Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz Dorien #11164 üzenetére
Amit érzékelsz, az is szubjektív, mert nem azt látod, ami a szemed előtt van, hanem azt, amivé az agyad ezt leképezi... stb.
De más oldalról is megközelítem. A Heisenberg-féle határozatlansági relációról elhiszem, hogy igaz, de nem értem a bizonyítását, nem tudom saját tapasztalataimmal igazolni, csak elhiszem a sok fizikus, matematikus levezetéseit, kísérleteit. Elhiszem, mert bízok a tudományban. És biztos vagyok abban, hogy leviszi a lázamat az algopyrin, pedig nem vagyok kémikus.
És ha azzal jössz, hogy tapasztalat, akkor én azzal jövök, hogy peremfeltétel. Te tapasztalsz valamit, többször is megismétled, levonsz következtetéseket, majd változnak a peremfeltételek, amivel te nem számoltál, és borul minden.
A kislányom egy időben azzal szórakozott, hogy folyamatosan kapcsolgatta a lámpát. Felkapcsolta - világított, lekapcsolta - nem világított...
Majd miután meguntam a fénycső tönkretételére irányuló verbálisan megállíthatatlan statisztikai alapú (nagyszámú mintavétel) tapasztalatkeresési ciklikus tevékenységet. kihúztam a villásdugót úgy, hogy nem vette észre. Változott a peremfeltétel, és nem működött az, amit sokszor megtapasztalt. Biztos volt, hogy a bekapcsoláskor világítani fog, de nem világított, volt is értetlenség az arcán.... nekem pedig elégedettség.Ergo, a te életfelfogásod a bizonytalanra épül, semmiben nem lehetsz biztos.
Az én életfelfogásom inerciarendszer.... Newtoni értelemben... , létezik abszolútum.www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest