- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
urak, tud nekem valaki abban a banális kérdésben segíteni, hogy az mkv kiterjesztésű médiafájlok hossza/felbontása látszódjon a jobb oldali oszlopokban? mint az avi, mp3.
az se lenne rossz, h a bal oldali részletek menüben is látszódna, h milyen kodekek, hossz, stb.
van egy xp-m, amin látszódik minden, ami kell, meg van egy, amin nem, és nem jövök rá, mi a fenét kéne még feltelepítenem. -
DJackson
tag
én úgy szoktam, hogy eszközkezelőben megnézem a driver részleteit, és uninstall után kitörlöm azokat a fájlokat, amiket ott felsorol. Mielőtt ezt megcsinálod, csinálj egy mentést ezekről a fájlokról, baj esetén vissza tudd őket hozni.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Nite
őstag
gyerekek, hogyan lehetne egy halozati nyomtato driveret teljesen eltavolitani, hogy amikor ujra telepitem a nyomtatot, akkor a drivereket ujra toltse le a megoszto geprol?
Paid my dues!
-
Lenry
félisten
nem tettél fel/használsz valamilyen nem gyári XP skint?
első körben erre tippelnék(#30894) abridabri: milyen VGA-t cseréltél milyenre?
javaslom a a boot előtti F8 nyomkodást, majd VGA üzemmódban történő indítást, ezután a videókártya driver lepucolását, majd újratelepítését (lehetőleg a legújabbra)[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
veterán
segitseeeeg !
Ma beszereztem egy uj vga karit anyamek gepebe (p31es giga lap +e2180as cpu ) .
Kivettem szepen a regi karit , bepattintotam az ujat , ok elindul meg minden , bejon a kepernyo ,hogy windoz inditasa csokkentet modban avagy normal modban. Kivalasztom valamelyiket es kesz tovabblep , de nem tolti be a wint csak a nagy fekete kepernyot bamulom.
Nem alligattam semmit a biosban, semmit se csinaltam csak fizikailag kivettem-betettem a VGA kat.
Valami otlet ?
(Ja es mar a regi VGA val is ugyan ez a helyzet ) -
fabko
tag
Sziasztok!
Miért fekete az IE8 menűsora? Kb. 3ból 2* fekete az a sáv, nem tudom miért.
Köszönöm a segítséget!
Üdv! -
Sam8888
tag
Lehet olyan ikont csinálni, hogy ha ráklikkelek, akkor megváltoztassa az asztal felbontását? Kellene nekem egy ilyen...
-
-
sfdrakex
nagyúr
Próbálj leszedni hirens boot cd-t arról bootolva talán helyre tudod hozni, vagy gyorsan "vegyél" egy xp telepítőt és arról is egy rátelepítés talán helyre hozná. Esetleg linuxról bootolva adatokat szintén le lehet menteni, vagy ha több partició van a másikra átrakni mindent és utána ujra huzni a windowst.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
kiszu
senior tag
Sziasztok.volna egy nagy gondom. Jelenleg egy ismerosomnel vagyok kulfoldon akinek virusos volt a gepe. Feltettem a nod 32-t Ami le is szedte rendesen, de a gep ujrainditasa utan a windows nem enged belepni. Kiirja hogy a felhasznalo beallitasainak betoltese es utana azonnal kileptet. Csokkentett modban ugyanaz. A csavar az egeszben hogy a rendszert nem telepithetem ujra mert itt nincs xp cd es a gepen tobbezer kep is van Ami potolhatatlan. Holnap Meg utazom haza es nem hagyhatom gep nelkul
-
Bockor
csendes tag
Sziasztok
egy kis segitség
a gép bekapcsolás után ni ~ctrl alt del~ kezdő ablakot hol lehet kikapcsolni(Xp)kössz
-
xtmod
senior tag
szevasztok!
a winfuture.de-n van egy olyan letöltés, hogy az xpsp3 szervízcsomag utáni összes frissítés egy packban. létezik ilyen a magyarhoz is? előre is kösz.
üdv.
-
leyo76
senior tag
válasz Csakénvagyok #30874 üzenetére
az már baj hogy semmit sem érzékelsz....
-
atesss
addikt
Üdv !
Áttételesen kapcsolódik a témához (mivel XP-t szeretnék telepíteni rá), úgyhogy megkérdezem itt is :
Sata kártyáról való bootolással van problémám: [link]
A megmaradt probléma az utolsó bekezdésben van.
Meg még az is érdekelne, hogy mit is jelent ez a Concatenated drive. -
piqla
őstag
Sziasztok!
Ez a jelenség már 4 különböző gépen, egy valagnyi féle XP óta jelen van, és ma, az XP újratelepítésekor ismét előjött. Én voltam akkora hülye, hogy az avastra fogjam, pedig nem...
Szóval a tünet a szokásos: gyors betöltés, majd amikor a hálózati kapcsolatokkal akarnék bármit kezdeni (mondjuk csatlakozni, hú), akkor nem csinál semmit.
Majd elkezd kurvára gondolkodni egy 30-45 másodperc után, és mintha semmi sem történt volna. Pedig történt, és rohadt idegesítő. Valamilyen oknál fogva két "kapcsolatot" hozott létre magának az enyémen kívül, mindegyik elől kiszedtem a tcp/ip dobozból a klikkot.
Még friss az xp, tehát nem az a 15 másodperc zavar (amúgy de, igen), hanem az, hogy idővel ez a 15 másodperc lesz 150 is.
Valakinek valamilyen ötlete?Szereted az állatokat?
-
leyo76
senior tag
válasz animatrix11 #30871 üzenetére
ha csak simán rányomta hogy mentés, se név változás, sem másolás akkor szerintem reménytelen..
-
animatrix11
őstag
üdv
egyik kolléganőm véletlenül pendrivről felülírt egy word filet, vissza lehet valahogy álliítani? gondolok ilyenre hogya word csinál valamilyen automata mentéseket, file visszaállítóval ezt vissza lehet hozni? illetve ezeket hova mentegeti?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
vepe
őstag
válasz Csakénvagyok #30867 üzenetére
Értem köszi a válaszokat, de azt mondják hu nincs is 64bitesből..ez igaz?
-
leyo76
senior tag
válasz Csakénvagyok #30867 üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz, az adat folyamatból egy 32bites proc 32 bites szeletekkel dolgozik a 64 bites meg 64 bites szeletekkel, ez persze nem azt jelenti hogy 2x olyan gyors, csak annyit hogy egyszerre több adattal tud foglalkozni ami azért nem hátrány.
Driverek tényleg macerásak, de nem lehetetlen...
-
vepe
őstag
Egy dolgot elfelejtettem...a 32 vagy a 64bizes xp a gyorsabb?...van különbség sebességben a két rendszer között?
-
bubu18
csendes tag
Hello!
XP-m nem indul el, betöltéskor újraindul.
Megpróbáltam XP CD-ről bootolni és elindítani a javítást. SATA winchesterem van. Sata drivert betöltöm lemezről. Ezután már látja a lemezt, de javítást nem tudok elindítani, mert nem ismeri fel hogy lenne rá rendszer telepítve, csak a formázást ajánlja fel.
Ha a "heyreállító konzolon való javítás"-t választom, ami ugye parancssorba lép ki, akkor se tudok belépni a fájlrendszerbe. (Talán azt írja ki hogy ismeretlen könyvtárszerkezet.)Betettem a gépbe egy másik (PATA) winchestert, feltettem rá az XPt. Így már természetesen elérhető a satás teljes tartalma.
Hogy tudom megjavítani a működő XP alól a másik winchesteren lévő rendszert? (Nem akarnám formázni, hátha elég lenne egy javítás is.)
Vagy miért nem látja a feltelepített rendszert satán? -
atesss
addikt
válasz sfdrakex #30859 üzenetére
Prof
Miért, a Home nem tudja a lemezkezelést ?De közben egy kis kereséssel ráakadtam a megoldásra úgytűnik:
[link] - 4. találat: [link]
Ez alapján keresés a topicban: [link]
És a megoldások: [link]
Ez alapján a leírás [link] alapján hiányzik a dmserver.dll -em.
Honnan tudnám beszerezni így hirtelen ?
DLL-Files-on nincs, itt találtam [link] , de kérdés megbízható-e ez ?
Ez lehet egy vírusfertőzés "utóhatása" is ? [link] -
atesss
addikt
Üdv !
Nem indul el a lemezkezelés az XP-men, a hiba képen:
Rajta van az is, hogy mit csinál, ha magam próbálom elindítani a szülő-szolgáltatást (a Logikai lemezkezelőt).
Ha a felügyeleti szolgáltatását próbálom elindítani a Szolgáltatásokból (amit a Számítógép-kezelés is akar gondolom, akkor ugyanazt írja ki: Hiba: 1068: A függő szolgáltatás vagy csoport indítása nem sikerült.
Ez érthető is, először a Logikai lemezkezelő kellene, de vajon milyen modul hiányozhat annak ?MOD
Amiktől függ a szolgáltatás (Plug and Play, Távoli eljáráshívás (RPC) ) futnak.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Ha személyes adatok is vannak a HDD-n, akkor a törlés/formázás kevés lesz, mert úgy még könnyedén visszaállíthatóak az adatok, és ki tudja, kihez kerül a géped. Használd az Eraser-t, vagy egy másik windows alá betéve a HDD-t, pl. az Everest, Linear Write tesztje ténylegesen törli az egész HDD-t.
The only real valuable thing is intuition.
-
sfdrakex
nagyúr
Ha adod el a géped és törölsz mindent, akkor formázd le a meghajtót és ezzel törölve is lesznek a cuccok. Windows cd/dvd ről bootolsz törlöd a particiót, majd létrehozod újra formázod és kész vagy. A frissitések nem a D re települtek csak oda csomagolta ki a telepítő fileket és onnan telepítette őket.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
válasz Csakénvagyok #30852 üzenetére
Mert adom el a gépem és mindent törlök...szóval ezt sem akarom itt hagyni...meg ez számomra nem normális dolog, hogy ide települtek ezek a frissítések és e-miatt pl.nem formázható a partíció...az új tulaja a gépnek biztos nem örülne ennek...
-
vepe
őstag
válasz sfdrakex #30849 üzenetére
nem törölt semmit, minden ott van különböző mappában és nem is törölhető....maga a partició se formázható...
Amikor kézzel akarom törölni..lazán kiirja, hogy a hozzáférés megtagadva....
Csökkentett módban törölhető esetleg?, vagy van rá valami mód, hogy eltünjenek onnan a mappák?, hogy a particiot formázni tudjam...
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
Sziasztok
Segítsen már valaki, hogy az XP frissítések telepítési helyét hol lehet megadni/módosítani...
Adott a rendszer (2 partíció c/rendszer és d/sima partíció) az ésszerűség azt diktálná, hogy a c-re tegye a frissítéseket, de még is a d-re pakolja, aztán ezt a partíciót még formázni sem lehet....
-
SzalaiG
addikt
Hogyan lehet XP-s indítólemezt csinálni?
Le kéne szedjek pár filet a régi rendszerről. -
Patrick
addikt
Értem köszi az infókat. Megpróbálunk ezt azt.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
félisten
válasz Patrick #30841 üzenetére
Hali!
Ha az ügyfél nem tudja a jelszót, vagy hogy milyen módszerrel védte meg a fájlokat, akkor nem hiszem hogy van rá mód.
A külső USB-HDD-k esetében, már egyre gyakoribb/elterjedt lehetőség, hogy maga a USB-HDD végzi a titkosítást, megelőzve így, ha esetleg illetéktelenek pl ellopnák a HDD-t. Vannak amelyek szoftveresen titkosítanak, vannak amelyekbe "beépítve" található ez a funkció. Ilyenkor(bár másolható az adott fájl) de nem olvasható/megnyitható stb. Ahhoz mindenképp a szoftveres/hardveres kulcs/jelszó szükséges.Persze lehetnek "simán" titkosítva a fájlok, kis millió ilyen program létezik.
(Persze ha titkosításról van szó, nem pedig valami hozzáférés korlátozásról)Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Patrick
addikt
Egyik ismerősömnek a képeit nem lehet megnézni, hiába nyitja meg és próbálom én is, csak annyit ír ki, hogy nincs villámnézet. Valamint egy doc megnyitásánál valami titkosítást ír ki és nem lehet megnyitni. Próbáltam leszedni a titkosítást, de nem engedi. Ezek mind egy külső USB-s vinyon vannak. Rátette, hogy ott majd biztonságban lesznek a cuccai, ámbár ugyan ezek meg voltak a gépén és ott sem tudtuk megnyitni.
Vissza lehet e ezt valahogy állítani?„Aki barátot talál, kincset talál."
-
-
localhost
Közösségépítő
válasz vincent001 #30838 üzenetére
"volt lementettem a a teljes c meghajtó anyagát." - hogyan , miként, mivel? Mert aztán később hiányolsz egy file-t? Mit, melyiket, hol? Nem lehet, hogy ott van az, csak nem látod, mert rejtett stb ?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
vincent001
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #30836 üzenetére
Szia,
Azért mert azt gondoltam, hogy ha telepítem D re akkor könnyebben megy a d addig amíg formázok meg telepítek...
Köszi
-
sfdrakex
nagyúr
válasz vincent001 #30835 üzenetére
D-n nem formáztad telepítés előtt ugye? Egyébként miért nem a C re raktad egyből a win-t? Telepítő tudta volna formázni.
-
félisten
válasz vincent001 #30835 üzenetére
Hali!
GetDataBack futtatása, de addig ne másolgass/telepíts stb a D partícióra
Fire.
UI: Az nem teljesen világos, hogy miért telepíted 2x ugyanazt az OS-t, ráadásul először D-re, aztán C-re
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
vincent001
csendes tag
Sziasztok,
A következő problémámra szeretnék tőletek választ.
Tegnap reggel összeomlott a windows. semmi gond mert van ilyen. egy 250 Gb winchester van két részre particionálva. c: 15 gb d: a többi. A d meghajtóra úgy ahogy volt lementettem a a teljes c meghajtó anyagát. Majd d: meghajtóra telepítettem a windows Xp sp 3 csomaggal. Utána formattáltam a c meghajtót majd rátelepítettem erre si a windows. Nagy nehezen sikerült életet lehelnem a gépre de a d meghajtóról eltűnt a c mentése. Van még egy olyan hibám ha rádugok egy pen driveot akkor lefagy a rendszer és csak újraindítással oldódik meg és nem is próbálja meg megkeresni a drivert mint eddig, hanem lefagy.
A kérdésem mit csináljak és hová tűnt a fájl. A d meghajtón a többi anyagom ami fontos megmaradt de nagyon kéne a mentett könyvtár is és megoldásként nem szeretném formázni a D meghajtót sem.Várom válaszotokat.
köszönöm
-
moonman
titán
szerintem meg maga az ADSL okozza a problémát. valószínűleg a TCP/IP kapcsolat automatikus IP-konfigurációra van állítva (DHCP), de mivel nincs DHCP-szerver, ezért nem kap és timeout-ol.
adj a hálókártyának fix ip címet (pl. 192.168.0.1) vagy tiltsd le a TCP/IP protokollt.
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Sokadik XP újratelepítés után végre be tudtam azonosítani a baj okát (miszerint bekapcsolás után kell várni 45-60 másodpercet, mire bármi gondolkodtatót, mint mondjuk egy ADSL kapcsolódás, végre tud hajtani a gép), és úgy tűnik, hogy valamelyik XP frissítés lesz az, amelyikeket közvetlenül a szűz XP-nek ajánl fel telepítésre. Valakinek van valami ötlete, hogy melyiket ne töltsem le?
Szereted az állatokat?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Joe bácsi
őstag
Acer 6530-on Xp van és a laptophoz kapott dvd-ről a Bluetooth-ot nem tudom telepíteni, mert ezt írja ki: No Bluetooth device was detected. Please make sure that your Bluetooth device is plugged in properly and click "ok" to continue installation. Click "cancel" to continue installation without the Bluetooth device.
A Bluetotth ikon az óra mellett piros!
Szóval felrakja, de vmiért nem látja.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Tosee
őstag
válasz (Bundás) #30825 üzenetére
Feladatütemezőbe hozz létre egy erre vonatkozó feladatot!
A c:\ meghajtót valószínűleg nem is csinálná meg az /f kapcsolóval win alatt, mert használatban vannak a fájlok, és kérné, hogy indítsd újra és a boot során végrehajtja... viszont a többi meghajtót azt átnézi win alatt is!
chkdsk /<kapcsoló>
/f hibás szektorok megkeresése nélküli hibajavításra
/r Hibajavításhoz, a hibás szektorok felkutatásához és az olvasható információk helyreállításához[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
(Bundás)
addikt
Hogy lehet elérni, hogy a következő újraindításnál az összes merevlemezes meghajtót és partícióikat szkennelje az XP az "operációs rendszer betöltése előtt"?
-
-
-
Geby
senior tag
helo,
van nekem egy döglött merevlemezen windowsom, ebben van egy Outlook Express, abban vannak levelek és felhasználónév/jelszó párosok. a leveleket kiszedtem szépen, viszont a jelszavakkal meggyűlt a bajom, az OE ha minden igaz a registryben tárolja az accountokat, viszont nem igazán találtam olyan progit ami NEM az éppen futó gépről akana jelszót kiszedni, hanem megadnék neki egy elérési utat.
na ebben segítsen aki tud.
üdv[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz FixY67 #30817 üzenetére
Attol hogy másik pendriveot már használtál, ha egy újat teszel be, ami abban a gépben még nem járt azt még felismeri szerintem külön. Legalább is úgy emlékszem ha más tipusokat teszel be mindet külön felismeri telepíti. Ha lassú próbáld ki másik gépen is ha azon is lassú és a papirja 2.0nak irta akkor csere.
-
kbalazsa
senior tag
válasz FixY67 #30817 üzenetére
XP-n a setupapi.log fájlban nézheted meg, hogy milyen telepítések zajlottak a rendszerben. (Vista és Win7-ben az inf könyvtárban található setupapi.dev és app fájlok szolgálnak erre.)
Itt egy kis segédlet a fájl feldolgozásához. Jó böngészést
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
FixY67
senior tag
válasz sfdrakex #30815 üzenetére
Sokadszor? Ugyanis mindenféle kártyaolvasókat, memóriakártyákat, pendrive-okat használtam rajta korábban is. Egy tippem van: nem 2.0-s eszközként ismerte fel. Viszont ezt jó lenne tudni, mert ha így van, akkor vinném vissza a boltba ezt a bigyót (embertelenül lassúnak tűnik egyébként is)
Nincs valami eszköz a windows-ban, amivel meg lehetne nézni, miket telepített és mikor?
A normál telepítések közt természetesen nincs nyoma, a driverquery meg nem írja ki a telepítés idejét. Eventlogban sem találom......
-
FixY67
senior tag
válasz kbalazsa #30809 üzenetére
Ezen a gépen, ez a pendrive a windows alatt korábban nem volt bedugva. Másik már járt benne. Most linux alatt használtam és ottfelejtettem.
De mondom, az egészből az az egy apróság zavar, hogy mi a bánatért akar rebootot... USB-s eszközök 99%-át felismeri, telepíti a drivert boot nélkül is....
-
-
FixY67
senior tag
Ilyet még nem láttam: bekapcs után kaptam egy üzenetet, hogy sikeresen telepített a gépem valamilyen drivert, indítsam újra a gépet.
Mindössze annyi történt, hogy egy pendrive-ot bedugva felejtettem. Nade USB-s eszköz, pláne egy pendrive miatt miért akarna rebootot?XP SP3 - esetleg van arra mód, hogy megnézzem, mit is telepített valójában a kis aranyos?
...
-
tzsolesz
nagyúr
-
kbalazsa
senior tag
Be van kapcsolva a HT (hyperthreading), azért látsz 2 CPU-t.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
mezis
félisten
Még egy furcsa tapasztalat: Az egyprocesszoros asztali PC-m 3.2 GHz-es Pentium 4 CPU-val működik. A Task manager viszont olyan képet ad, mintha duál lenne:
Ha elindítok egy Clipperes programot, akkor kb 50 %-ig lesz leterhelve a proc., lehet melette dolgozni:
Fogalmam sincs, mitől van ez. A processzorom valami "pszeudo duál" lenne ?
mezis
-
mezis
félisten
Pl. a Clipper-es programok ilyenek (adatbázis kezelés). Talán a dual processzorral marad neked is a számítógépből egy kevés proc. teljesítmény.
Nem hiszem hogy lehet valamit kezdeni vele. Ezeket a szoftvereket (szoftverfejlesztő szoftvereket) anno 0.5 MByte ramra, 486-os CPU-ra, egyfeladatos DOS op. rendszerre fejlesztették. Ha egyszer inputra vár, akkor "minden figyelmét" a billentyűzetre koncentrálja.mezis
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest