Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Az enyém biztos nem! PC-n eleve ki vagyok zárva, mivel Linux-ot használok (nincs Silver light), már írtam nekik FB-n, a válasz egyszerűen ennyi, "majd értesítjük, ha el készül a Linux-os változat", csak győzzem kivárni. Android-on meg használhatatlan nálam.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Topikgazda
Egy egyszerű azonosítás alapon csak a Bronz-os csatornák láthatóságával/nézhetőségével nem kellene, hogy gondot okozzon, hogy a használónak csak a kisebbik csomagja van.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
air
nagyúr
Biztosan nálam van a probléma, ha 4 eszköz közül egyen sem működik.
Az egyik telefonomon csak ezért telepítettem újra az egész rendszert, hogy se root, se egyedi rom, semmi ne lehessen a nyűgje.
Eredmény: nem omlik össze azonnal a csatorna kiválasztáskor, de a műsort nem tölti be. Folyamatos karikázás megy a műsor helyett, csak az adott műsor adatait látom (mennyi telt el, mennyi van vissza) hangerő kezelősáv, stb.
Tehát műsor továbbra sincs.
PC-n, böngészőben ugyanaz a helyzet mint eddig. A korábban linkelt hibákat váltogatja, műsor nagy ritkán, 2-3 másodpercig van.
Közben a net kapcsolat folyamatos, a sávszélesség stabil.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Ablakos
őstag
Hétfőn lesz két hete, hogy járt nálam a szerelő, aki megállapította, hogy semmi probléma a lakáson belül. Viszont az utca oszlopról érkező jel "lebegős", ott valami nem jó. Ráadásul amíg ott volt, vagy négyszer szakadt meg a net, a kábeltv, a telefon. Tehát hibajegy lezárva, átadva a hálózatos szakiknak a probléma. Többször érdeklődtem az üsznél. Tudnak róla, még nem értek erre el, a javítással. Beleuntam a telefonálásba.
Van ahol így mennek a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
-
gery2123
őstag
Így már világos, csak olyan kevésnek tűnik a digi után. Hát akkor ez van sajnos.....
Redneck: ha a garantáltat nézem akkor igen örülhetek, de ettől függetlenül akkor is gáz ez az érték ennyi pénzért. Na mindegy is vagy hozzá szokok, vagy hozzá szokok.
z67: okés vágom én, csak mindom olyan kevésnek tűnt a digi után.
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
Phansy8
újonc
Sajnos sokat nem tudok a felvevőről, csak itt olvastam:
http://mobilarena.hu/tema/re_upc_mediacard_villamteszt_digitalis_hd_adasok/friss.html#msg1297
a 1277-es hsz-ben, hogy valaki vett volna egy ilyen felvevőt, amiből én arra következtettem, hogy ez a készülék pl. rendelkezik ilyen CI+ modul befogadására alkalmas bemenettel. Azt azonban nem tudom, hogy csak a kártyát, vagy annak conex(?) tokját is bele lehet-e ezekbe a felvevőkbe tenni, mivel én is tudom, hogy a kártya csak a tokkal együtt "cipelhető", mivel össze vannak rendelve.
A válaszodból úgy értem, hogy tokkal együtt bele lehet tenni...
Viszont olyan kételyem van, hogy ha bele is lehet tenni a tokkal együtt a kártyát, akkor sem tudnék vele felvenni mondjuk egy UPC digitális adást, pl. a TV-paprikát, mert a kártya a felvevő számára nem kódolna ki, csak egy - a UPC által engedélyezett - Televízió készülék (!) számára teszi ezt lehetővé.Arra lennék kíváncsi, hogy ez a gondolatmenet helyes-e, illetve, hogy tud-e valaki megoldást arra, hogy mivel lehetne mégis felvenni egy tv-adást.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mely csatornák, pl? AMC-t, Sport1-et, RTL Klubot néztem 1-2 film erejéig, tehát kb. 2-2 órát és nem volt akadás, többnyire iPaden néztem, de gépen sem volt gondom. Telefonon még nem volt 30 percnél hosszabb nézés. Persze lehet, hogy valamelyik csatorna akad, ezért kérdezem.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
club1
veterán
Mivel se mobilneten, se vezetékes neten nem tűnik el az akadozás, így tök irreleváns, hogy épp hol tartózkodom. Meg ha ilyenkor átváltok ugyanazzal az eszközzel és nettel a horizontól független külföldi szolgáltatóra, rögtön akadozás mentesen tudom tovább nézni a csatornát. 4G-n egyébként nagyon ritkán mérek 30 Mbps alatt és 50 ms csomagkésés felett, azaz ott minimum atomstabilnak kellene lennie azoknak a csatornáknak, amik a UPC hálózatán kívülről is elérhetőek Horizonon. De sajnos ritka az, hogy 5-10 percnél hosszabban zavartalanul tudjak Horizont nézni.
-
Watercolour
aktív tag
Azonos címre új névre nem fog menni az új bekötés.
Ennek mi az oka? Ha például új albérlő költözne a lakásba, a szituáció ugyanez lenne. Albérleti szerződést kérnek?@Intruder2k5
A csomag nevét nem tudom, 60/5-ös net, Digital Bronze tévé (talán), + telefon, amit nem használunk. A hűség alatt 7000 Ft-ot fizettünk érte, most 7400-ra emelték a hűségidő végével.
Párom beszélt az ügyfélszolgálattal, az egyetlen ajánlatuk a 60-as net volt Digital Gold tévével 7500 forintért. -
air
nagyúr
30m-nél nem a szegmenshosszal van probléma, hanem azzal, hogy a kábel mindenféle elektrosztatikus védelem nélkül a padláson megy keresztül.
De uccu neki, ki kell próbálni! Ha nem szed össze semmit, akkor még működhet is komolyabb veszteség nélkül. De ha esetleg olyan a környezet, akkor nem kell csodálkozni, hogy akár 30-40-50%-os vagy még nagyobb sebességcsökkenés is bekövetkezhet.(#36199) gorog67
Egyetértek. Ez a minimum.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
Ez lehet, hogy így van, viszont nem magyarázat arra, hogy ugyanannak a műsorszolgáltatónak a csatornái miért érhetők el a TVGO-n keresztül idegen hálózatból is, és miért nem érhetők el a Horizon Go-n idegen hálózatból.
Ezek szerint a szerződések megkötésekor a műsorszolgáltatók különbséget tesznek az elosztók között is, ezáltal korlátozva az adott elosztóval szerződött ügyfelek lehetőségeit is.
Ennek nincs semmi értelme, mert a műsorszolgáltatóknak az az érdekük, hogy az általuk szolgáltatott tartalom minél több előfizetőhöz jusson el.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
MODERÁTOR
-
Treff
aktív tag
Pont itt a gond. Ugyanis az új upcs ubee modem egyben router is, így ki lenne küszöbölve az, hogy a tetves 842nd tp-link feszt lefagy, ami miatt elmegy a net és a nyomtató használata heti 3-4x minimum.
Most akkor ott vagyok, ahol a part szakad. (mehet vissza a régi rendszer?! Adtam akkor egy pofont a sz*rnak). -
mefistofeles
addikt
Had mondjam, hogy ez marhaság jó?
Nekem egy másik szolgáltató csinálta és lelkiismeretesen mindent leellenőriztek. megnézték a tv-t (és a minőségét) az internetet és leellenőrizték a telefont. Ja és mindez természetes volt kérnem sem kellett! Szerintem ez egy komplett szolgáltatás, kivéve ha az ügyfél kimondottan kéri, hogy ezt vagy azt ne tegyék![ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
ripla
addikt
most mit jelentsek be rajta? kijönnek, megnézik és ha olyan van, akkor menni fog. erre meg azt mondják, hogy minden rendben van és csókolom.
ilyen 1-2-3 perces szakadások vannak napközben.
tegnap meg éjfél környékén elszállt, aztán kb. reggel 7-ig se kép se hang. hajnalban meg nem fog kijönni a szerelő, szóval ennyi. -
Ban-Dee
csendes tag
A DVB-C tuner biztos, hogy nem opcionális ... mert már majdnem az összes csatorna megvan (DVB-C-n) egyedül a "Spektrum home" amit észrevettem - eddig - , hogy hiányzik (illetve a feleségem vette észre, mert szerette volna nézni). Még az előfizetett HBO is működik rendesen - tehát a CI+ kártyát is felismerte.
KB 200 csatorna körül hozott fel (természetesen nem mindhez van hozzáférésem, mert nem kértem (eddig) a HD opciót ... illetve a "külföldi" adók szintúgy.
[ Szerkesztve ]
"Always look at the bright side of life" ...
-
DS39
nagyúr
valóban az, mert a helyesbítés szövege az analóg csatornakiosztás pontosításáról beszél, ahol nincsenek HD csatornák.
amúgy a UPC tájékoztatás többi része, illetve az MTVA cikk tulajdonképpen kiegészítőheti egymást, hiszen a Duna W HD-t leváltja az M4 HD, a sima M1, M2, Duna, DunaW-t pedig a HD variánsok, tehát lesz 5 köztévé, HD-ban. De még mindig fennáll a kérdés, hogy az analógban benne lesznek-e HD feliratú logókkal, butított képminőséggel, vagy sem, mivel az idézett szövegben írt 07.04-től érvényes ÁSZF, és csatornakiosztás, még nem elérhető a UPC honlapján.
[ Szerkesztve ]
-
-
embe
nagyúr
Jujjjjj!!! Eszerint a 13 db. 720P/25FPS-es kamerákhoz nagyon kevés a kb. 5Mbit feltöltési sebesség.
"Estimated Storage" -ez mit jelent?
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
Véleményed szerint milyen net lenne szükséges a telephelyekre? 1 telephely/13 HD kamera. Mi lenne az a feltöltési minimum ami oda kellene, és akkor itt nálunk milyen net kellene?
Illetve milyen "normális" routerre gondolsz?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Keeperv85
nagyúr
Ez tiszta, nyilván azért csatlakoztam direktben most a TC7200-asra. A saját routert mad utána akarom beállítan, ha biztosan tudom, hogy ez a fenti már jó. Az majd egy ettől független, külön sztori lesz!
Lásd: kihúztam a routerem, direktben csatlakozom a fenti egységre,
Tehát: hozzáférek a fenti egységhez, én kezelem innen, mivel a tulaj azt sem tudja, hogy van setup felület, nem hogy a jelszót…
[ Szerkesztve ]
-
kIsDe`
tag
Kiemelte, hogy végleges a gold nem csak promó. Egyébként a konkurencia kiépülése (gondolom digi) nekem teljesen új, viszont ennek fényében, akár még várhatnék is kicsit a hosszabbítással. Amit nem tudok, hogy ha hűség nélkül fut tovább a dolog a jelenlegi áron, mennyire fognak random áremeléssel sz*opatni.
-
MrRL19
senior tag
Hát arra jutottam , hogy kábelezés + box lesz a második épületben
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
ez igaz a box extra szolg. annyira nem érdekes mivel internet nem kell csak Tv adás (net wifivel át jön a másik épületbe) szóval gondolkodom a kártyán .
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
értem szóval semmi értelme kb a kártyának?!
(a havi díja ugyan annyi mint egy boxnak ?! )
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Lehet, hogy én nem értem, de mit érsz el azzal, hogy a modem előtti kódolt jelet elviszed a tv felé? Modembe bemegy a jel, kikódol, mehet tovább tv felé. Mondjuk nem tudom, hány frekvenciát kéne így továbbítani, az meg okozhat zűröket.
Vagy az 5let az lett volna, hogy mindenhol van minden, de a modem letiltja a nem előfizetett csatornákat? Mert az tényleg marhaság. Ki lenne az, aki nem alapcsomagot vesz?
Zitronensaft
És közben legalább lengettetek egy ütvefúrót, méteres fúrószárral bekészítve?[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
blakey
titán
Nem látom akadályát.
(#34519) club1
Értem, tehát mindig arra kell gondolni, hogy hol mit lophatunk, szép. Technikai akadályokra lennék kivéncsi, nem vagyok dvb-c-s, de egyáltalán nem látom, hogy miért nem lehetne megoldani.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Mindenre megvan a megoldás, szerintem további csatornák vállnak kódolatlanná, prémium csatornákhoz meg kelleni fog vaélamilyen kártya, akár SIM méretű kártya egy teljesen új, másfajta modemhez ami már a tv-knek is továbbítja a jelet.
-
F_Zolee
veterán
Mondjuk én alig tv-zek szóval ez nem feltétlen visszatartó erő. Itt az üzletpolitikával van gond, hogy elég hamar kifut egy "termékük" és véletlen csak drágábban kaphatod ugyanazt. -.-
Érdekes, hogy a felvásárlás előtt az előző cég csak hangyányit emelt vagy ugyanaz az ár volt. Itt meg biztos a kihasználhatatlan újdonságai miatt kell többet fizetni. Médiakártya tulajok örülhetnek főként...
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Értem. Ha hosszabb távra gondolkodom, akkor 1550 ft/hó nem baráti ár. Tekintve hogy ez egy második készülék és napi kb 1 órát nézzük. Olyan lehetősége nincs a UPC nél, hogy megveszem az és csak a belevaló csipkártyáért fizetek havidíjat ? Reményeim szerint alacsonyabbat.
-
zoli62
addikt
Ilyenbe tavaéy nyáron én is belefutottam, hogy aktiválatlan volt a kártya. Apropó: ha valaki élt az egyszeri elkötelezettség nélküli 8 napos kipróbálási lehetőséggel, az a következő évben is igényelheti? Ügyfélszolgálat azt mondta, hogy igen, de én a gyakorlati tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
-
-
moonguru
őstag
Én is csak akkor használom ha muszáj, (online pénzdíjas játék, ami időre megy, emiatt az alacsony ping rettentően fontos), egyébként a gépem védelmében jobb a router üzemmód!
Ui:
Erről mindig a kecske és a káposzta jut eszembe (az lenne jó ha mindkettő megmaradhatna)
Erről jut eszembe hogy van is egy routerem, be is iktatom! (5300Ft-ot nekem megér az, hogy mindkettő megmaradhat)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Topikgazda
Jobb megoldás mint a használhatatlan szolgáltatói eszközt router módban használni de írva lehet, hogy vegyen saját router-t, addig meg használhatja publikus IP-vel a netet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
gorkmc
tag
TV+internet+telefon is UPC-nél van most. A hűségidő már mindháromra lejárt. Le akartam mondani a telefont, mert nem használom. Erre mondták, hogy oké, de akkor sokkal több lesz a másik 2 szolgáltatás ára, mert csomag árnak számít így is, hűségidő nélkül. Oké, akkor maradjon a telefon. Meg akartam emelni a 30-as netet 60-asra. Azt mondták ezt sem lehet, csak ha váltok Trio XL csomagra 2 év hűséggel. Amikor mondtam, hogy megnézek más alternatívát, akkor mindjárt jöttek egy olcsóbb árral, de még mindig 24 havi hűséggel. Amiket írtatok, várható, hogy 2 éven belül lesz Digi nálunk is. Addig viszont nem értem miért nem lehet csak a netet megemeltetni és arra vállalni az 1 év hűséget.
-
MODERÁTOR
-
kriszpontaz
veterán
-
club1
veterán
Sikerült a UPC-nek feltölteni végre a TC7200-ra egy bridge módot is tartalmazó firmware-t. Gáz hogy ez náluk ennyi ideig tart, ma ui. már mobilnetre kényszerültünk a VPN csatornáinkkal, így aztán holnap mehetek visszaállítani a régi csatornákat.
Azt csak remélni tudom, hogy ezt nem játsszák el megint az egyik következő szoftverfrissítéskor... -
glaci
őstag
Na basszus, lehet, hogy ezért (frissítés) nem tudok én sem csatlakozni a WiFi -mre?
Radius szervert használok. (WPA2 - Enterprise, AES, PEAP, MSCHAPV2, felhasználónév, jelszó.) Eddig ment minden tökéletesen, aztán pár napja az Istenért nem akarnak a cuccok csatlakozni, pedig már mindent újra indítottam a hálózaton és a klienseket is.
Viszont a saját Wi-Free -mre meg tudok csatlakozni, úgyhogy maga a WiFi tulajdonképpen működik.
Nincs valami jó ötletetek? Gondolom a régi szoftvert nem rakják vissza, hiába kérjük.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
MODERÁTOR
-
Ren Hoek
veterán
Elolvastam topicösszefoglalót, és utóbbi hsz-eket is... de nem találtam rá választ.
Uthenger
Ilyen egybe-router-modem van:
[link]
Úgy értettem, hogy kábellel csatlakozva teljesen jó. Tehát a wifi része lehet a gond, bár ezt sem értem teljesen, mert a másik szobában is max jelet mutat.Igazából csak az érdekelt, hogy lehetséges-e egyáltalán az, hogy ennyire gyenge legyen a Wifi része? Illetve olyan jelenség, hogy a jel is jó, speedtest is normális, de közben meg nem töltenek be a weboldalak, mert mintha szakadozna. Több laptopon, telefonon is ilyen.
(Eddigi router egy régi TPLink volt, csak a tulaj elrakta, merthogy 120 mbithez már nem jó.. (egyébként vissza fogom kérni tőle, és kipróbálom, mert azzal nem volt gond - csak régi UPC-s 30 mbit atom kevés volt 6 emberre)
[ Szerkesztve ]
-
-
nandow
aktív tag
1 tv-t használunk, meg a netet 2 laptopon eddig wifin keresztül. A plusz szolgáltatásokat nem vettük igénybe.
Ami még csábít a digihez, az a digisport, nagy sportfan vagyok, viszont a barátnőmnek meg inkább a upc-s csatornák tetszenek.
Köszi szépen választ neked is, Zitronensaftnak is, meg Uthengernek is, megfontolom még a választást.
-
-
kaloz01
újonc
Kösz a tippet, megpingeltem és meg is lett az IP cím. A gond az, hogy ez az IP cím UPC router külső címe. Ha ezt próbálom meg forwardolni a UPC routeren, akkor hibaüzenetet küld, hogy csak az alhálózatban érvényes IP címet lehet forwardolni.
Nem értem ezt az egészet. A régi routeren pofon egyszerű volt az egész. Mindent kigugliztam, beállítottam és működött. Ezt a szart meg mintha úgy tervezték volna, hogy ne bodogulj...!Kalóz
Ha már végképp nem megy, olvasd el a manualt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest