-
GAMEPOD.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudymester
senior tag
Lehet, hogy a tévén kell beállítani a scart típusát! Bizonyos modelleknél külön kell kapcsolni az rgb módot, illetve nem biztos, hogy minden foglalaton fogadja. ÉRdemes a tévé leírását elolvasni ezügyben.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
TIT
veterán
Üdv.
Ps2 scarttal philips lcdre kötve nincs rgb jel de thomson crt-re kötve van -
rudymester
senior tag
válasz - = Zk = - #1696 üzenetére
Biztos van a PS2 slimen UTP csati? Régen volt valami külön link kábel, nem tudom hogy ez a csatlkaozó még van-e, de játéknak is támogatnia kell ezt az üzemmódot.
Esetleg van egy olyan "hekkelés", hogy a PS2 jelét egy scart elosztóval 2 tévére lövöd ki és az osztottképernyő nem használt felét valamivel kitakarod. Így nem látjátok a másik művészkedését, cserébe csak fél képen játszol.
[ Szerkesztve ]
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
- = Zk = -
félisten
...
az osztott képernyőt szeretném meghekkelni, és 2 külön TV-n "játszani"... jelenleg elég a 74centis TV-m, de annyira nem. anyámékét+az enyémet ha megtudnám hekkelni, akkor lennék csak boldog....
szal jobban járok ha veszek egy második Slim PS2-t, és rá a másik TV-re. majd ezt a két gépet egy UTP (?) kábellel összekötöm?!..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
doc
nagyúr
válasz - = Zk = - #1694 üzenetére
ehh, nem tudok olvasni koran reggel, sry
gyarilag szerintem nem, de muszaki boltokban/online shopokban talalsz video splittert
persze ettol az osztott kepernyo meg nem ket kuon kepernyo lesz, hanem ugyanaz lesz a 2 tv-m, ami neked kell ahhoz 2 playstation kell[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
1) lehet 1db PS2-t 2db TV-re kötni? ...
2) köszönöm" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
doc
nagyúr
válasz - = Zk = - #1692 üzenetére
1) a PS arrol szol, hogy TV-re kotod, anelkul csak a lemez forgasat hallgatod, szoval nem ertem a kerdest...
2) igen -
- = Zk = -
félisten
reggelt
pár buta kérdést, ha szabad...
-Slim PS2-t lehet 2 TV-re kötni? (pl osztott képernyős autóversenynél igen jól jönne)
-adott 2db slim PS2...összeköthetem hálózatba őket? ( láttam a kábelnek a helyét, és gondoltam, ... öcsém egyik szoba, én a másikban, és agyj neki...)
köszönöm" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
olbaidhun
őstag
A gow bizony hamar beszippantja az embert.. és ismeritek a Kevin Butler kampányvideókat?
God of War III "Dear PS" TV CommercialFérfiasan bevallom, itt és most, hogy a gow3 miatt vásároltam meg a ps3at.. Ez van, nem bántam meg
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
mephi666
nagyúr
válasz Mákos7észta #1685 üzenetére
most láttam az "irományod": én 2 hónapja kezdtem el ps2-n játszani, sajnos nincs sok időm, de pár napja vittem végig a god of war2 sztori módját, előtte meg folyamatosan gran turismo4-gyel szórakoztam (meg keveset resident evil code veronica és nhl2006-tal is)
szerintem játékélményben ez a néhány többet adott ezalatt a pár hét alatt, mint az elmúlt évek pc-s termése összesen egy fullhd tv-n használjuk a ps2-t és hiába nem a legszebb, leköt engem nagyon... már azon gondolkoztam, hogy milyen konzolt kellene még szerezni... box-on is gondolkodtam (forza3, alan wake miatt főleg), de inkább a ps3 felé húzok (god of war3, gran turismo5, stb)
hack n slash játékokból én nagyon ajánlom a god of war2-t szerintem baromi hangulatos játék lett... itt-ott felidegeltek az analóg karral való "kombózások", de ezt leszámítva nálam 10/10-es a játék (ugyanúgy, mint a gran turismo4 a maga műfajában)
(ui: fene vinné... most már a devil may cry sorozaton gondolkozok, hogy be kellene szereznem ...addiktív a ps2 nagyon)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
olbaidhun
őstag
up a topicnak, hogy visszataláljak!
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
rudymester
senior tag
válasz Mákos7észta #1685 üzenetére
Azért a 360-ok megbízhatósága sokat javult, de csak új példányt érdemes venni minden moddolás nélkül. 2 és fél éve megy az enyém (kopp-kopp). Az új gépek semmivel sem rosszabb, mint bármelyik mai konzol.
-
Mákos7észta
aktív tag
Köszi a segítő válaszokat!
Sajnos a CRT nem megoldás, mert egész egyszerűen nincs Xbox- ot elvetettem, mert sok stressz volna a megbízhatatlanságából. PS2 maradt talonban, jövő hónapban be is ruházok egyre, addigra teszek félre egy külső tunerre, addig nem is tudnék játszani sajnos :/
Még egyszer köszi a segítséget, nemsoká beszámolok az új PS2- es élményekrőlMarci
Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
tomgabor
senior tag
válasz Mákos7észta #1681 üzenetére
Hello! Én használtan biztos nem vennék Xboxot. A Wii-met használom ezzel a tunerrel FullHD-s monitoron 1,5m-ről egész jó a képe.
-
Viktor77
titán
A PS2 meg a tuner együtt szerintem már nem éri meg. Arról nem is beszélve, hogy monitoron valamivel rondább a kép, a PS2 CRT tv-n mutat jól.
Viszont játékügyileg kár lenne kihagynod, hatalmas klasszikusok vannak rajta, én a mai napig tökéletesen tudom élvezni a játékokat. CRT tv-n a grafika is nagyon rendben van, még mai szemmel is.
Tudom, nem sokat segítettem.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
doc
nagyúr
attol fugg, mit varsz tole
en tavaly vettem eloszor PS2-t, es imadom, a Gran Turismo sorozat, a Tourist Trophy, Crazy Taxi, egyebek iszonyu jok. nekem a grafika is teljesen eleg, aki Crysis-en nevelkedett, annak lehet hogy keves
ha tudod, probald ki ismerosnel hogy milyen, aztan gyorsan el tudod donteni hogy kell-e vagy sem -
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
Soha nem volt PS2- őm, persze alkalomadtán havernál stb. játszottam már vele, de érdekelne, hogy mai, 2011- es szemmel nézve tud újdonságot, élvezetet nyújtani egy PS2 használata? Gondolkozom 1db vásárlásán, kb 16-18ezerért vennék egyet, de ahhoz, hogy használjam, kell egy külső TV tuner, mert csak monitorom van, s azon is akarom használni, ami még kb ugyanennyi költséggel jár.
A fenti esetben viszont egy X360 használtan csak 20ezerrel volna drágább, így kicsit bizonytalan vagyok :/
Szóval összességében van értelme beruházni egy PS2- re sok szép emlékkel, kismillió (exklúzív) játékkal, vagy inkább várjak picit, hogy legyen egy naprakész, hangos, de HD játékdobozom?
Bocs a hosszadalmas értelmetlennek tűnő gondolatmenetért De azért köszi a válasz(oka)t, ha vannak!Üdv,
MarciCsak óvatosan, még nem kávéztam..
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Van egy PS2-m, amit swap magic lemezzel vásároltam. Sajna a lemez végleg elhalálozott. Tudtok adni infót, hol lehetne beszerezni? Tulképp csak a lemez kellene, a műanyag biszbaszok benne vann a gép megfelelő lukaiba, azzal nincs gond.
Köszi!
ui.: políroztatni próbáltam, de nem lett sikeres, kb 10 alkalomból egyszer tudunk vele bootolni.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
mephi666
nagyúr
válasz rudymester #1669 üzenetére
+1668+1670: köszönöm ...ez a metal slug tetszik, barátnőm meg a crash bandicoot-ért volt még oda... ezek közül valamit be kell szerezni... igazából ilyen mario/sonic szerű 2d-s, scrollozós játékból nem sokat találtam, amit coop-ban lehetne játszani (pedig szerintem pár régi, hangulatos darabért biztos nem kérnének sokat)
pár nagyobb címet beszereztem már ps2-re, de az a bajom, hogy nem tudok annyit játszani, amennyit szeretnék: most a god of war2 megy már 1 hete, de szerintem kb. felénél járhatok és 9 órát már beletettem ...ott van még ezen kívül a resident evil: code veronica és a gt4 is (ebben 65% körül vagyok, de ezt most pihentetem) ...meg beszereztem az nhl2006-ot, amit időnként előveszek... nagyon le tud kötni mindegyik és már a god of war első részén gondolkozok, hogy megszerezzem valahonnan
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
mephi666
nagyúr
nem tudtok valami jó platform játékokat javasolni ps2-re, amit párosban is lehet játszani? ilyen sonic-hoz hasonló dolgokra gondoltam, de ebből csak a sonic heroes-t találtam, ami nekem annyira nem jött be
-
mrlujoak
veterán
válasz rudymester #1665 üzenetére
Igazi Home Made...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
A hétvégén a picur jól rámijesztett. Játszottunk egy játékkal, egyszer csak hangos, monoton fejkerregés, előbb hang, majd kép el, és a fej tovább kattog...
Aztán egy lemezt sem olvasott be. Egynél csak kattogott tovább, kettőt beolvasott, de kérte, hogy PlayStation lemezt tegyek be...
Nemá, gondoltam, ennyitől most nem adhatja be a kulcsot... Így csináltam rajta egy jó alapos, alkoholos fejtisztítást - hogy mi szmötyit szedtem le a lencse széleiről - aztán pikk pakk minden ment utána rendben. Elsőre olvasott ismét minden lemezt, gyötörtük szegényt utána hosszú órákon át, semmi gond. Kellett neki egy jó alapos fejtisztítás...
Jah, PS1 (9002)
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
rudymester
senior tag
Eszembe jutott még pár. Nem tudom milyen korosztálynak szánod, de pl a Lego Star Wars, Indiana Jones és Harry Potter játékok ketten nagyon jók. Kicsiknek és nagyoknak is lehet ajánlani. Érdemes használt boltokba benézni, ahol van választék.
-
kp78
addikt
válasz rudymester #1660 üzenetére
Köszönöm, megnéztem, csak egyelőre helyet nem találtam, ahol meg lehetne venni.
Előbb-uóbb csak lesz vhol.
Esetleg ha vkinek van még ötlete kimondott 2 személyes játékra, előre is köszönöm!„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
rudymester
senior tag
Kicsit más műfaj, de pl a Kuri Kuri Mix-ben 2 nyúllal kell ügyeskedni. Kifejezetten ketten jó. Most hírtelen nem ugrik be más, de rengeteg ilyen játék van. LBP szerű most nem ugrik be.
-
kp78
addikt
Tudtok olyan játékot ajánlani PS2-re, amit lehet egyszerre ketten is játszani?
Vmi mászkálós, vagy bármilyen lehet.
Legjobb lenne vmi olyan, mint a Little big planet PS3-ra.[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
jookomak
őstag
-
rudymester
senior tag
válasz mephi666 #1656 üzenetére
Én is nagyon szerettem a GT4-et, de olyan 60% kérnyékén egyszerűen meguntam, pedig már 3 endurance futam megvan (6-7 óra/futam), de nem visz rá a lélek. A GT1 viszont sokat pörög a kis szürke masinámban és nem zavart a kezdeti kudarc sem, mert rossz autóval kezdtem.
-
mephi666
nagyúr
na, teszvesz-en lecsaptam egy gow2-re 1200ft volt, a lemez hibátlan, csak kiskönyv+borító nincs hozzá... (kicsit sajnálom, de nem azzal játszok úgysem) szerintem megérte... jövő hét végéig a gt4-el elszórakozok még (hosszú futamok kivételével szerintem minden meglesz), aztán rávethetem magam... azért a gt4 2000ft-ért olyan tartalmas szórakozást nyújt, hogy hihetetlen... (mellesleg nem is unom még és szerintem szívesen elő fogom venni évek múlva is... megunhatatlan)
-
matthew94
csendes tag
Sziasztok!
Van network adapterem benne egy 60Gigás vincsivel. Nah most az a kérdés hogyan tudok rámásolni játékokat?? a DVD/cd olvasó csak a cd-t viszi :S ehhez kéne segítség!
előre is köszönöm!(ha lehet akkor privát üziben mert az jobban figyelem, köszi
-
doc
nagyúr
en meg a GT3-at sem jatszottam vegig
ott csesztem el, hogy elvittem a GT Conceptet addig, amikor ad tizmillio USD-t a GT3 menteshez, es onnantol hogy megvettem a legjobb jarganyokat, unalmas de ha mar megvannak, nem nagyon akarok massal menni... na majd visszaterunk ra
a Tourist Trophy-ban megnyertem mindent, az nagyon kiraly kis jatek, kar hogy keves moci van benne, azert legalabb egy Kawa ZZR vagy ZXR 250-et beletehettek volna -
kp78
addikt
válasz mephi666 #1651 üzenetére
GT4 valóban jó, és Tourist Trophy is nagyon jó motoros, és a Formula1 2005 is
Ami nekem még alap, az a Fifa11 és PES11, persze aki nem szereti a focit, azt nem köti le.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
mephi666
nagyúr
mindenki szeret játszani anyukám sudoku+rejtvény-párti... apukám a kocsmában szokott kártyázni ismerőseivel... (pedig már 70 felé járnak lassan) sógorom a flight simulator-ért van oda és még sorolhatnám... én meg pc-n játszottam rengeteget... újabban főleg csak nosztalgiázok, mert annyira nem kötnek le, amik mostanában megjelennek... csalódások viszont vannak bőséggel egyedül a duke4ever, rage, diablo3 az, amiben még bízok... a konzol viszont egyszerűbb: nem kell szívni a telepítéssel, driverekkel, patchekkel és a többivel, csak belökni a lemezt és megy is mint a karikacsapás... nagy pozitívum, hogy normálisan van optimalizálva és bugmentesítve minden játék és semmi probléma nincs velük... pc-n viszont ezt már nem nagyon lehet elmondani... kapkodnak minden játék kiadásával, aztán félkész munka kerül ki... sajnálom, hogy ilyenné vált a pc-s játékpiac...
a 3 nagy konzol közül sokáig wii felé húzott a szívem, de már inkább a ps3 felé kacsintgatok... "rohadt" gt4 megfertőzött és játszanom KELL majd az 5. részével de várok én is míg normalizálódik a ps3 ára... 40-50 körül lenne az igazi, mert akkor könnyebb lenne kispórolni... néztem újonnan, csomagban ps3 320gb+gt5-öt, de 100k ez rengeteg... az xbox meg a kinect miatt vonz kicsit, de ahhoz kevés lenne már a hely (1szobás panel, 35m2... ebből a szoba bő 20m2... családi ház+nagy nappali kellene hozzá)
-
kp78
addikt
válasz mephi666 #1649 üzenetére
Én 32 évesen vettem az első konzolom (PS2), persze anno C64-en, meg PC-n rengeteget játszottam, de egy ideje a munka mellett semmi idő.
Aztán úgy döntöttem, hogy igenis veszek egyet, még ha hetente csak egyszer-kétszer veszem elő, akkor is
Igazából az ember örökre gyerek marad, csak a játékai változnak
FPS játékokat annyira nem bírom konzolon, valahogy hiányzik az egér gyorsasága/pontossága, hogy merre/mire lőjjek.
De szimulátorokban nagyon jó
Majd ha megfizethetőbb lesz a PS3, tuti kipróbálom azt is, vagy egy xbox-ot.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
mephi666
nagyúr
én is belépek akkor a "klubba": 27 vagyok, eddig 1-2-szer játszottam ps-en (főleg ps1-en még vagy 15 éve, általános sulis koromban), viszont január végén vettünk tv-t és barátnőm áthozta a nem használt ps2-jét... gyorsan beszereztem a következőket: gt4 (nyomom folyamatosan már 1 bő hónapja és 60% alatt járok még mindig), resident evil - code veronica, nhl2006 barátnőmnek meg van: fight night3, tekken5 és még 1-2 fps, ami nem nagyon izgat... általában munka után ő farmville-en kapcsolódik ki, én meg gt4-en
én igazából ps3+gt5-ön gondolkozok, de elég nagy költség lenne, így egyelőre marad a gt4... meg ha minden jól megy, lesz god of war2-m is napokon belül nem hittem volna, hogy 15-20éves pc-s múlt után jobban le fog kötni a konzol... (habár ez írható a mostani pc-s játékok színvonalára is) csak kényelmes elfeküdni a fotelban, bekészíteni a hideg sört, bagót és így küldeni a versenyeket
[ Szerkesztve ]
-
derapo
tag
Engem is elragadott a Playstation hatás..úgy kb 15..éve.
Nekem még japáni psx-em volt, 1001-es
Senki nem tudja melyik ez a game amiről írtam?
a 1637-es hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=etVHIG8i_Ls
-
-
mrlujoak
veterán
Hihetetlen.
Egyre többet, és jobban játszom a PlayStation-ön, és már a Sony Ericsson Xperia Play is mozgatja a fantáziám.
Eleddig nem is gondolkodtam abban a modellben (inkább az Xperia Arc, vagy Xperia Pro), de ezek után egyre erősebb a késztetés...ÁÁ, ez aztán a PS hatás...
Hagyom is magam sodródni az árral
-
doc
nagyúr
válasz mrlujoak #1643 üzenetére
akkor tudok ajanlani majd PS2-re is
PS1-re nagyon jo volt meg a TOCA, fasza serulesmodell, azert az nagy kiralysag mikor a felig leszakadt hatso lokharitot huzza maga utan az auto, a motorhazteto meg egyszer csak elszall a kanyarban
a Moto Racer meg ugyan teljesen mas univerzumban jatszik, mint a zsenialis (PS2-es) Tourist Trophy, de egy kis agyatlan szaguldozasra nagyon jo -
doc
nagyúr
válasz mrlujoak #1641 üzenetére
en is kb. 27-28 evesen vettem meg eletem elso PlayStationjet aztan valamikor tavaly (31.5 eves fejjel) jott a PS2
ha szereted a szimulatorokat, autos jatekokat akkor a Gran Turismo kotelezo
de a Crash Bandicoot tenyleg a(z egyik) legjobb jatek PS1-re, feltetlenul szerezd be, a masodik es harmadik reszt ajanlom volt egy Crash 3-am pluszban, de tavaly megkapta a Zasszony occse ajandekba, szoval nincs tobb folos... -
mrlujoak
veterán
Nekem volt egy LG CD tálcám, és ha rájött az 5perc akkor fogta magát, és nem adta vissza nekem a cd-m.
Szétszedtem, "lezsíroztam" a mechanikáját, és még ennek ellenére is néha, csak a tű izgatásával bírtam rendeltetésszerű cd kiadásra...A zsírozásról jut eszembe.
Tegnap szétszedtem a PS1-em - kíváncsi voltam az alkalmazott technológiára - és a minimális port kitakarítottam belőle, plusz a nyitógomb, a fedlapot nyitó és az olvasófej mechanikáját is beolajoztam.Meglepően egyszerű, és ötletes felépítése van a PS1-nek. (SCPH-9002-es egyébként a drága)
Szereztem hozzá már 3 játékot - az általad ajánlott család/sorozat is tervben van, nyomozok is utána - meg memóriakártyát.
Az egyik - régebbi, SCPH-1200 - kontrollert még a hétvégén szétkaptam, mert a Select, Start, Analog gombhármas egyáltalán nem működött, így a rezgős kontroller belét is sikerült feltérképeznem...
A másik - már PSOne-hoz való SCPH-110-es - kontroller simán teszi a dolgát...Örülök, hogy belevágtam a PlayStation világába, azóta már játszottam is jópár órát. Gyakorlatilag többet, mint eddig együttvéve összesen... (27 éves lennék)
-
doc
nagyúr
válasz mrlujoak #1639 üzenetére
en most 1000km-re vagyok a playstationomtol
de ha erolkodik a probalkozastol, akkor valoszinuleg be van akadva valahol, nem biztos hogy a 'lyukas' megoldas jo lenne
eleg konnyen szetkaphato a gep (az aljan van kb. 6-7 csavar), es onnantol egybol lehet latni hogy mi a baj -
mrlujoak
veterán
válasz oliver186 #1636 üzenetére
Megnéztem pár képet, a FAT PS2-ről, de az istennek nem vélek felfedezni lyukat rajta, ami a tálca kiadására szolgálna - mint a PC(...) CD/DVD Rom-ok esetében.
Ha találsz mégis, egy kb 2 mm átmérőjű lyukat a tálca körül (általában alatta) akkor azt egy tűvel megnyomva manuálisan kijön a tálca...
Sajnos nincs elérhető közelségben PS2, amin megnézhetem, hogy van-e lyuk, vagy nincs...
Kérem, erősítsen, vagy cáfoljon meg egy PS2 tulaj...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
helló!
valaki meg tudná mondani nekem hogy hogyan lehet internetezni ps2-vel?
chippelt ps2-ről van szó és slim.
előre is köszi.[ Szerkesztve ]
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
derapo
tag
Hali mindenkinek.
Keresek egy PS1 gamét. De nem tudom mi a címe.
Egy Resident szerű kalandjátékról van szó. Valami rendórök vagyunk,robotok,meg mitistudoménmik vannak ellenünk. Olyan szőke songoku fejű a föszereplü kék ruhában. Van egy elektromos késünk és egy felhőkarcolóben játszódik az egész.
Valaki nem emlékszik rá?
https://www.youtube.com/watch?v=etVHIG8i_Ls
-
oliver186
csendes tag
Hello!
van egy ps2 -esem és nem adja ki a lemezt.. 4 hónapja igy van.... ugy erölködik mind góliát..:S
Mit tehetek?
Ha szét szedem mire figyeljek oda?
Válaszokat várok!
Köszönöm! -
kp78
addikt
Beszereztem kettő verziót is ebből, tényleg nagyon jó pofa játék, köszi a tippet
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
mrlujoak
veterán
Ez is megtörtént.
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha konzolom lesz.
Sony gyűjteményem gyarapítottam egy PS1 modellel.Mivel nem játszom, csak "dísznek" és alkalmanként audio cd-k lejátszására szereztem be.
Persze, most már motoszkál bennem a kisördög, és nézek egy-két játékot rá, hátha kizökkent eme retro gép az eddigi világomból, és ki tudja, szerzek PS2-t, 3-at, PSP-t is[ Szerkesztve ]
-
Dave-11
tag
Helló! Gondolkodom azon, hogy veszek egy PS2-t, mert XboX360 és PS3 drágák. Szerintetek megéri, vagy inkább gyűjtsek a fent említett kettőre?
:D Semmi :D
-
bwoay
nagyúr
válasz rudymester #1626 üzenetére
"kutyasimogatós"
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rudymester
senior tag
válasz codnameLeon #1625 üzenetére
Sajnos a boltok már nem nagyon foglalkoznak ps1 játékokkal, a legtöbbször csak hulladékok, kutyasimagatós izék, meg összetört tokos, karcolt lemezek vannak. Vaterán ki lehet fogni pár jó címet. Több jó játékot is szereztem jó áron, de az e-bay a kánaán, csak ott a régiókra is figyelni kell.
-
codnameLeon
csendes tag
-
Csibcsala
tag
Sziasztok! Slim-hez pwr 802w lézerfejet tud valaki? Köszi
Csak a porfelhőt látni. Sohasem menetelnek el idáig. Sohasem hagyják el a sivatagot. Amint elérik a sivatag határát, visszafordulnak.
-
kp78
addikt
válasz Mr.Csizmás #1622 üzenetére
Nézd végig a hardveraprót, és döntsd el, mit ér meg Neked. Én 25 ezerért vettem januárban egy 2 hetes sértetlen példányt minden tartozékával(ajándékba kapott), +1 kontrollerrel, +1játék,+8MB memóriakártya.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv! egy PlayStation 2 SCPH-90004 CB kb. mennyit érhet eladásra? az illető szerint egyszer használt, újszerű állapotban van.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
juliska1
csendes tag
Sziasztok.
Szereztem egy ps1-et nosztalgiázni.
Szeretném a játékaim biztonsági másolatát kiírni cd-re.
Mivel tudnám kiírni és hogyan?(Mármint hogy később is tudjak vele játszani ps1-en)
Privátban is szívesen fogadom a válaszokat.Üdv
-
ldave
félisten
Kábelekről beszélve jut eszembe: mint írtam nekem komponens kábellel van a gép egy hdtv-re kötve (32-es sharp fullhd tv). Tud a PS2 valahogy "rendes" 16:9 jelet kiadni? Mert hiába állítom át menüben vagy játékban, a tényleges kitett kép mérete nem változik, csak az arányok, de ugyanúgy ott a fekte rész a tv kép két szélén.
remélem érhető voltamA Slime draws near! Command?
-
mephi666
nagyúr
visszadugom akkor scart-ra és teszek vele még egy próbát habár nem teljesen értem a lényegét: scart-nál több tű van lényegesen, de hogy bontódnak szét ott a sávok? lényegében a ps2-ből kompoziton jön ki a jel és van egy közberakott rca-scart átalakító... nem hinném, hogy jobb lesz a kép, de az biztos, hogy kényelmesebb, mert nem kell a "source" gombot nyomogatni a távirányítón scart-tal próbáltam egyébként először a konzolt, de a gt4-et nem néztem vele... viszont a ps2-nek a manualjában mintha az általam is említett komponens>kompozit>scart sorrendet írták volna
-
bwoay
nagyúr
válasz mephi666 #1607 üzenetére
ez a sorrend így biztosan nem jó, a kompozitot írtad középre, pedig az garantáltan a legszarabb. én komponens kábelt még nem próbáltam (nem is találkoztam ilyennel), így arról nem tudok nyilatkozni, viszont scart-RGB-t használok, szerintem az teljesen egyenértékű a komponenssel. a kép jobb vele (nem látványosan), de a "lényeg", hogy a konzolt bekapcsolva a TV átvált a megfelelő csatornára, már ezért megérte
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
mephi666
nagyúr
köszönöm a listát, úgy látom, hogy a játékaim 100%-a nem támogatja
gt4-ben mondjuk a futó feliratoknál és a km/h-óránál észrevehető egy halvány szellemkép... olvasható és nem is erre figyelek főképp, tehát inkább most még sört veszek hétvégére kábel helyett ...aztán március elején veszek egy ilyet azért: hátha ez a szellemkép megszűnik (végülis kompoziton a 3 vezetékből 2-n audio megy, tehát 1 marad a videóra... itt pedig színenként 1-1 vezetéken mehetne az analóg jel) jelen pillanatban 2-3ezer huf is megterhelő lenne...
ui: hm, project zero3 támogatná pal-on keresztül... egyik ismerős istenítette mindig (gameplay-ekből nekem is tetszett), felírom a listára a címet hm: shadow of colossus... szaporodnak itt a címek, csak nem lesz időm mindenre... (code veronica is megvan, de a gt4 jobban leköt egyelőre a kelleténél)
-
ldave
félisten
válasz mephi666 #1607 üzenetére
A gyári kompozit kábelt én lecseréltem komponens kábelre. Nekem is hdtv-re van kötve a gép. Nagy javulásra nem kell számítani, leginkább a szövegeknél, 2d-s képeknél vehető észre javulás, valamivel tisztább lesz, mivel én leginkább rpg-ket tolok így nekem megérte a dolog, könnyebben olvasható a sok dialógus, menürendszer.
Ami még előny, hogy átmegy a 480p jel is rajta, bár ezt nagyon kevés játék támogatja PAL kiadásban Itt egy lista:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_2_games_with_HD_supportA Slime draws near! Command?
-
mephi666
nagyúr
lenne egy kérdésem:
a ps2-nk egy kompozit kábellel van ráhúzva a 100centis fullhd-s tv-nkre és megérné-e beruházni egy komponens kábelre? gt4-gyel szoktam (főleg) játszani és csak egy minimális szellemkép figyelhető meg, ami annyira nem is zavaró... élvezhető ennek ellenére a játék... (pal verzió van, amit tudomásom szerint nem lehet úgy felskálázni fullhd-re, mint az ntsc-t)
komponens kábel esetén pedig lényegében az audió a kompozitra megy ugyanúgy, mint eddig? ...egyelőre nem nagyon foglalkoztam ezzel a témával és így tűnik logikusnak
lenne még egy kérdésem: minőségben hogy áll a sorrend "ps2 + hdtv" felállásnál? komponens > kompozit > scart?
[ Szerkesztve ]
-
cerka14
csendes tag
Hát pshez nem értek ,egy forrasztáshoz meg egy cseréhez mgé csak csak , köszönöm hogy leírtad majd ma este ha hazaértem melóbol tesztelgetem
Igyunk egy kis sört, hogy pálinkázhassunk amíg elkészül a forralt bor !
-
doc
nagyúr
válasz cerka14 #1604 üzenetére
"beallitottad a feher fogaskerekes bigyoval? (marmint probaltad)?" ezen mit értessz?
pont azt tekerd addig a fej melletti feher fogaskereket ovatosan, amig teljesen le nem ejti egyszercsak a fejet, majd kb. 3-4 kattanasonkent (vagyis fogankent) tekerd az oramutatonak megfelelo iranyba, es mindegyik utan probald ki, elobb-utobb megtalalod azt az allast, aminel jol fog mukodni -
cerka14
csendes tag
"beallitottad a feher fogaskerekes bigyoval? (marmint probaltad)?" ezen mit értessz? vissza tettem a helyére , felpörgeti és csak olvasná olvasná de nem olvassa , a nyákot nem sértettem fel ez tuti .
-
cerka14
csendes tag
Kicseréltem az olvasó fejet egy vadi újra , leforrasztottam azt a kis pontot is , szépen beraktam a helyére , és mostmár nem csak hogy a dupla rétegűt de az egyszerü lemezt se olvassa ... fel fogok robbani az idegtől , mit tegyek?
-
v_angelus
tag
válasz rudymester #1600 üzenetére
ez nem jó hír, de köszönöm a válaszokat.
Mihelyt tudjátok, hogy mi a kérdés, érteni fogjátok a választ is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest