Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kevike576 #64199 üzenetére
Ezek a kuponok csak addig tartanak? Áhh de kár, azt gondoltam hosszabbtávú a dolog. Na sebaj, akkor majd utána ellenőrzöm és ha tényleg nem élnek már akkor majd törlöm.
Szóljatok ha találtok majd hasonlót. (Viszont saját refkódokat a ph fórum alapelvei szerint továbbra is tilos a fórumban megosztani!)- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kevike576 #63994 üzenetére
Moderátori engedéllyel betettem a VoodooDe féle Meta akciós excelt az összefoglaló tetejére! Ha jönnek új emberek nyugodtan utalhattok rá és nem kell mindig kitúrni a linket.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kiskuplung #64162 üzenetére
Nagyon elkéstem a buliról de a Fallout 4 VR-ból ugyanúgy lehet nagyon éles képet csinálni, mint Skyrim-ból ami alapból ugyanolyan mosott, mint a Fo4VR. A TAA kikapcsolásával már nagyságrendekkel jobb a kép, ehhez talán ini fájlt kell szerkeszteni de rég játszottam vele, lehet, hogy menüből is kikapcsolható.
Egyébként meg van rá mod, amivel a TAA is maradhat bekapcsolva.#64163matezzo: Skyrim-ben bőven elég komfort opció van ahhoz, hogy ne érezd magad rosszul. Mindent is be lehet állítani.
-
georgeh
tag
Sziasztok!
Oculus 3-mal szeretnék hozzáférni a Xiaomi TV Box-ba dugott Pen drive mediatartalmához. Az is megfelelne, ha a routerba dugva látnám...Kell vmilyen appot telepítenem? Köszi! -
Tyrone89
aktív tag
válasz kiskuplung #64193 üzenetére
igen most nézegetem őket, kíváncsi leszek milyen lesz. Szerintem is jól néz ki, a fények, árnyékok nagyon frankó. A gépigénye érdekes hogy már minimumnak is egy korábbi 10.gen i7 javasolt, 16 GB ram, rtx 2080..ajánlottnak meg 12.gen i7 24 GB ram társaságában illetve 3080Ti...ez alapján szerencsém hogy i7 14700KF 32 giga ram és rtx 4080 kártyával várom.
-
kiskuplung
őstag
válasz Tyrone89 #64192 üzenetére
Már vannak review-k. Igazából egy 8-12 órás shooter, nem horror.
Sikerült úgy leimplementálni, mint a Boneworks-öt, amit rühelltem: a saját tested is egy fizikai objektumként van jelen, emiatt minden vacakba be lehet akadni, még a saját stimpackedbe is.
Aztán ez vagy tetszik valakinek vagy nem.A gameplay videók alapján nagyon jól néz ki! Főleg a fények.
szerk: most viszont már többedik youtube-os reviewer mondja azt, hogy ez valószínűleg eredetileg egy sima flat játék volt, és utólag VR-osították, szóval kb egy VR moddal egyenértékű. Ami nálam egy big red flag, de majd meglátjuk ha kijön Questre is, és remélhetőleg cross-buy lesz, mint a Behemoth és a Metro.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz kiskuplung #64191 üzenetére
Megnéztem ezt is tegnap, a zene a trailerben ótvar..abszolút nem illik hozzá, de a játék szerintem nem lesz rossz
-
Tyrone89
aktív tag
válasz xandrush0831 #64189 üzenetére
Már tegnap megvettem
-
xandrush0831
tag
Ne tessék elfelejteni.
-
matezzo
kezdő
Itt a nagy karácsonyi akció dömpingben ne tartsátok magatokban, ha valami jó játékot láttok olcsón. Én is beteszek pár ajánlót, most első körben főleg kezdő tulajoknak itt van néhány ingyenes vagy közel ingyenes játék, ami bejött nekem:
pioneer endless journey, free
https://www.meta.com/en-gb/experiences/pioneer-endless-journey/4294717720629293/
Nagyon hangulatos, vélelengenerált labirintusban megyünk és lövünk, fejlődünk játék, ráadásul ahhoz képest kevésbé érzem a motion sicknesst. (ehhez hasonló játék érdekelne még, természetesen lehetne fizetős is)Huntyverse, free
https://www.meta.com/en-gb/experiences/huntyverse/4638602122894234/
Amolyan nintendo duck hunt rebootCrazy kung-fu, 90% off (ha még jó) 1,5 $, kód: CKF90-4A62D5
https://www.meta.com/en-gb/experiences/crazy-kung-fu/3846153838783795/
elsőre nem tűnik nagy számnak, de nagyon jól le tud fárasztani -
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #64181 üzenetére
Nekem is fix vdxr-en áll, többek között azét mert az unrealos játékok régebben (nem tudom ebben a verzióban most hogy van) csak a vdxr alatt tudta kezelni az xbox bal oldali nyilainak az emulálását ilyen tapipad módban (a vezérlőn a gomok mellé rakott ujj érzékelése) amit persze már marha régen lecseréltem a használhatatlanság miatt a bal kéz fej mellé és mikor rezeg akkor bal joy fel, le, jobbra, balra-ra. Ezt elfelejtettem mondani, de jó hogy rájöttél, és mondtam, hogy sokkal jobb mint a natívos verzió, szebb is, meg közvetíthetőbb is.
Egyébként első nap sokkal tovább volt az a fekete kép, de ezt szerintem az első patchel javították, mert másnap már fele annyi ideig volt se kép se hang.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
kevike576
senior tag
válasz kiskuplung #64178 üzenetére
nekem is fekete kép volt, de a parancsikonba ezt írtam
"...\Skydances BEHEMOTH\BHM.exe" -steam -hmd=OpenXR"
és működik -
Tyrone89
aktív tag
válasz kiskuplung #64181 üzenetére
3 nap múlva Alien...sűrű az idei év vége
-
kiskuplung
őstag
válasz gulasoft #64179 üzenetére
Igen, ezt eddig is tudtam, azért ennyire kezdőnek ne nézz már
Amúgy sikerült rájönnöm, ha érdekel valakit. A VD streamerben VDXR-re kellett állítani a runtime-ot, ami Automatic-on maradt.
Próbaképp megnéztem Airlinkkel is így, és egyből rinyál, hogy nem ez a default OpenXR runtime, és lám, ugyanazt produkálta: fekete képernyő, amin tudtam matatni és hallottam/éreztem is a menüpontokat, csak képet nem adottÍgy viszont sokkal jobban megy, mint Airlinken, úgyhogy akkor marad ez. Jó kis év végi program lesz.
-
a2d2
addikt
Na asszem most jött el az én időm, AC Nexus -50%-on: [link]
(többek között)A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #64176 üzenetére
Teljesen jól. Sőtt szebb is mint a questes. Csak az a trükk, hogy VE és ne indítsd el astemaet hanem a VD games menüpontjából a behemoth-ot.
Így tudtam streamelni is mert a retkes meta verzióban nem jön át a játék hangja a pc-re! Egy fostalicska az egész!Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
KRoy19
őstag
válasz t72killer #64173 üzenetére
Továbbra sem tudom felfogni, hogy mi folyik ilyenkor ezeknek az embereknek az agyában. Pl. az öreglány, aki le akar ugrani az épületről. Tudja, hogy leugorhat és nem lesz baja, mert egy játékban van, de azt nem tudja, hogy valóságban még mindig a szoba közepén áll.....
Mindegy ezen már átestem párszor, amikor eféle videókat láttam......[ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
válasz kiskuplung #64169 üzenetére
a steam-es verzio mukodik VD-vel...ejnye bejnye
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gulasoft
őstag
Na megjött a Green hell coop! Hogy hogynem pár napja kikerült a meta+ -ból és most meg lehet venni 18$-ért! Hogy száradna le a kezük! Ez mekkora mocsokság. Ki az úra meta táján? Én úgy tudtam elég kemények a fejlesztőkkel de ez leginkább valami puhapöcs stílus.
-
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #64169 üzenetére
A questen is egy sokáig tartó fekete képernyő fogad.VD-n is legyél türelmesebb.
-
kiskuplung
őstag
Akik tolják a Behemoth-ot: megvettem én is, de VD-vel csak fekete képernyőt kapok, és ahogy látom Reddit-en másnak is ilyen. Esetleg valaki talált már rá megoldást?
Airlink-kel működik, de pontosan olyan mint amilyennek emlékeztem: néha beesik a framerate, darabos, a legdurvább az volt, amikor gyorsan elnéztem oldalra, és csak fekete kép úszott be, ami általában networking problémát jelez, de ugye VD-vel ilyen nincs.
Ja és a kardozás suhogó hangja szerintem vagy 1 másodpercet késik, borzasztó.
Mindjárt megnézem a Quest változatot, ha az folyamatosabb, akkor az lesz inkább.
-
szacsee
nagyúr
válasz kiskuplung #64166 üzenetére
Factory reset megvolt, akkor nincs min aggódni.
Köszi!
-
kiskuplung
őstag
válasz szacsee #64165 üzenetére
Én tavaly adtam el Quest2-t ismerősnek, és már akkor se tudtam "disconnectálni" az Metás accountomról.
De a factory reset után összekötöttük az ő telefonjával, és pár óra múlva nálam eltűnt a Meta.com-on a Devices fül alól, neki meg felbukkant, szóval ez gondolom így működik: egyszerre csak 1 account használhatja.
Most, hogy ezt így írom, volt is valami, ami nem működött neki, amíg nálam el nem tűnt, de már meg nem mondom mi volt az, mert mondom, pár óra alatt észbe kapott és azóta is jó neki.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Eladott / elajándékozott Meta Quest 2 /3 eszköz esetén hogy tudom eltávolítani a meta fiókból az eszközt?
Régebben volt erre egy gomb még a webes felületen, de most nincs, illetve a mobil appban sincs rá mód. Van erre megoldás, vagy egy headset lehet egyszerre több accounthoz is kötve? -
xandrush0831
tag
Mivelhogy az MSFS 2024 10-ből 9 alkalommal nem vált át vr módra, ezért viccből ránéztem a 2020-ra ezzel a 10.3.10-es Pico Connect-tel. Kis gépekben fix 72 fps, EFB modos 747-ben 50-55 fps. Az is leginkább csak a gyenge i5 11400F-em miatt szerintem.
-
matezzo
kezdő
A skyrimot mindenkép meg szerettem volna venni, és még 15-ért se tűnik rossz vételnek.. hogy mit csapnék hozzá, abban bizonytalan vagyok.. a first person shootereket nem szeretem, ráadásul eléggé rosszul vagyok a vr-ban való mozgástól.. lehet a skyrimot is ülve kell játszanom, vagy nem tudom .
Az until you fall egyelőre része a meta+-nak, bár még nem aktiváltam a free trialt, majd nemsokára kipróbálom.. mindenesetre ami van meta-n is az jobb standaloneban gondolom.
-
kiskuplung
őstag
válasz matezzo #64160 üzenetére
Van, az Into the Radius az kb a Stalker csak VR-ban.
Én mondjuk pont a Fallout VR-t kihagynám, szerintem nem lehet belőle értelmezhető képet kicsiholni, meg az irányítás is problémás. Én egy 10 óra után feladtam. De ha nagy rajongó vagy, akkor jó vétel, csak utánaolvasós, hogy lehet jóra pofozni.
Szerintem az I expect to Die-ok is nagyon jók, de azok ilyen pár órás experience-ek, és amúgy sem sokkal drágábbak alapból. Ami ebben a csomagban kb végtelen az az Until You Fall, én ezt használom VR fitnesszre, mert jobban motivál ha az életemért kell harcolni
-
matezzo
kezdő
Mit gondoltok erről?:
https://www.fanatical.com/en/pick-and-mix/build-your-own-infinity-vr-collection
skyrim és fallout vr 7,5-ért.. esetleg van még valami jó a listában? -
Raymond
félisten
válasz matezzo #64157 üzenetére
Ha mindketto le van merulve akkor varsz, tanulsz belole es ugy szervezed hogy vagy a HMD vagy a PB vagy mindketto mindig legyen toltve. Vagy veszel meg egy PB-t ahogy Fyingsould irta, de ott ugyanugy figyelned kell arra hogy azt amit nem hasznalsz azt rakd toltore
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
matezzo
kezdő
válasz Raymond #64154 üzenetére
ja, de amíg mindkettő le van merülve? addig lehet e/érdemes lehet-e egy usb-A-s kábellel rátenni töltőre?
Amúgy csak mások okulása végett is, rendeltem egy 10 cm-es ucb-c in/out kábelt Ali-ról, amit egy fajta docking kábelnek szántam volna.. kaptam helyette egy 1m-eset, aminek nem örültem.. mert tartottam tőle, hogy ebbe dugva az 5m-es INIU-t már nem lesz jó, és valóban instabil a kapcsolat, nem működik vele, Azt akarnám elkerülni ügye, hogy a headseten lévő usb-cbe dugdossak ki-be dolgokat. Nem tudom mennyi ki-be huzogatást bír ki, de nekem már 3-4 ilyen csatlakozó halt meg telefonon.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz matezzo #64152 üzenetére
18650-es és egyéb akksik terén ahol nagy a felhasználási igényem én úgy oldottam meg, hogy vettem több akkumulátort. Esetedben is ezt tanácsolnám: ha nem elég egy, vegyél 2-3-at. Ez azért sem hülyeség, mert ha van felhasználási igény, az az 1 szerencsétlen akksi hamarabb tönkremegy, mintha 2-3-at váltogatnál. Az akksik pedig nem örökéletűek ám...
-
Raymond
félisten
Szerintem mindegy mert nekem a szemem megfajdult a jatektol ugyanis egyes shader-ek nincsenek rendesen "VR-ositva" es ha kozelebb mesz falhoz pl. akkor olyan duplazosan mutatja a texturat. Jobb szavakat nem talaltam igy hirtelen ra. A displacement mapping nem igazan VR kompatibilis.
-
Raymond
félisten
válasz matezzo #64152 üzenetére
"A kérdés, hogy tudom-e úgy tölteni a rendszert, hogy egyszerre töltöm a headsetet és powerbankot, mikozben a headsetből nem huzogatom ki a zsinort."
A powerbank-od kezikonyveben ezt irjak:"Once this power bank is fully charged or fully charges the smart devices, unplug the charging cable in a timely manner to prevent damage."
Tehat ha valamit toltesz vele (pl. Quest) akkor ne toltsd magat a PB-ot is.
-
a2d2
addikt
Srácok, feldobtam pár régi pcvr játékot amit megvettem anno de még nem fejeztem be.
Talos principle-t próbáltam és ki kellett kapcsolnom az SSW-t annyira gáz volt.
Benyomtam a debug panelt hogy mi a fene van és hiába kér a VD 120Hz targetet ssw-vel, a játék csak 72Hz-en megy mindegyik beállításával. Ezt simán steamvr-nál tudom forceolni? Elszoktam már a Quest mellett ezektől az állítgatásoktólA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
matezzo
kezdő
oculus töltési tippet kaphatnék?
Szóval van egy ilyen powerbankom, amit felrögzítek az elitestrapre, és usb-c-n keresztül összekötöm a headsettel.
https://www.mi.com/global/product/10000mah-mi-power-bank-3-ultra-compact/A kérdés, hogy tudom-e úgy tölteni a rendszert, hogy egyszerre töltöm a headsetet és powerbankot, mikozben a headsetből nem huzogatom ki a zsinort.
A power bankon két usb-a bemenet van még, azon keresztül megfelelő lehet a töltés egy sima usb-a usb-a kábellel? vagy valami egyéb ötlet? -
Dyingsoul
Topikgazda
Hát én lebetegedtem, szóval most VR képtelen vagyok pár napig. Kár mert nagyon akartam folytatni a Skyrimet.
Ez a követelmény brutális... Én azért hanyagolom ezeket a mod pakkokat mert egyrészt tartok tőle, hogy vannak nem vanilla modok benne, nekem meg első végigjátszásom lenne. Másrészt meg szeretem tudni, hogy mik azok a modok amik a játékra rá lettek húzva mert nem jön be nekem minden ami másnak igen.
De amúgy tényleg jól néz ki az a Mad God modpack, valamikor ki fogom próbálni... mondjuk ha lesz valami új SSD-m mert ennyi helyet én sem tudok neki szorítani...#64130 trauma74: Ezek a játékok amiket PC-ről játszanál Steam-esek? Nekem egyszer volt hasonló hibám, de vagy 6 évvel ezelőtt... Akkor egy rossz Steam config okozta a hibát. Vagy összekuszálódott valami miatt a steam configom vagy SSD csere volt, de arra emlékszem, hogy a SteamVR configjában valahol rossz betűjelű meghajtóra volt hivatkozás. Így azt tudnám tanácsolni, ha steames játékról van szó, akkor telepítsd újra a steamet, különös tekintettel a SteamVR-re. Az sajnos sima uninstall után hagy meg config file-okat a C:/username/AppData/Local, Roaming, Localrow mappák valamelyikében vagy mindegyikében. Netenn vannak erről infók próbálj keresni, hogyan lehet a Steam és config fájljait teljesen törölni (ha egyáltalán steam-es játékok okozzák a problémát).
Másik ötletem: OpenXR-ra való átállás.
A beállítás előtt ne csatlakozz Questtel a PC-hez és zárd be a Quest Link-et PC-n.
SteamVR-t elindítod (nem baj ha nincs VR headset csatlakozva, elindul anélkül is), három vízszintes vonalas menü -> Settings -> OpenXR ->Set SteaVR as OpenXR Runtime gomb.Mutatom a képet nálam hogy néz ki PC-n, Meta Quest Link alkalmazáson belül a Settings/General menü:
Talán ezzel a második ötlettel érdemes próbálkoznod először, sokkal gyorsabb, mint törölgetni a steam-et.
[ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
válasz xandrush0831 #64148 üzenetére
Vakon vannak, csak forwardoltak egy hírt, de fingjuk sincs, hogy pontosan mit jelent
-
KRoy19
őstag
válasz xandrush0831 #64148 üzenetére
+1
-
Raymond
félisten
Kivancsi vagyok mi lesz a Google Android XR-bol:
Google steps into “extended reality” once again with Android XR
Samsung's Android XR Headset Ships In 2025, And We Went Hands-On
Sony, Lynx, And Xreal Are Building Android XR Devices Too
Job Simulator, Vacation Simulator, And Demeo Will Be Available On Android XREz nekem megint olyan "let's try some quick cash grab" akcionak tunik. Tehat a cegek kozul akik belementek egyiknek sincs ez a fokuszaban. A Qualcomm-tol ott a ref platform amire epitenek, a Google adja a szoftvert a tobbiek pedig megprobaljak ezt kihasznalni a brand-en keresztul. Viszont igy nincs senki aki tilna a szekeret igazabol, ha barmelyik a harom csoportbol teblabol akkor nem megy sehova az egesz. A Qualcomm hardver lesz mert mindig is volt, de a Google nem arrol hires hogy turelmesen epitget mindent amibe belevag a tobbieknek pedig kell a hardver es a szoftver is mert maskepp nincs mit arulni.
-
xandrush0831
tag
válasz kiskuplung #64140 üzenetére
Engem a Metro igazából beszippantani sem tudott, pedig nagyon vártam. Szerintem 2-3 órám ha van benne. Nem is tetszett, aztán meg elkezdődött az a grafikai bug hogy stroboszkóp volt az emberek feje. Nem érzek motivációt hogy elkezdjem megint.
-
gulasoft
őstag
Viszont még mindíg nem jön át a hang a cast-al, és így nehéz questes videót csinálni, próbáltam a facebookos felvételt is, ott incs hang.
A mikrofon megy, a játék hangja meg nem hallatszik.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
Én az első bhemótot nyúvasztottam még csak ki 3*-szor, már nagyon profin csinálom (ugye egyszer questen, aztán pc-n, majd még egyszer pc-n a magyar felirat miatt :-))
-
kevike576
senior tag
Én tolom, és sztem kafa. God of war & Senua's sacrifice.
Sebastian Ang lefikázta, de tudom miért. Nem tudott azonosulni a kontroller optimalizálással. Azt egy frissítéssel ki fogják pofozgatni. -
kiskuplung
őstag
Aki tolja a Behemoth-ot, még mindig nagyon jó?
Ez a Metro sajnos a végére durván a földbe állt, pedig a 10. pálya környékéig nagyon tetszett, de aztán jöttek
, ami végképp elvette a kedvemet. Így már csak a düh maradt meg a végére meg hogy kicsit örültem, hogy vége letta frusztráló teljesen sötét, lopakodós részek, meg az idegesítő, egyszerre 40 szörnnyel telepakolt szoba, amiben semmi kihívás nem volt, csak gyilkolta a hangulatot. A végén meg ez a kannibálos szint volt -
kevike576
senior tag
Na erre kíváncsi leszek: [link]
-
gulasoft
őstag
válasz trauma74 #64134 üzenetére
Tudod, hogy lehet VR-ban is tolni? :-) Én általában a virtual desktoppot használom, és ilyen hibát még soha nem láttam, az hogy elveszti a kontrolt az fény hiány, vagy koszos kamerák, de az hogy olyanmintha ráznád a fejed... Ezt én még játékban nem láttam, de ha felveszem a játékot OBS studióval, akkor ott ugrál a kép, de mivel a fejeden van a cucc, az a fejeddel együtt mozog, és nem kéne ilyet látni.
-
gulasoft
őstag
válasz trauma74 #64132 üzenetére
Akkor az airlinket használod a csatlakozáshoz? Van lehetóséged VD-vel is megnézni, vagy nem költesz rá? Ha natívnál nem csinálja, akkor valami a gép és a ketyere között lehet a probléma. Tlepítsd újra az oculus progit a gépre. Milyen géped van hozzá?
-
a2d2
addikt
-
a2d2
addikt
Mégsem nézek rá, pedig letelepítettem már Skyrimet is
Wabbajack for an easy installation. No need to have Mod Organizer or any other application prior to this.
Minimum GPU requirement is 4060TI or 3070, this is the most high end gaming experience today on any platform
375 GB free space, must be SSD
32 GB system memory, no exceptionsA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
laccy88
senior tag
válasz barcalaci84 #64119 üzenetére
az utóbbi volt a cél. sikerült is
Köszönöm a segítséget! -
a2d2
addikt
válasz Dyingsoul #64122 üzenetére
Nekem pont ezért szimpi ez az 1db csomag. Ez tuti le van tesztelve, könnyű telepíteni, nem akad össze, ...
Valami olyasmi rémlik amúgy hogy áthajóztam egy szigetre és mintha valami szekta szerűség lett volna ott. Na, majd ránézek.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz trauma74 #64120 üzenetére
Van elég fény a szobában? Próbáld meg nagyobb fényben használni, lámpákat felkapcsolni.
-
Dyingsoul
Topikgazda
5 év után felvenni a fonalat azért melós lesz
Én DamianB-vel mikor beszélgettem ő mutatta, hogy van egy vacsi új mod:
Vanilla Remastered - Every Single Texture Upscaled and Reworked
16.5 GB, a srác egy éven keresztül dolgozott rajta, hogy minden egyes textúrát átdolgozzon.
Megnézem majd hogy ez a Mad God modpack kompatibilis-e vele, bár a hibák miatt én jobban szeretem egyenként telepíteni a modokat.
Most is van egy olyan gondom, hogy a SkyUI baromi lassan tölt be minden egyes lootolásnál, inventory megnyitásnál vagy 2-3 másodperc. De ezt minden lootolásnál... Erre még nem találtam megoldást, emiatt ment el most a kedvem kicsit tőle...- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
trauma74
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy vettem qect2 pc re. Csatlakozom wifin meg kábellel és a játék libeg. Mintha a giroskóp mozogna . Mi lehet a probléma? Ha a szemüvegre telepített játék megy azzal semmi gond.
-
laccy88
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy az Asetto Corsa-t hogyan tudom VR módba állítani?
A Render Mode-t Rift-re állítottam. De hiába indítom VD/SteamVR-ből, nem VR módban indul. -
gulasoft
őstag
Szerintem jött új szállítmány, mert itt az amazon a szállító, de karácsonyra ez sem ér ide, de nagyon biztató, hogy a skalperek hoppon maradnak, mert 2-300 eurót külföldön sem ér meg pluszban, hogy pont a karácsonyfa alatt legyen. Lesz egy cetli, hogy érkezik :-)
-
0utsider
tag
Egyelőre még nem tervezek cserélni vga-t.
Az 50xx-es kártyákat (és a vele egyszerre futó AMD-ket) szerintem ki fogom hagyni.
Csak érdekel a téma. Plusz ha a trendek nem változnak, akkor ugyan ez várható majd a 60xx-es szériánál is, amikor már nekem is figyelembe kell majd venni a vr igényeit.Mondjuk nálam a látvány az egyik legutolsó dolog, ami érdekel egy játéknál.
Ha jó a sztori és a játékmenet, akkor az sem érdekel ha pixelgrafikás a game.Egyébként én is félig-meddig "cableman" vagyok.
Az áramot az alaplap usbc-jéről szedem. A képet pedig wifiről.
Legyek mondjuk halfcableman.
Viszont mivel az alaplapom szerintem tudja a PD-t (szinten tartja a HMD töltöttségét),
így nekem mindegy, hogy a vga-n van e usb-c.Mivel majd dupla annyi pixelt kell számolni flat-hez képest vr-hoz, ezért szerintem is a lehető legtöbb vram-ot kellene e mellé társítani. Viszont ha az AMD a több vram mellé gyengébb vr teljesítményt tud csak nyújtani, akkor legközelebb sem lesznek sajnos opciók nekem a kártyáik.
-
KRoy19
őstag
válasz 0utsider #64110 üzenetére
Nincs tapasztalatom AMD kártyával VR-ban. Annyit tudok, hogy több fórumon olvastam már, hogy az amúgy kb. azonos telnyesítményű AMD kártya rosszabbul teljesít és sokszor problémásabb VR-ban, ezért általánosságban az Nvidia jobban javasolt.
Az a kérdés, hogy akkor mennyi VRam is kell, az nagyon sok összetevős és senki nem fog neked erre egy konkrét számot mondani. Én azt mondom, hogy minél több, annál jobb.
-
mmdms
addikt
válasz 0utsider #64110 üzenetére
Minden amit probaltam acc-n kivul maximum grafikan elfut egy 7900xt-n (Propagation, Squadrons, AC, Ams2, Pcars2, Raceroom) a legnagyobb renderfelbontason. Az UE3 motoron kivul igazabol akkora latvanybeli kulonseg nincs ha esetleg egyel vissza kell venni belole.
Referencia karim volt amin raadasul van usbc is ha epp cableman lennel, toltes is megoldva.
Jovot nezve mar nem mondanam h bator szivvel ajanlom, azert flaten se estem hanyatt a 4k kepessegeitol, kell az a kis tobblet amit az xtx tud az aaa cimekhez (sajna ilyet nem probaltam), inkabb sporolj egy honappal tobbet az xtx-re.
Acchez meg nem mondom h nem eleg az xt, csak pont azon a hataron mozog aminel azert szebb latvanyt szeretnek de csunyanak se mondanam mar.Ugy kb ennyit tudok a dontesben segiteni.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
válasz xandrush0831 #64108 üzenetére
Asszem az eddigi 10.2.14 volt. Meg dolgozok, hazaerek ralesek.
-
mmdms
addikt
válasz xandrush0831 #64105 üzenetére
Ez uj vagy csak most tetted fel anyar kozepi frissitest?
-
xandrush0831
tag
Hú mit műveltek ezzel a Pico frissítéssel?
Viccből ránéztem újra az MSFS-re. UltraHD+ felbontás, DLSS performance, és stabil 40+ fps-em van, Airbus A320-al, Liszt Ferenc custom sceneryn Így motion smoothingal 72hz-en olyan folyamatos a kép, amilyen Q2-n 0.7-0.7 fovval sem volt. És a kijelzőket is simán olvasom, még az MCDU-t is.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz 0utsider #64103 üzenetére
Jogos. Az arány ugyan az marad ha elvesszük a 2-es szorzót, akkor is. Viszont a nyers felbontás szempontjából lényeges a 2-es szorzó, mert nem mindegy , hogy 4 millió pixel vs 7,5 millió pixel vagy 8 millió pixel vs 15 millió pixel.
A rendszermemóriánál is ugyan az a történet. Ott is az allokált memóriát látod és nem a ténylegesen használatban lévőt.
[ Szerkesztve ]
-
0utsider
tag
válasz KRoy19 #64098 üzenetére
Munka közben fejben saccoltam, így egy "pici" hiba csúszott a számításba.
Egyébként nem a két szem miatt majd duplája (kb +80%) a pixel szám, hanem azért mert mind az x, mind pedig az y tengely növekedett.Mondjuk a háromszoros vram igény akkor sem indokolt.
Viszont amikor a régi gépemen váltottam 4 gb ram-ról 16-ra. Akkor én is meglepődtem, hogy az a játék, ami addig el volt kevesebbel is. Az az upgrade után már 12 gb-ot simán megevett. Valószínűleg korábban ott a lapozó fájl jobban igénybe volt véve.
Vramnál nem tudom, hogy van e ilyen.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Szerintem Amd-n más miatt van akadozás, nem a VRam mennyisége miatt. Szinte az összes monitorozó program, az allokált VRam-ot mutatja. Az MSI Afterburner és talán más programok is elvileg képesek mutatni a valós VRam használatot, de az sem pontos, így lényegében haszontalan.
Ha pontos lenne, akkor szög egyszerű lenne lemérni és számszerűsíteni az összes játék valós VRam használatát egy 4090/7900XTX segítségével, de sajna nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
Pico tulajoknak érdekesség, hogyan lehet a tárhelyet bővíteni SD-kártyával (adapterben, természetesen) vagy pendrive-val:
Enable it with
Code:adb shell sm set-force-adoptable true
and after that, open android settings and format your USB stick or sd card as internal.
After that you can install apk's to USB or SD, but only apk's. Obb will still remains in internal storage.
Remark(s): After formatting, the card / USB stick is crypted and bound to your Pico = cannot be used elsewhere.
You have to copy every single apk by Android Settings or all at once directly after formatting.Elfogadom a sütiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest