-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz jozsi252 #32786 üzenetére
Az, hogy DC átnézte és játékon nem járt, sajnos nem árnövelő tényező. Ha árulni akarod, akkor talán 80%-ért is lesz egy idő után vevőd, de az már necces, hiába tip-top (én most adtam el egy ilyesmi százalékon, januárban meghirdetett pisztolyt). Mármint ha nem pl. a combatzone-os ár 80%-áról beszélünk.
Sent from my keyBoard
-
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32356 üzenetére
Az Olight lámpák eléggé vágyott dolgot airsoftos berkeken belül, többünknek van is.
A már említett MyUS-t viszont hasznos lenne kifejteni. Van pár olyan dolog, aminek a beszerezhetősége csak a nagy vízen túl triviális.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
válasz jozsi252 #32348 üzenetére
Pl2 pro van, evek óta nyuzom, imádom
Más: valaki olyat látott, hogy tele tárral beallitom a hop-ot, majd ahogy fogy a bb egyre kevesebb a hop hatás... Új tár be, megint egyenes
Ha szinte ütéssel lovom be egyenesre, teli tárral overhop az egekbe... Pts 150, mind az 5 fixen ezt csinálja, sőt hicap is -
csuzda
aktív tag
válasz jozsi252 #32348 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki. Ha rendelés előtt megkérdezed tuti beszállok. Véletlenül valaki más nem akar rendelni?
Még nézegetem a felhozatalt és megtaláltam ezt a gyönyörűséget. Valakinek tapasztalata van ezzel? Wei-ETech M1911 Vollmetall
[ Szerkesztve ]
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32218 üzenetére
Van már olyan FET, ami a GB-ban lévő tűzkapcsoló helyére megy, így nem a tuscsőben lévő szűkös helyből vesz el.
Igen, a hagyományos tűzkapcsolót a nagy áramerősség kinyírhatja. Éppen ezért elég balga dolog mindenféle védelem nélkül használni ilyen áramkört li-po akkuval és egy ilyen egyszerű áramkörben sima olvadó biztosíték szokott lenni.Írtam Goldmannek, hátha lesz a közeljövőben TG rendelés, amihez oda lehet csakni pár akkut.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #32101 üzenetére
Jól néz ki, így képről veri az Emersongear Gen Iv Chest riget, annak pl a hám része sokkal szegényesebb, nincs rajta ennyi bújtató rész antennának, ivócsőnek, ppt-nek stb. Igaz ennek az ára is majdnem a duplája.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #32098 üzenetére
Nekem nincs plate carrier-em egyaltalan.
Ha valaki 8-10 tarral maszkal a palyan, annak keves a battle belt. Nekem van rajta 3 tarzseb, 2 pisztoly tarzseb, pisztolytok, 2 radiozseb (ebbol egyben granat van), tardobo (amit nem hasznalok ), es egy mindenes kis taska. Ez nekem tobb mint eleg, es tok kenyelmes.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #32095 üzenetére
Szerintem vagy battlebelt, vagy chestrig. A ketto egyutt nem hogy nem jobb, de szerintem a rig netto akadalyozna a hozzaferest a battlebelt-hez. Ha csak mondjuk egy pisztolytoknak, meg egy tardobonak kell az ov, arra tokeletesen jo egy barmilyen random ov. Ugy ertem egy tok hetkoznapi bor ov is abszolut kiszolgal.
Neken van egy Novi battlebelt-em kiegeszitokkel, novemberben vettem, azota ~4-5 jatekon hasznaltam. A tepozaras ovvel nagyon stabil a cucc. Nem csuszkal, nem forog, nem kapcsolodik ki, tenyleg kb hozzad ragad. Megvettem hozza a harness-t, na az teljesen felesleges, ne vedd meg. Ami szamomra meg tok felelsleges vasarlas volt, az a tardobo, mert a tarzsebbe egy pillanat alatt visszateszem az ures tarat. De ez lehet csak az en sajat preferenciam.
Ha engem kerdezel a Novi battlebelt atgondoltan felszerelve megeri az arat - es teljesen kivalt egy chestrig-et / plate carrier-t.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
válasz jozsi252 #32093 üzenetére
Plusz szerintem az sem szól a párnázott mellett hogyha pl olyan tártartó van rajta amibe szorul a tár akkor elmozog az egész öv
Nem mozog el. Pont ilyen Emerson övem van, mint az alsó, csak olyan csattal, mint a másikon (én cseréltem ki). Én azért vettem, mert széles és így ez ott még véd kicsit, ahol a plate már nem. De nyilván mindig a kettő közé lőnek be három méterről.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32082 üzenetére
Légiós Military talán útba ejthető neked.
Igen, nagy méreteket néztem. Az 5.11 termékeit ismerem, így a minőség tekintetében nyugodt voltam. USA méretezés, megrendeltem a legnagyobbat, ami létezik. Hát, pólóban teljesen összehúzva passzos, mint egy fűző, de pulcsiban, vastag kabátban sem kellene teljesen kiengedni.
A 100 kilódhoz milyen magas vagy? Nem mindegy, hogy Dani de Vito, vagy valami égimeszelő.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #32082 üzenetére
A hasitasi innen van: [link]
A camelbag azt valami olasz webshopról rendeltem, nem találom a linket, de ilyen egyébként: [link]
Az Emersongear az nem egy rossz márka, viszont sisakot nem olyat vennék újra. Valami elcseszett a fast helmeten a sín rész, nem szabványos, a hallásvédő tartója csak átalakítás után ment fel rá.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #32070 üzenetére
Ja jobb a chest rig, a plate carrierek replikái igencsak kényelmetlenek tudnak lenni, főleg nyáron, amikor nem csak szorít de izzad is benne az ember. Nálunk Miskolcon van egy katonai bolt a Mundér ott eredeti használt cuccokat árulnak, fel is lehet próbálni. Haver vett egy eredeti angol plate carriert valami potom 30 ezerért, ő is 100 kg körüli. Jó rá méretben meg azért egy eredeti katonai cucc minőségben sem egy kínai másolat de nyáron döglik meg benne.
Toywarsarmory-n nézz szét, én ott vettem a Gen IV-et 20 ezerért, teljesen új volt, nem tetszett az eredeti tulajnak.Van rá fogadásom, hogy az egypontos szijat hamarosan lecseréled.
[ Szerkesztve ]
-
azt írta hogy ő 85kg környéke
Csak 80! Amúgy a molle öv is jó ötlet, nekem azzal van kombinálva a PC. Igaz, én csak CQB-zok, tehát tök mások az igényeim, nekem csak az övön van két tártartó vagy néha a gránát meg a tárdobó (ami nekem nagyon ritkán kell, leginkább a shoti shelleket dobálom bele) és hello, a plate-en meg most már semmi - pontosabban a hpa palack tartója van a hátára van rögzítve.
Egyébként jobban belegondolva, a méreten kis alakítással simán lehet még engedni, csak nem a gyári hátsó összekötő gumit kell használni, hanem egy hosszabbat és kész (nem látható helyen van, nem lenne se ronda, se semmi).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
macilaci78
nagyúr
Nézz szét pár military shopban, ilyesmiket ott is árulnak. Ha pesti vagy, tudunk is ajánlani.
Méretprobléma miatt nekem is van pár felesleges cuccom, de én 150 kg vagyok és majdnem 2 méter. Az 5.11 Tactical 4XL molle mellénye vált be, mármint azon meg behúzni nem lehet sokat...
Én a mellénybe pakoltam be a tárakat, BB-t, gyakorlatilag a fegyvereken kívül mindent. A nagy Bergen táskába belement az AUG a szövet tokkal (80 cm), a megpakolt IBA mellény, kaja, víz, ivózsák, zubbony, pár sallang. Még az oldalzsebeket fel se tettem rá.Azért nem mindenki feszült rá erre a fegyvertáska dologra.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32062 üzenetére
Azt a Marui gyorstöltőt használom én is.
A mellény is okés, bizonyos tartományban állítható. Zsebezd fel, pakold tele és gugolásnál ne tolja fel a combod a gigádra.
Merev tok szép és jó, de a Passat kombiba se fér be a 125 centis, csak átlósan. De tényleg belefér sok dolog. Ez egy rövidebb, de magasabb 80 centis merev tok.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz jozsi252 #32062 üzenetére
Ezt pl elég jól fel tudnám szerelni de bármennyire is jól néz ki ennyit nem költenék rá. ASPC – Airsoft Plate Carrier
Hasonlókkal amúgy tele van Taiwangun, csak 100€-val kevesebbért. (Ha nem kell kordura, akkor még -35€). Jó, nem fancy laser cut cucc, de a lényege ugyanaz.
Sent from my keyBoard
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #32053 üzenetére
Hasonló táskám van csak noname. 2 karabélyt, 5 tárat meg 2-3 akksit elnyel, semmi gond vele. Gondolom ez a Specnás minőségben egy fokkal még jobb is.
Tárazónál én ezt javaslom: [link]
1000 BB belefér és pár másodperc alatt teletekersz egy midcap tárat. A kis 400-as tárazóval meg percekig kell szarakodni.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32052 üzenetére
Én merev tokokat preferálom, jobban védi a fegyvert, de egy szövettokba jobban lehet pakolni és az is párnázott. A varrások, főleg a pántoknál a kritikus helyek, esetleg a cipzár.
Én mellénypárti vagyok. Chest rig hátul nyitott, üres, minden súlyt előre pakolsz, mint egy terhes asszony... Mellényen hátul mehet az ivózsák, derékrészen elérhető helyen tartalék BB, csoki, stb. És ez is a mellényen keresztül a válladra vezeti a súlyt kompenzálva az elöl lévőket.
Viccen kívül az olcsó horvát mellény kiváló elosztású: elöl cipzár, két oldalt 3-3 tártartó zseb, belül 1-1 nagyobb zseb, felettük egy-egy kisebb zseb, hátul egy nagyobb zseb, övbújtató, övre pisztolytok és tártartó, tárdobáló.
Molle rendszerű mellényt használok, arra olyan zsebeket fűzök fel, amilyeneket akarok.
M4-ed van, nagyon elterjedt hozzá minden kiegészítő és ezekhez a ruházat. Nagy választékból csemegézhetsz.A játékstílustól is sok függ. Bokorban mászva, alatta kúszva más, mint egy CQB, vagy speed soft.
A 7 db midcap is bőven elég. Gyakorlatilag két tártöltés között van vagy 900 lövésed, tölteni meg visszaállón, vagy játékok közti szünetben szokás.
Mondjuk, nekem is van tucatnyi midcap táram, amikor mindet megtöltve vittem egy egész napos assault játékra, a felét sem lőttem el. Két tucat shell az M3 springes shotiba is bőven sok hosszabb meccsre is.Nagy kapacitású tártöltőből a Marui a király. Aki többfélét is próbált már, az a többit szidja. Ráadásul M4-tárforma, így nem is lóg ki a tárak sorából.
-
petymeg
addikt
Személy szerint a chest riget preferálom.
Kétfélét használok: Emersongear Chest Rig Gen IV, hasitasival és camel bag-gel milsimekhez, vagy real/lowcap táras fegyverekkel, belemegy összesen 8 tár, vagy 6 tár, 1 gránát, 4 tár 2 gránát, plusz rádió, szerszámok, apróságok. A hámot egy kicsit át kellett alakíttatnom mert gyári állapotban nem a mellkasomnál volt, hanem inkább a hasamnál (lehet egy 2 méteres 120 kilós embernél pont jó...).
A másik Emersongear Easy Chest Rig, ebbe gyárilag 4 AR tár fér el plusz az apróságok és a molle miatt lehet mást bővíteni, pl tárzsebek, gránát, rádiózsebek, az Emerson camel baggal kompatibilis ez is, leginkább rohangászós gyakjátékokra használom, amikor nem kell a tárakon kívül nagyon mást hordani.
Még szoktam felvenni merev battle beltet is azon van a stukker, plusz 1 db AR tárzseb, 1-2 pisztoly tárzseb, tárdobó, meg hátul egy szélesebb tasi. A nagyobb rig+a b.belt együtt szűkösen elég is egy napi cucchoz, hátizsák sem kell.
Próbáltam sok mindent az évek alatt, (plate carriert, széles hámos battle beltet) nekem ezek jöttek be.
Pár csapattársam a Novritsch féle megoldást preferálja, az teljesen személyre szabható, praktikus. Az is jó lehet, ha nem számít az autentikus katonai megjelenés. Amiket én hordok, az mind valamelyik katonai cucc másolata, nálam ez szempont.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
jozsi252
veterán
Meg is rendeltem a fent említett dolgokat.
- Bungee Carrying Sling
- Set of 5 125BBs S-Mag Mid-Cap magazines - black
- 380BBs S-Mag Hi-Cap magazine - black
- Specna Arms Gun Bag V2 - 84cm - blackÍgy akkor már lesz 7db mid cap táram plusz egy hi cap táram. Ennek már elegendőnek kell lennie 1-1 játékhoz. Akarok még venni 3-400db-os speed loadert de sajnos nem találtam Gunfire-en olyat ami raktáron lett volna így azt itthonról veszem majd meg.
Valakinek van tapasztalata ezzel a Specna táskával kapcsolatban? Nem fogtam ugye nagyon mellé hogy emellett döntöttem? Kemény táskán is gondolkoztam de jóval drágább lett volna így elvetettem. Ebbe lehet bőven pakolni azért döntöttem emellett.iPhone 16 Pro Max
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32050 üzenetére
Az adagolás vagy a tár, vagy a hop up kamrában dől el. Lehet, hogy sok volt a kenőanyag a csőben, amit ki kellett onnan hordani. Ha ezt nem tisztítóvesszővel csináltad, akkor BB-vel.
Kábelt forrasztani nem nagy was ist das, megfelelő eszközzel legalábbis. Azért egy átlagos háztartásnak nem része.A betolható tust AEG esetében szívből gyűlölöm, egy konstrukciós időzített bomba, tipikus esete a marketing diadalának a praktikum felett.
A fém tuscső széle elnyírhatja a vezeték szigetelését, zárlatot okozhat. Ha szerencséd van, az elektronika mögött és nem az akku felől. Ha túl rövid a kábel, egy merő kínszenvedés felrakni a tube-ot. Megfelelő méretű és formájú akkut találni sem triviális. Én olyat választottam ahol az akku eleve a tube-ba megy, 3 cellás lipo akku is belefér, ehhez viszont a hagyományos csatlakozók helyett saruval és zsugorcsővel csatlakoztatom az akkut.
Mondjuk, én vagyok az az állat, aki egy AUG-ba rakott anno 14 cellás Ni-Mh akkupakkot, míg mások a 7-8 cellásokat is külső tartóba tették.[ Szerkesztve ]
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #32000 üzenetére
Én világ életemben zacskóból töltöttem a gyorstöltőt, még a flakonban árult Blastert is zacskóba töltöttem át.
Ha kell a gyorstöltő, akkor nem high cap tár van, akkor már a BB-tároló se zörögjön.
Anno lehetett kapni airsoft kiegészítőként is hasonló csőrös flakont, nekem is volt, de nem szerettem. Lassan tudtam csak kiadagolni a BB-t.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
emre
veterán
válasz jozsi252 #31997 üzenetére
Én hasonló palackban tartom a bb-ket. Nem normál pet palack, hanem kicsivel szélesebb a szája. Könnyű beletölteni a zacsiból, és a gyorstöltőbe tankoláskor is egyszerűbb mintha a zacsiból menne bele.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #31985 üzenetére
Sokféle led és driver van hozzá. Én 0-10-100% lépcsőkkel kértem. Nem kellett stroboszkóp, morse, stb flanc. Bringán is ezt használom, ha nincs közvilágítás.
Mivel általábos parabolafoncsor van, ezért lefelé állítva is vakít mindenkit szemből. Ha van közvilágítás, akkor a filléres villogó is elég.Shotival imádtam használni, ahova villantottam, oda dobtam a 3 BB-t.
De valóban az S2 is valid tipp, ugyanúgy 18650 lipo akku megy bele, airsofthoz töltőd úgyis van, csak egy filléres elemtartó kell, hogy a töltővel össze tudd dugni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz jozsi252 #31979 üzenetére
Ha a T1 mellett döntesz, abból van olyan, amihez eleve adják a high mountot, akkor nem kell külön magasító. Én azt használtam/-om paintball maszkban. (A képen rajta van a lencsevédő is.)
A kitakarás dolgot nem nagyon értem, red dotot két szemmel használunk, sosincs valami mindkét szemed elől takarva.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Coccolino_O
őstag
válasz jozsi252 #31974 üzenetére
Aim-O T1 teljesen vállalható, főleg, hogy gyárilag jön egy alacsony meg egy magasított szereléksínre rakható talppal, könnyebb megtalálni, hogy melyikkel tudsz pontosan belenézni az optikába, főleg merevebb, paintball stílusú maszkok esetén.
Zseblámpa sokkal kényelmesebb és használhatóbb, ha egy pillanatkapcsoló rá van ragasztva akár az előagyra, akár a markolatra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jozsi252 #31974 üzenetére
Az AIM-O T1 teljesen jó cucc, a linkelt ár mellett én nem gondolkodnék Alin, mert ami ugyanez, az nem lesz olcsóbb, mire ideér. Két és fél éve használom (jó, nem gyakran, de azért volt nyúzva) és semmi baja, tartja a zérót gbbr-en is.
Mivel kis kerek frontja van, lehet rá venni peremes, kerek optikavédőt, nem kell se összetaknyolni ragasztóval, se a railre emiatt bármit elétenni, polikarbonát betéttel sose lövik be.Sent from my keyBoard
-
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #31969 üzenetére
A gyári tárakat ajánlom. A Specnának erre van egy táblázata, hogy melyik replikához melyik tár jó. [link]
A hicap tárat kerülném, illúzió romboló. Sok játékon nem is engedik.Optikából a T1a jobb egy magasítóval plusz védőüveggel. A másik valóban törékeny.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #31969 üzenetére
Nem is tudom, mikor tettem utoljára új gyári alkatrészt AEG-be...
Az első egy reflex irányzék: kisebb a keret, kevesebbet takar ki, de sérülékenyebb. Ha elakadsz egy rendes faágban, letörhet. Mindkettő érdemes lencsevédőt tenni.
Van C8 lámpám, egy magas távcsőszerelék megfelel a rögzítéshez. A csoncsor alatt 30 mm-es a száron tán 25-ös. Pótlencsét rendelj elé, mert betörik. Nekem elég volt leejtenem...
Vagy vagatsz bele vastag plexit és pötty melegragasztóval rögzíted. Lehet hozzá egérfarok kapcsolót is rendelni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #31963 üzenetére
Ez így van, ahogy macilaci írja és "prémium" márkáknál még nehezebb az alkatrész beszerzés, mivel itthon nem nagyon van piacuk. Erre érdekes példa az Umarex, ami egyébként német cég, markingolt replikákat forgalmaz, de leginkább taiwani beszállítokkal gyártat (VFC, Elite Force, újabban Cyma az olcsóbb modellek esetében) és az aftermarkettel egyáltalán nem törődik, még a német shopokban is szegényes az alkatrész kínálat. A gbbr fegyveremhez fél év alatt jött alkatrész Taiwanról. Én ezeket a webshopokat szoktam nézegetni, a két ismertebb lengyel mellett: emperionstore, powair6, opsstore, airsofteurope, anareus, airsoftpro, catus, wgcshop.
-
petymeg
addikt
válasz jozsi252 #31955 üzenetére
"A Specna RRA SA-E04 Edge amit rendeltem abban Gate X-ASR FET van, abban van polaritás védelem már ami jól jön, de amúgy is figyelem hogy a vezetékek jó helyen legyenek."
Volt ilyen replikám, nem is volt rossz, elég minőségi külsőleg. Egy baja volt, hogy kb fél év után a GB ház orra, ahol a dugattyú kalapálja, megrepedt. De az új tulaja azóta is agy úgy használja, meg is bántam, hogy eladtam. Állítólag az újabb kiadásban már orvosolták és erősítettek a GB házon.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #31945 üzenetére
Ezt a fordított polarizást nem értem. Airsoftban is piros=pozitív. Gyakran hajtottam airsoft akkuról direktben ledszalagot, nem volt gond. Ni-Mh akkupakkot építettem is.
Amúgy az értelmesen összerakott fegyverben van biztosíték és/vagy elektronika és/vagy visszaforgásgátló. A felcserélt polaritásra a fegyver nem lő és ennyi. A legrosszabb, ami történhet, hogy csak a visszaforgásgátló van benne, a biztosítékot pedig kivették belőle. Na, ha ilyenkor erőlteted, akkor már nem a biztosíték lesz az, ami tervezetten sérülni fog...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #31943 üzenetére
Hobbyking EU warehouse, többször rendeltem innen, nem volt gond.
Ha van elektronika, én 3 cellás akkut vennék és hozzá valami okos töltőt. Én a balancer csatlakozóhoz is vettem toldó kábelt. Ezzel egyrészt nem gyilkolom minden alkalommal a töltő csatlakozóját, másrészt kényelmesebb töltőzsákba tenni az akkut.
20/40C érték már teljesen korrekt, ha nem akarod az első lövés gyorsaságára kihegyezni a gépet, akkor felesleges feljebb menni. (Ehhez ugye gyengébb rugó, high speed motor, más áttételű fogaskerékszett is kell.)Adott fizikai méretben választanod kell, hogy vagy 2 cella nagyobb kapacitással, vagy 3 cella kisebb kapacitással. Én a Dytac M4 tuscsőbe ilyen akkutvettem. 1 Ah, 3S, 20/40. Rögtön két darabot, legyen csereakkum, ha játék közben lemerülne. A csatlakozó nem volt releváns, le tudom cserélni és a hely szűke miatt inkább sarut tettem fel. Csináltam ellendarabot a töltéshez is, így nincs gond.
-
törölt tag
válasz jozsi252 #31743 üzenetére
bármit jelenthet a free shippingtől mivel az nem lehet ingyenes, hisz ingyen semmi se megy, egészen odáig hogy magában a termék árában van már egy rész ami a szállítást fedi.
De eu-n kívülről érkező áru minden más esetben 27% áfával terhelt, hogy nálad miért úgy számoltak ahogy azt ne tőlem kérdezd, nem ma kezdtem rendelni külföldi oldalakról, mindig a számla teljes végösszegére ment a 27%. Ami kifejezetten fájt pl evika usa rendelésnél is, mert a szállítás drágább volt mint a termék... -
Atke
senior tag
válasz jozsi252 #31743 üzenetére
Én akárhonnan rendeltem, mindig a szállítással bővített ár után fizettem meg. Legtöbb esetben (pláne DHL) A fizetési bizonylat, paypal-t be is kérte. És az tette ki a VÁm/Áfa kezelés alapját.
Sőt! DHL volt hogy felszámolt VÁM kezelést, vám mentes csomagra, ami náluk 4200 volt akkor. Sőt, volt hogy rossz csomagot küldtek (kifizettem mindent áfa+vám+kezelés...) majd mikor jeleztem, díjmentesen kiküldték az új csomagot (több Km kábelharisnya) Akkor is felszólítottak hogy küldjem be a fizetési bizonylatot. Mikor mondtam hogy nincs, mert ez az előző (csomagszámot megírtam ) csomag helyett jött, akkor az előző számla alapján számolták ki -
törölt tag
válasz jozsi252 #31739 üzenetére
"Az Áfa törvény értelmében mentes az adó alól a szolgáltatás nyújtása abban az esetben, ha annak ellenértéke az importált termék adóalapjába igazoltan beépül. Ebből az következik, hogy a termékimporthoz kapcsolódó szolgáltatások – különösen a fuvarozás – csak abban az esetben lehetnek adómentesek ha azok ellenértéke a termékimport adóalapjába igazoltan beleépül"
Maci esetében nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb. Nem fut össze a két szál, vagy nem lett kifizetve csak kiszamlazva a sarc.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #31734 üzenetére
Nálam IOSS rendszerben be lett fizetve a 27% áfa a termék és a szállítás után, amit a NAV figyelmen kívül hagyott és a teljes fizetett bruttó összeg után mégegyszer felszámolta a 27% áfát. Mindezt az Express One futárszolgálaton, mint speditőrön keresztül. 6 hete nem válaszolt a NAV a levelemre és az eladó sem a duplán megfizetett áfára.
-
Atke
senior tag
válasz jozsi252 #31726 üzenetére
Nem hallottam még róla...
De akkor is sok Nem tudom mennyi volt amit rendeltél de ugye X+40USDx1,27 /+4500 Már maga a szállítás és az áfa is 25000 körül van, erre +még a stuff áfája is rájön.
100 usd-nél még 27USD= 11000.
Szóval 36.000 csak a szállítás és az egyéb járulékos költségek egy 42.000-es tételnél
(ha jól számoltam,ami persze nem biztos ) -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #31625 üzenetére
Google első találat, magyar cég.
Egy belga cég.Mi airsoftozunk, nem érdekel minket sem a paintball, sem más, amivel össze lehet kenni a Gucci egyenruháinkat, hacsak nem sárral.
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #29494 üzenetére
Regebben eleg korrekt repilkakat gyartott a SA, mara viszont ahogy olvasom masok es latom ismerosok tapasztalatait eleg nagy a minosegi szoras. Mielott beleugrasz egy Specnaba erdemes utananezni forumokon, youtube-on, hogy mi a mondas. Illetve en valami regebbi A, B szerias repilkat keresnek, igaz azokban kevesebb a marketing, de tobb a valos tartalom.
Tobbit a hazigazda mar le is irta.
(#29495) macilaci78
Olysasmi, ja.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #29494 üzenetére
Méretét tekintve persze, megfelel. Viszont technológiát tekintve egy GBB, GNB, spring fegyver előnyt élvez a legtöbb AEG-gel szemben, ugyanis egy pörgős CQB-n, ahol amúgyis single shot van, az számít, hogy az első lövést milyen tudod leadni. És ugye míg a többinél a lövedék rögtön megkapja a mozgási energiát, addig a legtöbb AEG-ben a fogaskerekek még furnak egy kört.
Lehet gyorsítani, high speed motor és fogaskerékszett, max M100 rugó. Van olyan AEG, hol a fegyver állásakor a dugattyú hátul van, és sütéskor egyből el is engedni, nem kell felhúzni, de ennek élettartam nem túl acélos.
-
válasz jozsi252 #29476 üzenetére
Nemtom, ehhez én nem értek, nem foglalkoztam vele többet azon felül, hogy kivettem a dobozból (működik, juhú). Érdemes lehet átnézetni, ezt te döntöd el, hogy megéri-e, de engem ennél nem érdekelt, mert csak bohóckodásra van.
Tárcsás hopup van benne, amúgy stabil az fps és a lőképe is jó.Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #29472 üzenetére
https://www.taiwangun.com/en/other-magazines/30rd-magazine-for-cm-030-cm-122-cm-123-cm-126-cm-127-cm-132-cyma
Ez a tár kell bele, de Gunfire-n most úgy tűnik, hogy nincs ilyen (TWG-n meg épp nem elérhető a pisztoly se). 0.25-ös BB-t is megpörgeti még, de az szerintem sok. 0.20-ast használok benne, házon belül nem kell ennél nehezebb. A kis akksival nem lehet többet lőni (kb. egál), mint a régi nimh verzióval, viszont instant tűzreakciója van. A Berettába a fix akksi (nem tudom, hogy végleg áttértek-e róla vagy van-e még ilyen) az még 800-as, na az sokat bír.[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #29470 üzenetére
Ezek az újak nagyon jók, van egy 126S meg volt egy 125S-em is. Nekem az előbbiben még fixre forrasztott akksi van, a 125-ben meg T csatis, cserélhető. Viszont utóbbi sokkal kisebb teljesítményű, sajnos. De a sima AEP sorozathoz képest így is bődületes a különbség (volt egy sima 121-em), szerintem megéri, otthonra tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
-
apholyon
aktív tag
válasz jozsi252 #26332 üzenetére
Most én is onnan rendeltem, de egyébként airsoftone-ban a legolcsóbb itthon, csak már hónapok óta ki vannak fogyva... nesze neked kereslet-kínálat...
@Renti: szeretem a Guarder cuccokat, de BB-ről én is olvastam negatívumokat... viszont olcsóbb, mint a G&G, főleg kintről, lehet bepróbálok legközelebb egy zacsival...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Gordon32
tag
válasz jozsi252 #26242 üzenetére
Szia!
Nekem egy B03-ra esett a választásom.
Gb-be nem szeretnék nyúlni elsőre nem is igazán csináltam még,a fogas kerekeket hézagoltad?
Én is majd 7,4-es lipóval szeretném hajtani.
Na Guarder kamrâkat nem is néztem eddig majd meg nezem őket.
Gunfire-ről rendelem és kértem a gyengítést amire
~310 fps-t írnak nem tudom egy uj kamra+gumi mit dob rajta de ~370 bőven elég lenne nekem is.
Rendeltem egy kiló SA bio bb-t majd meglatjuk.
Milyen márkájú tárakat használsz hozzá?Üdv! Gordon
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26092 üzenetére
Amíg egyikőtöknek sincs hitelesített kronója, mindkettőtöké lehet kamu...
A kronózás nem azért vannak, hogy a T. Játékos szopatva legyen, hanem első sorban a játékosok biztonsága érdekében, másodsorban pedig a szabályok adta kereteknek megfelelően az egyes fegyvernemek közötti arányok megtartására. Láttam már játékost G&P springes shotit 550 fps-re húzni, távcső rá és sniperkedett vele... Persze, azzal meg lehet csinálni, de egy shotival sniperkedni? Ugyanez az 550 fps-es Mp5K-val: Ver3 GB, elbírja, felül elfér a 2 Ah 20/40C Li-Po akku, ami még meg is hajtja. De azért na...És sajnos az airsoft fegyverek között nincs meg az az arány, mint az élesnél.
Élesnél egy maroklőfegyvert 25 méterig használnak, egy géppisztolyt (pl Mp5) 50 méterig, egy karabélyt (pl AK) 200-400 méterre, nyílt irányzékkal, egy AK 74 távcsővel akár 700 méterre is pontos egy képzett lövésszel.
Ez az AUG távcsövének szálkeresztje. A szálkereszt közepén a kör külső íve egy rohamsisakot takar ki 200 méterről, a belső ívere egy rohasisak fekszik fel 400 méterről. Ez fejlövés az élessel.
Dobálóznak itt airsoftosok hihetetlen 80-90 m-re leadott találatokról. Egy 150 m/s kezdősebességű lövedék (vastagon sniper) kb fél másodperc alatt teszi meg a 75 méteres távot, de a hop up hatás és a közegellenállás miatt ez bőven jó 1 másodpercnek is. Azért az sok, főleg mozgó ellenfélnél.
Régi csapattársam írta a Kezdő sniper naplóját. Régi airsoftos, fegyveres szervnél dolgozik, vadász, sportlövő, szóval tud lőni, játszani... Egy játékon játszottunk olyat, hogy sniper-spotter páros snipereként védték a zászlót, mi voltunk 3-an tapasztalt játékosok és vagy egy tucat hülyegyerek kézilabdás fun lövészeten ellenük. Természetesen leszedtek minket, a végén meguntuk és lerohanjuk őket. Két autónyi betonkocka mögött találtak fedezéket, a spotter az AEG-gel hentelte a nagyját, én meg egyedül a nyílt terepen mentem feléjük. A sniper a springes M24-el lőtt rám, messziről hallani lehetett a lövést, nekem csak annyi volt a dolgom, hogy gyorsan mozduljak: lehajolni, oldalra lépni... Mikor olyan 50 méterre értem a snipertől, akkor elkezdtem íven kerülni, hogy legyen időm kerülgetni a lövéseket... Meg se kíséreltem lőni, ilyen távon túl jó fedezék volt az a betontömb, de majd oldalról... Odaértem, tárat cserél a sniper, spuri, de kifogyott a high cap, a spotter meg hátrafordult és lesorozott. Azóta használok mid capet, könnyebb számolni. A hátraforduló spottert a többieknek sikerült azért lerohannia.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26084 üzenetére
Igen, akkor ment el a kedvem, mikor így fogadtak játékon: "Na, az XY Kft is eljött a játékra..." Csak annyit mondtam, hogy "Nem, komám, ide magánemberként jöttem." Szóval játéktapasztalatom nem a munka miatt lett.
Meg amikor csapattárs este 11-kor kérdezi msn-en, hogy mi mennyi, meg van-e a boltban. Mondtam, hagyjon már a hülyeségeivel. Aztán másnap a boltban kapom, hogy másfél órája nem ragálok az msn-re. Mondtam, hogy munkaidőben azok a vásárlók elsőbbséget élveznek, akik méltóztatnak személyesen bejönni a boltba... Mit ad isten, 20 perc múlva előttem állt.Nem kéne melegen tartani, csak odarakni vagy 100-200 bar töltőnyomást, meg egy reduktort... A sílövők légfegyvere is működik...
A gyorstöltőn lévő jelölés sok vizet nem zavar. Én azt tudom, hogy egy lenyomás 4 BB, 20 lenyomás elég... Pontosabb, mint szemrevételezni a gyorstöltőt.
A G&G M16 gyári tár hosszabb vagy 2 ujjnyival is, mint a megszokott, holott az az eredeti mérete.
Annak idején az Extreme Precision BB-t vitték zsákszámra. Nem viccelek, volt olyan csapat, ami elvitt 60 kg 0,20 g-os és 50 kg 0,25 g-os BB-t egyszerre. Egy évig elvoltak vele.
Nekem a chrono a Guarder. Tudod, erre is igaz, hogy a bíró órája a pontos. Az rendesebb játékon van kronózás, a játékszervező kronóján mért érték számít. Egy példa: otthon szépen belövöd a fegyver 390 fps-re letekert hop uppal, 0,20 g BB, ahogy kell, mehetsz vele épületben, lőhetsz sorozatot, stb. Kimész játszani, melegebb van, játékszervező sporttárs előveszi a kronóját, mértek, 405 fps. Nem mehetsz épületbe, nem lőhetsz sorozatot, 20 méteres rálövési távolság van.
Olyan chronót vegyél, amelyik a legdivatosabb a látogatott játékokon. Lehet neked akármilyen hivatalos szerv által hitelesített professzionális lövedéksebesség-mérőd fél milláért is, ha a játékszervező a sajátjával mér.FET téma: az alapeset: van az akku, a tűzkapcsoló és a motor. A tűzkapcsoló a GB-on belül van, két egymástól távolabb lévő lapos réz elem közé tolsz be az elsütőbillentyűvel egy réz éket, így zárod az áramkört. Szóval az alapeset: az elektronok elindulnak az akkuból a kapcsolóhoz, ott megvárják, míg meghúzod az elsütőbillentyűt, gyors ráugranak a kapcsolóékre, vissza a másik réz lapocskára, irány a motor, majd vissza az akkuba.
Egy 3.000 mAh Ni-Mh akkunál nagyjából 4.000 lövést lehet leadni egy fegyverrel (pl az enyémmel). A példa kedvéért legyen 900-as ROF-om, azaz a 4000 lövés kb 4,5 perc alatt le tudja szívni az akkut, ez 53 A-t jelent, 12 V mellett 636 W teljesítmény. Ez egy 320-330 fps-es AEG, ami azért nem egy brutális favágó.
A FET egy olyan áramkör, ami a kapcsolót mentesíti a teher alól. Megy egy pr vastag kábel az akkuból, egy másik pár a motorhoz és a egy vékony érpár a kapcsolóhoz. Az elektronok egy lelkes kis csoportja elszalad a kapcsolóhoz, megvárják, hogy meghúzd az elsütőbillentyűt, visszaszaladnak és azt mondják az elektronikának, hogy most a kemény legények a kapcsoló érintése nélkül spurizhatnak a motorba. 120-150 A is lehet ez.
Láttam már olyat, hogy a réz érintkezők a kapcsolóban szó szerint elégtek, nem volt mihez érjen a kapcsolókésnek.És akkor egy kis matek: van olyan, hogy 4 Ah Li-Po akku 25/50 C értékkel, 3 cella, 11,1 V.
Ez azt jelenti, hogy 4.000 mAh a kapacitása, aminek a 25×ével lehet tartósan terhelni, azaz 4×25=100 A, ami a feszültséget figyelembe véve 1.100 W. Az 50C érték a rövid ideig tartó terhelést jelenti, amit az akku még sérülés nélkül tud tolerálni. Igen, ez 200 A. Egy Trabantot egy ilyen akkuval simán bebikázol.Tehát a FET nagy teljesítményű fegyverhez kell, hogy a vezetékek, érintkezők ne sérüljenek. A nagy teljesítmény itt első sorban elektronikai értelemben értendő. Az áramerősség vezeték-keresztmetszetet kíván meg, egy telefonzsinórban lófasz áram van, azért elég az a vékony vezeték. Egy villámhárítóban meg alkalmanként lehet rendesen kakaó, azért olyan vastag... Na, az airsoft fegyver elektronikai értelemben vett leggyengébb pontja a tűzkapcsoló, hiszen itt keletkezik a zárlat, vagyis a zárlatot megelőző pillanatban még össze sem érnek a fémek, de ívkisülés már van. A zárlat alatt is sokkal kisebb az a keresztmetszet, ahol az elektronok szaladgálnak, mint a 1,5 mm^2 keresztmetszetű sodrott szilikonos rézvezetékben. (Ilyen vezeték van abban a hosszabbítóban is, amire az van írva, hogy 3.500 W-ig, azaz 230 V hálózati feszültség mellett 15,2 A, de 12 V fesz mellett 291,7 A...)
És akkor a FET már okosítható, nem csak egyes és sorozatlövésre lehet képes, hanem például 3-as sorozatra is, vagy ha DMR-t építesz, akkor lehet tiltani a szigorú egyes lövést leszámítva mindent.
Lehet fesztelenítő funkciót, lágy indítást, stb-t programozni rá. Persze ezek a nüansznyi különbség mondják meg, hogy 8 €, vagy 100 € egy FET ára.És ha már itt tartunk, biztosíték... Arra van, hogy a rendszer túlterhelése esetén az olvadó biztosíték égjen ki, még mielőtt a rendszer más része adná meg magát esetleg szag-, fény- és hanghatás kíséretében. Igen, volt olyan, hogy crane stock akku vezetékét a stock tube elnyírta és nemes egyszerűséggel kiégett az akku. Két hétig szellőztettem a fegyvert, mielőtt kiborítottam volna. Az elektromos részét egy az egyben cserélni kellett.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz jozsi252 #26084 üzenetére
"milyen jó lenne ha lenne olyan rendszer ami a tárat kicsit melegen tartja. Akár 1-2 AA elem segítségével."
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Nagy előrelépés lenne. Most szobahőmérsékleten is egy tár kilövése után (full autón) már jeges a tár, a másodikat már nehezen viszi. 20 fok alatt meg jó, ha egyet kivisz.
Ráfeküdhetnének már a gyártók, legalább a nagyobbak (Tokyo Marui stb.) -
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26080 üzenetére
Mid cap tár: ha 80 BB-set vettél, akkor mondjuk 60 BB elég. Nem terheled annyira a rugót és a tárbelső sem feszül két irányba annyira, tartósabb lesz. Láttam már olyat, hogy a tár a rugó másik végén kitört, vagy a fém héjban a két fél szétnyílt...
A legnagyobb M4 mid cap tárak 130 BB-sek. Egy 80 BB-s verzióban több anyag van, jobban bírja a strapát (én ilyet használok, műanyag héjasat). A 30 BB-s real cap meg mindent kibír, csak rohadt drága.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26077 üzenetére
Alapvetően van most egy darabokban lévő M4/M16/HK416/M733 hibrid, egy M4A1, és két CA AUG A1, na meg a TM G26Ad.
A terv, hogy a hibridet felhasználva az M16A4-et rövid előaggyal és csővel, hangtompítóval, fix tussal, a maradékot meg eladom alkatrésznek.
A két AUG mindegyike hiányos, de a kettőből össze lehet rakni egy jót. Ami marad: egy barkácsolt test, egy hiányos szálkereszt, egy gyatra GB, egy sérült hop up kamra, egy külső cső, egy belső cső és egy deformálódott lángrejtő.
A pisztoly etalon, ahhoz nem módosítok semmit.12 éve airsoftozok, amíg volt Szegeden airsoft bolt, addig ott voltam eladó, meg szervizes. Szóval csudasok csudaszép dolgot láttam.
Az M4 airsoft verziója a konstrukciónál fogva is gyengébb sok tekintetben, mint az AK. Zsebbenyúlós történet azonosan magas szintű megbízhatóságot, stabilitást, tartósságot kihozni egy M szériás fegyverből egy AK-hoz képest:
pontatlan az alap hop up, a tárcsás drága
hajlamos a GB orra letörni
a GB-tól elmozog a hop up kamra, éljen a tömítettség!
csavarodik a fegyvertest, nyeklik-nyaklik (Sportline M4-et egyszer felemeltem a csövet az elülső irányzéknál fogva, és a frontszet tövénél a D-ringből kicsúszott a külső cső, a tus meg koppant a fűben. )
jajj, az az előre vezetékezés!
jajj, az a betolható tusba vezetékezett akku!
jajj, a minden szarral feldíszítem az amúgy is orrnehéz puskát...Ja igen, a gáz töltése. Ugye, fejjel lefelé töltesz, hogy a folyékony halmazállapotú anyag folyjon egyik edényből a másikba. Érezni, hallani lehet, amikor már nem megy több. 3-5 másodperc amúgy. Lehet még trükközni, hogy hideg tárba több fér, csak várd meg, amíg felmelegszik, hogy legyen ereje is.
A hajtógáz nem azért PB-gáz, mert gyúlékony, hanem annak kedvező a tágulása. Sűrített levegő például nem felel meg, kevesebb BB-t lehet vele kilőni azonos nyomás mellett. Persze egy professzionális légfegyver a 400 bar nyomást kapja, de ott van komoly reduktor is, csakúgy, mint a paintballban.[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #26077 üzenetére
A CM048 nagyon fain gep. Szerintem jobban jarsz vele mint egy arkategoriaban hasonlo M4-el. Ismetlem magam: szerintem, mert elfogult vagyok. De izles kerdese is, van olyan jatekostars, aki ha ingyen kapna, akkor se kene neki AK. Nekem ilyen az AUG.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26074 üzenetére
A tár fenékkel felfelé, rá csőrrel lefelé a gáztartály. A palackban a gáz folyékony halmazállapotban van és egész egyszerűen átcsorog a gáz lefelé a tárba. A tár adott nyomást bír ki, ami jellemzően nagyobb, mint a töltőtartályban lévő nyomás, így nem tudod túltölteni. Ha mégis sikerül, a gumiszigetelések előbb adják meg magukat, minthogy a tár oldala rózsásra nyílna.
Egy Coleman palack mondjuk 4 k és van benne 645 g gáz. Egy nagy kiszerelésű airsoft gázban van 2 liter, de inkább 1. Na itt a nehézség, hogy az egyiket térfogatra, a másikat tömegre mérik. Gázt térfogatra adnak, mikor a gáz jellemző tulajdonsága, hogy a rendelkezésre álló teret egyenletesen kitölti. Egy üres és egy teli airsoft gázpalack pontosan ugyanolyan térfogatú.
Azért az elmondható, hogy a Coleman gázpalack esetében lényegesen nagyobb töltőtömeget kapsz egységnyi pénzért, mint airsoft hajtógáz formájában. Nyilván, a 11,5 kg-os palack esetében még kedvezőbb ez az arány, csak hát ezt cipelni sem mindegy. Ugye, itt csak a töltőtömeg a 11,5 kg, a palack súlya még erre rájön.Nekem van két póttáram. A hátizsákban, IBA mellényen meg minden elfér, nem kell a visszaállón hagynom semmit. Mellényen elöl 8 db M4 tár, egy M4 forma tártöltő, dupla pisztolytártartó, pisztolytok, admin zseb, 2 gránátzseb, tárdobáló, hátul egy utility pouch a BB-nek és még néhány M4 tárnak, 2 gránát zseb, erre még rájön egy ivózsák, vagy egy 35 literes hátizsák. 80 BB midcapeket használok, nem locsolok, így nem is minden játékon kell tárakat töltenem.
Ha shotit viszek, átvariálom a zsebeket, 23 db shoti shellem can, az 230 lövés 690 BB-vel. Sose fogyott még el, de amikor az utolsó ötöt kezdem meg, akkor már el szoktam kezdeni tölteni őket.
Az AUG-hoz van 4 midcap és 2 high cap táram. A midcapeket veszem előre, egy a fegyverben, 3 a mellényen, a 4 tárzsebben a high cap van tartaléknak.Volt még gondolat épületharcra pajzsos szerelést csinálni, olcsón hozzájutottam volna rendőrségi átlátszó plexi pajzshoz... A Counter Strike-ban is az a szar az ilyen felállásnál, hogy nehézkes tárazni a pajzs fedezékében. Na, ugyanolyan tárakkal üzemelő fegyvereket felhalmozni (pl Glock-ok, vagy Hi-Capák), combtok, csípőtok, mellényre is elfér kettő, hátulra is még egy. A mellény bal oldalára felrakni a tártartókat, lágyékhoz meg a tárdobálót. Elég könnyen lehet fegyvert váltani, gyakorlatilag 5 töltött fegyvered van, mire tárat kell cserélned. Csak hát 5 db GBB már húzós árban van. Meg hozzájuk vagy 20-25 tár.
Másik ötlet volt szintén CQB-ra egy gránátvető, meg hozzá feltöltve 200 BB-s gránátokkal egy ilyen mellény. Ez így 28 gránátot jelent, 5.600 BB
Sniper mellé oldalfegyverként...[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26072 üzenetére
Na, hagyományos klaviatúrán szívesebben írok...
Coleman gázpalack tartalma kutyaközönséges PB gáz, nincs benne kenőanyag. Az airsoft fegyverhez szánt gázban van ugyan kenőanyag, de kisebb a kiszerelése.
Madbull szelepe illik a PB gázpalackokra, és a bordás kis szart az oldaláról letekerve szilikonolajat olajat tudsz a szelepbe nyomni, amit majd a hajtógáz a tárba juttat.A KJW egy közepes márka: megfizethető áron ad elfogadható minőséget és a fél maréknyi külön árult alkatrész mellett a másik fél maréknyit bontottból lehet pótolni szükség szerint. A GBB nem igényel annyi szöszmötölést, mint egy AEG, lényegesen egyszerűbb konstrukció lényegesen kevesebb hibalehetőséggel. E mellett sok youtube videó van szétszedésről, karbantartásról.
Rendszerint nem a szilikon hiánya adja a gondok nagy részét, hanem a megfelelő ápolás hiánya. Combtokban a pisztoly, te meg derékig állsz a homokba ásott lövészárokban és combbal szépen hozzádörgölőzöl a lövészárok falához... A szilikon csak a gáz útját keni: dugattyú, henger. Azért a tokon a szán is mozog, van ott pár rugó, csap, tengely, amiket illik a csúszását biztosító kenéssel ellátni. Ne túl vastagon, mert a szennyeződés megragad benne, ne túl vékonyan, mert elégtelen lesz.
Itt egy AEG GB, sok mozgó alkatrész, sok illesztés a hajtógáz útjában, mindezt egymáshoz kell hangolni.
Ezzel szemben egy GBB egyszerűbb jószág: a BB bekerül a töltényűrbe, a kalapács ráüt a szelepre, a gáz bekerül közvetlenül a tágulási térbe, a gáz tágulása egyrészt előre löki a BB-t, másrészt hátralöki a dugattyút, ezzel együtt a szánt is.
A GNB még egyszerűbb szerkezet: mivel nincs blow back, nem kell dugattyút sem mozgatni. Igaz, a fun faktor is kisebb. A revolverek is GNB-k, a hüvelyben akár 4 BB is lehet egymás mögött, a hüvely dupla falú: a belső a BB-t tartja, a külső a dob falának feszül, a hajtógáz a kettő között jut az első BB mögé. A dob forgó mozgását pedig évszázados technika biztosítva.A téli gáz rendszerint csak attól ér többet hidegben, hogy nagyobb töltőnyomás van a palackban, de nagyon alacsony hőmérsékleten ez is használhatatlan. Igaz, ekkor már a játékosnak is arcára fagy a vigyor. A Marui G26 Ad-em high output valve tárakkal hagyományos gg-zal tud 325 fps-t nyáron, és 360 fps-t téli gázzal. Ja és a 0,25 g-os BB-t szereti, ezzel 25 méter a hatásos lőtáv. Egyszerűen marokfegyverrel ezt a távot merem meglőni akár élessel is, pedig ott a fegyver már messzebbre is ellő.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #26067 üzenetére
Green gas-hez coleman gázpalack+Madbull átfejtő.
CO2 nem ad kenést, nem jön be, hogy szerszám kell az újratöltéshez. Felesleges az erős pisztoly: nagy távon nem vagy pontos, közel meg csak kínzod a másikat. Ha azt akarod, hogy fájjon, menj paintballozni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #26058 üzenetére
Én vagy GBB-t, vagy AEP-et vennék. Nyiván utóbbit fele annyiból megveszed, és fenntartani is fele annyi, de a móka sokkal nagyobb. Kár itt FPS huszárkodni, egy 200-210 körüli AEP is ellő ~20 méterre, attól messzebbre meg nem pisztollyal lő az ember fia. Szerintem itt inkább az a döntő, hogy mire vágysz. Ár-érték arányra és józan döntésre, vagy a mókára.
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #26056 üzenetére
Szerintem mar a 250 FPS is kb az alomhatar kategoria, es ennek nagyon egszeru fizikai okai vannak. Az AEP gearbox, kb mondjuk egyharmad akkora, mint egy AEG-e. Ebbol mar ki lehet kovetkeztetni, hogy sose fogja meg se kozeliteni azokat az ertekeket, amiket a nagytesok hoznak.
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #26044 üzenetére
"Bár én 0.25g-os BB-t használok, azzal bekúszok 400 alá szerintem egy hangyányit."
En is 0.25-ot hasznalok, tok mindegy mit hasznalsz, jatekon 0.20g-mal kronoznak, azzal kell 400 FPS alatt lenni, senkit nem fog erdekelni hogy te amugy a jatekon milyen BB-t hasznalsz. Szoval a rugocseret nem uszod meg ezzel a fegyverrel. Ide kapcsolodik, hogy elvileg ugy kell kronozni, hogy elotte beallitod a hopup-ot a loteren, ugy ahogy azt majd hasznalni fogod a jatekon, de vannak akik "cheat-elnek", es beallitjak a kabe maximumra, azert mert igy a torkolati sebesseg csokken, tehat atmegy a kronozason. Tapasztalataim szerint a hopup beallitast kronozaskor sajnos nem ellenorzik. Egyebkent nyugtasson az, hogy az FPS nem minden, mint korabban irtam, jatszottam en mar 280 FPS-el teljes ertekuen. Egyebkent kronom nekem sincs, mar gondoltam ra, hogy bugazok egyet hasznaltan, mert szeretem butykolni a fegyokat es jo lenne tudni, hogy sikerul e normalisan osszeraknom.Do not try this at home!
En ugy szoktam teszteni, hogy kozvetlen kozelrol combon lovom magam, ha veralafutasos lesz, akkor jol raktam ossze.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
válasz jozsi252 #26042 üzenetére
"Ennyit számít(hatott) a hop up gumi?"
Igen, siman. Egyik legfontosabb tenyezo.Viszont nagyon elgondolkoztam egy AK fegyver vételén is. CM.048 [CM]
Nekem van CM.048-am, tobbszor irtam mar itt korabban a topikban, hogy fene jo fegyver. Egy tank. Az anyagminoseg kivalo, az osszeszereles es az alkatreszek szuperek. Nem recseg, nem csavarodik, nem lotyog, nem kell felteni, ha elesik vele az ember, vagy odacsapod a letran / lepcsoforduloban. A boltbol kegyetlen erosen jon, alapbol 430 FPS korul lo, tehat egy M100-as rugot illik hozza rendelni, ileltve a szokasos hezagolas, atkenes itt is indokolt. A gyari hopup kamara fem, eleg massziv cucc, en azt nem csereltem, de a gumit erdemes. Mivel a fegyver hosszu, a belso cso is hosszabb mint a "szabvany" AK cso, igy nagyon pontos is, 380-390 korulre belott FPS-el es egy jo hopup gumival, a hatotav is tobb mint egy atlag AEG eseteben. A gearbox alkatreszei is rendben vannak gyarilag, a fogaskerekek acelbol vannak, a dugattyun vannak femfogak, a henger teljesen jol tomit. A nozit erdemes cserelni, az egyedul talan, ami eleg vacak, esetleg atvezetekelni. En nem vagyok lipo fanboy, sima nimh akkuval hasznalom, kivalo. Ha szerelni kell, akkor is csak dicserni tudom, kb 6 perc alatt le lehet bontani.Hatranyok lehetnek: A fegyver nagy. Majdnem egy meter hosszu, es mindennel tobb mint harom es fel kilo. Epuletben eleg kenyelmetlen tud lenni ( majd ezt Maci cafolja ), illetve az elso jatekokon a sulya is sokk. Tovabba szinten problemas, hogy ha maszkban jatszol, akkor nem tudod hasznalni az iranyzekot, mert a maszk miatt nem tudsz rendesen rafekudni a tusra. Igy indokol egy infrabak rendelese hozza. Kb 10 euro, szoval nem ezen mulik. Roviden ennyit tudok mondani.
Egyebkent kivalo DMR alap lehet, mar agyaltam az atepitesen, de nem nagyon latom a letjogosultsagat az airsoftban a DMR-nek, akkor mar inkabb egy jol megepitett Bar-10.
Szerk:
Kis kieg:
Egyszer szarul raktam ossze, 280 FPS volt merve rajta mert valahol kifujt, es ugy is teljes erteku fegyver volt a harcban, siman ellott addig mint az atlag 350-400 FPS fegyok. Csak lassabban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."