-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
apholyon
aktív tag
válasz macilaci78 #26293 üzenetére
Csak én találom kicsit túl drágának ezt a kamrát?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
MasterHUn
senior tag
válasz macilaci78 #26297 üzenetére
nézdcsak1 napos keresgélés meghozta gyümölcsét
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
válasz macilaci78 #26297 üzenetére
igen az a 170 $ nem volt szívmelengető...
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
volna egy kérdésem. fast jump helmet highlander-hez honnan tudnék szerezni teljes belső szivacsozást, és minden mást?
Lenne egy héjjam és nincs szívem kidobni szeretném használhatóvá tenni.
Kérlek ha találtok belevaló párnázatot írjatok. Köszi.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26293 üzenetére
Egy "elvileg"-hez kicsit draga.
Egyebkent a SnowWolf M24 bele kompatibilis az A&K-vel? Mert akkor keresek kimondottan ahhoz, csak attol felek, hogy a kompatibilitas itt is csak "elvileg"-es. Koszi egyebkent!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
MasterHUn
senior tag
válasz macilaci78 #26290 üzenetére
persze. tudom igen. alapvetően 530-550 volt a puska, de a szórása hogyott némi kivetnivalót.
-
DNReNTi
őstag
Reggelt,
Ujabb fejlemenyek S24-el kapcsolatban:
Az adagolasi problema forrasat megtalatam, par loves utan, a hengerfej kb 0.2 - 0.3mm-t elore veri az egesz hopup kamrat, emiatt egyebkent maga a tar is beszorul, nem lehet kivenni. Erre egyelore nem tudom mi lesz a megoldas, valszeg jobban meghuzom majd a hengerfejet, de szerintem azzal nem fogok eleg teret nyerni, igy lehet csiszolok majd a kamrabol is, bar eleg vekony az a fal mar alapbol is... Ha nem lenne benne tar kinezem, hogy beletepne a csavart a kamraba, vagy megjobb: kiszakadna a menet a kamrabol. Utobbira lehet tobb esely van, az "anyagminoseget" figyelembe veve.
Eszrevettem azt is hogy a hopup kamrat bar csavarok fogjak ossze (kemeny ketto darab), de csak egyik oldalon, a masik oldalt gondolom valami pocok vagy fog tartana, de az vagy hianyzik, vagy letort meg amikor cseng osszerakta, tehat itt is hekkerkedni kell majd szigszalaggal. Vagyis kellene, de nem nagyon van ra hely, de igy meg minimalisan ugyan, de lotyog a kamraban a cso... lol. A legjobb lenne cserelni az egesz hopup kamrat ugy ahogy van.. ha lenne hozza, de persze nincs. Beszerzo Imit megkerdezem majd hatha o tud hozza.
A kulso cso meneteit majd ujra kell vagni, csavart cserelni, 2x szedtem szet es raktam ossze, de mar most van olyan csavar ami elforog, anelkul hogy megteptem volna.Egyelore azt latom:
Ez egy olcso, de igeretes fegyver lenne, sok kiemelkedoen jo alkatresszel, jo kulsosegekkel, viszont az egeszet bearnyekolja a nulla osszeszerelesi mioseg, es bizonyos reszek anyagminosege es azok kivitelezese. Mivel gondolom a "gyarban" a minosegiranyitas ismeretlen fogalom, ezert biztos vagyok benne, hogy teljesen veletlenszeru, melyik peldany hogyan sikerul. Lutri, hogy mit kapsz. Inkabb lenne dragabb 5 ezer forinttal, es lenne benne egy rendes(ebb) kamra, lennenek egyenesek a vagott menetek, a muanyagok ne a 2 forintos hanem a 3 forintos froccsontobol jonnenek, esatobbi. De en most annak is orulnek ha vilag valamelyik szegleteben lenne egy bele valo hopupkamra, a tobbit megoldom.[ Szerkesztve ]
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. Gondoltam megosztok veletek egy kis infót.
Szóval vettem nineball VRS-10 hop-up gumit egy KJW M700-ba. Mivel ez is gyári hopkamrába VSR gumit kért.Alu kamrával volt szerelve + co2: ezzel ~478 fps (új patronnal, gyári gumival)
alu kamrával +co2 + hop kamrához kapott gumi + Bolt alkatrészekkel ~533 fps( viszont az alu kamra lenyomójával csak a szenvedés volt mire valamennyire belehetett állítani)
és végül minden vissza a gyárira +nine ball hop gumi+co2 ~577 fps nagyon kicsi volt a szórása mind fps-ben mind lőkép ben! (gyár lenyomó nagyon finoman állítható! )
vélemény: lehet hogy marha drága a gumi de megérte! főleg hogy gyári belső cső van benne.
Szép napot
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Gunfire rendelésbe belehuppannék!
-
csoola
tag
Egy cimborámat próbálom belerángatni a hobbiba, CM028-at néztük neki anno kezdő fegyvernek, ez miben különbözik attól? Majdnem 20 euróval olcsóbb, arra lennék kíváncsi, hogy miért, ténylegesen kevesebbet tud-e ezért cserébe.
Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
csoola
tag
GBB pisztolyoknál a green gas-es és CO-s táras fegyverek között, mondjuk egy KJW KP-05 esetén van különbség a fegyverek között is, vagy csak a tár különbözik?
KJW M1911-em volt, szerettem is, KP-05, KP-08, KP-11 pisztolyokról mi a véleményetek?Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
nyisziati
veterán
Szamuráj kettévágja röptében a BB-t.
6. perctől.
Előtte egy focilabdát és egy teniszlabdát, a végén egy baseball labdát. -
DNReNTi
őstag
válasz apholyon #26278 üzenetére
Nekem a DMR kicsit fekete lyuk az airsoftban, akkor mar inkabb a bolt action sniper. A ra vonatkozo szabalyok szinte ugyan azok, de a tavolsagok nagyobbak, es maga a fegyver is "igenytelenebb" a jo ertelemben. Eddig mondjuk utobbi sem vonzott, most hogy beneveztem az S24-re igy mar okositom magam, szombaton be is probalom jatekon. Addigra remelem megoldom az adagolasi gondokat, es sikerul jol beallitani a szerkezetet.
-
apholyon
aktív tag
válasz macilaci78 #26272 üzenetére
Csak amennyiszer nagyon muszáj. Alapvetően csapatban szeretek nyomulni, de néha jó lenne egy kis vadászgatós-lopakodós-megfigyelős játék...
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26276 üzenetére
Nem nagy osszeg szerencsere, postval is 15$ alatt van. Ha fennakad, kibirom.
-
nyisziati
veterán
válasz DNReNTi #26274 üzenetére
Én úgy tudom, 22 euro a vámmentesség határa.
Pontosabbat a külföldi rendelős topikban kapsz. -
DNReNTi
őstag
Villamkerdes: ehobbyasia milyen ertekhatarig vammentes?
-
Thome
veterán
-
apholyon
aktív tag
válasz macilaci78 #26269 üzenetére
Egyébként mennyire nehéz felhúzni egy ilyen forgó-tolózáras puskát erősebb rugóval? Elfárad a kezed a nap végére?
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26269 üzenetére
Szerintem azt a kis rugos basz, ami a BB-t hivatott jo iranyba terelni, az lett rosszul beteve a hopup kamraba. Egyebkent nem AEG rugo megy bele, hanem VSR. Bena voltam, mer valami forumon olvastam hogy 13mm-es rugo kell bele, aztan mar mikor szetszedtem lattam, hogy szukos lesz.. Hat vegulis 11mm az a 13... Megprobalok bele szerezni megfelelot. M170-et talaltam, de azt mar kicsit erosnek gondolnam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #26266 üzenetére
Egy snipernek legyen 3,3-3,5 kg tömege ahhoz, hogy célra tudj vele rendesen tartani. Egy 2 kilós VSR bólogat a kezedben minden szívdobbanásnál.
Nem mertem megesküdni, de úgy emlékeztem, AEG rugó megy az M24-be.
Ha szar a menet, azt eszergályossal tudod megcsináltatni.
A csavarokat lehet pótolni, szabványos metrikus csavarok általában. Amire vigyázz, hogy a menetes fészek ne sérüljön, mert azt komolyabb móka megcsinálni.
Adagolnia kéne, a hop up kamra fix helyen van, a nózit meg hátrahúzod eléggé felhúzáskor. Vagy ha nem, akkor gyúrsz egy kicsit.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
No gyerekik. Meghegesztettem az S24-et. Pozitiv dolgok:
Valoban jo anyagokbol van osszerakva, ranezesre es fogasra is. A fegyvertest talan kicsit gagyi hatasu, de eleg tartosnak tunik. A levegos reszek es az elsutoszerkezet minosege tenyleg kiemelkedoen kiraly. Gyarilag sem fuj ki, jol meg van csinalva. A fegyver dobozbol 445-455 FPS-t lott. Jo sulyos cucc, nem froccsontott jatekfegyver erzes, a tus nehez es emiatt nem faraszto tartani. Erre majd visszaterunk egy egesz napos jatek utan, LOL.Jojjon a hidegviz:
Az osszeszereles minosege kriminalis. Az alkatreszek gyarilag lotyognek (elsutoszerkezet, hopup), csavarok hianyoznak. A hopup ugy ahogy van egy rakas szar. Sorjas froccsontott spiater fos, torik mint a tojashely. A muanyag reszei minosege a minimumot nem eri el, gyarilag torott. A csavarokat nagyon ovatosan kell tekergetni, mer az is eltorik ami gyarilag nincs. A gumi automatikusan kuka. Eleg volt rendbetenni... A belso csovet kivul belul takaritani kell, hot zsir mindenhol. A kulso cso menetei ferden vannak vagva... Sikerult osszeeroltetni, de ezt majd korrigalom valahogy meg. A megrendelt M160-as rugo nem megy bele, meg szerencse hogy VSR rugot rendeltem 13mm kulso atmerovel, es ez meg allitolag VSR rugot szereti.. Nos megsem.Szoval rendbetettem, ahogy most lehetett, kapott egy Modify gumit, egy rugot meg majd keritek bele. Igy is 505-510 FPS lett a gyarival, kiprobalom majd nappal mire eleg. Valamit viszont elkurtam mert szarul adagol, van meg mire nezni. Folytkov.
-
zarew
senior tag
válasz apholyon #26262 üzenetére
Persze , hogy lehet. Ott van alul a link a füleshez.
Ezekből a rádiókból van egy rakás.Nem érdemes túl komolyat venni. Az csak az igazi háborúhoz kell -
macilaci78
nagyúr
válasz apholyon #26260 üzenetére
Persze, tilos a 0,5 W feletti adóteljesítmény, és ellenőrzik is a hatóságok kapacitástól függően. Azonban inkább a folyamatosan adó kalózrádiókra, meg nem fizetett hullámhosszt használó URH-sokra mennek rá. Nagyon nagy pech kell ahhoz, hogy épp egy airsoft meccs közelében legyen a mérőkocsi és hogy egyáltalán megálljanak ellenőrizni a technikát.
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy van ilyen topic, de eléggé kihalt... ki milyen rádiót / walkie-talkie-t használ? Baofeng UV-5R-rel szemezek, megfizethető és jókat írnak róla, viszont elvileg illegális PMR csatornákon használni (0,5 W fölött van a kimeneti teljesítménye).
Mennyire lehet ebből baj?
Egyébként maximum 10k-t szánnék rá első körben.
Előre is köszi!Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
DNReNTi
őstag
Na csak ideert a UPS is, este buli.
-
DNReNTi
őstag
A GunFire GLS kiszallitas nem vacakol. 22-en delutan vettek fel a csomagot, ma reggel mar hivtak, hogy itt vannak. Masfel nap alatt. Szepmunka. A TaiwanGun-os UPS csomag meg Lengyelorszagban van.
-
apholyon
aktív tag
válasz DNReNTi #26250 üzenetére
Köszönöm Kipucolás, hézagolás, rugócsere (elsőre benéztem a 110-essel én is, aztán vágva lett), LiPo, T-csati, 1-2 fogaskerék. Ezek megvannak / cserélve lettek. Nekem a gyári gumi meglepően jó, nem cseréltem még, de gondoltam rá, Te mit ajánlanál? Cső kiváló a gyári
@Maci: kinek a pap, ugye abban a korszakban nem sokat játszottam, de emlékszem a kölcsön AK-t is mennyit kellett mókolni, hogy egy napot kibírjon
-
macilaci78
nagyúr
válasz apholyon #26248 üzenetére
A farnehéz fegyverek tömegközéppontja sokkal közelebb van a torzóhoz, ezért hosszabb távon sem annyira fárasztó a tartása.
Próbálj meg egy UAR-t és egy M14 EBR-t egy egynapos játékon, rá fogsz érezni a tutira.Én még a Ni-Mh korszakban nőttem fel, fix tus, mert ott elfér az akku és hátrébb van a súlypont is.
Na persze akkor még nem volt divat a kis akkus fegyver, 1,2 Ah volt a legnagyobb kapacitás az AK tokfedél alá férő akkuk mezőnyében, jellemzően csak 8,4 V-os, 7 cellás pakkokkal. Ilyen 7-cellás akku fért el az AUG-ban is, de GP ipari cellákból sikerült belegózni 14-et az AUG testébe, 2 db 7 cellás akkupakk párhuzamosan kötve 12 Ah cellákból. Az adott egy 2,4 Ah belső akkut 8,4 V mellett, ez egy AUG-ban nagyon nagy szó volt 8-10 éve. A poénos része, hogy olyan eszetlen ROF-ja volt 330 fps mellett a fegyvernek, hogy csuda, de simán vitte a DMR-eket is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz apholyon #26249 üzenetére
Nekem van egy peldany, eleg sokat kiserleteztem vele.
Tapasztalataim szerint amit mindenkepp erdemes megcsinalni:
Hezagolas, es a legalja kinai redvas zsir kitakaritasa a GB-bol, ezzel semmi ujat nem mondtam mondjuk. Rugocsere, a gyari tul eros, M100-M110-re erdemes cserelni. Figyelni, mert a Guarder SP110 mar 400 FPS fole visz! Hopup gumi, a gyari kuka, asszem en Guardert tettem bele, teszi a dolgat. A H lenyomo nekem nem jott be, de lehet csak en voltam bena mikor beraktam. Nozi - a gyari eleg vacak minoseg, nem is tomit jol, egy O gyurus alunozi mehet bele. Meretre figyelj, tobbfele is van!Amit mar odabizok:
Belso cso:
Cserelni nem kell, jo minosegu a gyari, de 8-10 centinkent erdemes ra tekerni 2-3 menet szigszalagot, igy zero mozgasa lesz a kulso csoben, na nem mintha amugy lotyogne, kb 0.1mm-rol beszelunk.Hengerfej
A gyari eleg szellos, nem eleg passzos, de ezen lehet javitani par karika telfonszalaggal. Vagy venni bele egy alu hengerfejet dupla O gyuruvel.Csapagyak
Mivel 400 FPS alatt vagy, erdemes lehet cserelni oket golyosra. Acelra nyilvan. A gyari amugy is eleg furcsa, kinezem hogy minimalis oldaliranyu elmozdulast enged.Adagololap:
A gyari eleg gyenge konnyen hajlik, deformalodik, de mukodik (!), inkabb a butykoleshez jon jol egy merevebb adagolo, sokkal konnyebb osszerakni. Erdemes figyelni hogy pont egyforma legyen a gyarival.Atvezetekeles, T / XT csatizas:
A gyari vezetekek eleg merevek, es vacak minosegouek, erdemes cserelni, de ez se kotelezo, ugy ahogy a csatlakozok csereje sem.Nagyjabol ennyi. Orok elet plusz egy ev kabe.
-
apholyon
aktív tag
Elnézést a sok írásért, de kérdeznék is: CM.048 tulajok: ti mit cseréltetek, módosítottatok a fegyveren? Bármilyen változtatás érdekel.
-
apholyon
aktív tag
válasz apollo12 #26211 üzenetére
A múltkor rendeltem egy ugyanilyen UAR-t (szintén twg-ről) egyik ismerősömnek. Nekem alapvetően sosem tetszett, de meglepően korrekt, kézben fogva. Maci már leírta a lényeget, annyit hozzátennék, hogy nagyon kényelmes (azért ez sem utolsó szempont) és durván farnehéz (mindenki döntse el maga, hogy ez pozitív vagy negatív), nekem AK után fura volt.
-
apholyon
aktív tag
válasz DNReNTi #26238 üzenetére
Nekem is tervben van az említett S24. A facebookon van egy budget-es mesterlövész puskákat építő srác, részletes leírással (többek között az S24 is), nem tudom Ő itt van-e a fórumon. Szerintem az meggyőző írás, keress rá. Én az alapján tervezem majd építeni (90%).
-
macilaci78
nagyúr
válasz Gordon32 #26243 üzenetére
A kamra, gumi semmit nem ad az fps-hez, legfeljebb ha a korábbi minősíthetetlenül szar tömítést adott.
A prowin kamra sem rosszabb, mint a guarder. Fegyvere válogatja akár típuson belül is, mi a jobb választás.
Ha nem csináltál még ilyet, akkor legyen zsebben 10 k arra a szakira, aki majd helyrehozza, amit esetleg elcsesztél. Sok-sok how to videót nézz meg. A gyengébb rugóval szerelt GB-ot könnyebb szerelni, mert könnyebb megtartani a rugót a héjak szét-, illetve összepattintásánál.
A gyári rugóval esetleg 400 fps fölött lőhet, a gyengítéssel olyan 330 fps elvárható azért. A dobozban benne lesz a gyári erősebb rugó is. M90 rugót tesznek bele gyengítésnek, M110 szerencsés esetben meglövi a 400 fps-t, M100-as rugót még vehetsz hozzá pluszban.
Hézagolás: a GB két oldala között vannak a fogaskerekek, a kerekek tengelyirányban el tudnak mozdulni, viszont a fogaskerekek egy része kúpos, így fontos az oldalirányú mozgásukat kontrollálni. Ez a hézagolás. A GB-ot gugattyú, rugó, rugóvezető és visszaforgásgátló nélkül összerakod, és ujjal megpörgeted a fogaskerekeket. Ha szépen, szabadon, simán forognak és az oldalirányú mozgásuk fél mm-nél kevesebb, akkor jó lesz.
-
jozsi252
veterán
válasz Gordon32 #26243 üzenetére
Airsoftdoki csinálta nekem, igen a fogaskerekeket csinálta. Ahhoz hogy erősebb legyen, a rugót is ki kell cserélni, nem elég a kamra+gumi.
Gyári Specna Arms hi-cap van, mid-cap tárból meg Boyi. Az tökéletes hozzá. Jó a fegyvernek a belseje, én nem gyengítettem volna le a helyedben.
iPhone 16 Pro Max
-
Gordon32
tag
válasz jozsi252 #26242 üzenetére
Szia!
Nekem egy B03-ra esett a választásom.
Gb-be nem szeretnék nyúlni elsőre nem is igazán csináltam még,a fogas kerekeket hézagoltad?
Én is majd 7,4-es lipóval szeretném hajtani.
Na Guarder kamrâkat nem is néztem eddig majd meg nezem őket.
Gunfire-ről rendelem és kértem a gyengítést amire
~310 fps-t írnak nem tudom egy uj kamra+gumi mit dob rajta de ~370 bőven elég lenne nekem is.
Rendeltem egy kiló SA bio bb-t majd meglatjuk.
Milyen márkájú tárakat használsz hozzá?Üdv! Gordon
-
jozsi252
veterán
válasz Gordon32 #26241 üzenetére
Milyet veszel pontosan?
Specna Arms SA-B02 van nekem, és nagyon szeretem. Hézagolni kellett kicsit, illetve kamra lett Guarder-re kicserélve, Guarder gumival néha duplázott, ezért egy LCT gumira lett kicserélve és most tökéletes. Li-po a gyári még (2s), de 1000+ golyót ki tudok vele lőni szóval nem rossz.
Nincsen tuningolva, ezért FET nem lett beépítve, de elég nekem az a 380 fps környéke amit tud.
Ja és BB-ből G&G-t használok csak, azzal se volt soha gondom.iPhone 16 Pro Max
-
Gordon32
tag
Sziasztok!
Hamarosan boldog tulaja leszek egy Specna Arms replikának
Az lenne a kérdésem hogy kinéztem egy Prowin kamrát és gumit mert azt olvastam hogy a gyari nem olyan jó minőségű,ezen felül szerintetek mit érdemes(feltétlenül) cserélni?
Van esetleg valakinek itt hasonló drágasága?[ Szerkesztve ]
Üdv! Gordon
-
MasterHUn
senior tag
válasz macilaci78 #26236 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Tapasztalt játékost írtam célpontnak és magányos lövészt.
Amikor megépítettem a kis drágámat, poénból beleraktam az M150-et. Stabilan elbírta sorozatlövéssel is, de azért maradtam 350 fps alatt.
Az az M3 shoti azért odab@sz. Nem egy nagy fps, vagy lőtáv, de feeling. Dzsindzsás pályán észrevettük egymást az ellennel, 1-1 küzdelem. Vastag fa nekem jó fedezék volt, neki a bokor segített, gyorsan vagy 7-et rárántottam a shotira, gyors tárcsere, majd feszült csend... Kicsit mocorog a bokor, még 3 rántás, inkább feladta a srác. Meglepően jó fedezőtüzet lehet adni épületben is egy ilyennel.
DNReNTi: a lábszárközépig érő fű nekem már fedezék volt, pedig akkor 130 kg voltam. Meg azért na, amikor ellőttek a fejem felett 400-420 fps-sel, én meg 320 fps-el ráejtettem a BB-t, volt anyázás.
-
DNReNTi
őstag
Nalam is pont igy lesz, a jatekok nagyobb szazalekan valoszinu maradnak az AEG-ek, de nyiltabb tereppel rendelkezo, vagy erdos, bokros palyakon, ahol a nagy ralovesi tavolsagbol elonyt lehet kovacsolni, ott jo kis valtozatossag lesz a sniper.
-
Thome
veterán
válasz macilaci78 #26236 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el ha elcsattan a lövés, nem feltétlen az az első reakciója az embernek hogy leguggol, hanem néz hogy "hát honnan jött a hang".
De persze igazat adok, de piszkálja a fantáziám a dolog, már csak azért is mert múlkor is egy komplett rajta lelehetett volna fogni egy ilyen dmr-rel.
Ami pedig a springet illeti, ha nem lennék gyenge ( ) még akár az is jöhetne, múltkor is becserkeltem egy komplett rajt, épp csak a fegyver halt meg lövéskor. Mondjuk utána kiderült, hogy az a raj egy csorda volt (15 fő), de akkor még csak 5 főt láttam.Nem mellesleg harmadlagos fegyvernek pont elférne, nem fő profilnak menne a dolog, de belekóstolnék.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Olyan hangja van egy AEG-nek, hogy ilyen távon egy magányos lövész már esélytelen, hogy egy rutinosabb játékost eltaláljon. Gyorsan leguggol, vagy ellép oldalra és már kész. Ugye, DMR-rel nem lősz sorozatot sem.
Ha meg tömeg van és tűzharc, a többiek 50 méteren ugyanúgy befogják a célt, azzal a 10-20 méter plusz stabil lőtávval nem vagy sokkal előrébb.A sniper, DMR fegyver és játékstílus csak speciális esetekben aknázható ki az airsoftban.
Nekem többet ért egy háromlövetű springes shotgun és egy GBB, mint egy 400+ fps-es AEG. Becserkészni, elejteni a vadat, semmint kilőni messziről.
Ettől függetlenül egy G36 E fegyvert nagyon adnék a hordfogantyúba rakott optikával, M4 táradapterrel, rövid vietnami tárakkal, keretválltámasszal, 450-550 fps közt. Vagy egy SR 25-öt Leopold MK2-vel, vagy 4×32 ACOG, tetején mikro dot, fix tus. Vagy egy CA SLR 105-A1 fa agyazással, tussal, infrabakkon a Leopold optikával.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Je, csomag uton. Verseny indul: TG - UPS vs. GF - GLS.
Sose gondoltam volna, hogy valaha snipert fogok rendelni, de most meg mar ra vagyok kattanva, kivancsi vagyok majd mit tud egy ilyen "low budget" setup. Jon majd a review.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #26232 üzenetére
Nagyon sokan úgy választanak fegyvert, hű, ez az AWP milyen jól lő a CS:GO-ban, tuti ez a befutó.
Vagy azt olvassa, hogy a TM VSR 10 G-Spec mekkora egy übertáp fegyó, aztán 200-250€-ért bejön neki az alap fegyver, és lő egy 320 fps-t, majd utánaolvasva rájön, hogy bizony a fegyver árát még egyszer rá kell költeni, hogy a nagyobb rugóerőt elbírja a felhúzókar is, az elsütőszerkezet is, meg a levegős rész is...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26231 üzenetére
Ezt gondolom az alap "extrakkal" kapcsolatos eszrevetelemre irtad. Jogos, de hat most ha valaki ilyet keres csak utananez mi van benne alapbol. Gondolom, de most elbizonytalanodtam.
Kozben a beruhazas approved statuszt kapott. Kiraly. A "fillerbaszo sniper how-to" (by stefanitsr) alapjan osszerakom majd a jovoheten, aztan meglatjuk mit tud ennyiert. Meg legalabb lesz egy TG vs GF postazasi verseny.
-
DNReNTi
őstag
Jaja, ilyesmi mar kiszolgalna, mondjuk fura, hogy olyan mintha extrakent lenne feltuntetve az ami alapfelszeretseg. Acel elsuto, alu dugattyu stb... Koszi a linket! Meg nem kaptam meg a zold jelzest az asszonytol (lol), de egyre inkabb azt latom be kell nevezni egy ilyenbe.
TG-n amugy is van most 10%-os kupon a vasarlasokra, csak kar hogy alkatreszeket meg GF-rol kell majd megrendelni. Kicsit olyan mintha kezdene magat elhagyni a TG, egyre jobban gagyiznak.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26227 üzenetére
Meg egy kerdes, ehhez 0.40-es BB jo lenne nekem?
Ugy latom M160-hoz mar inkabb az jatszik mint a 0.36-os.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26224 üzenetére
Koszi az infokat. En igy gondolkoztam: fegyver, hopup gumi, o gyuru csere dugattyun, M150-160 rugo, prec cso kijon 55-60-bol. Ebbol a prec cso akkor nem kell. Epp azert neztem ki az S24-et mert ahogy nezem, es ahogy irjak, ebben a henger, hengerfej, dugattyu, rugovezeto eleg jo minosegu, emiatt nem szorul cserere. Szemben mondjuk ugye a Bar-10-el pl, ahol a hengeren kivul kuka az egesz. A dugattyun O gyuru cseret tobb helyen olvastam, de ennyi. Egy CNC kamrara viszont beneveznek, ha lenne hozza. Van hozza? En nem talaltam. A gyari eleg rottynak tunik, bar a review-k egyike sem irta hogy csereje indokolt, amig tonkre nem megy. Elsutoszerkezet elvileg acel, bizom benne hogy birja. Egyre szimpatikusabb a cucc. 60ig beszallnek.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #26223 üzenetére
Az A&K S24 egy az egyben a Classic Army M24 klónja és a Tanaka M700 belével kompatibilis.
Nagyon jó, masszív alap lehet ez egy springes, vagy akár green gas-os snipernek és olcsó is.Egy fullos tuning nem fog kijönni 55-60 k-ból a fegyverrel együtt. Persze, bele lehet baszni az M160-at, szétverni nem fogja, de azért egy CNC hengerszett dugattyúval, nózival, CNC kamrával egy más kategória.
Az elsütőszerkezet, nos, az tartja meg a rugót, ha kopik, szokták cserélni szerszámacélra.
Classic Army M24-et kronóztam már 650 fps-re.Az a két VSR-gumi, amit írtál, jó. A preccső a leges legutolsó dolog, amit egy fegyverbe érdemes rakni, amennyiben a benne lévő cső nem görbe, nem sérült.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Lenne most egy kis szabad keretem, amit beletalicskaznek airsoftba (ismet), igy kicsit elmerultem a sniper fegyverek bugyraiban, olvasgattam ar/ertek arany illetve best buy kulcsszavakkal, es talaltam is egy egeszen barati lehetoseget: A&K S24. Itt a topikban is van hozzaszolas vele kapcsolatban boven, illetve egy csomo, csupa jo review van rola a neten. Eddig meg vagyok gyozve.
Par kerdest megis feltennek:
Mindenhol olvasom, hogy a hopup-ot rendbe kell tenni, madbull, vagy modify VSR gumit vennek bele, illetve a lenyomo lotyogest kihezagolnam. Jok lennenek ezek a gumik? Masik dolog a rugo. Nem celom a 600 FPS, ahogy olvastam M145-150 VSR rugoval 530-550 FPS-t tud, 70-80 meteres lotavval. Nem tudom elbirna e egy M160-at, illetve volna e ertelme egyaltalan, gondolom azzal 570-580 korul jonne ki. Lotavot befolyasolja ez meg valamiben? Ha nem veri szet a fegyvert (elnezve a belet, nem hiszem) akkor megvennem az M160-at. Harmadik a prec cso, ez mar kicsit megosztobb tema, tobben irjak, hogy erdemes 6.03-asra cserelni, mashol meg hogy tok felesleges. Mi az igazsag? Ha a kulonbseg eszreveheto, akkor nem sajnalnam ra azt a 30 eurot. Utolso: egyetlen helyen talaltam hozza tarat: evike-n. Itt ez azt irja A&K M24 tar, tudja valaki hogy ez 100% kompatibilis e vele?Ugy szamolok, hogy mindennel 55-60 ezer forintbol egy olyan fegyvert lehet epiteni mint mondjuk vsr/bar-10 alappal 100e-bol. Realisan latok, jo buli ez vagy csak annak tunik? Nem nagyon latok mas alternativat ilyen ar/ertek arannyal. Koszi!
-
DNReNTi
őstag
+1. Pont eleg egy apro egyenetlenseg, hogy vegigmarja az egeszet, vagy egy kis pontatlansag, hogy bele is szoruljon. A "robbanosrol" meg ne is beszeljunk. Ha szetmegy a hopup kamraban az igazan szep lenne egy 25 Ft-os BB-tol, bar nem tudom pontosan mekkora ez a robbanas, de pont eleg ha kukazza a nozit, hopup gumit, esetleg a kamrat is ha az muanyag, esetleg a cso elejet is megrongalja. Na meg mivan akkor ha felrobban egy a kamraban? Lancreakcio? Felrobban az egesz tar?
-
sss
őstag
Én nehezen tudom elképzelni, hogy az acél bb ne tenne kárt a belső csőben...
-
nyisziati
veterán
válasz macilaci78 #26218 üzenetére
Köszi, akkor a pukkanóst kihagyom, amúgy is elég drága, ~2.500 Ft 100 db. Marad az acélgolyó az üdítősdobozokra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz nyisziati #26217 üzenetére
Elvileg nem nagyon tud kârt tenni a fém. Legfeljebb a nagyobb tömeg, tehetetlenség igénybe veszi a tömítéseket, de ennyi. A rugónak mindegy, a fogaskerekek, dugattyú felhúzása meg ettől független.
A robbanósat nem tudom, milyen. Gondolom, ütődésre pukkan. Ha túl hirtelen indul meg, a csőben is pukkanhat, vagy ahogy a nózi hátba vágja.
-
nyisziati
veterán
válasz macilaci78 #26216 üzenetére
Rendben, csak érdeklődtem, főleg, hogy nem tesz-e kárt a belső szerkezetben, nem élőlényekre tervezem a lődözést.
-
macilaci78
nagyúr
válasz nyisziati #26213 üzenetére
A MASZ kategorikusan tiltja a fém BB-ket, a robbanós szerintem pirotechnika és ha nincs is rá szabályozás, azért csak jó keresztény módjára tartsd oda a másik orcádat is!
Persze ha csak ökörködni kell céltáblára, felőlem tictac-kal is próbálkozhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
A nagy téli semmittevésben ránéztem a speckó BB-kre. Pl. acélgolyók, robbanós (inkább csak pukkanó) BB-k.
Az lenne a kérdésem, hogy a Cybergunomból ezek kilőhetők? Illetve van-e európai beszerzési forrás, mert több helyen néztem, de sehonnan nem szállítottak ide (vagy csak irreálisan drágán).
-
macilaci78
nagyúr
válasz apollo12 #26211 üzenetére
Nem ismerem az Urban Assault, csak úgy általánosságban:
Pozitívum:
Ver3 GB, stabil erős konstrukció, szabványos alkatrészekkel.
Csúszkás állítású hop up, , finoman állítható, nem állítódik el.
A GB-hoz hozzá van csavarozva a hop up ház, ez is javítja az összképet.
Gyors rugócserés GB. Összerakod a belsejét korrektül és egy mozdulattal tudsz 300 fps CQB-fegyó és 500 fps DMR közt váltani.Negatívum:
Egyedi hop up ház, nehéz/drága lehet belőle egy garantáltan jó, ha a gyárival nem jó a lőkép, vagy szökik a levegő. Ezen alkatrész beszerezhetőségének járj utána, ennek működésén múlik az, hogy egy fegyver jól néz ki, vagy használni is öröm...
Nem tudom, hogy van rögzítve a GB, hogy ne mozogjon a testben. A testben rögzített hop up kamrához való csavarozás édes kevés.
Azért azt a mini Tamya csatlakozót cserélném egy T-csatira.
Kevés hely van az akkunak, jól meg kell választani az akkut bele, esetleg érdemes pótakkut is venni. Li-Po-val mondjuk kompromisszummentesen használható a fegyó.
A GB-házra aggatott alkatrészeket is jó lenne látni, selector plate például.Semleges:
A pisztolymarkolatban a 2 elem csak illusztráció, a fegyver működéséhez nem kell. Az elemek CR123 méretűek, USA-ban elterjedt méret, főleg fegyverlámpánál, Eotech irányzáknél, éjjellátónál találkozol vele fegyverek közelében.
A bulp up felépítés már kiforrta magát, több airsoft replika is használja.
Tárak ára, van-e belőle midcap? Egyes játékszervezők nem engedik a tekerős tárakat.JG 608 G36C
Régi, jól ismert típus, igazi igás ló. Az utolsó csavarig kapsz hozzá mindent.
Az Achilles-sarka a sok részes hop up kamra, az illesztéseknél szökhet a levegő, de erre is van megoldás.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
apollo12
veterán
válasz macilaci78 #26208 üzenetére
Sajnos mindenhol mast mérnek
-
apollo12
veterán
heló érdeklődnék Győr-Moson-Sopron környékén valakinek nincs véletlen kronoja, szeretném be méretni a fagyomat
-
macilaci78
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #26205 üzenetére
Magánimporthoz semmi nem kell. Elvileg adnak egy teljesítménynyilatkozatot a fegyver csőtorkolati erejéről, ezt tedd el, de igazából ezzel sem mész semmire.
Csak a Magyarországon forgalomba hozott fegyverekre kell próbajel, bevizsgálás, kártya, ez pedig csak az árusító helyek törvényi kötelezettsége. EU-n belüli beszerzésnél nem kell sem vámkezeléssel, sem ÁFA-fizetéssel foglalkoznod, annyi az ára, amennyit a webshop kiír: termék ára + postaköltség.Bipod: a VSR-10 agyazás alján van egy kis kiálló, gyűszűnél kisebb pöcök, keresztben egy lyukkal. Ide lehet akasztani a hordszíjat, vagy egy arra alkalmas bipodot. Például.
A kis lyuk két oldalába 1-1 szem beakad és alulról egy csavar meghúzásával a tus alapját a szemhez húzva ráfeszíted az agyazásra, így stabilan rögzül.
A másik lehetőség, hogy egy 20 mm-es szereléksínt gányolsz az agyazás aljára és erre veszel egy bipodot.
A csőhöz nem szabad rögzíteni, az agyazás tövénél (elsütőbillentyű felőli vége) fogja a külső csövet az agyazás, nem arra a terhelésre van kitalálva a rendszer, hogy a tusnál és a csőnél legyen alátámasztva.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
Srácok, ha rendelek egy snipert, egy Vsr 10-et, ahhoz milyen bipodot érdemes venni? Cseh oldalon nézegetem de nem tudom mi lenne a jó.
Ha megrendelem akkor kell valami papír róla itthon? El kell vinnem valahova még?"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
apollo12
veterán
Hali ez jo lehet cyma ak betahoz 370fps [link] ?
-
kovacszk
senior tag
válasz macilaci78 #26202 üzenetére
Ami már vagy 2 éve nem működik, militansshop vette át tőlük a boltot.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
macilaci78
nagyúr
Ha a Keleti Frontra gondolsz, akkor persze. Egyik legrégebbi hazai airsoft bolt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Milyen házat vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- A premier előtt még egyszer kipróbálhatjuk a Monster Hunter Wilds-ot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest