-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Iginotus #29994 üzenetére
hali!
az általad meg adott adatok alapján az DUAL KIT!
vagyis 4db 8GB modulokból áll. CMK32GX4M4C3000C15
ebben az esetben inkább sima KIT-t vegyél ami csak két memória modulból áll.
és ha kell a 16GB akkor csak 2x16GB KIT-et vegyél.
sajnos a Ryzen-nek nem erőssége a 4 modulos használat! sőt kifekszik tőle!olvasva még nem vetted meg ,akkor most csak az Biostar alaplapod van megvéve még?
milyen procival hajtanád?listádban ez a 32Gb verzió van meg de ez modul KIT 2400Mhz menne.
G.SKILL F4-2400C15Q-32GRB 8G DDR4 2400 2400 MHzALZA boltban kiválasztva ezek a 2x16Gb ramok de húzósak az áraik!
ez talán jó lenne mert CL16 verziós
ezek olcsóbbak,ha tudsz akkor páros CL14 vagy a Cl16 vagy a CL18-t időzítéseket válaszd
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz Iginotus #29994 üzenetére
Lehetségesnek lehetséges.
Nekem is ilyen ramom van, v5.30-as ami ráadásul az itteni emberek szerint "határeset". (ez alatti verziószámú nem igazán ajánlott Ryzenhez) Ettől függetlenül én most 3066MHz-en használom 16-18-18-38 késleltetéssel. Tovább nem próbáltam, de lehet majd kísérletezek egy 3200-at ugyan ezzel a késleltetéssel. -
Iginotus
addikt
Van egy Biostar B350GTN Ver. 5.x alaplapom és vennék kettő Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000Mh CMK32GX4M4C3000C15 memóriát. Nincs a kompatibilitási listában, szerintetek menne vele? Lehetséges, hogy CL 16 opn akár 3200 mhz is kijönne belőle?
Szokásos fél napos memteszt nem dob hibát akkor az annyit tesz hogy megy?
Rég csináltam ilyent...Plug and Pray... :)
-
őstag
válasz komi77 #29990 üzenetére
Hidd el alaposan el vannak túlozva ezek a dolgok. Én többféle konfig fogyasztásat is megnéztem fogyasztásmérővel.
Alírasomba lévő linken keresd meg a 1070 SLI konklúziót és megnézheted mennyit fogyasztott húzott procival az SLI konfig. Amúgy teszteltem 2080Ti az 500W táp 80% kihasznaltsagon ment...[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Nekem ez van a gépben:
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZR
XMP profillal megy az első perctől kezdve 3200-on, ma felraktam játszásiból 3400-ra, hiba nélkül megy. Soha semmi varázslás nem kellett hozzá sem a mostani, sem az előző Giga lapomban sem.
Hozzáteszem nálam ez a RAM Hynix modulos. -
komi77
senior tag
válasz BerserkGuts #29985 üzenetére
Egy Gigabyte 650W GreenMax GE-X650A-C1 típusú táp volt az. Mikor vettem - anno - még nem fórumoztam se itt se máshol. Nem is tudtam, hogy milyen különbségek lehetnek tápok szintjén. Ráadásul amikor vettem nem volt éppen olcsó darab. A vétel előtti évben valamelyik külföldi lap nagyon ajánlotta ezt a típus, így esett erre a választás.
Szegény ember kézzel nőz.
-
komi77
senior tag
Szerintem is. Ezért is nem gyanakodtam a tápra. Sajnos be kell látnom, hogy akik a tápom gyengélkedésére gyanakodtak, nekik lett igazuk. Egy alig egy éves Zalman táppal megy most a konfig és röccenés mentesen lehet oc-zni a procit is és a memókat is. Péntek óta még nem volt semmi hiba. Ez gyakorlatilag a táp csere óta van így. A következő lett volna a sorban a vga, de idáig már nem jutottunk el. Illetve biztonságból kipróbáltuk másik vga-val egy röpke órára - semmi gebasz. Az tette be a kiskaput, hogy csütörtökön már default beállításoknál is eldobta magát a gép. Ekkor gondoltam először én is a tápra de csak mint lehetőség. Végül minden kétséget kizáróan ő lett a hibás. Nagyon sok teszt van mögötte, ráadásul már ott tartottunk, hogy kb. tíz perc után dobálta le magát a rendszer a Giga tápommal. Amióta azt lecseréltük gyakorlatilag csak a régi proci visszahelyezéséig volt kikapcsolva a gép. Semmi megingás vagy hiba nem történt vele. Szóval be kell látnom a táp a bűnös. Azt nem tudom mit lehet a régi táppal kezdeni. Van valahol lehetőség átnézetni a tápokat, benne lévő kondikat, esetleg cseréltetni? Vagy nem éri meg. Sajnálnám kidobni, azért nem volt ez olyan rossz még ha nem is ajánlott. Amelyik kihúz kb. kilenc évet ekkora terhelések mellett, az nem lehet annyira rossz - ajánlás nélkül.
-
komi77
senior tag
válasz Dragon3000 #29979 üzenetére
Hát igen, sokszor a hsználtnak nem tudjuk az előéletét. Nekem pár évvel ezelőtt az Fx 8350-es procit húzva egy R9 390-es kártya mellett kiszolgálta ez a táp. Ott csak a vga + 100 watt és a proci is plusz. Akkor még tudta amit kell, lehet mára elfáradtak az alkatrészek benne. Ráadásul pont ezt támasztja alá, hogy egyik napról a másikra a semmiből jöttek a gondok. Az 560-as kari mellé még jó - bár ki tudja meddig. Szerettem ezt a tápot, több nagy fogysztású rendszert ellátott. Mára lehet kifáradt szegény.
-
Bossp
addikt
válasz FuRiONight #29977 üzenetére
Az elemet is vedd ki és tedd vissza . Sot errol bootnal is tudsz pendriverol biost rakni kep nelkul. Azt is siman kiprobalnam
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Johni5
őstag
válasz FuRiONight #29977 üzenetére
Lehet,hogy kaptál egy hibás lapot.Én kivenném a cpu-t azért,és visszatenném még egyszer.Ha akkor se megy,akkor lapos lesz az.
-
FuRiONight
őstag
Ne haragudjatok, hogy ide írok, de nekem is ugyan ez a problèmam:
We tried to built a pc with Asus Rog Strix B450F gaming. Everything seems to work (fans, lights(, but we get no display on the screen whatsoever. There is een yellow light burning continuously indicating some RAM issues? It doesn't blink. RAM is compatible, we know for sure. Tried 2 pieces in all the slots in every combination. Hard to believe that the RAM is dead. What on earth could this be. Does the continuously yellow light means "problems" or means "working fine"
To summerize: everything is in place. Led light RAM is yellow. Nothing on our screen. Heeeeelppp![ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz Dragon3000 #29972 üzenetére
Valszeg ez az a szint amit nem tud stabilan a Gigabyte tápom, ja és lassan 9 éves. Talán ez okozhatja a legnagyobb problémát. Idős, fáradt kondikkal, nem jó hatásfokkal.
-
Sanyi19
őstag
1600X-nél a programok a valós hőmérsékletet mutatják? Vagy ez még mindig úgy van, hogy +20 fokot mutat? Gondolok itt pl. MSI Afterburner, AIDA, Ryzen Master?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Bossp
addikt
válasz FuRiONight #29967 üzenetére
A te lapod QVL listájábna tényleg nicns benne az a típus az enyémben igen... de ettől függetlenül indulnia kellene csak amx alapból nem megy az xmp profil agy nem ismeri fel kicsit állítgatni kell... de alapból 2133 Mhz-en kelleen bootolnia és mennie... Vagy hibás a ram vagy mással van gond és nem a topicban voltak hülyék
-
komi77
senior tag
Nos, igen. A másik konfigban csak egy rx 560 vga van r5 1400-as procival. Oda még elég a most rossznak titulált tápom. A problémás rendszerben az rx 580 vga és r5 1600 proci mellé már gyengusz. A hétvégéneknez a megállapítása. Én sem gondoltam erre de két napja stabil a gépnegy másik táppal.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz FuRiONight #29963 üzenetére
ilyenkor bemelegitesnek mindig megkerdezzuk, hogy "melyik slotban ?"
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Alcsi69
senior tag
Ram topik lett ebből?
-
Bossp
addikt
válasz FuRiONight #29963 üzenetére
Miket próbáltál állítani?
-
Bossp
addikt
válasz FuRiONight #29958 üzenetére
Szerintem ez csak annyi hogy bütykölés nélkül megy az XMP profile for sure... de nem hinném hogy az X nélküli szarul menne... Milyen lapba tetted? Mennyit butykoltel vele?
-
jeni
félisten
válasz FuRiONight #29956 üzenetére
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZRX
AMD komp,világítós és 55000Ft most a bolti ára,megy lefelé.
a Merlinhardver ott egyértelműen kiírja,hogy a végén X van vagyis AMD-re tervezve. Igaz csak 2év garival. optimalizált az AMD Ryzen CPU számáraa smartshop és a drako X jelölésűt ad el.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz FuRiONight #29956 üzenetére
Minden ram kompatibilis vele... Ezt nem is értem hogy érted a kérdés hogy van e egyeltalán difi a kettő között azon kívül hogy rávartak egy AMD kompatibilis plecsnit.
-
FuRiONight
őstag
Illetve ryzen 5 2600x mellè szeretnèk ramot, corsair vengeance pro rgb ès g.skill trident z rgb-t nèzem eddig. 2x8Gb kellene, 3000-3200Mhz CL15-el. Ram-os topic-t hanyagolom, mert sikeresen ajànlottak egy ryzen-el nem kompatibilis ram-ot, grat a topikgazdànak!
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz hokuszpk #29882 üzenetére
Szia! Végig teszteltük a hétvégét minden alkatrészre kiterjedően. Többen is gondoltatok a tápra. Több táp kipróbálása után az egyikkel atomstabil a gép. Így amire kevésbé gondoltam, a táp a hibás elem. Rendeltem is most egy FSP Hyper M 700-ast. Bízom benne, hogy hosszú éveken át jó kis társunk lesz.
Köszönöm a segítséget Neked, Apa111-nek, Jeni kollégának és minden fórumtársnak aki szánt időt a problémámra.Szegény ember kézzel nőz.
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, minden alaplapban lehet húzni a procit? Vagy itt is úgy van mint az intelnél hogy z-s alaplapokban?
Jó gondolom itt más a nevük, vagy itt a sima egyszerubb lapokban is megy?
Bocsi....
Elolvastam az összefogalalot, és kaptam választ a kérdésemre...[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz Pro!Petya #29950 üzenetére
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZR
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZRXés szerinted e között a kettő között érdembeli difi? Mindkettő B-die. Az Xes van AMD hez elvileg de a másikhoz olcsón hozzá tudok jutni.
-
Sanyi19
őstag
válasz Johni5 #29937 üzenetére
Na ez érdekes, csináltam egy cmos resetet, beállítottam 1,35V-ra és mostmár meg megy. Valószínű eddig 1,21v-on ment tényleg és beragadhatott. Köszi!
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
válasz Johni5 #29935 üzenetére
Nálad is a 2-es és 4-es slotba megy csak XMP-vel? Nekem, ha bekapcsolom az XMP-t az belövi 1,35 V-ra, így nem indul be, de ha az 1,35 helyére 0-át írok, akkor átállítja auto-ra és úgy megy. Érdekes mert a bios azt írja ilyenkor, hogy 1,21V-on megy.
-
hokuszpk
nagyúr
tetszik az uj MSI bios.
az R7 1700 -ast 45W tdp limitre allitva -0.0625V offsettel IBTvel kuldve 2.5 - 2.6 Ghz korul fut. Mondhatni mukodik a korlat. igy az eddigi tuningprobalkozasaim utan viccnek tunik a 38 fokos VRM.ami a felfele skalazast illeti, ez az anno 109 fokon lekapott motherboard homerseklet
ami a kiserletezesek soran elerte a 118 fokot is.... ( arrol epp nemtalaltam screenshotot )
nos most 104 fok fole nem tudtam vinni, es nem azert, mert kint zima van ; eleg jo a szobafutes.
pluszpont, hogy gyorsult is, 173 helyett 178 Grops lett allcore 3.7 Ghz -n a teteje. ( az 'edc relaxed throttling' engedelyezese nelkul )
az meg a hab a tortan, hogy ujra mukodik a windowsban a reboot amikor letiltom a HPET-et.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Összeraktam magamnak egy Ryzen 5 1600X-es gépet. ASRock AB350 Pro4-be került(5.40-es BIOS), 2x8GB Corsair 3000-es ram van mellette. 3000 Mhz-en kékhalálozgat a gép. A 2-es és 4-es slotba megy csak xmp-vel, valamint a dram voltage-et autora kell rakni, mert egyébként nem indul el. Ez másnál is így van? 2933 mhz-re visszavettem így most úgy néz ki stabil. Kipróbáltam egy Corsair 3200-assal, azzal is ezt csinálta. Ismerősnél ugyanilyen procival MSI x370-be simán megy mindkét ram viszont érdekes mód a 3000-est az XMP nála 2933 mhz-re lövi be alapból, a támogatási lista is úgy mutatja. Ez hogy van?
-
trek81
senior tag
válasz Dragon3000 #29926 üzenetére
mükszik csak simén ha a win10 ismeri fel ...a mocsokja
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
trek81
senior tag
válasz Dragon3000 #29924 üzenetére
fehér a kép az a baj néha müködik néha nem a cd és drivere eredeti hol van fent ? és az hányas driver ?
-
trek81
senior tag
valaki tudna segíteni logitech c270 webcam belőni win10hez hogy müködjön ..megy látja van és kép nincs
-
xigris
őstag
Sziasztok! Adott egy Asus rog strix b350-i gaming mini itx lap egy ryzen 5 1400 cpu s 8 gb ram.
Próbálnék telepíteni win 10-t de nem megy próbáltam m.2 ssd re s sata ssd re de semmi.
Egyedül a win 10 kezdő képernyő jön be a kis zászlócska de a kör sem forog alatta.
Mi lehet a gond,mit állítsak hogy menjen?
Msdnről letöltve a iso de semmi clearmos reset volt,a legújabb bios van fent -
hokuszpk
nagyúr
-
Orbb
aktív tag
amúgy kicsit átgondolva, ez tutira bug...megnézem ma eventlogot, de legalább fagyna ki, dobna rég nem látott kékhalált, vagy állna meg mint a szeg...
amúgy csak nálam, vagy másnál nem boostolja magát az 1700 3.7re?
sőt szinte nem is emel...hiába kapja.The Practise make perfect...
-
Orbb
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Régebben dobált engem is QC, de nem ennyiszer...és igen, tudom, hogy sajnos szar a gamma...
Kiváncsiság miatt délután, este lehet akkor megnézem 1,275-ön, hátha...
Amúgy Nálam bf5 totál királyság volt majdnem 2óráig, szóval kemény a dió.
ja igen, giga gtx1060 g1.The Practise make perfect...
-
hokuszpk
nagyúr
-
Orbb
aktív tag
Illetve, látva a tegnapi okfejtéseket, bátorkodnék én is bedobni egy anomáliát.
1700 +b450+3200mhz-es memok, 3.6GHz, 1,250,memokhoz nem nyúltam.
hőmérsékleti adatok 55foknál nem mennek feljebb, viszont egy hét totál stabil futás után elkezdett kidobálni egyetlen játékból, (QC) de durván.
gyári értékekkel nem csinálja.
létezik, hogy ennyire fosokat irnak, vagy kevés volt a volt?The Practise make perfect...
-
Orbb
aktív tag
Jo Estét Urak!
Szeretném megkérdezni, hogy bios frissités után, az alábbi menüpontokkal bövült a biosom, giga b450aorus pro lapnál:AMD CBS
Zen Common Options
DF Common Options
UMC
NBIOEzekkel miket lehet állitani?
Köszönöm.
The Practise make perfect...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest