- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Avatar: Frontiers of Pandora teszt
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xbox Series X|S
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Delta Force (2024)
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
Oké...egy lapot azért némileg több dolog definiál, mint hogy ki gyártja
Szóval újra kérdezem, mi az alaplapod? Gyártó+ típus, név, sorozat, akármi (asus ch7 hero, x370pro, stb..). Lehet, valaki itt találkozott ilyennel, és tud segíteni.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
GAbre
veterán
Szép estét!
Cseréltem alaplapot,és észre vettem,hogy a division 2 alap memória órajelen is "rángat/droppol".
Ami az előző alaplappal,nem fordult elő.
Memória teszten sikeresen átment,mind alap,mind szokás szerint oc-n.Prime alatt viszont arra lettem figyelmes,hogy eleddig kicsit lassabban de lehetett közben netezni.
Most viszont összeomlik oldal,bezáródik böngésző teszt alatt.
Illetve most az 1ik mag is 0 hibával,de abbahagyta a stress tesztet,ilyennel még szintén nem találkoztam.
Úgy néz ki alaplappal lenne gond?Avatar
-
Cseneles
őstag
válasz Pro!Petya #30293 üzenetére
1.4volton maximum 46-47c amit láttam 3óra terhelés után Nekem 16gb 3200cl14 GSkill TZ RGB van
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz Pro!Petya #30290 üzenetére
Még probalkozom majd, ramnak mi az egészséges maximalis feszültség hosszútávon?
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Pro!Petya
addikt
válasz Cseneles #30289 üzenetére
Szivesen
Egész jók az értékek, bár a írás-másolásban még egy kicsivel lehetne több , a latency még ami érdekes hogy miért lett 70. Mondjuk nem tudni mi minden futott a háttérben szval még okés is lehet
3466-ra adj neki majd 1,417-et nyugodtan. (azalatt nem tudtam én se stabilizálni). 1,1V soc is rendben van![ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Pro!Petya #30278 üzenetére
Szeva!
Sikerült nekem is a Ramokat belőnöm de nálam csak egyenlőre a 3400cl14 stabil de ez már egy hete és semmilyen tesztel nem tudtam elhasaltatni Most jön a Cpu fesz leoptimalizálás 3850mhz-hez és ha ez meg van akkor adok még egy esélyt a ramnak 3466Mhz-hez. Egyenlőre 1,4v amit kap, Cpu soc az 1,1v
Köszi a bios beállításokat, kicsit nekem azért finomítani kellett rajt de stabil lett
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Atish19 #30284 üzenetére
elsokorben a hwmontitort felejtsd el, idonkent erdekes ertekeket mutat.
a hwinfo64 -et szoktuk ajanlani monitorozasi celokra.
a SOC -ot akkor kell piszkalnod, ha a memoriat akarod tuningolni, es instabil a cucc. Szoval a VCORE kell neked. A VID mutatja, hogy a proci mennyi delejt szeretne kapni, jolnevelt alaplap meg igyekszik ezt teljesiteni, az offset ehhez kepest emeli vagy csokkenti a feszt.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Eddig read only követtem a topikot, de most némi tuningra adtam a fejemet. Én vagyok a szomszéd srác aki fel tud telepíteni egy windowst ezért inkább kérdezek mielőtt hülyeséget csinálok Ryzen 1600-at szeretnék némileg optimalizálni. Tegnap belőttem fix 3.9ghz-re és hagytam mindent auton. CPU-Z szerint a legmagasabb core voltage 1.248V. Prime95 teszt alatt 72 fok volt a max processzor hőmérséklet. Az egyik alaplapi hőmérséklet szenzor viszont mért 85fokot is ami aztán visszamászott 82-re. Egyébként 4-5 óra Pubg/R6S alatt tartotta a 66fokot a processzor. Gigabyte lapom van amin off set-el lehet a feszültségeket állítani. Itt két lehetőségem van: Dynamic VCORE(DVID) vagy Dynamic VCORE SOC(DVID). Melyiket kellene állítanom? Illetve az off set-el milyen értékhez képest állítom a feszültséget? Válaszokat/Tanácsokat előre is köszönöm [kép]
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Most raktam össze a Ryzen 5 1600+Asus Prime X370-Pro+G.Skill Aegis 2x8Gb 3000-es triászon alapuló konfigom.
Egy érdekes anomáliára lettem figyelmes. 5.1-es hangrendszerem van és az integrált ALC 1220-as kodekra kötöttem majd azt vettem észre hogy a hátsó bal,illetve center hangszórók felcserélve szólnak a jobb hátsó egyáltalán nem. Mehet gariba vissza az alaplap?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30277 üzenetére
Yep az AB - RTSS OSD ennél a játéknál nem mutatja de ugyanúgy funkcionál a háttérben.
Szeretem ezt a tesztet mert végre nem csak egy pontszámot kapunk a végén hanem szépen részletezve vannak a dolgok benne. Külön jó hogy mutatja a vga szerepét százalékban.Akkor : 2400MHz CL14 VS 3466 CL14 720 minden off /low
3466MHz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
+1
vga limit[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz Pro!Petya #30276 üzenetére
Megnéztem a Forza demót.
720p minden kikapcsolva 1,7%-ban kihajtva. Az elég jó Cpu Bottleneck . Fullhdban azért sokat volt 95%-on
Fullscreenbe ment de Msi AB nem volt hajlandó képet készíteni mert kifagyasztotta a játékot, ezért maradt a jó öreg Print screen[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Köszi mindenkinek a teszteteket.
Majd megpróbálok valami 3dmarkot felkutatni amiben a gtx970 ne legyen kihajtva.
Vagy szóbajöhet talán a CS Go benchmark[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Pro!Petya
addikt
Ez az utolsó mérésem: 4,1GHz + 3600Mhz Cl14
Sajnos nem lett meg a 18K ... , Itt is ugyanaz a történet mint a többinél hogy 3466MHz-ig látványosan gyorsul aztán onnan már csak minimális a difi.
(#30272) Lendova +1
(#30271) Picco Nincs mit! (nálad amúgy lehetne több is csak a single channel visszafogja)
[ Szerkesztve ]
-
-
Lendova
őstag
válasz hokuszpk #30268 üzenetére
Igen. Kb. 1000 ponton belül van mindenki az RX-ekkel, amit a kicsit eltérő órajelek adnak szinte biztosan. A memória is be van lőve a legutóbbi kalkulátorral. Aktív hűtés nélkül nekem 3400-on megáll a ram, 3466-hoz már kellene egy ventillátor a közelébe.
All fiat goes to zero.
-
Pro!Petya
addikt
válasz Dragon3000 #30266 üzenetére
Sajnos a 2400 Cl16 vs 3200 CL16 nem fog menni mivel nem bootol nálam ugyanazokkal a beállításokkal, vélhetően a subokat nagyon elkéne már tekernem hogy mindkét frekihez optimális legyen de most azt nem tesztelném ki ha nem baj
Szerintem amugy amit fentebb mértem 3,7GHz-en 2400 vs 3200 is jó lehet összehasonlításnak mivel ott ugyanaz a timing volt beállítva csak CL14-en.(#30264) Picco : 2400CL16-on amúgy 13619 pont jött ki minimálisan kevesebb mint a CL14-en szval számít a timing is.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Lendova #30262 üzenetére
ha a cpu + memoriat nezzuk, ( cpu : 3.7 vs 3.85 mem : 2933 vs 3400 ) akkor nalad tobb pottynek kellene lennie, mint nalam, ( 11142 vs 11703 ) szoval valoban ennel a tesztnel meg 720p-ben is inkabb a gpu ereje a lenyeg.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Leon77
őstag
válasz Dragon3000 #30266 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Lendova
őstag
Úgy tűnik mindenki keményen VGA limites propetya85-öt kivéve.
Nekem 11142 pötty Strix 480 mellett. Ryzen 1700 @3.85, FlareX @3400 CL14All fiat goes to zero.
-
Picco
addikt
válasz Pro!Petya #30257 üzenetére
durvan mennek a ramok nalad, orulnek ha hozzamvagna valaki egy ilyen szettet £100 kornyeken
csinalnal egy 2400 // 3200 CL16-osat is a kedvemert? kivancsi vagyok mennyit szamit
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Dragon3000
veterán
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30254 üzenetére
Na megcsináltam gyorsba pár mérést!
Mivel bench alatt a cpu usage ilyen ~50%-on (egyszer talán felugrott 60-ra is ...) tekert így az proci órajelemelés nem volt rá nagy hatással. Viszont a ram gyorsulása látványosan adott neki!Sajnos 720p Lite "Quality" minőségben sem tudta annyira leterhelni a cpu-t hogy az órajel emelés megmutatkozzon
Viszont szépen látszik mennyit számít a gyors ram Ryzen alatt[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Stonerice #30251 üzenetére
"1,215v-on megy a cpu és már közel járhatok az alaplap képességeinek végéhez is."
van ott meg kraft. szerintem 1.35V -t vagy felette is tudja a vrm. mondjuk nem akarlak felcsigazni, hogy mindenaron 1.3V fole menj, de az meg mindig a maxra mondott 1.425V teto alatt van.
"Nem beszélve a gyári hűtésről. 60 fok főlé kűszik linx alatt,"
a gyari hutes valoban nem a legjobb, de azert ha linx alatt tesztelsz, akkor a 70 fok koruli ertek sem lenne elfogadhatatlan. 75 folott kezdj aggodni.
-
Stonerice
őstag
Töltöttem egy FF XV benchmarkot Guru3d-ről
(Final Fantasy XV Windows Edition Benchmark Download November DLSS Update)720p Lite quality módban is az esetek többségében 95%-on teker a GTX 970
Ryzen 1600 @3.7Ghz Ram 2.4ghz cl16Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz Dragon3000 #30252 üzenetére
Szerinted mi lenne az a maximális időzítés amivel még megéri a 2666 mhz-t elérnem?
Vagy inkább csak azt kell néznem, hogy a memória késleltetés javul-e?(#30249) propetya85
Az a helyzet nem sok játékom van . De ha van valami letölthető benchmark akkor allok elébe
3,4Ghz-ról 3,7 re sem tapasztaltam túl sok gyorsulást. Szinte semmit...
1,215v-on megy a cpu és már közel járhatok az alaplap képességeinek végéhez is. Nem beszélve a gyári hűtésről. 60 fok főlé kűszik linx alatt, Bár ezt leszámítva játékban inkább csak 40% körül teker és 50 fok alatt marad[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz Dragon3000 #30250 üzenetére
Próbálgattam, de mivel nem rendelkezik túl jó időzítéssel, (alapból cl17) így nem is nagyon van értelme.
1,26v-on jár jelenleg is. De nem 100% hogy stabil. Viszont még nem kaptam kékhalált..
Elég márkátlan J&A Information 4GB 2db. Intel konfigomból maradt meg.Továbbá feltűnt még hogy a jelenlegi 419-es Nvidia driverrel lassabb mint a 388-assal
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30248 üzenetére
Erre így Dota formában nem hiszem hogy kapsz majd választ , esetleg ha valami olyan játékkal tesztelnél ahol van ingame benchmark akkor biztos többen tudnánk segíteni.
Az 2400-as ram is hagy még jócskán a cpu-ban , procit is ha fel lehetne csípni 3.9 - 4Ghz-re az is dobna rajta. -
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Dota 2 játékosoknak és játékosoktól szeretnék tapasztalatot osztani/kapni. Szóval mértem én is, hogy legyen összehasonlításom más konfigot használókkal.
Olvasgattam kicsit hogyan lehetne benchmarkolni, és arra jutottam hogy letöltök egy meccset és belövöm egy adott időpontra. Onnantól indítva a tesztet.
Először is ehhez konzol módban kell indítani a játékotKonzol módban indítva a játékot (segítség annak aki nem tudja még) _mondjuk én -vconsole -t használtam .
2. lépésként kell egy az összehasonlítási alaphoz is használt grafikai beállítás. (erről kép itt)-->
3. lépésként kell egy már lefojtatott meccs a visszajátszásokból. El kell indítani ahhoz hogy le legyen töltve.
Azonosítója ami alapján megtalálható a Meccsnézés opció / visszajátszások alatt: 4062142402Betöltve nem választottam közvetítőt!!!
4. lépésként én a 28:00 percnél megállítottam a meccset.
5. Előre beállított konzol billentyűparancsal nálam (F11) behoztam a konzol ablakot.
beírtam az utóbbit exec_async perftest majd enter. Egy néhányszor lefut pár másodperc ismételve a meccsből és a végén a konzol ablak kiírja az eredményeket.Nálam így néz ki.
Game Only eredmény 1000 képkocka átlagában 102 fps.Nálam Ryzen 5 1600 futott 3,7ghz-n DDr4 dual ch. 2400 mhz cl16 on. Nem túl izmos az eredmények láttán. Szívesen várom mások tesztjeit is. Ha van erőd és türelmed akkor szívesen várom másokét is. Talán rászánva magam irigységből egy gyorsabb memória kit vásárlására.. kitudja .
[ Szerkesztve ]
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Egy Ryzen 7 mellé melyik az "optimálisabb" lap:
Gigabyte Aorus b450i pro wifi, vagy
Msi b450m Mortal Titanium.Itx-micro atx rendszert rakok össze.
2 ram foglalat elég, bővíteni mostanában nem fogok.Válaszokat előre is köszönöm!
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Lendova
őstag
1.5 hete nem volt anomália, úgyhogy kijelenthetem, most már 1.025V a SOC-nak elég 3400MHz-es ramok mellett nálam.
All fiat goes to zero.
-
Leon77
őstag
válasz Codiac #30239 üzenetére
Aqua szervize egy vicc. Múltkor meghalt a samu m2 960 evo ssd-m. 1 hónapos volt. Win böngészés közben merevre fagyott, majd csak a reset gomb segített ám jött a no system disk... bios sem látta az ssd-t. na mondom, ssd, vagy alaplap. Visszavittem az ssd-t erre közölték a szervizben, hogy nem tudják kipróbálni, mert nincsen olyan szerviz alaplapjuk, amiben van m2-es foglalat.
LOL Ez egy szerviz.
Amúgy kicserélték, 2 hét volt, nade na...
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
pipo112
őstag
Hi
Asus b350f strixxx hez kellene nekem egy tuning leírás a memóriához plusz melyik a legjobb bios hozzá az újak közül. Jöhet püben is thx
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
nagyúr
válasz Codiac #30236 üzenetére
Mégsem a cpu a ludas. Ha legközelebb ilyen lesz, akkor most már tudod, hogy ramot csak egyesével tesztelünk, nem párban.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Codiac
csendes tag
válasz bandika0626 #30234 üzenetére
Köszönöm Srácok,
Csináltam egyesével tesztet ahogy ajánlottátok. Az első memóriánál 3 perc után 120 hibát dobott, a második már megy vagy negyed órája de semmi hiba.
Asszem megvan a bűnbak....
-
bandika0626
senior tag
válasz Codiac #30232 üzenetére
Egyesével tesztelt ki a ramokat. Lehet egyik nem bírja a 3000-et.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
nagyúr
válasz Codiac #30232 üzenetére
Ez így van. De tesztnél külön kell őket tesztelni. Úgy próbáld meg.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Codiac #30230 üzenetére
Ez egyben 16 gb-os modul vagy 2x8? Mert ha 2, vagy esetleg 4 modulból áll, akkor egyesével teszteld őket. Ha egyesével mindnehol jó, akkor a ramokat kizárhatod. Esetleg ha tuning van (írtad, hogy nincs) akkor alapra ted vissza. Az xmp-t is.
-
Codiac
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne felétek. Van egy garanciális számítógépem amit alkatrészenként raktam össze.
Konfig:
Asrock x370M Pro4
Ryzen 1700x
Sapphire RX 580nitro+
Memória: G.SKill Aegis DDR!-3000 2X8GB
Táp: Cooler Master Elite 600WA gép rendszeres lefagyásának és instabilitásának köszönhetően újra akartam rakni az op rendszert.
USB telepítéskor rendszeres kék halál üzenetekkel kidobott (mindig más a hibakód).
Csináltam egy memtest-et (USB boot) ahol elég durva a szitu.
A kérdésem annyi lenne hogy a hibaüzenetek végén ott van a CPU 1,2,3 stb. Akkor a gép procija is hibás(miért szerepel ott a CPU?) vagy csak a memóriákat vigyem vissza az Aqua-ba. A gép 2 hónapos. Húzva nem volt. Mellékeltem a memtest eredményét!
Bocsi a láma kérdésért, nem vagyok benne a témában ennyire.ui: azóta próbűltuk másik alaplappal is, de a kékhalál vs. windows telepítés maradt "
-
phoenix64
őstag
Hát igazából az a gondom, hogy benchmarkban fele annyit hoz írásban mint másnak az A400, illetve ha másolok egy nagyobb 1-2gb os filet rajta, akkor a copy speed be droppol ilyen 15-20mb/s-ra, ami nem normális. Flash SSD topicban már kiveséztük igazából a dolgot, de nem jöttünk rá mi okozhatja a gondot. Volt próbálva más SSD-vel is, másik alaplappal, új táppal. Minden sata eszköz belassul rajta másolás közben. A WDC HDD-m is 1perc után le esik 2-3mb/s-re, utána vissza ugrik 60-ra, és ezt játsza folyamatosan. Ez abból zavaró, ha updatel valamelyik játk csak egy kb 5-600mb os frissítést, akkor is legalább 10p mire feltelepül és az egész rendszer fagy közben. Nem tudtam már mire gondolni, csak arra hogy rosszak a BIOS beállításaim.
Akkor ezek szerint a BIOS beállításaimban nincs olyan rosszul beállított érték, ami okozhat ilyen problémát?
norti: Próbáltam már igazából mindegyik portban, új lapban, új kábelekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz phoenix64 #30218 üzenetére
mit ertesz az SSD lassusagan?
A400 az egyik leglassabb fajta ha jol tudom es a meret is szamit mert a nagyobb SSDken szokott lenni nemi DRAM is.
boot idot gyorsithatod Fastboot bekapcsolasaval. ha jol latom UEFI be van love, az is szokott segiteni.
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Bossp
addikt
Na jó. Valaki itt említette hogy a youtube majd megmondja hogy stabil e (: azt hitten Poen de a már egy hete stabil setupom most másodszir merevedik ki jutub közben 2 ora prime is ment. Ez most komoly? Xd gondolom az egy szalas 4550-es boost fekszi meg a gyohajat és picivel tobb feszt kerne :/
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
hokuszpk
nagyúr
válasz dangerzone #30213 üzenetére
igyvan, ha huzod, akkor kikapcsol a CNQ.
anno meregettek a sracok, valami olyasmi jott ki, hogy a huzott magasabb frekin/feszultseggel uzemelo processzor terheletlen allapotban valami 7W-10W koruli plusz fogyasztast mutat a cnq altal visszavett orajelu es feszultsegu tarsanal.#30212 : ha a ram megy 1.25V -n, az jo, 1.35 szokik lenni az xmp profilokban.
vegulis ha esetleg megis instabil van ter a feszemeleshez[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #30212 üzenetére
Ok, llc-nek utána olvastam. Beállítottam mod1-re, így stabil, meg nem ad feleslegesen sok kakaót a procinak.
Viszont ami még érdekelne, az az OC alatti energiatakarékosság. Úgy néz ki, hogyha a proci szorzót változtatom, automatikusan kikapcsolja a power savinget, nem csökken az üresjárati feszültség.
Amúgy mennyit ér a valóságban, ha csökken az üresjárati feszültség? Mérvadó egyáltalán?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz dangerzone #30207 üzenetére
tedd fel a legfrissebb msi biost, abban mar van offset mode, ha mindent auton hagysz, 0.1V -t siman le lehet venni.
ha fix frekire teszed, all core 3.7 -et kb. 1.3V -n megy az 170 llc beallitastol fuggoen.
Itt a Tomahawk 1.285V llc 4 -el stabil. Anno kiteszteltem 3.8 / 3.9 -re is, annyi biztos, hogy ugy mar 1.3V felett volt erosen, es nem akartam kinozni, mert igy is eleg arra, amire hasznalom ; es hogy stabilnak tekintsem, vegig kellene menjen az IBT/AVX max teszt, de azzal nalam a vrm homerseklete igencsak elszabadul.ram 1.25V az a soc fesz vagy a dram fesz ?
[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
Sziasztok dangerzone és mokus 1 !
Lassan két éve megy 4ghz-n 1,415v az r 1700,egy játékvízzel hűtve .Ennyi idő alatt nem lett rosszabb vagy gyengébb a teljesítménye a processzornak .A pályafutását egy asus prime b-350 lappban kezdte majd egy évig ,abban ofset voltaggal volt beállítva.Jött kisebb rizsa a családba lap ment vele , és váltotta egy asus x370 pro szintén 4ghz és most már olyan jól eljutottak bios terén a javításokkal ,hogy hagytam az alap beállításon a cpu v cort ,és gyönyörűen szabályozza nem feszeli túl.Most már nem használom semmi munkára ,le tiltottam 2 magot így egy szimulált / 1600 /x / -nek felel meg ,erre azért volt szükségem mert még emeltem 4050mhz -ig ,igaz nem sok a 4000 -hez képest de a játék víz még mindig kordában tudja tartani nem melegszik túl.Maradt minden auto beállításon a proci feszültsége ,így ÁTLAG 1,346 V és ha kell neki extra erő ,akkor Max 1,415v megy neki.Viszont ezt hogy tudja is kezelni a biosba, be kell lőni DIGI+VRM beállítását ami asus lapon van .A b350-nél kevesebb funkcióval van ellátva / 4 db/ ,x370 lapnál / 12 -14/ most erre pontosan nem emlékszem,nyilván az x-s lapnál finomabban be lehetett lőni.Ezzel nagyon szépen szabályozza terheléstől függően amit hw infóval le tudtok ellenőrizni .Viszont annyi megjegyzésem van a hw infóval kapcsolatban ahány biost fel raktam , annyi mindig másképp jelezte ezt vissza / értem úgy előző biosnál 1550mhz-ig írta egészen 4050-ig ,ahogy éppen terhelés alatt volt ,a mostani bios meg 4050mhz fix holott nem egyszer 0,645 v ra is le esik a feszültség/ .Tehát én pl: cpu -z is meg nyitok ha valakinek kell egy kis infó.A ram 3000+mhz ,akkor legalább 1,35v legyen mellette .
Ennél a képnél azt mutatnám ,hogy a cpu-z nél mutatja a fesz változást ,és érdemes egy pillantást vetni az átlag hőmérsékletre is +fogyasztásra +VDDCR CPU itt most mutatja a fesz ugrálását és átlagot .
Ezen a képen meg azt mutatnám ,egy pici terhelésnél / cpu -z bench / hogyan ment fel a feszültség 1,406v -ra ,amit ugye írtam is hogy nem tartja állandóan .Tehát nálam a kulcs szó egy x-s lappnál auto +digi vrm és a b-350 lapnál ofset +digi vrm .Ezekkel a beállítással nálam nincs az ,hogy penge élen járatom / NAGYON MAGAS FESZ VAGY TÚL ALACSONY FESZ / ami fagyásokat idéz elő a túl sok hő miatt vagy épp kevés neki a kakaó és egy jobban igénybe vevő program vagy játék azt eredményezi ,hogy újra indul a gép.Most hogy esetleg még lehetne finomítani rajta nem vitatom ,de nekem ez így be vált elég rég óta mindegyik RIZS SZEMEN . -
dangerzone
addikt
Na, azt hiszem kell egy kis értelmezési segítség.
Mikor először babráltam a feszültséggel, a biosban azt írta, hogy 1.41V-os a vid.
Aztán mikor visszaállítottam autóra, akkor már ez fogadott:
Most kíváncsiságból a cpu szorzót 36-ra állítottam, a feszt auto-n hagytam, és így is 1.2V alatt van a feszültség.
Ezt most nem teljesen értem, hogy kezdéskor miért volt olyan magas feszültség, és később miért lett kisebb.
-
pipo112
őstag
válasz dangerzone #30207 üzenetére
igen ! mekkora órajellel megy + összefoglalóba sok minden le van írva tuning terén nem hinném hogy nagy eltérés lenne a 350-es és a 450-es chipset között.
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
mokus1
addikt
válasz dangerzone #30205 üzenetére
Ugyan en is új vagyok de én ugy olvasgattam hogy alul lehet feszelni oket vagy tuninghoz akár 1.4 is mehet tartósan ha tudod hűteni.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Beszálltam a klubba egy r7 1700-as Ryzennel és egy MSI Mortar B450M-mel.
A kérdésem az, hogyha tuningolni akarom a procit és a ramokat, mire érdemes figyelni? A biosban látom, hogy a ram időzítések, feszültség, cpu fesz is auto-n vannak. Érdemes ezeket manuálisan belőni valahova? Már alapból is 1.32V-ot kap a proci, amit sokallok az intel 3770-em után.
[ Szerkesztve ]
-
jimmyke_92
csendes tag
Sziasztok!
Izmosabb procihűtőt nézegetek jó ideje, az alábbiakat néztem ki. Tanácsaitok kérném ki.
Cryiorig H5 Universal (sajnos nem nagyon találok olyan boltot, ahol alapból am4 kit lenne a dobozban, ha valaki tud ilyen helyet megköszönném)
Scythe Mugen 5 rev b. és Scythe fuma rev b. (nem találok itthoni boltokban készleten, vagy értelmes áron)
Raijintek EreBoss Multi PWM (vele szemezgetek, mert jó áron van és készleten is akad, viszont nem tudom ryzenen is elég jó-e, kevés tesztet találok róla)
Más tippeket is szívesen látok olyan 16k Ft-ig érdekelne és inkább 14cm
Max. 160mm magasság
Ryzen 5 1600x (húznám 3.9-ig) / Asus prime b350 plus / g. skill ripjaws V @3200[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Hogy kell ezeket a State-ket beállítani a procinak? 4.1en tökéletesen megy, de a feszt nem nagyon veszi vissza csak az órajelet.
1700 és egy asus B350m plus gaming alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest