Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Na most pár ismerősöm véleménye elbizonytalanított engem, ti mit gondoltok:
Van egy 3 éves Lenovo notebookom, mely Win8-cal volt vásárolva, aztán frissítve 8.1-re és tavaly nyár óta frissítve valamint azóta már tiszta telepítésként is Windows 10 Home.
A helyzet, hogy a notiban lévő HDD-t ki szeretném cserélni SSD-re, s a kérdésem, ilyen esetben a csere és a tiszta telepítés után az SSD-re a Win10 ismét automatikusan aktivált lesz (vagyis a product key-t átugorhatom a telepítéskor?)?
Egyesek szerint igen, mások szerint viszont az nem biztos, most nem tudom akkor, mi van.
Egy program segítségével kiolvastam a biosból a product key-t, de van 2 is:
1. Windows Bios OEM KEY - gondolom ez lenne a Win8 kódja?
a másik
2. Windows 10 Home product key - ez pedig a jelenlegi W10-esé.
Ha a tiszta telepítés után mégsem aktiválódna a Win10 a beállításokban melyik key-t adjam meg? Szerintem az első opció a jó választás nem?
Mit gondoltok? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz unravel #33193 üzenetére
Próbáld meg kitörölni az usb dolgokat az eszközkezelőbe majd újraindítás után ahogy használatba kerül valamelyik usb csatorna vissza települ a neki való driver. Valami miatt nem e megfelelő driver kerül vissza felébredéskor. Minden USB kütyühöz a legfrissebb driver legyen fent. Nem biztos, hogy az MS által telepített jó.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz Racecam #33172 üzenetére
Annó egy jó hónapig használtam a rendszert frissítés után majd alaplap csere és SSD miatt tiszta telepítés történt. A kettő között semmi külömbséget nem érzékeltem a használat során. Vagyis nincs nagy szükség a frissítés utánni tiszta talapítésre. Ebből a szempontból jeles a Win 10. Viszont a régi drivereket érdemes manuálisan frissíteni mert ott képes keveredést, gondot okozni a Win 10.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
kisapa
senior tag
Erre valaki?
-
Roxkex
senior tag
Hali valaki tud segíteni ?
A W10 olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy .. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra mulva kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!)..Dell inpiron 3537 intel core i7 + amd readeon hd 8850m
újra driverelést csináltam már !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
karldergroße
senior tag
Az tényleg siralmas, hogy néha nem lehet megnyitni a startmenüt és emiatt újra kell indítani a géept. Komolyan, azért a startmenü korábban mindig működött emlékeim szerint...
-
unravel
őstag
Jo reggelt!
Van egy USB-s infravevom es ha sleep modbol indul a gep akkor nem mukodik, nem reagal a taviranyitora. Ilyenkor kihuzomvisszadugom es ujra megy.
Megoldhato hogy ne kelljen? Mert hetes windowson jo volt, mukodott alvasbol visszaterve is.
Koszonom
¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
Ismét egy példa a véletlenszerű működésre. Tegnapelőtt végül csak lemondtam a gyorsindításról, kiadtam parancssorban powercfg -h off, az altatás működött onnantól rendesen. Most kiadtam ugyanezt "on"-nal, majd utána bekapcsoltam a gyorsindítást is, aztán kipróbáltam az altatást csak valamiféle perverz kíváncsiságból, és ezúttal működik rendesen! Mielőtt felvetődne, az égvilágon semmit nem állítottam ezeken kívül, mégis most működik. Bár azt nem próbáltam ki, hogy sok idő múlva hogyan ébred fel, de tegnapelőtt is csak ugyanígy 10-20 másodpercre altattam próba gyanánt.
-
alec.cs
tag
válasz King Unique #33097 üzenetére
"És nem látszódnak a particiók..."
Windows lemezkezelőben sem látszanak? Ha ott igen és nincs betűjelük, akkor jobb klikk a partíción és "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása". Esetleg, ha offline (leválasztva), akkor meg online állapotúvá kell tenni [link].
Köszönöm, működik.
-
Racecam
nagyúr
válasz szucstom #33189 üzenetére
Media Creation Tool
Tudsz vele telepítő adathordozót is készíteni.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tőletek: szeretném újrarakni a win10-et, mert beakadt szerencsétlen. Tudnátok adni egy linket, ahonnan egy win 10 pro-t le tudnék tölteni? eredetibe, ha lehet.
Előre is köszi
Tom
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
qantum
senior tag
Még valami, a képernyőfelvételt, hogy lehet csinálni?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
hunluki
senior tag
Üdv,
Olyan kérdésem volna hogy van-e arra megoldás hogy a frissítéskor jusson másra is erőforrás? Egy mezei defender update 1-2 percre simán lefogja a gépemet, és addig se net, csiga programok, fagyogató gui. Amint lement az update minden pöpec és újra rendben van az egész. Főleg játékok közben zavaró a dolog, de netezés közben is kellemetlen hogy totál meghal az egész.
-
benjoe1
aktív tag
Erre esetleg tud valaki megoldást?
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
-
Pikkolo^^
addikt
Kiraktam a PC képét a TV-re mely FHD felbontású még a laptopom nem. Most mindent felnagyított azonban én nem így szeretném hanem a pici ikonokat és a kis címsort stb.. W8.1 alatt megtaláltam hol lehet átállítani, hogy ne nagyítson fel mindent FHD-ra most viszont sehol sem találom. Tudnátok segíteni merre keressem?
-
törölt tag
válasz steele80 #33171 üzenetére
Kár, hogy a gyorsabb nem a régebbi operációs rendszerekhez képest, hanem valószínűleg önmagához.
Amúgy hogy jött ki a 40 TB? Én a 8.1-et mindig gyorsindítással használtam, mégis csak 5-6 TB-tal nőtt a ráírt adatmennyiség 1 év alatt összesen, miközben használtam is rendesen a gépet, napi átlag 2 leállítással. És persze nyilván ezért az adatmennyiségért jórészt nem a leállítás/hibernáció felelős, szóval erősen eltúlzottnak érzem a 40-et.
-
qantum
senior tag
Sziasztok!
Win10 lemezkezelőben, hol lehet a meghajtónak betűjelet adni, ill. változatni?" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy Windows 10-es gép, amin (szerintem) 1511-re frissítés óta nem működik a tálcán a bal klikk. Vagyis alapjában véve nem nyitható meg a start menü, és a műveletközpont sem. Ha jobb klikkel kattintok, akkor bejönnek a menük, de mondjuk a hálókártya tulajdonságait, megosztási központot nem tudom megnyitni, a műveletközpontot szintén nem lehet így sem elérni.
Classic shell-el sikerült működésre bírni a start menüt, de ez sajnos nem alternatíva, mert pl. a Gépház sem nyílik meg.
Az ehhez kapcsolódó fix sajnos nem oldja meg, közli, hogy nem sikerült azonosítani a problémát.
SFC /scannow megvolt - nem talált hibát.
Powershell -> alkalmazások újraregisztrálása megvolt
Sajnos ezek sem segítettek. Van valakinek valamiféle ötlete, hogy hogyan lehetne működésre bírni a rendszert, telepítés nélkül?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Racecam
nagyúr
válasz JenciHUN #33166 üzenetére
Szia!
1. Van akinél tökéletesen működik (pl. nálam), van akinek gondjai vannak. Ezek nagy többsége driver hibák, gondok.
2. Ezt neked kell eldönteni. Ha nagyon ragaszkodsz a mostani kinézethez, programokhoz, beáállításokhoz, akkor frissíted. Ha nem és megbarátkozol a gondolattal, hogy mindent szépen újra raksz és beállítasz, akkor tiszta telepítés. Én ez utóbbit javasolom.
3. Nem jól értelmezed. Volt egy ilyen időszak, de ma már ha az új buildet szeded le mondjuk Media Creation Tool-lal, akkor mehet egyből a tiszta telepítés is. Ilyen esetben a telepítéskor a 8.1 szériaszámait kell megadnod. Ha viszont úgy csinálod, ahogy írtad (de ez felesleges), akkor valóban nem kellenek a szériaszámok a második, tiszta telepítésnél. Olyankor azt a részt egyszerűen átugrod és majd aktiválja magát, ha nethez jut, mivel már ismeri a szériaszámhoz tartozó a gép adatait.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
steele80
senior tag
Egy külföldi fórumon olvastam egy értekezést arról, hogy a Windows 10 minden egyes leállítása kvázi hibernációs folyamat és ezért is olyan lassú, ellenben gyorsabb indulást eredményez. Ez a folyamat napi 4 leállással kalkulálva évi 20-40 TB adatot ír ki a lemezre. Ezt viszont sokallom, de nem is ez a lényeg, hanem SSD esetén javasolják a gépeken a hibernáció teljes kikapcsolását. Ezáltal valamivel hosszabb, 2-3 mp-es boot idő növekedéssel számolhatunk, viszont gyorsabb leállást és takarékosabb SSD használatot érhetünk el.
-
Arcképgyáros
Tegnap újraraktam a win-t, és a tálcán ott a kis ikon mint mikor a pendrájvom tudnám biztonságosan kiadni, csak most a vinyómat teszi oda... ez miért van?
-
r3dsnake
nagyúr
A task managerben a windows exploler folyamatosan pár százalékkal pöreti a procit. Gondolom indexel. Kikapcsolható ez úgy, hogy a programok keresése megmaradjon a startban? Köszi!
-
kátú
őstag
Sziasztok!
5 év után ismét van egy PC -m Win10 el. Még elég kezdő vagyok és valahol sikeresen beállítottam azt, hogy mindig azt az ablakot emelje ki amire az egér utat. Ez nagyon zavar, de az istennek nem találom meg hol tudom kikapcsolni, hogy megint úgy működjön mint alapból, tehát, hogy csak akkor váltson át a másik ablakra, ha ráklikkelek. Valaki tud esetleg segíteni benne?
Válaszaitok előre is köszönöm!
Üdv.:kátúIt still works!
-
senki66
senior tag
válasz JenciHUN #33166 üzenetére
Szia,
A fórum olvasgatásából azt a következtetést vontad le, hogy "most már stabil annyira a dolog" ? Akkor frissíts. Én is megtettem, de csak az "új dolgok varázsa miatt". Én személy szerint nem vagyok elégedett vele, nekem sajnos megvan az akadásos (főleg videók alatt) problémám (több verzióval és build-del ugyanúgy) és erősen gondolkodom a visszaálláson 8.1-re csak mindig adok egy kis haladékot magamnak. A lányom gépe a 10-zel random rebootolt, visszatettem a 8.1-et, azóta atom stabil.
-
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne:
1. W8.1-em van jelenleg és úgy gondolom most már stabil annyira a dolog hogy merjek frissíteni. Jól gondolom vagy inkább várjak még?
2. Ha a Windowsból felfrissítem Windows 10-re, annyi elég lesz, vagy inkább egy teljesen tiszta telepítést javasoltok?
3. Ha jól értelmeztem akkor először mindenképpen frissíteni kell a Windowson belül mert csak így lesz beregisztrálva. Utána mehet a tiszta telepítés és mihelyst internethez csatlakozik a rendszer be is regisztrálja magától a Windows 10-et?Előre is köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
IE 11-nél már nem lehet a Google-t keresőnek beállítani? Nekem csak ez jön be.
-
raidx
őstag
-
törölt tag
Üdv a következő lenne a problémám beállítom az alapértelmezett programokat és másnap minden visszaáll az eredeti beállításokba böngésző, képnéző, filmlejátszó mindent a saját programjával akar megnyitni és kezdem unni. Valakinek valami ötlete. Előre is köszi!
-
csixy
addikt
Amikor az Acer Emachines dobozkára az xp helyett megvettem az akciós Win8 Pro médiaközpontos 32 bites verzióját , akkor az egyetlen 1 Gigás ramját 2 Gigásra cseréltem és némi szabálytalan cinezgetés árán még egy SSD-t is beleküzdöttem . Ehhez a satás DVD-t Atapis DVD-re kellett benne cserélnem és meg kellett csapolnom egy sárga , egy piros meg egy fekete drótot , hogy legyen tápja is az SSD-nek , amit az egyik sarokba egy darab csavarral egy frissen odafúrt lyukhoz rögzítettem. Erre az SSD-re került a rendszer. Ma este pedig eleresztettem a win10 frissítést és fent van. Mindjárt szűzre újratelepítem , de előtte a 64 Gigás SSD-t 128 Gigásra cserélem. Nem gondoltam volna , hogy sikerülni fog ,de mégis meglett. Íme!
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
raidx
őstag
Win 7-nél csak hibernálást használtam. Win 10-nél viszont a sima boot nagyságrendekkel gyorsabb mint hibernálásból élesztés. Nappal a Sleep gombot használom ha ott hagyom a gépet, Este kikapcs majd áramtalanítás. Az áramtalanítást megszoktam mikor egy éjszakai villám miatt a teljes rendszerem odalett, gép, monitor kukába. Érdekes, a router megúszta. Igaz az máshonnan kapta a delejt.
22 másodperc alatt munkakész. QC5000-PH 4 Giga ram SSD.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én eddig is így használtam, azaz használtam a fast boot-ot (tehát mondhatni gyári beállításon voltak ezek), mégis lehetett altatni. Azaz még augusztusban párszor előjött ez a hiba, de th2-nél ezzel a legújabb telepítéssel jött elő ismét.
Tegnap megnéztem bootracerrel, hogy tisztán indítva milyen eredményt érek el, hát 30 másodperc alatti eredményt nem sikerült elérnem. Anno 7-esnél még ilyen 18-20 másodperces eredményeim voltak, és nem tiszta indítással! Persze nyilvánvaló, hogy nálam valami nem kerek a 10-zel, de ha az ember megnézi a top eredményeket, amit 10-zel értek el, összeveti a 7-essel, vagy épp a 8-assal, %-os arányban ott is igencsak elmarad a 10-es.
Ezen mondjuk még túl is tettem magam, hogy lassabb a boot, de hogy alapfunkciók nem működnek, legutóbbi telepítésnél év végén például a pendrive-ot nem tudtam használni, mert megbolondult tőle a rendszer, erre a mostani telepítéseknél utóbbi időben ez a hiba nem jön elő, jött helyébe más, altatni nem lehet/nem érdemes.[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz #56474624 #33154 üzenetére
Már a Vista korába bevezették csak nem volt alapértelmezetten bekapcsolva, egy ideig alvó állapot majd úgynevezett mély alvás ami az alvó és hibernáció keveréke. Ebből az állapotból sok gép nem tud felébredni csak mint ahogy írtad táp ki majd indítás.
S5 esetén ha a táp is leáll csak a kikapcsolás segít az élesztésba. Sajna a nem túl régi gépek között is van amik nem élednek S5 állapotbol (S5=hibridalvás). Sajnos a Win 10 ezt alapból bekepcsolja.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
vlevi
nagyúr
válasz #56474624 #33152 üzenetére
Nekem szerencsére megyeget, van pár bosszantó apróság, amivel én együtt tudok élni, de másnak nem merném nyugodt szívvel ajánlani. Pont az ilyenek miatt, hogy annyiféle szarság van vele, mindnenkinek valami baromság előjon. Win7 topicban alig van valami hozzá-hozzászólogatás, az megy atomstabilan, deez sajnos tényleg nagyon béla. És nem is lesz jobb, mert a folyamattos fejlesztés (reszelés, kókányolás) miatt mindig lesz valami fícsőr, amivel egy szép bughalmazt is a nyakunkba kapunk
Vicc, hogy maga a rendszer alapja sokaknál nem müködik rendesen, hogy a géoet ki/be kapcsolni sem lehet, és még ezerféle baromság.
Az uwp felület is több sebből vérzik, koncepciotlan. Mit élő csmepézzek, amikor a startmenüben csak naponta 4-5 alkalommal járok? Ami meg ott van, az a csempe nem működik. Akkor meg miek erőltessem? Uwp appok kakasztrofalisak, laposon, pc-n nincs egy darab se, amit szivesen használna az ember, ráadásul maga a microsoft sem képes egyetlen normálisan működő uwp appot írni, akkor másnak hoygan sikerülhetne?
Na, kidühöngtem magam, mostmár megyek innenHibrid alvásra annyit, hogy azt külön ki kell kapcsolni, mert asztali gépen az az alap.
Admin módú parancssorból add ki a powercfg -h off paracsot. Ez kikapcsolja a hibernálást, felszabadul a hiberfile.sys méretű 4-8-16 giga tárhely, aminek hatására minden más is megszűnik, ami a hibernálást használja. Ilyen a hibrid alvás, és a fast boot és a slow shutdown is. Ez utóbbi nem külon ficsör, csak, mivel leálláskor menti a rendszert, ezért ez egy ideig eltart, szerintem sokkal tovább, mint egy normális botlás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én még ilyen következetlenül szar oprendszert nem láttam, mint ez a tetű 10-es. Bizonyos frissítésekkel megszűnik valami hiba, aztán újra előjön, de ez nem csak a frissítésekkel van összefüggésben, hanem valamiféle sztochasztikus folyamat alapján kerül kiosztásra, mikor milyen hiba jön elő (megint). Egy dolog állandó, hogy a csempék egy része nem élő, hiába tisztán újratelepítés vagy akár csak frissítés, ez mintha fiókhoz kötődne.
Az újabb visszatérő hiba (amit augusztusban tapasztaltam utoljára), hogy altatás az win10-nél MÉLYaltatás, de olyan mély, hogy a tápot le kell kapcsolnom 5-10 másodpercre, hogy utána a bekapcsológombra reagáljon a gép (aztán úgy folytatódik a munkamenet, mintha hibernálásból/altatásból ébresztettem volna, csak épp kicsit körülményesebb felébreszteni)! Billentyűre annyit reagál, hogy a num lock kivilágít. Ugyanez a verzió pontosan ugyanebben a hardverkörnyezetben és ezekkel a szoftverekkel nem rég még tökéletesen altatta a gépet, utána volt lehetőségem egérrel/billentyűzettel/bekapcsológombbal felébreszteni, most csak az áramtalanítás használ. Utóbbi pár napban kb. 5-6-szor telepítettem fel, frissítettem a 10-et, mindig előjön valami rohadt hiba, egyszerűen elképesztően szar, egy béta bughalmaz továbbra is az egész. Tudom-tudom, csak ezen gépen, meg még mondjuk a 10-et használók egy tekintélyes részének a gépén. Hogy a büdös francba nem jutnak 5-ről a 6-ra ezzel a projekttel, azt fel nem fogom.
Majd megy megint a marketing, milyen fasza új funkciókat tettek bele a redstone-ba, ahelyett hogy a meglévőeket bírnák már működésre.Ráadásul már attól is elment a kedvem, hogy a Microsoftnak lepötyögjem a hibákat, full felesleges, még egyszer sem segítettek, ellenben sosem felejtették el a problémát valami másra továbbhárítani.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz D@niel #33114 üzenetére
érdkességből feldobtam a vlc playert - mert a probléma bs player alatt jelentkezett - és a vlc szépen viszi a 720p-t, most próbálok egy 1080-at mert win7-win8 alatt nem volt vele se gond, az az érzésem, hogy most se lesz.
szóval nem tudom akkor, a gyári lejátszóval is ugyan úgy akadozik mint bs alatt, vlc-n viszont nincs gond. hát igen, magyar termék
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
Janika-1982
tag
válasz Racecam #33099 üzenetére
Szia,igen rákattintottam,és letörölt mindent.De megmaradt a mappa és még egypár almappa is,amik üresek!
Szüleim gépén 30 nap után nyomtalanúl eltűntek.
Nekem SSD-m van és nagyon nem mindegy,szabad terület miatt.
Tulajdonképp megduplázva volt a windowsom.
Pedig a szervízben dvd-ről amin vettem a windows 10 pro-t lett telepítve tisztán.
Fucsa dolgokat csináltak ezzel az új oprendszerrel!
Pl:gépház+vezérlőpúlt csodás!
Nekem elég volna-meg szerintem mindenkinek a vezérlőpúlt beállításai is. -
Immy
őstag
Sziasztok,
Biztonság szempontjából van különbség professional és enterprise kiadás között, ha nem használok bitlockert?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Iginotus
addikt
-
Roxkex
senior tag
válasz Máté94 #33142 üzenetére
Amik fent vannak: (egyenlőre - aksiról nem szeretnék driverelni xD - na meg a máv wifi le se szedné a drivert)
Intel VGA (a W10 rakta fel magától)
Intel Chipset (ezt most raktam fel kb 15 perce)
Intel management
AMD VGA unifl driver (moddolt) -> Régebbi telepítésnél eredetit használtam és akkor is csinálta !Ha továbbra is fennt áll a gond , akkor fogok felrakni egy hivatalos AMD oldalról szedett AMD drivert
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Hogyan tudok win10 alatt win7-es aero theme ablakokat használni?
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #33103 üzenetére
Nos, nekem azóta sem aktiválódott... Most leszedtem egy új verziójú Win 10-et (hátha az volt a baj, h frissítéskor újabbat tett fel, mint aztán amit a tiszta telepítéskor használtam) és újra, formatálás után telepítettem, rádugtam netre, frissítette magát de ugyanez a helyzet.
Ebből esetleg lehet vmi következtetést levonni?
A 8.1-ről frissített Win 10 termék azonosítóját felírtam: 00331 - 20020 - 00000 - AA162
A jelenlegi tisztán telepített Win 10 termék azonosítója: 00331 - 10000 - 00001 - AA330Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a napokban a W10et és olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy és nem alszik.. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra múlva (semmi külső app , csak egy bat fájlal) kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!)
Valaki tapasztalt már ilyet ? És esetleg valamiféle megoldás van rá?
Egy Dell Inspiron 3537 | Intel Core i7 4500u | radeon hd 8850m | 1TB HDD (nincs ssd) laptopról lenne szó!Előre is köszi mindenkinek mindent !
Szerk.: Esetleg arra tudok gondolni ,hogy azért nem működik ez a rész rendesen , mert maga a W10 rakott fel nekem intel hd graphics drivereket hozzá (AMD kártyához én raktam fel!).. - Majd teszek egy próbát "saját" intel driverekkel. (Egy régebbi W10 telepítésen én magam raktam fel a drivert - akkor nem volt ilyen gond!)
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
senior tag
Nekem a laptopon jogtiszta Win 8.1 volt, frissítettem 10-re, nem tetszett. Vissza tettem a 8.1-et, majd most ismét 10-re váltottam. Telepítés során kihagytam a termékkulcs megadása opciót és miután települt a rendszer, aktiválta önmagát.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
3szli
tag
Sziasztok lenne egy igen amatőr kérdésem
Adott egy laptop ami win 8-al let még anno vásárolva azóta frissítem win 10 re...
Ezt szeretném újra telepíteni akkor 8 at tegyek és frissítsek 10 re vagy jó ha rögtön 10 et teszek?
És ö tudni fogja hogy az eredeti Windows ? -
senior tag
Üdv.
Mióta Windows 10 van a Toshiba Satellite L850-13M laptopomon, azóta nem tudom kikapcsolni és újraindítani azt anélkül, hogy ne kéne mondjuk kivennem belőle az akkut. Felraktam már minden régi, Win 8.1 alá gyártott drivert, hátha az majd segít, kikapcsoltam a Fast Boot-ot, de nem. Valaki találkozott már a problémával és van rá megoldás?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
VoidXs
nagyúr
válasz zetecR #33125 üzenetére
Én használok rendes vírusírtót, de egyszer nem riasztott. Ha nem hiszed el, hogy "Anna csak 5 km-re lakik tőled", vagy "te vagy a weboldal 999.999.999-edik látogatója", akkor nem is fog. Minimális ésszel és legális programokkal ki lehet őket kerülni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
siskad
őstag
Sziasztok! Szerintetek Win 10-hez kell vírusírtó, vagy elég a defender is?
-
TheProb
veterán
válasz junior11 #33118 üzenetére
Ha 7/8.1-es licenced van csak akkor csak az előbb említett verziókról tudsz upgradelni, tiszta w10 install nem fogja elfogadni ezek kódjait. Tedd fel tisztán a 8.1-et, majd egyből upgradelj 10-re.
(Esetleg próbálhatsz teljes migrálást is hdd->sdd viszonylatban, persze ennek akkor van értelme, ha nincs "szétlakva" az adott rendszer, nem lassu, stb.)
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
junior11
veterán
Sziasztok a notebookomban HDD helyére SSD-t szeretnék rakni. Win10 Home van a gépen, jogtiszta, 8.1-ről volt frissítve. Azt szeretném kérdezni, az SSD-re tiszta telepítésként szeretném felrakni a Win10-et, pendriveról telepítve (melyen a media creation toollal van elkészítve a legfrissebb Win10), a HDD pedig megmaradna adattárolásra, törölném róla a Win10-et, formátoznám és menne a dvd meghajtó helyére. Ilyen módon az SSD-re való telepítés után a Win10 licensze automatikusan aktiválódna? Vagy kell vmit csinálni? Mert nem szeretném, ha ez ügyben gondok adódnának. Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a HDD-m miért nem kapcsol ki bizonyos idő után? Az energiasémában be van állítva, de nem kapcsol le. Win8.1nél nem volt ilyen probléma! Nem rendszerlemez! Annyi történt, hogy SATA2 számú porton van, nem pedig SATA0-n mint amikor Win8.1et használtam.
Köszi előre is!
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
soha nem kapcsolom ki a gépem, mindig Sleep módban várja a reggelt.
Azonban mióta Win10-re frissítettem állandó gondom van az Update-tel. Éjszaka felébred, updatel és nem megy vissza aludni, hanem ébren marad.
Semmiféle jelzés nincs, hogy egyáltalán frissített (csak a Win ikon - jobb egérgomb - Restart vagy Shut down-nál jelenik meg az update) és nem találok beállítást arra sem, hogy ne önállósítsa magát frissítés ügyben.Van erre valami megoldás?
-
TheProb
veterán
válasz D@niel #33114 üzenetére
Nekem is szokott szarakodni 1-2 driver, leginkább a hangkártya driverem. Annyira nem érzem még stabilnak ezt a win update minden frissít dolgot, pedig jó ötlet...
Az az ati az egyetlen kártya benne? DDU-val gyaluld le a jelenlegi drivert és gyártó oldaláról vagy tedd fel a legújabbat
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
D@niel
addikt
halihó,
feldobtam a win10et a laptopomra (toshiba satellite a300), azóta nagyon akadoznak az 1080p-s filmek, de még a 720p-sek is, eddig win8 vagy win7 alatt nem volt ilyen gond. érdekesség, hogy youtube-on a fullhd változatlanul nagyon szépen megy.
próbáltam a drivert frissíteni, de azt írja, hogy a legfrissebb van fent, próbáltam auslogics driver update-ert ami kb tönkre tette a gépet, úgyh újra kellett raknom a win10et mert nem volt bekup.video kari ati mobility readeon hd 3470, 256megás kártya, ez win7 alatt cod4-et játszható teljesítményben vitte.
próbáltam slimdriver-s (ezt a dirty windows-on ajánlották), valamiért nem tudta frissíteni a drivert, mert hogy indításnál kiírta, hogy a video kártya driver elavult.mi lehet a megoldás? nagyon szeretem a win10et, klassz a teljesítmény, jobb, mint 7 alatt, szeretnék ezen maradni.
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
TheProb
veterán
Nem tudok róla, hogy gond lenne velük, azt írja, hogy tápról megy. Ha meg a hűtéssel lenne baj akkor nem az asztalon aludna be, hanem játék alatt. +Reinstall előtt nem volt gond.
-
5766
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezem, WIN10 van a gépen és az lenne a kérdés, hogy ha a képernyő lekapcsol (be van állítva energiagazdálkodásnál), akkor a Skype például miért nem jelez, ha hívás van. Ezt lehet állítani valahol win10 alatt, hogy azért a hangszóró működjön. A háttérben dolgozik a rendszer, mert ha hívás közben gombnyomásra visszajön a kép, akkor a csörgés is egyből hallható.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
-
-
embe
nagyúr
Hali!
A következő problémám adódott. Feltettem egy gépre egy W10-et. Leszedte a frissítéseket, majd elkezdte telepíteni azokat.
Amikor az utolsó nagy csomagot, ami talán a 1511-es telepítette, egy kis áramkimaradás volt, így a gép visszavonta a frissítéseket. Pedig az utolsó fázisban járt vagy 96%-nál.
Most frankón működik, talált is egy frissítést a Silverlighthoz, fel is tette, de ezt nagy csomagot nem tölti le, így nincs telepítve. Azt írja ki, hogy a rendszer naprakész Ez tuti mert nincs ott a C meghajtón a Windows Old mappa.
Viszont jó lenne ha valahogy felmenne, mert ha visszaadom a gazdájának, akkor 24-ben fog menni, és az kellemetlen lenne, ha váratlanul leállna a frissítés miatt, mert ugye ez egy nagy frissítés.
Külön nem lehet azt felrakni? Vagy van valami mód, hogy leszedje ezt a frissítést?
Lemezkarbantartást is csináltam, de semmi.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #33091 üzenetére
Tegnap már letöltött minden frissítést, stb. Ma reggel még mindig kiírva: nincs aktiválva...
A korábbi sikeres 10-re frissítéshez képest a hardverek milyen változására érzékeny?
Mert új, tiszta telepítéskor újra particionáltam a vinyót, (volt rajta vmi kis méretű OEM part.)Gépházban ezt írja ki:
A Windowst pillanatnyilag nem lehet aktiválni, próbálkozzon később. Hibakód: 0x8007007bKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Peugeot, Citroën topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vírusirtó topic
- NBA és kosárlabda topic
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest