Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zool1
őstag
válasz Balinov #9899 üzenetére
"Keretik kigyot/bekat/kisnyulat mondani roluk." Ám legyen, a gépedet add el, az árát osszd szét a hajléktalanok között, és álljál be buddhista szerzetesnek...
Az első kép nagyon tetszik, szépek a színek a vágás is jó, csak a kiégett területtel kezdtem volna valamit, egy kicsit visszahúzni photoshoppal. A második is jó, de nekem nem elég "érdekes".
-
Balinov
titán
Batorkodnek ket ujabb keppel elohozakodni.
Regi szovoszek
Takácskellekek
Keretik kigyot/bekat/kisnyulat mondani roluk. Koszonom
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ccs2929
senior tag
Igen, így határozottan jobb a kép. és már a cölöpök sem annyira zavarók, igaz engem eddig sem zavart!
Megnéztem a többi "absztrakt" képet is, de nekem ez tetszik a legjobban, kicsit olyan mint egy bambuszerdő!Jövök ismét egy korábbi próbálkozásommal:
Tudom elég "szar" mint kép, valahogy nem akart rendesen összejönni, főleg a cseppen belüli élesség, inkább csak próbálkozás..
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
csakb
őstag
Tágabb vágás, bővebb előtér, leheletnyit több kék az égen, és rengeteg cölöp.
(#9892) Real_Necro: Köszi, megtaláltam a szelektív színkezelést Bibble-ben (én sem vagyok LR-os ), de a dűne és az ég határánál mindig nagyon rossz volt az eredmény, ezért végül az eget külön layeren kezeltem, némi featherrel.
(#9890) ccs2929: Köszi! Igen, a harmadik kicsit absztrakt. Ugyanabban a setben vannak még elvetemültebbek is.
(#9888) Balinov: Köszi neked is! A szelektív színkezelés lesz a kulcs, ahogy a többiek már elkezdték pedzegetni. De elég óvatosan kell bánni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Én nem vagyok profi LR-os, de vagy a színen kell szelektíven húzni, vagy pl én Viveza-t szeretem, ha szelektíven akarok babrálni.
(#9887) m3ss:
Még a nyaralós képeimmel is el vagyok maradva, szóval lesz még itt külföldi. Itthon nem nagyon volt mostanában időm képelni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szepsuti
aktív tag
-
ccs2929
senior tag
Az első kettő tetszik, jó ez a ködös feeling, a 3-ik jó elgondolás, jók a színek, igaz elsőre nem tudtam elképzelni se mi a .... lehet ez, de többszöri megnézésre -->ütős! Szép gomba....nincs mit tenni szezonja van
A dűnés is tetszetős, engem nem zavarnak a cölöpök sem, max egy szép felhővel lehetett volna még megspékelni, de ez nem rajtad múlt!Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Larry303
addikt
tényleg jó...utólag is tudsz selektiven a kékre! sztem szaturáció elég, inkább lumiancet húznám vissza
balinov: amit írtam feljebb, illetve ha kevés akko szaturáció is mehet rá, ha meg ki van égve eleve egy átmenetes szűrővel visszahozni és utánna az előbb említettek!
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Balinov
titán
nekem tetszik, ugy ahogy van, colopostol.
"A kéken hogy lehetne tolni, hogy izélje szét a többi színt?" Ez engem is erdekelne, LR szemszogbol nezve
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
m3ss
veterán
válasz Real_Necro #9884 üzenetére
valami helyit is posztolhatnatok, kezdek en is rosszul lenni a tajakat latva
nekem tetszik, majdnem nagyon, csak az eloter miatt nem favoltam. en is toltam volna meg a kekre, meg egy kicsit tobb eloter jo lenne. amugy jofele.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
csakb
őstag
válasz Real_Necro #9884 üzenetére
Szerencsétlen módon nem volt nálam a step-up gyűrű a polárszűrőhöz. A kéken hogy lehetne tolni, hogy izélje szét a többi színt?
A cölöpöket legfeljebb kiretusálni tudnám, ez volt a kb. a legjobb vágás, amiben a legkevésbé zavarnak. Vagy meg lehetne vágni még szűkebbre az alsó oldalt, de azzal meg lehet, hogy még többet ártanák a képnek.
Namíbiában, Sossusvlei előtt készült a kép.
-
Real_Necro
veterán
Jó ez a vörös meg kék kombináció. Talán a kékre még kicsit rátoltam volna. Engem a bal oldali "cölöpök" zavarnak igazán, meg mintha kicsit kétoldalt szűk lenne, de nekem a tájkép mindig szűk. Hol készült?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
Este belinkelem a masik kepet, amit ugyanarrol a gombarol csinaltam. Remelem az is tetszeni fog.
Amugy en se gombaszni mentem, csak egy kastelypark-ot megnezni vendegekkel, de belebotlottam
-
m3ss
veterán
válasz Balinov #9869 üzenetére
(#9869) Balinov egyet ertek a velemenyezokkel. kicsit lentebbi perspektivabol, felul kicsit szellosebben. amugy tenyleg rendben van. miert nem talalok en semmilyen gombat?
(#9870) Zseketto egyre jobb kepek, csak igy tovabb talan tenyleg elferne par nagyobb latoszoges meg panorama is. hol keszultek?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
ccs2929
senior tag
Thx.
Igen így utólagosan nézve valóban nem kellene a két falevél a képbe, legalábbis így kettévágva. Csináltam több képet is, mad megnézem, hátha akad olyan amiről hiányzik a falevél.#9860 az első tetszik, igaz kicsit érdekes érzés fog el amikor nagyban nézem , kár a hátsó gumiért, na meg a kipufogó jobban mutatna tisztára polírozva - bár nem gondolom, hogy az utcán neki kellett volna állnod egy idegen moci kipufogóját törölgetni -
#9861sixpak ez egy még ízléses hdr kép, kicsit hátrábbról fényképeztem volna, hogy még a szárnya is bent legyen a képben.
#9863Santiagain szerintem nem rossz, megnézném fekete fehérben is, elsőre picit ferdének tűnik, bár jobban megnézem az oszlop függőleges, biztosan csak a kanyar, meg a picit bedőlő fa csalta meg a tekintetem. Annak ellenére, hogy ilyen volt a lámpa fénye, azért én is kíváncsi lennék más WB-al mit mutatna. Jah, és nem hiszem, hogy "korcs" lenne az ízlésed! Kinek a pap, kinek a papné....
#9865szepsuti szépek a színek, jó a kép, viszont egyetértek fattyuval, én is kicsit jobbról fotóztam volna, hogy tényleg ne középen legyen a ház, mondjuk a bal oldali fától kezdődne a kép, ez esetben nem lenne ott az a kicsit bebukott házoldal Színeken húztál picit, csak mert nagyon szép "zőőőd" a fű?! Nem kell mindig expot korrigálni, az ég nálam is sűrűn kiég sajna. Az oka valószínűleg az, hogy rohadt nagy a dinamikakülönbség a világos, és a sötét részek között. LR-ben vagy PS-ben még pl. a te képeden elég jól korrigálható az adjustment brush tool-al (ecset).Ha rosszul mondom úgyis kijavít majd valaki !
#9868zool1 nekem tetszik, igaz kicsit szűk, tudom a makró miatt van, én is ebben a cipőben járok !
#9869Balinov nagyon tetszik, valóban szépek a színek, jó kompó, ennek ellenére egyetértek coxerral, fentől lehetne picit tágasabb, alul tényleg kár, hogy az első gomba szára el lett "nyesve", bár gondolom oka van, hogy így van vágva.
#9870Zseketto nekem az első tetszik nagyon, szép színei vannak, kicsit lejjebbről lőttem volna, hogy kevesebb legyen az ég, és több a víz.
A másodikon a nap tetszik, ahogy ilyen szép "csillagokat szór" , az előtér kicsit kopár.
A harmadikon kicsit furcsa, ahogy a nap bevilágítja a képet fentről. Irigylésre méltóan szép tájakon jársz valóban.
Az utolsó is tetszik.[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Balinov
titán
Koszi Coxer, toled dicseretet kapni, wow!
2 kulonbozo expot lottem a gombarol, a masik nem annyira szuk (a tetejen tuti tobb a ter, meg ahogy emlekszem az aljan is) Este megnezem, ha jobb, felrakom azt is.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #9871 üzenetére
köszönöm
lőttem képsorozatot, de nem tudom hogyan kell összerakni (hugin-t feladtam)
K-5 marad, D90 csak átmenetileg van meg
-
Real_Necro
veterán
válasz #24334592 #9870 üzenetére
Csak irigykedek milyen szép helyeken jársz. Ha jársz még arra és lesz kis időd, készíthetnél egy sok expós gigapanorámát az első és harmadik képen lévő tájról.
Láttam hirdeted a gépet is. Mi lesz helyette?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
Sziasztok,
hamar osz van, gombamod szaporodnak a jobbnal jobb kepek a topikban, batorkodnek egy ujabb, ezuttal gombás kepet megosztani Veletek velemenyezesre.
-
szepsuti
aktív tag
igen, valóban jobb lett volna. Köszönöm a véleményt! Nem néztem vissza a képeimet, csak kattingattam. Ami jobban zavar, az az, hogy nagyon ki van égve az ég. De sajnos az összes képemen szinte amit ma készítettem. Ennek mi lehet az oka? Nálatok nincs ilyen probléma? Expozíciót nem korrigáltam, 0-án volt. A gép egy nikon d3100. Ezentúl minden alkalommal kell korrigálnom az expot?
-
fattyu
veterán
válasz ccs2929 #9864 üzenetére
Jól látod
a levelek a két széléről, valamint az a valami jobb előtérben nem kéne, és máris kevésbé lenne kusza9863: Ez neked így rendben van? Esetleg wb nincs egy hangyányit elmászva?
9865: Én egy picit jobbra léptem volna. Nem lenne totál középen a ház éle, és nem vágná el a kép oldala ( ennyire a fát. ) amugy nem rossz.
Nekem.
ez mind teljesen szubjektív értéktelen vélemény[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
sixpak
nagyúr
Hi, akkor én is bedobok egy járműveset:
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
ballington
addikt
Igazából nem tudom mik ezek a golyócskák, de szerintem nem illik a virágra, túl nagy. Jobb lenne valami kisebb, és akkor is inkább úgy komponálni, hogy csak 1 virág legyen rajta. Így nekem olyan zavarosnak tűnik.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
hmiron
tag
vélemény a mai vacsimról???
-
törölt tag
válasz G_Gaabor #9845 üzenetére
Nem feltétlen zajos a kép, nem plakátra készült (Vagyis picit az, de szerintem ez még simán a tolerálható küszöb, bár én nagyon amatőr vagyok)
Inkább szerintem a fókusz van középen a leveleken, mint a gombán. Ettől függetlenül nekem nagyon tetszik a kép és ha teszel rá egy kis + fényerőt, még jobb lesz. -
Darkness1
aktív tag
-
-
-
ballington
addikt
válasz G_Gaabor #9837 üzenetére
2. túl sok az avar, alexpós. Az is gond, hogy nagyon beleolvad a környezetébe, de ezen Te nem tudsz mit tenni.
3. ez nem lenne rossz, kicsit lejjebbi perspektívát kellett volna választanod, esetleg nagyobb gyútávval messzebbről és a fa ágait keretnek használni.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
fattyu
veterán
válasz G_Gaabor #9837 üzenetére
egyedül a gombás képen nem vágtál bele fontos képi elembe.
Eszerint az amin a legkevesebb hiba van, de kicsit sötét, kicsit zajos, és fel lehetett volna picit dobni utómunkával. Ez kicsit olyan semmilyen.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Akos96
senior tag
Szóval azok a kis koszok nem a monitoron voltak.
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
zgospel
őstag
válasz attika89 #9830 üzenetére
Az utolsónak a témája tetszik, a megvalósítás nem annyira, kár a sok belógó fáért meg kábelért. Tudom, nem egyszerű városban úgy fotózni hogy ne legyen valami zavaró plusz lépten nyomon, de ez így sajnos nem jó.
A második és a harmadik is ferde, a másodiknál rossz az irány és balról szűk is, a harmadiknál pedig nem értem, hogy mit akarsz mutatni.
@Flashback, szerintem vágj jobbról is, alulról is és balról is. Jobbról azt a félbevágott embert mindenképp szedd le, alul pedig túl sok a hely, de ha jobbról vágsz akkor a téma nagyon jobbra kerül ezért vágj szerintem balról is.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Flashback
addikt
A Sport messze áll tőlem.
De sikerült egy ilyet lőni.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
ballington
addikt
válasz kemalboy01 #9827 üzenetére
Sok a zavaró tényező, nem érdekes szemszög, középre helyezett téma. Egy szóval felejtős. Próbálj csak a muskátlira összpontosítani, minél több zavaró elemet kizárni a képből. Próbálj különleges nézőpontot keresni, ahonnan az ember alapból nem nézi.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
kemalboy01
tag
-
raczger
őstag
válasz ballington #9822 üzenetére
Köszönöm. Közgyűrű nélkül nem ilyen bokeh, szóval gondolom amiatt lehet. (Habár elvileg a zárt rekesznek van ilyen alakja, nem?)
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
fattyu
veterán
[ Módosította: 7 ]
-
ballington
addikt
-
zolka78
senior tag
válasz ballington #9816 üzenetére
Csak maga a gép megörökítése volt a cél. Nem is igazán illett bele a környezetében lévő dolgoknak.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
ballington
addikt
#9798 zool1:
Első nagyon fájntos, bár kicsit többet vághattál volna, ahogy aldebaran is vágott, sokkal hatásosabb. A 2. nemegy extra, szép a színe, de valahogy más szöget kellett volna keresni. Az utsó két képed színvilágba is és kompozícióilag is bejön, talán az utolsó előttinek egy álló kép jobban állt volna.#9802 monstre:
Látszik rajtuk, hogy próbáltál különleges nézőpontot keresni, ez eddig nincs is vele baj. De a fények nem valami jók, fakók, a fókuszpontok se ott vannak pár képen, ahol szerintem lenni kellene, valamint a hátterek egyes képeknél nagyon nem természetes, gondolok itt a szekrény sarokra vagy a lépcsőre. Háttérnél érdemes akkor valami lapot tenni, mondjuk feketék, hogy kitakard.
1. zavaró, hogy egyszerre jelennek meg árnyékos és napsütötte részek
7. ez lenne talán a legelfogathatóbb, bár szvsz jobb lenne, ha átlósabb tájolást találtál volna az ágnak, továbbá a fókuszt Én a közelebb hoztam volna.#9812 zolka78:
hmm sokat nézegettem a képet, tetszik meg minden, de valahogy a kompozícióval valami nem stimmelt. Próbáltam innen-onnan letakargatni, hogy mi lenne az ideális, de sehogy sem találtam jobbnak. Továbbra is fura, hogy középen van a téma, de nem találtam ki, hogy hogy lenne jobb. Amúgy tetszik, jók a színek és a dof is.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
törölt tag
Lenne egy kérdésem: erős napsütésben mekkora ISO-t érdemes használni?
-
törölt tag
Próbáltam egy kis szerkesztést, vágást, nem tudom ez segített-e vagy rontott a végeredményen? Tettem egy Edited mappát oda, ahol a képek vannak.
(#9806) crey, (#9807) csakb
Még nem próbáltam, amit írtatok, meg vannak segéd rácsaim is, nem tudom azok mire valók?
A félig lenyomott gomb fókuszálás az működik, de még nem nem tudom, milyen dolgokat lehet így csinálniA cikket is mindjárt elolvasom, köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
válasz #54715584 #9804 üzenetére
Azért tettem mindent középre, mert a gép csak auto-fókuszt tud, és azt mindig középre teszi.
Ha ez nem így lenne, akkor valaki árulja el, hogy tudok én manuálisan fókuszálniSzerintem azt akarta írni, hogy a témát tedd harmadolópontra. És persze az legyen éles. Ezt a legegyszerűbben úgy tudod elérni, hogy a témát középre állítod, fókuszálsz rá, és félig lenyomva tartod az exponálógombot (ez elvileg rögzíti a fókuszt, ha nem folyamatosra van állítva), és újrakomponálod a képet úgy, hogy a téma valamelyik harmadolópontra kerüljön, majd teljesen lenyomod az exponálógombot (exponálsz).
A módszert otthon, szobában is tudod gyakorolni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz szepsuti #9803 üzenetére
Ezeknek a képeknek nem utómunka hiánya van, hanem alapvető technikai és komponálási gondjai
Utómunkával már csak apró dolgokat tudsz finomítani, de ha nem véletlen a "szarból nem lehet várat építeni" mondás...De a lényeget Leírtad. Érdemes elolvasni ezt a cikket pl.
Monstre: az a trükk nem megy, hogy fókuszálsz adott pontra, majd lenyomva tartva az exponáló gombot. Húzod a gépet a megfelelő kompozícióba?
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
fattyu
veterán
válasz #54715584 #9802 üzenetére
ismételni tudom csak az előttem szólót. uncsi tudattalan középre szerkesztés. Amelyiknél a lépcső a háttér az lehetne érdekes mert a háttr egy nem várt elem. akár egy utólagos vágással is sokkal normálisabbá tehető.
Engedelmeddel.
-
törölt tag
válasz szepsuti #9803 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon az elején vagyok még, de remélem szépen lassan eljutok majd sok tanulással a jobb képekhez
Azért tettem mindent középre, mert a gép csak auto-fókuszt tud, és azt mindig középre teszi.
Ha ez nem így lenne, akkor valaki árulja el, hogy tudok én manuálisan fókuszálniElsődlegesen próbáltam úgy játszani a fényekkel és a beállításokkal, hogy ne legyen se alul- se túlexponált a kép.
Holnap még megyek fotózni, jó lenne, ha rájönnék, hogyan lehet máshová fókuszálni Az nem tudom mennyit változtat a képen, ha pl. a lényeg mondjuk bal oldalt van, de a fókusz középen?Utómunkát még nem tudok csinálni. Vagyis hát tudok használni 1-2 programot, ami optimalizál, erősít a színeken, ilyesmi, de nem nagyon értek (még) hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
szepsuti
aktív tag
válasz #54715584 #9802 üzenetére
Te is ugyanabban a cipőben jársz mint én, hiányzik az utómunka a képeidről. A színek nekem kicsit fakók, de ez ízlés kérdése. Csak nagyon indokolt esetben helyezzük a kép közepére a fő témánkat, unalmasabbak így a képek. Próbáld ki, hogy bekapcsolod a segédrácsokat a gépeden és a metszéspontokba helyezed a fókuszt. Ügyelj a hátterekre, hogy összhangban legyen a képpel. Próbálj nem hétköznapi szemszögből fotózni, feküdj le a földre, ereszkedj térdre, ez is sokat dob majd a képeiden. Leírni könnyebb ezeket, mint az adott pillanatban helyesen dönteni, de gyakorlat teszi a mestert De csak így tovább! Nem adjuk fel, minden kezdet nehéz
A piros leveles képed tetszik a legjobban, ha választanom kell
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Voltam a szüleimnél pár napot és kattintgattam mint egy őrült és csináltam pár makró képet
Párat megosztanék veletek, kérnék szépen hideget-meleget.
Nagyon-nagyon-nagyon kezdő vagyok, szívesen veszek minden kritikát. A képek egy Fujitsu Finepix S4200-al készültek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest