- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Dorien #20462 üzenetére
Az a baj, hogy a film soha nem annyira "mély és elgondolkodtató", mint egy könyv.
Nem is tud annyira magával ragadni, ráadásul nekem a filmek elég ingerszegények.
Persze vannak olyan filmek amiben van 1-1 igen ütős jelenet/monológ/csavar ami miatt önmagában megéri az a 1-2 óra, de nekem a könyvek jobban ütnek."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Dorien #20460 üzenetére
Költözés óta nincs projektor, azóta nem szívesen nézek itthon filmet.
Most épp a SW teljes van soron, de 1 hónap alatt az első rész végéig jutottam.
Nem tudom olvastad-e a teóriát, hogy "Jar Jar Binks was a trained Force user, knowing Sith collaborator, and will play a central role in The Force Awakens"Maga a teória zseniális, nagyon tetszett így az első rész.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Horka1
tag
válasz Dorien #11920 üzenetére
Kicsit erős a fogalmazás, de alapvetően egyetértek. Annyival kiegészíteném, hogy senki nem lesz okosabb attól, ha bántjuk az ostobaságáért. Ha Tehát van valami értékelhető tudása az embernek, azt mindenképpen javallott közzé tenni. Persze tudom Én, hogy egy fogadásra alkalmatlan közegnek nem szívesen mondja el az ember a dolgait, de mégiscsak ez lenne a helyes út...
Azt hiszem holnap szedek össze olyan verseket a bibliából, amikből felismerhetővé válik a reinkarnáció tana... Bár a hívő mindenben hite tárgyát fogja inkább látni, és a gondolkodást akkor is háttérbe szorítja, ha valami egyértelműen az orra előtt van...
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
félisten
válasz Dorien #11920 üzenetére
Nézd meg a Szcientológiát közelebbről.
Szerintem benned van annyi "önállóság" hogy ne kelljen "félned" semmitől.hint: egyébként az a "baj" a Szcientológiával, hogy gondolkodni tanít, nem bólogatni.
Ezért akarják távol tartani az embereket tőle... még a végén elkezdenek önállósodni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dorien #11333 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, nem tudom definiálni a "lelket" az idők során nagyon kusza lett ennek a szónak a definíciója.
Ezért vezetett be LRH egy új kifejezést a Szcientológiában a thetánt[link]
/Amit szeretnek alaposan félremagyarázni/A "lélekkel" nem tudom megválaszolni a kérdést.
Az viszont biztos, hogy az állatok több mint puszta anyag.
Számomra egyértelmű, hogy az "élet" mozgatja az állatokat.[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
válasz Dorien #11314 üzenetére
Hát sajnos nem tehetek arról hogy a legtöbb ember nincs olyan szinten az érzelmi intelligenciai szinten hogy tudjon veszekedés nélkül vitatkozni.
Mr X: Szerintem elég sok megjegyzés amit D1Rect-nek írtak az már bőven a sértegetés kategória(na meg hát személyeskedés) nem pedig érvelés.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Weißturul
senior tag
-
Peethy
őstag
válasz Dorien #11273 üzenetére
A megtérés. Az a pillanat, amikor az egész múltam rám nehezedett, és rájöttem, hogy az élet nem mehet így tovább. Előtte is elhittem, hogy van Isten, de azóta már nem csak távoli ismerős, hanem közeli barát, mert közel engedtem. Nekem ez az egyik, ami nagyon kézzelfogható volt Azóta volt több is, amikor úgy éreztem, hogy kézzelfoghatóan közel van hozzám.
-
félisten
válasz Dorien #11247 üzenetére
"Akkor halljuk, mire jó a szcientológia?"
[link]
"Mit lehet elérni vele, amit más úton nem vagy csak nehezen?"
Könnyedén élni az életet.
"Milyen pozitív változások következtek be az életedben a hatására?"
1. Felépítettem egy vállalkozást, ami stabil megélhetést biztosított.
2. Rendbe hoztam a párkapcsolatomat
3. Kiutat mutattam egy munkanélküli kábítószerfüggőnek, már szerzett munkát."Boldogabb lettél tőle?"
Mitől? Hogy találtam egy vallást, ahol végre nem 10-100-1000 sor babonára jut 1 sor igazság?"Mióta vagy tag? Mennyire vagy benne a szervezetben?"
2005 óta foglalkozom a Szcientológiával, nem vagyok "tagja az egyháznak".
Tudom, ez furcsa, mert azt szokták meg az emberek, hogy ha egy egyházhoz tartozol akkor tagja kell, hogy legyél, fizess tizedet meg ilyenek."Mi a célja?"
[link]
"Mi a te célod vele?"
Rengeteg célom van az életben, most a prioritás az anyagi függetlenségen van.
Az annyit sacc/kb. jelent, hogy az ember már nem azért dolgozik, hogy megéljen, hanem mert szórakoztatja az amit csinál."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11180 üzenetére
Ezt tőled hallom, de nekem hitelesebb az, amit megélek az emberekkel való kapcsolatomban és az Isten szaván keresztül.
Én azt tapasztalom, hogy a tudás önmagában nem tesz bűntelenné. Az ismeret önmagában nem fog etikai változást idézni senkiben, sőt...www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11179 üzenetére
Olyan abszolútumban hiszek, amit megtapasztaltam, és tapasztalok. A hitem nem az Isten létezését jelenti, hanem a létező Istenbe vetett bizalmamat.
Isten szavához illesztem a koordináta-rendszerem.
Egy személyről, most elrugaszkodva Istentől úgy szerzünk információkat, hogy megismerjük alkotásait, beszélgetünk azokkal, akik ismerik, és saját tapasztalatokat is szervünk a vele való kapcsolatban.
És ki az aki felfogja az életet? Nem Te?
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11164 üzenetére
Amit érzékelsz, az is szubjektív, mert nem azt látod, ami a szemed előtt van, hanem azt, amivé az agyad ezt leképezi... stb.
De más oldalról is megközelítem. A Heisenberg-féle határozatlansági relációról elhiszem, hogy igaz, de nem értem a bizonyítását, nem tudom saját tapasztalataimmal igazolni, csak elhiszem a sok fizikus, matematikus levezetéseit, kísérleteit. Elhiszem, mert bízok a tudományban. És biztos vagyok abban, hogy leviszi a lázamat az algopyrin, pedig nem vagyok kémikus.
És ha azzal jössz, hogy tapasztalat, akkor én azzal jövök, hogy peremfeltétel. Te tapasztalsz valamit, többször is megismétled, levonsz következtetéseket, majd változnak a peremfeltételek, amivel te nem számoltál, és borul minden.
A kislányom egy időben azzal szórakozott, hogy folyamatosan kapcsolgatta a lámpát. Felkapcsolta - világított, lekapcsolta - nem világított...
Majd miután meguntam a fénycső tönkretételére irányuló verbálisan megállíthatatlan statisztikai alapú (nagyszámú mintavétel) tapasztalatkeresési ciklikus tevékenységet. kihúztam a villásdugót úgy, hogy nem vette észre. Változott a peremfeltétel, és nem működött az, amit sokszor megtapasztalt. Biztos volt, hogy a bekapcsoláskor világítani fog, de nem világított, volt is értetlenség az arcán.... nekem pedig elégedettség.Ergo, a te életfelfogásod a bizonytalanra épül, semmiben nem lehetsz biztos.
Az én életfelfogásom inerciarendszer.... Newtoni értelemben... , létezik abszolútum.www.refujvaros.hu
-
zolisx4
őstag
válasz Dorien #11160 üzenetére
Azért jó mert ők képesek hinni .Nekem nincs semmi bajom magával a vallással a hittel mindenki hisz valamiben.
Én sem vagyok gyerek,
Akik ebbe a topikba járnak ,a saját tapasztalataik miatt lettek vallásosak ,vagy abba a világba nőttek bele ,.
Én is hiszek valamiben ,és tudom is, hogy egyszer meghalunk ez biztos ,egyszerű biológia ,ebben nem játszik szerepet ,semmilyen vallás ,na de ezt én sem tapasztaltam meg ,és ezért lenézel ezt tőled idéztem ,pedig ez igy van és igy is lesz .Remélem nem sértettem meg senkit
[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11105 üzenetére
Tudom, hogy nem fogod elhinni, de ez nem így van nálunk.
Ha hiszel Istenben, még simán elveszhetsz, mert az ördögök is hiszik. Jak. 2,19: "Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek."Hiába hiszek a mentőhajóban, ha nem kapaszkodom meg a kidobott mentőövbe, elveszek. Nem Istenben kell hinni csupán, hanem abban, hogy Isten eltörölte a bűneimet Jézus által, és ezért, csakis ezért nyugodtan mehetek az Istenhez.
És nincs horog. Te olvasod, vagy elhiszed, vagy elveted. Ha én nem szólok, felelős vagyok érted, ha szólok, akkor én megtettem mindent, amit csak tehetek az interneten keresztül.A fogyasztói társadalom materializmusa pedig valójában a marketing oldaláról inkább idealizmus... ideák kergetése és vélt lehetőség a megvásárlására.
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11062 üzenetére
Nem gondolnám, hogy csak velem lehet beszélgetni, főleg azután, hogy jó sokat kihagytam a fórumkodásból. De azt gondolom, hogy egy vallás fórumon az ember, ha beír valamit és erre reagál egy hívő ember, akkor nem kell meglepődni, és port a lából verve kimenekülni a beszélgetésből.
Nem érzek kényszert a beszélgetéshez és neked sem kell kényszerből folytatnod.
1. Jézus tanításairól több írásos emlék maradt fenn és Jézus életéhez közelebb állnak a fellelt írásos emlékek, mint Julius Caesar bármelyik művéből, aminek az írásos emlékei ahol az olló a mű szerzője és az írásos emlék között jóval nagyobb. Az utóbbi létezésében gondolom nem kételkedsz... Jézus létezését pedig a hiedelmeid miatt nem tudod elfogadni.
2. Jézus halála után nem sokkal már lejegyezték, összegyűjtötték tanításait. Számos ember cáfolhatta volna a szem és fültanuk közül. Bizonyítékok vannak arra, hogy az 2. században már összeállt az újszövetség, és az gyakorlatilag azonos a ma is olvashatóval.
Ez ókori írásoknál a történész szemével nézve elegendő érv szokott lenni arra, hogy nem költötték át a műveket. Ehhez sem kell hit, csak a tények elfogadása.3. Az ember alapvetően bűnös. Nem ismerlek téged, de bizonyosan tudom rólad is. Ez nem azon múlik, hogy van-e jogerős bírósági ítélet ellened vagy sem, hanem azon, hogy a bűn a Biblia szerint egy olyan állapot, amit úgy lehet fogalmazni, hogy elszakadt állapot Istentől... célt tévesztettség. És ha nem áll helyre ez a kapcsolat, az szívás...
4. szűzmáriás dologban egyetértünk... De Jézussal kapcsolatban véletlenül tudom a kérdésedre a választ.
Jézus a saját életével fizetett azért, hogy rendbe jöhessen a kapcsolat köztünk és Isten között. És igen, akinek volt hatalma Jézust feltámasztani, tud cifrábbakat is...5. Nem tudom saját magam kihúzni a mocsárból a hajamnál fogva. Ehhez kevés vagyok. Kell egy szilárd pont és kapcsolat ezzel a szilárd ponttal. Ekkor van esélyem.
A bűn állapotában élő ember mocsárban van. Hiheti, hogy kihúzza magát a hajánál fogva, de valójában szüksége van szilárd pontra, ami Jézus, és kapcsolatra ezzel a ponttal, amit mi hitnek hívunk...A végén pedig. Rendszeresen bringázok a melóhelyemre egy szántó melletti földúton, szörnyülködve látom tv adások hiányában is az általad is felvázolt kollektív lélek szeméthegyeket termelő munkáját. Hétfőn összeszedik a szemetesek, kedden már tele sittel, autógumival, autóroncsokkal, festékes ibrikekkel, málladozó bútorokkal, esetenként bomló állat tetemekkel az út... és ez a kép nincs manipulálva...
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11060 üzenetére
Amennyiben így látod, akkor értelmetlen a vallás fórumra írnod...Látom, hogy eléggé különbözünk, de engem nem zavar, amennyiben nincs merev elutasítás a másik oldalról, vagy sértés.
Nagyon sok mindent tanultam már abból, megismerhettem mások szemszögéből pld a kereszténységet.
Szerintem van értelme a beszélgetésnek akkor is, ha nagyon különbözünk. A beszélgetés nem csak a másik meggyőzéséről szól, hanem a másik megértéséről, vagy megismeréséről. Erről alapesetben nem szabad lemondani, mert akkor elég szűknek szabnánk a megismerhető világ határait.
Én sem ma kezdtem a fórumozást... és ennek elfogadásához még csak hit sem kell...www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11056 üzenetére
Amikor valakit vagy valamit hazugnak nevezek, megpróbálom érvekkel alátámasztani, hogy miért használok ilyen kemény jelzőt. Érvek nélkül ez nem több, mint verbális szemétkupac.
A kegyetlen valóságtól pedig nem én menekülök. A kegyetlen valóság az, hogy a bűneink miatt menthetetlenek vagyunk Jézus nélkül...
És az ember tudatossága tényleg növekszik, mert pld lassan már nem lesz elég élelmiszer a földön, mert a gazdag országok nem tudnak lemondani kényelmükről... lassan eljutunk oda, hogy a természeti környezetünkben nagyobb károkat okozunk, mint egy-egy vaskosabb meteor...
Ezzel az emberi tudatossággal elértük, hogy a világ erőforrásainak 80%-a a világ lakosságának 20%-a kezében van, és ez az olló rohamosan tovább nyílik...Tényleg klassz ez a ébredező emberi tudatosság.... csak maradjon, akin alkalmazni lehet...
Erre bízod az életed? Ki is van belőve kettőnk közül?www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11057 üzenetére
Vannak akik így hiszik, köztük én is és nem hülyébbek nálad....
Egyébként nem minden vallás van Istentől. A legtöbb vallás Isten kereséséről szól, de nem mind keresi megfelelően.Egyébként nem értem, hogy miért írsz a vallás topicba, ha ennyire nem akarod folytatni a beszélgetést a vallásról.
Igen, vannak mások, akik másképp gondolkodnak, mint te, de ettől még értelmes, teljes értékű emberekwww.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11050 üzenetére
Ez akkor lehetne igaz, amikor valami emberi kreálmányról lenne szó.
Amikor pld családi autót terveznek, felmérik a családok igényeit, és pld akkor születnek ilyen listák.
De pld az óceánnal szemben nem születnek...
Nincs olyan, hogy az óceánnak ilyennek és olyannak kell lennie, de hasonlóan nem születik ilyen lista akkor, mikor gyermek születik a családban, az újszülöttről sem (jó esetben).Vannak olyan vallások, amelyek bizonyos társadalmi igények szerint születtek. Én vallom, hogy a kereszténység nem ilyen. Anno a tanítványok sem értették Jézust, miért kell szóba állni vámszedőkkel, akik népnyúzó, "idegenlelkű", zsidókat eláruló emberek voltak, sőt egyesek a tanítványai is lettek. De hasonló megfontolásból nem szavazta volna meg egyetlen tanítvány sem a kereszthalált, ami azért a kereszténység alapja lett.
Mindemellett a kereszténység pozitív céllal jött létre Isten akaratából. A pozitív cél pedig, hogy Istennel helyreállt kapcsolaton keresztül szabadulást adjon a bűneinkből és a következményeitől.
A te általad felvázolt vallástól nem lehet többet várni, mint a halottakat sminkelőktől.
Külsőségeiben, céljaiban bár lehet tetszetős, de a lényegen nem változtat...
A változásnak nem külső célok követéséből kell megvalósulnia, hanem belülről. A halott, halott marad függetlenül a ruhától és a sminktől. Ki lehet maszkírozni a legélethűbbre is, de ettől még halott marad. mert pont a lényeg hiányzik belőle, ami élővé tenné.Ugyanakkor a hozzászólásod valós kritikákat is megfogalmaz.
Az hogy nem látod élőnek, aktuálisnak a kereszténységet, nem csak a te hibád, sok esetben inkább a mi hibánk, a keresztény emberek hibája, mert nem tudjuk az életünkön keresztül bemutatni, mert megállunk az önmagában értékes bibliai történeteknél, de nem tudjuk ezeknek a hatását, a hit gyümölcsét láthatóvá tenni.
Hasonlóan, mikor pozitívan írod a vágyad, hogy önállóan gondolkodó emberi lényeket keresel, és vsz nem nagyon találsz a keresztények között valójában a kereszténység kritikája.
Nekem Isten megadta, hogy élő, szolgáló gyülekezetbe helyezett. Nekem természetes mind az, hogy látok közelmúltbeli tapasztalatokat (bizonyságtételeknek hívjuk), kézzelfogható bizonyítékokat (szabadulás a depresszióból, az alkoholizmusból, helyreállt, korábban menthetetlen házasságok kivirágzása stb..), jól látom hogyan alkalmazza a hitét egy banki informatikus, egy gyógyszerész, egy biológus-fizikus egyetemi tanár, egy hajléktalan volt alkoholista stb... nekem mindez megadatott.
És nincs személyi kultusz, önállóan gondolkodunk, érző lények vagyunk...
De elhiszem, hogy te mást látsz. Valamit elrontunk...
Amit megélünk a gyülekezetben nem minden esetben tudjuk kifelé jól mutatni.És sajnos van, amikor valaki csak a külsőségeket éli meg, felcímkézi, hogy ez a kereszténység, és pont a lényeg hiányzik, az élet az életéből, valójában nem is keresztény, csak annak látszik kívülről, mint ahogy a kisminkelt hulla is nézhet élőnek, de mégsem az.
Sajnálom, hogy mindezek jobban meghatározzák a kereszténységről alkotott képet, mint a szenzációs örömüzenet, hogy nem kell halotti smink, lehetünk valóságosan élők is....
Van egy szenzációs üzenetünk, de bénán próbáljuk bemutatni...Szeretném, ha nem így lenne...
www.refujvaros.hu
-
Rive
veterán
Amit feszegetsz, az nem modern/nem modern vonalon osztódik, a legkevésbé sem. Misztikus/kommersz viszonylatban releváns valamennyire, talán. De az a helyzet, hogy totálisan nem veszed figyelembe a vallás, mint tömegjelenség (elég jól ismert) funkcionalitását, miszerint kommersz vonalon kell valami (jelenbeli problémákra alkalmazható) szőnyeg, ami alá a kellemetlen napi izét be lehet rugdosni: ennek is megvannak a maga 'kellene' pontjai, a maguk vonalán éppúgy érvényesek, esetenként társadalmi szempontból is hasznosak.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Dalai Láma
őstag
Bocsánat, hogy csak így kérdezés nélkül bekapcsolódok, biztos vitahiányom van...
Nekem ebből a felsorolásból valami hiányzik. Hit. Az nem kell? Egy modern vallásban semmi keresni valója a hitnek, mert nem elég megalapozott, tudományosan nem kezelhető.
A vallás értelme pont az, hogy ő a keret, amin belül megéled a hited. Vagy amin kívül. Egy nagyon rugalmas vallás nem tud keretként funkcionálni. Ha nincsenek abszolútumai a vallásnak, akkor mije van? A többség dönt? Eddig így volt, de ez nem elég kényelmes, akkor legyen ezentúl úgy.
A merev dogmák a vallás alapjai, ha azok nincsenek, akkor mire fel van vallás? Akkor nagyon elég lenne a vallástalan hit is. Vagy a vallástalan hitetlenség, mert azt írod, hogy kézzel fogható tapasztalatokon kell nyugodnia. Ami egyenlő a bizalom hiányával.
A vallás a közös cselekvésről szól? Aki nem elég érett, nem lehet benne a vallásban? Egy vallás a jó ügy érdekében jön létre? Mint az alapítványok.
A személyi kultuszban a példaképeket is mellőznéd? NE tekintsünk senkit példaként, a példamutatás szűnjön meg, mert én is ugyanolyan értékes vagyok, mint az, akire esetleg fel lehet nézni, és példát venni róla?
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Noddy
senior tag
Nekem kicsit furcsa ahogy megközelíted a vallás dolgot...
Milyennek kellene lennie?? Bizonyos igényeknek kellene megfelelnie. A TE igényeid szerint ilyennek kellene lennie egy vallásnak és akkor lenne jó? Jól értem?Néhány érvedet értem, és kb sejtem, hogy miért gondolod jónak, de a megfogalmazás célját nem.
Mondj olyan vallást aminek nincs pozitív célja... (talán a sátánizmus, bár ha utána olvasnánk, lehet ott is van pozitív cél)
Mi az hogy fejlődőképes? Kell-e folyamatosan alkalmazkodni egy változó világhoz, ahelyett, hogy egy stabil, maradandó értékrendet képviseljél? (mit adsz fel miért).De ez lehet hogy a világnézeti különbségekből jön. Hol van Isten tekintélye, tanítása? A vallást nem mi "csináljuk". Persze vannak törekvések, hogy több embert nyerjenek, meg és liturgiákat változtatnak meg, új menedzsment szerint szervezik a gyülekezeteket, stb. De pont a keresztyénségnél figyelhető meg, hogy egyedül Isten munkája egy gyülekezet növekedése és fejlődése. És Isten ott van jelen, ahol az Ő igéje szól.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
válasz Dorien #11017 üzenetére
Erről már volt szó korábban. Hogy én ezt úgy látom, hogy attól, hogy még te valamit nem nevezel áldozatnak vagy oltárnak, attól még ott vannak a lelkedben És a te "istened" is kíván áldozatot és van oltára is.
lao ce
Úgy látom egy kicsit sok Dänikent olvastál, kár hogy egyedül látja ő így a dolgokat
De komolyra fordítva a gondolatmenetet. Attól hogy itt Európában csak a 20. században fejlődött ki a repülés igazán, a kínaiak már ezer éve sárkányokkal emeltek terheket, használtak hadászati célokra, a óceániai szigetcsoportokban repülő szerkezeteket használtak halászatra, vagy ott vannak a nazca indiánok hőlégballonjai, stb. Tehát az aerodinamikai törvények felismerésénél nem kell egyből ufó-t kiálltani.
A zsidóknál a rituális melltábla is pont úgy nézhet ki mint egy kapcsoló tábla, csak éppen szabályos sorokban kirakott drágakövek. Az az elmélet is megdőlt, hogy csak a fejlett európai civilizáció idején jutottak át Európából Amerikába, voltak akik megelőzték Kolumbuszt. Ha tudnál pontos idézetet a Bibliai repülő, fém tárgyról amiben ember ül, megköszönném, én még csak a Biblia tanulmányozás elején tartok, nem olvastam el még minden könyvet alapos részletességgel.
Lehetnek ők nyugodtan ufonauták, jövőből jött fejlett technológiát használó emberek, de azért jobban körbe kell nézni mielőtt felelőtlenül állítunk dolgokat. Persze amiket leírtam egyáltalán nem biztos hogy a valóság úgy mint ahogy az se amit te feltételezel, de erre csak akkor nyerünk választ ha tényleg visszamennénk az időben.[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
válasz Dorien #11013 üzenetére
És vannak akik még mindig elhiszik a sátánnak "hogy olyan lehetsz mint Isten". Olyan személyi kultusz, ahol az ember saját magát rakja az oltárra és az előtt áldozik. Mert képtelenek elfogadni, hogy milyen valójában. Nem tudnak szembenézni a valósággal: hogy egy Isten alakú űr van a szívükben. Ezért menekülnek a "megvilágosodásba".
Egyébként a belinkelt videódról az jutott az eszembe: Most komolyan, erre nem jöttek rá 5 ezer év alatt??? (ha jól vettem ki lao ce írásaiból kb ennyi ideje próbálnak megvilágosodni Kínában).
lao ce:
Amíg a saját istenképedhez ragaszkodol, persze hogy meg se próbálod megérteni a Biblia istenét. Látszik hogy van valami elképzelésed, de hogy az köszönő viszonyban sincs a Bibliával az is biztos, persze ez nem feltétlen baj, csak vicces olvasni a bejegyzésedet a belterjességről stb.Ezen mindig jókat nevetek, hogy egyesek mindig hülyének nézik a régen élt embereket. És a leírt csodákat begyepesedetten csak a mai civilizáció tükrében képesek értelmezni, ahelyett hogy azt értelmeznék, ami le van írva.
Filozófiák: az ember próbálja megfejteni a világot ami körülveszi. Ez isteni küldetésünk is amit még a bűneset előtt kaptunk.
Én úgy látom hogy minden vallás filozófia, a keleti és a nyugati is. A keresztyénség is. De persze mi Isten felől magyarázzuk a világot és meglepő módon működik. Ha kinézek az ablakon akkor látom hogy vannak jó és rossz dolgok (tudom, tudom... ezt te nem így látod), van bűn, van bűnbocsánat, van öröm, van szomorúság, van békesség, van aggódás. A Bibliában is ezek vannak és amit leírtak 3-4 ezer éve az van most is és ugyanúgy működik. Nekem ennél biztosabb alap nem kell. Jézus, Isten szeretete, kegyelme, ami előre mutat ebben a világban, ahogy sok sok évvel ezelőtt is. És senki sincs kizárva ebből, hogyha nem tud jól meditálni, vagy nem olvasta el xy guru nagyszerű könyvét és lemarad a megvilágosodás receptjéről. Csak egy könyvet kell ismerni a Bibliát, aminek a szerzője Isten maga. És az Ige élő és ható.
Isten adta az embernek a gondolkodás képességét, hogy megértsünk, mérlegre tegyünk dolgokat, tudjunk dönteni. De itt van egy érdekes dolog az Istentől elszakadt ember bölcsesség számára Isten bölcsessége bolondság, és Istennek bolondság az ember erőlködése, hogy bölcs akar lenni nélküle. Ez szépen látszik itt a fórumban is és valószínűleg egy olyan dolog amit nem lehet megérteni vagy feloldani, csak türelemmel elfogadni.Na én is szépen belemerültem.
-
Noddy
senior tag
-
Noddy
senior tag
válasz Dorien #11000 üzenetére
Most olvastam valahol, hogy a bűntudat a törvény megszegéssel van kapcsolatban (tudom, hogy rosszat követtem el és bánom). A szégyenérzet pedig a dicsvágyunkkal (mások negatívan ítélnek meg). Persze a kettő átfedhet és összefonódhat.
A példádban a fiú nem követett el semmit, tehát nem lehetett bűntudata, de mivel a lány előtt történt, aki neki fontos, szégyent érzett. De az ember érezhet szégyent jogos büntetés esetében is, pl barátai, szülei előtt.
-
Dalai Láma
őstag
válasz Dorien #10971 üzenetére
Akkor vonatkoztass el, és keress eg olyan objektumot, amire se szükségünk nincs, se hasznunkra nem válik. Van pár milliárd ilyen.
A fekete lyukakkal a következő problémánk az, hogy először oda kéne jutni, de az is baromi sokáig tartana.
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Fred23
nagyúr
válasz Dorien #10943 üzenetére
Én is ezt hiszem.
Más. Ma megállított az utcán egy Jehova tanúja, és felhúzott azzal, hogy érdekel -e a jövőnk, meg a jövőnket bemutató anyaga. ( A mi közös jövőnké, ami tökre tuti! ) Jó, ez csak kérdezés, amire adható nemleges válasz is, de miért ez a fene-nagy vágy benne arra, hogy terjessze az igazát?! Lehetnének a vallásos emberek egy kicsivel empatikusabbak, és elfogadhatnák azt a tényt, hogy sokakat NEM ÉRDEKEL az a világ, ami az ő kincsük, és nem vágynak arra, hogy valaki értük kéretlen áldozatot hozzon -pl. térítés. Aki érintett, az majd megkeresi őket úgyis! A tolerancia abszolút hiányát látom minden Jehova tanújában, és minden térítgető vallásos emberben.
-
kilozsul
aktív tag
válasz Dorien #10937 üzenetére
Belepofázok Nem mindegy honnan nézed:
A tao az út keresésének egy nagyon komplex rendszere, de a buddhista felfogású tantra valóban megegyezik a tao fő világnézetével, de nem a módszerek hanem a minket körülvevő világ tekintetében. (És kb erre vonatkozik amit írtál) A hindu tantra pedig a vágy, vágyakozás leküzdése mellett a földi örömök gyakorlásának lehetőségét fejtegeti (már amennyire én ebben -a hindu tantrában, nem a földi örömökben - autentikus vagyok ).
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest