- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe2005
senior tag
The Kmplayer nem kell kodek.
"Have you tried turning it off and on again?"
-
Andie
őstag
Köszi a segitséget és a tippeket mindenkinek!
Mostmár tiszta a dolog.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
brd
nagyúr
A többit megválaszolták, így csak az első kérdésre válaszolok: lehet, csak win 2000-től felfelé a M$ ajánlása miatt nem engedi az OS, hogy 32 GB-nál nagyobbat formázz. Ennek egyébként az az oka, hogy a nagy cluster size miatt nagy lesz a veszteség, ha kis file-okat tárolsz rajta (minden file legalább 32 KB-ot fog foglalni). Külső programmal viszont semmi akadálya, hogy létrehozz nagyobb partíciót, és kezelni is fogja a win (az LG lejátszót nem tudom, de elvileg kezelnie kellene).
The only real valuable thing is intuition.
-
leyo76
senior tag
készíts egy partíciót fat32 (bármilyen particionálóval) és ha mkv fájlokra gondoltál akkor vágd kettőbe vagy ha kell háromba így már kezelni tudja a fat32, egyetlen gond az egésszel hogy a dvd lejátszód nem tud majd mit kezdeni az mkv kiterjesztéssel...
viccet félretéve, mkv-t át lehet konvertálni hd avi-ba is amit majd a fent említett módon le tudsz játszni (csak arra kell vigyázni hogy xvid vagy divx kódeket használj a konverthez)
-
Andie
őstag
Köszi a válaszokat ollie!
Van >32 gigás pendrive, nézd meg akár vaterán is. Már 128, sőt, 256-osokat is árulnak, bár egy részük fake. De tény, hogy vannak, horror áron.Tehát ha a DVD játékosban akarom használni a HDD-met, akkor kell csinálnom egy FAT32-es particiót rá, amire a <4 Gb-os filmeket rá tudom másolni. Nemtudom mit fog szólni a 2 particióhoz, de remélhetőleg a FAT32-öt látni fogja.
Hogy tudom ezt megtenni? XP lemezkezelőjében pl?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Minden vinyót lehet partícionálni, ezt miért ne lehetne?
És igaz, a FAT32 max fájlmérete 4GB, ennél nagyobb fájlt nem tudsz rámásolni, vagy ha mégis, nem lehet majd olvasni. Ami ennél nagyobb, kénytelen leszel rosszabb minőségűre konvertálni, ha meg akarod nézni (vagy kiírni dupla rétegű DVD-re, DVD image esetén).
Van már >32GB pendrive? Ha van is az biztos, hogy nem FAT32 van rajtuk, hanem - gondolom - NTFS.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem van.
Vettem nemrég egy 250 Gbyte-os mobil HDD-t (USB-s). Ez most NTFS-re van formázva.
Tegnap viszont vettem egy LG dvd lejátszót, ami USB eszközökről is le tud játszani, de csak a FAT32 file-rendszert ismeri. Pendrive-ot remekül kezeli is, de abból a legnagyobb amim van, 2 gigás.
Kérdéseim:
- Le lehet-e formázni a 250 Gigás vinyót FAT32-re (mindenfele úgy olvasom, hogy a max lemezméret FAT32-nél 32 Gigabyte)
- Meg lehet-e particionálni egy ilyen USB-s külső vinyót? (hogy pl legyen egy 32 gigás Fat32, és a többi NTFS?)
- Igaz-e, hogy a FAT32-es file rendszerre max 4 gigás file rakható? (mit csinálok a 720p-s 8 gigás vidókkal? vagy a DVD image-ekkel?)
- A >32 Gbyte-os pendrivokon milyen file-rendszer van?Köszi!
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
kuimester
csendes tag
Szevasztok! Kérlek segítsetek!
Új winxp-t tettem fel a vasamra, viszont az előzőben le volt jelszavazva a felhasználói fiókom, amit így képtelen vagyok megnyitni:
"E:\Documents and Settings\Codebreaker nem érhető el" + "A hozzáférés megtagadva"
Sajnos benne maradt pár giga cuccom, amikre szükségem van.3dfx lives forever!
-
DJackson
tag
válasz joe2005 #30593 üzenetére
lehet hogy mégsem jól állítottam be a dolgot... te pontosan melyik opcióra gondoltál? Arra hogy Displays management \ "Force..." ?
Most úgy veszem észre, hogy ha előbb a monitort kapcsolom be, sikerül neki visszamenni 100Hz-re. Ha viszont csak a gép után nyomom be a monitort, akkor 60Hz marad, és ekkor bármit állítok rajta nem érvényesül. Ez normális? Mert ha igen, akkor nem gond ez persze, csak érdekel, hogy ez bug vagy feature
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
kyru74
aktív tag
Köszönőn idáig a segítséget ezt már így megtaláltam amikor indul a rendszer a második lehetőség a jó amit felajánl , vajon akkor C:\boot.ini itt az első sort kell majd törölnöm mert a második a jó rendszer nekem?
[ Szerkesztve ]
Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!
-
kbalazsa
senior tag
válasz kyru74 #30677 üzenetére
Vagy Futtatás (start+r) és msconfig. Ott is lesz egy boot.ini fül, ahol ugyanúgy szerkesztheted mint a sfdrakex mester által első két esetben.
Most már csak választanod kell a sok lehetőség közül
Csak arra vigyázz, hogy a jó sort tartsd meg!
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz kyru74 #30677 üzenetére
C:\boot.ini ezt nyisd meg wordpaddal vagy total commanderben F4 el, DE tudod szerkeszten ia boot menüt easy bcdvel is, vagy vezérlőpult/rendszer/ inditás helyreállítás ott is lehet állitani legyen e boot menü és mik legyenek benne.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
leyo76
senior tag
-
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek mert elakadtam.Meg lett osztva a merevlemezem és kettő Op.rendszer lett felrakva rá de utólag le formáztam az egyik meghajtót így csak egy xp-é maradt.De mikor indítom a gépet és elkezdi betölteni mindig megkérdi hogy melyik rendszert akarom indítani és ha nem választom ki a legelején akkor a nemlétezőt akarná betölteni ezt hogy tudom valahogy megszüntetni hogy ne kérdezzen rá állandóan hanem a jó xp-t töltse be egyből?
Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #30668 üzenetére
Fire, kbalazsa
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
Megcsináltam a #30668 hsz-ban leírtakat, valamint leellenőriztem az előzőekben írtak szerint is a gépet és most úgy néz ki, hogy tökéletesen működik a CD/DVD automatikus lejátszás funkció!
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
félisten
Hali!
Akkor eszközkezelőben távolítsd el a meghajtót és indítsd újra a masinát, ha szerencséd van akkor az új meghajtód bekerül. A NOD32 tudtommal nem foglalkozik az autorun-al...
Fire.
UI: amiket leírtam korábban, azokat mindenképp csináld meg.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sz.j
nagyúr
válasz kbalazsa #30667 üzenetére
NOD32-t, de mint már előzőekben is írtam, addig nem volt ez a probléma míg egy új DVD-RW-t (NEC 7243S) nem vettem, amí kb.egy órán belül el is romlott, és különböző DVD/CD-író progikat nem próbáltam ki (pl. InfraRecorder, Ashampoo, stb) ..., tehát nem tartom valószinűnek, hogy a nod32 okozná.
Azt viszont nem értem, hogy most csak a PIO meghajtó van a gépben és ennek ellenére az előbb belinkelt képen az AutoRun-nál miért van a NEC .... megjelenítve.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
félisten
Hali!
Akkor 4 dolog
1. csoportházirendbe visszaállítani nem konfigurált
2. Tweak progik leszedése
3. Registry kitakarítása pl ezzel: [link]
4. mindezek után restart (registryben marad 1-en)És végre ahogy kbalazsa is emlékeztet rá, végre választ kaphatunk, hogy milyen víruskergetőt használsz? (kérdeztem korábban is)
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #30664 üzenetére
Megcsináltam a javasoltakat és valóban "0" volt, azaz 0x00000000 (0), az AutoRun értéke. Miután átállítottam 0x00000001 (1)-re, és újraindítottam a gépet, még mindig nem működik az automatikus lejátszás, DE annyit síkerült elérni, hogy eddig a Sajátgépben, betett lemez esetén, csak azt írta ki a meghajtóra hogy DVD-RW meghajtó, az átállítás után már a lemez nevét írja ki meghajtónak (OFFICE...).
Persze ez nekem édeskevés ......
@ Tosee
Nincs ilyen progi telepítve.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Még azt próbáld ellenőrizni, hogy a registry-ben is valóban a megfelelő értékek vannak, ehhez:
1. registry editor indít( parancssorba regedit, enter)
2. navigálj el ide
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\cdrom
3. ellenőrizd az Autorun értékét, 1-en kell lenni ha be van kapcsolva, 0(nulla) ha nemAhány optikai meghajtód van, annyi ControlSetXXX bejegyzést találsz, egyenként kell mindegyiken belül megnézni, tehát
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\cdrom
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\services\cdrom
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\services\cdromstb stb
Ha ezek is stimmelnek, akkor szinte biztos, hogy valamilyen program felülbírálja ill. felügyelete alatt tartja a meghajtó(ka)t. Ez lehet cdíró progi, virtuális lemez, víruskergető, stb stb
Fire.
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #30662 üzenetére
Minden beállítás változtatás után újra volt indítva a gép, de ennek ellenére "nem javult meg" ....
-
félisten
Hali!
Egyes víruskergetők automatikusan kikapcsolják ezt a funkciót, az "autorun" kategóriájú kártevők miatt elsősorban, szóval ott is körülnézhetnél.
(persze állítsd mindent vissza, hogy tuti az XP-ben engedélyezve legyen)Fire.
UI: Ha számítógépkezelés, vagy registry "buheránál" is KÖTELEZŐ újraindítani a gépet, mert addig nem lép érvénybe a beállítás
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz kbalazsa #30648 üzenetére
Kipróbáltam az általad javasoltakat, de sajnos nem oldotta meg a problémát ...
Eredetileg "Nem konfigurált"-ra volt állítva, de hiába állítottam át "Engedélyezve" vagy "Letíltva" állásokba semmi sem változott.
Továbbra sem játsza le automatikusan a lemezeket a CD/DVD lejátszó ...[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz VÁMpír #30658 üzenetére
Ismeri a partició határokat ahova nem raksz filet az nem használódik, de ez egy nagy baromság így, szeirntem nem sok haszna ennyire elaprózni egy vinyót. Akkor lehet töredezett nagyon a vinyó ha sürün cseréled mai rajta van ha csak tárolsz rajta pl zenéket az nem tördezik, ha töltesz rá majd kicsomagolod elrakod máshova törlöd ujra töltezs rá az jobban töredezik de az se vészes.
Miért nem akarsz külső progrit használni partició kezeléshez? Ha ne makarsz nézzd meg sajátgépen jobb klikk kezelés/lemez kezelésnél hozzátudod e adni a nem használt részt valamelyik használatban lévőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
VÁMpír
aktív tag
válasz joe2005 #30656 üzenetére
valaki ezt tanácsolta, hogy így nem kell majd a defrag-ot futtatnom, csak átteni egyik kis partícióról a másikra, és a töredezett meghajtót formatálni, majd visszatenni rá a cuccokat.
de lehet, hogy ez hülyeség, mert a meghajtó egészében fragmentálódik, és nem ismer partíció határokat? -
kbalazsa
senior tag
válasz Dr. Romano #30651 üzenetére
Ez se rossz, ha tényleg működik
-
Dr. Romano
veterán
Ha esetleg mégsem működne, próbáld ki ezt az aprócska programot. Sokkal egyszerűbb, csak pár klikk és kész.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
sz.j
nagyúr
válasz kbalazsa #30648 üzenetére
Sajnos most nem tudom megnézni, mivel pár órára el kell mennem, de majd délután folytatom.
Addig is kösszi az eddigi segítséget!
-
kbalazsa
senior tag
A drives listában is ott volt a pipa a CD/DVD meghajtó betűjele előtt?
Ha igen, és úgy sem megy, akkor itt egy másik módszer:
Futtatás -> gpedit.msc.
Ott Computer Configuration—>Administrative Templates—>System (vagy ennek magyar megfelelője, ha magyar az XP). Ott kikeresed a "Turn autoplay off" elemet és ott enable meg minden device kiválaszt, OK.
Közben találtam egy leírást is pont erről.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz kbalazsa #30644 üzenetére
Megnéztem a TweakUI...-ban és ki van pipálva az Automatikus lejátszás a CD és DVD meghajtók jelölőnégyzete, azaz elméletileg működnie kellene.
Ui.
Viszont ha a Sajátgép-ben a meghajtóra nyomok egy jobb klikket, akkor a felugró ablakban csak a megnyítás lehetősége ven, de Automata-lejátszás-é nincs!!!!???[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
Lehet, hogy ott sikerült kikapcsolni úgy, hogy észre sem vetted?
A My Computer (Sajátgép) fül alatt lesz, ott a harmadik alkategória (AutoPlay) legelső opciója (Drives) alatt ellenőrizd a CD (DVD) meghajtó(i)dat. Majd egyel följebb, a Types fül alatt jelöld be a felső mezőből legalább az elsőt jelölőnégyzetet. OK, és ennyi. A sajátgépben ellenőrizhető, hogy létezik-e az automata lejátszós opció, ha a CD meghajtóra jobb gombbal kattintva feltűnik az Automatikus Lejátszás felirat.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítségre lenne szükségem ...
Különböző CD/DVD-író programokat próbálgattam és az addig tökéletesen működő Automatikus CD lejátszás egyszer csak megszűnt, azaz automatikusan nem játszik le sem adat sem audio-lemezt a gép.
Hiába állítottam be
- Alapértelmezett-nek,
- Minden alkalommal kérdezzen rá a műveletre
- Válassza ki az elvégzendő műveleteket
lehetőségeket, egyik beállítási módnál sem működik az Automatikus CD Lejátszás .....Tudnátok segíteni a hiba megszüntetésében?
Előre is köszi a segítséget.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
akaido
addikt
válasz Winner_hun #30583 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Poo
senior tag
válasz mtibi00 #30638 üzenetére
az első 2 kérdésedre már válaszoltak is
Az hogy jó vagy sem szerintem megoszlanak a vélemények alapjában véve szerintem nem rossz és szinte minden fut rajta, vannak kompatibilitási menüpontok is benne ha valamit futtatni akarsz, pl xy játék csak vistán fut akkor jobb klikk az exére és kompatibilitást beállítod vista sp x-re és már megy is.tedd fel próbáld ki és meglátod hogy milyen lesz.Mod: win 7-hez még annyit fűznék hozzá ami kimondottan tetszett nekem hogy lehet nyelveket letölteni hozzá és bármikor átállítani mint pl linuxnál.
[ Szerkesztve ]
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
-
mtibi00
tag
válasz sfdrakex #30635 üzenetére
"Windows 7 jó 64 illetve 32 bites rendszerhez is"-ezt úgy értem hogy én a saját gépemre csak csak 64 bitest tudok rakni, mivel csak úgy kezeli a 4GB-ot , és ha laptopra telepítem fel ezt a 64 bites rendszert akkor azon fog működni úgy hogy csak 2X1GB van benne? Annyira nem értek ehez azért kérek segítséget Bocsi ha hülyeséget kérdezek
Chelsea Football Club
-
sfdrakex
nagyúr
válasz mtibi00 #30634 üzenetére
Xp ből 64 bites csak angol van, ami nem gáz csak jobb ha tudod. Windows 7 ből ha pl ultimatet veszel akkor lesz a dobozban 32 és 64 bites is. Viszont 1 windowst legálisan 1 gépre tehetsz fel csak. Windows 7 est nem is tudsz aktiválni kell és lebuksz ha ugyan azt akarod több gépen. Windows 7 ből is külön van 32 és 64 bites és mindkettő jó a gépekhez, nem értem mit akarsz ezzel kérdezni : "Windows 7 jó 64 illetve 32 bites rendszerhez is"
Windows 7 ből vegyél 64 bitest és ne mlesz gondod vele, persze csak akkor ha olyna gépre teszed amiben a proci támogatja a 64 bitet, de az utobbi évek gépei már ilyenek, szóval a 64 bites Win7 re minden gond nélkül feltudsz telepíteni 32 és 64 bites programokat is.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz mtibi00 #30632 üzenetére
A windows professionalod az valszeg 32 bites. Felmegy bármilyen gépre de összesen max 4 giga memoriát kezel. Szerintem ujabb gépekre érdemesebb 64 bites windows 7 et pakolni. A tiédre is érdemesebb szerintem 4 giga ram van a gépedben azt 64 bites os jobban kezeli és akor win7 jobb szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
mtibi00
tag
HA van egy eredeti wondows xp professional telepítőm akkor az jó a 64 illetve 32 bites rendszerekhez is? A 64 bites xp telepító jó a 32 bites rendszerhez? Melyik a jobb a windows xp professional vagy a windows7? Köszi a segítséget előre is
Chelsea Football Club
-
Poo
senior tag
-
gabor85
őstag
Fordítás? Erről ha tudnál egy képet mutatni, megköszönném.
Ja, és mielőtt elfelejteném. Van rá lehetőség hogy Win7 alól (PC) kezeljem tesóm XP-s laptopjának Windows Update-os frissítéseit? Ha van olyan megoldás amiben a Win 7 alatt XP szerepel, az is érdekel, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gina100
tag
Elnézést, de megkérdezem itt is, mert másutt még nem kaptam választ a próblémámra.
Újra kellett telepíteni az XP-t és az újratelepítés után az IE8 eszközei között nem jelenik meg a Fordítás lehetősége (pl. automatikusan fordítson le minden angol nelvű oldalt).
Hol és hogyan tudnám a Fordítás funkciót aktíválni, megjeleníteni?
-
pnagy7
aktív tag
Sikerült minden maradványát törölni, de sajnos a megjelenítés menü még mindíg nem jön elő, és így a felbontáson sem bírok állítani...
Mr. Hóember
-
pnagy7
aktív tag
Sikerült minden maradványát törölni, de sajnos a megjelenítés menü még mindíg nem jön elő, és így a felbontáson sem bírok állítani...
Mr. Hóember
-
pnagy7
aktív tag
Akkor lehet hogy félre lettem értve. Nem az a bajom hogy vannak maradékai, hanem hogy nem tudok témát változtatni (képi stílusfájlt) Nem jön elő a megjelentési ablak
[ Szerkesztve ]
Mr. Hóember
-
pnagy7
aktív tag
Hello minednki, egy kis segítségre volna szükségem!
A gépemre nem lehett rátenni témát, windos képistílusfájlt nem lehetett alkalmazni. ezért rátettem ezt!
És utána engedte hogy bármilyen képistílusfájlt alkalmazak. Használtam is 2napíg aztán megutnam és letöröltem a linken lévő programot, namost annak a maradványai a gépen maradtak(sajnos) és nem tudom előhívnia megjelenítés-ablakot!! Start->vezérlőpult->megjelenítés-> nem csinál semmit vagy asztal->jobbklikk->tulajdonságok nem csinál semmit!
Ez a bajom hogyan lehet megoldani hogy előjöjjön a megjelenítési ablak és hogy a vista téma nélkül is fel tudjak rakni képistílusfájlt a gépre pl ezt!
Kérném segítségeteket! Mielőbb!
Előre is köszönöm!Mr. Hóember
-
Poo
senior tag
válasz kraftxld #30610 üzenetére
Ez így okés is lenne, de akkor nem indul újra ha biosban vagyok vagy ha éppen a winfos töltene be és ott írja hogy melyik fajl hiányzik mondjuk ilyenkor nem is pörög a proci szal éppen lehet az is.de szerintem csak simán a kisgyerekük szarrá ütötte és szerintem alaplap is sérülhetett meg ne tud meg hogy néz ki a billentyűzet...kicsit foghíjas említette hogy azóta nem megy mióta a gyerek le ejtette a kezéből.....szal na mindegy van pár hibaforrási lehetőség.
De köszönöm a helpetVeszek eredeti tonereket,patronokat
-
kraftxld
félisten
Volt egy hasonló ACER notebook nálam ami ilyen hibákat produkált, hogy random újraindult. A procihűtő 4 lefogatója közül egy megadta magát, és nem feküdt fel rendesen a hűtő, így túlmelegedett a proci.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Poo
senior tag
válasz kraftxld #30604 üzenetére
hát nem sokra jutottam ezzel sem mert mire odaérnék hogy csináljon is valamit addigra így a gép kikapcsol magától hulladék egy valami ez a fudzsicu csak az az érdekes hogy a vinyo szerintem nem tud ilyen jelenséget előhozni hogy csak úgy kikapcsol a gép mikor neki tetszik.,mert nem bizonyos részeknél hanem teljesen változó hogy mikor kapcsol ki.majd melóból elhozom szerintem az átalakítót a noti vinyához és majd azzal megnézem mi újság mert így nem haladok sehova vele.de ha van még valami öleted akkor vágom.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
kraftxld
félisten
válasz petakpa1 #30605 üzenetére
1, copy c:\bakkecske.txt lpt1
Ez a bakkecske.txt-t kitolja lpt-re, töltsd fel valami szöveggel, aztán ennyi.
Ha a tesztoldal kell az kicsit bonyolultabb:
[link]2, A system32-ben vannak .scr file-ok, simán csinálsz hozzájuk egy parancsikont, és indul is a képernyővédő.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kbalazsa
senior tag
-
petakpa1
őstag
windows xp parancsokat tudna nekem valaki mondani? Konkrétan kettő kellene:
1) Amelyik elindítja a nyomtató tesztoldal nyomtatását:
(Faternak van egy tintasugaras fax-a, amiben folyton beszárad a patron, mert nagyon ritkán használja. A fax-ot LPT-n keresztül szgéphez is lehet kötni, azért arra gondoltam, hogy összekábelezés után az xp-ben felveszek egy ütemezett feladatot, hogy kb 2-3 hetente indítson el egy tesztoldal nyomtatást a faxon, így nem száradna be a patron. Ezt szeretném megoldani.)2) Képernyővédő elindítása ikonból
(Itthon egy LCD TV-t használok monitornak, és szeretnék kitenni egy olyan ikont a desktopra, amire ha ráklikkelek elindítja a képernyővédőt. A cél az, hogyha tudom, hogy felállok a géptől, akkor ne kelljen kivárni a beállított 5 percet a képernyővédő indulásáig, hanem azonnal menjen ha ráklikkeltem. Az automatikus indulást viszont nem szeretném 5 percnél rövidebbre venni.)[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest