Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adrian94
őstag
válasz Gubek-Einste #21684 üzenetére
hát ez egy jó kérdés nem nagyon értek, hozzá... hol tudom megnézni vagy valami ?
-
F_Zolee
veterán
Most volt időm kicsit szétnézni a konkurencia terén. Digi lenne de mégse. Megnéztem a szolgáltatás keresőjükben és 2 házszámmal odébb vannak csak. Ekkora szívást...azért írtam nekik hátha.
Csak úgy nem köthetik be szerintem mivel én lakóparkban vagyok ahol még van az előbb említett szolgáltatás az meg családi ház. -
blakey
titán
válasz Vasinger! #21691 üzenetére
Biztos, tapasztalatom csak annyi van vele, hogy segítettem üzembe helyezni. Nem tudom mennyire jó vagy rossz használat közben, wifije elég erősnek bizonyult.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Gubek-Einste #21688 üzenetére
Teljesen felesleges a csere mert ha most rossz akkor egy másikkal is az lesz.
Miért? Ennek a Technicolor routernek egyébként nem csak ez a baja, ha 2 kliensnél több csatlakozik rá: értsd: 5-8, akkor már óránként újra kell indítani, mert lefagy, nem oszt DNS-t stb. (nem, nem torrentezünk 500k+ szálon)
Egyébként már 3x cserélték, eddig nem volt baja, amíg nyáron nem volt terhelve, mert kevesen használtuk.
blakey:
És ez az "ubi" mennyire jó/rossz?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz Vasinger! #21686 üzenetére
Rosszul tudod, cisco-t már nem adnak, "ubi" van a porondon.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
A upc most milyen beltérit ad(rögzítő nélküli) a digitális tv csomagokhoz?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek ha WiFi használhatatlan lett 2.4 GHz-es tartományban valamiért az utóbbi időben, értsd: 60-ból 2 Mbit/s jön át 2 méterre a routertől, távolabbról nem is beszélve, akkor a UPC kicseréli a routert? Igen próbálkozunk csatorna átállítással, de mindegyikben vannak már vagy 20-an. (lakótelep).
Az 5 GHz-es csatornán csak ketten vagyunk, de az meg nem szórja el olyan messzire a WiFi-t és nem minden eszköz támogatja.
Jó lenne, ha nem ezt a f@s technicolort adnák, hanem a Cisco-t.
Jól tudom, hogy már csak Cisco-t adnak az új előfizetéssel rendelkezőknek? Mert akkor cserére kerülne sor, nagy eséllyel én is Cisco-t kapnék.
-
Topikgazda
-
adrian94
őstag
Sziasztok. miért van az, hogy laptopon is meg minden olyan eszközön ami akár wifin vagy kábelen keresztül van rá kötve a routerre kb 10-15 percenként elmegy egy pillanatra a kapcsolat és vagy ledob vagy nem tölt stb... elég zavaró ... 30Mbps-os a net... mit érdemes tenni ellene ha lehet egyáltalán ?
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz Intruder2k5 #21679 üzenetére
ja bocs, 30-as, nem is 25
Szóval a restart-on kívül mit lehet még tenni?[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz Intruder2k5 #21679 üzenetére
Akkor tényleg, ha nem a szokásos 3 Mbps/3 MBps keveréséről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #21675 üzenetére
Ivy igaz sajnos.
-
MODERÁTOR
-
ALI_G
veterán
Hello,
Most már nem először tapasztalok lassulást az internet elérésemben, jelenleg lement 3 Mbit/sec-re a letöltés.
Latency alacsony, feltöltés szintén lassú. 25-ös netem van és elég zavaró hogy hetente egyszer ilyen lassú. Igazából lehet máskor is belassul, csak nem veszem észre. -
legenda
itt a kapcsolódó ászf; link
Abban az esetben, ha az Előfizető szolgáltatási csomagját olyan digitális szolgáltatási csomagra módosítja, melynek igénybe vételéhez az Előfizetőnél kihelyezett, a Szolgáltató tulajdonát képező berendezés (médiabox/ upc mediacard és dekódoló kártya) cseréje szükséges, és az Előfizető a szolgáltatás telepítésével kapcsolatban az Előfizetői általi telepítést vállalja, úgy az Előfizető az új szolgáltatás igénybe vételéhez rendelkezésére bocsátott berendezés átvételét követő 3 (három) munkanapon belül köteles a Szolgáltató ügyfélszolgálati irodáján a korábbi szolgáltatási csomagjához használt berendezést a Szolgáltató részére rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaszolgáltatni. Amennyiben az Előfizető e kötelezettségének nem tesz eleget, köteles a kárt megtéríteni, azaz a 3/b számú mellékletben meghatározott összegű kártérítési díjat megfizetni. Az Előfizető kártérítési kötelezettsége mind a berendezések megrongálódása, mind azok visszaszolgáltatásának elmulasztása esetén fennáll, mely utóbbi esetben a felek úgy tekintik, hogy az adott berendezés megsemmisült.
Abban az esetben, ha az Előfizető szolgáltatási csomagját olyan csomagra módosítja, melyhez az Előfizetőnél kihelyezett, a Szolgáltató tulajdonát képező eszköz (mediabox/upc mediacard) cseréje szükséges, illetve ha az Előfizető egyéb okból ezen eszköz cseréjét kéri, az Előfizető köteles a 3/b mellékletben meghatározott Médiaeszköz-csere adminisztrációs díj-at és ezen felül, amennyiben az Előfizető - választása alapján - az eszköz telepítésével a Szolgáltatót bízza meg, Kiszállási díjat megfizetni. Ilyen esetben a régi eszköz visszaszolgáltatásával kapcsolatos kötelezettségek az Előfizetőt az új eszköz telepítésekor ugyanúgy terhelik.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
Persze az online üfsz még mindig nem megy! Nem tudom, azt mikorra kívánják ismét beüzemelni...?!
-
MODERÁTOR
A ráutaló magatartáshoz is kell egy szerződés, ami lehetővé teszi, hogy azt követően működhessen ez a ráutaló magatartásos történet! Én például anno jeleztem is a upc-nek, amikor ez téma volt, hogy nem kérek ebből a szerződési formából, is vissza is írtak, hogy akkor nem módosítják!
Én anno a RubiCom-al voltam így, amikor ott hagytam őket! Maradt egy kábelmodem, amire azt mondták, hogy Budapesten kell leadnom! Felhívtam őket, és mondtam, hogy sorry, de én tuti nem fogok egy modemmel Pestre menni, így ha kell nekik, akkor jöjjenek érte, telefonos egyeztetés után átvehető, szerelők úgyis nap mint nap jönnek erre! Így is lett, egy hónapon belül hívtak, és egyik délután bejöttek érte!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #21665 üzenetére
Igen de valamilyen ésszerű határidőn belül.Azzal hogy ott hagyta rá utaló magatartást tanusított.Ez pont UPC nél bevett gyakorlat.Egyébként ha bérelsz egy autót azon van CASCÓ.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ha ellopják, akkor a betörésről gondolom kérhet a UPC egy rendőrségi jegyzőkönyvet, ami persze még mindig nem mentesít a kártérítés alól, mert hát ha a barátod autóját kölcsönkéred, vagy épp bérelsz egy autót, hogy jogilag közelebb essen a két dolog egymáshoz, és azt tőled ellopják a garázsból, azt még ugyanúgy ki kell fizetned, vagy neked, vagy a biztosítónak!
A raktározás költségéről előzetesen tájékoztattad a UPC-t? Nyilván kérhetsz díjat bármiért, ha arról ÁFA-s számlát tudsz adni, de a szolgáltatásod áráról is előzetesen tájékoztatni kell a másik felet! Te mit szólnál hozzá, ha utólag, visszamenőleg, minden előzetes tájékoztatás nélkül kapnál számlát egy szolgáltatásról, amit sosem kértél?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
És ha az én hibámon kívül megrongálódik,vagy ellopják?De mi az hogy raktározási butaság,mért tárolnám én ingyen?Egyéblént pedig a szerződés szerint neked vannak kötelezettségeid a szerződés szerint amelyek világosan le vannak írva.Semmi egyébre nem vagy kötelezhető.
[ Szerkesztve ]
-
-
pjen
félisten
-
Tido
aktív tag
Ügyfél szerintem joggal megkérdezheti, hogy kell-e vagy kidobhatom?... Az hogy még valami ott van, nem jelenti azt, hogy a tiéd... Munkahelyen is így viszed el a tűzőgépet, hogy ott lett hagyva az asztalon, miért nem vitte el az akié, de mivel itt van, így már az enyém?...
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
pjen
félisten
Nem olvastam el az tény.Konkrétan benne van hogy az ügyfélnek ingyenesen raktároznia kell az UPC berendezéseit? .Én mikor postán megkaptam le volt irva vissza kell küldeni,viszont mikor szerelő cserélte minden alkalommal magával vitte a régit.Ha a szerelő nem viszi el az ügyfél joggal feltételezheti,hogy nem kell.Főleg egy év után.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mate
nagyúr
válasz rappit4 #21643 üzenetére
Jelenleg 43.000 Ft a kártérítési díj.
+Ha nem adtad le, de kérték akkor még visszamenőleg ki is számlázhatják neked, amiért elmulasztottad.
Sokszor visszanyal az életben az ügyeskedés.
Az eladod a vinyót és veszel egy másik boxot szintén ne csináld. Egyfelől tudni fogják, hogy nem ugyan az a box. Másodszor mivel az a box nem a ti tulajdonotok, így eladni sincs jogotok.
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
válasz kabelmania27 #21637 üzenetére
Hát ahogy én láttam, tetőtérben fekete kábel megy, a házban viszont fehér kábelek vannak.
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
rappit4
őstag
válasz *Ropi* #21641 üzenetére
Használt UPC DVR egységet vásárolnék. Cserébe tudok adni 320GB-os vinyót.
(#21642) Intruder2k5 : Valószínüleg észreveszik, mivel volt egy olyan zseniális ötletem, hogy a saját készítésű fejhallgató erősítőmnek jó dobozként fog szolgálni a régi dvr egység. Akkor nem is érdemes összeraknom?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
rappit4
őstag
válasz Intruder2k5 #21639 üzenetére
Hmm. Értem. És mi van, ha már kiszedtem?
-
MODERÁTOR
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Kb. 1,5 éve váltottunk digitális felvevős egységről nem felvevősre és a felvevős még mindíg a pincében van, a kérdésem az, hogy vissza fogják-e kérni, illetve ha nem akkor a benne lévő vinyót lehet-e használni? Köszi a válaszokat! -
kabelmania27
Topikgazda
UPC-s osztókkal nincs gond, 15évvel ezelőtt is használtak jófajta koaxot, attól még hogy régi nembiztos hogy rossz, ha jó az árnyékolása (sűrű harisnya) akkor tökéletes, 96-ban már volt 3x koax, 3tv+netmodemet számára általában elég a jel. Fehér vagy fekete koax van a házban?
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
válasz kabelmania27 #21635 üzenetére
hát az osztókat technikus cserélte ki, úgyhogy azok gondolom jók, de a kábelek, szerintem öregek mint az országút... Sorházban laknak a szülők, padlásokon keresztül van mindenkinek végigvezetve a fő kábel, és onnan vannak leágaztatva házanként.
1 emeleten van egy osztás minimum egy crt TV miatt testvéremnek, földszinten meg leágazás netnek, és LED TV..
de én nem emlékszem, hogy ez a lejövő kábel az elmúlt 15 évben mióta odaköltöztünk lett volna cserélve...UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Tido
aktív tag
válasz Gubek-Einste #21633 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem baj ha beleesik, istenigazából magát a digitális adást szeretném nekik megmutatni, mert a LED TVn nem mutat annyira szépen az analóg, főleg úgy, hogy szerintem legalább 2, de inkább 3 osztás van benne (csoda, hogy megy )
No meg, akkor nekik lehetne Trio M-ük, az meg a net sebesség miatt nekem lenne jóUPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Topikgazda
Mivel analóg Bronz van nála így nem biztos, hogy az összes Digital Gold csatorna bejön mert van nála egy szűrő amely leszűri az analóg Silver csatornáit így a Digital Gold néhány mux-a is beleeshet ebbe a szűrésbe.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
Topikgazda
Működni fog, sat.hu UPC dtv topicban emlékszem valaki írta hogy elvitte karácsony és szilveszter között szüleihez más településre és működött. Ha fejállomás területén belül mozgatod nem kell újratelepíteni más fejállomásnál (azaz ha más az aktiváló kód) akkor újra kell telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
Tudom, hogy már volt róla szó. de nem találom: a set top box mihez van kötve, helyhez, vagy az előfizetéshez..
Ha átviszem jóatyámhoz akinek analóg bronz csomagja van, és rádugom a Pace-t (nálam digital gold van) akkor tudom neki prezentálni a technika csodáit? Vagy semmit nem fog ott találni?UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz horseface77 #21629 üzenetére
Nincsmit!
-
horseface77
tag
válasz kabelmania27 #21628 üzenetére
Rendben,köszönöm!
"Szívritmus pihenés közben 42,megterhelés alatt 43"
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz horseface77 #21627 üzenetére
wan beállításnál dynamic ip-t állítsd be a saját routernél, pppoe-nél kell felhasnáló név jelszó de azt UPC kábelnetnél nem kell használni. Mac címet sem kell klónozni.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
nem igazán értem, miért szükséges a mac cím a routernek?
-
horseface77
tag
Sziasztok! Tippet szeretnék kérni. Ubee modemet kaptam amit bridge módban szeretnék használni a saját routeremmel. A routerem ugye kéri a mac adress-t a beállításoknál. Hogyan tudom legegyszerűbben megtudni,hogy mi a macadress a modemhez? Köszönöm szépen!
"Szívritmus pihenés közben 42,megterhelés alatt 43"
-
canniball
nagyúr
válasz Salex1 #21567 üzenetére
Csak kártyával vagy box-szal tudod nézni. A TV ugyan mint láthatod megtalálja őket, de egyedül az m2-t adják kódolatlanul, a többihez kell egy eszköz ami dekódol. Ezért látod a not available üzenetet (az a scrambled viszont nekem gyanús, az szvsz nem a kódolás miatt van).
Ha mindenképpen kell az m1 és UPC már nem játszik akkor esetleg próbálhatsz mindigTV-t, ott ingyen van az m1 HD, csak antenna (meg persze lefedettség) kell hozzá.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21620 üzenetére
Nem arról volt szó,hogy az ügyfél mit tesz a kábelre...nyilván az egy százaléknyi hozzáértő nem számít. De leginkább ne nyúljon hozzá,a upc ingyen javítja a hibát.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zitronensaft #21615 üzenetére
Igen, egyszer láttam képen hogy néz ki egy ilyen szétszedve, ha jól emlékszem korábban egyik hsz-ban valakinél sárga négyes osztóval volt analóg adásprobléma.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Zitronensaft #21617 üzenetére
Azt elhiszem, hogy Neked ez előírás, de nálam amikor kint volt a technikus, és lecserélte a csatikat, mért előtte és utána is, egy grammot nem változott semmi! És noha elhiszem, sőt tudom, hogy a préselt ideálisabb lenne, de hát én tuti nem fogok emiatt fogót venni ehhez 15k-ért, ha valahova csati kell, akkor teszem fel a tekerőst! Mondjuk technikus már sokszor járt nálam, mert elég sok volt a hiba régebben, de végül kiderült, hogy egyik sem házon belüli volt!
(#21618) Zitronensaft
No problem, meg no offense, de tényleg, csak gondoltam, hogy valaki, akinek a "frekvencia a munkája", legyen pontosabb ebben a kérdésben![ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21616 üzenetére
A lényeg, hogy nem árt átállni normális kábelre. Sima, kétszer árnyékolt kábelt még az energiatakarékos izzók is ki tudják csinálni.
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21616 üzenetére
Mea maxima culpa.
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21614 üzenetére
Az lehet,de engem kirúgnak ha olyat teszek fel... gondolom nem véletlen.Jelzem az utóbbi években kevesebb jól felszerelt tekerős f csatit láttam,mint Lamborghinit... általában oka van ha tekerős csati van fent. Vagy soha nem látta szerelő a házhálót(akkor azért szar),vagy olyan a kábel,hogy nem megy rá a rendes csati(akkor meg azért).
-
MODERÁTOR
válasz Zitronensaft #21615 üzenetére
A rendőrök sosem CB-ztek, URH rádión beszéltek régebben, 150MHz-es tartományban!
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz kabelmania27 #21613 üzenetére
Ha összetekeri a melegereket meg az árnyékokat,az is jobb lett volna...Az a moslék taiwani szar olyan dolgokat művel a jellel hogy néha nem hiszek a szememnek...
Az árnyékkontakt nélküli tekerős f csatik meg a szárítókötélnek se jó kábelek pedig úgy szívnak be minden környezeti sugárzást hogy néha hetekig tart rendbe tenni egy utcát. Tudomásul kell venni,hogy már nem csak a rendőrök meg a taxisok cb-je van az éterben..... -
MODERÁTOR
válasz Zitronensaft #21611 üzenetére
Egy jól felszerelt, és az adott kábelhez való tekerős f csatlakozóval semmi baj nincs!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zitronensaft #21611 üzenetére
Jaja, az összes csavaros F csatlakozót kikellett volna cserélni+az osztót pct-re, lehet nem volt nála négyes, de hogy csatlakozó nem volt nála elég az már kevésbé hihető.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz spider80 #21608 üzenetére
nincs elméleti meg gyakorlati sebesség, sarkítva úgy néz ki, hogy amikor a munkaállomás kiírja például a 300 megabit/sec kapcsolati sebességet, akkor az annyi is, de adott forgalomban a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak, mérésre viszont csak a hasznos adat kerül, viszont a szükséges körítés is a 300-as érték részét képezi, innen a 300 és a mért érték különbözete.
nem szentírás a 70 - 80 megabit/sec maximum, ideális esetben mehet/megy 80 megabit/sec fölé is a mért sebesség akár 2.4 GHz kapcsolaton is - fontos a 2.4 GHz, mert az 5 GHz gyorsabb azonos 300-as kapcsolat esetén is.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zitronensaft
aktív tag
-
Mate
nagyúr
válasz Neil Watts #21606 üzenetére
Kipróbáltad már közvetlenül modemre csatlakozva?
-
spider80
őstag
válasz kabelmania27 #21607 üzenetére
300mbites elméleti sebességet tud wifin,igen. Gyakorlatban 70-80mbit wifin max.
[ Szerkesztve ]
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Neil Watts #21606 üzenetére
Jaja, pont írtam volna hogy kérdezz rá a topicjában hátha tudnak tanácsot adni
Intruder2k5: Ha jól tudom 300Mbit N-es sebességet tud a v1-es típus.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kabelmania27 #21603 üzenetére
OpenWrt Backfire 10.03 van rajt', a QOS is értelmesen a 120/10-hez belőve, ezért nem is értem. :/ Első körben szerintem átfáradok a router topikjába.
Kábelen van gond.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #21603 üzenetére
WiFi-n? Simán átviszi?
-
Mate
nagyúr
válasz Neil Watts #21602 üzenetére
Igen
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Neil Watts #21602 üzenetére
Igen Régebbi típus is simán átviszi a 120-at. wifin vagy kábelen van gond? fw frissítés sem segít?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Akkor magyarul szimplán őrült lennék bekérni az 1043 mellé az ingyenes wifi-s modemet?
Nem tudom az 1043-on mondjuk miért csak ~70-90 mbit jön. :/Üdv. core2
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tothferenc #21600 üzenetére
Használati nem ír ilyen funkcióról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest