Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- GTA VI
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
dan83
tag
Volt már kérdés, de választ egyelőre nem láttam rá, lehet állítani a fényerőt valahogy Rift S-en?
Mintha kicsit túl világos lenne nálam. Olvastam megoldásokat , de az csak régebbi nVidia driverrel működtek ( röviden : tegyük be a rift hdmi csatiját a vga-ba ott ahol a tv van, állítsuk át, aztán dugjuk vissza ) -
kiskuplung
őstag
válasz MlbMatic #20096 üzenetére
"- Tekergetős csat a hátulján, hmm, szerintem nem lesz hosszú életű, plussz ha hátradőlsz a székben , nyomja a fejedet,,,"
Ilyen, és ehhez hasonló, mindennapi használatra kihegyezett értékelés hiányzott még Főleg olyantól aki már régóta tolja a CV1-et. Köszi!
Már csak a vesszők számát kell csökkentened
-
qqzs
őstag
Nekem kicsit uncsi tekerni a forumot es vadaszni a par nem vezetekes vr postokra. Nyitottam egy mobil vr topikot. [link]
Probaljuk meg kettevalasztani. En nem lattam olyan vezetekes postot ami a Gohoz vagy Questhez is hasznos lenne.
Jo lenne osszefoglaloba is belekerulhetne[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
@tco@
aktív tag
Beat Saber custom songok Quest-re, máris kijött
-
MlbMatic
tag
Hmm, Oculus S,,,,
Érdekes jószág,,
HMD
- kép sokkal szebb, majdnem teljes látható tartományban éles, kicsit sötétebb a képe, ami némelyik játékban pici problémát okoz
- Először meglökte az agyamat, (cacca 2000h játék riftel), de 10 perc és rendben volt
- Nem érzem nehezebbnek, de biztos az )
- Tartója (fejpánt) hatványosan jobb és kényelmesebb
- Jobban bemelegszel alatta mint a riftben
- Fejkövetés rendben teljesen
- nem mozog el a fejeden ugri-bugri közben
- Szinek szebbek, a fekete nem fekete az tény, de viszont messze homogénebb a kijelző, ami miatt a fekete nem is oly fontos
- cacca 20% jobb a felbontása látványt tekintve
- Tekergetős csat a hátulján, hmm, szerintem nem lesz hosszú életű, plussz ha hátradőlsz a székben , nyomja a fejedet,,,
- A hangszorok, na az egy gyenge vicc, ja nem erős, és nem is vicc, viszont se szaga se hangja, mint egy elromlott sokol-rádio, bádogdobozba merült könnyűbuvár fémvödörben,,
- a hdmi helyett display port, minek is ??? ja, hogy kidobjam a toldomat erősítővel, igy nagyobb repulés után majd hazavágja a vgam ha törik tőben a csatlakozó, ez igy logikus,,Touche - na ez külön mise,
- Kinai kétpálcás ropi, le ne ejtsd, mert vehetsz másikat, viszont ezzel nem vered be a 60" monitorod mint én az biztos, mert puzle lesz belőle, gombjai majd kiesnek maguktól, hogy felfelé van a karika, az jó, mert igy könnyen állbavágod magad,,, és rendszeresen jelzi, hogy hol a hmd a fejeden
- követés, aki filmet néz annak tökéletes, mert ott ugye alig kell,, alap klitty-klatty játékokhoz is több mint jó,
Death Buriedbe az Oasis pályát felejtsd el, ott ugye távcsöves a pusek, na abba ne akarj belenézni, még csak közel se tudod huzni a fejedhez,, gondolom az összes rpg játék igy járt, amiben okulás pusekkal szeretnél lövöldözni,, a jó az egészben, hogy ezen még segiteni se tudsz !!!! (pl még egy vevő a plafonra)
szóval kakukk, Top5 ből Top200 adik lettem szerintem, mert a befelé ivelő kib.ott karikák miatt nem tudod hosszába kinyújtva egmásmellé rakni a kezed stabilan,,,,, ha már van, akkor miért nem kifelé pupos ? na mind1Érteni nem értem, hogy ami jó az miért lesz szarabb, illetve ami nem tökéletes de használható, azon ezerrel fejlesztenek,,,
Konkluzió ,, Rift Cv1 használhatóságban sokkal jobb, akkor is ha kicsit rosszabb a képe, pontosabb beállítást igényel a fokusza,,és kényelmetlenebb,,,
csak nem szarna be 10 havonta a fülese, ami az S hez képest egy országúti diszkó volt Sony Dts hangzással !!!!!szóval szeretnék egy S-t Cv1 de beépitett fülessel, és Cv1 touche val !!!!!!!!!!
s igy egy igen tökéletes termék lenne,, most mondanám , hogy szar, de attól sajna nem lesz jobb semmi,,, föleg nem az az S
szóval skacok vegyétek vigyétek, occsóóó, csak touche nélkül,,,asszem ennyi,,,,,,
[ Szerkesztve ]
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
-
sakkay
aktív tag
válasz barcalaci84 #20094 üzenetére
Olvastam én is valahol, mielőtt újraraktam a wint megcsináltam-de nem számított.
-
-Solt-
veterán
válasz kiskuplung #20090 üzenetére
Igyekszem főni, csak még nyúzni akarom több programmal is, illetve a hitelesebb kép miatt várom, hogy elmúljon egy kicsit az újdonság varázsa!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
sakkay
aktív tag
Na újra raktam minden-minden jól megy fagyás nincsen-kivéve DCS-ben. Ott 5 percen belül kidob-a DCS fut tovább a monitoron, és a gép kiírja, hogy csatlakoztassam a oculust mert nincsen bedugva...valakinek ötlet????A pár nappal ezelőtti patchig ilyen nem volt, de mivel win és nv frissítés is jött, nemtom' mi a gond. Az NV mondjuk próbáltam régebbivel, meg a wint is-szóval szűkül a kör ) de nem olvastam sehol ilyesmi hibát.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #20090 üzenetére
Nem er ra mert lefoglalja az idejet az iRacing
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
veterán
Köszi!
Van egy 2TB-os gyors HDD-m amin szinte csak a Steames játékok vannak fent, de biztonságképpen az Oculust az SSD-re raktam fel, illetve a játékok is oda fognak kerülni, mindenképp el akarom kerülni hogy a háttértár legyen a gyenge pont.
Amúgy Alza-nál elég gyorsan elfogyott a készlet ami jött nekik, most már csak rendelésre lehet kérni tőlük, pedig egy jó adag érkezett hozzájuk hétvégén utánajártam.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Enton
addikt
válasz jozsi252 #20084 üzenetére
1.
Az SS az egész felbontást szorozza, ajánlott 1.3-1.5 elsö körben megprobálni majd fps függöen fentebb lentebb is mehet.
2.
Kb igen, jártéka válogatja."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kiskuplung #20082 üzenetére
Én tök rendszertelenül toltam, de volt egy időszak amikor egy héten kb 3-4 nap szakítottam 1-2 óra BS-re időt. 76.5kg-ról 72-re fogytam de nem tudom mennyi idő alatt, talán egy-másfél hónap. Abbahagytam és vissza is jött 3 kg. Mondjuk ez nem túl sok de a 174 cm-es magasságomhoz azért szeretnék 70 alá menni és inkább izomtömeget növelni. Ahhoz persze edzeni kellene. (Egy időben jártam is terembe egy évig, de most majd a kondiparkba tervezek menni.)
Beat Saberrel lehet fogyni, ez tuti. De ugyanúgy kell bele rendszerességet vinni, mint bármely más mozgás tevékenységbe.
Ha valaki ezt tervezi ajánlom cardio programra a Beat Saber Megamix című negyed órás, 3100 kockát tartalmazó számot természetesen no fail opcióval. Ha már 2800-2900 kockát eltaláltok az igencsak átmozgatja az embert. Ez viszont már olyan megterhelés, hogy ajánlott előtte bemelegíteni, nekem a vállam nem szokta bírni.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
@tco@
aktív tag
válasz kiskuplung #20082 üzenetére
Én is részben ezért vettem a Quest-et
Jobb lett volna ha tavasszal jön ki, de majd télre mindenki szép lesz -
veterán
Ha minden jól megy holnap meg is jön a Rift S. Még jó hogy előre gondolkoztam és az Oculus software-t letöltöttem, mert több mint 7GB-ot szedett le, meg az install is aránylag hosszú idő volt. Viszont lenne még 2 kérdésem.
1; A gyári programon felül gondolom az Oculus Tray Tool-t érdemes felrakni. A kérdésem itt az lenne hogy van olyan beállítás amit egyből érdemes átállítani? A super sampling egy amolyan élsimítás akarna lenni? Ezt érdemes lehet gyári állapotba hagyni?
2; Az adott játékokon belül ami most legyen egy Project Cars 2, ugyanúgy lehet a grafikai beállításokat megváltoztatni, mintha monitoron játszanék az adott játékkal? Vagy a Rift miatt a grafikai beállítások adottak lesznek, és max a tray tool-ba tudok egy két dolgot állítani?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Imre077
csendes tag
válasz kiskuplung #20071 üzenetére
Igen, igen eszemben is volt. Csak hát túl nagy Doom fanatikus vagyok ahhoz, hogy egy ilyen darab hiányozzon a kijátszott játékok gyűjteményéből.
-
kiskuplung
őstag
Bocsi a dupláért, de ezt még szerettem volna megosztani veletek.
Most olvastam egy ilyen cikket : Man Loses 30lbs Playing Beat Saber And More For Six Months
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, ugyanis az elmúlt 5 hónapban emberkísérletet végzek magamon. 3 hónapig minden nap játszottam fél órát Beat Saber-rel/Box VR-ral, és utána 2 hónapra abbahagytam.
Az eredmény szerintem magáért beszél, szóval aki hozzám hasonlóan irtózik a mozgás minden formájától, annak ajánlom ezt 3 hónap alatt 5 kilót sikerült leadni, amiből visszakúszott most kb 1,5.
Más:
Ezen kívül pedig akinek Oculus Rift-je van, annak jó hír, hogy most 2 hónapig ingyen jár a Viveport :
[link][ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
Miért? VR-ban VR játékokat kell játszani. Ezek a külső tool-lal VR-ossá erőszakolt játékok egyszerűen nem jók.
Talán két olyan játékról tudok, amik ajánlhatók, de ezek is külön moddal lettek átalakítva : Doom3 és az Alien Isolation.
Viszont ha egyszer kipróbálsz egy igazi, jól sikerült VR-os játékot, utána garantáltan nem akarsz majd visszatérni a monitorra, de legalábbis nagyon fogsz uncsizni Én pl. régen frászt kaptam egy-két monitoron játszott horror játéktól, de mióta VR-ban is meg tudom ezt tenni, azóta még csak meg se emelkedik a pulzusom, hiszen nem az életemért küzdök, hanem csak egy téglalapba zárt játékot irányítok
-
jamez
senior tag
válasz kiskuplung #20079 üzenetére
aham. köszi
akkor marad a 3D.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
Dyingsoul
Topikgazda
A piacot elnézve mindenképp van jövője, de ugye nem olcsó mulatság, így lassan de biztosan terjed. Facebook túl nagy pénzt tett már eddig bele, hogy veszni hagyja az eléggé kizárt.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
jamez
senior tag
válasz kexksz #20073 üzenetére
ehhez a kérdéshez csatlakozva, engem és érdekelnek lassan 5 év után ezek a cuccok. De eddig gy PSVR-t próbáltam ki. ennyi.
Merre induljak el ha érdekel a VR téma. Jelenleg 3D Visionnel játszom aminek nincs nagy jövője, de legalább azon mennek a játékok.
Szóval az alapok hiányoznak nálam. Van e jövője ezeknek a cuccoknak, őszintén. Vagy tolják még pár évet aztán befullad és kuka.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
Raymond
félisten
válasz gabortoth74 #20074 üzenetére
Ugy nez ki az Oculus nem tud szabadulni az USB problemaktol Mondom ezt ugy hogy a CV1-el nalam nem volt gond es harom szenzorral egyutt minden Az alaplapon log, van ami Asmedia USB 3.1 controlleren.
-
gabortoth74
csendes tag
Egyszer én is jártam már így, hogy közel 1 órát szenvedtem vele. Ugyanez a jelenség, hogy fekete képernyőn téglalapban 3 pötty. Már újra raktam a szoftverét, stb.. Ja és közben a monitoron azt írta, hogy vegyem fel a HMD-t és kövessem ott tovább az utasításokat.. Ki-be húzogattam az USB-t párszor, aztán egyszer csak visszatért belé az élet. De lehet én is átdugtam máshová, mert akkoriban foglalkoztatott ez a villogása, és gondoltam, kipróbálom másik USB portban. Ott kezdődött a bajom vele. Felismerte, aztán mintha megint ledobta volna az eszközt. stb.. Az is lehet nem volt rendesen bedugva a csatlakozó. Azóta nem produkálta. Máskor úgy is jártam, hogy a CV1-nél megszokott módon az Oculus program elindítása nélkül kaptam fel a HMD-t. Akkor is vacakolt. Nálam azóta nem jött elő ez. Mindig elindítom az Oculus szoftvert, rámegyek a devices-re, és ha minden zöld, akkor veszem csak fel. Amúgy is jó elindítani kicsit előtte, mert üzem meleg lesz és olyankor nem jön elő a párásodás ha megy alatta a szoftver, mert én úgy vettem észre standby módba rakja.
-
kexksz
addikt
Oculus Questet Budapesten ki lehet mar valahol probalni?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz sakkay #20066 üzenetére
Nem lehet, hogy korábban nem Oculus-nál kreált accountra mentek a vásárlásaid, hanem Facebook accounttal léptél be és oda regisztrálta a termékeket? Azaz lehet, hogy van Oculus accountod, de nem kötötted össze a facebook accountoddal és valamikor (mondjuk egy win reinstall vagy nagyobb Oculus frissítés után) facebook accounttal léptél be és oda mentek a vásárlásaid?
-
kiskuplung
őstag
válasz Imre077 #20060 üzenetére
Isten hozott a klubban
Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy a Doom VFR az egyik legrosszabb VR átirat, ami létezik, De úgy látom, hiába írtam meg Neked annak idején [link]
Ha ilyen stílusú anyagot keresel, akkor már inkább az A-tech cybernetic, ami early access ellenére jobb állapotban van, mint a Doom VFR valaha is volt, ráadásul magyar fejlesztés. Úgy nézem épp akciós, harmadannyiba kerül, mint a Doom.
VR FPS témában nekem személyes kedvencem még az Arktika.1, de abban csak teleportálni lehet, cserébe szerintem jobban beleélős a fedezékrendszer miatt.
-
ZsZso
Közösségépítő
Nálam a CV1 -nél mikor rájöttem mi okozza a gondot azt hittem meghülyülök: ha a monitor stand-by módban volt a gép bekpcsolásakor akkor nem ment a cucc. Napjaim mentek rá mire rájöttem, hogy miért kell bekapcsolni majd ki majd újra bekapcsolni a gépet, hogy működjön a szerkezet. Hozzátenném, hogy Displayport kábellel már ez a trükközés sem kell, viszont második monitort HDMIn felkötve ugyanezt produkálja.
Valószínű nem releváns, de hátha egy HDMI - DP kábel csere ennél is meghozza a kívánt eredményt, feltéve hogy most HDMIzel.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
veterán
Most viszon elbizonytalanodtam S ügyileg kezdem kurvára kezdem unni a not connected, restart oculus software... semmi nem történik most pl fél óraja probálok életet lehelni bele..
Azt írja jó connected stb, felveszed 3 pötty kép semmi , ujra azt írja oculus software bla bla..
Mindent kihuzok, átdugok, restartolok semmi... ő nekem erre nincs sajnos időm hogy fél egy órákat probálok elinditani hardwaret[ Szerkesztve ]
-
sakkay
aktív tag
válasz kiskuplung #20064 üzenetére
Sajnos nem. Ami megvan(elvileg) annak is azt mutatja, hogy meg kellene vennem. Annyi volt, hogy amikor felraktam újra, valami gondja volt az jelszóval(már eleve ezt sem értettem). Kértem újat az email címre küldték is, minden faxa, majd ez van most. Amit nem értek, hogyan lehet ez a hiba, ha a bankkártya szám, és az email címem is ugyanaz-amennyiben ezt egy tényleg másik accountnak fogja fel?! Nem tűnik fel a rendszernek????
-
tobias88888
őstag
One week with the Valve Index: A VR game-changer with a few question marks
"I love my 144Hz gaming monitor, but once a game gets above 90-95Hz, I honestly can't perceive a difference...
...until I get into a traditionally tricky genre for VR gaming: high-speed racing. Holy cow, folks. I have gone on the record as being Ars' most sensitive VR gamer, the kind who becomes mayor of Puketon, Massablewsetts when a VR game pushes uncomfortable tricks like lateral movement. But booting into the sim-racing game Project Cars 2 on the Valve Index was a revelation, and I'm prepared to start charging people $20 to play 15-minute PC2 sessions on my home's Index rig. The full Index experience—higher frame rates, clearer peripheral pixels, and a wider FOV—unlocks something phenomenal in the brain that makes high-speed racing a far more approachable and comfortable VR prospect than ever before."
"Valve's sales pitch of long-term VR comfort within Index is 100% legitimate. Every aforementioned design tweak and system element comes together to make the Index a system I can seriously use for long periods without feeling major vision fatigue or post-VR dizziness. I need more time with the Index to answer how its weight balance truly plays out for long-term use cases (more on its head strap in a moment). But in terms of having a weighty headset stuck to my face and pumping light into my eyeballs for hours at a time, Index is currently the best product for that use case on the market, and not just by a nose."
Valve Index: First impressions
"What this all means in practice is that the image that reaches your eyes is clearer, sharper, and feels more “real” than what I’m used to from the competition. The bigger question is whether customers will be willing to pay so much more for a quality that’s hard to quantify, measure, or even explain, although it was plainly evident when going from the Rift S to the Valve Index."
"The built-in headphones also offered the sort of detailed sound and sense of 3D space that makes sense from a system this expensive; it’s yet another detail where the Index feels like a deluxe experience. It stomps the Rift S when it comes to allowing you to hear where things are coming from."
"The trick is that Oculus isn’t competing on technology, at least not entirely. The company is focusing on simplicity and a low price. The Index swings so heavily in the opposite direction that it almost feels silly to compare the two platforms; you’re either willing to pay for the best, and to invest the time to make the system sing, or you’re not."
-
sakkay
aktív tag
Na van egy kis gondom. Újraraktam a gépemet, beléptem a saját nevemmel az oculus progiba-minden faxa-csak éppen az összes vásárlásom leves, meg olyan mintha nem tudná, hogy én vagyok. Miközben az email címtől elkezdve minden ok. Na ez mi?
-
Imre077
csendes tag
Nem gondoltam volna, ez mindenképpen pozitív dolog az Amazonra nézve
-
Imre077
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Összegezni szertném az eddigi Rift S-es tapasztalataimat, hátha tudok segítséget nyújtani a még vásárlás előtt állóknak.
Mint már mások is írták, nekem is kb. egy héttel hamarabb érkezett meg a rendelésem Amazon.de-ről, szerdán levették a pénzt, pénteken már nálam is volt. Összesen 494 eurót fizettem, a sima szállítással kicsit kevesebb lesz, de tuti nem ér majd oda ilyen gyorsan.
Headset: Összehasonlítási alapul a Vive-ot fogom venni. A szemüveg egy elég igényesen megtervezett és összerakott darab, nem a legszebb/legesztétikusabb, de az úgy is mindegy... Az új típusú pánt nekem nagyon kénylemes, egyedül a kábel érződik kicsit nehezebbnek, de ezt egy egyszerű gyorskötözővel orvoslni lehet (a szorosság állító gyűrű mellé rögzítettem, igy már egyátalán nem zavaró).
Az optika kiválló, csakúgy mint a LCD panel. Mielőtt megjött kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz, de szerencsére rögtön eloszlott minden kételyem. A Vive-hoz képest minimális a screen-door effekt és szinte teljesen eltüntek a godray-ek is. A feketék nem olyan sötétek, mint egy OLED panelnél, de ez egyátalán nem zavaró. Eddig csak kétszer tapasztaltam "statikus-villanást", ezek abszolút nem voltak zavaróak (kb. 8-9 órát használtam az eszközt eddig)
Az egy dolog amit nagyon sajnálok, hogy a pánton illetve a szemüvegen lévő szivacs nem kapott valami könnyen tisztítható borítást. Ez addig nem baj amíg az ember egyedül szeretné használni az eszközt, de ha egy baráti társaságban is be akarja mutatni, mindenképpen kell valami higiéniai megoldást találni, hogy ne kelljen egymás izzadságát az arcunkba nyomni.
A hangnál egyátalán nem voltak elvárásaim, nem használhatatlan, de semmiképpen sem nyújt olyan "immersive" élményt mintha fülest használna az ember. (a JVC HA-SR185-W tökéletesen alkalmas a feladatra)
Touch kontrollerek és tracking: Sajnos a régi Touch-okat nem volt alkalmam kipróbálni, de a Vive kontrollerekhez képest ezek szerintem kényelmesebbek. Kicsit kicsik, de erre is vannak megoldások. Ami nem tetszik bennük, hogy a grip gombokat nagyon könnyen (sokszor akaratlanul) meg lehet nyomni, illetve a thumbstick-ek kicsit merevek a számomra. Egyébiránt mindent rendben találtam az új kontrollerekkel.
A tracking szinte hibátlan, egyedül a fényekre kell figyelni. Mindkét végletet megtapasztaltam már, sötét szobában csak a monitorom fénye nem elég, fel kell hozzá kapcsolnom legalább még egy olvasó lámpát is. Ellenben a túl sok fényt sem szereti, délután pont az ablakom irányából süt be a nap (játék közben általában az ablakkal szemben állok) ilyenkor a kontrollerek megfagynak a levegőben és csak egy idő után követik ismét a mozgást. Ezt a hibát a redőny félig lehúzásával simán ki lehet küszöbölni.
Játékok: Eddig nem túl sok játékot volt alkalmam kipróbálni; amivel már nyomtam: The Lab, Doom VFR, Beat Saber és Minecraft. Általánosságban minden okés volt, a Doom és a Minecraft látvány világa nagyon ámulatba ejtő tud lenni az új panelen.
Amiről érdemes néhány szót ejteni:
Doom: Na ez érdekes, mint már fentebb is említettem a látvány elképesztő és még a mai napig is borzongok ha egy démon éppen mellettem áll. Az irányítás az ami kissé elrontja az élményt, pontosabban a mozgás. Míg az Oculus és a SteamVr Home-ban elég a thumbsticket mozgatni, addig itt le is kell azt nyomni, ezzel megnehezítve a dolgot egy pörgősebb/zsúfoltabb szituációban. Ha lehet orvosolni a problémát akkor örülni fogok, ha nem akkor simán beletörődök és játszok tovább. A fegyver kiválasztással, tárgyakkal való interakciókkal nincs hiba, lőni is elég pontosan lehet. Összegészben a játéknak 7 pontot adnék a tízből.
Beat Saber: Itt sincs semmi komoly baj, csupán a helyiség világítására kell figyelni. Pár hevesebb mozdulat közben viszont az elemfedél hajlamos kicsúszni a helyéről, erre figyelni kell játék közben.
Guardian és PassThrough+: A Guardian system kivállóan működik, eddig nem tapasztaltam problémát vele.
A Passthrough-ban viszont kicsit csalódtam, a legtöbb ember akinek a véleméynét olvastam istenítette, hogy milyen szép és jó. Ennek ellenére nekem túl zavaros a kép, ahhoz hogy ennyit áradozzunk róla, viszont a dolgát szépen végzi, simán fel tudtam venni a kontrollereket és fülest miután a szemüveg már rajtam volt.
Összegzés: Nekem nagyon jó élményt nyújtott a szemüveg, mindenképpen megérte az árát. Ha az embert nem idegesítik a fentebb említett hibák, akkor tökéletes választás lehet.
Nálam egy elég jó
9 félig leeresztett gumicsónakot kap a 12,5-ből8 pontot kap a tízből.[ Szerkesztve ]
-
wolfhgb
aktív tag
Rift s nel van lehetőség fenyerot, szintelitettseget allitani? Cv1 nel a béta driverben voltak ilyen opciók, ha nem téved az informatorom.
-
Raymond
félisten
válasz tobias88888 #20053 üzenetére
iRacing-el nem jatszok azt nem tudom, de ahol probaltam ott 1.5 felett mar nem volt szamottevo difi. Es igen, inkabb MSAA, mar a 2x is sokat tesz hogy a pixel crawl kevesebb legyen.
-
barcalaci84
őstag
válasz tobias88888 #20054 üzenetére
450 euronal olcsóbb akkor lesz ha az oculus akciozza majd a későbbiekben... A cv1 349 dollár volt legolcsobban, ami 400 euró volt itt Európában...
Szerintem árcsökkenés meg jó sokáig nem várható és karácsonykor is inkább valami bundle-re szamitanek,(ha lesz egyáltalán) valami jövőbeni huzojatek címmel.. -
bunnyhu
senior tag
Ja egyébként ha már DCS, a VR miatt csináltam hozzá egy kütyüt, mert ugye a billentyűzeten esélytelen bármi megtalálni vakon. 21 gombos joystick + USB billentyűzetnek látszódik a PC-n. Nyilván nem csak DCS-hez jó, autós játékban is használható de főleg a repszimhez optimalizált.
-
tobias88888
őstag
Rift S egyből 450 eurón kezdett vagy volt már olcsóbb is amazon.de-n? Vagy esetleg máshol olcsóbb?
-
tobias88888
őstag
válasz Raymond #20052 üzenetére
Rift S-ről nem tudok nyilatkozni, de CV1nél azért lehet látni az 1.5 és a 2.0 közötti különbséget. Persze a 2.0 nem akkora lépés már 1.5ről, mint 1.0ról az 1.5, de azért érezhető távoli objektumok esetén (iRacingben eléggé látványos). Viszont ha kell választani hogy 2.0 és no AA vagy 1.5 és 4xAA akkor utóbbi azért szebb.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz bunnyhu #20051 üzenetére
Ha DCS-ezel akkor szerintem jo valtas, sokkal olvashatobb lesz minden. Igaz SS2.0 tulzas mert 1.5 felett mar nem lathato javulas es van hogy inkabb problema lephet fel a keppel, de az eles LCD es egy kis supersampling a szimulatoroknal sokkal jobb lesz mint a CV1 vagy a Vive.
-
bunnyhu
senior tag
Köszi a válaszokat!
Ja, az kimaradt az előző kommentből, hogy a VGA upgrade esetén ugye menne rá egy SS 2.0 ami szintén sokat javít az olvashatóságon csak rohadtul megfogja a vasat.
Alapvetően 99% DCS-ben használom (ahol valóban semmi nem elég), FPS egyáltalán nem, PC2 ami még néha bár engem annyira nem fogott meg a VR autózás, egy head tracking is pont elég oda. Meg apró vicikvackok mennek még rajta aminek nincs hardverigénye.
Várok egy 490 eurós utalást, ha az bejön szerintem azt a pénzt vissza is pattintom egy riftS-re, hacsak addig mást nem álmodok (pl mert most eléggé beestek a CV1 árak - van már 75.000-ért is basszus, lehet érdemes várni amíg az első fecskék rift-jei elkopnak a piacról)[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
válasz bunnyhu #20047 üzenetére
Erről van szó
Minőség felbontása: 1648×1776
Teljesítmény felbontása: 1504×1616Szerintem amúgy tényleg hasznos, bár elvileg az alkalmazások felülírhatják.
Sajnos nem tudom, hogy válts-e Ha FPS játékkal játszanál, tényleg gondold meg, de ha inkább a szimulátor menne, akkor nyugodtan válthatsz.
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
Raymond
félisten
válasz bunnyhu #20047 üzenetére
Nem kisebb a felbontas, valamivel nagyobb, csak az S-nel 80Hz igy nem novekszik annyival a terheles. Az alap felbontas:
(1344x1600) x 2 x 90 = 387 MPix/s - CV1
(1648x1776) x 2 x 80 = 468 MPix/s - SAz S-nel bellithatod hogy a sebesseget helyezze elonybe es akkor ez lesz:
(1504x1616) x 2 x 80 = 389 MPix/s - S Performance
Ezzel a gepigeny ugyanaz mint a CV1-el. A felbontas amiben renderelnek mindig nagyobb mint a kijelzo fizikai febontasa a lencsek torzitasa miatt.
-
-
bunnyhu
senior tag
válasz abydos #20045 üzenetére
Ez érdekes, hogy működik? Felskálázza magának mint ahogy a pimax-ok? Mondjuk a kisebb felbontásnak pont nem lenne értelme, hiszen épp arról szólna a dolog, hogy végre olvasható legyen a műszerfal a szimulátorban
De ez jó hír, mert alapvetően a 2060 simán kiszolgálja egyébként a CV1-et, jó nyilván nem minden full-on, de mondjuk nem ölnék most több százezret a vasba amíg az új AMD család meg nem érkezik.Igazából az a tépelődésem, hogy
a) vegyek egy riftS-t és marad a mostani vas
b) a felárat költsem inkább VGA-ra. Ezzel csak az a baj, hogy a 2080 már nem fér bele és pont a lényegben a vram-ban nem ad az sem eleget, a TI lenne a megfelelő az meg qrva drága. Vagy 1080ti még ami szóba jöhet, de ott meg ugye törpék vannak a piacon használtan.[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
Beat seaber: lesz valami mas az uj szamokon kivul a demon tul vagy abban lattam mindent?
Fogalmam sincs, nincs Questem. De szerintem nem véletlenül demó, biztos van benne 3-4 szám oszt jónapot.Castolas: jol kiprobaltam mielott jottek vendegek hozzank mert ez a vr csak ugy elvezheto tarsasagban ha latjak a teven a tobbiek. Akkor mukodott, persze elesben nem jott ossze ugyanazon wifin volt a Quest a telefon es a chromecast is.ja es beat seabert nem lehet castolni
A Beat Saber nem castolható, a BS-esek egyelőre nem engedélyezték, illetve a menü béta fázisban van, ebben benne van, hogy vagy működik, vagy nem.
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
abydos
aktív tag
válasz bunnyhu #20042 üzenetére
Nincs nagyobb gépigénye. Talán még jobban is fut a gépemen és van két mód a Rift menüjében, ami kisebb és nagyobb felbontást jelent, vagyis a teljesítmény vagy a látvány centrikus mód.
-
qqzs
őstag
válasz abydos #20036 üzenetére
szerintem a pattinthato lencse maskepp viselkedik mint a szemuveg. Azert kerhetik az utcai szemuveg adatait. Tavolabb van a szemtol mint a szemuveg. Ha egy szemuveget tavolitunk ott is modosul a kep
Erre meg varnek valaszt
Beat seaber: lesz valami mas az uj szamokon kivul a demon tul vagy abban lattam mindent?
Castolas: jol kiprobaltam mielott jottek vendegek hozzank mert ez a vr csak ugy elvezheto tarsasagban ha latjak a teven a tobbiek. Akkor mukodott, persze elesben nem jott ossze ugyanazon wifin volt a Quest a telefon es a chromecast is.ja es beat seabert nem lehet castolni
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
Engem majd az érdekelne, hogy középkategóriás géppel CV1-hez képest az S érezhetően több erőforrást kér, tehát van jelentős fps drop avagy sem? Különösen szimulátorban és olyan játékokban amik tényleg igénylik az teljesítményt. Most egy 2060-asom van egy i5-tel és jó lenne tudni, hogy ha rendelek egy S-t az mennyire fog döcögni. Ugye felbontás kicsit nagyobb de a frissítés kevesebb ...
-
veterán
válasz abydos #20040 üzenetére
VR-ra ennél többet tuti nem fogok áldozni, ezen az áron meg most a lehető legjobb a Rift S. Igazából Valve Index lenne a köv lépcső, de mivel nem volt Vive-om így mindent meg kellene vennem, én meg annyit nem szeretnék kiadni rá, így én a Rift S-el bőven meg fogok elégedni a következő 1-2 évben ez 100% Ez nekem úgy is újdonság lesz minden téren, legalább most már meg tudom ismerni rendesen a VR világát.
Van az Oculus Store-ba illetve Steam-en is jó pár ingyenes játék, űrjárós kis "játékok" vagy ismeretterjesztős progik, nem is tudom minek hívjam, ezekből "sokat" ki fogok próbálni.
Amit meg fogok venni az a Superhot, Robo Recall, Beat Saber, The Climb-> (ez biztos nagyon jó lehet a látvány miatt)Köszi, ennek a a Viveport-nak utánanézek.
iPhone 16 Pro Max
-
abydos
aktív tag
válasz jozsi252 #20039 üzenetére
Mindenképpen elindul az Oculus program, ha steamre veszed, ha Oculusra.
Te döntsd el. Ha van esély rá, hogy a jövőben nem Oculusos leszel, vásárolj steamre. Máskülönben erősen az Oculus Store-t javaslom és csak azt venném emg steamen, ami sokkal olcsóbb vagy csak ott található meg.
Előfizetéses konstrukcióért a Viveportnak nézz utánna
-
veterán
Végül rávettem magam és megrendeltem a Rift S-et én is. A kérdésem az lenne hogy az Oculus Store-ból letöltött játékok elvileg a saját Oculus programba fognak elindulni, vagy van valamilyen lehetőség Steam-be beimportálni őket? Vagy ha árba nincs olyan nagy különbség akkor Steamen vegyem meg őket hogy egy helyen legyen minden VR-os játék?
Közbe a procin is nagyon sokat gondolkoztam, de eldöntöttem hogy nem veszem meg a i5-9600k-t, viszont az i7-9700k-t sem, hanem megvárom az i7-9700-as procit ami közelebb lesz az általam megszabott 100k környéki árnak. Legalábbis közelebb mint a 9700k. Addig pedig majd boldogulok az i5-6600-al, annyira azért szerintem nem lesz vele sem élvezhetetlen a játékok.Tök jó lenne ha lenne Steam-en egy előfizetéses konstrukció, hogy mondjuk havi x $-ért valamennyi játékkal bármennyit játszhatok, majd a köv hónapba újrakezdődik hogy melyik mondjuk 5 játékkal akarok játszani.
iPhone 16 Pro Max
-
dan83
tag
Rift S-ben lehet állítani valahogy a gammát? Kicsit világosnak tűnik.
-
abydos
aktív tag
Itt van a szemüveg a szememen és bőven benne van, hogy baromságokat írok, de ha így van, ha nem, írjatok a lencsegyártónak és velük beszéljétek meg, ne velünk. Az eredményre kíváncsiak vagyunk, de ennyi. Én továbbra se tudom elképzelni, hogy többféleképpen lehetséges kitölteni egy szemészeti papírra épülő „formanyomtatványt”, főleg úgy, hogy a fókusztávolság betonbiztosan az összes headsetnél ugyanaz, nem kell VR hoz olvasó vagy távolsági lencse. A lencse gyártók ezügyben már nem találgatnak, fix az egész, ráadásul a fresnelhez igazítva alapból. De ez az én hiányosságom lehet, ha nem így van, de tényleg, max ha megrendeltétek, megírjátok hol tévedtünk.Fordításban segítünk, ha ez a gond.2 Dolog történt. Nektek van igazatok, mert valószínűleg tényleg lehet két értéket megadni és én írtam baromságokat.
A másik viszont, hogy egyikőtök sem olvasta el az oldalon, mit írnak, melyik érték kell: Your far distance prescription (and not your reading or PC prescription).
Távolsági szemüveg adatai kellenek[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Raymond #20034 üzenetére
Raymond, kpbendeguz: Olyan erzesem van hogy nagyon tajekozottak vagytok a temaban de egyikotoknek sincs szemuvege es az elmeletet probaljatok valahogy a gyakorlatba ultetni. De akkor legyszi irjatok oda hogy "szerintem". Teljesen hibas kovetkeztetst irtok le tenyallitas szeruen.
Hibas tenyalitas pl hogy annak nem kell korrekcio aki ket meterig nem lat jol.
A masik hogy a szemnek egy adata van amit a szemeszeti papiron van. Az lehet a cylinder ugyanaz de mas tavolsagra mas dioptria kell. Ezt kb 3x irtam le eddig valahogy ez a nyilvanvalo teny nem megy at. Nem tavollatasi broblemarol irok ahhoz nem ertek
Leirtam a dioptriaimhoz hogy hany centire vonatkoznak. A monitorhoz 70centi korul. Ez jo a VR-hez. Az elmult evekben folyamatosan romlott a szemem ezert van kb 10 szemuvegem majdnem negyed dioptrias osztasokkal emiatt jol be tudtam loni melyik az eles.
Azzal felesleges zsonglorkodni higy hol a virtualis ter ennek semmi koze az eleslatashoz. Valoszinu ebben ertunk egyet egyedul csak ti ebbol levezetetitek a dioptriat is:) peace
Ja es egy optometrista ismerosommel kitargyaltuk. A pontos valaszhoz tudni kene az oculus lencse dioptriajat ugyanis a szemuveg es a oculus lencse kombinaciojabol a szem a vr monitoroknak az eles kepet latja ami a hmdben van.
Ocsont: szerintem probald vegig 1000 forintosokat. Az nagyon zavaro hogy a eles pont eleg kicsi ezekben azt meg kell szokni[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Ocsont #20033 üzenetére
Az alltalanos kell VR-hoz mert ahogy mar irtak itt par meterre elotted van a fokuszpont. A vezeteses nem jo mert az tavolra van, az olvasasos szinten nem mert az meg kozelre. A "szamitogepes munkahoz" nem vagyok benne biztos mit takar, de gondolom 30-60cm monitor bamulast igy az szinten nem jo. Az kell amivel rendesen latsz amikor setalsz az utcan vagy a lakasban mokolsz.
-
Ocsont
csendes újonc
válasz abydos #20024 üzenetére
A téma engem is érdekel, ezért regeltem. Nemrég kaptam egy mi8-as telefont, rendeltem hozzá kínából shinecon vr sisakot. Titkon azért, hogy asszony is lássa milyen élmény a vr, mielőtt megveszem a saját szettemet. Nem akarom madárijesztőként a kertben végezni, amikor meghallja az árát, próbálom előre puhítani. 3 éves korom óta szemüveges vagyok, már az öreg szem szindróma is játszik nálam. Így 4 szemüveget használok. Az alap vezetéshez +4,5 d + 1,25cyl. Olvasáshoz +6,25d +1,25 cyl. Van még számítógépes munkához és egy progresszív is minden általános helyre. És amikor feltettem a headsetet, az írások a menürendszerben elmosódottak voltak. Külön vettem még egy +3-as sima kétezer forintos olvasó szemüveget. Így házi bohóckodás után lett +9,25d +1,25 cyl-es szemüvegem. Ekkor láttam élesen a szöveget és meg jött a screen door effect is. És itt a probléma. A szemem adatait kívülről tudom és simán kiállítom a receptet is. Milyen lencsét rendeljek majd az adapterhez? Olyat, amilyen az olvasó szemüvegem, vajon rá tesznek még korrekciót, mert tudják, hogy korrigálni kell? Vagy +9 körüli lencsét, ami igazoltan jó, legalább is a fenti headsethez? Esetleg a shinecon headsetnek rossz a lencséje ezért kell korrekció? 159 Eur vs 199Eur a kalkulált ár. Igazából a különbség nem számít, hanem, ha megy a kukába, mert nem lesz éles kép. Múltkor voltam bent optikusnál, azt mondta hallott már a témáról, de fogalma sincs mekkora korrekció kell. Ha lesz valakinek tapasztalata ilyen erős korrekcióra szoruló szemre, lencsével, megköszönném, ha megosztaná.
[ Szerkesztve ]
"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet" - Szergej Vasziljevics Lukjanyenko
-
abydos
aktív tag
A szemed adatai ugyanazok maradnak, most ha közelre nézel, ha távolra, nem ugrabugrál a mérete. Erre van a szemészeti papír. A lencsekészítőkre meg csak jobban rábízhatod a megfelelő lencse elkészítését az optimális távolságra, nem lottóznak ők, hogy „hány méterre van a a kijelző”, hanem hidd el, jobban tudják majd, mi kell neked, mint ahogy te próbálkoznál...
-
-Solt-
veterán
No nekem is megjött az S... hétfőn levonták a pénzt, majd jelezték, hogy június 6.-n fogom kézhez kapni. Ehhez képest csütörtökön szólt a párom, hogy megjött a csomag, az amazon és a Ups szerint viszont még mindig valahol Madrid környéken utazik... lehet, hogy jövőhét csütörtökön jön mégegy!
Sok időm még nem volt próbálgatni, de ACC és ETS2 alapján a látvány lenyűgözött, a hang borzalmas, a követés tud trükkös lenni, kényelmesebb mint a cv1, villanások nálam is vannak, a hadonászást még nem próbáltam.
Tesztelgetem még aztán leírom én is a tapasztalataim...
www.smart-bus.hu
-
Ocsont
csendes újonc
Legelöször is sziasztok! Sokat művelődtem a fórumon az elmúlt pár hétben, mióta rátaláltam. Évek óta érdekel a VR, de eddig túl drágának találtam. Talán két éve felvettem egy vive-ot, amin egy céges saját készítésű demo volt. Szép volt, de annyira nem hozott lázba, annyi pénzért. Sajnos akkor az Elite Dangeroust nem tudtam megnézni, pedig azt mondták nagyon odaver. Akkor megfogadtam, hogy majd a második, vagy a harmadik szériánál ruházok be egy szettre, talán olcsóbb lesz. A gépemet már megvettem hozzá 18 elején. Úgyhogy év vége fele beruházok, addig nem szabad, mert a munka mellett nem jutna rá idő. A fórumot napi szinten követem és tetszik, főleg a stílus, hogy nem találtam még életerőszívó hozzászólást, csak segítőkészséget. Próbálok felkészülni, de biztosan lesznek triviális kérdéseim. Előre is köszönöm segítségeteket és türelmeteket.
"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet" - Szergej Vasziljevics Lukjanyenko
-
törölt tag
VR-nél nem a lencsék és a képernyő fizikai távolságát kell figyelembe venni, hanem a virtuális világ méreteit.
Ez hasonló, mint a tükör. Ott sem a tükör és a szem távolsága a mérvadó, hanem a tükröződésé.
Ha tehát távolra látsz rosszul, akkor távolba látó (értsd: utcai) szemüvegre lesz szükséged.
A jelenlegi VR technológia hiányossága, hogy 2 méteren belül nem tud éles képet produkálni, mert ahhoz már követni kellene a szem mozgását és azzal szinkronban, fizikailag mozgatni a lencséket. Így aki csak 2 méterig lát rosszul, annak nem is kell szemüveg VR-hez. -
qqzs
őstag
válasz abydos #20026 üzenetére
Nem az a gond ilyenkor hogy nincs meg az adat hanem az hogy minden tavolsagra mas az adat es nem tudod hogy a vr szemuveghez melyik jo csak probalgatassal. Hiaba olvasgattam hogy a vr ter virtualisan mintha 2-3meterre lenne ennek nincs koze az elesseghez. Csak a szemtengelyedet forditja oda a fokusszal mas varial. Es annak se hogy a valosagban a kepernyo 15centire van a szemedtol mert a szemuveg lencseje modositja ezt.
Lehet hogy tavollatasi problemanal ez mashogy van.A szemeszhez meg hiaba vittem a Go-t a meroszemuvegre nem lehet rarakni
[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
De az orvosi papíron olyan értékeket is megkapsz, amivel úgy tudod megrendelni, hogy totál passzoljon minden a szemedre. Itt az oldal közepén látod is.
-
qqzs
őstag
válasz abydos #20024 üzenetére
Nekem olvasashoz 2-es kell 30-40 cmre monitorhoz 1.5 -os 70-80cmre tevehez 0.5 4m ebbol a monitoros szemuveg jo vrhez.
Vrcover kicsit huzos ar. Regebben egy fb csoportban lattam kinai gyarto reklamozta ami edobhato volt tepozaras rogzites par dollar 100db
[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
Itt találsz Quest VRCovert. Rift S is lesz, csak majd később.
Dioptria kérdést nem értem. Ha valaki dioptriás lencsét szeretne, akkor elmegy a szemészhez, megkapja a papírt amin rajta vannak az értékek és az alapján pontosan tud saját szemére lencsét rendelni, ami tökéletes lesz neki. Nem hiszem, hogy itt bárki huszonezer forintokat kiad, hátha véletlen jó lesz a szemére a lencse, amit rendel
Vagy hordjuk ezekben a szemüveget, mert már könnyedén belefér.
-
qqzs
őstag
Tegnap kiprobaltam a teniszt a kertben max guardiannel. Ekkora teruleten mar lehet veszelyes lenduletet venni. Szaladni kell a labda utan de a palya nagyon nem jol van a rendelkezesre allo teruletre rakva mert a hatar a teniszbalya belso vonala emiatt amikor egy ferde labda bent van de kifele pattan es az eletbe meg szaladunk utanna itt elerhetetlen. Szerencsere erre eloszor a tujak felé szaladva jottem ra es nem a fal fele :) hasonlo a box ugy belemerulunk a pufolesbe hogy a guardian megjelenese sokszor keso.
Van mar valami tisztasagi huzat megoldas hogy mikor egymas utan felvesszuk ne a masik izzadsagat torolgessuk az arcunkba?
Castolas: jol kiprobaltam mielott jottek vendegek hozzank mert ez a vr csak ugy elvezheto tarsasagban ha latjak a teven a tobbiek. Akkor mukodott, persze elesben nem jott ossze ugyanazon wifin volt a Quest a telefon es a chromecast is.ja es beat seabert nem lehet castolni
Dioptria: hany dioptrias lencset raktok bele? Mert erdekes modon nekem se az olvaso se a tevenezoszemuvegem nem jo hanem a monitoros szemuvegem dioptriaja jo. Eloszor azt gindoltam az olvaso lesz a jo de nem
[ Szerkesztve ]
-
ZsZso
Közösségépítő
Beat Saber + Quest = Custom Songs
Right now, full modding support isn’t available, only custom song loading, so you won’t have mods like SyncSaber or even ScoreSaber to track your scores online (local leaderboards will have to do for the moment).
Link és tutorial a fenti linken.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
Tomdriver
őstag
Sehol nem találom, hogy lehet egy alkalmazás asztalra tükrözött VR képén változtatni. Felbontásra és ablak módban futtatásra gondolok.
Pedig egyszer már volt téma ez úgy emlékszem ... tud valaki segíteni? -
abydos
aktív tag
válasz kiskuplung #20018 üzenetére
Elég egyszerű még az EA miatt, annyira még nem foglalkoznék vele külön :/
-
kiskuplung
őstag
válasz abydos #20017 üzenetére
Erről a Blade and sorcery-ről nem akarsz egy ilyen tesztet rittyenteni?
Mi most a Karnage Chronicles-szel nyomulunk párban, jelenlegi ez jelenti nekünk a VR csúcsát. Meglepően jól sikerült a harcrendszer, nem lehet csak úgy csapkodni, van block, parry, kicsit Dark souls-nak érzem.
PS. : kicsit örülök, hogy nem csak én nem ájulok el a kb. 10-15 pénzt érő Beat saber-től, már kezdtem kételkedni a józanságomban.
[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
válasz Dyingsoul #20000 üzenetére
Pont most írtam a Dance Central bemutatót amiben szidom a Beat Sabereseket, hogy mennyire dilettánsak és még túl is árazták a faék egyszerűségű játékukat, bőven jó lett volna 20 dolláros áron, még azt is sokallom, bármennyire is 5 csillag must have gém. Tényleg a márkát fizeted meg, semmi több már régóta. Nézd a PSVR verziót. Azzal a pár számmal vájják ki az emberek szemét ilyen áron, mi lenne, ha nem lehetne PC-n moddolni, nem lenne lelkes modder közössége? Rég halott lenne.
@gabortoth74 Pont tegnap játszottam én is vele, valahol 15-20 perc környékén éreztem, hogy abba kell hagyni
[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
válasz Lacuka #19978 üzenetére
Indítsd újra a gépet mindeképpen és próbáld meg, hogy fülessel használod. Nézd meg, hogy úgy fagy-e. Van egy olyan hiba, ha hangos hangot kellene a beépített fülesnek lejátszania, akkor megdöglik a headset. Néhány játéknál pedig elég sűrűn vannak ilyen hangok.
Ja és van Béta csatornán frissítés rá.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Meg egy Alza sokk - van Acer OJO 500 rajtaron! 170e Ft: [link]
Akinek van kedve kiprobalni akkor itt a lehetoseg. Nekem nagyon bejott amikor tavaly az IFA-n probaltam, szerintem szimulatorozashoz es is nagyon jo lehet.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Viper26
nagyúr
Köszi a sok infót, S-t kapni itthon?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
veterán
válasz gabortoth74 #20011 üzenetére
Abban nekem is volt egy kis problem De Assettoban amikor kiszáltam a hosszú egyenesben a kocsiból 270-nél és ki álltam mellé majdnem be estem a TV-be
[ Szerkesztve ]
-
gabortoth74
csendes tag
válasz gabortoth74 #20009 üzenetére
Mondjuk a "nem okoz rosszullétet" megjegyzésem visszavonom. Egy fél óra Blade & Sorcery után csöppet mintha gyomorszájon vágtak volna, de semmi gond XDDD Szóval azért na.... De játék függő. A B&S alapóbl úgy is indul, hogy nem támogatja a fejszettet, meg lehet hogy teljesen optimalizálatlan, bár nincs frame droppom, de most tényleg érzem.. Más appal nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
korte019
tag
+ az Indexről még nincsenek használati tapasztalataink így lehet, hogy csak jól hangzik a paraméterek alapján
-
gabortoth74
csendes tag
válasz Viper26 #20005 üzenetére
Gyermekbetegségei ellenére (a legtöbb szoftveres, ami javítva lesz) meg vagyok én is elégedve a Rift S-emmel. Nekem volt CV1-em is és van összehasonlítási alapom. Nagyon szép a kép. Főleg 1-3 méterre. Ha magad elé teszel egy virtuális monitort, szinte mintha az igazi előtt ülnél (nekem). Filmnézésre is tökéletes. Lehetne nagyobb felbontása az igaz, de szebb a kép mint a CV1-en. Egyszerűbb a setup. Már nincs a 2 IR kamera, már minden a HMD-ben van, aminek kis hiányossága hogy egyik kezeddel be tudod takarni lassú mozdulatnál a másik controllert és akadhat.. De ez nagyon ritka. Emellett nálam, és még másnál is jelentkezik egy pici villanás néha (ilyen statikus zaj), de csak a mp tört részére. Ez a Facebook által ismert hiba, és javítva lesz. Engem már nem zavar. Viszont amióta újraraktam a firmware-t mintha nem tapasztalnám. De ez nagyon keveset ront nálam az élményen. Kicsit világosabb a kép is, nincsenek annyira tiszta feketék, de csak mivel látod oldalt a fekete keretet, ha ahhoz viszonyítod, akkor tűnik fel. Összességében jó a kép és tényleg a feketével sincs baj. A beépített hangszórókról már nincs ilyen jó véleményem, de a funkcióját betölti. Nem rossz. Viszont bármikor rádughatod jack-el a saját fülesed. Nekem pont rossz élményem van a CV1 fülesével. Szóval a régi Rift meg tervezési hibás, mert a fejpántban egy szalagkábel fut, ami a le-felvételtől kikophat és elhallgathat a jobb oldali fejhallgató.. Azt pont azért adtam vissza. Tetszik a Rift S kialakítása is, könnyebb a fejre húzni, más fejére állítani. Jó a súlypontja. Ezen kívül nekem, mintha pontosabb is lenne az S fejkövetése. kevésbe okoz rosszullétet. Nem voltam beteg tőle, de most még azt a kis minimálisat sem nagyon érzem. Tetszik a Passthrough is, hogy át tudsz váltani szoba nézetbe. Sőt, ha elhagyod a biztonságos zónát, akkor automatikusan is átkapcsol. Nagyon tetszik, amikor odanyúlok a controllerekért az asztalhoz és amivel az kívül esik a zónán, átkapcsol. Így látom hol a 2 touch A controllerek picit tényleg mintha gyengébb anyagból lennének mint a CV1-nél, de nekem tökéletesen működik. Szóval összegezve meg vagyok elégedve az enyémmel. Aztán reméhetőleg jönnek sorban rá a frissítések. Ki kell hogy forrja magát.
-
v2
senior tag
Vagy veszel használtan CV1-et. Biztos nem olyan szép a képe mint az s-nek, de kapsz normális hangot és nem kell villany a használatához. ( Most komolyan, 160k után még én agyaljak,hogy valahogy szóljon? )
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
Dyingsoul
Topikgazda
Oculusból már csak Rift S-t tudsz venni, ha PC-s élményt akarsz. Ha se telefon se PC nem játszik, akkor a Quest.
A Rift S-sel kompromisszumokat kell kötnöd, de ha nincs még VR headseted akkor így is biztosan élvezni fogod.
Ha kompromisszummentes megoldást keresel akkor Valve Index de az egyelőre még nem kapható (inkább augusztus-szeptember környékén) az alá viszont combosabb vas kell, mint a Rift S alá (profilodban szereplő gép talán még épp eldöcögteti).[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Oculus-ból melyik változatot érdemes beszerezni?
Komplett csomagra gondolok.Azt olvastam, hogy a legújabb eléggé kapufa lett, így azon kívül javaslat?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
törölt tag
válasz DAeRK07 #20001 üzenetére
Ez az, ami neked kell: https://vroptician.com/
Régebben vrlens-eu volt a neve, többen is rendeltünk tőlük és működik rendesen.
Gyakorlatilag egy 3d nyomtatott keret, ami rápattan a Rift lencséire. Óvatosan kell felrakni, hogy ne sértsd fel a lencsék körül a textilt, illetve macerás ki-be rakosgatni, ha többen is használjátok a hmd-t, de kb. ez minden hátránya. Amúgy ugyanolyan lencsét raknak bele, mint a szemüvegekbe.A vr-lens-lab cuccait nem ajánlom. Nem tudom most hol tartanak, de anno sokan panaszkodtak fejfájásra a torzítás miatt, a fenti megoldással sosem volt ilyen probléma.
-
gabortoth74
csendes tag
Lenne egy látszólag egyszerű kérdésem. Sajnos nem jöttem rá mi a megoldása. Az Oculus Home-ot ha fel akarom venni videóra, elindítom a "Mirror"-t. Szép és jó, de amikor átváltok desktop -ra én a Riftben egy lebegő képernyőt látok, de a felvételen ez úgy látszik, mintha a monitoromat venném ilyenkor. Mi erre a megoldás? Igazából azt szeretném látni a felvételen amit én is a Rift-ben látok. Próbáltatok már hasonlót? Egy ismerősnek szerettem volna valamit megmutatni videón, és akkor jöttem rá, hogy ez furán viselkedik. De persze csak felvételen látszik.
[ Szerkesztve ]
-
DAeRK07
csendes tag
Sziasztok!
Volt már téma a VR Lens? Használja valaki közületek? Nekem Rift CV1 van. Távolra szemüveg kell. Mindkét szemem -1,5 dioptriás. Próbáltam már rövid ideig szemüveggel a Riftet és jobb, de hozzáér a lencséhez. Félek, hogy összekarcolja, így többször nem alkalmaztam. A VR Lens Lab oldalon lehtbe hozzá rendelni dioptriás lencsét, de még nem mertem megvenni. Illetve amazonon lehet rendelni lens adaptert. Ehhez jó lehet a VR Lens Lab oldalán kapható cucc? Ugye azokhoz is van tartó "konzol". De az sokkal egyszerűbbnek néz ki. Van valakinek ebben tapasztalata vagy bővebb infója? Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest