Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRoy19
őstag
válasz kiskuplung #63698 üzenetére
Mert mostmár kézzelfogható, késznek látszó headsetet mutogatnak a médiának és elindították rá az előrendeléseket. Az előzőekkel tudtommal nem jutottak ilyen messzire. Ettől még persze lehet, hogy nem lesz ebből sem semmi és kihátrálnak az utolsó pillanatban, de nem tartom valószínűnek.
Mellesleg a Pimax, ami az alternatívát kínálja sem sokkal megbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
válasz kiskuplung #63698 üzenetére
Úgy olvastam elsőre, hogy "Shitfall announces..."
El is gondolkoztam, milyen találó cégnév.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
kiskuplung
őstag
válasz KRoy19 #63696 üzenetére
De miért pörögtök ezen a Megane-on, az előző 2 "kiadása" is átbaszás volt, ez a 3. miért ne lenne az?
Shiftall Announces Yet Another MeganeX Headset After Not Shipping The First Two
-
camaro79
aktív tag
válasz KRoy19 #63693 üzenetére
mozgatható ugye előre-hátra.
rárakok egy dioptriás lencsét (hiába van benne built in dipotria állítás, mivel cilinderes a szemem, ezért külön kell rá lencsét rakni) és máris 90 körül leszek.
Megvárom a final terméket, aztán kiderül. De elő biztos nem rendelem habókra, pláne ezért:
"Please note that orders cannot be cancelled, returned or refunded once confirmed."
Ilyen a világon nincsen...
Eddig februárt írtak, most már február-március.[ Szerkesztve ]
-
VincentVG
senior tag
válasz camaro79 #63692 üzenetére
mondjuk itt minden felmerulo esetleges problemara az a valasz h fejlesztik meg a vegso verziora na ezt majd meglatjuk. es teny h a FOV-ot valoszinuleg nem veletlenul nem irjak sehol - valahol 90-100 kozott lehet.
az mar most latszik h kompromisszumos lesz boven ez is, de nekem ez a konnyitett verzio, meret nagyon tetszik, ( szerintem nem kerdes h ez az a meret ami elhozhat(na) egy nagyobb attorest VR vonalon ( kabel nelkul majd persze : ) )
varom az elso "igazi" teszteket...
-
camaro79
aktív tag
válasz KRoy19 #63688 üzenetére
MegsneX Superlight 8k nekem kicsit komolytalan.
Helyesen fogalmazva az én felhasználásomhoz nem jó.
olvastam teszteket, ahol a legnagyobb bajok a felhajtható kijlezővel voltak. Nem stabil, nehéz visszailleszteni a megfelelő pozícióba stb. Nekem sokkal fontosabb a fix rögzítés, motion simrigben ez úgy ugrálna a fejemen, hogy nem sokat látnék belőle.
Mozgásos sportjátékokhoz sem alkalmas szerintem. Max filmet ülve nézni....
Illetve a 90 körüli FOV sem csábító.[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
Nagyon várom azt az INUI töltős link kábelt a Q3-hoz! A legutóbbi fw update után mintha még jobban merülne pcvr-ban az aksi. 2 óra 20 perc játék után 31% maradt. Eddig elég volt 4 órára, de így már nem jön ki....
-
KRoy19
őstag
válasz KRoy19 #63655 üzenetére
Na, hát sokat nem kellett vacillálni. Marad a PSVR 2.
A Mura nem zavar és a lencsék sem olyan borzasztóak, mint amire emlékeztem.
Persze nincs olyan tiszta képe, mint a Quest 3-nak, viszont sokkal kevesebb az aliasing, mint a Quest 3-al még alacsonyabb render felbontás mellett is. Az Oled színek és fekete egyszerűen brutál jó.
A binocular overlap is felemelő. Sokkal jobb a 3D hatás és nem kell nézegetni azokat a batár nagy fekete belső széleket.
[ Szerkesztve ]
-
camaro79
aktív tag
válasz zpeti2 #63684 üzenetére
Nekem nincs kedvem/erom azzal szorakozni, hogy a megrendelt termek 50-50%-os esellyel szar vagy jo.
arulom a Varjo Aero-t, de hirtelen nem tudom mit is vennek helyette. Most, hogy megvan ala a vas (9800x3d, 4090) brutal felbontasban megy. Szoval nincsen semmi bajom vele, csak a teli fejlesztesi mania ram tort. -
VincentVG
senior tag
válasz zpeti2 #63684 üzenetére
Mindenkep' kerunk szepen majd beszamolot ha megjott a Super
(ha jol emlekszem iracing-ezel, engem pl gyakorlatilag csak az erdekel(ne)..)
Crystal-t probaltam az Infuze-os sracoknal, vegul nem vettem meg, de nagyon segitokeszek voltak, kivancsi lennek egy hasonlo problemat ( amit camaro kollega linkelt) hogy tudnanak lekezelni - mint hivatalos viszontelado.
-
zpeti2
tag
válasz camaro79 #63659 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs vagy nem volt gondom a pimaxal, (volt 5K+, 8KX, most Crystal) de ezek a gondok általában külső programok miatt voltak. Legutoljára például a Steam VR dobta fel, hogy ő most frissíteni akar. Egyszer próbálkoztam a külsős Open XR progival, mert szerintem túl körülményesen lehetett csak beállítani. Szimulátorozáshoz nem használom a kontrollereket, Open XR-hez pedig állandóan keresgetnem kellett volna, ezért nem eröltettem. Nemrég integrálták a Pimax szoftverébe, úgyhogy a Steames hiba után frissítettem az Open XR-es verzióra. Eddig nincs gond, remélem ez így is marad. A topik véleményével szemben nekem nincs nagyobb bajom a Pimaxal, igaz garis gondom se volt, a nagy fovos lencsét nekem se küldték még, ennek ellenére befizettem a Superre. Gondolom az eddigiekhez hasonlóan a Január közepi szállítás az csak valamikor 5-6.hó környékére várható, de ezt már megszokhattuk Pimaxtól.
Arányaiban azért kevesebb Pimax van forgalomban, de itt a topikban is azért olvasok elég sok gondot az összes többi szemüveggel kapcsolatban is, persze az Amazon garijával nem nagyon lehet versenyezni, viszont hazai boltok gariztatásáról is olvastam itt csodákat, szóval ja, nem csak a Pimax... -
gyugyo79
addikt
válasz Dyingsoul #63680 üzenetére
Én a fejesen lévő MHStore -ban csináltam. Elsőre nekem az sem volt egyértelmű, hogy ez az amit írtak a Amazonon, hogy jár hozzá vagy amúgy is van ilyen beetetés, de rákeresve utána egyértelmű lett. Azt nálam is írta, hogy mennyi lesz a havi díja de azt is, hogy "Billing starts: Feb..xy,2025" . Miután "előfizettem" is ezt az előbb idézet részt írja az előfizetéshez.
nimfas : Köszi
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
*** 93% MARINEVERSE KAYAKING ***
(24.11.-03.12.24 Nr.101)MarineVerse Kayaking € 1,05 (93%) ...instead € 14,99
Code: BF24KAYAK-81FE89
[link]
https://www.meta.com/experiences/app/6511868632241917/?utm_source=oculus&utm_medium=share[ Szerkesztve ]
-
matezzo
kezdő
Magyarországon, Amazonról rendelt quest-re működik a referral, amiről olvastam? 30 dollár meta credit. Ügye olyan nincs, hogy referral kóddal vásárolom meg a headsetet, de fiókot elvileg tudnék létrehozni.. nem tudom hogy működne..
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz gyugyo79 #63679 üzenetére
Nálam úgy volt, hogy Q3-t ugye mobilon is kellett aktiválni, azzal hozzárendelte a fiókomhoz az eszközt, és utána volt olyan képernyő a Meta Horizon app-ban, amin több kártya is volt: az egyik a Batman játék, azt claim-eltem, szépen hozzá is adta a library-hoz, alatta pedig az ingyenes 3 hónap volt egy kártyán.
Azóta bezártam a Meta appot a mobilon, most újra megnyitottam, még mindig feljön a Quest 3 pairing, meg a 3 hónapos ingyen ajánlat de ugyanúgy terhelni akar 8$-ral... Nem értem. Mindegy, majd nyitok rá holnap egy ticketet vagy megredditezem/meta fórumozom.
Én most nem akarnék 8$-t sem fizetni érte, ha már ingyen adnák a 3 hónapot, csak azt akartam volna kihasználni.Mondjuk azt sem értem, hogy a Q3 beállítást mindenhol teljesen befejeztem, mobileszközön is, be vagyok jelentkezve mindenhol ugyanazzal a fiókkal, mégis akárhányszor nyitom meg a Horizon app-ot, felajánlja, hogy folytassam a Q3 setupot. Profilomban meg ott van a párosított eszközök között. Pár játékkal már játszottam is, Airlink is megvan, SteamVR-os játékot is játszottam. Valami nagyon nem kerek.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
gyugyo79
addikt
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ti probléma nélkül be tudtátok aktiválni a 3 hónapos ingyenes Meta Quest+t? A Batman nekem megvolt, de amikor az ingyenes 3 hónapot próbálom, akkor 7,99$-t le akar vonni... Pedig az első képernyőn azt írja 0$ és hogy majd csak 2025 február 23-án terhel 7.99$-ral, enmnek ellenére jön a banktól az értesítés a 7.99$-os fizetésről... Nem értem, pedig már ismeri a kártyámat, vásároltam korábban...
-
VincentVG
senior tag
uhh. szep story. akkor marad a MeganeX superlight 8k
-
Raymond
félisten
válasz matezzo #63672 üzenetére
"...jó lenne ha segítene rávenni a mozgásra kicsit a VR."
Olyan jatek/app van eleg. A klasszikus Beat Saber es mas ritmusjatekok (Pistol Whip, Synthriders stb.) mellett ott az Eleven TT (pingpong), Thrill of the Fight (box) es meg rakat masik, peldaul a dobolos Ragnarock vagy Smash Drums.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
matezzo
kezdő
Én ezt rendeltem meg ha valakit érdekel, még extra kb 10% lejöhet belőle BF kóddal: https://www.aliexpress.com/item/1005008001045808.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.649623acNeRbYA&mp=1
Meg vettem egyelőre egy silicon védőt az arcmaszkra, és azt olvastam egy egyszerű fejpánt sokat segíthet ha valaki nagyon izzad... remélem fogok, mert jó lenne ha segítene rávenni a mozgásra kicsit a VR.
-
Raymond
félisten
válasz matezzo #63669 üzenetére
A gyari arcparna szovet es szivja be az izzadsagot, azt erdemes egy masikra cserelni, pl. egy ilyenre [link] vagy egy hasonlora mas gyartotol.
A CV1-nel meg egy VRcover termekre csereltem de mondjuk akkor mas nemigen volt. A Go, Quest, Pico4 es Quest 3-nal mar AMVR arcparnam van.
[ Szerkesztve ]
-
matezzo
kezdő
Úton van nekem is quest3, de ezzel eléggé kimerítettem a keretet, amit erre a hobbira szánok, szóval igyekszek a többivel olcsó jános lenni.
Mindenki azt mondja kell hozzá fejpánt, ali-n találtam egy 5e forintosat (elite-hez hasonló design).. remélem nem szívom meg vele (nagyon). A fejpántba épített akksitól ódzkodom, szóval én is egy ilyen zsebbe csúsztatott 22,5W powerbankot veszek szerintem, xiaomi 10k-t láttam 7ezerért.
Van még valami kiegészítő, ami nagyon ajánlott? pl különböző védő cuccok a szemüvegre, meg joystickokra (vagy mik ezek?). -
Dyingsoul
Topikgazda
A topik az első Pimax-ek tesztjei, megjelenése óta figyelemmel kíséri a Pimax termékeit és a legnagyobb problémákat a kezdetek óta megtartották a mai napig. Papíron jól néznek ki a Pimax HMD-k, egy nagy probléma van velük: nem papíron használjuk, hanem a fejünkön...
-
Raymond
félisten
válasz Dare2Live #63662 üzenetére
"Amúgy merül mint a kő..."
Ez mit jelent pontosabban egyebkent? Mert jatektol fuggoen olyan 2 ora benne kene hogy legyen. Akkut olyat ami tud PD-t, tehat mast is mint 5V kimenetet mert azert 20W+ az ami biztosra szinten tartja fuggetlenul attol mivel jatszol. Nekem ez van [link] mert eleg amennyit hasznalom, de vannak a topicban akik komolyabbat vettek ami tobb kakaot ad ki. Ha pedig tenyleg tobbet jatszol akkor az akkus fejpant a legjobb megoldas, de az persze tobb kiadas es a fejpant is olyan dolog hogy egyenfuggo. Vannak nem kevesen akiknek nem jon be a legnepszerubb Bobo fejpant peldaul. Nekem OK volt az alap fejpant is miutan raktam a hatuljara ilyet [link] de a hatul tekeros rigid pantok azert kenyelmesebbek ha tobb felhasznalo van.
-
0utsider
tag
válasz kiskuplung #63665 üzenetére
Egyébként tényleg az az egyik legfontosabb kérdés, hogy hány órával akarja megoldani a játékidőt.
Én a 10.000-be biztos, hogy nem férnék bele.
Míg másnak meg lehet, hogy elég lenne egy usb stick méretű dolog is. -
kiskuplung
őstag
Ha konkrét típus kell esetleg, ez biztosan jó : Samsung 10 000mAh USB-C, szupergyors töltés (25W) - bézs
Ebből van 20000 mAh is, de én még életemben nem játszottam annyit, hogy akár a 10es lemerült volna
-
0utsider
tag
Bár én kábellel használom, de ha powerbankban gondolkodnék, akkor 4 dolgot tartanék szem előtt:
Legyen minél könyebb. Legyen a kapacitása minimum 20.000 mAh. Tudja a power delivery-t. A kimenő teljestménye 20 watt felett legyen.
De egy idő után úgyis le fogod cserélni a head strap-et.
Emiatt érdemes elgondolkodni már most egy akksis verzión."Olcsóbb" megoldás pl a Bobo vr m3 pro. Ez kb 20.000 ft. + 1 akksi, kb 12.000-ért.
Ameddig az amit hozzá adnak töltődik, addig használod a másikkal. A plusz akksik fejenként kb 2-3 órát adnak hozzá a használathoz.Drágább megoldás a bobo-nak az s3 pro-ja. kb 40-50.000 ft. + 1 akksi 22.000 ft.
Ennek az akksiai kb dupla kapacitásúak az m3 pro-hoz képest. Meg magának az s3-nak is van egy rakat plusz feature-je. (1-2 hónapja még 32' körül is lehetett kapni. )De ezen a kettőn kívül is van egy rakat nagyobb akksi kapacitású head strap.
Akár olcsóbban is.Bár sosem használtam még sima akksis üzemmódban annyi ideig, hogy lemerüljön. De úgy tudom, hogy az 1 órás üzemidő normális a q3-nál.
Ha nem akarsz napi 3-4 óránál többet vr-ozni, akkor a plusz akksi sem feltétlenül szükséges. Elég lehet az is, amit a head strap-ekhez alapból adnak.
-
Dare2Live
félisten
Első próbálkozások alapján quast 3hez kell vennem egy power bankot. Bármi amire figyeljek?
Aksi állapotot meg lehet vhol nézni?
(Amúgy merül mint a kő...)[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
camaro79
aktív tag
Ez is csak megerositett, hogy soha Pimax.
-
KRoy19
őstag
válasz xandrush0831 #63656 üzenetére
Holnap hozom haza, a PSVR 2-őt, szóval még nem. Véletlenül lett múltidő, szóval a "pár napig teszteltem...." az "pár napig tesztelem...."akart lenni. (köcsög auto correct)
-
a2d2
addikt
válasz kiskuplung #63654 üzenetére
Sokkal fluidabb átvitelt, magasabb bitrátát, ...
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
KRoy19
őstag
Csak baszta a csőrömet a PSVR 2 165k-ért, szóval berendeltem egyet. Igen tudom, rinyáltam itt párszor, hogy mennyire szar a fresnel lencse, de úgy döntöttem, hogy teszek vele mégegy próbat.
Pár napig teszteltem a Q3-al együtt, aztán eldöntöm, hogy melyik marad.
Q3 Pro: pancake lencse, magasabb PPD
Kontra: LCD kijelző, szar binocular overlap, no display portPSVR2 Pro: Oled kijelző, magasabb Fov, Display port, jó binocular overlap
Kontra: fresnel lencse, alacsonyabb PPD, MuraMeglátjuk, hogy melyik kompromisszumot vagyok hajlandóbb jobban tolerálni.
[ Szerkesztve ]
-
Sati1984
tag
Mit értesz "megtáltosodás" alatt? Én ugyanazokon a beállításokon (VD) játszottam ugyanazokat a játékokat PCVR-ban, mint Q2-n, és nem vettem észre semmi javulást konkrétan sem a delay-ben, sem a stabilitásban. De nem is kellett amúgy ilyesféle javulás nekem, mert Q2-n is jó volt minden, meg Q3-ban is (persze a Q3 vizuális előnyei a szélesebb tartományban tisztább kép, nagyobb felbontás megvoltak).
Átállítottál valamit, amikor Q3-ad lett? Ha igen, mit?
Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Meta Quest 3 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)
-
a2d2
addikt
válasz gulasoft #63648 üzenetére
Natívnál mindenképp érdemes.
PCVR-nál én azt mondanám hogy ha vezeték nélkül használja akkor megfontolandó lehet az újabb WIFI szabvány miatt. Nálam pl a Quest 3 alatt táltosodott meg a WIFI6-os Huawei router és akkor még 6Ghz-ről nem is beszéltünk!
Plusz nincs ugye karika a kontrolleren, nekem az is szimpatikus.
Valamint újraindul a gari és megkapja az új Batman játékot meg fél év meta+-t (bár utóbbi kettő csak a natív játékost érinti).
Valakinek simán megérhetnek a fentiek 20-30-40e Ft-ot attól függően mennyiért adta el a Quest 2-t.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #63647 üzenetére
Akkor a PCVR-ban tényleg nem lesz különbség a Q2 és a Q3S esetén, natívban meg azért lesznek szebbek a játékok, mert ott majd olyan grafika lesz mint a Q3-ban, csak alacsonyabb felbontásban.
Most akkor azt lehet mondani, hogy a PCVR-nál nem érdemes Q2-ről Q3S-re váltani, főként natívnál meg igen?Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Raymond
félisten
válasz gulasoft #63646 üzenetére
A nagyobb felbontasu texturak es a plusz effektek is ott vannak (dinamikus arnyek stb.) amiket a "Q3 Enhanced" verziokba beraknak. Sot a render resolution se kell feltetlen hogy alacsonyabb legyen mert az 1.0 a Q3-nal 1680x1760 es a Q2-nel 1440x1584 csak nem tudom a Q3S-nel mire raktak. Hagytak ott ahol a Q3 van mert a SoC ugyanaz mint a Q3-ban vagy lejjebb vittek mert a kijelzo ugyanaz mint a Q2-ben. Az utobbi fura lenne, szerintem meg a render resolution is ugyanaz a Q3 es a Q3S eseteben. A kulonbseg tenyleg csak ott lesz hogy a kijelzo alacosnyabb felbontasu es alacsonyabb a PPI na meg a fresnel lencsek.
-
mmdms
addikt
Érdekes, ezt lehet kipróbálom kábeles vdxrhez: [link]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
0utsider
tag
Megnéztem. Én nem kaptam a bobohoz plusszba ilyeneket.
Ha durvul a helyzet, majd lecserélem.Bár most, hogy beszéltünk róla, nagyon rákívántam egy q3-as eredeti link kábelre.
Jelenleg éppen próbálom meggyőzni magam, hogy nem kell ez nekem.
Ha nem sikerül, akkor meg úgyis új tépőzáras bizbaszal fogom odarögzíteni. -
0utsider
tag
válasz kevike576 #63637 üzenetére
Még ha nem 3.1-es lenne az előlapi port, hanem 3.2 gen 2-es, szerintem akkor is érdemesebb lenne a hátlapi 3.2 gen 2x2-est használni.
1) Szabadon maradna más sűrűbben cserélendő eszköznek az előlapi.
2) A 3.2 gen 2x2-nek a sima 2-eshez képest dupla akkora az adatátviteli sebessége.Ez utóbbi alapvetően mindegy is lenne, mivel már a sima 2-es is felette van az 5 Gb/s-nek.
De én általában jobban szeretem, ha van tartalék a rendszerbe.(Most ne az alzás 480 Mb/s-es kábelemből induljunk ki. Amikor azt vettem, akkor törtem éppen a fejem rajta, hogy kábeles vagy wifis pc vr felé induljak el. Mivel a wifis felé mentem, így elég volt a szállított áram mennyiségét figyelembe vennem. Aztán' kipróbáltam a CP2077-nél, hogy a gépbe dugom és gond nélkül működött. )
Egyébként nekem is ki van vezetve a belső 3.2 gen 2 előre.
Ennek ellenére a hátsó gen 2x2-t használom vr-ra.Viszont ha jól látom, a Power Delivery-t nálad sem jelzik külön (úgy mint nálam), hogy tudja e.
Azért ez nem egy elhanyagolható infó lenne szerintem.100 %-os fényerőn szerintem a feketék nagyon szürkék.
Még ha bírná a szemem, én akkor is visszavenném minimum 50 %-ra.Fogalmam sincs, hogy adtak e. Meg kellene nézni.
[ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
válasz 0utsider #63635 üzenetére
Az alaplapomon ezek a portok tudnák
Az alaplapit vezettem ki a Lian Li ház elejére az IO Kit-el
Uh én itt butítottam le[ Szerkesztve ]
-
0utsider
tag
válasz gulasoft #63573 üzenetére
Tegnap félbemaradt ez a beszélgetésünk.
Nem voltam itthon így nem tudtam demonstrálni, hogy jelenleg miért nem látom értelmét plusz tartó nyomtatásának.Az utolsó képen a kábelnél fogva emelem meg az egész HMD-t.
(Attól most tekintsünk el, hogy az alzás rögzítőszalag egy pici koszt már összeszedett. )
-
peugeotmate
őstag
válasz gulasoft #63623 üzenetére
Köszi! Nem szimulátort írtam, hanem hogy a színes kamerakép érdekel a Mixed Reality appok és játékok miatt elsősorban. Kicsit drágállom még a Q3-at egyelőre, sajnos nem sokszor kerülnék szemüvegközelbe, de néha jól jönne. Erre pedig a Q3S-t is elégnek érzem spec és review-k alapján eddig.
[ Szerkesztve ]
meg
-
gulasoft
őstag
válasz matezzo #63628 üzenetére
A natív játékok is szebbek a Q3-on, nagyobb felbontás, jobb lencsék, tehát lényeges különbség van. A Q2 Q3S viszonylatábn nincs garafikailag különbség! A Q3 és a Q3S között elég nagy különbség van a Q3 javára, és ha van rá keret mindenképpen a Q3 a jobb választás. A Q3S a "szegény" emberek VR szemüvege, mert 130-140.000Ft ma már nem egy horror. Az más kérdés, hogy ha ráfüggnek, egy rakat pénzt fognak a metának kifizetni a játékokért.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
matezzo
kezdő
én mint sorstárs vaciláló.. de úgy, hogy két-három naponta változtatom melyiket rendeljem meg (3-3s) végül a q3-at próbáltam ma megrendelni. Ez nem jött össze saját hülyeség miatt, majd nemsokára újrapróbálom csak szerzek eurós bankkártyát.
A q3s legfőbb erénye q2-höz képest a jópofa MR játékok, és ezekből egyre több lesz.
Én azért döntöttem (most ép) a q3 mellett mert talán a jobb élmény miatt kevésbé fog porosodni.. de ha mégis azt fog, akkor jóval több pénz fog állni benne...
Ahogy másoktól leszűrtem: játékokban (hacsak nem pcvr ultragrafikás cucc) nincs lényeges különbség. Ha valaki virtuál desktopozik, big screen filmet néz ott a pancake jelentősen jobb. És persze aki hozzászokik a pancake-hez nehezen megy vissza a fresnel-re. -
Raymond
félisten
válasz gulasoft #63626 üzenetére
Ha jon a portrol az alap C-s 15W akkor merul de csak lassan, ha van rendes PD es jon tobb (a 15W utan mar csak tobb mint 18 lehet igazan mert lesz legalabb 3A@9V) akkor nem merul, ha A-s akkor mindenkeppen kell injektor mert onnan max 7.5W jon.
-
Raymond
félisten
válasz 0utsider #63622 üzenetére
Az a lenyege az Oculus/Meta Link kabelnek hogy vekony es hajlekony. Az adat fenyszalon megy at a kakao pedig a rezen ezert nem kell hogy batar vastag legyen 5m hosszusag mellet se. Na es persze azert draga, a tobbi meg azert olcsobb mert azok "sima" rezes USB kabelek kulonbozo vastagsag es bevonat mellett, de mivel az adat is rezen megy igy mindegyik vastagabb es rigidebb mint a hivatalos kabel. Talan volt valamikor kozel felaron hasonlo (50eur korul), de nincs linkem es nem is biztos hogy ugyanolyan kombo kabel volt.
Elsosorban az alaplapnak kell tudnia valamilyen PD-t es ez eleve csak C-s csatin megy a szbvany szerint, ott pedig az 3A@5V az ami leggyakrabban tamogatott, ehhez nem kell PD se igy max 15W-t sziv onnan a Quest ami a Q3-nal mar nem igazan eleg. Egy USB3.x A-s port csak 7.5W max mert 1.5A@5V a max amit tamogat.
-
gulasoft
őstag
válasz gulasoft #63623 üzenetére
Azt is szokták mondani, hogy Q2-ről Q3S-re váltani csak annak éri meg aki a legújabb natívos játékokkal akar játszani, de nincs pénze egy Q3-ra, mert az új játékok már Q3 és Q3S támogatást kapnak csak. (némelyik még quest pro-t is, de lassan azt is kivezetik)
A Q2 gyártását le is állította a meta. Q3 512-es van Q3S 128-as és Q3S 256-os és slussz.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz peugeotmate #63621 üzenetére
A szimes miatt midenképpen Q3. A Q2 és a Q3S között a proci a különbség a kijelző és a lencse ugyan az, ami a natív játékok futtatásánál fontos, és ezért rakták bele az S-be a Q3 prociját, hogy ne kelljen annyi procira optimalizálni. Megírják Q3-ra és alacsonyabb felbontásban megjeleníteni egy nagyobb felbontású képet nem gáz.
De mivel te szimezni akarsz, ami PCVR ott a Q3S és a Q2 között szinte semmi eltérést nem fogsz tapasztalni, míg Q3 PCVR-ban tisztább nagyobb sweetpotos nagasabb felbontásű grafikát fog adni.[ Szerkesztve ]
-
0utsider
tag
válasz Raymond #63611 üzenetére
Nem tudom, hogy akkoriban (kb 3/4 éve) miért nem találkoztam ezzel.
Lehet éppen aktuálisan hiánytermék volt. A kkoriban a q3 is elég gyakran hiányzott a piacról.Azért elég komoly az a majd fél centis kábel átmérő.
(Meg a 80 usd-s ár is. )Viszont számomra fura volt, hogy a hivatalos oldalon nem írják, hogy tude e PD-t.
Így mielőtt tovább olvastam volna a topikot, elkezdtem utánanézni.Elméletileg tudja. De az alaplapnak is támogatnia kell ezt.
Tehát ha minden igaz, akkor egy usb c 3.2 gen 2x2-es vagy gen 2-es port sem garancia a PD meglétére.
Mondom én, hogy jól megkavarták ezt a szabványt.Ez az infó még az én alaplapomnál sincsen feltüntetve, ami egyébként PD-s kábellel szintentartja a Q3-at. Tehát gondolom a 9 voltot kiadja magából.
Valószínűleg van erre pc oldalról teszt progi, amivel meg lehet nézni.
Ha lesz időm rá utánanézek, mivel lehet hogy akinek nem tartja szinten, annak itt csúszik el a dolog. -
peugeotmate
őstag
Sziasztok! Vannak itt Quest 3S tulajok? Ha igen, milyen? Mérlegelek egy Quest 3 és 3S között. Volt Quest 1 és Quest 2-m is, mindkettőt szerettem. A szines MR miatt váltanék 3s-re.
meg
-
a2d2
addikt
Sok új beszálló van itt a topikban is, egy 10 perces gyorstalpaló videó játékok terén: [link]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #63616 üzenetére
Na mindegy, arra legalabb jo volt ez a diskura hogy rajojjek nem tudom hova raktam a Link kabelt...kiszedtem mindent par honapja amikor tisztitottam a gepet, a Link kabel nem lett visszadugva es most es nem tudom hova raktam. Remelem azert egyszer megtalalom meg
-
zsozsa74
őstag
válasz Raymond #63614 üzenetére
Nem hiszek benne, hiszen akkor nem lenne szükség ezekre a töltőkkel megtámogatott kábelekre.
Van itt valakinek egyáltalán ilyen, aki ezt igazolni tudná?
Amúgy meg csesszék meg, hogy nem része a terméknek egy értelmesebb kábel!
-
Raymond
félisten
válasz zsozsa74 #63612 üzenetére
Dehogynem, csak megfelelo USB portba kell bedugni. A regi RTX2080-on levo VirtualLink peldaul mukodik, mert tud 15W-t (3A@5V) es 27W-t (3A@9V) is. A standard USB-C minimum kovetelmenye a 15W (3A@5V), az max lassitja a merulest.
-
zsozsa74
őstag
Na, én meg megnéztem pár tesztet YT-on (pl. ezt), meg utána olvastam és rendeltem egy INUI kábelt, ami töltővel meg van támogatva és nem engedi 78% alá süllyedni a töltöttséget. Valaki mintha már írt volna róla.
Van most egy kis kedvezmény rá, meg ingyenes a szállítás, 30 napig kérdés nélkül mehet vissza, ha gáz. Így került most 11600 ft-ba.
Remélem beválik, mert már elegem van már belőle, hogy szimezés közben mindig a kiba merülő aksit kell figyelgetnem. És nem, nem fogok wireless szimezni. Az azért még nem ugyanaz manapság, majd egyszer. A kábel amúgy sem zavar egyáltalán ülő pozícióban.
[ Szerkesztve ]
-
0utsider
tag
válasz zsozsa74 #63602 üzenetére
Ha jól rémlik akkor pont az A-s vége miatt skip-eltem annó a link kábelt. Lehet hogy van belőle c-c. Én akkor nem találtam.
Igen. Nekem ez a kábel szinten tartja a q3-at.
Szerintem azért merül 90 % környékére, mert a fölött mindennek a töltése belassul.Eddig még csak a Cyberpunk 2077-et toltam ezzel a kábellel. A 4060 ti miatt nem teljes felbontáson.
Talán az olyan 1800x1800 körül lehet.
Ezt az adatmennyiséget gond nélkül viszi a 480 mb/s-es kábel. -
zsozsa74
őstag
válasz 0utsider #63601 üzenetére
Megnéztem most, tényleg toldóval van összekötve a 3.2-es C-s porttal, mert a drága link kábelem vége A-s.
Szóval akkor azt mondod, hogy az átlalad linkelt kábellel megvan a rendes töltés és 12 óra körül megy a pcvr Quest 3-al? Mert ha igen, rendelek egyet.
Ráadásul ennél a kábelnél az átviteli sebesség 480 mb/s, ami édeskevésnek tűnik...
[ Szerkesztve ]
-
0utsider
tag
válasz gyugyo79 #63599 üzenetére
(Ez szvsz on téma, mivel a HMD és a PC összekötéséről szól.)
Jól megkutyulták egyébként ezt az usb 3-as szabványt.
Pl az usb A 3.2 gen 2 nem egyenlő az ugyan így nevezett C-s verzióval.Pár hónapja olvastam picit jobban utána, így már nem emlékszem mindenre. De talán pont a power delivery hiánya a legfontosabb különbség.
Bár van c-ből is olyan, ami nem tud pd-t.Mondjuk akkor én kerestem hosszabb nagy sebességű kábelt, de valami miatt arra a következtetésre jutottam, hogy esélytelen. Ezek az ipari kábelek akkor nem kerültek a látóterembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest