp nincs benne a listában (szerintem)Amúgy jó lenne tudni, hogy miket kell/érdemes állítgatni a CPU-hoz meg a RAM-hoz a BIOS-ban, mert temérdek beállítás van és a többségéről sejtelmem sincs, hogy mi a fene az... :-(
Leginkább addig terjed nekem az infó, hogy feszültség, szorzó/órajel meg időzítés (CL), a többi kínaiNasit a kis fehér medvének!
-
vaakuum
addikt
válasz pengwin #12000 üzenetére
A dual ranknek van valami köze ahhoz, hogy a nyák melyik oldalán (egyik vagy mindkettő) vannak-e a chipek?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
pitiless
senior tag
válasz pengwin #12000 üzenetére
Kettővel nekem is mentek 2400-on (HyperX Fury Black 2400 MHz). Ahogy bekerült a második kit (két lépcsőben vettem a ramot, de ugyanazon gyártó ugyanazon típusú ramjai), elkezdődtek a fagyások. Tegnap volt lehetőségem UEFI-t frissíteni a lapomon (PRIME X370-PRO), de már csak 1866-ra állítottam be a memóriát. 2133-on is kékhalál volt, nekem a ram mennyisége és a stabilitás fontosabb most, mint a sebesség. Ha túl leszek a költözésen, akkor talán keresek valami jobb és gyorsabb ramot.
-
ViZion
félisten
válasz pengwin #11995 üzenetére
Nem tudom mivel dolgozol, nekem grafikai progikra lett 16 GB, pár hétig 24 GB-t használtam, hát semmi nem pakolta tele, PS-t sem izgatta. Talán ramdisknek jó lehet, ha vki virtuális gépen mókol, de arra elég luxus a mai ram árak mellett.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
martin66
senior tag
válasz pengwin #11991 üzenetére
A 4,1 kiváló eredmény, de nem vagyok benne biztos, hogy hoz annyit a CPU. Ha nem húzod a CPU-t, akkor mennyit bírnak a RAM-ok?
Csak azért, mert mondjuk a 4,1 GHz + 2400 Mhz-né lehet gyorsabb konfigot kihozol (akár fps-ben is) egy 3,8 - 3,9 + 2666, 2933, 3066, 3200-al. Talán egy próbát megér. -
martin66
senior tag
válasz pengwin #11959 üzenetére
Tápon SOHA nem szabad spórolni. Mindig minőségit, jó besorolású (minimum bronz, de inkább legalább ezüst, gold) a fogyasztásnak MEGFELELŐ Watt méretű tápot kell vásárolni, ennyi az egész.
(pengwin: Nem neked szólok be, csak sose szabad spórolni a tápon, ilyet nem szabad mondani .)
-
wsanyi
aktív tag
válasz pengwin #11920 üzenetére
Bocsi. Igen, ezt benéztem.
Ezt néztem, és megtévesztett az onboard Graphics kifejezés. Valóban ott van, hogy IGP függő.
Köszi a korrekciót!
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
R3laX
addikt
válasz pengwin #10697 üzenetére
Persze értem, én is azért kis túlzással írtam, h 5 fok különbség, de egyébként tényleg jó lett a gyári hűtő. Ezeken a cuccokon az odafigyelés már nem segített volna. Itt-ott kopás, kis horpadás, oxidálódott már a ház kb . Én is mindig használtan rakosgattam össze a gépet. Beszámít/elad, rádob egy 20-ast, jöhet a jobb stbstb. Most is eladtam az rx 480-at, meg az ivy 3770k rendszert, és lett ez. Közben visszaszereztem egy ugyanilyen Msi kártyát .
-
R3laX
addikt
válasz pengwin #10685 üzenetére
Aha, én szerettem volna már egy szép új tiszta gépet építeni. Elegem lett a zörgő 2008-as cm690 házból, amiben már a második konfig porosodott ventikkel meg a matternhorn rev b-vel. El is passzoltam a nikkelezett hűtőt, már csupa folt volt szerencsétlen , pedig lett vna hozzá am4 kit. Jó ez így most, szép tiszta új minden . Ha lesz egy kis megmaradt lóvé megint, kap egy frankó hűtőt a rendszer.
Szerk.: jó, előrelépés, de most hogy 72 fokon megy húzva, vagy 77, sztem már mind1... legyen akkor 65!
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz pengwin #10679 üzenetére
1600-nál vond le még a hűtő árát, 1600x-nél pedig rakd rá és máris máshogy áll a dolog. Nekem a hűtő teljesen jól jött, mivel hirtelen nem akartam még a hűtőre egy +15-20 ezret költeni(egy olyan hűtő ára kb, ami tényleg megéri az árát és nem csak egy kicsivel jobb mint a gyári). A proci pedig most is 80 fok alatt marad 3.8-on, még a legagresszívebb gémben is(28 fokos szobában ). Még a fractal design celsius s36-ot nézegetem, de sztem marad a költséghatékonyabb fehér Phanteks PH-TC12DX, csak ehhez lefogató is kéne. Most rákattantam a phanteksre a ház miatt
[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
válasz pengwin #10671 üzenetére
Hay !
Mea Culpa...a magok közötti kommunikációra gondoltam. Ott viszont a memória frekvenciája jobban számít.Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
apa111
aktív tag
válasz pengwin #10461 üzenetére
Az enter magas/két sor magas/ , a bal alt-ra +valamit nyomok nem csinál semmit.Sok probléma van vele ,de nagyon masszív és egy szettben kaptam kis családomtól karácsonyra.Az egér 7200dpi egész gyors játékoknál szuper,meg a minden napi használatban .Sokszor keresem rajta azokat a betűket ami éppen nincs rajta,és akkor meg unom aztán írok mindent csak minél gyorsabb legyek.Köszönöm szépen a segítséget mindenkitől ,hálás vagyok legalább a hosszú íííííí is meg találtam .Kérdés ,hogy mindig majd eszembe jut ha épen ide firkantok valamit az oldalra.Még egyszer köszönöm ,és nem SZEMETELEM tovább ,ezt a oldalt ezzel a jelentéktelen buta kéréssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Total Commander
- Interactive Brokers társalgó
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest