-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz macilaci78 #32850 üzenetére
Én is Slaviákkal lőttem nagyon sokat (631 volt faternak, ismerőséknek több is, de nem tudom milyen típus), meg ki tudja milyen, szintén csőtörős légpisztolyokkal. 90-es évek közepén volt fateromnak CO2-s revolvere, imádtam, az akkor menő volt. Meg riasztópisztoly, jelzőrakétával, bár az hangos volt a gyerek fülemnek.
A gimi mellett nem messze meg volt egy lőtér, amikor nem volt pénzünk, kaptunk pár db ingyen szoknyást a tulajtól, azt' had lyukadjon a lőlap, jó arc volt. Állatot soha nem lőttem le, akkoriban meg a kertben nyugodtan lehetett ilyenekkel szórakozni.Sent from my keyBoard
-
válasz ZCoyote #32846 üzenetére
10 éves koromra többet lőttem légfegyverrel, mint az iskolámban összesen a többiek, tehát ha nagyon erre vágyik a gyerek, akkor miért ne.
De nagy rá az esély, hogy nulla idő alatt megunja, még ha "érdeklődik" is a fegyverek iránt, és egy airsoft puska vásárlás után elveszti az árának harmadát akkor is, ha soha nem használják. Ezért kezdésnek én nem költenék rá nyolcvanezret (+ legalább védőszemüveg!). Inkább tényleg egy rugós shotgun vagy egy Double Eagle.
Játszani 10 évesen nem engedik sehol, szülői jelenléttel sem, szóval szerintem korai a nagyobb beruházás.
Ha nem úgy nőtt fel, hogy otthon rendszeres volt a lövölde szülők és ismerőseik között, nem tanult bele, akkor egy nagyobb ismeretátadásra van szükség, hogy ne legyen meg hamar a baj. Ráadásul írod, hogy te is teljesen képzetlen vagy, akkor ez méginkább igaz, különben mi/ki lesz a kontroll, ha a gyerek puffogtatni akar? Védőfelszerelés használata, megfelelő céllövő hely kialakítása, fegyverkezelési alapismeretek - a magyar törvények szerint az airsoft fegyver is légfegyvernek minősül. Azért írok céllövést, mert tízévesen mást úgyse nagyon tud csinálni. És az is inkább többesszámban tud érdekes lenni, egyedül hamar megunható.
Gyűlölöm, amikor a játékostársak belövéskor, eligazításkor meg mittudomén, össze-vissza lóbálják a vagy biztosított vagy nem, vagy töltött vagy nem cuccaikat. Rengeteg játékosnak látványosan nincsenek meg a legalapabb ismeretei sem fegyverkezelésből, miközben wannabe katonák. Nem vicces egy kézlövés három méterről úgy, hogy "jaj, bocs, véletlen volt". Na mind1, ez messzire vezet, de fontos, hogy mit hogyan/hogyan nem csinálunk akár csak egy airsoft fegyverrel.Sent from my keyBoard
-
válasz FeniX- #32820 üzenetére
Foxpostba tudok neked küldeni egyet. Vagy ha a Déli pályaudvaron át tudod venni személyesen (adatlapod alapján budapesti vagy), akkor ingyen lenne.
Ha valamit tanácsolhatok, bárhogy is tervezted, erre a replikára ne költs túl sokat. Arra jó, hogy megízleld vele a játékot, de alsópolcos cuccra nem érdemes locsolni a pénzt, mert olyan, mintha a kukába dobnád. Ha rákapsz az airsoftra, már 150€ körül kapsz olyat, ami fejlesztésnek is jó alap.
Sent from my keyBoard
-
válasz FeniX- #32810 üzenetére
Szerintem játszani kb. sehol nem fogsz tudni valamilyen előzetes regisztráció nélkül. Én kint nem játszok, így a pályákat nem ismerem, de jellemzően azért online megy a jelentkezés, nézd meg pl. az airsoftnexust, a naptárban sok játék ki van írva, láthatod előre, hogy hol lesz, mi lesz és jelentkezni is tudsz.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #32786 üzenetére
Az, hogy DC átnézte és játékon nem járt, sajnos nem árnövelő tényező. Ha árulni akarod, akkor talán 80%-ért is lesz egy idő után vevőd, de az már necces, hiába tip-top (én most adtam el egy ilyesmi százalékon, januárban meghirdetett pisztolyt). Mármint ha nem pl. a combatzone-os ár 80%-áról beszélünk.
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #32756 üzenetére
Elég vegyes véleményeket olvasni róluk.
Nem véletlenül. Nekem két esetben sem azt küldték, amit kosárba raktam. De alapvetően megjött minden, azóta már volt, hogy szükségem volt rájuk (máshol nem volt cucc és kockáztattam, mondjuk nem drágán) és rendben volt az a rendelés. Ugyanaz a banda, mint az Asiaairsoft, még ha tagadják is.
Sent from my keyBoard
-
válasz // Chaka // #32743 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem, de először a hop legyen jól beállítva, utána ahhoz állítsd a red dotot.
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #32738 üzenetére
Akárhogy számolom
Azért vigyázz, mert a szállítás nem lesz kevés egy puskánál - kíváncsiságból beraktam WGC-n kosárba, amit linkeltél, nekem 1485HKD az egyetlen opció, amit feldob, az meg 170€ és ugyanúgy jön rá az áfa, meg a vám. A végén, mire kézbefogod, nem leszel 400€-val előrébb, mintha Powairen amúgy kapható lenne 888-ért. De legalább így elérhető.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #32730 üzenetére
150€ összérték felett (azaz szállítással együtt) az áfa mellett vám is van (alatta csak áfa) és ebben az esetben a régi rendszer él, azaz neked kell bevallani, hogy mit vettél és mennyibe került, ilyenkor nem az automatikus rendszeren megy át. Hacsak nem írnak ennél kisebb értéket a dobozra, de azt nagy doboz esetén vagy elhiszi a Posta, vagy nem. Lehet, hogy szerencséd lesz, egy ismerősöm egy Marui Saigát rendelt nem rég és semmi extra nem volt. Legrosszabb esetben ((teljes ár+szállítás)*vám)*áfa + 7500 vámkezelési díj.
Sent from my keyBoard
-
válasz // Chaka // #32716 üzenetére
Ha csak arra a 20 méterre akarod beállítani, akkor elég annyi, hogy egyenesen repüljön addig. Ez valószínűleg minimális hoppal is megvan, mert 20 méterre egy rugós pisztoly is el tud lőni.
Ha a maximális lőtávot keresd, az ott lesz, amikor lövés után a bb a röppályája legnagyobb részén szép egyenesen repül és a legvégén egy picikét emelkedik. Nem sokat, ilyen ~30 centit.Sent from my keyBoard
-
Az itt használt rugók az AEG elektromos fegyvereknél szabványosak
Ez gyanúsan marhaság, az angol nyelvű leírásnál nincs is ott. A manual szerint SW035 a gyári rugó cikkszáma és arra rákeresve nem AEG méretet dob ki a Google elsőre.
(Ha lehet hinni a Tiger-nek. Reddit alapján VSR vagy APS2 lesz, nem tudom mi a különbség.)[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz Undoroid #32689 üzenetére
ez a két dolog nem ugyanaz
Persze, hogy nem, de egységnyi idő alatt nagyobb nyomással több levegő is kerül a rendszerbe, amikor az ütőszeg csapkodja a kieresztőszelepet. Kb. ezt akartam kifejezni az idézett szöveggel, ami nyilván helytelen. Maga a cucc az nyomást szabályoz, nem mennyiséget (különben a palack 800 psi-jét engedné a fegyverre, ami instant kinyírná).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32672 üzenetére
Vaterán miért lenne tilos? Még külön kategória van nekik, ahogy az airsoftnak is.
Sent from my keyBoard
-
Vagy próbáld meg Vaterán a TWA meg Nexus helyett. Ott jellemzően többért elmennek a dolgok, mert szerintem több olyan vásárló jár arra, aki kevésbé ismeri a külföldi árakat és/vagy nem vásárolna külföldről, így eleve a magyar boltokhoz hasonlít. Utóbbiak közül amúgy is sok hirdet V-n, így hozzájuk képest könnyű jó árat kiírni. TWA/Nexus kombón örülhetsz ha az említett 60%-os (külföldihez képest) áron elmegy valami és itt még csak fegyverről beszélek. Akku, bb, gáz, egyéb szir-szarok a szállítás miatt magában szimplán nem érik meg a hirdetést, hacsak pl. nem kell valakinek mind a 16 ezer .25-ös bb egyszerre.
Sent from my keyBoard
-
Hát de, pongyolán fogalmazva, levegőmennyiség = nyomás. Már ha épp működne az egész, mert most ki tudja, hogy mennyi így, hogy még az óra is rossz. Jelenleg csak a 0 biztos, meg az, hogy nagyon hirtelen emelkedik tekerésre és azt szerintem nem lenne neki szabad. Vagyis szar (volt már azelőtt is, hogy valami eltört benne).
Vegyes véleményeket olvastam róla, de ilyen problémával, ami nálam előjött, nem találkoztam, ezért gondoltam, hogy ránézek. Főleg refresh a rate-re panaszkodtak sokan. Abban mondjuk a Balystik is szar, de egyeslövéshez még teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz rudiii #32654 üzenetére
A link csak nekem nem jön be?
Egyébként én meg bátor voltam - bár ne lettem volna - és próbára vettem egy Dominator Micro regut. Még csak nem is Aliexpresszről, illetve a Kyairsoft eddig tudtommal nem szemetet árult, persze az ár gyanús volt. Dobozból kivéve nem működik rajta a manométer, de tekertem rá másikat, az sem.
0-300 psi-t tud papíron. Na ebből a valóság az, hogy 0 és nagyonsok (mivel a nyomásmérő miatt ki tudja, hogy mennyi). Tehát vagy nincs nyomás, vagy picit rátekerek és már akkora, hogy bele se tudom erőszakolni a line-t a csatiba. Nyiván 0-n bedugva és aztán rátekerve a nyomást, na de így tegyek a végére fegyvert? Azt azért nem. Nincs olyan, amit szívesen feláldoznék random nyomással.
Aztán minimális tekergetés után valami éles hangon pattant benne és elkezdte a nyomástekerő engedni a levegőt minden állásban, kivéve nullán. 64$-ról volt akciózva 46$-ra és most küzdök a supporttal, hogy gyerekek ez így mi? És videót meg mittudomén mit akartak tőlem, de megmondtam nekik, hogy márpedig én ezt még 1x fel nem tekerem a palackra... Megírták a gyártónak (merthogy ők ilyet még nem láttak - hát én se), várom, hogy egyáltalán azok mit reagálnak.
Mindenesetre ennyit az olcsó regulátorról. NE.[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #32636 üzenetére
És valami ilyet esetleg? Front részét kivágni és beleragasztani polikarbonát lencsét.
Sent from my keyBoard
-
Vagy elétenni egy ilyen lencsevédőt. Én CQB-n ezt használom azon a doton, amelyikre nem lehet értelmesen szerelni semmit. Csak ebbe kell polikarbonátból vágni formát (pl. munkavédelmi szemüvegből, nekem is úgy van), mert a gyári plexi egy lövést bír. Nexuson lehet bele venni vastagabbat, de az is plexi...
Sent from my keyBoard
-
Nem. QC. Ilyen nyomások mellett nem kísérleteznék, mert annak nem lehet jó vége. Azt hiszem a Polarstar Micro Alis változatával van tapasztalat, ami ezt pont igazolta is (de úgy látom G törölte magát, hogy írjon erről). Lehet elszigetelt eset, de 800 psi a fegyverre engedve biztosan nem vicces.
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #32603 üzenetére
Robbantott ábra.
Ez alapján nem rugós. Lehet el van nyomorodva a pöcök belső vége. Nekem is ilyen a Glock-like pisztolyomban, de én kifejezetten örülök neki, mert utálom a trigger safetyt.[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32592 üzenetére
Inkább dobjon ki kettőt, ami nem jó, mint viseljen egyet tesztelés nélkül, ami talán jó.
Nem így értettem. Egyet is le kell tesztelni, nyilván. De ha az jó, akkor az jó, lehet használni, felesleges a második. Ha meg rossz, akkor pláne, mert kettőt lehet kidobni.
Sent from my keyBoard
-
A közelről rálövés, akkor jó ha 2 darabod van, és egyet beáldozol.
Ha egyet "beáldoztál", akkor igazából beáldoztad mindkettőt. Ami nem bírja ki szabályos fegyver erejét a legrosszabb scenárió esetén (azaz közvetlen közeli lövéstől), az szerintem felejtős.
Nekem volt olyan sisakom, aminek nem volt semmiféle védelmi minősítése, de azt mondták, bírja a kiképzést. Megvettem, 1 centiről rávertem 430 fps-sel hármat pár centin belüli szórással, kibírta, onnantól kezdve nem volt kérdés (csak CQB-ra kellett, de volt más baja, ami miatt gyorsan elpasszoltam). Igaz, nem 2300Ft-os cucc volt.
Sent from my keyBoard
-
-
válasz stewe780 #32574 üzenetére
Gondoltam kell az nekünk, jó ha van
Azon a távolságon, ahol ezek céllövészetre még használhatók, szerintem nincs sok jelentősége. Ártani nem árt, de nem ezt venném elsődlegesen figyelembe.
ezt nem is értem, alig marad el
Attól, hogy kívül műanyag, még lehet benne némi fém vagy maga a tár ad hozzá többletet.
Sent from my keyBoard
-
válasz stewe780 #32571 üzenetére
A Tacticalstore az EU, Svédek, nem fontban fizetsz. Mondjuk ahogy nézem a szállítás onnan is elég húzós, összességében nem érné meg ekkora összegért rendelni.
Jobb úgy keresni, hogy megnézed mihez van tár és az alapján dönteni, hogy mit veszel. Hop-up szerintem tökmindegy, fizetni meg a Catuson kívül még Airsoftpro-n tudsz forintban, aztán kb. ennyi. Utóbbin pl. van CZ Shadow, ami egy szép pisztoly és tárat is tartanak hozzá. Mondjuk nem fém.Sent from my keyBoard
-
válasz stewe780 #32567 üzenetére
Tacticalstore.se-n van pittoly meg tár is. KWC a gyártó amúgy. Springer tárak jellemzően semennyire nem kompatilibisek egymással, kivéve ha az oem gyártó azonos és többen árulják saját néven (pl. ezt a Cybergun és ASG is címkézi, de valószínűleg a KWC saját nevén is megtalálható).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32564 üzenetére
Tök jó, de nekem akkor is beszart. Én még össze is szoktam hajtani (amennyire engedi), mert azt vettem észre, hogy hiába nyomom ki, egy idő után fellevegősödik a BLS zacskója. Újnak meg nem veszek már bio-t, úgyse játszok kint, ahova muszáj lenne.
Sent from my keyBoard
-
válasz stewe780 #32561 üzenetére
gondoltam jobb a BIO golyó. Van valami ismeret, hogy milyen gyorsan bomlik le?
Az van, hogy pont semmit nem számít. Sajnos. Elhitetik veled, hogy lebomlik, mint a környezetbarát Auchanos zacskó (először én is megörültem ennek), a valóság meg az, hogy mindkettő max. szétesik kisebb darabokra, azt is csak x év után, mert csak ipari körülmények közt komposztálhatóak. Volt egy másfél éves kísérletem az ablakban, a bb-ket érte erős napsugárzás, víz, mindenféle körülmények és hát semmi nem történt velük.
Cserébe vigyázni kell, hogy ugyanez ne történjen meg, amíg használni is szeretnéd, mert ha nedves körülmények hatására kicsit megdagad, akkor beszorul a csőbe. Legjobb, ha mindig szobahőmérsékleten van tárolva és a zacsiból érdemes kinyomni a levegőt lezárás előtt. Én egy csomaggal megjártam, valószínűleg bepárásodott a hideg-meleg váltakozások miatt tavaly télen és bár már nem volt túl sok benne, az már csak gránátba jó. Van 6.02-es csövem, abba már megszorult némelyik darab.
Úgyhogy lényeg a lényeg, akár bio, akár nem, az ottmarad a kertben is szanaszét. Akkor már inkább az olcsóbbat vedd, ígyis-úgyis össze kell szedni egy idő után. Egy rugós pisztolyba valószínűleg tökmindegy a márka is.
Bocs mindenkitől, ha már sok vagyok, de mostanában sokat olvasom a fórumot.
Sent from my keyBoard
-
válasz stewe780 #32556 üzenetére
Nyilván más szemüvegen át nézzük az airsoftos világot, de amúgy egy rugós airsoft pisztoly is teljesen valid választás. Nekem is az volt a legelső, és nem 12, hanem 35 évesen. Egy ideig el bohóckodtam vele, mondjuk télen vettem, akkor pont elég volt házon belüli lődözésre.
Combat Zone-ban nézegetni lehet, de az áraik valóban röhejesek. A budapesti boltban az eladók normálisak.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz stewe780 #32553 üzenetére
komolyabb sérüléseket is lehet vele szerezni. Félek, túl fiatal még, 12 éves
Én 12 évesen már ilyennel lődöztem a kertben.
Nyilván felügyelet kell mellé, legalább az elején.
De persze nem erőltetem, csak egy gondolat volt. Az tény, hogy az airsoft fegyver egy fokkal biztonságosabb, de azért azzal is kell vigyázni, akkor is ha csak fél Joule a csőtorkolati energiája (ami nagyon gyorsan esik kilövés után, de közvetlen közelről ez is csíp rendesen csupasz bűrfelületen). Vannak az alapvető fegyverkezelési szabályok, azt célszerű elsőként megtanítani a gyereknek + szemvédelem mindig legyen.Sent from my keyBoard
-
válasz stewe780 #32551 üzenetére
egy ilyen típus mennyire valósítja meg a célbalövöldézéses vágyait?
5-6 méterre elég, ugyan messzebb is ellő, de nem sok értelme. Ereje (gyengesége) miatt beltérben is használható. Üres üdítős fémdobozt nem üti át közvetlen közelről sem. Minden lövésnél manuálisan fel kell húzni a szán hátrahúzásával. Egyszerű, mint a szög, karbantartást nem igényel.
Eletromos pisztoly egy fokkal jobb választás (főleg a lipo akkus verzió), mert lehet sorozatot is lőni vele, de az ereje pont ugyanaz. Hacsak dobozból kivéve nincs rögtön valami nyavalyája, akkor vicces cucc. De szerintem nem kerülnek ezek itthon se 50+ pénzbe. Ha puskára gondoltál, az más.Elektromos puskából 50 körül itthon még csak szemetet kapsz (ha egyáltalán van ennyiért, az említett felár miatt). Ugyanakkor egy élvezetesebb, szánhátrasiklásos (GBB) nem túl extra gázos pisztoly is benne van kb. ennyiben. Ha ez már fájó összeg, akkor marad a rugós vagy esetleg egy NBB gázos.
Az NBB pisztoly a rugóshoz hasonló élményt ad. Egyszerű, igénytelen, erős, hidegben egész jól működik és valamivel élvezetesebb a használata, mert nem kell mindig felhúzni és sokkal olcsóbb, mint egy GBB.
védőszemüvegen és töltényen kívül számolnom kell még valamilyen kiegészítővel?
Rugóshoz és villanypisztolyhoz nem kell semmi kiegészítő, utóbbihoz adják az akkut és töltőt, ha nem, azt külön szokták írni. A GBB pisztolyok igényelnek némi karbantartást, szilikonspray ajánlott.
<< De >>
Ha nincs ragaszkodás airsofthoz és valami divatos pisztolyformához, akkor én eldobnám az összes fenti ötletet és egy huzagolt csövű, diabolós, CO2-es légpisztolyt néznék. Célbalőni az ugyanis 100x jobb. (Csőletörőset csak azért nem írtam, mert az még annyira sem "trendi", és csak egylövetű, de célbalőni az is jó.)
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz CoroStar86 #32549 üzenetére
Az Armynak is van CNC-s verziója, hand stiplinggel meg minden, csak nyilván az nem ~140€, hanem bőszen 200+, mint a többi, meg nem nagyon van EU-ban. Egyébként jókat olvastam róla (amennyi látszott, a kidolgozással sincs gond), én megvenném a simát, azért az jó áron van. Max. visszaküldöd/eladod, ha nagyon tróger. Minimális upgrade kellhet neki, de az csak rendesebb lövölde szempontból érdekes, falidszíként nem igazán.
Sent from my keyBoard
-
válasz CoroStar86 #32547 üzenetére
Még a szán is?
Mint minden Marui, igen (japán törvények miatt). Nyilván vehetsz hozzá fém szánt, de akkor egyéb fejlesztésre is szükség lesz és akkor el is költötted egy EMG Pit Viper árát kétszer.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz CoroStar86 #32545 üzenetére
A kérdés az, hogy a CNC ad-e neked annyit hozzá, hogy +100€-t érjen? Pláne, ha főleg szobadísz lenne. Ilyenformán valóban racionálisabb választás egy Marui, már csak a plinking mellékszál miatt is. Csak ne felejtsd el, hogy az viszont full műanyag.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz CoroStar86 #32543 üzenetére
Tudtommal a Jag a legpontosabb, mert annak van olyan verziója, aminek kézzel készül a markolatmintája (de többféle van belőle), míg minden másé, legalábbis az EMG meg az Army, egy valamilyen generic fröccsöntött cucc és nem pont olyan, mint az igazi - bár tegyük hozzá, hogy a Jag mintája sem olyan. Falra és ritka lődözésre én az Army-t venném Taiwangunról, EU-n belül. A Jag biztosan TM kompatibilis, az Army kérdéses, de úgy tudom, mostanában nem szokott ezzel sem gond lenni, ami a belső alkatrészeket illeti, legalábbis a 600+ szériában, aminek ez is tagja.
De ezeket én is csak nézegettem, amúgy kelleni egyik sem kellene igazán. Akinek van vagy fogdosta már élőben, az majd megmondja a tutit.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32521 üzenetére
De, ha lenne az elején egy bipod is (bár azzal most is megállna).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Ezt csak úgy itthagyom, szörnyülködés céljára szabadon felhasználható.
Sok dolog véges, de az elmebaj nem.Sent from my keyBoard
-
válasz Blamazs #32491 üzenetére
Kezdő lépésként abba az üzletbe soha többet ne nézzen be, mert az airsoft cuccaik minimum 50%-kal drágábbak, mint a környező országokból rendelve a bejáratott üzletek bármelyikéből, de láttam már 180%-os árat is. Sok jó dolog van náluk és nem minden ilyen drága, de az airsoft fegyvereket elképesztő áron adja a CZ. Nyilván van egy csomó üzletük, van raktárkészletük, meg lehet fogdosni a dolgokat , de azért... Szóval ha volt olyan, ami amúgy tetszik, akkor azt simán megrendelném külföldről, ahol 80 pénzért átszámolva már lehet venni pisztolyt, akár +tárakkal és bb-vel, gázzal együtt.
Amúgy az elektromos pisztoly egyáltalán nem ördögtől való, pl. házon belül lődözni az is tök jó és nem kell annyira félteni semmit (csak lipo verzióban szabad venni). Nekem volt egy csomó.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Az EU csapatnak kell írni. Most nem találtam meg, de én kifejezetten valamelyik saját hivatalos csatornájukon olvastam még indulás környékén, hogy meg lehet őket kérni, hogy az US store-ból kérjenek át olyan cuccot, amit nem listáz az EU oldal.
Megpróbálhatod ezen az oldalon is, bár ez lehet nem arra van, de egy próbát megér.Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32461 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy facén tiltott (mivel ottanit keresett a fórumtárs), ott is üldözik az ilyesmit.
Airsoftnexus van még, de amennyire eddig néztem, ugyanazokat hirdetik, mint TWA-n, csak ide kevesebben teszik fel.Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32432 üzenetére
Hogyan szerezzünk sok barátot és még több ellenséget, első fejezet.
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32426 üzenetére
Egy CQB meccsre vigyél 30-50 shellt
Ami ráadásul egy vagyon... A pufka ára elmegy még egyszer ezekre. Ilyenből egyet elveszteni is fáj és az üzemeltetési költségek nem állnak meg a megvételnél. Én imádom a shotikat, de emiatt soha nem vennék shellkidobósat (a zsákos gyűjtögetés szerintem ugyanarra a szintre degradálja, mint amikor egy Golden Eagle-lel megyek).
Ha valamit, ezt még talán, persze kell mellé másodlagos és eléggé más játékstílus, mint bármi máshoz. De 1x kipróbálnám (létezik hozzá 24-es shell, aranyárban).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #32422 üzenetére
A gázos jó móka, de ha megadja magát, több a szívás vele, plusz hideget ugyanúgy nem szeretik, mint bármi, ami green gázos (hiába nincs benne mozgó alkatrész), ereszteni meg időnként tud itt-ott, főleg hidegben, szóval szükséges néha szerelgetni. HPA-ra alakítva mondjuk ezen lehet segíteni. Nekem perpillanat kettő gázosból egy se adagol rendesen és nem tudom mi baja, de legalább alkatrész se nagyon van hozzá. A rugósból újat venni kevésbé fáj. Cserébe valamivel fárasztóbb, nem állítható a kilőtt bb-k mennyisége, ami gázosnál 3/6, a rugósnál fixen 1 vagy 3, viszont a lövés sokkal halkabb (ha ez szempont, én pl. szeretem a gázos hangját). Gázosnál hosszabb változatoknál bele lehet futni abba, hogy túl erős lesz vagy az égbe lő bármilyen bb-t, mert a GE-nél (is) totál random, hogy milyen gumi kerül bele. Rugóssal több a munka és szutyok/kemény az elsütése a legtöbbnek a gázosokhoz képest, de azért élhető. Nekem is egy olyan kicsi Cymám van, mint a második linkeden, csak magpul szerelékes, CQB-ra pont megfelel.
Sent from my keyBoard
-
-
-
válasz k_petya #32309 üzenetére
Viszont minimális horpadás van csak a dobozon. Van diabolós glock17 g5 meg dw 715 ezek a sörös dobozt rommá lövik de még a rendes konzerv dobozt is átviszik
Teljesen normális. Az airsoft lövedék az energiájának jóval nagyobb részét elveszíti 10 méteren (tömegtől is függ, de gondolom 0.20-0.25g, amivel lődözöl), plusz a becsapódási felület is nagyobb, amin leadja. Egy CO2 légpisztoly jellemzően eleve sokkal erősebb, 2-3J közt szokott lenni, revkók akár még jóval több is.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Sent from my keyBoard
-
válasz Csokishurka #32197 üzenetére
Vatera elég paraszt drága lett az utóbbi időben (7% jutalék), meg az érdeklődő is kevesebb, cserébe nem zárja ki, hogy ne akadj idiótákba.
Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #32093 üzenetére
Plusz szerintem az sem szól a párnázott mellett hogyha pl olyan tártartó van rajta amibe szorul a tár akkor elmozog az egész öv
Nem mozog el. Pont ilyen Emerson övem van, mint az alsó, csak olyan csattal, mint a másikon (én cseréltem ki). Én azért vettem, mert széles és így ez ott még véd kicsit, ahol a plate már nem. De nyilván mindig a kettő közé lőnek be három méterről.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32077 üzenetére
Egészségükre. Mondjuk én meg 10 colos Desert Eagle-lel játszok, azért az se könnyű.
Sent from my keyBoard
-
válasz macilaci78 #32075 üzenetére
A plate carrier-ben az a plate-t helyettesítő műanyag lap nem légáteresztő, nem is vezeti el a folyadékot, de legalább merev, ezért kényelmetlen.
Nekem első dolgom volt kivenni, mert tök feleslegesen van benne. Nem rég vettem egy typhon mintás újat - mondjuk az nem 8fields - és abban gyárilag nincs is. Nem értem az 8fields miért erőlteti ezt a vastag merev szart. A PC anyaga magában is olyan, hogy védelmi szerepet már betölt, de még érzem, ha rámlőttek.
Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #32070 üzenetére
azt írta hogy ő 85kg környéke
Csak 80! Amúgy a molle öv is jó ötlet, nekem azzal van kombinálva a PC. Igaz, én csak CQB-zok, tehát tök mások az igényeim, nekem csak az övön van két tártartó vagy néha a gránát meg a tárdobó (ami nekem nagyon ritkán kell, leginkább a shoti shelleket dobálom bele) és hello, a plate-en meg most már semmi - pontosabban a hpa palack tartója van a hátára van rögzítve.
Egyébként jobban belegondolva, a méreten kis alakítással simán lehet még engedni, csak nem a gyári hátsó összekötő gumit kell használni, hanem egy hosszabbat és kész (nem látható helyen van, nem lenne se ronda, se semmi).
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #32062 üzenetére
Ezt pl elég jól fel tudnám szerelni de bármennyire is jól néz ki ennyit nem költenék rá. ASPC – Airsoft Plate Carrier
Hasonlókkal amúgy tele van Taiwangun, csak 100€-val kevesebbért. (Ha nem kell kordura, akkor még -35€). Jó, nem fancy laser cut cucc, de a lényege ugyanaz.
Sent from my keyBoard
-
válasz bigrob #32028 üzenetére
Az enyémnek meg eleve vastag a csöve, 25.5 mm-es kéne rá, de akkora méretben nem gyártják, szóval nekem is faragni kellene. Mennyire volt az a része para? Bár a PCU-val is elégedett vagyok, amióta rendesen működik, csak annyira szét van már berhelve (védelem miatt elsősorban, mert CQB-n szétlövik, mint a szart)... Külsőre nagyon csecse az 5KU, főleg, hogy nem műanyag...
Sent from my keyBoard
-
válasz bigrob #32023 üzenetére
Tök fasza. Ez az új 5KU tracer rajta? (Edit: ja, látom) Nekem egy kis konzerv van a shotin, szerencsére van rajta gyárilag sín, cserébe egy darab irányzéka sincs. Úgyhogy nekem is kellett rá valami. CM.357M magpul előágyszánnal és pisztolymarkolattal, meg PCU tracerrel.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz N€T0X|N #32014 üzenetére
Nnna... szóval: 200mm @ 80 psi @ 0.25g az ~350 fps, azaz ~ 1.42J. Ciklus még simán működik (alu szán), csak nem rugdos akkorákat és kevésbé hangos, de meglepően nem vészes az élmény.
120 psi-n 405 fps, az már 1.91 és hol van még valami nehezebb bb.
Green gázzal valahol a kettő közt lenne, utóbbihoz közelebb, szóval valószínűleg bőven szabálytalan tartományban.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
Kipróbálhatom a Glockban is otthon, hangtompító és cső is van hozzá.
Sent from my keyBoard
-
válasz Coccolino_O #32011 üzenetére
200-as csővel az AAP-m 80 psi-n tudott 1.4J-t, szóval van értelme, ha elbírja a cucc a relatív kis nyomást. Más kérdés, hogy mennyire lesz élvezetes, nekem nagyon steril volt úgy.
Sent from my keyBoard
-
válasz petymeg #31984 üzenetére
Igazából nem a T1-re vettem azt a lencsevédőt, csak szerencsére jó rá úgy, hogy picit kellett alátétezni pár tized mm eltérés miatt. Már azt sem tudom, hogy honnan van. Amúgy a 3mm polikarbonát az már atombiztos, én is azt rakom mindenre. Az van belevágva a T1-et védő eredeti lencse helyére, ami egyetlen lövést bírt.
Szutyok plexi dísznek való. Vagy a korábban linkelt 5mm verzióban az is megfelel, de ezer forintból veszek két munkavédelmi szemüveget és abból 4 reddotra is védelmet tudok vágni.Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #31979 üzenetére
Ha a T1 mellett döntesz, abból van olyan, amihez eleve adják a high mountot, akkor nem kell külön magasító. Én azt használtam/-om paintball maszkban. (A képen rajta van a lencsevédő is.)
A kitakarás dolgot nem nagyon értem, red dotot két szemmel használunk, sosincs valami mindkét szemed elől takarva.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz jozsi252 #31974 üzenetére
Az AIM-O T1 teljesen jó cucc, a linkelt ár mellett én nem gondolkodnék Alin, mert ami ugyanez, az nem lesz olcsóbb, mire ideér. Két és fél éve használom (jó, nem gyakran, de azért volt nyúzva) és semmi baja, tartja a zérót gbbr-en is.
Mivel kis kerek frontja van, lehet rá venni peremes, kerek optikavédőt, nem kell se összetaknyolni ragasztóval, se a railre emiatt bármit elétenni, polikarbonát betéttel sose lövik be.Sent from my keyBoard
-
Ha kell a gyári menet és a Glock forma, akkor a Novi az egyetlen opció, csak arról nem vagyok meggyőződve, hogy technikai oldalról, AEP-ként nézve is megéri a felárat mondjuk egy CM.132-höz képest, ami szintén menetes, fém szános és csak 80€ (TWG). Ha jól emlékszem, a kollégának a Beretta forma is bejön.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz #56573440 #31928 üzenetére
mindig mindenki azt mondja hogy én ölöm meg az érfost, pedig a ti realizmushajhászásotok teszi azt
Pff, én ilyet sosem mondtam. Nekem elég az, ha szépen csattog a cucc, bánja a fene, hogy amúgy pl. miből van, viszont egy bizonyos tömeg alatt a GBB cucc nem jó, bár azok nem is szoktak túl könnyűek lenni. AEP-nél ez kevésbé érdekes, csak a Novi oldalán tűnt fel a süket szöveg. Azért nem kérek elnézést, hogy nekem az tetszik jobban, ami az igazira hasonlít és kétlem, hogy tény volna, hogy ez megöli az AS-t.
Lehet, hogy túlgondolom. Nem bírom Novi újdonságait, mert szerintem több a rizsa mögötte, mint amennyi valós felárat kér értük.
Sent from my keyBoard
-
válasz marec1122 #31889 üzenetére
Céllövészetre? Biztos? Az a cucc nem igazán erre való, nem véletlenül 50$ odaát. 36 ezerért biztosan nem venném meg, max. gyereknek tanulni, fegyverkezelést elsajátítani. Itthon kapsz már ötvenezer körül olyan légpuskát, ami céllövészetre is megfelel (huzagolt csővel). Ez 10 méteren se alkalmas rá. Alsókulcsos cucc meg van airsoftban is, de az sokkal drágább.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
válasz z123456z #31817 üzenetére
Az lenne a kérdésem, hogy a töltőn lévő piros LED elalszik/változik e, ha rendesen feltöltötte a pakkot, vagy figyelni kell az időt?
Nem, a gyárija az sajnos buta töltő, figyelni kell az időt (nekem is volt ilyen puffkám). Ha feltöltött, onnantól csak elfűti az felvett energiát, ami az akkunak nem tesz jót. Az aktuális feszültségből csak kb. tudod kiszámolni, hogy mennyi idő kell majd a feltöltéshez. A töküres akkut úgy kell, hogy a kapacitást elosztod az adapter töltőáramával és megszorzod 1.4-del (töltési veszteség miatt). A végeredmény órában adja meg, hogy mikor van kész.
Egyébként ez a 8.4V ez névleges feszültség?
Igen, a nimh cella teljesen feltöltve 1.4V, így a 8.4-es, 7 cellás akku majdnem 10V-ot mutat feltöltve.
Sent from my keyBoard
-
Sent from my keyBoard
-
Én az enyémet sokat használtam (itthon). Az eladás utáni további sorsát sajnos nem ismerem. Lehet, hogy csak én voltam szerencsés vele.
Nekem a fostos Umarex (KWC) tört lényegében darabokra a kezemben, ami egyébként is egy pontatlan szar volt, egyedi hop gumival, amit még rosszul is gyártottak le (ferde volt a lenyomó része). Na, annál kicsit dühös voltam, mert az nem 24€ volt.
Sent from my keyBoard
-
válasz Coccolino_O #31669 üzenetére
AAP-01 nem lenne jó erre a célra?
Jobb, mint egy Deagle, de hidegben az is köhög.
10 fok körül már a gázos shoti is kínlódás volt.
Az említett STTI USP-nek szerintem nincs annyira hányadék sütése, mint az MK23-nak (SA-ban kifejezetten kellemes, csak úgy meg kissé springes jellegű a dolog, ha mindig felhúzod kézzel a kakast).Sent from my keyBoard
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Ingatlanos topic!
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Steam topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- További aktív témák...