Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz tikshow #15896 üzenetére
Konfigod sztem nem probléma. GPU gyorsítás be van kapcsolva? PS frissítve, meg minden?
Nálam ennél gyengébb a céges konfig, kicsit szaggat a megjelenítés - de itt csak az i5 IGP van.Esetleg vhova dobj fel egy fájlt, megnézem i5-ön milyen.
UPDATE: neten azt írják, layer paletta a hiba. channel nézetben nem szaggat... passz.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tikshow
addikt
Üdv urak!
Adot a profilomban lévő konfig amit jó ideje használok már Photoshop CS6-hoz. Egy bajom van vele, hogy ha pár 10-20 réteget - főleg vektorosak - egyszerre akarok mozgatni akkor eléggé nyögvenyelősen teszi mindezt. Szerintetek mivel lehetne változtatni a helyzeten? Ha felhúzom a procit 4,6Ghz-re akkor a helyzet javul, de akkor sem folyékony teljesen. Érdemes lenne szerintetek beruházni egy 12 szálas i7-3930K-ba, hogy ez a probléma eltűnjön?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #15892 üzenetére
Ezek zseniális munkák! De miféle dolog az, hogy korhatár limitet húznak? WTF? Hát nem az az érdekük, hogy a lehető legjobb munkát kapják? Így kirostálnak egy csomó lehetséges mesterművet.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
nagyúr
logokról: fizimiska.blog.hu
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BonFire
veterán
válasz delta9 #15890 üzenetére
Most ez itt nem a reklám helye, de ez egy nagyon jó logó: Allianz
Látszik, hogy először a fontot választották ki, majd a betű tipójára hajazva készítették el a grafikai szimbólum elemeit. Mintha csak a betűk száraiból alakították volna ki. A madár feje konkrétan az „l” betű. Szvsz zseniális.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
-
BonFire
veterán
válasz delta9 #15886 üzenetére
Azért mondtam én is, hogy gyönyörű pályamű, vérprofi, meg minden. Igényes. Az már más kérdés, hogy maga a grafikai szimbólum mennyire találó. Nekem ez logónak túlságosan darabos, nehézségeket sugall, és túl bonyolult. Legnehezebb, hogy egyszerű és egyéni is legyen. Legjobban az ilyen Alliance-féle logók jönnek be. Egy kör, és van benne három oszlop, ami végül is egy stilizált madár. Zseniális. Vagy az AEgonnak a felbillentett betűje negatív térben. Két szín, egy négyzet. Mégis ezer közül is megismerni, nem emlékeztet másokéra.
A Coca Cola logója pont nem illik a mostani logótervezési szempontokba. Rossz a tipó, és csak hagyománytiszteletből maradhat olyan, amilyen. >>>Itt<<< meg lehet nézni a világ legjobban sikerült logóit. Mind egyszerű alakzat egy jó tipóval. Nem kell túlcifrázni.
-
delta9
senior tag
Igen, el lehet beszélgetni a logóról, lehet is fogást találni rajta, viszont nekem mindenképpen örömteli, hogy – bár a többi pályázót nem láthatjuk – ez a munka nagyon úgy tűnik, hogy nem a "szomszéd pistike összedobta, és kijátszottunk neki sokszázezer forintot" kategória. Ez viszont üdvözlendő.
-
pufancska
tag
válasz ViZion #15883 üzenetére
Nekem nagyon szimpatikus a srác hozzáállása, az oldaláról idézek "A jó logó 5 kritikai szempontot tud alátámasztani. Egyszerű, Emlékezetes, Időtlen, Sokoldalú, Megfelelő. Ezek a szempontok egymásból következnek, vagy inkább összefüggenek. Minnél egyszerübb, annál emlékezetesebb. Így vállik időtlenné. (lásd coka cola logó) A sokoldalusága a felhasználhatóságra utal. Ennek megismerésében szokták az arcualti kézikönyvet megrendelni. Itt merülnek fel a kérdések, hogy mennyire lehet a logónkat nagyítani vagy kicsinyiteni. Hogy müködik-e szinesbe és feketefehérbe, vagy negatívba.
A megfelellősség talán a legtágabb szempont ahol az összes eddigi találkozik, ami a logó késöbbi helytállását tükrözi. Én személy szerint két féle tipusú jó emblémát ismerek. "Az egyik tanárom a nőkhöz haspnlította ezt a kettőt. Van a szép, és van az okos. Ritka az hogy mind a kettő, egyben legyen. " " Ja és ezek után mondom a tervezet logójára, hogy okos, de nem szép.
A helyesírást nem javítottam az idézésbe, hiszen nem illik. -
ViZion
félisten
Hááát... szép, igényes meg minden, csak a lényeg tűnt el: a logó... Nekem pl. nem tetszik, elsősorban azért, mert két részből áll, ránézve valami hegymászó-csákány szaküzlet ugrik be
De a cucc profin össze van rakva, megmagyarázva, stb... csak a logó... de lehet az én hibám.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz pufancska #15881 üzenetére
Aki ilyen profi arculatban, annak egy-két helyesírási hibát el lehet nézni. Nem lehet hú, de nagy hiba, különben lecsaptam volna rá. Szóval a munka szép, úgy egészében. Pont úgy van tálalva, ahogy kell. Sok-sok fölösleges sületlenség, ahogy illik.
Viszont, megmondom őszintén, a logót nagyon esetlegesnek találom. Olyannak, mint amikor nincs fantázia, aztán skiccelgetünk valamit, összerakunk Illustratorral pár primitívből egy „valamit”, aztán belemagyarázzuk a jint, a jangot, a tüzet, az eget, a földet, a természetet, a dinamizmust, az optimizmust, a fiatalos lendületességet, a bölcsességet, meg a szakramentumot.
Aztán legomboljuk érte a nagy dohányt. Marketing szempontból csillagos ötös.
-
BonFire
veterán
válasz delta9 #15878 üzenetére
„hagyományos kínai orvoslás”, „asztrológia”, „asztrális dimenzió”, „spirituális, buddhista szellem” bullshit...
Részemről egy bíróságtól az egzaktságot várnám el, jó hogy nem az istenítéletre helyezik a hangsúlyt!
Amúgy szép munka, de nagyon. Csak azt a sok sületlenséget ne tálalták volna mellé!
-
ViZion
félisten
válasz pumatom #15874 üzenetére
Felbontást állítsd 600-1200 dpi-re, az már bőőőven jó lesz.
kilozsul: az eksön palettán a kis fülre kattintva van olyan, hogy save actions. Ha szürke, akkor kattintgass másik mappára, utána tudod menteni. Másikban itt kell betölteni is.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok! Photoshop CS4-ben lehet valahogy exportálni az automatizált folyamatokat?
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy képet csinálni, aminek a mérete kicsi pl.: 11cmX6cm.
Van viszont egy nagy felbontású kép, aminek a nagy részét megszeretném jeleníteni ezen a kis felületen.
Zsugorítással látszólag jól néz ki, viszont 1:1-ben való nyomtatásnál látszik, hogy pixeles a kép.
Van erre valami megoldás?
-
BonFire
veterán
Tud. Kell az eredeti kép, kell egy ugyanolyan beállítású kopasz fejről kép, meg plusz a háttérkép. A fej tetejét ki kell cserélni, és a hátteret kipótolni (ahol eltűnt a haj, ott lukak lesznek).
-
Eflek
tag
Tud valaki olyat, hogy egy csávót átmaszkírozzon kopasszá?
-
BonFire
veterán
válasz phanfantom #15869 üzenetére
Tehát tetejére fordított tojást, avagy emberfej formát szeretnél? Meglepő módon az Ellipszis eszközzel készítheted el nagyon egyszerűen .
-
phanfantom
senior tag
Sziasztok!
Kezdőként azt szeretném kérdezni, hogy melyik eszközzel lehet pl. egy ellipszisből egy elnyújtott "szív" alakú formát készíteni? Nem pont szív kellene, mert a teteje az maradhat kör alakú, csak az alját szeretném megnyújtani, de egyelőre nem találtam erről infót a neten.
Köszi a segítséget előre is. -
delta9
senior tag
válasz Watto1991 #15864 üzenetére
Én azt mondanám, notebook esetén inkább a lassú HDD, a kevés rendszermemória, de fotófeldolgozás esetén különös képpen az erre – szerintem – teljesen alkalmatlan 6 bites LCD a szűk keresztmetszet. Bár ez utóbbi orvosolható, ha valami normálisabb 8 bites asztali monitorral használod.
[ Szerkesztve ]
-
Watto1991
senior tag
Valaki használja a Photoshop-ot notebook integrált HD 3000-rel ? Hogy birkózik meg vele? Külföldi fórum alapján bírnia kellene.
DSLR képfeldolgozás területe érdekelne. (RAW képek alakítgatása, több layer stb..)Köszönöm a válaszokat előre is !
-
-
BonFire
veterán
Nincs LR nekem, nem vagyok fotós. Csak Ps van. Magyarul nem tudom, de itt egy kép:
Majd jönnek kollégák, akik ismerik a magyar felületet is, addig csak tippelni tudok: Szűrők-►Élesítés-►Élesítés maszk (vagy WTF?) Ott lesz az, ahol a kép mutatja.
-
WeghA
tag
Sziasztok!
Photoshop CS6 vagy a Lightroom 4- ben hol találom a élesítő ( Sharpen) funkciót. mert az Elements 10-ben megtaláltam. -
BonFire
veterán
Mivel a History Brush sikít az átméretezésre (ez is mi a fene idétlen fícsör, mi értelme van ennek?), az a megoldás, hogy először átméretezed a képeket, majd utána nyitod meg és pászítod őket egymásra.
-
m3ss
veterán
udv
vki tud segiteni ilyen jellegu ps kerdesben? privi is johet, koszi.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Készítettem photoshop-ban egy névjegykártyát, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy hogyan tudnám kinyomtatni.
A kártya csak egy kép, ebből szeretnék 10db-ot kinyomtatni egy lapra, vágójelekkel együtt.
Hogyan tudom ezt megtenni? Mindig csak egy képet akar nekem nyomtani. -
ViZion
félisten
válasz BonFire #15849 üzenetére
Háát, az drágább lett volna. Válság van!
Amúgy meg a jó reklám figyelemfelkeltő, nem? Erre felfigyeltél...
Egy húsvéti nyulat még raktam volna rá, szövegbubival, és mondta volna, h LEÁRAZÁS!!! vagy ilyesmi, semmi durvát.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #15846 üzenetére
Én nem látom a problémát...
Megrendelő: kellene egy 8 oldalas prosi holnapra.
Melós: uhh, az nehéz lesz, de X Ft és kész.
Megr.: Áááá, ne viccelj, az rengeteg X/10 Ft van rá.
Melós: OK, akkor a múltkorit beszkenneljük, és ráírjuk az akciós árat. A minőség sz@r lesz nagyon, de árba így fér bele.
Megr.: Nalátod! Ugye hogy megoldható! Át akartál b.ni amikor az X Ft-ot mondtad, mi? De engem nem lehet, nem ma kezdtem... (és fél óra előadás az üzleti sikerekről...)Kb. ez történhetett, továbbra sem értem mi a kérdés...
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
-
vati182
aktív tag
igen de a letárolt filest hol találom meg mert létre vannak hozva worspacek 2 is
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz vati182 #15840 üzenetére
Létrehozol egy új workspace-t az aktuális beállításokkal, kipipálod, hogy a billentyűkombinációkat és a menüket is tárolja, majd elmented valahová. A másik gépre átküldöd ezt a fájlt, betallózod Ps-ben, és voilá!
-
vati182
aktív tag
sziasztok, nem teljesen találtam, megfelelő anyagot, arra hogy feltelepítettem, egy másik gépre a Ps-t és a beállításaimat hogy tudom, átvinni rá, mármint melyik elérési úton levő fájlokat kell, és hova másolni, hogy ugyan az legyen mind a 2 helyen beállításokat nézve.
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #15838 üzenetére
+1
Na meg a 10-100+ MB-os fájlban biztos nem férne el egy 100×100px .jpg előnézet, amit akár az explorer is mutathatna... Nem hiszem el, hogy ez olyan marha nagy feladat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz stranger28 #15837 üzenetére
Nálam olvashattad, de a progi egyrészt fizetős, másrészt egy idő után egyszer csak random kezdett el nem működni. 3rd party programról van szó, nem ártanak, ha a Ps ezt natívan tudná. 831 illetve 1188 euróért szerintem ez azért elvárható lenne a világ piacvezető képszerkesztőjétől, hogy a saját fájlformátumának, a PSD-nek előképet tudjon mutatni.
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #15834 üzenetére
Végrehajtja. De kvázi két méretem van: egyik a layer-t kijelölve, másik a szavakat, vagy sorokat kijelölve. Elvileg minden szöveg azonos méret benne... Betegek ezek, komolyan. CS4 volt a legjobb.
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #15832 üzenetére
Nem hajtja végre a kijelölt szöveg méretének változtatását? Ez fura, nekem nincs vele gondom.
Előnézeti képet sem lenne nagy kunszt az Adobe-nak csinálni, de mindenáron azt a xar Bridge-et akarják erőletetni, aminek semmi értelme. Mert kérdem én, minek jeleníti meg pl az After Effects effekteket, ha duplakattintással nem hajlandó azt alkalmazni a kijelölt területen? Kiválaszthatom az effektet, de aztán AE-ben ugyanúgy a menüből kell kibányászni a nevére keresgélve.
Különösen rossz a Bridge, ha nem ugyanazt a verziócsoportot használja valaki. Az Audition-ből a 3-ast, vagyis a CS3-at használom, After Effects-ből a CS4, Illustratorból CS5 van, Ps-ből meg CS6. A Bridge meg összevissza kavar mindent.
Egy nyamvadt előképet már nem ártana 2013-ban biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nah, CS6, kellett ez? Szvsz f@s, visszasírom a "régi" CS4-et...
Megnyitáskor nincs előnézet, háát, ott egye meg a fene. Most meg adott több sor szöveg, 34 pt. OK, kijelölök egy sort, arra kiírja, hogy mittomén 25 pt. Átjavítom, stb. de ezt csinálja... nah erre varrjon gombot vki.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Version Cue kiszolgálóval - mentéskor átkapcsolsz adobe párbeszéd ablakra és a jobb felső sarokban látsz egy táskát, rákattintva a legördülőből kiválasztod az új projektet
megnyitáskor ugyan ez, csak kapcsolódás a kiszolgálóhoz
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Met
nagyúr
Illuban nem lehet úgy elmenteni egy munkát mint Indibe, hogy összeszed minden linkelt képet, fontot hogy máshol is meg lehessen nyitni?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ViZion
félisten
válasz delta9 #15826 üzenetére
Szerintem "símán" egybe kellene gyúrni a PS-t és az Illustratort... Nagyon penge lenne. PS-ben néha apróságokat (gyakorlatilag kijelölésre és alap alakzatokra használom csak) is idegesítő megoldani a vektoros cuccokkal sajnos.
-
delta9
senior tag
válasz BonFire #15819 üzenetére
Illustratorban már régóta lerakás közben lehet space-szel arrébb helyezni és én sokkal jobban kedveltem, hiányoltam is ps-ből. Összekeverni nem nagyon lehet, ha lenyomtad a bal gombot (és amíg fel nem engeded) a space a vektropontra hat, ha meg nics lenyomva bal gomb, akkor meg a nézet tologatása. Egy gomb két funkcióval, én anno baromi gyorsan hozzászoktam és már hiányzott ps-ből. Bár ez lehet akár egyéni ízlés kérdése is affene tudja.
-
Csaszykj
aktív tag
Köszönöm uraim a sok-sok segítséget.
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #15820 üzenetére
Azért kicsit csalóka ez a nyelvtudás, mert olyan dolgokat, mint grafikai programokról, hangszerekről, effektekről, zenéről, kütyükről szóló tutorialok, prezentációk, és reklámok 99%-ot értek. Amikor meg kötetlenül fecsegnek emberek az Életről, a Világmindenségről meg Mindenről, abból meg semmit.
Csak ami a „szakmámba” vág.
-
Balinov
titán
válasz Kloden #15820 üzenetére
1etertek. Az igazsaghoz azert hozzatartozik, hogy a teljesebb, 50 leckes valtozatert elkernek Play-en majd' 8€-t, de szerintem meg az is a korrekt ar kategoriaba esik. A free 24 leckes, 210envalahany mb, a teljes majd' 400
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #15816 üzenetére
Jó sokára jutottak el odáig, hogy a szóközzel lerakás közben lehessen helyezgetni az anchort, másfelől teljesen hiába, hiszen Illustratorban meg Corelben (InkSpace-ben meg Gimpben) sincs ilyen, és nem hiszem, amit állít, hogy ettől könnyebb lenne megtanulni a használatát, aki még soha nem dolgozott vele. Csak eggyel több billentyű, amit összekeverhet. Így is reflexből tudni kell, mikor kell Ctrl-t, Altot, Shiftet nyomni. Oszt ugyi még ott van a nézet tologatása munka közben, ami szintén szóköz. Lesznek itten kavarások meg értetlenkedések.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Dluinet #15816 üzenetére
beszarok, meg Androidra is csinaltak szeriat
Dluinet: #18818-ra, ez az, ingyenes a cucc , 26 video
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz BonFire #15813 üzenetére
tudom, tudom, azertbatorkodtam lesracozni, mert kb annyi idos mint en. PSDtuts-on is van vagy 13 oldalnyi minosegi tutorialja. Ha kijon az LR4-re gyorstalpalo dvd-je, szerintem megveszem.
-
Kloden
senior tag
válasz Csaszykj #15804 üzenetére
Én továbbra is ezt ajánlom: Ps gyorstalpaló. Neten itt-ott le is tölthető...
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
jhos910
senior tag
válasz Csaszykj #15804 üzenetére
Egy ötlet még, ha nem akarsz elsőre nagyot beruházni.
1000 Ft CS4 tanfolyam a könyvben eredeti Adobe könyv
2500 Ft CS5 (CS5.5) tanfolyam a könyvben eredeti Adobe könyv
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Ajjajj, ezt láttátok? Most kotorásztam, mert lehet kérek egyéni arcot. Szerencsére az alteregója velünk van
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Witcher topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest