Hirdetés
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Marathon (2025)
- EA Sports WRC '23
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
-
GAMEPOD
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Livius
őstag
Most vettem észre hogy kb fél évvel ezelőtt még 6 darab feltöltési csatornára szinkronizált a fehér CB-ém. Tegnap este csak úgy megnéztem megint a feltöltési csatornákat és már csak 4 volt, reggel újraindítottam, és most is csak 5-öt kaptam.
Ilyen mitől lehet? Lehet erre hibát bejelenteni, úgy hogy a 300/20-as csomag sebességei amúgy teljesen jól jönnek speedtesten? -
Benhill
senior tag
válasz
kabelmania27 #115679 üzenetére
-
cocka
veterán
válasz
patrikcoc #115886 üzenetére
És nálad bejönnek a helyi TV-k vagy pl. a Pesti TV? Ha csak ethernetre kötöm ezek nem jönnek be. A helyi TV-ket nem is hajlandó a csatornalistában megjeleníteni. A Pesti TV-re kapcsolva pedig egy pillanatra megjelenik a kép, aztán eltűnik és feketeség, hibaüzenet nélkül.
Öndiagnosztika szerint semmi gond.
-
cocka
veterán
válasz
Remekelek28 #115888 üzenetére
Miféle vihar? Melyik országrészen?
-
MiZo1990
aktív tag
-
törölt tag
Még mindig nem írt vagy hívott a Voda hogy TV dobozokat kellene cserélni. Ugye nem fog egyszer csak megszűnni a szolgáltatás szó nélkül amíg ki nem cserélik?
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Remekelek28 #115889 üzenetére
T optika volt, a voda is azon szolgáltat, így a nettel nincs gond, csak a TV néha megakad, ma pl. a TV2 HD-nál írta hogy a kiszolgáló nem érhető el, más meg ment... Így inkább visszamennék a T IPTV-re, az megbízható volt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Remekelek28 #115885 üzenetére
Nálam is helyreállt.
De bakker , ez nem mikrohullámú mobilnet, ami, ha havazás miatt nem lát rá az antennára akkor megszakad.... -
patrikcoc
senior tag
Üdv, kedden kötötték be a TV+netet, de gyakran akadozik a TV (OTT only). 1 év hűséggel van a csomag, nem szeretnék addig szórakozni vele, az otthoni szolgáltatásoknál is van 14 napos elállás?
-
embe
nagyúr
válasz
Remekelek28 #115880 üzenetére
Pazonyban szintén....
-
vlevi
nagyúr
válasz
De, van.
Nyíregyháza, CI+ kártyával.
Az RTL Klub HD tökéletes, de a Paramount HD az nézhetetlen, Minecraft.
Viasat history SD pedig szaggat. A kép és a hang is. -
kabelmania27
félisten
válasz
Üdv!
Milyen erősséget és minőséget ír a tévé?
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy lehet-e javítani a problémát.
Amennyiben megírod a modem jelszint értékeket ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
Remekelek28
őstag
Üdv. Nálatok nincsenek mai nap tv szolgáltatás hibák. ? Legtöbb csatorna szaggat akadozik képkockás. Áramtalanitás után be se jön. Az ügyfélszolgálat elérhetetlen.
-
villifog
tag
válasz
gduck #115876 üzenetére
Nagyon frankón megoldottad, de nem mindenki barkácsolós típus.
Én pl: nagyon nem szeretem, ha az antenna össze van sorolva mással is pl: villannyal, ki nem állhatom.
Ha valami gond van mindig kompletten le kell pattintani a soroló keretet. Valakit ilyen munka közben a villany is megrázott. Tehát én annak a híve vagyok, hogy ne legyen sorolva, tudom ez nem mindenkinek tetszene.
A villanyt is úgy szokták elvezetni, hogy az UTP és a koax aljazaton keresztül, még véletlenül sem külön lecsövezve, ez a spórolás, de inkább hozzá nem értés. -
kabelmania27
félisten
válasz
AcCEsS #115873 üzenetére
Fogadd meg villifog tanácsát, a nyolcas osztó helyett vegyél egy 5-1000Mhz CE feliratú hármas splittert.
Az aljzatokat is lehetne helyettesíteni F toldós aljzattal vagy gduck által javasolt megoldás is jó.
Általában a technikusnál van hármas osztó, ha bejelented a vételi problémát a nyolcas osztón csak az a három ág legyen amin tévé is van, így a technikusnak könnyebb dolga lesz, arra számíts, hogy az aljzatokat kifogja venni viszont cserébe meglesznek a hiányzó csatornák.
Az alacsony frekiknél nem biztos, hogy gyenge a bejövő jel, lehet az aljzatoknál nincs jól bekötve az árnyékolás és ezért nincsenek meg ezek a csatornák, ettől független műszerrel megfogja nézni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
villifog
tag
válasz
AcCEsS #115873 üzenetére
Az a 8-as elosztó nem egy minőségi darab, mindenképpen cserélni kellene.
A hátuljáról lévő képet azt lefényképezted, de úgy kellett volna, hogy lepattintod a hátulját az aljazatnak.
Ki kellene belezni az aljazatot, de én inkább cserélném.
Megoldás:
Fel kell tenni egy jó minőségű szimmetrikus 3-as osztót, kell venni 3db. normális F toldós fali aljazatot, és át kell nézni az összes kábelen levő csatlakozást, amit szeretnél használni (3 vagy max 4 vételi hely). Az első képen a fekete bejövő kábelen is tekerős F csati van, csak az egyik elmenő kábelen van préselős F csati.
Szóval egy teljes átnézés (szakszerű kiépítés) mindenképpen ajánlatos volna.
Meló időbe senki nem fogja ezt neked normálisan helyrerakni. Nekik nem is az a feladatuk, hogy minden lakást, ahol nem jó a kiépítés, elejétől a végéig rendbe rakjanak, erre idejük sincs.
Amennyiben jót akarsz Magadnak, átnézeted a lakáson belüli rendszered, sajnos erre áldozni is kell, én minden F csatlakozót lecserélnék, és új a már linkelt fali aljazatokat vennék. Szóval egy hozzáértővel rendbe raknám az egész házon belüli részt. Ez mindenképp feltétel lenne a későbbiekben a normális vételhez, legyen ez analóg, DVB C, vagy netalán internet vételről. -
gduck
addikt
válasz
AcCEsS #115873 üzenetére
Jó tanács, azt a fali aljzatot szerintem felejtsed el, vegyél egy sima elejűt, fúrjad ki és fogassál bele egy toldót, azon tuti nem lesz semmi veszteséged
Ennél szebben meg lehet csinálni, nekem is az UTP mellé kellett volna raknom... Ráadásul nem is a közepére fúrtam a lyukat, nem is értem miért
-
szente
addikt
Sziasztok!
Ha létrehozok a Vodafone oldalán egy otthoni veuetékes fiókot, akkor később megtudom változtatni a regisztrációkor megadott email címet?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
kabelmania27 #115854 üzenetére
Biztosan nem átmenő aljzatok vannak, mert csillagpontos az egész hálózat. Az aljzatról az előző hozzászólásnál linkeltem fotókat. Tehát, ha bejelentem, ők fognak elosztót hozni?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
villifog #115852 üzenetére
Na, történt némi előrelépés a témában. Felmértem az egész hálózatot, és kérem, anomália hegyek vannak!
Először kicseréltem a fali aljzat és a médiabox közötti kábelt, mire a jelszint "felment" a Low érték feléig!
Kikötöttem a padláson a 8-as elosztót, és a bejövő kábelt egy toldóval közvetlenül a médiabox felé menő kábellel kötöttem össze, így a jelszint a Low és a Medium közé állt be, néha a Medium feléig is felment, tehát a Vodafone felől beérkező jel erőssége is max. közepes (ok, még a fali aljzat bekavarhat). Mivel sorházban lakunk és a kábel a szomszédokon át egy halom beépített padláson keresztül ér el hozzánk, ezen a jelszinten nem lesz/lenne egyszerű javítani. Visszaraktam a 8-as elosztót, de csak a szükséges kábeleket kötöttem be, és működött a Médiabox az összes csatornával. Kiiktattam a Médiaboxot, és átraktam a Médiacardot a másik tévéből. Azonosítóra keresve most sem talált semmit, de a teljes keresés megtalálta szinte az összes csatornát, tehát fogjuk rá, hogy a tévé működik jól, tudja a frekiket. A hiányzó csatornákhoz meg kellene a frekitáblázat, és szerintem ahogy régen, éveken át, működne simán az egész. A 119Mhz-en lévő csatornák hiányoznak (Rtl Klub, Prime stb.), de manuálisan rákeresve sem jöttek meg. Egy régi jegyzetem alapján, annak ellenére, hogy a Vodafoneos leírás a hangoláshoz 346 MHz frekit + 6.9 MS/s jelsebességet és 64QAM-et ír, pl. a Fehérvár TV-t 298 Mhz 64QAM 6000Kbit beállítással kerestem, és meg is lett! A Sony tévén az Rtl Klub adatainál azt látom, hogy 119Mhz ás 256QAM, amit végképp nem értek. Most 64 vagy 256? Na, mindegy, majd rákeresek 119Mhz/256QAM beállítással is, csak azóta nem volt időm foglalkozni a témával. Tehát a jelenlegi helyzet: Szerencsére az összes falban futó kábel 3x-os árnyékolású, ez pozitív. A 8-as elosztó túl nagy és ősrégi, ki fogom cserélni. Egyelőre a fali aljzatok maradnak, mert úgy néz ki, a nem túl izmos jelszint ellenére is működni fog a dolog. A Médiaboxot visszaviszem és visszakérem a Médiacardot. Ettől függetlenül, érdemes lenne bejelenteni a gyenge bejövő jelszintet a Vodafonenál, hátha tudnak vele valamit kezdeni. A 8-as elosztót, meg a fali aljzatot lefényképeztem, de nekem a ráírt adatok semmit nem mondanak. Képek: 1, 2, 3.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27 #115853 üzenetére
router módban van, nemigazán találok ilyen értékeket a cb beállításaiban.
-
LÁZ
addikt
Üdv, vajon az hbogo a webos4.5-ös tévéken kívül képes máshogy is menni?
Kb 5-6 évesek a tv-ink, emiatt tutkó nem fogok most 2 4.0 v4.5öset venni, akkor inkább lemondom...
Ps, tv böngészőből sajnos nem enged bejelentkezni az hbogo fiókba..
-
cof
veterán
válasz
tillatrilla #115864 üzenetére
Értem, azt hittem, hogy másik helyen lenne használva. Be kell telefonálni az ügyfélszolgálatra, hogy aktiválják.
-
cof
veterán
válasz
tillatrilla #115862 üzenetére
Mind a ketten UPC előfizetők? De aktiválni is kell, azt meg csak az ügyfélszolgálat fogja.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kérdezném,hogy ez a vodabox elhozható az üzletből úgy,hogy otthon csináld magad módon összedugom a szükséges csatlakozókkal,és már használható is? Ugyanis egy barátomnak az a gondja,hogy a főnöke adott neki egy ilyen boxot,hogy használja.Teljesen új,a srác bontotta ki. Mindent beledugott,a tv-n viszont az ,,ethernetkábel nem észlelhető (sc021) üzenet olvasható. Már 3 kábelt cserélt,semmi változás. Valami infótok ilyen esetben?
-
villifog
tag
válasz
kabelmania27 #115854 üzenetére
Egy Prodax 4dB-es véglezárós aljazat (amibe egy szimmetrikus kettéosztó van beleépítve, miért nem felel meg DVB C-re. Egy szabványos (UPC-s) kétfeleosztó, aminek a két kimenete menne 2db, Prodax-os véglezárós aljazatba, és mind a négy kimenet használva lenne, az nem megfelelő szerinted?
A Prodax-os aljazat nem tekinthető nagyfrekis szempontból zártnak, vagy szerinted mi a probléma vele?
Ennél sokkal rosszabb megoldások is vannak:
pl: Van egy pár helyen zöld színű (biztosan nem háromszoros árnyékolású kábel) nagyon sok helyen, nem lehet kicserélni őket.
pl: Van olyan hely ahol még felfűzött aljazatok vannak, nem lehet változtatni rajta, olyan rövidek a kábelek, még toldani sem lehet. Az építtető így csinálta, és lakáson belül nem engedték a falon kívüli megoldást a lakók. A szolgáltató átvette. Most ezeken a végpontokon nem szolgáltatott az UPC digitális szolgáltatást. Elárulom, hogy de igen.
A jelen eset is példa rá. Nyolcasosztó+ falialjzatok. Itt is van digitális szolgáltatás (DVB C). -
cocka
veterán
Na látom "megoldották", hogy a régi boxok ne sok vizet zavarjanak.
UPC távirányítón az interactive vagy az on demand gombot megnyomva már nem történik semmi. Guide-nál meg már nincs 7 napos múlt se.
Menü gombot megnyomva eddig a következő almenük jöttek be:
Műsorújság, Rádió, UPC TV Portál, Műszaki Teszt, Videotár, Beállítások
A Videotár meg a UPC TV Portál eltűnt.
-
Benderke
csendes tag
válasz
#72445440 #115795 üzenetére
Két telibevert hónapja olyan lassú a net, mint a szar. Azóta 25 hibabejelentésem volt és szarnak rá. A szerelő azt mondta, hogy a node terheltsége 100% és örüljek ha 50 mbit van az 500 helyett. De akkor majd rákúrok egy 20 kV-ra töltött fázisjavító kondit a koax kábelre és lerobbantom a dobozukat az oszlopról. két hónapja az megy, hogy bejelentem a hibát ők meg lezárják, újból bejelentem és újból lezárják...
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77 #115842 üzenetére
Ha megírod a modemértékeket meg tudjuk írni, hogy jelszint probléma okozta-e az újraindulást.
-
kezo0
addikt
válasz
asdf_ #115831 üzenetére
Szerintem meg óriási előrelépés ahhoz képest, mintha a számlát a weboldalról lehetne csak letölteni – ahonnan viszont az értesítést követően még napokig nem lehet letölteni.
Az pedig, hogy külön csatornán érkezik a jelszó, ami egyedi, megfelel a két lépcsős azonosítás feltételeinek. Kényelmetlen, de biztonságos. -
kabelmania27
félisten
válasz
AcCEsS #115830 üzenetére
Ha átmenő aljzat van bekötve akkor sajnos dvb-c vételhez nem felel meg.
Üres kimenetek problémát okoznak és a nyolcas osztás sokat csillapít.
Az jobban segítene ha cserélnéd a nyolcas osztót kisebbre, csak annyi felé érdemes osztani a kábelt ahány tévét szeretnél használni. Ha kisebb osztással is akadnak a csatornák akkor ki kell venni az aljzatokat vagy cserélni a korábbi hsz-ban linkelt tipusra.
Ha bejelented a vételi problémát technikus kimegy visz osztót, ha kell cseréli a koaxot 3x árnyékolásúra, aljzatot valószínűleg megszünteti viszont működni fog mert három tévére elég erős a bejövő jel. -
kabelmania27
félisten
válasz
Micsurin #115838 üzenetére
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy lehet-e javítani az adások minőségén.
Amennyiben megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. -
villifog
tag
válasz
AcCEsS #115848 üzenetére
Még egy kis kiegészítés:
Nem írtad, hogy milyen csillapításúak a Prodax aljazataid?
Ez lehet 12dB-is, plusz hozzá jön a 8-as osztó, ezt megint számolhatjuk 12dB-vel, tehát elméletileg lehet 24dB-s csillapításod a megengedett 8dB-s csillapítással szemben, ez minden csak nem jó.
Amennyiben csak TV-t használsz, és az internet T-s vagy DIGI-s. akkor egy szimmetrikus 3-as osztó kell, és legfeljebb átkötöd a fali aljazat hátulját (kiforrasztasz az aljazat hátuljából mindent és a bejövő pontot átkötöd az egyek kicsatolásra). Ez esetben lesz egyforma 3 vételi helyed, és benne vagy a megengedett 8dB-s csillapításon belül, ez esetben a fali aljazat egyik kimenete lesz csak használható, ha mindenképpen szeretnéd megtartani a Prodax aljazatokat. Ebben az esetben meg lényegtelen melyik végpontról használod az analóg vagy a digitális adást.
Ez esetben meg nincs szükség a kicsatolások lezárására.
A TV és a rádió kimenetek közel azonos jelszíntűek, csak az első iránycsatoló átmenő ágú csillapítása miatt nem azonosak.
Vannak olyan speciális fali aljazatok ahol a rádiós ágon csak a rádió működik, ezeknél egy aluláteresztő szűrő van beépítve, itt nem lehet a rádiós ágon TV-t nézni. -
villifog
tag
válasz
Masato #115849 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni, hogy milyen bekötések voltak, vannak. Simán rátekerik az árnyékolást a melegérre, vagy ráteszik úgy az F csatit, hogy az árnyékolást nem hajtják vissza, simán csak a műanyag külső borításra teszi rá, és úgy krimpeli meg. De ezt pont szemmel nem lehet látni, és ez a csatlakozás (csatlakozó) kuka.
De ehhez már műszer kell. Mondjuk ez a hiba inkább tekerős F csatinál okoz gondot, de krimpelősnél is volt már gond belőle ( a tekerős F csatinak nincs belső gyűrűje), és ezáltal nincs árnyékolás. -
villifog
tag
válasz
AcCEsS #115848 üzenetére
Mivel egy városban vagyunk, megnézném, hogy mi hozható ki a rendszerből Nálad, de sajnos felújításban vagyok- vagyunk így teljesen el vagyok havazva, semmi felesleges időm most nincs, és egy darabig nem is lesz.
Megoldások:
Egy darab szimmetrikus négyesosztó, és rajta a 4 darab linkelt F toldós aljazat. Ez megfelelő kábellel és csatlakozókkal szerelve.
Egy szimmetrikus kettesosztó, és két darab 4dB-s fali aljazat rákötve. A szabad (nem használt kimenetek lezárva 75 Ohm-mal).
Aszimmetrikus 3-as osztó, a kisebb csillapítású kimenetén egy 4db-s fali aljazat.
Az első megoldás lenne a legjobb.
Ha csak lekötöd a kábeleket az elosztóról az semmilyen problémát nem old meg, komplett kell a rendszert átvizsgálni.
Amennyiben 4 vételi helyed van, és jó a kiépítésed, addig kell a szolgáltatónak javítania amíg mind a négy vételi helyen szabványos jelszint nem lesz, tehát ez azt jelenti, hogy ha megfelelő jelszint érkezik be a lakásba, akkor mind a négy helyen megfelelő vétel lesz. -
Masato
tag
válasz
villifog #115847 üzenetére
A képen nem látszik, de jobbra van egy aljzat, azonban a "szakember" úgy kötötte bele a koaxot, hogy egyszerűen megpucolta, és az árnyékolást a melegérre tekerve csavarozta bele. Én meg vakartam a fejem, hogy miért mérek zárlatot a másik végén. Így le kellett vágnom a meggányolt részt és így már nem ért el az aljzatba. Utána jött a fúrógép és lett a képen látható eredmény.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
villifog #115847 üzenetére
Nálam a bejövő kábel a tetőtérben legalább 8 ágra van elosztva (egy darab arany színű, talán amerikai gyártmányú(?) elosztóval) , ezek mindegyike egy-egy dupla kimenetű (TV+Rádió) Prodax Clasic falialjzatban végződik a ház különböző helyiségeiben. Ezekből jelenleg 3 végpont van (lenne) használva médiacarddal és 1 végpont sima analóg csatornákra, habár ez utóbbi nem szükséges. Csak ezeknek kellene működnie, mert az internet nem Vodás. Az is segítség lenne, ha a nem használt ágakat lekötném az elosztóról? Érdemes ott helyben rátenni 75 ohmos lezáródugót is? És az kell a falialjzatok nem használt Rádió kimenetére is, vagy oda nem szükséges?
-
villifog
tag
válasz
Masato #115839 üzenetére
Még visszatérve a fali aljazatos borzalomra. Ezt azért szokták csinálni, mert a lakásokban legalább 5-6 fali aljazat szokott lenni (ez 6 db fali aljazatnál 12 vételi helyet jelent), és sehogyan sem tudtak normális jelszintet biztosítani a vételi helyekre. Szóval ez egy kényszerű megoldás volt.
-
villifog
tag
Csak a személyes véleményemet írom. Szerintem a fali aljazattal sem lenne semmi probléma, csak megfelelően kell megoldani a szerelést, Csináltunk 20-22 db-os fali aljazatos kiépítést, természetesen erősítővel (megfelelő erősítővel). Soha semmi probléma nem volt. 12dB-s aljazatokat használtunk, csak egy aljazat volt minden kábelen (természetesen ilyen esetben a második iránycsatoló főkimenetét feltétlen le kell zárni 75 Ohm-mal. Mivel viszonylag nagy (12 dB) a két iránycsatolt kimenet csillapítása, ezért a visszahatás is elenyészőbb (két készülék egymásra hatása).
Én semmilyen problémát nem látok a fémesen árnyékolt fali aljazatoknál. Ellenben a régi műanyag házas fali aljazatokat tényleg messzire el kell kerülni. Nálam a panelben is gondolkodtam Prodax aljazaton (nekem tetszik), de végül is nem lett fali aljazat.
Még annyi előnye is van a nagyobb csillapítású aljazatoknak, hogy nem kell feltétlenül a két kimenetét: (iránycsatolt kimenet TV-Rádió) lezárni 75 Ohm-mal, viszont a 4dB-s (véglezárós aljazatoknál) ez feltétlen szükséges lenne. A kisebb csillapítás, ezáltal a nagyobb visszahatás miatt.
Illetve az erősítőt is könnyebb beállítani a szabvány szintre, nem kell plusz csillapító egységet (FAM)-ot alkalmazni. -
villifog
tag
Ez a megoldás lenne az igazi, de kerettel együtt 10-12 ezer lenne a 4 helyre, az már nem olcsó.
Valaki azért volt felháborodva, hogy miért nem a szoba (tapéta) színéhez megfelelő, színben passzoló aljazatot visz a szolgáltató, valami ügyvéd volt.
" Még perelni is akart."
Szóval az igények mindenkinél mást jelentenek. -
Kicsirics77
veterán
1 nap alatt kétszer indult újra magától a csodás konnektboxom, táp döglődhet vagy maga a box? Bár logot nem néztem, az eszköz 4,5 éves azóta megy gond nélkül.
-
Micsurin
nagyúr
Ma lett kötve ezért kérdeztem hátha van róla infó.
Digi 1000-et vált az 500-as +TV Plus, előbbi konkrétan pixel háborút ad a TV-n, külföldre a ping katasztrófa és jobb napjain se tud stabilan 700mbps körül, néha a 400 is necces...(itthon CAT6 mindenhol, router topikból ajánlott router szett és 10th gen i5 + NVMe és SATA SSD konfigokkal.
)
-
cof
veterán
válasz
AcCEsS #115830 üzenetére
Ez elfogadható analóg rendszerhez igen. Lényegében összeállt a kép, mondjuk írhattam volna, hogy nézd meg ott a TV-t is ahol a Sony van. De a szerelőnek nagy feketepont, mert ő látta élőben a rendszeredet, kábelezést, mi nem.
RG6-os fali aljzatot használj ha tudsz. [link]
Ez lényegében csak egy beleépített toldó, meg lehet venni 90 fokos csatlakozót is, hogy lefele menjen a koax, ne vízszintesen a kiállástól. [link]
-
Micsurin
nagyúr
Mi a számla befizetési határidő a Vodánál?
Fixen hó valahanyadika vagy a szerződés kötéshez képest van mindig?
Ha előbbi akkor hanyadika a dátum? -
villifog
tag
válasz
AcCEsS #115830 üzenetére
Nagyon sokféle Prodax aljazat létezik, 4dB-s (amiben csak egy kettéosztás van), és átmenős aljazatok is különböző csillapítással. Ezeket az aljazatoknak (átmenős aljazatoknak) a főkimenetét le kell zárni 75 Ohm-mal, ha utolsó aljazatok lesznek. Egy átlagos előfizetésnél 4db. vételi hely garantált az internetes modemet is beleértve, tehát, ha van egy szimmetrikus kétfele osztásod, annak a két kimenete mehetne két Prodax-os (4dB-s) fali aljazatra, és elérted a max vételi helyek számát.
Inkább a hátuljáról tegyél fel képeket.
Nem igazán szeretik a fali aljazatokat a szerelők.
A TV kábel cseréje nem elég, lakáson belül a teljes kiépítésnek megfelelőnek kell lennie. -
asdf_
veterán
válasz
kezo0 #115824 üzenetére
Most viszont a számlát csatolták az értesítő e-mailhez is, mégpedig úgy, hogy a pdf-et egy jelszóval védett zip fájlba csomagolták, az egyedi, egyszer használatos jelszót pedig az értesítő sms-ben küldték meg hozzá.
Ez csak azért baromság, mert lehetett volna jelszavazni a PDF-et, és akkor se a zip nem kell, pláne az idióta SMS nem és egyetlen, ugyanazzal a jelszóval nyílik az összes pdf. Vagy legalább egy letárolt jelszóval lenne kódolva a zip (oh, wait, pont így volt a régi számlázási rendszerben), és akkor sem kell jelszó sms. Ez így agyatlanság, csókoltatom, aki kitalálta.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
kabelmania27 #115828 üzenetére
A tévé kábelét lecserélem jobb minőségűre. Az antenna aljzat egyébként Prodax Classic. Az elfogadható?
-
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Masato #115820 üzenetére
Pontosan az van amit írtál (és amit kabelmania27 is tippelt), a médiabox sem lett jó. Végigkereste a csatornákat, megtalálta - azt hiszem - mindet, de 1-2 másodperc után megáll a kép, nincs folyamatos adás. Megnéztem a médiabox menüjében, és a jelszint alacsony, a jel minősége meg értékelhetetlen. A padláson egy elosztót használok, amikor vettem azt mondták, hogy nem nagy a csillapítása, nincs rajta nagy jelveszteség (de majd megírom a típusát, hátha tudtok jobbat javasolni). Van mellette egy földfelszíni antenna MindigTV-re, de nincs bekötve. A hétvégén átnézem az egész hálózatot, kicserélem a fali aljzattól a tévéig menő kábelt stb. Feltételezem, hogy simán működne a médiacard is, ha elfogadható lenne a jelszint. A dologban az dühít, hogy a Vodafone-os "technikus" azonnal lepasszolta a problémát, amint meglátta a régi Samsung tévét, hiába mondtam neki, hogy évekig működött médiacarddal, inkább ráfogta a frekvenciákra, minthogy mért volna egy jelszintet. Nagyon köszönöm a segítséget srácok, ez kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés nekem!
-
kabelmania27
félisten
-
kezo0
addikt
Tyű, ez csak nekem új?
Megjött a szokásos értesítés mailben és sms-ben is, hogy elkészült a havi számla, letölthető a My Vodafone oldalon – és ugye ilyenkor általában még napokon át nem lehet letölteni onnan.
Most viszont a számlát csatolták az értesítő e-mailhez is, mégpedig úgy, hogy a pdf-et egy jelszóval védett zip fájlba csomagolták, az egyedi, egyszer használatos jelszót pedig az értesítő sms-ben küldték meg hozzá.
Végre egy hasznos megoldás, így nem kell a bénán működő weboldalról
levadászni havonta a számlákat. Remélem, ez innen kezdve rendszeres lesz.
(Megj.: anyám előfizetéséről és számlájáról van szó, mert azt is én intézem. Az enyém a díjnetre szokott menni.) -
Taktoj
aktív tag
Sziasztok. Tv prémium + nonstop s a jelenlegi csomag. Ezt szeretném változtatni nettel kiegészíteni.
A weboldalon viszont egyenlőre csak komplett csomagokat találok, saját elképzelés szerint nem is lehet választani? Valószínűleg egy kisebb csatornaszámos tv szolgáltatás kis nettel (250 es a legkisebb?) S talán ez a nonstop s jó is lenne, de azért ha megtalálnám hogy milyen egyéb telefoncsomagok vannak az nagyon hasznos lenne. Ászf t kell keresni vagy valahogy a portfóliót vezetékes oldalon megtalálom a weboldalon is ?
-
gduck
addikt
válasz
Petykemano #115819 üzenetére
Nekem ez kicsavart logikának tűnik
Hasonlattal: Ne azt tiltsad, hogy a szomszéd gyerek ne tudjon átjönni játszani, hanem a tied ne tudjon átmenni a szomszédba!UI: Én modem módban használom a CB-t, így sajnos nincs tapasztalatom router módban.
-
Masato
tag
válasz
AcCEsS #115811 üzenetére
Érdekes módon Kábel helyett Légi módban a teljes keresést indítva bejött a Duna World, plusz még talán 4 adó
Na, ez így nagyon nem jó. Ez jelbetörésre utal, a koax valahol sérült, törött, elöregedett, stb. Magyarul összeszedi a földi sugárzású adást és kinyírja a kábel jeleit. Itt a set top box ugyanúgy nem fog működni feltehetőleg.
Ha megnézed a MindigTV frekvenciatáblázatát, egy pár freki pontosan egybeesik az általad leírtakkal (a publikus profilod alapján székesfehérvári vagy, innen tippelek). Mivel a eleve rossz a jelátvitel, a többi freki meg egyszerűen túl gyenge és azért nem megy. Tedd rendbe a kábelezést és valószínűleg elhárul a probléma.
-
Petykemano
veterán
válasz
gduck #115818 üzenetére
Azt értem, hogy az inbound a befelé, az outbound pedig a kifelé.
Úgy gondolkodtam, hogy amikor egy játék portforwarding leírása azt írja, hogy ezeket a portokat kellene NAT használata esetén megnyitnod, akkor azokat a bejövő kapcsolatnak kellene nyitnod, nem?
Portforwaring persze IPV6 esetén nincs, de gondoltam akkor ugyanezeket a portokat kellene tiltanom, hogy ne tudjon létrejönni a bejövő kapcsolat. -
gduck
addikt
válasz
Petykemano #115817 üzenetére
Inbound - Internet felől BEFELÉ
Outbound - LAN oldal felől KIFELÉSzóval neked pont a másik oldal kell
-
Petykemano
veterán
Sziasztok!
UPC-s Connect Box-om van, amin jelenleg használom a MAC-cím alapú szűrést. Ami nem rossz, mert nap/óra alapon időzíthető, hogy a beállított eszközökön mikor kapcsol le a net.
Viszont szeretném cizellálni a dolgot úgy, hogy ne a komplett internetelérés szűnjön meg, hanem a webes böngészés megmaradjon, viszont más portok tiltva legyenek. (Bizonyos időszakokban játékokat szeretnék tiltani)
Úgy láttam, hogy az eszköz a topikban unalomig ismert, nem kell bemutatni.
Az eszköz routerként van konfigurálva és az IPV6 aktív.Próbálom megérteni, hogy mi történik.
Azt értem, hogy kifelé minden - IPV6 képes - eszköz egyedi IPV6-tal látszik és emiatt már nincs szükség port forwardingre, minden eszköz saját magán nyit portot, ha kommunikálni akar.Van a routeren egy "IP and port filtering" menüpont is, ahol a "IPv6 port filtering" szekció konfigurálható. Azt nem értem, hogy ha valójában minden a router mögötti eszköz egyedi IPV6 címet kap és saját magán nyit portot, akkor ez a funkció mire jó és/vagy hogyan kéne használni?
Próbáltam bejövő ("inbound") szabályokat kialakítani úgy, hogy bármilyen IP cím bármilyen portjáról jövő kérés bármelyik cél IP-nek azon portjait tiltsa, amire egyébként az adott játék azt írja, hogy NAT esetén port forwardingot kell beállítani.
Gondoltam, mielőtt kérem az IPV4-re való visszabillentést, teszek egy próbát, hátha valójában ez egy alkalmas eszköz, csak rosszul használom?
-
nolika
senior tag
Sziasztok.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy modem üzemmódot kérjek (mondtam hogy "van saját routerem, modem üzemmódot szeretnék") viszont nem változott semmi. 192.168.1.x IP címkiosztás van, 192.168.1.1-en bejön a router oldala, és szórja a wifit. DOCSIS 3.1 modemem van. WAN címem IPv4.
Kell még valamit beállítani? -
Chris.G
tag
Sziasztok!
Nálunk a Telekom kiépítette az optikai hálózatát, már az üzletkötők bombáznak az ajánlatukkal. Ahogy nézem a Vodafone olcsóbb, és ahogy olvasom a honlapjukon, a T hálózatát használják.
Mennyire megbízható a Vodafone internet, Telekom optikai hálózatán? -
sa79
csendes tag
Az alábbi csomagokra fizetnék elő
TV HD Plus + 1 mediakártya
Internet L 500 MB/s
Nonstop L vezetékes telefon7-8 ezer forint elfogadható ár lenne?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
woodworm #115810 üzenetére
De igen, azt is megtettem, kicseréltem egy olyan modulra, amit még a médiacard első megjelenésekor igényeltem, sok-sok éve (az megy az egyik Sonyban, de a Sony simán működött az új médiacarddal). Arra azért kíváncsi lennék, ha folyamatosan használtam volna a Samsung tévét, akkor észrevennék-e valami változást, vagy csak az újrahangolás a problémás? Mert van a családban (de másik városban) majdnem ugyanilyen kategóriájú és korú Samsung tévé (LE46B650), és az egyelőre tökéletesen üzemel médiacarddal.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Masato #115804 üzenetére
A hálózati azonosítóval összesen 3 csatornát talált meg. Érdekes módon Kábel helyett Légi módban a teljes keresést indítva bejött a Duna World, plusz még talán 4 adó, de összesen ennyi.
Ezeket nem találta meg, se automatikus, se teljes keresés, se kézi módban:
Hír TV 690
Duna World HD 578
Super TV2 546
RTL Klub 119
RTL Gold 586
Viasat6 626
Nat GEO 546
History HD 674
Animal Planet 674
TLC 546
AXN 546
Prime 119
Story4 626
Sorozat+ 586
Fehérvár TV 298
Muzsika TV 119
Comedy Central 690
Pesti TV 546
Arena4 562
Sport1 674
Minimax 127
NickToons 578Ez a lista a Sonyból kimentett csatornalista, a szám a mentett fájlban lévő frekvencia (MHz). Látszólag egyik freki sem extrém, azért gondolom, hogy valamit a régi tévé nem képes kezelni.
-
AcCEsS
senior tag
Végigpróbáltam mindent, Finn, Észt, Ausztria, Szolvákia, Francia, "Egyéb", de nem jártam sikerrel. 3 órát szántam rá. Beszéltem egy tévészerelő ismerősömmel, azt mondta, simán lehet, hogy nem tudja kezelni ez a régi tévé, úgyhogy ma visszavittem a kártyát, és hoztam egy boxot. Nem kínlódok tovább, mert ez a tévé csak nagyon ritkán van használva...
-
woodworm
veterán
válasz
Toth_Jani #115807 üzenetére
Mivel a szál nem folytonos, ezért nem mehetek biztosra, de a legutolsó hasonló témában tett hozzászólónak samsung tévével volt baja és a másik két meglévő sony tévéről mentette a listát. A samu esetén nem lehet biztosat mondani, mert nekem az F szérián működik a mentés, az újon pedig nem. Az övé úgy látom C-s, azt nem tudom.
Lehet elég lenne neki kicserélni a modult a sony és a samu között. -
Masato
tag
Ha lehet, soha ne frekvencia szerint keress, hanem hálózati azonosítóval. Milyen modellszámú TV ez? Amelyikben van kábeltuner, abban szinte biztos, hogy van hálózatkeresés is. A szerelő valszeg az 500 kHz-es osztásra gondolt, ezt egyes tévékbe valóban nem lehet beírni (pl. 112,5 MHz).
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #115799 üzenetére
Köszönöm
Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest