Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Peethy #11249 üzenetére
Nem "hiszek" dolgokat. Megtapasztalok.
"Értem én ezt a New Age maszlagot, amibe gyakorlatilag minden belefér és ultramodern, és hiperszuper, igazából csak azt nem tudom, hogy ilyenkor még miért a kedves fórumtársat nevezed szemellenzősnek..."
Tényleg érted?
Nem neveztem a fórumtársat szemellenzősnek, a stílusát neveztem így, pontosan olyan szóhasználatban amit ő dobott rám, hogy "Blikkes" vagyok.
De örülök, hogy nem csak nekem jött le személyeskedésként a szóhasználata.(#11251) kymco: Évek óta nem nézek TV-t, így ez is kimaradt.
Miért érdekes ez?[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11250 üzenetére
Tehát foglalkozol a szcientológiával, meg hiszel benne, idézed a hitvallásotokat, és a célotokat, de te magad nem kívánsz az egyházhoz tartozni.
Mitől? Hogy találtam egy vallást, ahol végre nem 10-100-1000 sor babonára jut 1 sor igazság?
"A gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt fogdosott össze, lefagyasztotta őket, és leginkább a mai DC-3-as típusú repülőgépekre hasonlító űrhajókkal a Földre hozta őket, s itt egy vulkánba dobta a lefagyasztott lényeket, a vulkánt pedig felrobbantotta egy hidrogénbombával. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített „lélekszívóval” fogta fel, majd a fogoly lelkeket „agymosásnak” vetette alá, s így engedte szabadon őket. Az űrlények lelkei, a „thetánok”, később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra."
Gondolom ez mind tudományosan bizonyított tény, és véletlenül sem olyan dologban hiszel, amit józan ésszel ne lehetne felfogni. Értem.
(#11252) D1Rect: mondjuk úgy, hogy értem annyira, hogy undorodjak tőle. A személyeskedéses dolgot pedig akkor dobáld másra, ha magadra néztél egy kicsit, és a bejegyzéseidre.
[ Szerkesztve ]
-
-
kymco
veterán
válasz D1Rect #11252 üzenetére
A Blikk tények helyett a jól hangzó hülyeségeket helyezi előtérbe... te pont ezt tetted a válaszod azon részével, ezek után nincs miről beszélnem veled. A beszélgetés elején megkérdeztem, hogy provokálsz, vagy tényleg érdekel a dolog.Nekem ez fontos volt, mert nem szívesebben töltöm az időt a családommal, mint olyannal, aki szórakozásból ír össze-vissza. A válaszod azon része egyértelművé tette, hogy provokálni akarsz.
És bocs, hogy célozni mertem arra, hogy te, aki a tapasztalásra helyezed a hangsúlyt a történelem tudomány kutatási módszereit sutba vágva beleböfögöd a nagyvilágba, hogy mivel Jézus nem írt könyvet, kérdéses minden...Egyébként te is hiszel... pld az auditorodnak, pld abban, hogy az a hókuszpókusz, amit csinál tényleg clear-é tesz... hiszed mások bizonyságát arról, hogy tényleg működik...
Csak én felvállalom, hogy hiszek és bízok abban, aki nekem bizonyságot tett... és csak részbeli tudásom van, ami a bizalom alapján bővül...Amúgy a film első harmada arról szól, hogy az egész nem más, mint a rossz emlékektől való megszabadulás utáni teljesebb, nagyobb teljesítményekre képes élet megszerzésének technikája. Többször hangsúlyozták, hogy teljesen tudományos, mentes a vallási hókuszpókuszoktól, és az élet megjobbítása a cél. Csak a függés után jött a többi..
A legdurvább az volt, ahogy a gyerekekkel bántak...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
félisten
"A Blikk tények helyett a jól hangzó hülyeségeket helyezi előtérbe... te pont ezt tetted a válaszod azon részével, ezek után nincs miről beszélnem veled."
Tény, hogy Jézus soha nem írt könyvet.
Tény, hogy a Bibliával évszázadokon keresztül gonosz hatalmak rendelkeztek.Szerintem felelőtlenség kérdés nélkül elfogadni mindent ami benne van.
Szerintem így is rengeteg igazság maradt benne."Egyébként te is hiszel... pld az auditorodnak, pld abban, hogy az a hókuszpókusz, amit csinál tényleg clear-é tesz... hiszed mások bizonyságát arról, hogy tényleg működik..."
Tökéletesen bebizonyítottad, hogy még egy ilyen "tényfeltáró" film után sem tudod mi történik auditálás közben.
Nem kell elhinni, elolvasod a könyvet/lustábbak megnézik a DVD-t/ ha téged érdekel kipróbálhatod és meggyőződsz róla, hogy tényleg működik-e?MOD:
Látom szerkesztetted:
Sajnos nem láttam a filmet, de ne felejtsd el, hogy ez nem az igazság. Ez egy igazságra alapuló film, aminek egy benyomást kell hagynia benned.
Te is azzal kezdted, hogy "nyomasztó" és "szörnyű".
Nem tudom a filmben mit mutogattak neked, de a Szcientológusok így bánnak a gyerekekkel:[link][ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11254 üzenetére
Tudtommal ez része az egyházotok tanításának és elég fura lenne azt hallanom egy hívőtől, hogy mégsem az. Tekintve, hogy léteznek olyan objektív művek is, amelyek nem csak fröcsögve születnek a szcientológiával kapcsolatban, tudok tájékozódni a témában, éppen édesapám csoporttársa jelentetett meg nemrégen egy művet.
Én megértem, hogy ez a dolog segített kijönnöd a csávából, és - mint életed alapjához - ragaszkodsz hozzá foggal körömmel. Ettől még ugyanolyan kizsákmányoló és embertelen a rendszer, amilyen. Ha igazi, hithű szcientológus vagy, akkor idővel te is megtapasztalod, de akkor már nem lesz kiút.
(#11256) D1Rect
Tény, hogy Jézus soha nem írt könyvet.
Nem is erről volt szó, hanem hogy hiteles-e. Te sem írsz könyvet magadról, de azért ha a feleséged írna egyet, nem vágnád rá rögtön, hogy kamu az egész.
Tény, hogy a Bibliával évszázadokon keresztül gonosz hatalmak rendelkeztek.
Egyszerűen hatalmak, és nem gonosz hatalmak, bár a hatalom sok esetben együtt jár a gonoszsággal is. Mindennek viszont ismét semmi köze a Bibliában leírtak hitelességéhez.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Peethy #11257 üzenetére
"Tudtommal ez része az egyházotok tanításának és elég fura lenne azt hallanom egy hívőtől, hogy mégsem az."
Rosszul tudod, ez a Bibliában van benne. Xenu a Bibliában szerepel.
Bizonyítsd be, hogy nem!
Remélem érted a dolgot."Én megértem, hogy ez a dolog segített kijönnöd a csávából, és - mint életed alapjához - ragaszkodsz hozzá foggal körömmel."
Pont ezt akartam rád mondani.
De várj, hogy tud segíteni, ha nem igaz és nem működik?"Nem is erről volt szó, hanem hogy hiteles-e. Te sem írsz könyvet magadról, de azért ha a feleséged írna egyet, nem vágnád rá rögtön, hogy kamu az egész."
Nem, azt mondanám, hogy van benne igazság. Pont ezt mondom a Bibliára is."Egyszerűen hatalmak, és nem gonosz hatalmak"
Tehát szerinted nem gonoszság a keresztesháború és az inkvizíció. Egyszerű hatalom.
Maradjunk annyiban, hogy én elfogadom a Bibliai tanítások jelentős részét, de nem feltétel és gondolkodás nélkül.(#11258) Dorien: Én így csináltam amikor megláttam:
Pár napja találtam meg, pedig már korábban linkelték a blogot itt a logouton.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11259 üzenetére
Mivel az egyházatok annyira nyitott, hogy a tanításotok is titkos, így elég nehéz érvelni ellene.
Ha máskor nem, majd a halál után megtapasztalod. Ott nem lesz semmilyen Hubbard, hogy segítsen.
A keresztes háború meg az inkvizíció nem a hatalom egésze, ezt azért gondolom te is tudod. Bár tudom, ha érvelni kell, egyszerűbb erre a kettőre rámutatni, de azért volt ott más is. -
félisten
válasz Peethy #11260 üzenetére
"Mivel az egyházatok annyira nyitott, hogy a tanításotok is titkos, így elég nehéz érvelni ellene."
Ez nem így van.
Nem tudom, honnan szedted ezt a sok sületlenséget..."Ha máskor nem, majd a halál után megtapasztalod. Ott nem lesz semmilyen Hubbard, hogy segítsen."
Mát itt sincs. Eltávozott.
Befejezted? Vagy van még valami?"A keresztes háború meg az inkvizíció nem a hatalom egésze, ezt azért gondolom te is tudod. "
De nem működhetett a központi hatalom beleegyezése nélkül.
Zárhatjuk ezt is, vagy még van hozzáfűznivalód?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Peethy
őstag
-
félisten
válasz Peethy #11264 üzenetére
Ha már Bibliai idézetek:
Mit szólsz ehhez a kisfilmhez:[link]Egész értelmes videókat tölt fel, ezt ő csinálta.
Én megnéztem a többi videót is, nálam a 6. vagy 7. rész verte ki a biztosítékot.(#11265) kymco: A te véleményedre is kíváncsi vagyok a fenti reklám "leleplezésével" kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
nyogo83
senior tag
http://logout.hu/bejegyzes/d1rect/az_igazsag_a_szcientologiarol_gyakran_ismetelt_ker/hsz_1-50.html
Látom sokat nem változott a vallást követő tagok hozzáállása az évek folyamán.
Évekkel ezelőtt több "hívővel" találkoztam és szinte mindenhol az itt leírt dolgokat hallottam/tapasztaltam.Kérdés-kérdés hátán(Mitől lesz jobb, tudod-e ez miért van), illetve kérdésre kérdéssel válaszolás, valamint az a válasz hogy mindezt megtudhatod ebből a könyvből/füzetecskéből/kurzusról.
Esetleges vitáknál tipikus hozzáállás az ignorálás, mint fentebb is bemutatta D1Rect.
Amit a bejegyzésben pl személy szerint sértőnek érzek, hogy már eleve egyfajta cinikus hangulatú lenézéssel indít, kiemelten:
Igen, tudom, hogy te AKKORA egyéniség vagy, hogy semmilyen útmutatásra nincs szükséged semmiben, majd te kitalálod a tutit egyedül.Ehhez igazából nagyon nem tudok mit hozzáfűzni
"Miért kéne bárkinek rettegnie?"
Azért mert az életben vannak "jó" és "rossz" emberek.
A "jó" emberek úgy "érvényesülnek" az életben, ha versenyhelyzet van, akkor "én jobb leszek, és nyerek".
A "rossz" emberek úgy "érvényesülnek" az életben, hogy "ha keresztbe teszek nekik, akkor gyengébbek lesznek, mint én, és nyerek"
A "rosszak" a társadalom egy kis része. Halálosan rettegnek, hogy leleplezik őket.
A Szcientológiának megvan az eszköze, hogy hogyan tudod megtalálni őket:[link]
Ezért megpróbálják befeketíteni a Szcientológiát(és minden egyebet, ami ténylegesen a javadat szolgálná, jobbá válnál tőle), nehogy erősebb legyél, mint ő.Ez egy kicsit üldözésmániás hozzáállás, valahogy számomra nehezen összeegyeztethető egy egyházi gondolkodással.
Ha megtaláltam ezeket a rossz embereket, akkor mit csináljak velük???
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz nyogo83 #11270 üzenetére
Itt be is linkeltem az anyagot amivel kiszűrhetőek azok akik "szeretik összekutyulni a dolgokat". Itt van újra:[link]
Az egyik, hogy általánosságban beszélnek tények helyett.
"Esetleges vitáknál tipikus hozzáállás az ignorálás, mint fentebb is bemutatta D1Rect."
Szeretném, ha megmutatnád az alábbi kijelentésedre azt, hogy hol ignoráltam bármit a vita során!"Ehhez igazából nagyon nem tudok mit hozzáfűzni "
Akkor minek hoztad fel?"Ez egy kicsit üldözésmániás hozzáállás, valahogy számomra nehezen összeegyeztethető egy egyházi gondolkodással."
Ez a te problémád."Ha megtaláltam ezeket a rossz embereket, akkor mit csináljak velük???"
Végezd el ezt az ingyenes tanfolyamot és megtudod:[link]ui.: Ezt miért nem PÜ-ben írtad meg? Miért kellett publicba?
Netalántán szeretnél feszültséget kelteni?[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11271 üzenetére
Ignorálsz például a hozzászólások letiltásával, mert nem bírod elviselni, hogy az egyházaddal kapcsolatban tele van az internet rémhírekkel, amiket te mind hazugságnak állítasz be és állítod, hogy te tudod az igazságot, holott az egyháznak mégcsak tagja sem vagy.
Ezt miért nem PÜ-ben írtad meg? Miért kellett publicba?
Azért, mert nem neked szólt, hanem mindenkinek, aki esetleg olvasta volna az irományodat, és ellenvélemény nélkül megette volna, amit írtál.A szcientológusok egészen megértőek addig, ameddig megeszed, amit mondanak, ám ha ki akarsz lépni az egyházból, akkor bizony keményen rádszállnak. Egész weboldalak, blogok szólnak erről, és kicsit furának találom, amikor egy középkorú átlagembert azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan indít blogot a tapasztalatairól, mert jobb dolga nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Kicsit félretéve a szcientológiát:
A transzcendentális- vagy spirituális élmény kifejezés mond számotokra valamit? Olyan rendkívüli történésre, élményre gondolok, ami olyan intenzív és mély jelentőségű volt számotokra, hogy közvetlenül utána nehezen találtatok szavakat a leírására és a mai napig bármikor képesek vagytok felidézni, mert olyan mélyen beégett az emlékezetetekbe.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
félisten
válasz Peethy #11272 üzenetére
Na ácsi.
Most arról beszélünk, hogy te tudod az igazságot, holott még az egyház közelébe sem mentél, de én szcientológusként félre vagyok vezetve.
Aha.
Mint mondtam én elolvastam azt a halom bullshitet amit próbálsz bizonygatni, sőt Péli Józseffel beszéltem is anno(az amit kymco linkelt).
Ellenben megnéztem, hogy miről is szól a Szcientológia.ui.: miért szólsz bele olyanba amit nem neked címeztem?
Megbeszéltük, hogy nyertem. Problem?(#11273) Dorien: Ez meg szokott történni emberekkel a világ minden táján és elkezdik keresni az élet értelmét, van aki rögtön lecsap az első vallásra ami elé kerül.
Mert lássuk be minden vallásnak van igazságtartalma, csak más "szokások" veszik őket körül.(#11275) nyogo83: ROFL!
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
válasz D1Rect #11271 üzenetére
Kérdés-kérdés hátán(Mitől lesz jobb, tudod-e ez miért van), illetve kérdésre kérdéssel válaszolás, valamint az a válasz hogy mindezt megtudhatod ebből a könyvből/füzetecskéből/kurzusról.
"Ha megtaláltam ezeket a rossz embereket, akkor mit csináljak velük???"
Végezd el ezt az ingyenes tanfolyamot és megtudod:[link] -
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11274 üzenetére
Nem kell személyes tapasztalat ahhoz, hogy valamiről véleményt alkossak. Az egyházi felsőbb köröktől szerencsére te magad is olyan távol vagy, mint én, gyakorlatilag nincs rálátásod a témára, és az egész szervezet céljára, de mégis úgy beszélsz, mintha személyes képviselőjük lennél.
Nyilvános fórumon vagyunk, abban megegyezhetünk, hogy ahhoz szólok hozzá, amihez szeretnék, ha az nem egy privát beszélgetés része. Márpedig ami nyilvánosan történik, az nem az.
Megbeszéltük, hogy nyertem. Problem?
[link] -
félisten
válasz nyogo83 #11276 üzenetére
Ha ténylegesen érdekelne a válasz megcsinálnád, de így csak a feszültséget akarod kelteni.
Most tényleg, valaki kinyúl a DVD olvasóból és kimossa az agyad az otthonod biztonságában?
Vagy mitől kéne félni?(#11277) Peethy:
"Nem kell személyes tapasztalat ahhoz, hogy valamiről véleményt alkossak."
Nekem meg igen. Mert lehet "agymosott idióták" be akarnak csapni és csak úgy győzödhetek meg valamiről, ha a véleményemet arra alapozom amit én láttam/tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Dorien #11273 üzenetére
A megtérés. Az a pillanat, amikor az egész múltam rám nehezedett, és rájöttem, hogy az élet nem mehet így tovább. Előtte is elhittem, hogy van Isten, de azóta már nem csak távoli ismerős, hanem közeli barát, mert közel engedtem. Nekem ez az egyik, ami nagyon kézzelfogható volt Azóta volt több is, amikor úgy éreztem, hogy kézzelfoghatóan közel van hozzám.
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11278 üzenetére
Nekem meg igen. Mert lehet "agymosott idióták" be akarnak csapni és csak úgy győzödhetek meg valamiről, ha a véleményemet arra alapozom amit én láttam/tapasztaltam.
Így van, így csak annak az esélye áll fenn, hogy te magad is agymosott idiótává válsz, [moderálva]. Aki meg kitalálta az egészet, jót röhög odafenn a Mercedes SLR-ben ülve.
[ Módosította: 7 ]
-
félisten
válasz Peethy #11280 üzenetére
"Így van, így csak annak az esélye áll fenn, hogy te magad is agymosott idiótává válsz, aki terjeszti a kórt anélkül, hogy tudná, hogy fertőzött. Aki meg kitalálta az egészet, jót röhög odafenn a Mercedes SLR-ben ülve."
1. Na térjünk ki erre az "agymosásra". Ezt hogy csinálják? Én nem láttam soha ilyet.
[előzmények törölve]
4. Mit talált ki kicsoda?
5. Hol fent?
6. Milyen Mercedes SLR?[ Módosította: 7 ]
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11274 üzenetére
Elkezdtem a tanfolyamodat Az elnyomás okai. Érdekes cím, át is futottam az első oldalt, áltudományos maszlag.
Következő oldal:
Nézzen körül a környezetében, és találjon példát valakinél az antiszociális viselkedésre. Írja le, hogy a személy melyik antiszociális tulajdonságot mutatja. Ismételje ezt meg kilencszer.
Írja le ide, mit csinált:
Azt hiszem, a válaszom az lesz:
Megpróbált beszervezni a szcientológusok közé.
(#11281) D1Rect: te magad is tudod, hogy mire/kire gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Peethy #11282 üzenetére
Nem az én tanfolyamom, az egyház tanfolyama.
Az "áltudományos maszlag" minősítéssel fordulj az egyházhoz.
Itt közvetlenül tudsz írni nekik:[link]Nem, nem tudom kikre/mikre gondolsz.
Válaszolj ezekre a kérdésekre: (#11281) D1Rect[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz D1Rect #11283 üzenetére
1. Az agymosást te említetted az előbb, remélem tudod miről beszéltél
[előzmények törölve]
4. A szcientológiát, és egy sci-fi író, aki szeretett volna meggazdagodni.
5. [link]
6. Amit abból a pénzből vesz, amit te fogsz befizetni, hogy "clear" legyél.Ahogy látom, az egyházat te képviseled, tehát jelen esetben hozzád fordulok, remélve hogy tudod, miről beszélsz. Egyébként visszatérve, te nem vallod, hogy Xenu felrobbantotta egy hidrogénbombával az űrlényeket?
[ Módosította: 7 ]
-
nyogo83
senior tag
válasz D1Rect #11278 üzenetére
Igazából nem tudom ki akarja a feszültséget kelteni
Ki kezdte el feszegetni itt a topicon belül a Biblia szavahihetőségét, valóságalapját stb.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Valamint a már említett bejegyzésed kezdő mondatai között szereplő rész.
"Igen, tudom, hogy te AKKORA egyéniség vagy, hogy semmilyen útmutatásra nincs szükséged semmiben, majd te kitalálod a tutit egyedül."
Szerinted ez az ironikus, lenéző hangnem nem sért más vallási hovatartozású embereket?
Mert attól függetlenül milyen vallású vagyok, engem baromira zavar, de persze nem vagyok AKKORA egyéniség és majd TE megmondod mi a tuti. -
félisten
válasz nyogo83 #11291 üzenetére
Helloszia!
Milyen vallású vagy?Igen, számomra a Biblia nem 100%-os, rengeteg igazság van benne, de mint említettem gondolkodás nélkül elfogadni dolgokat veszélyes lehet.
Mint azt alá is támasztották, teljesen jogos a feltételezésem."Szerinted ez az ironikus, lenéző hangnem nem sért más vallási hovatartozású embereket?"
Kinek nem inge, ne vegye magára.Ha a személyes bejegyzésemmel van problémád miért nem PÜ-t írsz mint sokan mások?
(#11292) Dorien:
Hol vagyok kiakadva?
A fórumnak szabályai vannak amik mindenkire érvényesek.Nem értem ezt az űrlényes sztorit. Hol mondtam-utaltam rá, stb., hogy "mégsem"/"mégis"?
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
válasz D1Rect #11293 üzenetére
Mivel a bejegyzésed nyílvános, a te véleményed a vallásodról és mivel ott nem lehet hozzászólni, így lehet rosszul gondoltam hogy ebben a topicban, amiben jelen vagy, talán meg lehet említeni.
Mindegy, részemről off, nem kívánok többet inkább sem itt sem máshol ailyen témában megszólalni. Peace.
-
Mr X
veterán
Azért vicces azt olvasni, hogy a keresztények arra hivatkoznak a szcientológiával szemben, hogy légbőlkapott, nem bizonyítható.
A bagoly mondja verébnek esete...
-
Weißturul
senior tag
Gyerekek, durvul a topik
Nem hinném, hogy a másik vallásának kritizálására, megkérdőjelezésére és becsmérlésére van a Prohardver!-nek ezen kis szeglete - vagy én tévedek?Térjetek át a buddhizmusra, az helyreteszi a lelketeket
[ Szerkesztve ]
Hass, alkoss, gyarapíts és a Logout fényre derül! | 3dfx rulez | "... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis | http://bit.ly/tBBPzG <--- Dreamcast topik
-
Weißturul
senior tag
Eddig még oké, de ugye más irányba is elszaladt a topik...
D1rect: hát én a reinkarnációban csak hinni szeretnék sőt megtapasztalni... szívesen elhalasztom a nirvánát, hogyha kell
[ Szerkesztve ]
Hass, alkoss, gyarapíts és a Logout fényre derül! | 3dfx rulez | "... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis | http://bit.ly/tBBPzG <--- Dreamcast topik
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest