Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz polcsa #35498 üzenetére
Cokin átmenetes ND szűrővel, vagy több expozícióból összerakva, lásd HDR. De ha több energiát fektetnél bele, akkor felkelsz hajnalban, kimész napnyugtakor. Egy jó képeslapra valót össze lehet hozni
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
albert8
veterán
Egy képecske, Szerintetek milyen?
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Schuby
aktív tag
Kezit csókolom Nagyságos asszony! Ha már állatkert
Prérikutya
[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
snake1977
őstag
válasz fattyu #35485 üzenetére
Háttérképnek volt betéve, az eredetit sehol sem találom, ez ps-al lett kissé felélénkitve, valóban megcsúszott kicsit az ujjam. A reggeli látogatóm volt tavaly, kávézás közben meglepett a korlátra szállva, sajnos nem tudtam megkérni hogy fáradjon jobb pozicióba a makró meg csak így fókuszált be, lehet ideje vennem valami komolyabb gépet? Egy S5800-ast használok, ugyan kevésbé a témához tartozik, de nem tudod mitől lehet hogy a fotók újabban kicsit homályosabbak? Nem gombás a lencse, rendben van tartva a cucc, de mégis.
Meg akkor már a kedvenc fotómról is szeretnék egy észrevéleményt, ha nem gond.
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
mumk1
addikt
válasz Real_Necro #35488 üzenetére
Na látod, ezért infrázok inkább, az nem akar CA-t produkálni!
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
-
bododani
senior tag
Tudom, kár hogy nincs benne a sárga csónak orra, de telefonnal készült a kép, és nem volt időm sajnos jobb képre.
[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
fattyu
veterán
válasz snake1977 #35484 üzenetére
te is megbotlottál a szaturáció csúszkával a kezedben?
1 bruálisan túl van húzva rossz helyen a fókusz. kuka
2 is túl van szaturálva. Nem echte rosszde érdektelen szögből nem érdekes környezetben ideges háttérrel.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vond
MODERÁTOR
válasz jjeahh #35479 üzenetére
Köszi.
Hát ja, ez még az FZ38-cal készült. A szenzor már akkor is pici volt, ráadásul a képfeldolgozás is sokat fejlődött 2009 óta. Az FZ200 sem egy képminőség bajnok, de azért ennél bőven jobb.
Az élesítést meg sajnos a flickr vitte túlzásba.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
BalaNce87
addikt
válasz g.killer #35474 üzenetére
Nekem az első tetszik ebben a formában. A háttérről szerintem vegyél le színeket és akkor kevésbé lesz zavaró a színkavalkád és nem tereli el a figyelmet a macskáról.
Lassú Víz: Köszi a véleményt, igazából ezek most arra koncentráltak hogy szépen örökítsem meg őket. Zebrát a rácsok miatt kukáznád?
Mondjuk én imádom az állatokat, szóval számomra mindegyik különleges érték[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz g.killer #35474 üzenetére
Az a baj, hogy a háttér megöli az egészet. Továbbá ami még feltűnt, hogy elment sárgába a kép.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
g.killer
aktív tag
válasz Real_Necro #35469 üzenetére
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
válasz Real_Necro #35469 üzenetére
Igen, a háttérrel nem tudtam mit kezdeni városi macska! a farka mindig ki fog lógni max akkor levágom holnap megnézem mit tudok csinálni. Ha úgy sem jó akkor megy a sima turista fotók közé!
Köszönöm a választ!BalaNce87: Igen szerintem is nagyon szép macska, holnap megvágom
(Azaz már ma! )
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
Hamár macska akkor én is hoznék egyet! Még úgy se kaptam az előző képemre semmi választ! Én is remélem, legalább az elvárt szintet hozza!
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #35466 üzenetére
És a nevet is rajtafelejtettem, pedig az nem volt szándékom. Sajnos egyelőre nagyon nehéz 2mp-ig egy helyben találni, úgyhogy háttérrel nemigen tudok variálni, most ez volt kéznél. De holnap újra próbálkozom.
-
Real_Necro
veterán
-
Zsolt1
tag
válasz Real_Necro #35459 üzenetére
Oké, talán kicsit látványosabb az övé. Viccet félretéve, egyértelműen távolabbról kellett volna fotóznom, hogy a nagy tűzijátékok látszódjanak + a tömeg helyett a Dunának kellett volna látszódni. Sajnos itt mivel rossz helyre álltam/nem onnét lőtték, mint ahonnan gondoltam, ezért alapból veszve volt az egész.
Köszi a képeket, elraktam őket könyvjelzőbe, ha pár év múlva megint Pesten leszek 20.-án, legalább már lesz kiindulási alapom, hogy hová érdemes állni (a két végébe és semmiképpen nem a tömegbe).[ Szerkesztve ]
-
Schuby
aktív tag
válasz Real_Necro #35460 üzenetére
Nincs vágva ez a teljes kompó. Ha nagyobb helyet hagyok előtte akkor nem tölti ki a képet a szárnya,meg igy a harmadoló vonalon van a szeme. Igaz, szűk a tér előtte de így tudtam kompromisszumot kötni
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Real_Necro
veterán
válasz Schuby #35452 üzenetére
A vágás nekem nem szimpatikus, szerintem kifelé néz a képből, hagytam volna még egy kis teret.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Zsolt1 #35451 üzenetére
Inkább linkelem egy fórumtárs tavalyi sorozatát, hasonlítsd össze és vond le a következtetést miket rontottál el:
-
Audison
senior tag
Hoztam egy képet Görögországból, pontosabban Zakynthosról.
-
Schuby
aktív tag
AF-S DX Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR
Megoszlanak róla a vélemények, van ahol lehúzták hogy nem elég éles, máshol nagyon élesnek hozták ki. Az ár nagyon jó volt, ugy gondoltam, az én hobby céljaimra tökéletes leszx230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Zsolt1
tag
Egy kis aug. 20.-ai tüzijáték:
Rossz helyre álltam, mivel az a hajó, ami előttem volt sajnos nem ment arrébb + innét szinte nem is lőttek semmit (ami látványos lett volna), ha meg mégis, akkor vagy az állványt (egy harminc centis valamit mondjuk túlzás állványnak nevezni ) mozdítottam be vagy a mellettem álló külföldi (arab ) kisgyerekek és 15 fős családjuk mutogattak bele a képbe a korláton átnyúlva. A felénél abba is hagytam, mert láttam, hogy esélytelen a helyzet, van még pár kép, de szerintem ez lett talán a "legjobb". Rossz kifogások, jöhet a kritika .
Egyébként eredetileg úgy terveztem a képet, hogy a vár felett robbantak volna tűzijátékok és az emberek helyett a Duna lett volna az előtérben, de ez nem túlságosan jött össze .[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
Köszi mindenkinek. A gyerkőc 7 hónapos sincs, most próbálgatja a hátról hasra fekvést, tehát sajnos szilvát még nem tud szedni. Majd jövőre
Jogos a záridő, Av-ben csináltam lerekeszelve 2.8-ra, de valszeg egy szűkebb rekesz nagyobb záridő kombó kellett volna. Egy min. 85 1.8-cal vagy egy rendes telével lett volna az igazi..
-
copass
veterán
válasz Real_Necro #35440 üzenetére
kb. 1 éves már ül,áll,jár. de felőlem főzhet. mondjuk azt megnézném! egy jó szilvapálesz aranyat ér.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz Real_Necro #35438 üzenetére
ül a földön vagy fekszik, mókol a szilvákkal,stb.
jobban illik a környezethez, mint az hogy fekszik egy bőröndben!
jó családiképnek oké. de attól még életlen, az obi ilyen lágytojás nyitva?"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Real_Necro
veterán
válasz copass #35437 üzenetére
"kezébe egy kosár és szedi a szilvát"
Szerintem kicsit nagy szerepet szeretnél annak a kisembernek. Én nem is látom életlennek (3. kép), továbbá attól mert a keret sötétebb, a gyerkőcre kerül a hangsúly ami szerintem rendben van. Persze lehet még mókolni a képpel, de ez albumba, falra teljesen jó.
Kerültek be ide már sokkal gyengébb képek is, kezdő szintet ez bőven megüti.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz papaya #35430 üzenetére
most nézem az exifeket.
iso100 felett is van élet, pláne 6D-n, de még kroppon is.
záridő túl kevés, gyerkőcnél 1/160 legalább. mocorog, ficereg,stb. ezért életlen.
mivel elég sok a sötét felület így komorrá teszik a kép hangulatát, pláne ha még sötétíted is. világos=vidám.
a bőrőndöt is kihagytam volna, nem illik ide.
szilvafa, kezébe egy kosár és szedi a szilvát. az természetesebb lenne."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #35431 üzenetére
Azért azt ne felejtsük, hogy ez egy kezdő fotós topic, amit meg linkeltél, profi munka. Szerintem teljesen megállja a helyét itt ez a képsorozat, de leginkább a harmadik szuper.
[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
válasz Freddy76 #35431 üzenetére
Köszi. Van benne igazság, mivel nem volt tervezett a dolog. Szilváért mentem, de az még nem volt érett, ekkor villant be hogy jó képet lehetne itt csinálni, meg hogy van egy ilyen piknik táska vhol a házban.Szóval az ötlet és az elkészítés között kb 5 perc telt. Mondtam is mindenkinek hogy ezt milyen jól meg lehetett volna csinálni tudatosabb tervezéssel. Azért a képnek sztem így is van egy szuper hangulata, bár elfogult vagyok Majd legközelebb jobban rágyúrok a tudatosságra.
-
Freddy76
addikt
válasz papaya #35428 üzenetére
Hiányolom az ötletet. Van egy übercuki mosolygós kiskölök, egy bőrönd, tegyük őket egybe, és lesz, ami lesz. A kissrác tényleg fantasztikus, igazi vigyorgyár, de ezt a bőröndös ötletet valahogy jobban ki kellett volna gondolni, valami még hiányzik innen.
Ehhez a sorozathoz fotósként semmi közöm nincs, a bőrönd viszont itt is főszereplő.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mirman
őstag
Újabb kép , talán ez jobb fogadtatásra lel mint az eddigiek.
-
sixpak
nagyúr
válasz jjeahh #35421 üzenetére
Sokat rágódtam rajt, hogy melyik jobb/rosszabb, hogy a torony, a víz, esetleg a hajó legyen egyenes...nem igazán babráltam a képpel, ilyen lett.
Mivel látom, hogy kevés a hozzászólás, ezért rakok be még egy turistát. Tudom, nem kellett volna vágnom balról, de muszáj volt...és lehetne élesebb is, esetleg némileg kevésbé zajos.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
jjeahh
nagyúr
A madarasnak úgy érzem jól jönne egy kis tér jobb oldalon meg esetleg lent, a hajós meg dől, a hajó kinéz a képből, a mögötte lévő félsziget(?) elvonja a figyelmem róla és ráadásul ok nélkül ketté van vágva. Én vízből többet hagytam volna, égboltból kevesebbet, meg mehetne rá egy jó adag zajszűrés... persze lehet nincs gond velük, ez csak saját vélemény
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
urbi107
tag
Sziasztok!
Canon 550d +Carl Zeiss Jena ddr Pancolar electric 50mm f1.8 MC[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok! Most egy ujabb sorozattal jottem, sajnos megint nem tul mely mondanivaloju. A sved naturrezervatumokat fotoztam elozo heten. Johet hideg-meleg, szivesen fogadok velemenyeket! (eloljaroban mondom, az erdos kepek direkt deszaturaltak, hangulati tenyezok befolyasotak)
A kritikaitokat/valaszotokat elore is koszonom!
https://www.behance.net/vargadom
-
m3ss
veterán
válasz #31733248 #35417 üzenetére
koncertfotok nem rosszak amugy. de ott is nagyon hasonlok a latoszogek, kompok. en nem raknek fel ennyit. kevesebb keppel erdekesebb. esetleg a zeneszek neznek igy meg, attol h plusz 1 ember van a kepen es nem piros a feny hanem kek nekem meg uaz.
persze van aki masra hasznalja a flickrt, de fotos szemmel nezve jobb a kevesebb.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz #31733248 #35415 üzenetére
miert nem szelektalsz? kepertekelos topic. persze tok jo, roka meg minden ugyanolyan tavolsagbol keszult, nagyon hasonlo kepek. elsot tartsd meg ha akarod, tobbit torold le sztem. vagy legalabbis ugy elvezetesebb lenne nezni a photostreamed, ha nem lenne 1 fele kepbol 10 feletoltve.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
Tettem fel néhány ISO 3200-ön készült képet a mai rókafotózásról... Kell a fény.
-
m3ss
veterán
-
bododani
senior tag
Mi a véleményetek a képről?
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
vond
MODERÁTOR
válasz randras_83 #35407 üzenetére
Felül sok, alul kevés, bal oldalra meg nem kellenek szerintem azok a bokrok.
Én így vágnám (bocs, már csak ezt a kicsit látom a régi képből):VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
törölt tag
Nagy arc ez a kis róka, az biztos. A macskákkal hangosan fenyegetik egymást, szerencsére a fizikai konfliktusig még nem mentek el...
"Koncert: ISO1600-on, meg f/2-n is micsoda szép részletgazdag képek. Jó a lencse, meg a váz is. "
Tényleg nagyon jó, ráadásul ez a nagyszerű AF... Manuális üzemmódban nyomtam szinte végig, szinte végig f2-es rekesszel, 1/250 záridővel. Nagyon jó volt használni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz #31733248 #35402 üzenetére
Aranyos kis róka. A harmadik képen olyan, mint egy őz.
Koncert: ISO1600-on, meg f/2-n is micsoda szép részletgazdag képek. Jó a lencse, meg a váz is.
(#35400) jjeahh: Nem tudom sajna visszahozni, annyira kiégett minden. A kábelek nincsenek túl szerencsés helyen, de most már így maradnak, nem fotóboltozok vele. Egyébként kicsit olyan is, mintha átmenne rajta az egyik ága a villámnak.
(#35401) randras_83: Bőven-bőven vágni belőle. Leginkább úgy, hogy a harmadolópontok környékén legyen a két hídpillér.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
jjeahh
nagyúr
válasz randras_83 #35401 üzenetére
Köszi!
Hídhoz: Sztem túl sok a sötét üres terület és kár, hogy kitakarják a jobb felét a bokrok vagy mik
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
Vond, lassú víz: köszönöm a jótanácsokat! Egyelőre sajnos technikai problémákkal (is) küzdök, amikor jó minőségben lencsevégre szeretném kapni őkelmét. A házunk melletti erdőbe rendszeresen teszünk ki kaját a szomszédos tanyákon élő macskáknak, de észrevette a kis Vuk és ő is rászokott. 7-8 méterre tudom megközelíteni, de az erdő sötétje miatt meg kell világítanom valamivel, így hát a gépre szerelt vakuval próbálkoztam. Fotós szempontból sajnos értékelhetetlen képek lettek. Azon gondolkodom, kihúzok egy hosszabbítót és felteszek néhány nagy erejű reflektort, mert ez a pofán vakuzás nem hoz épkézláb eredményt (persze ez várható is volt).
Ha érdekel valakit egy tegnap esti kecskeméti koncertfotózás eredménye, itt találhat képeket róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest