-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Viszont ha valaki olyan helyről rendel, ahol TM Glock 17 tárakhoz van szelep, az szóljon, társulnék!
Betöltő szelep és kiengedő szelep is kéne!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27498 üzenetére
Igazából a lángrejtőket általában egy pici imbuszfejes hernyócsavar rögzíti a menetes csővégen. Az ilyen lángrejtőre rakható hangtompítók nagy előnye, hogy szerszám nélkül rakhatóak fel, vehetők le. Van olyan hangtompító, ami rámegy az M4/M16 alap csőszájfékre.
Viszont ha a hangtompítót azért használod, hogy a hosszabb csövet takarja, akkor úgysem feltétel a könnyű szerelhetőség.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
válasz Shingen #27496 üzenetére
A cső eleve menetes, de arra megy rá a lángrejtő, és a lángrejtőre megy rá a tompi. Egy mozdulattal kevesebb technikailag az egész, ha picit rövidebbet akarsz faragni.
Összecsukva pont 76 cm tompival, ami 10 centi ugye.
Ez nem a gyári m4 variáns, hanem egy foggal rövidebb. Itt egy másik leírás róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Shingen #27491 üzenetére
Semmit nem érzek rajta... Belül szivacsos egyébként.
Van egy nagyobb is 200-as, abba beleakad a végén. Viszont az fixen tuti, hogy a szar menete miatt, ahogy csavarom fel látszik. Nem merőlegesen megy fel, hanem ahogy csavarod imbolyog. Probaltam teflon szallaggal, meg mindennel, a tompi menete szar, ez van. Ismerős 200+-os cucca simán jó rajta, bár sokat nem lőttem vele, de azon átment rendesen...
Holnap ha osszeraktam lövök képet ezzel milyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27488 üzenetére
Jaja, valami ilyen a terv. A 98-as gyűrűből a gyári + egyel vastagabbat nézem, ahogy a 94-es gyűrűnél is. Aztán meglássuk.
A dugattyú gyűrűnél viszont valszeg nagyobb átmérőt játszok be inkább... Abban van némi játék mondjuk, lehet a vastagabb is jó lehetne...
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27487 üzenetére
Ahogy látod, a 93-as elem inkább téglalap, mint kör mentén zár, mégis kerek gyűrűt használ.
Beretta tárakat ragasztottam FBS-sel, annak a tárfeneke jött le egybe, 2 stift tartja. Hát, baszogós volt szétszedni utána. A megoldás az volt, hogy a szelep helyére menetes szárat hajtottam és az szépen kitolta a tárfeneket. Ez egy 20€-s tárnál még elmegy, de egy 80€-s tárat tönkrebaszni nem vicces.
Egy rendes boltban többféle tömítés is van, én is úgy vettem, hogy adott átmérő mellett többféle vastagságút. Mondjuk, nekem egyszerű volt, alattunk lévő üzlet árulta a gyűrűket. A csapatból bekértem pár népszerű tárat, szétszedtem őket és lementem a mintákkal, bevásároltam minden típushoz minden méretből legalább 20-at. Nem került 10 ezertől többe.A 98-as tömítő ha feszül, a 100-as rugó nem tudja majd tolni, nem lesz elég ideig nyitva a szelep, vagy nem is nyit.
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27486 üzenetére
Itt egy rajz hogy néz ki.
A tár testbe a hátsó rész egy o gyűrűvel meg fel, azt biztosan cserélni fogom, úgyis menni kell o gyűrűs boltba. Ott viszont lenne hely -és szerintem igény is- körbetömíteni a két rész között a 4 csavar alá. Egyébként ahogy nézem a 98-as gyűrűt is érdemes lehet cserélni, az a kiömlő szelephez menő rudat zárja le.
De megnézem, hogy máshol ereszt e, ez jogos felvetés
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27484 üzenetére
Ha mindkettő ereszt, valószínűleg sokat volt tárolva és a gumik kiszáradtak, tönkre mentek.
Én pohár vízbe szoktam lógatni a szelepeket, látni, hogy hol ereszt, azt is, hogy melyik tömítésnél.
Sima egyszerű gumi O-gyűrűk általában. Szedd szét a tárat, hogy a tömítések hozzáférhetőek legyenek és vidd el egy tömítéstechnikai szaküzletbe. Az O-gyűrű filléres tétel, egy ezresből tucatnyi garnitúrát veszel.Kenegetni felesleges, nem ad tartós megoldást. FBS tömítőragasztót szoktunk használni, de nem a szelepnél. Egyrészt a szelep cserélhető alkatrész, nem célszerű beragasztani, másrészt a ragasztó folyhat oda is, ahova nem kéne.
-
-
törölt tag
Buta kérdés:
Szétkaptam az M700 tárjakat, van kettő is. A hátsó o gyűrű jónak tűnik, de összeszerelve ereszti a gázt mindkettő. Egyértelműen onnan sziszeg ki. Kéne oda valami más tömítés is, meg kéne kenni valamivel a gyűrűt, vagy ettől függetlenül cseréljem ki?
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27481 üzenetére
Tudom a csőhossz airs. estében nem befolyásolja a bb pontos lőtávját, mint az éles fegyvereknél. - így is van. Majd Softairen lősz egy megfelelő hosszúságú alapcsövet, egy fasza kamrával, gumival és kész. A legtöbb tusos akkus M4-et csak két stift tartja egyben.
-
Shingen
addikt
válasz DNReNTi #27480 üzenetére
nem akarok tuningolni csak olvasgatok, nézelődök ebben a témában és így felmerülnek bennem kérdések.
Igazából ennyi.........Ha majd veszek egyszer karabélyt, akkor valószínű nem egy hosszabb csövűt veszek.
pl. M4-nél a SA-C09.
Hanem CQB miatt egy rövidebb csövűt mint a pl. SA B02.
Csak úgy olyan rövid a fegyver de ha már ráteszek egy 15 cm hosszú hangtompító például optikailag már egy hosszabb fegyver kinézete van.
Tudom a csőhossz airs. estében nem befolyásolja a bb pontos lőtávját, mint az éles fegyvereknél.
Nekem jobban tetszenek a hosszabb fegyverek, de épületen belül meg egyáltalán nem jó.
Ezért gondolkodtam tompítót rátenni kinti játékok eseté nekem jobban tetszene úgy a fegyver nem tűnne olyan kicsinek.Egyébként amikor fegyver hossza van megadva pl. GF-en, akkor az állítható tusú fegyverek esetén a tus tökig benyomva és akkor a tus vég és a cső vég közötti távolság van megadva?
風林火山
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27479 üzenetére
Ezert irtam, hogy erdemes, de nem kotelezo. Vagy beleakad, vagy nem, illetve vagy elteriti a BB-t a kiaramlo levego, ami a tompito csoveben ragadva korulveszi, vagy nem. Mondjuk ez minimalis, de mondjuk 50 meteren, egesz biztos eszrevehetoen befolyasolja a roppalyat. Egy fasza preccso meg kb 50-60 euro, es akkor ez meg csak az elfogadhato kategoria. Egy Prometheus cso - amit etalonnak tart a tarsadalom, mondjuk meg se all 100 alatt.
Miert akarsz amugy egybol mindent tuningolni? Csak erdekel.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Shingen
addikt
Olyan kérdésem lenne, ha pl. van egy M4-em.
Szeretnék rá hangtompító imitációt rakni, akkor a belső vékony csövet is cserélni kell?風林火山
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Shingen #27472 üzenetére
Megoldva
User error volt. A tűzválasztó belső nálam ovál alakja nem illeszkedett a plate-be, hanem nyomta azt, kb részben fel volt rá feküdve. Így a plate el tudott mozdulni alatta. Belegondolva persze tök logikusan erre kellett keresni, de azért előbb kérdezek
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
válasz macilaci78 #27471 üzenetére
Valamelyik kopott lehet.
Zsír újan vette, tök gáz lenne ha tényleg kopott lenne.
Ilyet adnak el újonnan.風林火山
-
-
törölt tag
Urak!
Olyat lattatok, hogy M4 v2 GB, single fire bekapcsolja a safetyt? A külső kapcsoló persze nem mozdul, de az elsuto nem húzható be... Safety- single kapcsol és utána jó... Pár száz bbnkent játszik ilyet...
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27468 üzenetére
Meglássuk, aztán majd nálam is alakul
Azt hittem végig moduláris, ezek szerint akkor nem. Mondjuk épp van a környéken két nő is akinek többe van a varrógépe mint nekem szezonkezdésre lesz a teljes beugróm, úgyhogy megoldható bármi
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27467 üzenetére
Hol nézted, hogy a többi levehető? Persze, egy jó varrónő megoldja. A pisztolyzseb egy tépőzáras platformon van, levehető, forgatható, áthelyezhető. Épp ezért van ott egy kis gurtni, hogy le ne tépd véletlenül. A helyére rakhatsz tépőzáras zsebet, patch-et, akármit.
A WE-hez van alkatrész. Ami kopik, cseréled akár megerősítettre.Én is combtokkal kezdtem, aztán amikor a műanyag springes fegyverről kúszás közben lejött az első irányzék, de egy fél bokornyi aljnövényzettel a markolaton pótoltam a hiányt, akkor letettem.
Volt olyan, aki a hódmezővásárhelyi volt homokbányában kialakított pályán a lövészárokban állt derékig, és a combtokban dörgölte a löszös falhoz a pisztolyát. Ahhoz már be kellett áztatni, hogy a tárat ki tudjam venni!
Nagyon jól használható, gyors a combtok, de nem minden terep a barátja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27466 üzenetére
A pisztoly zsebet ahogy néztem le lehet szedni, ahogy a többit is. Oda meg fel tudok tenni helyette akármit. Medkitet vagy társait ami molle rendszerű
Pisztolyhoz jön egy lábtok is -holnap elvben itt is van-, a we capa 5.2 lett végül, úgyhogy ez van, persze van ahol szidják a fegyvert mert szar, és csak a kjw, de majd kiderül, az se egy atomfizika, alkatrész van, aztán ha tényleg felzabálja magát akkor lehet berágok és rendelek egy tm féle gold capa-t Bár mindkettő erősen középkat cucc, úgyhogy meglepetés mindenhol lehet, de mondjuk ezt egy boltos mondta aki kjw-t árul
Egyébként ez a szín még be is jönne, ezek az átalános élénkzöld cuccok tudom hogy jobbak mondjuk erdőben
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27464 üzenetére
Ezek a hálós mellények nem merevek, a pisztoly súlya pedig húzza előre a mellényt, mindenbe beleakadsz vele, levered a pisztolyt, egy kúszásnál külön élmény.
Ennek a mellénynek létezik olyan verziója is, amikor a pisztolytok helyén is 3 db állított tárzseb van, ami amúgy kényelmesebb is. Én úgy használtam, használom, hogy bal oldalt tartottam a tárakat, kényelmesebb is a jobb kézben tartott fegyvert innen tárazni, a pisztolytok pedig övre fűzve csípőn, oldalt. A pisztolynak a jobb oldali 1-2 tárzseb lehet, útban van, azokat üresen hagyod. Ráadásul én a nadrágba fűztem az övet, rá a pisztolytokot és felöltözés után ehhez az övhöz húztam hozzá a mellény övtartóját. Mintha overált viselnél, a mellény tartja az övön keresztül a teljes szereléket és nem húzza le a gatyádat.
Persze, a fegyverváltást, pisztolyrántást szokni, tanulni, gyakorolni kell, de sokkal kényelmesebb, stabilabb így viselni a pisztolyt.
Ez a mellény egy jó alternatíva lehet. Az árkülönbözetből meg kijön egy pisztolytok övre, vagy kicsit drágábban a mellényre.Illetve IBA molle mellényen a mellényre tettem fel ugyanígy jobb oldalra a pisztolyt. Kicsit magasabban van így a pisztoly, több gyakorlást igényel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ilyet látott már valaki vagy valami vélemény?
Persze szívem szerint feketét vennék, ami elég hamar lenne nem fekete a használat miatt, de na. Egyébként a kiosztása és az ára is meglepően korrektnek tűnik...
Vagy milyen pakolható kör lenne jó? Mert amiket látok hasonló mellények azért picit overkillnek érzem, pár tonna cuccnál lehet kevesebbel is beérem
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Eredekesseg:
TG-n mar nem PJ markanev alatt megy az S24 es az SR25, hanem siman A&K.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27457 üzenetére
Ha majd arra kerül a sor, akkor persze újra lesz vezetékelve a történet, eleve láttam a videókon is, meg az enyémben is, hogy nem vitték túlzásba a keresztmetszetet valamiért...
Megtúrom akkor holnap a netet, hogy mi a tuti, találtam párat, majd véleményeztetem melyik lenne izgi egyszer majd
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27459 üzenetére
De-de leesett, nem is azert irtam, hogy ez kivaltana a FET-et vagy ilyesmi, csak ha valaki 11.1-re valt, es elso korben nem FET-el, akkor lehet egy atmeneti megoldas.
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #27458 üzenetére
Nem teljesen jött le, amit írtam. Ha határozott mozdulatokkal tövig húzod az elsütőbillentyűt, a gyári is elvan. Ha csak úgy simogatod, mint balettcipő a táncpadlót, akkor jönnek a gondok.
Na meg a Li-Po valamelyest kényesebb jószág, ne merítsd túl, ne legyen zárlatos a rendszer (biztosíték), stb. Odafigyeléssel jól használható, de ez majdnem mindenre is igaz.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27457 üzenetére
En egyszer vettem egy 'tunying' V3 tuzkapcsolot, az a gyarihoz kepest sokkal masszivvabb, legalabb ~mm vastagsagban merheto rezbol van, bar sose probaltam ki, de lehet az elgyozi hosszabb tavon a 11.1-et.
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27455 üzenetére
Az alapkiépítésben az áram a tűzkapcsolón is keresztülmegy. Két vékonyka réz érintkező tol be az elsütőbillentyű rugó ellenében egy éket. Van ott Amper bőven, húzza a szikrát, a töketlen húzás miatt kis felületen érintkezik, olvad, kormozódik... Ezt küszöbölöd ki egy FET-tel. A FET csak egy hajszálvékony vezetékkel megy a tűzkapcsolóhoz, gyenge árammal. A tűzkapcsoló zárja az áramkört, akkor a relé behúz és a az akkut a motorral direktbe köti össze.
Másik előnye a FET-nek, hogy teljes ciklusokban vezérel, illetve programozhatod is a ciklusokat.Egy ciklus kiinduló helyzete, hogy a dugattyú elöl van, a rugó nyugalmi állapotban. Meghúzod az elsütőbillentyűt, az áramkör zár, forog a motor és a fogaskerekek, az utolsó kerék fogai belekapnak a dugattyúba, a dugattyút húzod hátra, rugót nyomod össze, majd a fogaskerékről elfogynak a fogak, de forog tovább. Ahogy a fogak elfogytak, nincs ami tartsa a dugattyút, a rugó előre löki és megtörténik a csoda, a BB kiröppen a csőből! Közben az utolsó fogaskerék majdnem megtett egy teljes kört, a tengelyen lévő bütyök meglöki a lecsapókart egyes lövésben, és az éket kihúzza a rugója a tűzkapcsolóból. Illetve az adogató lapot hátrahúzza ugyanez a fogaskerék, hogy a nózit hátrahúzva bemessen a BB a csőbe. Az első fogaskeréken pedig ott a visszaforgásgátló.
Na, egy sima fegyvernél ha tökéletlenül húzod az elsütőbillentyűt, a motor nem kap annyi ideig áramot, amennyi a ciklus befejezéséhez kell és ott marad a dugattyú félúton, a rugó pedig összenyomva. Eközben a rugó gyengül, a motornak pedig sokkal nagyobb erőt kell kifejtenie, hogy nulla lendülettel ebből az állásból elinduljon. Marui EG 700-as motor kis akkuval egy 110-es rugóval nem is bír, míg nagy akkuval egy Guarder Infinity Toeque Up motorral mindent megrángat.
A FET tűzkapcsolótól csak egy jelet vesz a ciklus elindítására, és azt végre is hajtja. Ha sorozatot lősz, a tűzváltó elmozdítja a sector plate-t, ami elemeli a lecsapókart a fogaskeréktől, így az nem a kapcsolókés nem jön jön ki az érintkezők közül. Tehát folyamatos a motor felé az áram, illetve folyamatos a jel a FET irányába.
A hátraakadó dugattyú és a csőben maradó BB elkerülésére mondja azt a szakma, hogy tár nélkül 2-3 egyes lövéssel kell zárni az eseményt.
Az okosabb FET pedig programozható, például egyes lövésre, 3-as rövid sorozatra, adott tűzgyorsaságra (a rendszer korlátain belül), fix 30-es tárkapacitásra akármilyen tár esetén, stb...
A Li-Po esetében például van egy 2.000 mAh 11,1 V akkud 20/40C értékkel, az azt jelenti, hogy üzemszerűen a kapacitás 20-szorosával terhelhető, míg rövid ideig a 40-szeresével. Tehát az a dög folyamatos használat mellett 40 Amper áramot is le tud adni 11,1 V mellett, míg 80 Ampert rövid ideig. (kb 450 W és 900 W) az, amiről szó van. Ha ezt a motor fel is veszi, akkor nem mindegy, hogy milyen keresztmetszetű vezetőn keresztül teszi meg. Az airsoft fegyver egy rendszer, van egy sor egymással összefüggő elem benne. Mint az autótuning: megpiszkálod a motort, de széthajtod a váltót. Bírja a váltó, de a futómű gyenge. A futómű is bírja, csak épp a fék nem állít meg. A fék is pöpec, akkor már csak a kaszni nem véd meg, ha baj van... Régen azért volt sikeres a Classic Army a márkás és a noname fegyverek között, mert a 110-es, 120-as rugót elbírta, csak egy csapágyazott rugóvezetőt kellett mellé tenni. Egy Maruhoz a GB-ot és majdnem mindent, ami benne van, ki kellett cserélni. Egy Cyma, JG meg annyira nagyot szórt minőségben, hogy összetört valami az ilyen fapados tuning után, vagy nem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27454 üzenetére
Nekem annak idején egy M4-en mutatta meg kolléga a szerelést. Egyszer. Eleinte másfél óra volt egy működő alap M4-esben egy fegyver szétszedése rugócserére és összerakása kronózásig. A vége felé már ha csak alkatrészt kellett cserélni, 23 perc alatt megvolt ugyanez. Forrasztás, átépítés, FTK persze más tészta.
Ezt-azt szétszedtem anno. Legizgisebb egy FN FAL volt, meg egy CA M14 a mütyűrjeivel. Na meg amikor M170 GB-ot építettem. Le kellett csavaroznom a GB-ot a szerelőasztalhoz, mert nem tudtam a rugó ellenében megtartani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Shingen #27454 üzenetére
Ez volt az első. Yt-n természetesen azért megnéztem mindent is, végtelen mennyiségű infó van fent. Meg a csavarhúzó se áll tőlem messze, orvostechnikai műszerész vagy hasonló vagyok 8-9 éve, ez meg csak csavar, rugó, fogaskerék, meg némi kábel.
Végig fényképeztem az egészet, aztán az összeszerelés volt picit nyűgös, amire kitaláltam, hogy 2 kézzel is megoldható legyen a dolog,de messze nem atomfizika.
Közösbe: Jól látom, hogy leginkább a magasabb feszes lipol mellé érdemes fet-et tenni a vasba? Egészen meg vagyok elégedve a gyári ni-mh csomaggal, max a jobb elsütőbill reakció miatt váltanék 11.1-es lipo-ra, de akkor már tennék be másik motort is...
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27452 üzenetére
Én vagyok az is Miért bocs? Már egyébként megrendeltem azt is, úgyhogy az remélhetőleg úton van.
Hazai boltba elvben érkezik a jövő héten ha minden igaz, ahol a fegyvert is vettem, már le van foglalva, megmérjük így mit tud, és annak tükrében szerelem azt majd be.
Ha ez reálisan és konstans tud 340-330 fps-t így a 90-es rugóval, akkor lehet hogy ez marad benne, és nem kell feltétlenül cserélgessen indoor cqb és kinti játék között.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DNReNTi #27447 üzenetére
Kevesebbet akarok, ugye m80-at javasoltak, de az rohadtul sehol nincs jelenleg, jön, addig is érdekelt, hogy m90-el meddig megy le. A gyári rugóval ment ennyit.
Tárolásra köszi a tippeket mindenkinek
Az elsütőt meg sikerült jól is megoldani, a hajlított részt ami a billentyűbe van fűzve beragasztottam pillanatragasztóval, egy fórumon találtam hogy ez így jó lesz, aztán tényleg
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27446 üzenetére
Jaj-jaj. A szilikont a gumi magába szívja, megdagad, esetleg sérül, fajtája válogatja. A green gas-ban van adalékanyag a kenéshez, azt elég tisztán tartani.
A CO2 is épp csak annyi törődést igényel, mint egy szódás patron. Szerinted azt mivel kenegetik, mielőtt iszol belőle?Saját tapasztalatom green gas tárakkal: kurvára mindegy, hogy teljesen feltöltve, kis nyomással, vagy teljesen üresen tárolod. CO2 tárakkal nincs saját tapasztalatom, de két dolog fordulhat elő rossz esetben: elszökik a nyomás, vagy kiveszed/kilövöldözöd a tartályt és ezért lesz üres, mikor legközelebb előveszed.
-
DNReNTi
őstag
válasz #56573440 #27445 üzenetére
Nincs itt semmi extra, csak egy mezei AEG rendberakas, ami kabe mindig igy zajlik. Es meg akkor nincs benne a resz amikor eletedben eloszor akarod osszerakni a gearboxot, mikor mar minden benne van. A M90 amugy szerintem sovany lesz a 380 FPS-hez, vagyis nagyon meglepne, ha meglenne annyi.
Gazos tarak tarolasarol megoszlanak a velemenyek es a tapasztalatok is. En kis toltottseggel tarolom a green gaz tarakat, CO-val nincs sajat tapasztalatom.
-
törölt tag
Btw gázos tár tárolás. Sok helyen olvastam, hogy szilikon olajat illik betöltő és kiömlő szelepre is. Persze üresen elteve az megvan. Tényleg kell, vagy fölösleges?
-
törölt tag
No szétborítottam a g&g m18 mod1-et. Gondoltam megnézem hogy dolgozott a minőségi kínai gépsor...
Aztán röhögtem egy sort... Meg anyáztam többet ...Kellemes meglepetés hogy a rugóvezető csapágyazott, az aoe pedig szinte tökéletes. A hézagolás is szinte tökéletes, nagyon minimálisan azért még érdemes volt vele játszani.
Aztán persze vannak a sztenderd dolgok, hogy a dugattyú az bizony műanyag fogazatú de legalább ventilált pl és tele van taknyolva a fogaskerekek környéke is meghatározhatatlan izével.
Aztán jött a O_o kör. A levegős részben irdatlan fehér takony mindenfele. De így nem sok, hanem durvánsok. A dugattyút kivéve a fejen még több ahogy összetolta maga elé. Bután néztem, hogy ez meg minek, erre az elsütő billentyű átrepült a szobán magától. Egy fél óra petting volt megtalálni a rugóját, a rohadt Valdo meglett 8x közben...
Kipucoltam, hézagoltam, összelöktem megpörgettem, finoman forog, épp egy picit emelkedik a fogaskerék ha megtolom a tengelyt, szerintem jó lesz. Akkor levegős rész, azért nézzük a tömítést mert taknyot kiszedtük részben. Dugattyú be, cilinderfej lefog, dugattyú beesik. He? A masszív takony adta a légzárás jelentős részét. Király. Estére kifeszítem a dugattyúházra az o gyűrűt, reggelre majd jó lesz, max még kap egy kis hőlégfújót. Akkor elsütő billetyű. Fél órát szenvedtem, mert a gearboxba feszülő része is 90 fokban hajlított, nem egyenes, így iszonyatosan befeszít+ nem fekszik fel, és méghozzá szögben is, elemeli a billentyűt és repül minden. Értem én hogy kínában Chiang Shiva Lu szerelte ezt össze, de nagyon sz@r vicc. Némi heveny anyázás és egyengetés után határeset maradhat kategóriát jeleztem, és majd reggel összerakom ha a nyomorék o gyűrű is nyúlik addigra eleget... (Kb fél óra nyújtás után már korrektül zár, de az nem túl hosszú ideig él )
A kis extrák tetszettek, kevesebb zsírral meg takonnyal, egy számmal nagyobb o gyűrűvel, esetleg fémfogazott dugattyúval azt mondom hogy tökéletes, csak a rohadt trigger feszítő rugó ne lenne ekkora gáz. Így azért még kell rá költeni majd, de teljesen használható.
Mondjuk tesztből vettem egy 90-es rugót, mert az volt raktáron, gyárilag takonytömítéssel ment a fegyver ha hinni lehet a mérési jk-nak stabil 380 fps-t ami szinte meglepő, így az lehet hogy kevés lesz... Majd bekronóztatom vele valahol, aztán meglássuk.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Ma tok veletlen futottam bele egy magyar airsoft csatornaba youtube-on, eleg minosegi tartalmak vannak fent.
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27441 üzenetére
Egyébként lenne tipp, hogy a kjw m700-hoz ilyen tömítést honnan? Itthon senkinek nincs és passzolják ha lesz e, redwolfból tudnék 3k-ért kb, ha nincs jobb ötlet megrendelem onnan... Ill csak a zár tömítés kéne, itthon amíg volt boltban 1k alatt megállt volna
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27440 üzenetére
Próbáld bele a gyorstokba, ha teheted. Az univerzális is jó, többen használjuk. Az IPSC tok a sebesség oltárán feláldoz mindent: eláll a csípődtől, így össze fogod verni a fegyvert. Az sem segít rajta, hogy a sátorvason kívül semmit sem takar a tok. És a sebesség miatt könnyen jár, ha hátulról meglököd a markolatot, már ki is esett. Egyszerűen az IPSC rendszerek nem játékra valóak.
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27439 üzenetére
Igazából ritkábban lesz cqb, csak ha van valami gyorsabb mint a szokásos univerzális tok, akkor vettem volna. Ha nem túl stabil, és kieshet, akkor marad a lentebb linkelt univerzális tok, aztán annyi.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27433 üzenetére
Értek hozzá, így az adott fegyvertől függ. Olyan, mint a használt autó, vagy telefon: csak egy kis apróság a baja, 500 Ft-os alkatrész, csak nincs kedvem foglalkozni vele. Majd kiderül, hogy a teljes futómű cserés, vagy a kijelző odavan. Ha értesz hozzá, lehet, tényleg 500 Ft-ból megúszod.
GBB pisztolyoknál látom, pl Hi-Capára jellemző, hogy a szánbiztosító kiesik, működést nem befolyásolja, csak vagy 5k postával az alkatrész. De persze az új árán van hirdetve. Eresztő tár az új árán, AEG-nél elhagyott tűzváltó kar, stb.
Megvannak a típusokra jellemző amortizációs meghibásodások, hiányosságok, amik benne lehetnek a kalapban. Illetve megvannak a típusra jellemző konstrukciós hibák, amiket az előző gazdája vélhetően már rendbe tett, mint pl a hop up kamra cseréje. Van, amikor gazdasági totálkáros fegyvert hirdetnek.A kedvencem, amikor úgy hirdeti a srác, hogy neki ennyibe került, vagy az új ára annyi és eszerint kell alkudni... Szívfájdalom nélkül benyögök egy új ár felét, vagy tuningolt fegyver esetén az alapfegyver árát nettóba. Amíg nem ír ki eladási irányárat, addig nem eladni akarja, hanem árulni.
Vettem már kis hibás P226-ost, eresztett a tárja, 110 € új ára, 11 ezret adtam érte, elővettem egy pohár vizet, megnéztem, hol ereszt és egy 6 Ft-os O-gyűrűt tettem a helyére. Tökéletes lett, 3 évig használtam, 22 k-ért eladtam.
KWC G18C-t vettem, működésképtelent. A gyári műanyag rakétaszelep volt a hibája. Újonnan 40k-ért árultuk, 8k-ért elhoztam a selejtezett raktárból (az éppen kipróbált tár 6k ebből ) A korábban berendelt 13€-s fém rakétaszelepet kicseréltem, kicsit élvezkedtem, 35 ezerért eladtam. Én adtam el a boltban a pisztolyt, én cseréltem ki gariba és hiába sírtam a főnöknek, hogy rendeljünk 20 szelepet a boltba, cseréljük ki a gariban visszavett pisztolyokat és értékcsökkenten adjuk el egy ötössel olcsóbban, nem akarták. Volt egy vásárhelyi vevő, vett 4 ilyen pisztolyt, mind szétment, ő rendelt szelepet, beszálltam a rendelésbe. Mikor felszámolták a boltot, az összes selejtet elhoztam, csapattársak megkapták annyiért, amennyibe nekem került, a sajátot meg árán eladtam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Shingen
addikt
válasz macilaci78 #27432 üzenetére
Használtan érdemes fegyvert venni?
Nézegettem bazárt ott találtam párat, src onnan jött majd belinklem mi a véleményed rola風林火山
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27431 üzenetére
Régen a Classic Army volt a megfizethető minőség, mára azért eljárt felette az idő. Spiáter, de nem lötyögő test, 400 fps-ig stabil GB jellemezte. Egy M110-120 rugó, csapágyas rugóvezető és erősebb dugattyú kellett bele, aztán ment. Figyelni kell, a Classic Army csinált egy olcsóbb Sportline szériát, műanyag test, gyengébb GB, alu cső, stb. Az szar, ha fizetnének érte, akkor sem birtokolnám.
G&G régen is lekörözte anyaghasználatban, markingokban, de drágább is volt, illetve a G&G tára autentikusabb is (magasabb).
Specna Arms jó minőség, mások a negatívumai, szerethetőbb.
SRC még mindig jó hírnévnek örvend, APS megítélése vegyes, nem tudom típushoz kötni, hallani hideget, meleget is, ASR-t nem ismerem.
Nekem Classic Army van még régről.
-
Shingen
addikt
Gondolom azt javasoljátok, hogy használt fegyvert ne vegyen az ember?
Classic army mennyivel jobb márka mint a SA VAGY a Cyma?
Mert anno azt olvastam M4 akkor SA VAGY G&G?
Ha meg olcsobb AK akkor cymaDe én az APS,ASR, SRC nem is hallottam mint márkárol?
Ezek mennyire jok?風林火山
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27428 üzenetére
Ez, de igazából akár ez is jó lenne nekem. Nem ezred másodperceken múlik nálam semmi Mellé egy 50-es tár, és szép a világ, csak rá kell bírni hogy kolléga amikor jön fel, forduljon arra
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27426 üzenetére
Ez mennyire lehet szar? Tudom, nehéz, hosszú, fölösleges
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27425 üzenetére
Igen, oda, de ugye visszatörölve és a műanyag hop up kamrát és a hop up gumit nem eláztatva.
Én nem spóroltam a gépzsírral, ujjal végigkentem, és majd kinyomja a felesleget. Vezetni nem vezet, így kárt nem csinál, a dugattyúba meg nem kerül belőle.
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27424 üzenetére
Gepzsirozas ilyen kis helyeken/fogaskerekeken, nekem fogkefevel a legegyszerubb tök jól adagolható, elkenheto, vékonyan ahogy kell.
Szilikon olaj viszont a levegős részbe mehet nem?
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27423 üzenetére
Szilikont a GB-ba nem rakok, oldja a műanyagot és a dugattyú, tűzkapcsoló bajban lenne, a gumi pedig felszívja. A szilikon amúgy is csak vékony filmrétegben kell, tehát amit felkensz, ráfújsz, azt visszatörlöd. Ha vastagon van, abban megtapadhat a por, ami akár karcolhat is. Teflon bevonatos belső csövek egy időben divatosak voltak...
Annak idején rengeteget szereltem szervizben. BP gépzsírt vettem 300 ml-es kiszerelésben, tubusban, nem vezeti az áramot és 40k rpm-ig nem csapja le magáról a fogaskerék. Egy Systema Magnum, akkori legkomolyabb motor 27k rpm-et forog, minden más csak lassabb a GB-ban. Na, én ezt használom 10-12 éve. A zsírt pedig letörlöm és a maradékot denaturált szesszel oldom/áztatom le.
-
Shingen
addikt
válasz macilaci78 #27422 üzenetére
Amikor a gyári trutyit eltávolítod, mivel kened újra?
Szilikon spray vagy szilikon zsír?
Mert láttam olyan videot ahol szilikon sprayel csinálta illetve kivette a dugattyút is annak az O gyűrűjét is bekente, gondolom a zsír roszabb, csak kérdés a spray hosszú távon mennyire tartós.風林火山
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27420 üzenetére
A csapágy a 6, 7, 8 mm-es a belső átmérő egységes, hiszen az az egységes méretű fogaskerekeké, míg a külső átmérő a GB-hoz igazodik.
Így tehát a hézagolók belső átmérője a fogaskerék tengelyéhez igazodik, és a vastagsága számít. 0,1-0,25 mm-es vastagságok vegyesen csomagolva. Használhatsz többet is egymáson szükség szerint. A lényeg, hogy a GB-ot csak a fogaskerekekkel rakod össze (zsírozás nélkül, csavarozva), akkor a fogak a lehető legnagyobb felületen találkozzanak és szabadon elforogjanak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27417 üzenetére
Futok vele egy kört köszi
Egyébként megnéztem a kispesti pályát, egész jó outdoor móka, kb 5 percre tőlem, a helyi gárda meg jó arc
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
válasz DNReNTi #27376 üzenetére
Gondolom a hop upnál erre gondoltál? [link]
es egy O gyurus alu nozi (SHS short)
Tudnád linkelni a GF-ről melyikre gondoltál?Illetve melyik 110 rugó lenne jó a cyma GB-be.
Valamint amikor hézagoltok, gondolom a csapágy és a fogaskerék közé teszitek az alátéteket?
Azt is lehet a GF kapni vagy itthon is meg lehet venni bármelyiket?
Azt hiszem 8mm kell bele?風林火山
-
macilaci78
nagyúr
válasz macilaci78 #27411 üzenetére
Reggelre fel is töltött a kis 8,4 V, 1.200 mAh, most a nagy van a töltőn.
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27412 üzenetére
Nálam is van hangtompító. A gyári megoldás szerint van pár vékony alátét a lángrejtő alatt, hogy pont abban a helyzetben feszüljön rá, amelyikben lennie kell. Ezeket fent hagytam a hangtompítónál is, aminek következtében a tompi végén verődtek a BB-k. Pár órát elbaszogtam vele, mire levettem az alátéteteket és azóta is tökéletes.
Szerintem próbálj meg 14-es csavaranyát rátenni távtartónak és így fel a tompit. A csavar központos, illeszkedik a menetre, elvileg a lapja merőleges a csőre. Erre meg már szépen fel tud feszülni a tompi. Csavarból van vastag, kb 5 mm-es és vékony, kb 2 mm-es is.
A másik lehetőség, hogy esztergáltatsz egy kb 2 centis hosszabbítót. 0,8 cm külső menet az egyik végére, 0,8 cm belső menet a másik végére.
Esetleg másik hangtompító. SCAR-on látni leggyakrabban olyat, hogy spéci lángrejtő és rápattintható hangtompi. Esetleg SR25 tompítója.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
drzozo
senior tag
Na ja, ide biztosan kellett az orosz téli ruha...
-
drzozo
senior tag
Ezt láttátok már tegnapról? Jó kis gyöngyösi Stalker...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No sikerült megnézni ma hogy muzsikál az m4, belőttem a hop-ot, az irányzékokat, egészen korrekt kis vas ez.
Cserébe az aggodalmam, miszerint a 20 cm-es hangtompító vs floating barrel mennyire jó ötlet is megválaszolásra került, nem az jelenlegA menet hosszú és befut az előagy alá, így az előagy végére feszül fel a hangtompító értelem szerűen. Attól függően hogy hogyan szorítom rá, állhat egy picit minden irányba. Nos ha nem találom el pontosan a megfelelő pozíciót, a bb pont el tudja kapni a tompító végén lévő zárókupak szélét, és akusztikus traceres shotgun üzemmódra vált Sivítva jön a bb, és főleg rohadt sok irányba Ha jól megy fel, akkor futás közben nem mozdul el, de ha valahova odahúzom picit, máris el tud állítódni, és amíg nem lövök nem látszik... Még az is lehet, hogy a menet van sz@rul felhúzva rá, azzal meg így sokat nem tudok kezdeni...
Úgyhogy erre valami megoldást kell nézzek :/
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #27410 üzenetére
Van mindenféle akkum, átalakítóm, csak fel kell töltenem.
-
werszomjas
addikt
Gunfire-ről vásárolt fegyvert gariztatott már valaki?
Vettem egy JG MP5-öt, ma volt az első játéka, kis ideig ment, majd egyszercsak úgy döntött, hogy nem lő többet.
Mielőtt viszont megkeresném őket, akkura tippelek, van esetleg Budapesten valakinek mini tamiya csatis akkuja? Nekem sajnos csak a hozzá kapott gyári van, a többi akkum XT60.
Ma/holnap elgurulnék hozzád és megnézném, hogy egy biztosan jó akkuval lő-e.
üdv
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27406 üzenetére
Az en AK-im nagyreszt acelbol vannak, iranyzek es hasonlok vannak ontvenybol. Van tobb ilyen "magnesezos review" youtube-on, ott egyertelmuen latszik.
A SAEC rendszerrel kapcsolatban pedig jol gondolod. Volt is errol szo parszor.
-
törölt tag
válasz Shingen #27407 üzenetére
Kb apróságok különböznek. Megfogdostam SA vonalat is, ez egy hajszállal jobbnak tűnt mindenhol azonos árban kb. Belsoben nem sok a varia, a hop up más picit, de anyagminoseg, kivitelezés nekem jobban bejött. A tár is kellemesebb, ill a boltban egyszerre elhoztam egy tonna cuccot, és minden volt raktáron, logisztika is így adta ki
-
törölt tag
válasz Shingen #27400 üzenetére
Új. Használtat nem is láttam belőle, és megszerettem.
Egyébként mennyire para, hogy elöl floating barrel? Nem bontottam még le, de nekem kicsit fura hogy nincs megámasztva konkrétan sehol, így a "hangtompítóval" mintha szépen meghúzná a csövet lefele... ill ha betekerem rendesen nem kicsit feszül fel a puskára. Bár gondolom a külső csővet ha ezzel picit kifele húzom, az nem a világ vége
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27401 üzenetére
SA-B05 SAEC
SA-B05
mi a különbség, mert külsőre ugyanaz
Ezt 3x írta le az elmúlt 2 hétben.
A gb letörő orráról és a hop upról volt szó a héten.
A tár azért lötyög, mert a felső része nem csak 1-2 cm mélyen ül a tárfészekben, hanem 4-5 cm mélyen és ha passzosabb lenne, befeszülne.Ha csak a felére emlékeznél annak, hogy mit és hol olvastál, bodogabb lennél.
-
Shingen
addikt
válasz DNReNTi #27378 üzenetére
SA M4 mik a tapasztalatok?
M4 hibái amiket szoktak emlegetni:
-letörik a GB orra
-Hop up elállítódik állandóan, meg nehéz beállítani
-lötyögnek a tárat, bele kell ragasztani a tárfészekbe hogy jó legyenTe mit tapasztaltál?
Írtad a cyma AK fele ennyi gond sincs, csak ugye az M4 a menő a játékokon mindenki szinte azzal nyomjaSA-B05 SAEC
SA-B05
mi a különbség, mert külsőre ugyanaz[ Szerkesztve ]
風林火山
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Vicces képek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- E-book olvasók
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok