-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
Ez teljesen jogos felvetés. Katalógusba kerül a kép, ami igen valóban nyomdába megy, de a fotó mérete egyébként elég nagy a felbontásától független. Van vagy 20MB egy kép.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
BonFire
veterán
Oké, hogy értelme nincs neki, de attól a program még végrehajthatná az action-t, hacsak nincs benne valami hiba. Én user errorra gondolok. Látni kéne azt az actiont, hogy tesztelhessük.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék átkonvertálni csoportosan képek RGB-ből CMYK-ba 72dpi helyett 300dpiben.
Megcsináltam hozzá a szükséges Action-t, és elindítom a köteg konvertálását, de a célmappába ugyanúgy 72 dpi-s RGB fájlok kerülnek.
Ez miért van?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
BonFire
veterán
válasz pozsoka #25491 üzenetére
Igen. Fekete-fehér alapszínekkel eressz rá egy Photocopy effektet, amit aztán a Levels effekttel kontrasztosíthatsz. Majd Ctrl+I-vel invertálod, és a kép, amit így kapsz, megmutatja, hogy hogy fog kinézni fekete alapon, fehér rajzolattal.
Magánvéleményem szerint ez nem néz ki jól, de erről neked kell eldöntened.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
pozsoka
senior tag
Üdv,
szeretnék fekete gránit lapba arcképet gravírozni (feliratokat szoktam), gondolom a photoshop képes arra, hogy fotót átalakít élethű rajzzá, amit mintha sötét rajzlapra rajzoltak volna világos ceruzával, lehetséges?Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
webkope
csendes tag
válasz GraphX #25488 üzenetére
Köszi szépen a segítségeket! Sajnos az a manuális megoldás nem vezet megoldásra, durván 1000-1200 variációm lenne És elképzlehető hogy pár hónap múlva újra kéne generálni őket.
Viszont találtam rá megoldást, egy 2012-es hozzászólást kaptam el nagy nehezen:
https://graphicdesign.stackexchange.com/questions/5652/can-i-automate-saving-different-combinations-of-layersTökéletesen működik minden PS verzióban!
-
GraphX
csendes tag
*látható
Ezt a hsz-t hogy tudom törölni?[ Szerkesztve ]
-
GraphX
csendes tag
válasz webkope #25486 üzenetére
És ha manuálisan kiválasztod láthatóra az adott layer-eket, amikre szükséged van, majd nyomsz egy "ctrl+alt+shift+e" kombót (ezzel létrehoz egy új réteget, amin az akkor látható kép lesz).
Ezt minden színnel eljátszod, pár másodperc. Aztán a fent leírtak szerint kimenti automatikusan a rétegeket külön.
?
[ Szerkesztve ]
-
webkope
csendes tag
válasz GraphX #25485 üzenetére
Szia GraphX!
Köszi, ez nem lenne rossz, de nekem külön kellenének az egyes csoportokból, hogy egyszerre 4 réteg legyen a képen.
Tehát van egy 4 csoport:
Alap
Tető
Közép
AljEzekben a csoportokban vannak a rétegek színenként, és akkor úgy kéne lementeni pl. hogy az Alapból az első réteg és akkor kiválasztani a tetőből is egyet, a középből valamint az Aljból is egyet. Tehát egyszerre 4 réteget kellene lementenem JPEG-be, nem külön a rétegeket egyesével.
Erre szerinted/szerintetek van valami lehetőség? Egyesével elég időigényes folyamat lenne... -
webkope
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, hogy lenne egy termékünk, amelyet rengeteg színben kívánnék megjeleníteni, ráadásul a terméken több dolog is változtatható. Összesen 4 részből áll a termék és mind külön színben elérhető.
Eddig ott tartok, hogy ezt a 4 egységet külön mappában tárolom, és a színeket külön layeren alakítottam ki. Most már csak azt kéne, hogy a lehetséges variációkat GYORSAN lementsem
Ehhez tudnátok valami ötletet adni, hogy ne kelljen egyesével beállítanom külön a rétegeket?
Előre is köszi. -
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Én is még a 2017-es szezon utolsó két esküvői anyagát masszírozom, meg a hozzájuk tartozó fine art albumok terveit... Dec. 24-én délután háromkor álltam fel a gép elől, hogy annak a párnak, akiknek dec. 16-án volt az esküvőjük, legyen mit nézegetniük este, a fa alatt.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
gaara01
tag
Hali, PS 2017 CC program.
Fordítani szeretnék, ehhez ecsetet és minimum szöveget kéne írnom a rétegre. Viszont a réteg, amit megnyitok "Színpaletta".
Erre nem tudok írni, se réteget létrehozni és az ecset eszközön a fekete-fehéren kívül minden más szín szürkén jelenik meg. Mikor szöveget akarok rátenni - amit később formázni szeretnék - ilyen dolgok zajlanak le.
GIF Minden pirossá válik. Nem tudok az alap réteggel semmit csinálni. Lakatot se tudom kivenni.
Mi ilyenkor a teendő? -
Soká
senior tag
-
BonFire
veterán
Illustratorral próbálkozhatsz, abban van trace, de előre megmondom, gyalázatos eredményre számíthatsz. Vagy fogod ezt a térképrészletet, végigfutsz a vonal mentén Pennel, a feliratokat meg rádobálod. Annyira nem problémás. Ps-ben is meg lehet csinálni, de Illustratorban natívan vektoros lesz. Plusz ilyet abban könnyebb és gyorsabb csinálni.
-
Soká
senior tag
Nagyon köszönöm a linket, még nem olvastam át, de talán segít.
Szerintem az nem mindegy, hogy egy vektorgrafikus ábráról van szó, ahol elvileg nincsenek színátmenetek, tehát el tudok képzelni megfelelő algoritmust arra, hogy a kontúrok mentén x színre redukáljam a képet és megszüntessem a sok felesleges kis színárnyalatot. Egy fotónál ez sokkal bonyolultabb dolog.
szerk: na, máris segített ez a smart blur!
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Az mindegy, milyen eredetű a kép, ha már tömörítve lett akkor sajnos olyan, amilyen.
1 klikkes megoldásról csak plugin formában tudok -mondjuk azzal sem 1 klikk-, de lehet javítani rajta vanillában is, kvázi retusálással.
Például[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
*Ropi*
félisten
válasz L_ajos #25464 üzenetére
Szia!
Idézek a topik összefoglalójának első bekezdéséből:
"Minden egyéb, nem Photoshop specifikus kérdést, kérést, munkamegbízást a Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topikban kérünk feltenni (grafikai munka, retusálás kérés, „Mit szóltok hozzá?” típusú véleményezés stb...)."
-
L_ajos
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos a munkám miatt túl kevés idő maradt hogy a béna, nagyon amatőr PS tudásommal nagymama születésnapi képével végezzek. Esetleg lenne itt olyan kolléga ( akinek kb 15 perc lehet ), aki segitetne megoldani ezt a dolgot. Priviben elmondanám miről van szó!
Köszönöm!
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
GraphX
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már más is azzal a hibával, hogy ha Photoshop-ban be van kapcsolva a vonalzó, akkor a görgetés és a kép mozgatása szaggat, lassú? Külföldi fórumokon úgy láttam, hogy nem egyedi a probléma. PC-n és MAC-en egyaránt.
Van megoldás azon kívül, hogy kikapcsolom a vonalzót amikor nem használom épp?
köszönöm! -
*Ropi*
félisten
-
Mosonok
újonc
Sziasztok!
Feltettem a PS CC 2018-at és azóta, ha többképet nyitok megy egyszerre a camera raw-ban, akkor nem jelenik meg a filmszalagon, hanem egyesével nyitja meg őket.
A CC 2017-nél szépen megnyitotta egyszerre őket. Nem a Bridge-ből nyitom meg a képeket, hanem csak simán behúzom a fileokat a PS-be.
Tudjátok, hogy hol lehet ezt vissza állítani? -
BonFire
veterán
válasz Downsampling #25453 üzenetére
Az is lehet, hogy előre lefoglal az AE egy bizonyos tárterületet cash-nek, hogy tudjon hová dolgozni, írni, ha kifogyna a fizikai memóriából.
Az nem érdekes, hogy a videó eredetileg tömörített felvétel volt és csak 30-100 MB, mert amikor renderel, alapértelmezetten mindig tömörítetlenné rendereli, vagy legalábbis szeretné, ha felül nem bírálod. Ennek csak annyi gyakorlati jelentősége van, hogy nem rontja tovább az amúgy is tömörített videót további utófeldolgozásig.
Én mielőtt bezárom az AE-t, mindig kitörlöm a gyorsítótárat. Persze a projektet annak rendje és módja szerint elmentem és bezárom.
-
Downsampling
senior tag
válasz BonFire #25450 üzenetére
Nem vitázni szerettem volna veletek, értékes és hasznos infókat kaptam - igaz, nem teljesen a kérdésemre.
Amúgy most éppen megint az van, hogy csináltam egy-egy 5-5 másodperces profilvidót a fészbúkra. A kettő közül egyik sem éri el a 2 MB-ot, igaz, az alapanyagok több tíz megásak voltak (csak hát ugye Android és iPhone telóra nem célszerű Full HD videókat feltölteni. Így profilvideónak bőven elég, kis méretű mp4 fájlok készültek, természetesen hang nélkül). De! Eltűnt megint kb 30 GB a rendszermeghajtóról, de már ugye tudtam, hol kell takarítani. Meg is tettem. De továbbra is hiányzik 8 GB!!! Ezt most hol keressem??? Ezek a rejtélyes dolgok dühítene. Nem is érdekelne, ha mondjuk minden Adobe meló után kitakarítom azt a pár mappát. Na de még nyomozzak is? A múltkor úgy tűnt el kb 17 GB vagy két hétre, ahogy most is a 8. Aztán egyszer csak visszakaptam. Ez azért nem normális - vagy ha bárki szerint az, akkor nincs miről beszélni...
Na mindegy... BUÉK! -
BonFire
veterán
válasz ArthurShelby #25451 üzenetére
Szerintem az AE tömörítetlen fájlokat készít. Az az alapértelmezett, hiszen az még úgyis be lesz illesztve utólag videoszerkesztőbe. A tömörítetlen avi meg bazi nagy.
-
BonFire
veterán
válasz ArthurShelby #25449 üzenetére
Nyilván nem viccből hozza létre őket, hanem azért, mert feldolgozás közben az élő előnézetnek szüksége van rá. Ha nem tenné, nem lehetne vele dolgozni. Ezért előrendereket gyárt az AE, meg proxifájlokat Adobetól független szoftverek is, például a Sony Vegas.
A Windows lemezkarbantartója természetesen nagyon helyesen nem tudja, hogy ezekre a fájlokra neked szükséged van-e, vagy nincs.
Boldog új évet mindenkinek!
-
ArthurShelby
addikt
válasz ViZion #25444 üzenetére
Akkor is a rosszul megírt program a hibás. Nem az a baj, hogy nem törli, hanem hogy létre hoz ekkora szemetet fölöslegesen (és ezzel terheli az ssd-t). (ettől függetlenül a win-nek vannak hibái)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Downsampling
senior tag
válasz BonFire #25447 üzenetére
Amikor 30-40 giga ilyen szarság teletömi a rendszermeghajtómat, akkor a Windows 10 okos Lemezkarbantartója talál kb. 130 MB szemetet, úgy, hogy minden ki van pipálva... Erről ennyit. S milyen oprendszer az, hogy egyszer csak azt veszem észre, hogy eltűnt 30-40 Gb helyem? Mert ilyenkor az ember kapásból sok mindenre gondol, köztük arra is, hogy vírusos. Meg miegymásra. Legutoljára arra, hogy az OSX-re rendesen megírt Adobe szoftverek csinálják ezt az egészet.
Amúgy nem én álltam bele a témába:
1. Először is megkérdeztem, hogy idevaló-e a kérdés?
2. A kérdésem nem az volt, hogy ennek idegesíteni-e kell-e, vagy sem, illetve, hogy mivel tudom törölni? És az sem, hogy ezt hányféle tákolmányos programmal tudom csak megtenni?
3. A kérdésem az volt, hogy OSX-en is hasonló-e a helyzet, vagy sem. Egy igen vagy egy nem elég lett volna.Ugyanúgy nem szeretem, ha mások próbálnak gondolkodni, és okoskodni helyettem, mint ahogy azt sem, ha ezt az oprendszerem teszi.
buék
-
BonFire
veterán
válasz Downsampling #25442 üzenetére
De én azt nem értem, hogy miért állsz így bele a témába, amikor két kattintással bármikor kiürítheted az átmeneti fájlokat, legkésőbb akkor, amikor látod az Explorerben, hogy piros lett a meghajtód. Érdekes módon én még nem láttam ilyennek a rendszermeghajtót, pedig az csak egy 120 Gigás SSD. A terás HDD hamarabb telik meg, de az sem a Temp tartalmával.
Ha kifogy a tárhelyből a rendszer, majd szól, és felszabadítod. Amúgy van Lemezkarbantartó a Windowsban, az totál elég ilyesmire; a CCleanerrel meg Advanced Care Free-vel csak össze szokott borulni a rendszer.
-
*Ropi*
félisten
válasz Downsampling #25445 üzenetére
Szerintem nem jársz jobban az almával sem.
-
-
ViZion
félisten
válasz ArthurShelby #25443 üzenetére
OSX -hasonlóan a linuxhoz- sokkal jobban megköti, h mi és hova írkálhat. Azt meg törli is, ha nem a progi, akkor az erre megírt takarító cuccok, bár sokat nem kell használni ezekből. Hasonlóképp egy telepítés is vicc a win-es szopkodáshoz képest, a sok "ajándék" programmal együtt, meg a szanaszét írkált registry, ezer almappa almappájába pakolt fájlok és miegymás... Ha nem játszanék, akkor boldogan maradna csak a linux. Cégnél OSX-ről váltottunk win-re, többen sírunk még ma is, ha szóba kerül...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ArthurShelby
addikt
válasz Downsampling #25442 üzenetére
Ez szvsz. windows-ra megírt sz@r szoftver és nem a sz@rul megírt windows. Ettől függetlenül mac-re lehet jobban van megírva
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Downsampling
senior tag
válasz Balinov #25441 üzenetére
Biztosan nem. Tudom, mikor frissítem őket, és két naponta nincsenek frissítések...
Amúgy meg az egész Adobe csomagom nincs akkora, amennyi szemét szokott időnként összegyűlni...Egyébként az eredeti kérdésem ez volt: Apple gépen is van ennyi szemét (tehát mondjuk egy-egy 2-3 másodperces AE GIF készítése után 20-30 GB szemét, vagy egy PS szerkesztés után szintén ugyanennyi, esetleg a Camera Raw is szemetel ennyit - ugyancsak egy eléggé eldugott mappába)? A Windows-ról évtizedek óta tudjuk, hogy már akkor elkezd piszkosul szemetelni, ha az ember megmozdítja az egeret, nem hogy telepít egy új programot (registry, temp mappák, stb.). Jobb ilyen szempontból az Apple ha az ember ilyen progikat használ. Anno a szerkesztőségben minden Apple gépeken készült, csak a cikkek írása nem, habár néha az is. Nyilván nem véletlenül. De az már 10-15 éve volt. Most mi a helyzet? Továbbra is jobb platform az Apple Adobe programokhoz?
-
Balinov
titán
válasz Downsampling #25440 üzenetére
Csak egy kósza ötlet. Nem az alkalmazás frissitesei kerülnek oda? Leirtak alapján valszeg nem, de hátha..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Downsampling
senior tag
válasz BonFire #25439 üzenetére
Szia!
Mikor írtam, hogy LR-mal és/vagy PS-al vágok videót?
LR-ot kb másfél hónapja nem használtam, mert nem volt vele dolgom.
PS-al, illetve AE-vel csináltam pár GIF-et. Aminek ugye hangja sincs, tehát nincs mit renderelni hangként!
Engem pont az zavar, hogy mivel csak PS-t és AE-t használtam, az AppData/Local/Adobe mappán belül a Ligthroom mappába mégis mi a bánatnak kerül bele olykor 20-30 GB szemét? És ezt onnan tudom, hogy ha már bemegyek az AppData/Local/Adobe mappába, akkor minden mappára ráviszem az egeret, így kiírja, hogy éppen mekkora a mérete. Döbbentem látom szinte két naponta, hogy az LR bizonyos mappái (itt) mennyi mindennel telnek meg. Illetve itt vettem észre (életemben először), hogy a Camera Raw is mekkora mennyiségű szemetet képes gyártani (erről nem tudtam). Lett is mindjárt az SSD-men kb plusz 35 GB hely!
Na de, hogy ezt minden meló után, még egy pár másodperces GIF után is végig csinálja az ember, az nonszensz. Ha nem tenném, egy hét alatt elfogyna az 512-es SSD-m? És akinek kisebb SSD-je van ott kevesebb a szemét?
Amúgy köszi! -
BonFire
veterán
válasz Downsampling #25437 üzenetére
Az AE akkor gyárt bazi nagy proxyfájlokat, ha hangsávot is előrenderelsz. Zenei videók gyártásánál nélkülözhetetlen, hogy halljam a hangot, tehát RAM preview-ban is kirendereli mindig a hangot. Ezekkel tele bírja szemetelni a Temp mappákat. Viszont egy gombnyomással törölni lehet a Casht menüből. Lr nekem nincs, de lehet, hogy abban is van ilyen opció.
Azt nem értem, miért Lr-mal vagy Ps-val vágsz videót. A batch file-ba fel lehet vetetni egyébként bármilyen mappát, ha megadod a megfelelő elérési útvonalat. Viszont célszerű ezt olyan emberrel megíratni, aki tudja, mit csinál, illetve első futtatás előtt készíteni egy biztonsági mentést a lemezről, hátha valami mégis rosszul sülne el.
-
*Ropi*
félisten
válasz Downsampling #25437 üzenetére
Nem biztos, hogy köze van hozzá: lehet, hogy csak szimplán közös (Adobe) mappa.
Így - konkrét információk hiányában - nem tudok pontosat mondani, de egyébként is sok összetevős a történet: ha annyira zavar törölgesd (nem tudom, mi van a gépeden, vagy véletlenül nem portable programot használsz-e: nekem a 128 GB-os SSD-n is gyönyörűen elvolt a LR pedig sosem törölgettem a mappáiból).
-
*Ropi*
félisten
válasz Downsampling #25433 üzenetére
Igen, 32 GB ajánlott (abból mondjuk 24 a RAMdrive és a maradék 8 az oprendszeré).
A LR-nak vannak korlátozott videoszerkesztő funkciói (vagy pl. timelapse), az AE a minőségi beállításaitól függően csinálhat több GB-nyi proxy fájlt a videókhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz *Ropi* #25430 üzenetére
Szia!
Köszi ezt a választ. A RAMdiskhez nem kéne jó sok ram? Nálam azért a 8 GB nem túl sok (laptop).
A másik, hogy egy kb. 2 megás pár másodperces kis videó pár megás két képből összerakva máris több mint 30 GB-t szemetel tele legalább három helyen. És ami ebben nekem a legmeglepőbb, hogy a Lightroom egyik mélyen elásott mappájában is ott figyel jó pár GB maradék szemét. Mi köze a LR-nak az After Effect-hez? Meg ekkora mennyiségű szemetet a RAMdisk elbír (nem tudom, hogy működik?)
Köszi! -
G.F.
aktív tag
Egyszer mjár kérdeztem, de nem igazán kaptam érdemi választ:
PhotoshopCC 2017-et használok. Scratch Disk engedélyezve van D: E: F: meghajtókra.
Ha megnyitom a PS-t, máris létrejön egy 'TMPzxpsigna9f5e14cbd7f9a4f' könyvtár, a D: gyökérben (nem a TMP könyvtárban). Ez miért, mitől lehet? Rohadtul zavaró, mikor nap végén teli van ilyen könyvtárakkal a meghajtó gyökere.
Valaki akkoriban javasolta, hogy be kell állítani a scratch-et a TMP-be, de aki használt már PS-t, tudja, hogy könyvtárat nem lehet kijelölni, csak meghajtót. 4-es verzió óta használgatom a photoshop-ot, de ilyen probléma még sohasem volt.-gf-
-
*Ropi*
félisten
válasz Downsampling #25429 üzenetére
Szia!
Mind az Adobe Camera Raw cache, mind a Photoshop scratchdisk áthelyezhető másik meghajtóra az SSD-ről, az LR és a PS beállításaiban. Én pl. RAMdisket használok ilyen célra, mert gyorsabb mint az SSD és nem számít neki az írásterhelés. Az ACR cache egyébként törölhető is a "purge cache" gombbal az ACR-ban, a PS scratchdisk pedig a PS bezárása után automatikusan törlődik (ha csak nem fagyott meg: akkor kézzel törölhetőek a photoshop_tempxxx fájlok a scratchdisknek kijelölt meghajtóról).
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz Downsampling #25427 üzenetére
Megcsináltam ezt a kis batch fájlt. Gondolom, takarít, mert most nem tudom élesben kipróbálni, éppen elég tiszta rendszer. Viszont, amit tutira nem takarít, az pl. a Lightroom egyik jól elásott mappája: Username\AppData\Local\Adobe\Lightroom\Caches\Video és ezen belül van négy mappa, amikben szintén több GB szokott összegyűlni, még akkor is, ha mondjuk csak After Effects-el dolgozom. De ugyanez a helyzet a Camera Raw mappáival is az Adobe mappán belül...
-
Downsampling
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #25423 üzenetére
ccleaner vagy tempcleaner szépen megoldja, semmit nem kell írni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz Downsampling #25422 üzenetére
A programok úgy vannak írva, hogy az Appdatába szeretnek írni. Amúgy én sem tudok batch file-t írni, de rengeteg fórumon megtalálod a megoldást. Itt van pl. egy:
@echo off
cd %temp%
for /d %%D in (*) do rd /s /q "%%D"
del /f /q *Ez úgy történik, hogy nyitsz egy Jegyzettömböt és a fenti szöveget belemásolod. Majd simán elmented, és átnevezéssel átírod a kiterjesztését "bat"-ra. Ez megteszi a magáét. Először is meghívja az összes Temp mappát és törli a tartalmukat. Arra is van benne opció, hogy amennyiben egy fálj éppen használatban van, akkor azt ugorja át és ne dobáljon föl párbeszédablakokat. Továbbá nem csak a fájlokat, hanem a végtelen alfanumerikus karakterekkel ellátott nevű mappákat is törli a Temp könyvtárból.
Rendszergazdai felhatalmazással fut csak, tehát jobb klikk és Futtatás rendszergazdaként paranccsal egy pillanat alatt megcsinálja, és több gond nincs. Nekem egy-két kattintással 15 Gigákat szokott így felszabadítani az SSD-ről.
-
Downsampling
senior tag
válasz BonFire #25421 üzenetére
Köszi a választ!
Hát, én nem nagyon tudok írni ilyen batch fájlt, nem értek hozzá (de ha írnék is ilyet, akkor is megtörténik az, ami nem annyira kellemes egy SSD-nek: a rengeteg felesleges írás). Nem csak ezért lenne praktikusabb nekem egy Apple gép, ez csak amolyan utolsó csepp. Most csináltam egy tök egyszerű 4 másodperces mp4-et, de vagy három helyre berakott összesen 30 GB-t... ez durva. A két fájl, amiból készítettem a kis videót, néhány megabájtos...
És az, hogy a Camera Raw is pusztítja a szabad helyet??? Ráadásul SSD-re irkálnak egy-egy alkalommal több gigabájtot, ez nem kóser. Ha filmeket töltögetnék az SSD-re, az nem terhelné ennyire.
Nehéz elhinni, hogy az Apple oprendszerén is ilyenek megtörténhetnek...[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Downsampling #25420 üzenetére
Írsz egy batch filet, aminek a parancsikonját kiteszed az asztalra, és ami dupla kattra kiüríti neked a Windowsos Temp mappákat, vagy akár csak kiválasztott mappákat.
Csak ezért kár MacOS-re váltani, hiszen ott is készülnek átmeneti fájlok.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Végigolvastam a témanyitó összefoglalót, és a kerestem az Adobe termékeket átfogó, élő topikot, de nem találtam. Ha nem idevaló a kérdésem, zavarjatok a megfelelő helyre:
Többféle Adobe programot is használok a laptopomon, a leggyakoribb a PS, a LR, de After Effect és Média Encoder is elég gyakran szükséges (és aztán még mások is). Win10-es oprendszerrel használom őket. Azt tudtam eddig is, hogy minden munka után több GB szemetet gyártanak ezek a programok a Username/AppData/Local/Temp mappába (ami azért is különösen frankó, mert ez a C meghajtón van és az egy SSD). De azt csak nem rég vettem észre, hogy bizony máshol is bőven szemetlnek ezek a programok, máshol is készítenek Temp mappákat. Tegnap majdnem 40 GB-ot hajítottam ki olyan helyekről, amikről nem is tudtam eddig (az 512 GB-os SSD kicsit most fellélegzett). Pl. csak a Camera Raw 2 GB szemetet csinált nem egészen egy év alatt (azóta van meg ez a laptop), de valami eszement eldugott helyen. A többi program is készít ilyen rejtélyes helyeken Temp mappákat, tele sok felesleges dologgal, amik nem törlődnek a a karbantartó progikkal, sem a Win saját lemezkarbantartójával sem.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e erre valami megoldást, hogy ne mindig egy fél nap legyen az Adobe szemetek kitakarítása? Illetve, hogy ha eleve Apple gépem lenne, azon is keletkeznek ilyen maguktól nem törlődő átmeneti fájlok? Már gondolkozom egy ideje egy Apple laptopon (sokkal praktikusabb lenne, mivel főleg ezekkel a programokkal dolgozom), de talán ez lenne a végső lökés.Köszi!
-
BonFire
veterán
válasz Bazs1981 #25415 üzenetére
Teszel a képre egy Curves adjustmentet, amin beállítod a WB-t, miközben az egészet action-ben felveszed.
Majd a kész action-t az egész mappára alkalmazod a batch file processing menüponttal.
[ Szerkesztve ]
-
Bazs1981
aktív tag
Szisztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy hogyan lehetne azt megoldani magyar PS CS6-ban, hogy egy mappában levő képeknek ugyan az legyen a fehéregyensúlya? Karácsonyi fotók vannak egy mappában, amik ugyanazon a helyen készültek. Egynek beállítottam a fehéregyensúlyát és ezt szeretném alkalmazni a többi képre is, hogy ne kelljen egyesével mind 100 képnél. Hogyan lehetne ezt megoldani?
Köszönettel:
Balu
-
rii
nagyúr
sziasztok
tudtok mondani olyan céget, aki tud 2,5 m szélességben plotterral nyomtatni?
nem nagyon tüntetik fel, amiket találtam, hogy mekkora a max szélesség, amit tudnak nyomtatni ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
*Ropi*
félisten
válasz Lassú Víz #25411 üzenetére
Bocsánat, egy zárt csoportból linkeltem. Itt a nyílt link.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Ugye jól rémlik hogy a PS-ben (valami CC) nem lehet font könyvtárat megadni az alapértelmezett winesen kívül?
Ez a problémám.
Felraktam az Amp font viewer-t de az sem bírja megnyitni a file-t.Akié a gép (nő és még szőke is ), felhívta azt akitől vette, azt az infót kapta hogy a win10-be nem lehet fontot telepíteni és a PS-ben lehet.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ViZion
félisten
Photoscape-val nyisd meg és mentsd el újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest