Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Dorien #11050 üzenetére

    Ez akkor lehetne igaz, amikor valami emberi kreálmányról lenne szó.
    Amikor pld családi autót terveznek, felmérik a családok igényeit, és pld akkor születnek ilyen listák.
    De pld az óceánnal szemben nem születnek...
    Nincs olyan, hogy az óceánnak ilyennek és olyannak kell lennie, de hasonlóan nem születik ilyen lista akkor, mikor gyermek születik a családban, az újszülöttről sem (jó esetben).

    Vannak olyan vallások, amelyek bizonyos társadalmi igények szerint születtek. Én vallom, hogy a kereszténység nem ilyen. Anno a tanítványok sem értették Jézust, miért kell szóba állni vámszedőkkel, akik népnyúzó, "idegenlelkű", zsidókat eláruló emberek voltak, sőt egyesek a tanítványai is lettek. De hasonló megfontolásból nem szavazta volna meg egyetlen tanítvány sem a kereszthalált, ami azért a kereszténység alapja lett.

    Mindemellett a kereszténység pozitív céllal jött létre Isten akaratából. A pozitív cél pedig, hogy Istennel helyreállt kapcsolaton keresztül szabadulást adjon a bűneinkből és a következményeitől.

    A te általad felvázolt vallástól nem lehet többet várni, mint a halottakat sminkelőktől.
    Külsőségeiben, céljaiban bár lehet tetszetős, de a lényegen nem változtat...
    A változásnak nem külső célok követéséből kell megvalósulnia, hanem belülről. A halott, halott marad függetlenül a ruhától és a sminktől. Ki lehet maszkírozni a legélethűbbre is, de ettől még halott marad. mert pont a lényeg hiányzik belőle, ami élővé tenné.

    Ugyanakkor a hozzászólásod valós kritikákat is megfogalmaz.
    Az hogy nem látod élőnek, aktuálisnak a kereszténységet, nem csak a te hibád, sok esetben inkább a mi hibánk, a keresztény emberek hibája, mert nem tudjuk az életünkön keresztül bemutatni, mert megállunk az önmagában értékes bibliai történeteknél, de nem tudjuk ezeknek a hatását, a hit gyümölcsét láthatóvá tenni.
    Hasonlóan, mikor pozitívan írod a vágyad, hogy önállóan gondolkodó emberi lényeket keresel, és vsz nem nagyon találsz a keresztények között valójában a kereszténység kritikája.
    Nekem Isten megadta, hogy élő, szolgáló gyülekezetbe helyezett. Nekem természetes mind az, hogy látok közelmúltbeli tapasztalatokat (bizonyságtételeknek hívjuk), kézzelfogható bizonyítékokat (szabadulás a depresszióból, az alkoholizmusból, helyreállt, korábban menthetetlen házasságok kivirágzása stb..), jól látom hogyan alkalmazza a hitét egy banki informatikus, egy gyógyszerész, egy biológus-fizikus egyetemi tanár, egy hajléktalan volt alkoholista stb... nekem mindez megadatott.
    És nincs személyi kultusz, önállóan gondolkodunk, érző lények vagyunk...
    De elhiszem, hogy te mást látsz. Valamit elrontunk...
    Amit megélünk a gyülekezetben nem minden esetben tudjuk kifelé jól mutatni.

    És sajnos van, amikor valaki csak a külsőségeket éli meg, felcímkézi, hogy ez a kereszténység, és pont a lényeg hiányzik, az élet az életéből, valójában nem is keresztény, csak annak látszik kívülről, mint ahogy a kisminkelt hulla is nézhet élőnek, de mégsem az.

    Sajnálom, hogy mindezek jobban meghatározzák a kereszténységről alkotott képet, mint a szenzációs örömüzenet, hogy nem kell halotti smink, lehetünk valóságosan élők is....
    Van egy szenzációs üzenetünk, de bénán próbáljuk bemutatni...

    Szeretném, ha nem így lenne...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák