Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Így van. A Photoshopban ún. adjustment, vagyis korrekciós rétegek állnak a rendelkezésre, amely az alatta lévő tartalomra fejti ki a hatását. A korrekciós réteg nem feltételül az egész képre hat, mert mindegyikhez tartozik egy rétegmaszk, és ezzel lehet szabályozni, hogy csak bizonyos helyekre hasson. Ezek mellett a rétegek összatásmódjával is különféle hatásokat lehet elérni. A korrekciós rétegek között van Levels (kontraszt és a szintek beállítására), Curves (szintén ugyanarra színcsatornánkénti görbével), Black and White (különféle fekete-fehér hatások), Hue/Saturation, Vibrance, Color Balance, Channel Mixer meg még jó néhány egyéb.
Ezekkel szinte mindent meg lehet csinálni, amit a lightroommal, sőt, még picivel többet is.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kiskornel
addikt
Először a Camera RAW nevezetű (ACR) progi jön be RAW állomány megnyitásakor. Nagyon kényelmes, sok-sok utólagos fényképezőgép beállítást el lehet vele végezni. RAW állományban továbbiakban nem ment semmit. A módosításokat egy un. sidecar fájlba (xmp) tárolja.
Újbóli megnyitáskor betölti az adatokat a RAW fájlból, és az xmp fájlban tárolt beállításokat ráhúzza.PS-be megnyitva már más néven kell elmentened (vagyis az eredeti állomány nem sérül).
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
eeXaa
addikt
válasz BonFire #15001 üzenetére
..köszönöm a választ...
bár mégcsak most kezdtem bele pár hete, azt azért világosan látom, hogy jóval több lehetőségem van... mondjuk nem töltöttem plug-in eket lr-hez, de sztem már végigzongoráztam a lehetséges variációkat, amit alapból tud a program.. (bár a kezelése egy álom a ps-hez képest,) Remélem azért nem törik bele a bicskám az ismeretek elsajátitásába egyhamar.. -
ViZion
félisten
Arra action-t kell írnod. Egyik képet megnyitod, elindítasz egy új action rögzítést, majd megcsinálod a korr. rétegeket, actin record stop, fájl ment. Új fájl nyit, actionra egy play és kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #15005 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, mit csináljon az ember, ha eksönt ír, és mondjuk vignettázni vagy átméretezni akar? Az a baj, hogy egyik kép álló, a másik fekvő, így mindkét feladat hibásan lesz végrehajtva. Vignettát úgy szoktam csinálni, hogy
új réteg -->feketével kitölt -->ellipszis eszközzel kijelöl majdnem az egészet -->Ctrl+I -->Multiply -->Gauss Blur -->Opacity.
Az átméretezést megadom 1280×960, de ha álló képre alkalmazom ezeket, akkor egyrészt a kijelölés fix méretű és elhelyezkedésű az orientációtól függetlenül, az álló kép esetén meg 1280 széles lesz, holott ott a magasságának kellene lennie a nagyobb értéknek.
Szóval ezt hogy oldjátok meg? Az nem jó megoldás, ha az álló és a fekvő képekre külön szkriptet eresztek, és az sem, ha különválogatom őket. Sok ezer kép esetén ezek nem járható opciók.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #15008 üzenetére
Én 2 megoldást csináltam anno: mindent elforgattam egy állásra, vagy 2 eksön: álló és fekvő...
Van pár bugyutaság, olyan apróságok, amiket sok ingyé progi tud, de PS-ből kihagyják valamiért.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #15009 üzenetére
Na, ez a méreg, nem a cián. Emlékszem, mennyi jó dolgot irkáltunk össze a CS6 wishlistbe, aztán mi lett belőle? Semmi. Timeline videoszerkesztő (persze csak extendedben), gyorsított Liquify motor, Content-Aware Move tool, meg Puppet Warp meg ilyen szarságok, amit azóta sem használ senki. Na jó. Tettek bele úgy blur cuccokat, de azok meg annyira erőforrás-zabálóak, hogy egy átlagos gépen használhatatlanok.
Az Ellipszis kijelöléshez ennyi kéne: Select All -->Modify Selection -->Shape (pár alakzat választási lehetőség) -->Oval. És akkor tökmindegy lenne, álló-e vagy fekvő a kép.
-
BonFire
veterán
válasz delta9 #15011 üzenetére
Végül is, ha praktikusabb, és ugyanolyan gyors, könnyebb vele a munka, akkor miért ne haladjanak a korral? Gondolom kész tintapatronokat fognak cserélni, az meg tisztább meló, mint spaklival dagonyázni a festékben.
-
jericho69
tag
Ha csinálok CS3-ban a rétegeknek 1 csoportot amibe beledobálom őket, utána hogy tudom megoldni, hogy ha a képen ctrl+bal egérgombbal kattintok egy kiválasztott rétegre, ami a csoportban helyezkedik el, akkor jobb oldalt a ne a csoportra ugorjon, hanem a benne található rétegre, amire előzőleg kattintottam?
-
ViZion
félisten
válasz jericho69 #15013 üzenetére
mutató eszköznél van fent a vízszintes sávban az eszköz tul.-nál, h select layer vagy group.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
delta9
senior tag
Néhány használható free font. (Leginkább nem folyószövegnek valók.)
-
total90
veterán
Wacom Intuos5 touch S rajztáblán gondolkodom, csak nem tudom elég-e a mérete. Tehát ez a legkisebb... de nem tudom ezen már élvezhető-e a munka. Valaki nem használ esetleg hasonlót?
Esetleg más alternatíva? Olyan 2-300€ magasságában gondolkodom.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
jhos910
senior tag
-
peron
tag
válasz total90 #15018 üzenetére
Mielott beleugrasz egy nagyobb erteku tabla vasarlasaba - ahogy elottem is irtak - gondold at, hogy mire es mennyit fogod hasznalni. Ha skilles vagy szabadkezi rajzban, ugy ajanlott a dolog. Ha csak maszkolashoz, patholashoz, vagy egyebb kisebb melokhoz hasznalod eleg egy belepo szintu kezdonek mint a Bamboo. Regebbi tablak is korrekt aron vannak, amit ajanlok elsonek egy Intuos3, hasznaltan kb 40k, ha bejon es gyorsitja a munkavegzesed upgradelj egy ujabb tipusra.
-
bubi92
őstag
van itt olyan jófej ember aki ezt meg csinálná nekem úgy, hogy szimpla fehér legyen, transparent háttérrel(vagyis háttér nélkül)?
[ Szerkesztve ]
-
qamu74
őstag
sziasztok!
Pen toollal kijelőltem ,amit ki szeretnék vágni a képből,utána mit kell tennem, a kijelölés után.
thx -
ViZion
félisten
Mai napi horror: Este ügyfél hív, épp boltban vok. Módosítani kell, minden szép, de a szöveg nem fain, pl. cégnév nem jó (poén: kapott adatok...)
Mondom fain, de nem ülök gép előtt, e-mailben jöhet a válasz, javítom, küldöm. De nem sok minden, nem akar írni. Jó, de NEM jó, boltban vagyok, hívjon 1 óra múlva.
Pozitívum: pontos. Telefon fel, ügyfél sorol... Hááát a szöveg kb. 70%-a csere. Na ezért nem akarta levélben. Persze telefonnal a kézben egy ujjal pötyögök. Ha már szopcsizok, legalább a telefon szolgáltatójának legyen egy jó napja
Néha szeretnék alkoholista vagy vmi gumiszoba-lakos lenni, elzárni agyam a világ elől...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Dluinet #15029 üzenetére
Jogos, ismerek olyat.
Megyek, iszom valamit.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #15029 üzenetére
Én absztinens vagyok 6 éve, de előtte igen nagy alkoholista voltam (vagyok, vagy mi?). De már az alkoholizálás előtt is próbálgattam a grafikát, meg utána is, tehát igen rutinos vagyok.
Ha akarsz róla beszélni, szívesen meghallgatlak.
-
ViZion
félisten
-
gabber01
addikt
Hali!
Hogy lehet olyan képeket csinálni, amit sokszor látni, hogy szinte az egész fekete-fehér és csak bizonyos részletek színesek, mint pl. ezen a képen.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
ViZion
félisten
Szerintetek ha korábbi munkahelyemen készült hirdetéseket felrakom mint kvázi protfólió azért basztathatnak?
Másik: bogarászva a képeimet találtam egy érdekeset. Csináltam anno hullámot effektekkel, dehát sehogy nem tudom miként... Amire emlékezem: kék háttéren fehéren egy raszter réteg vízszintes csík, fehér-kék szín beállítva. Kapott egy filter wave-t, utána azt hiszem feather és még egyszer wave más beállításokkal. Ilyen lett anno:
Most meg nem akarja.gabber01: nézd meg a filmet is! Nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz gabber01 #15041 üzenetére
Igazából már videoklipekben régebben is csináltak ilyen effektet, de ez a film volt az, amelyben 90%-ban ilyen képsorok voltak, csak a vörös volt kiemelve, a többi fekete-fehér volt. Ezért is ragadt rajta a Sin City effekt név.
-
mijos
senior tag
2 képpel kapcsolatban szeretnék segítséget érni tőletek:
1. az első kép mondjuk úgy egy tájkép, egy mező, amin szeretnék 1-2 embert elhelyezni, de úgy, hogy élethűbbnek tűnj az, hogy ott állnak, ahogy elhelyezkednek. pl. az egyik lábfejük vagy mindkettő, esetleg térdig álljanak a fűben, a gazban. Hogy tudnám őket mögé rejteni ?
2. egy családi képet szeretnék de nincs közös ezért 3 képről kellene kivágnom 4 személyt, meg adott még egy háttér amit be kéne vágnom. Hogy tudnám megoldani, hogy ne tűnjön olyan gagyinak az egész?" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
BonFire
veterán
Az első kérdésre a rétegmaszk a megoldás. Maszkot raksz a rétegre, majd a lábuknál besatírozod, mintha a fű eltakarná. Ez nem nehéz, csak élethűen megcsinálni nehéz. Akárcsak a második kérdésedet. A baj az, hogy látatlanban nem lehet tanácsot adni. Ha pl. három kép háromféle felbontással rendelkezik, akkor az lesz a mérvadó, amelyiknek legkisebb a felbontása. Azt felnagyítani ugyanis nem lehet a többihez. Ugyanígy nem biztos, hogy megoldható a kompozíció, az egyik vakuval van fényképezve, nagy látószöggel, közelről, sötét helyszínen, a másik természetes fénynél világosban. Az egyikre jobbról vetül az árnyék, a másikra balról. Ezeken a dolgokon bukik el az ilyen vállalkozás legtöbb esetben. Ha valamelyiken is árnyék van, a többire meg kell azt rajzolni, és ez már nem olyan könnyű feladat.
A csoportképet én inkább úgy oldanám meg, hogy a négy személyt három külön keretbe, mondjuk egy szépen halványuló fehér vignettába raknám, és úgy rá egy kompozícióra. Akkor együtt vannak, mégsem gagyi az összkép. Ha pedig a négy személy a lényeg a képen, akkor a háttér ne legyen túl figyelemfelkeltő.
[ Szerkesztve ]
-
hertzeg
csendes tag
Helló!
Ilyen v. valami ehhez hasonló fontot keresek, de -What the font nem talált semmi használhatót...
Esetleg valakinek valami ötlet? -
Chapel
addikt
Lightroomban kérnék segítséget, sajnos nem találtam megfelelő topicot
Alapból ha megnyitom lr-ot bejön a katalógus amin éppen dolgozom. Be kellett töltenem pár képet, ezért lementettem. Most miután végeztem, újra már csak a nyers képeket töltötte be, az összes képen elveszett az utómunkám. 1 heti munka, nem kevés és lassan át kel ladnom pár képet.
Vissza tudom nyerni valahogy az eredeti modósításokkal a képeket?
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
törölt tag
Tudnátok segíteni?
Hogyan tudom megcsinálni h a kép maga a háromszög legyen? (szóval hogy egyáltalán ne legyen benne fehér rész)Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest