Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
-
válasz
tikshow #15896 üzenetére
Konfigod sztem nem probléma. GPU gyorsítás be van kapcsolva? PS frissítve, meg minden?
Nálam ennél gyengébb a céges konfig, kicsit szaggat a megjelenítés - de itt csak az i5 IGP van.Esetleg vhova dobj fel egy fájlt, megnézem i5-ön milyen.
UPDATE: neten azt írják, layer paletta a hiba. channel nézetben nem szaggat... passz.
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
Üdv urak!
Adot a profilomban lévő konfig amit jó ideje használok már Photoshop CS6-hoz. Egy bajom van vele, hogy ha pár 10-20 réteget - főleg vektorosak - egyszerre akarok mozgatni akkor eléggé nyögvenyelősen teszi mindezt. Szerintetek mivel lehetne változtatni a helyzeten? Ha felhúzom a procit 4,6Ghz-re akkor a helyzet javul, de akkor sem folyékony teljesen. Érdemes lenne szerintetek beruházni egy 12 szálas i7-3930K-ba, hogy ez a probléma eltűnjön?
[ Szerkesztve ]
-
logokról: fizimiska.blog.hu
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15890 üzenetére
Most ez itt nem a reklám helye, de ez egy nagyon jó logó: Allianz
Látszik, hogy először a fontot választották ki, majd a betű tipójára hajazva készítették el a grafikai szimbólum elemeit. Mintha csak a betűk száraiból alakították volna ki. A madár feje konkrétan az „l” betű. Szvsz zseniális.
[ Szerkesztve ]
-
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15886 üzenetére
Azért mondtam én is, hogy gyönyörű pályamű, vérprofi, meg minden. Igényes. Az már más kérdés, hogy maga a grafikai szimbólum mennyire találó. Nekem ez logónak túlságosan darabos, nehézségeket sugall, és túl bonyolult. Legnehezebb, hogy egyszerű és egyéni is legyen. Legjobban az ilyen Alliance-féle logók jönnek be. Egy kör, és van benne három oszlop, ami végül is egy stilizált madár. Zseniális. Vagy az AEgonnak a felbillentett betűje negatív térben. Két szín, egy négyzet. Mégis ezer közül is megismerni, nem emlékeztet másokéra.
A Coca Cola logója pont nem illik a mostani logótervezési szempontokba. Rossz a tipó, és csak hagyománytiszteletből maradhat olyan, amilyen. >>>Itt<<< meg lehet nézni a világ legjobban sikerült logóit. Mind egyszerű alakzat egy jó tipóval. Nem kell túlcifrázni.
-
delta9
senior tag
Igen, el lehet beszélgetni a logóról, lehet is fogást találni rajta, viszont nekem mindenképpen örömteli, hogy – bár a többi pályázót nem láthatjuk – ez a munka nagyon úgy tűnik, hogy nem a "szomszéd pistike összedobta, és kijátszottunk neki sokszázezer forintot" kategória. Ez viszont üdvözlendő.
-
pufancska
tag
válasz
ViZion #15883 üzenetére
Nekem nagyon szimpatikus a srác hozzáállása, az oldaláról idézek "A jó logó 5 kritikai szempontot tud alátámasztani. Egyszerű, Emlékezetes, Időtlen, Sokoldalú, Megfelelő. Ezek a szempontok egymásból következnek, vagy inkább összefüggenek. Minnél egyszerübb, annál emlékezetesebb. Így vállik időtlenné. (lásd coka cola logó) A sokoldalusága a felhasználhatóságra utal. Ennek megismerésében szokták az arcualti kézikönyvet megrendelni. Itt merülnek fel a kérdések, hogy mennyire lehet a logónkat nagyítani vagy kicsinyiteni. Hogy müködik-e szinesbe és feketefehérbe, vagy negatívba.
A megfelellősség talán a legtágabb szempont ahol az összes eddigi találkozik, ami a logó késöbbi helytállását tükrözi. Én személy szerint két féle tipusú jó emblémát ismerek. "Az egyik tanárom a nőkhöz haspnlította ezt a kettőt. Van a szép, és van az okos. Ritka az hogy mind a kettő, egyben legyen." " Ja és ezek után mondom a tervezet logójára, hogy okos, de nem szép.
A helyesírást nem javítottam az idézésbe, hiszen nem illik. -
Hááát... szép, igényes meg minden, csak a lényeg tűnt el: a logó... Nekem pl. nem tetszik, elsősorban azért, mert két részből áll, ránézve valami hegymászó-csákány szaküzlet ugrik be
De a cucc profin össze van rakva, megmagyarázva, stb... csak a logó... de lehet az én hibám. -
BonFire
veterán
válasz
pufancska #15881 üzenetére
Aki ilyen profi arculatban, annak egy-két helyesírási hibát el lehet nézni. Nem lehet hú, de nagy hiba, különben lecsaptam volna rá. Szóval a munka szép, úgy egészében. Pont úgy van tálalva, ahogy kell. Sok-sok fölösleges sületlenség, ahogy illik.
Viszont, megmondom őszintén, a logót nagyon esetlegesnek találom. Olyannak, mint amikor nincs fantázia, aztán skiccelgetünk valamit, összerakunk Illustratorral pár primitívből egy „valamit”, aztán belemagyarázzuk a jint, a jangot, a tüzet, az eget, a földet, a természetet, a dinamizmust, az optimizmust, a fiatalos lendületességet, a bölcsességet, meg a szakramentumot.
Aztán legomboljuk érte a nagy dohányt. Marketing szempontból csillagos ötös.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15878 üzenetére
„hagyományos kínai orvoslás”, „asztrológia”, „asztrális dimenzió”, „spirituális, buddhista szellem” bullshit...
Részemről egy bíróságtól az egzaktságot várnám el, jó hogy nem az istenítéletre helyezik a hangsúlyt!
Amúgy szép munka, de nagyon. Csak azt a sok sületlenséget ne tálalták volna mellé!
-
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok! Photoshop CS4-ben lehet valahogy exportálni az automatizált folyamatokat?
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy képet csinálni, aminek a mérete kicsi pl.: 11cmX6cm.
Van viszont egy nagy felbontású kép, aminek a nagy részét megszeretném jeleníteni ezen a kis felületen.
Zsugorítással látszólag jól néz ki, viszont 1:1-ben való nyomtatásnál látszik, hogy pixeles a kép.
Van erre valami megoldás?
-
Eflek
tag
Tud valaki olyat, hogy egy csávót átmaszkírozzon kopasszá?
-
BonFire
veterán
válasz
phanfantom #15869 üzenetére
Tehát tetejére fordított tojást, avagy emberfej formát szeretnél? Meglepő módon az Ellipszis eszközzel készítheted el nagyon egyszerűen .
-
phanfantom
senior tag
Sziasztok!
Kezdőként azt szeretném kérdezni, hogy melyik eszközzel lehet pl. egy ellipszisből egy elnyújtott "szív" alakú formát készíteni? Nem pont szív kellene, mert a teteje az maradhat kör alakú, csak az alját szeretném megnyújtani, de egyelőre nem találtam erről infót a neten.
Köszi a segítséget előre is. -
delta9
senior tag
válasz
Watto1991 #15864 üzenetére
Én azt mondanám, notebook esetén inkább a lassú HDD, a kevés rendszermemória, de fotófeldolgozás esetén különös képpen az erre – szerintem – teljesen alkalmatlan 6 bites LCD a szűk keresztmetszet. Bár ez utóbbi orvosolható, ha valami normálisabb 8 bites asztali monitorral használod.
[ Szerkesztve ]
-
Watto1991
senior tag
Valaki használja a Photoshop-ot notebook integrált HD 3000-rel ? Hogy birkózik meg vele? Külföldi fórum alapján bírnia kellene.
DSLR képfeldolgozás területe érdekelne. (RAW képek alakítgatása, több layer stb..)Köszönöm a válaszokat előre is !
-
-
WeghA
tag
Sziasztok!
Photoshop CS6 vagy a Lightroom 4- ben hol találom a élesítő ( Sharpen) funkciót. mert az Elements 10-ben megtaláltam. -
m3ss
veterán
udv
vki tud segiteni ilyen jellegu ps kerdesben? privi is johet, koszi. -
Lala6
őstag
Sziasztok!
Készítettem photoshop-ban egy névjegykártyát, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy hogyan tudnám kinyomtatni.
A kártya csak egy kép, ebből szeretnék 10db-ot kinyomtatni egy lapra, vágójelekkel együtt.
Hogyan tudom ezt megtenni? Mindig csak egy képet akar nekem nyomtani. -
-
válasz
BonFire #15846 üzenetére
Én nem látom a problémát...
Megrendelő: kellene egy 8 oldalas prosi holnapra.
Melós: uhh, az nehéz lesz, de X Ft és kész.
Megr.: Áááá, ne viccelj, az rengeteg X/10 Ft van rá.
Melós: OK, akkor a múltkorit beszkenneljük, és ráírjuk az akciós árat. A minőség sz@r lesz nagyon, de árba így fér bele.
Megr.: Nalátod! Ugye hogy megoldható! Át akartál b.ni amikor az X Ft-ot mondtad, mi? De engem nem lehet, nem ma kezdtem... (és fél óra előadás az üzleti sikerekről...)Kb. ez történhetett, továbbra sem értem mi a kérdés...
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
-
vati182
aktív tag
igen de a letárolt filest hol találom meg mert létre vannak hozva worspacek 2 is
[ Szerkesztve ]
-
vati182
aktív tag
sziasztok, nem teljesen találtam, megfelelő anyagot, arra hogy feltelepítettem, egy másik gépre a Ps-t és a beállításaimat hogy tudom, átvinni rá, mármint melyik elérési úton levő fájlokat kell, és hova másolni, hogy ugyan az legyen mind a 2 helyen beállításokat nézve.
-
-
BonFire
veterán
válasz
stranger28 #15837 üzenetére
Nálam olvashattad, de a progi egyrészt fizetős, másrészt egy idő után egyszer csak random kezdett el nem működni. 3rd party programról van szó, nem ártanak, ha a Ps ezt natívan tudná. 831 illetve 1188 euróért szerintem ez azért elvárható lenne a világ piacvezető képszerkesztőjétől, hogy a saját fájlformátumának, a PSD-nek előképet tudjon mutatni.
-
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #15832 üzenetére
Nem hajtja végre a kijelölt szöveg méretének változtatását? Ez fura, nekem nincs vele gondom.
Előnézeti képet sem lenne nagy kunszt az Adobe-nak csinálni, de mindenáron azt a xar Bridge-et akarják erőletetni, aminek semmi értelme. Mert kérdem én, minek jeleníti meg pl az After Effects effekteket, ha duplakattintással nem hajlandó azt alkalmazni a kijelölt területen? Kiválaszthatom az effektet, de aztán AE-ben ugyanúgy a menüből kell kibányászni a nevére keresgélve.
Különösen rossz a Bridge, ha nem ugyanazt a verziócsoportot használja valaki. Az Audition-ből a 3-ast, vagyis a CS3-at használom, After Effects-ből a CS4, Illustratorból CS5 van, Ps-ből meg CS6. A Bridge meg összevissza kavar mindent.
Egy nyamvadt előképet már nem ártana 2013-ban biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Nah, CS6, kellett ez? Szvsz f@s, visszasírom a "régi" CS4-et...
Megnyitáskor nincs előnézet, háát, ott egye meg a fene. Most meg adott több sor szöveg, 34 pt. OK, kijelölök egy sort, arra kiírja, hogy mittomén 25 pt. Átjavítom, stb. de ezt csinálja... nah erre varrjon gombot vki. -
Met
nagyúr
Illuban nem lehet úgy elmenteni egy munkát mint Indibe, hogy összeszed minden linkelt képet, fontot hogy máshol is meg lehessen nyitni?
-
-
delta9
senior tag
válasz
BonFire #15819 üzenetére
Illustratorban már régóta lerakás közben lehet space-szel arrébb helyezni és én sokkal jobban kedveltem, hiányoltam is ps-ből. Összekeverni nem nagyon lehet, ha lenyomtad a bal gombot (és amíg fel nem engeded) a space a vektropontra hat, ha meg nics lenyomva bal gomb, akkor meg a nézet tologatása. Egy gomb két funkcióval, én anno baromi gyorsan hozzászoktam és már hiányzott ps-ből. Bár ez lehet akár egyéni ízlés kérdése is affene tudja.
-
Csaszykj
aktív tag
Köszönöm uraim a sok-sok segítséget.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #15820 üzenetére
Azért kicsit csalóka ez a nyelvtudás, mert olyan dolgokat, mint grafikai programokról, hangszerekről, effektekről, zenéről, kütyükről szóló tutorialok, prezentációk, és reklámok 99%-ot értek. Amikor meg kötetlenül fecsegnek emberek az Életről, a Világmindenségről meg Mindenről, abból meg semmit.
Csak ami a „szakmámba” vág.
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #15816 üzenetére
Jó sokára jutottak el odáig, hogy a szóközzel lerakás közben lehessen helyezgetni az anchort, másfelől teljesen hiába, hiszen Illustratorban meg Corelben (InkSpace-ben meg Gimpben) sincs ilyen, és nem hiszem, amit állít, hogy ettől könnyebb lenne megtanulni a használatát, aki még soha nem dolgozott vele. Csak eggyel több billentyű, amit összekeverhet. Így is reflexből tudni kell, mikor kell Ctrl-t, Altot, Shiftet nyomni. Oszt ugyi még ott van a nézet tologatása munka közben, ami szintén szóköz. Lesznek itten kavarások meg értetlenkedések.
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
válasz
Csaszykj #15804 üzenetére
Én továbbra is ezt ajánlom: Ps gyorstalpaló. Neten itt-ott le is tölthető...
-
jhos910
senior tag
válasz
Csaszykj #15804 üzenetére
Egy ötlet még, ha nem akarsz elsőre nagyot beruházni.
1000 Ft CS4 tanfolyam a könyvben eredeti Adobe könyv
2500 Ft CS5 (CS5.5) tanfolyam a könyvben eredeti Adobe könyv
-
-
Ajjajj, ezt láttátok? Most kotorásztam, mert lehet kérek egyéni arcot. Szerencsére az alteregója velünk van