Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Marathon (2025)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- The First Berserker: Khazan
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
-
GAMEPOD
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Piftuka
veterán
A honlapjuk lakossági tájékoztatással foglalkozó része a lemondás kapcsán nem ír ilyen határidőt. (A "szüneteltetés" kapcsán viszont igen.)
Az aktuális ÁSZF (a 97. oldaltól kezdődik a vonatkozó rész) is hasonló, de részletesebb információkat tartalmaz (pl. a szerződésed felmondását kérheted egy meghatározott dátumra ("határnap") is, de ebben az esetben már egyéb feltételeknek is meg kell felelned.
-
Toth_Jani
őstag
Nálunk 12 éve egy helyi szolgáltató építette ki a rendszert, akik megesküdtek hogy Koaxon max 20 megás internetet lehet adni.
Majd 6 éve eladták a UPC-nek, akik feltuningolták, hogy menjen 500-al, azóta itt a kutya nem nyúlt a hálózathoz dübörögnek a régi fehér CB-k rendesen. -
Piftuka
veterán
"Többen azt említik, hogy a UPC idejében minden ok volt, de amióta a Voda átvette,, azóta vacak"
Sajnos a UPC idejében is csak a szerencséseknek volt rendben "minden"!
Az viszont tény... én sem gondoltam soha, hogy azt a(z alacsony) minőséget képes lesz majd még inkább alulmúlni bármilyen más szolgáltató is.
Emlékszel erre...?
Egyébként a "72 órán keresztül folyamatos szolgáltatás kimaradásra" vonatkozó kötbér kötelezettségben az a "trükkös" - erre anno direkt rákérdeztem, amikor még UPC volt a szolgáltató -, hogy ha például 71,5 óra után helyreáll a szolgáltatás, és működik folyamatosan akár csak pár órán keresztül is, majd ismételten megszűnik 71,5 órán keresztül, akkor elméletben a végtelenségig húzható a dolog anélkül, hogy a UPC... azaz immár a VODA kötbért kelljen fizessen számodra.
(Nyilván és valószínűleg egy esetleges bírósági perben már nehezen lenne védhető részükről, ha ezt mondjuk heteken-hónapokon keresztül "eljátszanák" egy előfizetővel... de hát odáig tényleg el kell jutni?)
-
LouiS22
veterán
Szokták mondani, hogy az idő mindent megszépít, meg "régen minden jobb volt", de egyébként lehet egy teljesen racionális magyarázat is: egészen egyszerűen mostanra öregedett el a nem kellően karbantartott hálózat és jelentkeznek a hibák sorra mindenfelé (ne felejtsd el, hogy jópár éve szopatják a telco cégeket is a most már extraprofitnak nevezett elvonásokkal. Két nagy tétel van minden büdzsében, amiből el lehet venni: marketing és fejlesztés/karbantartás).
-
LouiS22
veterán
Sosem fogod megtudni, hogy valóban így van-e (vélhetően persze igen). De ameddig 72 órán belül a hiba el lesz hárítva, a szerződés alapján teljesített a szolgáltatás.Hogy ez jó-e vagy sem, az már egy másik beszélgetés (de elfogadtad, amikor aláírtad a szerződést). EGyébként a többi szolgáltatónál is így lenne, szóval ezzel sem leszel előrébb.
Az üzleti szempontokat, érdekeket meg mi, mezei előfizetük nem ismerjük, nem ismerhetjük. Ha a matek kijön nekik ezzel a "minőséggel" is (márpedig kijön, egyébként nem szolgáltatnának), akkor nincs miről beszélgetni.
De mindig ott a lehetőség bárki előtt, hogy saját szolgáltatást indítson és jobban csinálja (bocs, ez most populista és elrugaszkodott volt, ne vedd magadra).
-
[w]
őstag
-
cof
veterán
Itt nézd meg nálad melyik frekvencián van az RTL HD. [https://www.vodafone.hu/otthoni-szolgaltatasok/frekvenciakereso]
Nem csak az RTL-t nem látod hanem a teljes MUX nincs akkor meg.
-
-
Signal R-3, ez 5,2dB-t csillapít, ami elég alacsony érték. Ha valaki tud jobbat majd mondja.
-
kabelmania27
félisten
Modem értékek alapján nem érdemes ilyen döntést hozni.
Amennyiben nem akad az internetkapcsolat szvsz nem kell szolgáltatót váltanod.
Másoknál is előfordul, hogy nem voltak tökéletesek az értékek pl. ha megnézed Intruder2k5 régi hsz-ait láthatod, hogy neki folyamatosan -10körüli letöltési érték is volt mégsem szakadt meg a netkapcsolat.
Nem tudtam, hogy időközben visszakötötted a modemet azért írtam, hogy úgy akadhat, de a kisebb csillapítású kimenetben általában rendben szokott lenni ez a modem. Karbantartás után elvileg javulni fognak az értékek. Ha van kedved nézd meg a tévén, hogy mely frekiken alacsonyabb a jelerősség. -
kabelmania27
félisten
Értem, köszi az infókat. Az SNR érték problémás, a többi nem olyan vészes mert alacsony d3.1-es csatorna máshol is előfordul.
A d3.1-es csatornánál határeseten van az érték, azért alacsonyabb ez a csatorna teljesítménye mert a magasabb csillapítású frekinél nagyobb a kábel csillapítása, ezért nyáron amikor süt a nap alacsonyak lehetnek az értékek, a többi letöltési érték teljesítménye rendben van mert, az SNR nem jó mert elvileg 33 felett kellene lennie, a feltöltési értékek 50 alatt vannak ezért elfogadhatók, van hat különbség a csatornák között (magasabb feltöltési csatornán magasabb az érték ez nyáron előfordulhat) de ez máshol is előfordul, ettől még lehet stabil a netkapcsolat. -
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
100% minőség és 92% erősség teljesen jó, előfordul, hogy van freki, amely gyengébben jön, ha rendben van a bejövő jelerősség magasabb csillapítású kimenetben is jó vételnek kell lennie, mert ennél az osztónál a modemet kell az alacsonyabb csillapítású kimenetbe kötni, hogy rendben legyenek a modemértékek.
Modemértékeket 192.168.100.1 címen tudod megnézni, jelszó a modem aljára van írva, amennyiben betudsz lépni haladó beállítások, majd hálózat állapota menüpont után a letöltési és feltöltési füleken találhatóak az értékek. -
Piftuka
veterán
- Amennyiben hosszú távú megoldást keresel, és van lehetőséged másik szolgáltatónál optikai hálózatos szolgáltatásra váltani (ráadásul kb. azonos áron), akkor én a helyedben váltanék.
Ajánlom szíves figyelmedbe a saját "kálváriámat", ami ugyanezzel a problémával ~2,5 éve tart (és az elmúlt 2 hétben megint rosszabbodott):
Itteni hozzászólásaim (A #80617 -tól érdemes olvasni őket.)
A lényeg, hogy ennyi idő, több tucat kiszállás, mindenféle elosztó csere, csillapító alkalmazása, és coax kábel cserét követően is, a probléma fennáll, és a szervizesek elmondták, hogy nem tudják javítani, mivel az utcai, elavult, régi, alu-réz kábel okozza. (Optikai pedig valószínűleg ebben az évezredben már nem lesz kiépítve.)
Én meggondolnám a helyedben, hogy vállalod-e a bizonytalant (hogy Ti is így jártok), vagy inkább szolgáltatót váltasz.
- A fogyasztói szerződésedet illetően...
14 napos határidőről van szó, amely a szerződéskötés dátumától indult.
Mivel szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződésről van szó, a "Felmondás" joga illet meg téged. (Lásd: "45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól" )
Hasznos olvasnivaló a témában: Szerződések megszűnése: felmondás, felbontás vagy elállás?
Abszolút nem mindegy, melyik jog gyakorolható.
Személyes véleményem szerint esetedben alkalmazható a "Ptk. vonatkozó főszabálya" (a "Hibás teljesítésre" vonatkozóan), hiszen a szolgáltatás minősége (pixelekre széteső, nézhetetlen tévé adás) nem felel meg a szerződésben a szolgáltató által vállalt feltételeknek.
(Lásd: Első bekezdés )
A lényeg, hogy mindent dokumentálj le. A telefonos bejelentések pontos időpontját, időtartamát, ha lehet az ügyintéző nevét is. A szervizes kiszállások időpontját, és fontos adatait.
(Ne legyen így, de egy esetleges jogvita esetén ezekre szükséged lehet. Tapasztalatból mondom, a saját, fenti esetem kapcsán.)
Mindig udvariasan, higgadtan, de a jogaid (és kötelezettségeid) teljes tudatában érvelj, de ne hagyd magadat akkor, amikor igazad van. (A szerződéssel kapcsolatos vita esetén is vannak jogi lehetőségeid.)
-
kabelmania27
félisten
Meg kellene nézni a modemértékeket, mert magasabb csillapítású kimenetben a feltöltési értékek emelkednek, 50 feletti értéknél akadhat az internet és bizonyos frekvencián lévő tv adásokkal is gond lehet.
Érdemes lenne kettes splitterre kellene cserélni az osztót, mert annak mindkét kimenete egyforma csillapítású. -
-
ates2
senior tag
Szerintem 2021-ben már nem foglalkoznak ezzel,főleg mert úgy veszed meg a szolgáltatást,hogy nincs benne,hogy hány TB forgalom / hó ha jól tudom. (lehet tévedek)
Plusz mikor homeoffice van, meg több száz GB egy videó vagy bármi amit készít az ember nem hinném,hogy csesztetnék a le/feltöltés miatt. -
MiZo1990
aktív tag
Aktuálisan van hűséged, nem gondolom, hogy kéne extrában vállalni.
Viszont én várnék a vásárlással és nem is biztos, hogy tőlük venném.
Jövő hónapban lesznek black friday akciók és érdemes előtte pl. az Árukeresőn nézni az árakat.
Random kinéztem egy TV-t és a kisbetűs részben ez va:
"A készülék 0 Ft kezdőrészlet és 24 hónapig további XXXXFt/hó összegű részletfizetés mellett vásárolható meg vezetékes szolgáltatás igénybevétele esetén. A mobilinternet és a mobil csomag nem számít vezetékes szolgáltatásnak.
Amennyiben a részletfizetés időtartama alatt az előfizető valamennyi előfizetése megszűnik, a még hátralékos részletek egy összegben esedékessé válnak és kiszámlázásra kerülnek.
A szolgáltató a részletfizetési kedvezmény igénybevételét jogosult egyedileg meghatározásra kerülő, a készülék átvételekor fizetendő előleg megfizetéséhez kötni, amelynek összege három befizetett számlát követően a havi díj összegéből jóváírásra kerül." -
Toth_Jani
őstag
Sajnos ez ilyen rendszer de a UPC rendszere is lassú volt számlázásban, pedig elvileg mindet lehet automatizálni. (persze szerintem csak simán átvették a régit)
A jó példa a villanyszámla az NKM rendszerében, ha hétköznap mobilon beírom az állást akkor rögtön kiírja mit fogok fizetni, és másnap a számla is megérkezik PDF formátumban. -
MadMancs
veterán
Sajnos vodáék ilyenek. Mobilon eddig is, mostmár otthoni részlegen is. Az összeg megjelenésétől 6-8 nap mire a számla letölthető. Mobilon 26 számlázás, 28, 29 megjelenik összeg, és tegnap délután jött mail hogy letölthető a számla. Fiz határidő 15. Korrekt de ez van. És úgy vettem észre otthoni esetében is ez a sláger. 27 számlazárás, 29.-én láttam összeget, május 5 be is fizettem, de csak május 7 lett letölthető.
-
MadMancs
veterán
CB az egyetlen HGW amit jelenleg adnak. Illetve nincs és nem is volt olyan ami volt működő USB. Talan a Hitron on van a tartalék vonal (mobilnet) miatt, viszont olyat lakossági efiként nem fogsz kapni.
-
club1
veterán
https://translate.google.hu/#en/hu/estimated%20storage
Ha nem lenne világos: Ennyi tárhelyre van szükséged ahhoz, hogy a beállított számú és felbontású kamera képét az általad az oldalon megadott napig le tudd tárolni (a későbbi visszanézéshez). -
club1
veterán
-
club1
veterán
HA cég vagytok, gondolom tudtok venni egy normális routert. A CISCO EPC eszközt pedig bridge módba téve, modemmé változik, és a csomagok továbbítása onnantól kezdve a saját router feladata.
Ha ezután is akadoznak a kameraképek, akkor a túlsó oldali feltöltési sebesség lesz kevesebb, mint az ottani kameraképek által megkövetelt minimum.
Aktív témák
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest