Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz beholder00 #35898 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
vlevi
nagyúr
válasz beholder00 #35898 üzenetére
Excel
De ha látsz használható alkalmazást a windows storeban, szóljál, mert én még nem találtam...
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Kedvet kaptam a saját pénzügyem számontartására. Tudtok valami jó appot erre windowson belül? Esetleg van valakinek gyűjteménye más hasznos windows appokról? Teljesen nyitott vagyok ezekre és biztos vagyok benne, hogy van nem is 1-2 hasznos és egyszerű app amiket a nagyközönség sajnos nem ismert köztük én se
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Tiszta telepítést szeretnék készíteni formatálással egybekötve.
Korábban a telepítésnél mindig lehetett választani, hogy a régi rendszer felülírása vagy teljesen új telepítés között.
Ha a teljesen új telepítést választottam, akkor volt lehetőség a lemez kiválasztására, törlésére, formatálására (úgy emlékszem talán haladó beállítás címszó alatt).
Most nem kapok ilyen kiválasztási lehetőséget (lemez kiválasztása) a telepítés során.
Hogyan tudom ezt ismét elérni?
(Hiába választottam most a telepítés során, hogy semmit se tartson meg, ennek ellenére a korábbi telepítés anyagai megmaradtak.)
Köszönettel.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
whitezo88
nagyúr
az mitől lehet hogy Sleep módban a gép x óra múlta felébred magától? A senki se szokott a gép mellett lenni, kívülről nincs semmi behatás. Most is arra keltem hogy felébredt éjjel valamikor.
-
PuMbA
titán
-
Roxkex
senior tag
válasz Roxkex #35888 üzenetére
Egyenlőre sikerült megoldanom.
Hátha valaki hasonló "gondokkal" kűzd , hogy nem akar minden updatet (leginkább a driverek) akkor van a Microsoftnak egy olyan hibaelhárítója amivel le lehet rejteni az updateket amiket nem akarsz felrakni.Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
PuMbA
titán
válasz bryant56 #35886 üzenetére
Az alaplap drivert az AMD honlapján találod meg, de belinkelem Illetve az alaplapod támogatási honlapjáról rakd fel a hálózati kártyád és a hangkártyád driverét is
[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Windows 10 Pro (64bites) rendszer amit szeretnék frissíteni de azt nem szeretném hogy mindent felrakjon amit a Windows Update talál. Hol lehet azt beállítani , hogy én választhassam ki , hogy miket rakjon fel (úgy mint Win 7 alatt is).Előre is köszi !
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
dokee78
félisten
Kollégám vett egy használt laptopot pár hónapja 50 k körül.
Egy használt boltból vette és azt állította a boltos,hogy jogtiszta a Windows 7 rajta.
-Nem tudom mennyire lehet hinni ezeknek a boltoknak.
Viszont 1-2 hete lefrissítette Windows 10-re.Ha nem az van neki kiírva,hogy a "A Windows aktiválva van",hanem,hogy x nap van még hátra az aktiválásig,akkor nem volt jogtiszta a Windows 7,hanem aktivátoros?
Jól gondolom? -
Tutivesztes
tag
válasz MrCsiT #35855 üzenetére
Várok. Csináltam egy visszaállítást 2 héttel ezelőtti állapotra, így az Adobe felment, de lett helyette más, ugyanezen hibakóddal.
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3140768).
Frissítés Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems rendszerhez (KB3139907)
Igazad lesz, le kell szarom. Csak hihetetlen mód idegesít....Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
t72killer
titán
válasz junior11 #35881 üzenetére
Így, hogy lassan jönnek rá a bővítmények, nyugdíjazhatja nálam a chrome-ot.
A chrome gyászos leszereplésén meglepődtem- amúgy a kását nem eszik annyira forrón:[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
junior11
veterán
Ellenáll(t) a hackertámadásoknak az Edge böngésző: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
bryant56
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt a Win 10-el, hogy amikor filmet nézek vagy zenét hallgatok, akkor kb. 20-25 percenkén megakad egy kicsit a kép és a hang is. Próbáltam több lejátszó programmal mindegyiknél megvolt ez a hiba, ahogy Youtube-nál is jelentkezik. Kevesebb, mint egy hete újra telepítettem a gépem és a hiba még mindig fent áll. Eddig W10 Home N x64 volt fent. Most W10 Home x64 van. Az N-es W10 már jó pár hónapja fent volt és, ha jól emlékszem, akkor a W10 első nagy frissítése után jelentkezett ez a hiba.
Van egy olyan problémám, hogy a hangkeverőben le veszem a rendszerhangokat 20-ra, akkor azt a gép elfejeti kb. 1 perc után és újra max hangerőn szólnak. Próbáltam letiltani ott őket a hangkeverőben, de azt is ugyan úgy elfelejti. Tettem fel hozzá drivert a gyártó honlapjáról, de az sem oldott meg semmit!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Döglött Róka #35748 üzenetére
én Firefoxot használok "ezeréve", mert kézreáll a kezelése, legózhatok vele és van uBlock, NoScript, Ghostery, Stylish. szeretném kordában tartani a weboldalak scriptjeit, nemcsak ne leskelődjenek, ne egyék le a prociidőt.
-
őstag
válasz kisapa #35873 üzenetére
Az egyik hirdetés szövege:
"Az OEM szoftverlicencek az eredeti eladó tiltása ellenére is jogtisztán továbbértékesíthetők az EU 2009/24/EK irányelve, valamint az Európai Bíróság 2012-es C-128/11. határozata alapján.
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2012-07/cp120094hu.pdf"Ez alapján a Microsoft amerikai jogrendre épülő szerződési feltétele és az OEM kötése az EU területén nem érvényes.
Persze azért érdemes adásvételi szerződést kérni az átvett win-ről.A te esetedben pedig érvényesnek kell tekinteni a szoftverhasználati szerződést.
[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
válasz t72killer #35866 üzenetére
Akkor neked szerencséd volt. Nálam előfordult,hogy ténylegesen megvásároltam egy OEM Win 7-t és kb 3 hónap múlva tönkre ment az alaplapom. Kicseréltem és természetesen nem aktiválódott. Hiába hívtam a MS-t azt mondták,hogy ez egy OEM kulcs ezért nem aktiválják. Vennem kellett egy másik kulcsot.
-
t72killer
titán
válasz Franklin #35871 üzenetére
A rendőrség minden crack nélkül aktivált szoftvert legálisnak fog látni. Aki valós infót tud adni a dologról az egyedül a M$ illetve az árus, akitől vetted.
Magánembertől amúgy tudtommal a világon nem koboztak el a gépet lopott OS miatt, még USA-ban sem, sokkalinkább a tartalom érdekli őket.
-
Franklin
addikt
válasz t72killer #35869 üzenetére
Igazából az a kérdés szerintem, hogy ha kimegy valakihez a rendőrség és lefoglalják a gépét, akkor hogyan ellenőrzik/bizonyítják, hogy a rajta lévő oprendszer (és egyéb programok) legálisak-e vagy sem?
Kiolvassák a Win kulcsát és lekérdezik a MS-tól? Mert akkor egy mezei MSDN-es kulcsot is valódinak fognak látni, nem?
-
t72killer
titán
válasz betyarr #35868 üzenetére
Ahhoz, hogy elővegyenek illegális használatért, elvileg nekik kell bizonyítékot szolgáltatni - persze a cégekre lehet más szabályok vonatkoznak, nem lévén vállalkozó ezt a részét nem tudom. Magánemberként nem vagyok köteles semmilyen terméknek a számláját félretenni és évekig őrízgetni. Ha veszek egy fényképezőgépet és a gari lejárta után kidobom a papírjait, csak ezért még nem foghatja rám senki, hogy loptam.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz t72killer #35866 üzenetére
és Aslan: most ezt nyilván lehet boncolgatni,majd lehet erről megkérdem a jogász ismerősöket,de a legális szoftverhez legjobb tudomásom szerint igenis kell a számla elektronikus vagy nyomtatott formában.
alighanem a (hazai?) ms support sem 100%-ig felvilágosult ebben a témában,mert asszem már volt rá eset,hogy az alaplaphoz tartozó w10-et másik alaplapon nem voltak hajlandók beaktiválni telefonon keresztül (nyilván nem garanciális csere volt, papírokkal).már nem emléxem hogy ezt itt a fórumban olvastam,vagy valahol máshol.de arra is van több példa,hogy simán megteszik.nem tudom ez az ügyintézőtől függ-e,vagy mitől.lehet legtöbbször inkább megcsinálják,mintsem elkezdjenek kutatni az eredetiség után és a törvény bugyraiban kezdjenek el az ilyen dolgok után kutakodni.mindenesetre,ha kimegy a szoftverrendőrség (vagy mittudoménki),akkor tuti bizonyítani kell papírokkal az eredetiséget.persze ez elég nonszensz,mert elég ritkán történik meg,de ha igen,akkor ugyebár következményekkel járhat.[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
válasz betyarr #35865 üzenetére
Ha pl itt Hardveraprón veszek egy dobozos (vagy OEM) bontatlan szoftvert, vagy akár bontott is lehet, de még nem használt (nem aktivált) de számlát nem kapok hozzá.. értsd minden megvan, doboza, dokumentációja, telepítő lemez, telepítési serial szám, érvényesítő matrica, stb... csak számla nincs, az is illegális?
Ergo a számlán van a hangsúly?
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
t72killer
titán
válasz betyarr #35865 üzenetére
Egy érdekes kérdés: európai jogrend (=ártatlanság vélelme, azaz nem neked kell bizonyítani, hogy legális, hanem a vádnak, hogy nem az) mellett hogy bizonyíthatja pl a BSA, hogy egy "szürkén" aktivált windows legális-e? (pl OEM win7-et "garisazalaplapom" címszó alatt átmentettek egy asztali gépről laptopra, majd azon frissítették win10-re)
Nyilván KMSpico és egyéb, vírusgazda okosságok jelenlétekor egyértelmű a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
maci25
aktív tag
A nem lesz legálist hogy értsem?
Bármikor letilthatja az MS, mert lopott a kód? Eladó ad el egy kódot többször? ?
Nekem a legalitás jelen esetben akkor már teljesülne ha a kódot tudom használni ameddig csak szeretném.
Azt viszont nem szeretném ha xy ft (nem feltétlenül csak a 7000 ft szegmensben keresgélek) megveszem(megveszem= adásvételivel) és bármikor inaktiválhatja az MS mert más is igényt tart rá.
Végül is csak azt szeretném tudni, hogy mi az amit meg lehet venni és miért.[ Szerkesztve ]
-
maci25
aktív tag
Sziasztok
Win kulcsot szeretnék venni a laptopomhoz, de nem tudom érdemes e foglalkozni a hardverapron lévőkkel. Legolcsóbban most 6999 ft. Nekem ez több mint gyanús, de mint a témában nem járatos inkább kérdeznélek titeket, hogy érdemes ezekkel foglalkozni?
-
gyugyo79
addikt
A felhasználónév amit használsz ha van jelszó is akkor : akkor /user:username password
Nálam ez sem segített szerencsére nálam az érintett program a total commander volt aminél nem számít, hogy alapból már nem futtatom rendszergazdaként pont ez miatt ...De ez csak egy win 10 anomália. Nálam olyat is tud, hogy gondol egyet és nem csatlakozik egy random megosztott könyvtárhoz ha ilyenkor lefuttatom a hibajavítást akkor kiírja, hogy egy protokoll hiányzott javította és utána csatlakozik de a vicc, hogy ez változó, hogy jön elő és és az összes többi működik csak egy adott megosztásra "haragszik meg" ilyenkor.
Ja és a legújabb, alvásból visszajön azt írja van hálózat+internet (wifi) de semmi sem érhető el. Ha lecsatlakozok a wifiről és vissza akkor megjavul minden. Ezt nekem az utolsó frissítő csomag hozta mint plusz meglepetés.
-
őstag
válasz Воланд #35854 üzenetére
Működik!
Még egy kérdés hamár itt vagyok Azzal mit lehet kezdeni, hogy a Windowsos bejelentkezést követően egy hibaüzenet jelenik meg, hogy nem tudta csatlakoztatni a hálózati meghajtókat, piros x látható a hálózati meghajtón az intézőben, de ha rákattintok, akkor rendben betöltődik.
Erre azt a kicsit fapados megoldást használom, hogy egy batch fájf futtatt egy net use parancsot nem sokkal a bejelentkezés után.
Olvastam mindenféle registryhackről, de amit próbálgattam azok nem nagyon váltak be. -
MrCsiT
addikt
válasz Tutivesztes #35844 üzenetére
Várj 3 hónapot, addigra kiadnak majd - vélhetően - egy olyan frissítést, ami superseedeli ezt a vackot, ami nem települ.
Ha fagyogat is a géped ettől, az már problémásabb.
Ha csak az Adobe-ra nyávog, és mindenképp frissíteni szeretnéd, próbálj meg egy tiszta Adobe telepítést, és arra ráengedni a frissítést (lehet, akkor fel sem teszi majd,ha új verziót teszel fel..)"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
őstag
Sziasztok,
abba a problémába ütköztem, hogy ha egy alkamazát (Maya 2016) Admin-ként futtatok, akkor nem érem el az alkalmazásból a felcsatolt hálózati meghajtókat.
Ahogy utánanéztem a problémának az alábbi parancs hozhat megoldást:net use \\<computername>\<sharename> /user:<username>
A kérdésem az volna, hogy a user paraméternek mit kellene megadnom ahhoz, hogy rendben elérhetők legyenek adminként indított alkalmazásokból is a hálózati meghajtók?
-
t72killer
titán
válasz csusza` #35842 üzenetére
Hivatalos, de nem legális mód van az átvitelre. Legalitás-kérdésben az OEM az alaplappal együtt meghal, addig pótolják, amíg gari van a lapra.
"Hivatalosan" pedig felhívod az ügyfélszolgálatot, hogy alaplapcsere történt, és adnak aktiválókódot, tudtommal nem kérdeznek konkrét gari-ügyintézési részleteket - egy próbát megér.
-
DS39
nagyúr
válasz Drughi #35849 üzenetére
két partíció Rendszer és Adatok, szerintem.
praktikus nyilván mert újratelepítésnél az adataid biztonságban vannak, a D-n , a C-t törlöd, újrahúzod és annyi. (na persze a telepítőnél érdemes figyelni melyik van kijelölve telepítés helyének mielőtt OK-t nyomunk)a többi dolog rád van bízva, semmit nem kell kötelező jelleggel kikapcsolni, vagy ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Brain75 #35847 üzenetére
Brutál. Elég nevetséges, hogy 2016-ban, egy már fél éve kiadott, máris "ráncfelvarrt" rendszer nem képes a hálózatot rendesen kezelni Ja, és ez a probléma az új build-del jött, lehet, hogy M$-éknak nem kéne annyira nyomatni az új fícsöröket, mélységi változtatásokat.
-
Brain75
senior tag
válasz pcsabat #35834 üzenetére
Nekem is ugyan ez a bajom.
Most beszélek éppen a Microsoft-al mert én nem tudom újratelepíteni a gépet mert annyi adat van rajta hogy irgalmatlan.Próbáljuk megtalálni a megoldást
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
baaka
tag
Sziasztok!
Ezzel a programmal lehet win 10 clean installt csinálni úgy hogy ne kelljen pedrive vagy dvd telepítő?
-
Tutivesztes
tag
EZZEL dögöljek meg csöndesen a sarokban? Minden fellelhető opciót végigpróbáltam, de még mindig nem frissít. Ehhh...
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
DS39
nagyúr
válasz csusza` #35842 üzenetére
nem vagyok jogi szakértő, de az OEM-nek pont az a lényege, hogy ahhoz a géphez köthető, amihez adták.
tehát szerintem ez így nem hivatalos. a dobozos/retail licencek valók arra, hogy költöztetve legyenek más gépre.otthoni környezetben ez úgy szokott lenni, hogy az MS ügyfélszolgák aktiválják ha alapcsere van általában az OEM licencet, de hogy céges környezeteben ily módon ez megtehető-e nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Licenszeléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Vásároltam a héten Windows 7 Pro OEM matricákat számlásan, származási papírral. Leselejtezett gépekről lett a licensz tovább "örökítve". W10-re frissítés megvolt.
A kérdésem az lenne, hogy van egy tönkrement DELL gépről származó DELL W7 Pro OEM matrica, amit egy - jelenleg WXP matricával ellátott - gépre szeretnék átragasztani. Ugyanúgy egy DELL Optiplex ez is.
Megtehetem ezt hivatalosan, a rendszer legális lesz? Vállalkozásban lenne használva, W10-re frissítve.
Elnézéseteket kérem, de nem találtam olyan topikot, ami ilyen licenszeléssel foglalkozna.
[ Szerkesztve ]
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
t72killer
titán
válasz pcsabat #35834 üzenetére
Minden infómorzsáért előre köszi Nekem nemrég volt egy ilyen problémám, dokumentálhatóan nem tudtam megoldani, 1x csak eltűnt - hogy frissítés vagy egyéb környezeti változó hozta a jobbulást, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
darkhorse
tag
válasz #95456768 #35835 üzenetére
Nem lesz jogtiszta. Legalábbis amiket én nézegettem néhány hónapja, azok olyan hirdetések voltak, hogy az eladó csak kulcsot küldött volna (win10 pro retail, olyan 8-10k körül, gondolom MSDN kulcsok). De ha alaposan szétnézel, találhatsz az aprón olyan hirdetést is ami jogtiszta szoftvert kínál kedvező áron.
-
-
junior11
veterán
Sziasztok, a Maps alkalmazásban be lehet vhogy állítani, hogy a pontos helyet mutassa ahol valójában vagyok? Pl. a Here Maps-ban lehet manuálisan is beállítani, ha automatikusan rosszat mutat, de itt eddig nem találtam, és nagyon távoli helyet mutat, ahol vagyok Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
justaview
senior tag
Sziasztok!
Win7-et szeretném egy gépen frissíteni Win10-re. A Win7-et ezen a gépen most raktam újra, még a frissítések sincsenek fent rajta, csak az SP1, mert az a lemezen rajta volt gyárilag.
A kérdésem, hogy mindenképpen frissíteni kell napra készre a W7-et, mielőtt ráküldöm a W10 upgrade-et, vagy ez nem feltétel. Azért kérdezem, mert (30%-nál) hibaüzenettel elakadt a W10 upgrade, és arra gyanakszom, hogy a W7 frissítések hiánya miatt volt. Ha azt mondjátok, ez nem feltétel, akkor nem kínlódok a W7 frissítésekkel, máshol keresem a hibát tovább.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
A hardverapron árulnak win 10 retail kulcsokat 7ezer ft környékén, ez mit takar?
Ha ezzel telepítem fel akkor egy teljesen jogtiszta szoftvert kapok, ami rendszeresen frissíti magát amikor kell, többször is használhatom ha például újra telepítem a gépem??
Gyanús hogy jóval olcsóbb így mint boltban!
Üdv.
-
pcsabat
őstag
válasz t72killer #35833 üzenetére
kettőt már elkezdtem újrarakni jobb híján - frissített win 10 telepítővel -, reméljük így rendben lesz. Ha nem akkor rámegyek a harmadiknál a hibaelhárításra, viszont mivel a windows szerint minden oké, gyanús hogy nem fog találni semmit. Internetre egyéb megoldásokért csatlakozni meg nem tudok persze. Driver cserék sem segítettek. Írok visszajelzést ha rájövök a problémára.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni egy freedos telepítésében.
Pendriveról szeretném a HDD-ra telepíteni.Köszönöm!
Per aspera ad astra.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy tegnap és tegnap előtt 3 db eltérő márkájú/méretű laptopnál is abba a hibába botlottam, hogy telepítés után minden tökéletesen működik (wifi, hálózat stb.), majd ráengedtem a frissítéseket a gépekre és miután naprakész állapotba kerültek semmilyen úton-módon nem lehet velük elérni az internetet, se utp kábellel, se wifivel, holott mindkettőnél ha csatlakoztatom azt írja hogy internet elérés van és látszólag semmi hiba.
Minden jogtiszta, eredeti telepítő, céges gépek és mindhárom ugyanezt a hibát generálja. A frissítések letöltése és telepítése előtt természetesen semmi probléma. 1 gépnél még a hardverre gyanakodtam volna (mindhárom notebook új), de több esetén már feltűnő a probléma. Más hálózaton is próbáltam természetesen, tehát nem lokális a probléma.
Találkozott valaki ilyennel? Létezhet valami megoldás?
Előre is köszönöm!
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Új gépre költözés miatt szeretném a Win8.1-gyet lecserélni a 10-esre. Már megnéztem, érvényesen tudom aktiválni a régi kulcsommal.
A telepítéssel kapcsolatban viszont tanácstalan vagyok, főleg a partíciók felosztásával kapcsolatban. Hogy érdemes?
Nekem eddig mindig 1 partícióm volt és azon minden (a mappák rendezettségére azért figyeltem)Sokan arra esküsznek, hogy egy „OS” partíció, meg egy „Adat”
Ti hogy csináljátok? Mi a praktikusabb, logikusabb?Illetve a telepítés utáni első teendőkkel kapcsolatosan miket kell végrehajtani?
Van valamiféle leírás, beállítási útmutató, amit érdemes megcsinálni?Segítségeteket köszönöm!
Xiaomi 14T
-
UnSkilleD
senior tag
-
Szancsó
aktív tag
válasz t72killer #35822 üzenetére
Igen, úgy 1.5 órája: Firefox hasalt el annyi különbséggel, hogy olvasgattam / videóztam és egyszercsak megállt minden, ha jól rémlik még az egér is.
Mondom akkor egy gyors reset, erre elkezd frissíteni, majd újraindítja magát utána. Ez volt az utolsó csepp.My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
t72killer
titán
Nem tudom, nálatok volt-e már ilyesmi, de ilyen fagyást, amikor egy alkalmazás csontra kifagyassza a rendszert: operában próbáltam frissíteni a PH fórumot és kampec, egér mozog, de semmire se lehet klikkelni, ctrl+alt+del se működik, semmi. XP óta ilyet nem láttam.
-
Szancsó
aktív tag
Na, azt hiszem befejeztem a béta teszter szerepét, hétvégén visszakanyarodok a Win7 -hez.
Ha a Win7 pro kulcsommal telepítettem tisztán a 10 -est, attól még a Win7 el fogja fogadni aktiválásnál?Szerk: gondoltam nem lemezről telepítek és MS oldalról lehúzom az aktuális ISO -t SP1 -el: ott be kellett írni a kulcsot és felismerte rendben, szóval valószínűleg menni fog.
[ Szerkesztve ]
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
addikt
Üdv!
Nálam Win10 (Home x64) alatt meg olyanokat produkál az IE11 kb. egy jó hét óta, hogy pl. sokkal lassabban tölti be az oldalakat, és pl. nem tudok bejelentkezni a PH fórumába. Megnyitom a PH főoldalát, katt a fórumra, majd a belépésre, az email mezőbe katt, ott megjelenik az email cím, majd a jelszó is, ezt leokézva jön a felírat a sikeres belépés, rögtön továbbítunk, és ezután pár másodperc múlva ismét a PH fórum nyitó képernyőjén vagyok, de nem bejelentkezve.
Ezt eljátszhatom akár hússzor is egymás után, akkor se tudok belépni. természetesen semmilyen hibaüzenet nincs ilyenkor. Szerencsére más bejelentkezős oldalaknál még nem tapasztaltam ilyet, csak a PH-nál, fogalmam sincs, hogy mi a fene gondja van.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
kezo0
addikt
Helló,
a Win 10 (Pro x64) múlt heti frissítése óta az IE11 minden bezárásnál elfelejti a gyakran látogatott webhelyeket, és ha egy frissen elindított Explorerben új tabot nyitok, olyankor ezeket kínálja fel. Csak mondom.(Hogy miért használok még mindig Explorert? Tudom, aki hülye, haljon meg...)
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
SP4C3
veterán
válasz rayoliviero #35813 üzenetére
Inkább távolítsd el az összes ethernet driver-t és telepítsd újra
.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
munky
őstag
Sziasztok!
Azt be lehet állítani, hogy alvó állapotból indítva a rendszert egyből az asztal jelenjen meg?
Alapból ugye a bejelentkező képernyő fogad. Mivel azonban csak egy helyi fiók található a gépen és az is jelszó nélkül, így feleslegesnek tartom azt az egy kattintást is.
[ Szerkesztve ]
-
corran9
tag
válasz Locutus #35810 üzenetére
Na ezzel viszont bogarat ültettél a fülembe, mert nálam is megy folyamatosan (Everest), az elsők között van amit beállítok minden telepítés után, hogy monitorozza és mutassa a hőmérsékleteket... a biosos okoskodás előtt megnézem akkor ezt is
That's a real nasty habit you got there......
-
Locutus
veterán
válasz corran9 #35808 üzenetére
Nálam pl az AIDA64 is okozott ilyen gondot. Ha az fut a háttérben, sensorpanel miatt, akkor a film percenként egy másodpercre megakad. Amint kilövöm a háttérből, a gond elmúlik.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
hunluki
senior tag
válasz twollah1976 #35803 üzenetére
+ sok az eredeti szoftverre. Ha az ember vesz egy drága gépet, akkor számoljon az OS árával is. Ugyanígy elítélem azokat az embereket akik a legújabb 100k+ telókkal feszítenek, de az egy dolláros appot már enkórrol szerzik be.
-
corran9
tag
Hmm, és nálad win7/win8 alatt az előző bios-szal milyen dpc latency értékek voltak?
Fura ez, hogy a bioson múlna, ha az egyik operációs rendszernél (win7) ugyanazzal a bios-szal 500 microsec alatti az átlag latency, a másiknál (win10) pedig nem megy 1000 alá sosem, és több tíz,-százezres kiugrások vannak...
Ugyanakkor mivel winről van szó bármi lehet, köszi az ötletet , ha hazamegyek melóból megnézem a gyári bios-szal mi újság, változnak-e az értékek (dual bios-os alaplap, amit használok jelenleg az a legfrissebb bios egyébként).
[ Szerkesztve ]
That's a real nasty habit you got there......
-
betyarr
veterán
válasz Döglött Róka #35804 üzenetére
ez már tuti biztos OEM win esetében?mintha a múltkor azt olvastam volna valamelyik hsz-ben,hogy két esélyes a dolog.talán (ha jól emléxem) volt olyan üi. aki megcsinálta,de volt,amelyik nem.
-
PuMbA
titán
válasz corran9 #35800 üzenetére
A DPC késleltetés oka nagyrészt a BIOS-ban keresendő, ugyanis nekem is magas volt Windows 10 alatt, frissítettem BIOS-t és teljesen megszűnt Előtte már mindent megpróbáltam, amit javasoltak az interneten, de nem segített. Az már egy más dolog, ha ez sem oldja meg a gondot, mert ez azt jelenti, hogy az alaplapgyártó nem gondol erre A mindenféle extráktól mentes olcsóbb MSI alaplapok jók szoktak lenni, mert nincs rajtuk körülbelül semmilyen plusz vezérlő, ami késleltetést okozna.
[ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
válasz Döglött Róka #35804 üzenetére
Mintha nekem ezt mondták volna a telefonban.
DE!
Legyen neked igazad, nem nagyon érdekel a dolog.
Fizettem érte, hogy ne foglalkozzak az ilyen dolgokkal.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Döglött Róka
veterán
válasz twollah1976 #35803 üzenetére
"Magyarra fordítva az adott hardverhez köti magát a Win 10, tehát ha elpukkan az alaplap akkor ugrott a Win 10 is." - Tovabbra is at lehet vinni a licenszt masik alaplapra, csak a support kell hozza....
Hihetetlen hogy tovabbra is tevhiteket terjesztenek egyesek.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
twollah1976
őstag
válasz kekigyu #35796 üzenetére
A frissítéssel vigyázz, mert úgymond egy OEM Windows 10et kapsz.
Magyarra fordítva az adott hardverhez köti magát a Win 10, tehát ha elpukkan az alaplap akkor ugrott a Win 10 is.
Jobban jársz ha egy egy felhasználós dobozos (teljes értékű, nem OEM) licencet veszel.
Annyiszor és olyan hardverű gépre rakod fel amire csak tudod, arra kell vigyázni, hogy egy időben csak egy Windows 10 mehet.A legegyszerűbb módja a vételnek egy bankkártya ami terhelhető a megfelelő összeggel.
Felhívod a Microsoft Online Store ügyfélszolgálatát (06-1-267-4636 és követed a menüpontokat).Én ott vásároltam az egy felhasználós Windows 10 Home licencem 41 ezer pár száz forintért.
Felhívod az ügyfélszolgálatot, elmondod, hogy mit szeretnél venni.
Bediktálod a bankkártya, email adataid, kapsz visszaigazoló emailt benne biztonsági kóddal amivel igazolod, hogy te vagy te.
Kell egy Microsoft fiók is amit pár pillanat regisztrálni.
Ha jól emlékszem 2x1 dollárral terhelik a bankszámlád, hogy minden ok.
Utána megkezdődik a tényleges vásárlás, a support nagyon segítőkész.
Ahogy megtörtént a vásárlás elküldik emailben a termékkódot, a termék nevét, a termékkulcsot, stbt.
A következő emailben kapsz egy linket ahonnan le tudod tölteni azt a MS programot amivel vagy ISOt vagy USB kulcsot tudsz készíteni a programmal letöltött Windows 10-ből.Az installálás menetét gondolom nem kell leírnom.
A vásárlás után 30 nap elállási időd van, erre még nem kérdeztem rá, hogy hogyan működik.
U.i.: mindenkit arra bíztatok, hogy használjon legális programokat, oprendszert.
Tudom húzós összeg egyben kiadni azt a 41 ezer forintot, de később egy rakat felesleges idegeskedéstől óvja meg magát az ember (szar a crack, az aktivátor teleszemeteli a gépet vírussal, lebukik a Windows, hogy lopott stb).
Ha már napi szinten használunk valamit akkor legalább az ne lopott legyen.
Mintha megvennénk a Mercedes-Benz SLS AMG-t és a benzinkútról lopnánk bele a benzint.[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Racecam
nagyúr
válasz kekigyu #35799 üzenetére
Az még jobb, nincs korlát. Bármilyen gépre, bármennyiszer felteheted, de egyszerre csak 1 gépen lehet aktív. Viszont továbbra is azt mondom, nem tudom milyen forrásból származnak ezek a kulcsok, így fogalmam sincs, mennyire legálisak, meddig lesznek működőképesek.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
törölt tag
válasz corran9 #35800 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a kielégítő és részletes választ!Alaplapi hálókártyát használom és igen a torrent folyamatosan megy,mivel nemcsak a letöltés hanem a feltöltés is fontos!
A legfrissebb alaplapi drivereket raktam fel!
De mostmár marad a win 10 és megpróbálom játék,videó,zene közben nélkülözni a torrentet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest