Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imre077
csendes tag
Frissítés: Most rendeltem elő az amazon.fr-en
-
Imre077
csendes tag
válasz barcalaci84 #32374 üzenetére
Támogatom, a Rift S is így lett beszerezve, egyszerűbb mint ide-oda címezgetni és játszani az országokkal. Csak egy kicsit várni kell a megjelenésre.
-
Imre077
csendes tag
Van még arra esély, hogy még ma este elindulnak az Amazonos előrendelések, vagy már csak holnap vadásszak a Quest 2-re?
-
Imre077
csendes tag
Mi kis hazánkat is érinti a németországi oculus fiaskó? Gondolok itt arra, hogy itthonról az Amazon német oldalán keresztül (Amazon.de) lehetett Oculus termékeket rendelni.
Nagyon várom már a több helyen kiszivárogtatott új Quest-et, és rossz hír lenne ha mi is lemaradnánk az árusítás legelejéről. -
Imre077
csendes tag
válasz kiskuplung #20071 üzenetére
Igen, igen eszemben is volt. Csak hát túl nagy Doom fanatikus vagyok ahhoz, hogy egy ilyen darab hiányozzon a kijátszott játékok gyűjteményéből.
-
Imre077
csendes tag
Nem gondoltam volna, ez mindenképpen pozitív dolog az Amazonra nézve
-
Imre077
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Összegezni szertném az eddigi Rift S-es tapasztalataimat, hátha tudok segítséget nyújtani a még vásárlás előtt állóknak.
Mint már mások is írták, nekem is kb. egy héttel hamarabb érkezett meg a rendelésem Amazon.de-ről, szerdán levették a pénzt, pénteken már nálam is volt. Összesen 494 eurót fizettem, a sima szállítással kicsit kevesebb lesz, de tuti nem ér majd oda ilyen gyorsan.
Headset: Összehasonlítási alapul a Vive-ot fogom venni. A szemüveg egy elég igényesen megtervezett és összerakott darab, nem a legszebb/legesztétikusabb, de az úgy is mindegy... Az új típusú pánt nekem nagyon kénylemes, egyedül a kábel érződik kicsit nehezebbnek, de ezt egy egyszerű gyorskötözővel orvoslni lehet (a szorosság állító gyűrű mellé rögzítettem, igy már egyátalán nem zavaró).
Az optika kiválló, csakúgy mint a LCD panel. Mielőtt megjött kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz, de szerencsére rögtön eloszlott minden kételyem. A Vive-hoz képest minimális a screen-door effekt és szinte teljesen eltüntek a godray-ek is. A feketék nem olyan sötétek, mint egy OLED panelnél, de ez egyátalán nem zavaró. Eddig csak kétszer tapasztaltam "statikus-villanást", ezek abszolút nem voltak zavaróak (kb. 8-9 órát használtam az eszközt eddig)
Az egy dolog amit nagyon sajnálok, hogy a pánton illetve a szemüvegen lévő szivacs nem kapott valami könnyen tisztítható borítást. Ez addig nem baj amíg az ember egyedül szeretné használni az eszközt, de ha egy baráti társaságban is be akarja mutatni, mindenképpen kell valami higiéniai megoldást találni, hogy ne kelljen egymás izzadságát az arcunkba nyomni.
A hangnál egyátalán nem voltak elvárásaim, nem használhatatlan, de semmiképpen sem nyújt olyan "immersive" élményt mintha fülest használna az ember. (a JVC HA-SR185-W tökéletesen alkalmas a feladatra)
Touch kontrollerek és tracking: Sajnos a régi Touch-okat nem volt alkalmam kipróbálni, de a Vive kontrollerekhez képest ezek szerintem kényelmesebbek. Kicsit kicsik, de erre is vannak megoldások. Ami nem tetszik bennük, hogy a grip gombokat nagyon könnyen (sokszor akaratlanul) meg lehet nyomni, illetve a thumbstick-ek kicsit merevek a számomra. Egyébiránt mindent rendben találtam az új kontrollerekkel.
A tracking szinte hibátlan, egyedül a fényekre kell figyelni. Mindkét végletet megtapasztaltam már, sötét szobában csak a monitorom fénye nem elég, fel kell hozzá kapcsolnom legalább még egy olvasó lámpát is. Ellenben a túl sok fényt sem szereti, délután pont az ablakom irányából süt be a nap (játék közben általában az ablakkal szemben állok) ilyenkor a kontrollerek megfagynak a levegőben és csak egy idő után követik ismét a mozgást. Ezt a hibát a redőny félig lehúzásával simán ki lehet küszöbölni.
Játékok: Eddig nem túl sok játékot volt alkalmam kipróbálni; amivel már nyomtam: The Lab, Doom VFR, Beat Saber és Minecraft. Általánosságban minden okés volt, a Doom és a Minecraft látvány világa nagyon ámulatba ejtő tud lenni az új panelen.
Amiről érdemes néhány szót ejteni:
Doom: Na ez érdekes, mint már fentebb is említettem a látvány elképesztő és még a mai napig is borzongok ha egy démon éppen mellettem áll. Az irányítás az ami kissé elrontja az élményt, pontosabban a mozgás. Míg az Oculus és a SteamVr Home-ban elég a thumbsticket mozgatni, addig itt le is kell azt nyomni, ezzel megnehezítve a dolgot egy pörgősebb/zsúfoltabb szituációban. Ha lehet orvosolni a problémát akkor örülni fogok, ha nem akkor simán beletörődök és játszok tovább. A fegyver kiválasztással, tárgyakkal való interakciókkal nincs hiba, lőni is elég pontosan lehet. Összegészben a játéknak 7 pontot adnék a tízből.
Beat Saber: Itt sincs semmi komoly baj, csupán a helyiség világítására kell figyelni. Pár hevesebb mozdulat közben viszont az elemfedél hajlamos kicsúszni a helyéről, erre figyelni kell játék közben.
Guardian és PassThrough+: A Guardian system kivállóan működik, eddig nem tapasztaltam problémát vele.
A Passthrough-ban viszont kicsit csalódtam, a legtöbb ember akinek a véleméynét olvastam istenítette, hogy milyen szép és jó. Ennek ellenére nekem túl zavaros a kép, ahhoz hogy ennyit áradozzunk róla, viszont a dolgát szépen végzi, simán fel tudtam venni a kontrollereket és fülest miután a szemüveg már rajtam volt.
Összegzés: Nekem nagyon jó élményt nyújtott a szemüveg, mindenképpen megérte az árát. Ha az embert nem idegesítik a fentebb említett hibák, akkor tökéletes választás lehet.
Nálam egy elég jó
9 félig leeresztett gumicsónakot kap a 12,5-ből8 pontot kap a tízből.[ Szerkesztve ]
-
Imre077
csendes tag
válasz gabortoth74 #19665 üzenetére
Google-n keress rá "how to contact amazon support", én így találtam meg. Utánna pedig chaten vagy emailben tudsz nekik írni. A fizetési probléma cikkszót használd.
-
Imre077
csendes tag
válasz gabortoth74 #19657 üzenetére
Nálam le sem sikerült vonni az Amazon szerint. Számlán látszik, hogy le volt foglalva már 10.-e óta, a rendelés törölve lett, ismeretlen hiba miatt, és nem kapom meg a terméket. Most megy az egymásra mutogatás az OTP és az Amazon között, tegnap beszéltem supportokkal senki sem tudja mi történt. Egyenlőre én szívtam meg a legjobban....
[ Szerkesztve ]
-
Imre077
csendes tag
válasz kiskuplung #19624 üzenetére
Köszi az infókat. Ezt a pár napot akkor megvárom, kipróbálás után pedig mérlegelek.
-
Imre077
csendes tag
Nem rég, szomorúan olvastam, hogy a Rift S szivacsai nem kapnak semmilyen extra borítást, így nem lesz őket könnyű tisztítani.
Mivel szeretném a barátaimnak is megmutatni a szemüveget, elkezdtem valami megoldást keresni, hogy ne kelljen egy intenzívebb játék után egymás izzadságát az arcunkba nyomni.Amire jutottam; eldobható "hygiene mask", vagy valamilyen műbőr borítás amit lehet alkoholos törlővel tisztítani.
A kérdéseim a következőek: Melyiket ajánlanátok? Van különbség az eBay-es (kínai) és VRCover-es eldobható maszk között (az árán kívül)?
Köszi a segítséget!
-
Imre077
csendes tag
válasz kiskuplung #19570 üzenetére
Elnézést, nem akartam vele zavarni senkit. Legközelebb majd máshova írok
-
Imre077
csendes tag
válasz clyvejhamma #19567 üzenetére
Rendben, köszi. Akkor várok meglátjuk mi lesz!
-
Imre077
csendes tag
Szemüveg előrendelésnél (Rift S) először normál szállítási sebességet adtam meg, majd pár napra rá megváltoztattam (mert felajánlotta a lehetőséget) "expedite shipping"-re, mivel csak 4 EUR-val volt több.
Ma pedig ránéztem az OTP-s webkártyámra, ahol azt láttam, hogy az Amazon.de levette az összeget, még a változtatás előtt, május 10.-én.Ilyenkor mi a teendő? Sehol sem akadtam rá.... Nektek, hogy áll a kifizetés? Magától leveszi majd a maradékot esetleg?
-
Imre077
csendes tag
Update: A német Amazon 05.28. és 06.03. között hozza az előrendeléseket (legalábbis az enyémet)
[ Szerkesztve ]
-
Imre077
csendes tag
válasz kiskuplung #19488 üzenetére
Mindenképp! Minden nap figyelem a r/oculust, hogy az általad is belinkelt finomságokhoz hozzá jussak. "Picit segít a várakozásban"
-
Imre077
csendes tag
Most, hogy megvolt a nagy "lepel lerántás" megnéztem, hogyan tudom előrendelni a Rift S headsetet....Azonban az Amazon.de-n még nem elérhető (sőt 2019. dec. 31. van megjelölve). Az amazon.com szerint magyarországra nem szállítanak (ami eddig is így volt a .com-os oldalnál)
Mi lesz így az előrendelésekkel/vásárlásokkal? Magyarhonban várni kell decemberig vagy van más lehetőség is a vásárlásra?
-
Imre077
csendes tag
válasz Raymond #19247 üzenetére
Akkor úgylátom mindenképpen jó lenne Nvidia GPU, a többi tippet is köszi
Esetleg valamelyikőtöknek van tapasztalata a HardverAprós garanciás kártyákról? Az előbb néztem rájuk és már van 80-85k-tól GTX1070. Van benne annyi kockázat, hogy ne érje meg ezt a nagy árkülönbséget (az új legkevesebb 130k-ról indul)
Ez lesz az első épített gépem (gimnázium mellett már nyomom a diákmelót egy ideje) és még nem nagyon vagyok jártas az ilyen dolgokban...
[ Szerkesztve ]
-
Imre077
csendes tag
Először is, köszi a gyors választ! Annyi lenne a kérdésem, hogy tápnak hány wattosnak kellene minimum lennie?
Nekem fontos az hogy minden új legyen, csak boltból, szóval ebben az árkategóriában az AMD bizonyult a legjob ár/érték arányú megoldásnak (nekem legalább is úgy tűnt, de nem vagyok profi)[ Szerkesztve ]
-
Imre077
csendes tag
Helló!
A hamarosan megjelenő Rift S mellé szeretnék egy új PC-t építeni. Ha minden igaz minden alkatrész megkapta a VR Ready besorolást, valamint megütik az új Rift recommended spec-it is.
• Alaplap - ASROCK B450M-PRO4
• CPU - AMD RYZEN 5 1600X 3.60GHZ
• GPU - MSI RADEON RX 580 ARMOR 8G
• RAM - G.SKILL 16GB AEGIS DDR4 3000MHZ
• SSD – 2x KINGSTON 240GB A400 SATA 3 2.5"
• Táp - BE QUIET! PURE POWER 11 400W
• Ház - COOLERMASTER MASTERBOX LITE 3.1 ABLAKOS
• CPU hűtő - COOLERMASTER HYPER TX3 EVOA kérdésem az lenne, hogy esetleg használt-e már valaki ilyen vagy hasonló setupot, illetve, hogy milyen minőségű játékmenetre számítsak vele?
Nagy általánosságban kisebb igényű játékokat játszanék, de azért egy-két komolyabbat is kipróbálnék vele, pl: DOOM, Skyrim, Arizona Sunshine
Mindent választ és segítséget előre is köszi!
-
Imre077
csendes tag
Üdv!
Lehet hogy volt már téma, de átfutva az utóbbi pár nap bejegyzéseit nem találtam meg (lehet nem voltam elég szemfüles). Van már bármi hivatalos/megbízható infónk arról, hogy európában mennyi lesz a Rift S?
Ha jól emlékszem Amazon.de-en 399 euró volt a Rift + touch bundle, esetleg más beszerzési lehetőségünk lesz?Kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
Imre077
csendes tag
válasz Dyingsoul #17028 üzenetére
Köszi a gyors választ, ezzel mindenképpen sokat segítettél.
A gépem egy közép kategóriás típus: GTX 1070 + i5 7400 + 8 GB DDR4 ram, játékból nem sok van amit kifejezetten játszanék, egyenlőre csak Doom VFR és Beat Saber van a listámon, és ahogy néztem mindkét játékhoz elegendő ez a setup.
-
Imre077
csendes tag
Először is, Boldog Új Évet Mindenkinek!
Most, hogy egy lépéssel közelebb került 2019 tavasza (és a Quest hivatalos "forgalomba helyezése"), ismét felmerült bennem a kérdés, hogy mire lenne érdemesebb beruházni; Oculus Rift vagy Oculus Quest?
Minél időtállóbb megoldás felé hajlok, illetve azt sem tudom, hogy mennyi lesz a Quest európai (esetleg magyar) ára, van már róla infó?
Illetve számítógépem már van, szóval a két szemüveg ára egyenlő (lehet) 400-400 dollár (vagy jelen esetben euró), sőt a Rift néha még le is van árazva az Amazon.de-én.
Legfontosabb szempontom pedig, hogy össze lehet-e majd egyátalán hasonlítani a két élményt?Minden választ előre is köszi!
-
Imre077
csendes tag
Amazon Certified Refurbished headset-be megéri beruházni?
-
Imre077
csendes tag
Sziasztok!
Végre döntöttem, hogy melyik WMR típusú headset-et veszem meg. A "nyertes" a Dell Visor lett. Emellett megvan a gépem is: GTX1060 6GB, i3 8100 és 8GB DDR4-es ram, stb...
A problémám a következő: az Amazon.com-on rendkívül jutányos áron lehet kapni a headset-et kontrollerekkel együtt, mindössze 265$, ami a jelenlegi gyenge forintnak köszönhetően kb. 75.000 Ft. Na de, a szállítás magyar honba 116 dollár, ami vészesen közelít a bundle árának a feléhez... Az Amazon.de-en pedig ugyenezt a szettet 450 euróért vesztegetik...
Van valakinek bármi ötletete vagy stratégiája, azt illetően, hogy hogyan lehet "kijátszani a rendszert"?
A segítséget előre is köszi!
-
Imre077
csendes tag
Rendben, akkor még kicsit várok. Köszi a segítséget!
-
Imre077
csendes tag
Sziasztok! (Teljesen noob jelentkezik, azaz csak szimpla alapműveltséggel rendelkezem a virtuális valósággal kapcsolatban.)
Elérkeztem végre én is egy olyan (pénzügyi) ponthoz, hogy be tudjak szállni a VR témába. A legelső kiszemeltem a PSVR volt, mivel a két főbb headsetnél (Vive és Oculus) lényegesen olcsóbb. A főbb problémám ezzel az volt, hogy Xbox 360 tulajdonos vagyok, tehát nem csak headsetet és kiegészítőket kell vásárolnom hanem egy alap konzolt is.
Erre, a minap böngészés közben találtam rá a Dell Visor headsetre. Az Amazonon kínált ár (237$) rögtön megtetszett. A gépem nem egy túl erős típus ( Fujitsu laptop i5 7th-gen procival és beépített Intel HD videókártyával, ha lehet egyátalán annak hívni.) Rögtön eszembe jutottak az external GPU-k történetei, de ezen a téren nagyon tapasztalatlan vagyok. Ahogy látom, egy VR-Ready gépet 250e-ből össze lehet rakni.
Ezekután a kérdésem a következő lenne: Vegyem meg a PSVR-t plusz egy PS4/PS4 Pro konzolt cirka 260e-ért vagy üljek még kicsit nyugiban gyűjtögessek és aztán építsek PC-t és vegyek egy Dell Visor-t kb. 320e forintért? Melyikkel járok jobban? Hosszútávon melyik az amelyik jobban megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest