-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
Topikgazda
válasz kis.zsolt #12948 üzenetére
Nekem volt pár darab "Simple Traffic" szabályom beállítva (youtube,közösségi oldalak blokkolása néhány eszközön adott időintervallumban), amik eltűntek, újra létre kellett hozni őket az új felületen. Szóval ha valaki frissít, mindenképp nézze át az egészet, hogy minden szabálya migrálásra került-e.
-
rekop
Topikgazda
válasz kis.zsolt #12941 üzenetére
Én már feltettem, és upgradeltem is a Zone-Based Firewall-ra. Még ismerkedek vele, de így elsőre nagyon tetszik, sokkal jobban átlátható mint a korábbi.
-
gyuszos
tag
válasz kis.zsolt #12755 üzenetére
Ajjajjaj....nem gondoltam hogy ennyire vérig sértelek egy egyszerű véleménnyel.
Senki sem kért rá, hogy feltétlenül érts egyet azzal amit bátorkodtam megemlíteni.
Viszont ha annyi embert érdekelt összesen a felfedezésed, mint ahányan kommenteltek hozzá, akkor lehet én is jobban jártam volna ha hallgatok.....
Mea culpa. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz kis.zsolt #12369 üzenetére
Üdv!
Door Access témában van egy fejlemény: Elhagyható a HUB, bár ekkor a kapcsolók, relék, ki és bemenetek értelemszerűen nem működnek.
Teszteltem, és valós a helyzet. Magyarul ha csak kaputelefont akarsz, akkor HUB nélkül 180-190€-val beljebb vagy, elég egy G2 Reader Pro és egy Intercom Viewer, illetve az Access applikáció.
Bő lére eresztve: [link]Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #12692 üzenetére
Részletek:
Egy DS-2CD2143G0-I dóm kamerával próbálok tesztelni, kamera működött flottul, ahonnan ki lett bontva, már 2x lereseteltem, de semmi. Az Unifis kamerarendszert csak emiatt nem szeretném most leresetelni, szóval így járt.
Volt egy Network update amit nem raktam fel, azt is feltoltam, semmi változás.
Amit észrevettem, ha kapcsolgatom a 3rd party opciót az NVR-en, akkor egy ilyen hibát dob:Valószínűleg ez lesz a baja.
Advanced adoptationben pedig azt mondja, hogy hibás jelszó, amit kimásolva belép a kamera webes felületén simán.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Fr3eWar
őstag
válasz kis.zsolt #12521 üzenetére
Engem az USG router tápja szivatott kb 3 hónapig, volt kint szolgátatós ember is, csatlakozócsere ez az amaz, de csak voltak megszakadások napi szinten többször.
Az USG tápadaptere adott sípoló hangot, kihúzás beugás után már ciklikusan megszakított "szíréna hangot" adott halkan, és ezzel egyszerre pulzált a led az USG-n.
Kapott egy meanwell tápot, azóta stabil... -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #12536 üzenetére
De hol vettél 30 centiset? Ubiéknál eddig 50 cm volt a legrövidebb (régen a fehér, most már fekete szériában van az is). Amit linkelsz ott sincs 30 centis.
A 30 cm nekem pont jó lenne, mert én 42U-ban biztosan nem teszem az aktív eszközöket egymás alá közvetlen. Legalább 1U takaró lesz köztük, így a 15 cm kevés is lenne, de egy 20-25-30 cm-es kábel jó lenne, ezért is kérdeztem, hogy van-e olcsóbb.
Ha jól körülnézünk a piacon a 2-3-5 méteres kábelek között azonos márkán belül nem sok különbség van, mert az ár számottevő részét a kábel két vége, nem pedig a közte lévő vezeték alkotja.
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12464 üzenetére
Gondolom mindegyik egyedi hibás volt. Olyankor simán tudják tartani, mert annyi garanciális raktárkészletük mindig van.
Viszont típushibák esetén azért előfordultak már csúnyán nagyobb csúszások is. Kb alap a két hét - 1 hónap, de néha még a 2 hónap is előfordult már. Persze az a legrosszabb eset volt és jóváírták utólag, de egy biztonsági terméknél, mint ez a PTZ kamera ez igen nagy kiesés. A biztosító pl. ha nem működött a kamera, akkor, ha ez elvárás volt a magasabb biztosítási összeghez, megtagadhatja a kifizetést emiatt.
De mindegy is, majd meglátjuk egyáltalán bevezetik-e a patrol módot. Tudtommal még a régebbi Industrial G4-es sem tudott olyat, pedig abban jóval komolyabb mechanikát építettek. Ez látszik az árában is persze.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12453 üzenetére
igen, óhajtani azt lehet, de ahogy gyuszos is írta, nem biztos, hogy érdemes. Ha a benne lévő mechanika nem bírja, akkor nem biztos, hogy szeretnék vesződni a két-három havonta garanciális cserével. Pedig a munkában Amszterdamban használjuk, ahol elég közel van az európai telephelyük, ezért kb 1-2 nap max. a csere. Itthon a sajáttal meg kb nem is akarnék vesződni, mert itt általában megvárják amíg kiér a régi hozzájuk Hollandiába és csak utána küldik a cserét.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12447 üzenetére
No para, csak megörültem már, hogy mégis van ilyen, csak én nem találtam meg. mert persze a physical security-snek ez volt az első kérdése, hogy ilyenre be tudjuk-e állítani neki, hogy akkor ki sem kellene mennie meg gombokat sem kéne nyomkodni, mert minden megy automatán neki és majd riaszt, ha kell. Mondjuk egy PTZ-nél nem is igazán értem, miért nem alap egy olyan funkció legalább, ahol legalább a preset-ek között mozog beállított időközönként a kamera, ha már állandóan nem is. Persze értem, hiszen így nem megy olyan gyorsan tönkre, legalábbis gariban.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12422 üzenetére
te mit értesz "járőr" üzemmód alatt? Mert JoceeHunt kérdése az volt, hogy tud-e folyamatosan pörögni és ha észlel, akkor követni. Én ilyen beállítást nem találtam sehol. Olyat igen, hogy néz egy irányba és ha lát egy embert, akkor követi utána és ahol kiment a képből, ott marad, vagy visszamegy a beállított alap poziba.
És igen, a követésen valóban van még mit fejleszteni. Ahogy néztem sok reklám videót úgy vehettek fel vele, hogy nagyon lassan mentek és aztán visszagyorsították normál tempóra a felvételt, mert a valóságban ennél darabosabb és lassabb a követés még. De ezt ugye szoftver oldalon lehet majd fejleszteni, és reméljük fogják is.By(e) Tothbe
-
JoceeHunt
őstag
válasz kis.zsolt #12422 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor lehet elég lesz 1db nekem arra a sarokra, akár fix képpel és mozgásnál majd lekövet. 2db úgyis csak ugyanazt venné ha járőr üzemmódban mennének.
Lehet akkor úgy csinálom, hogy 1db-1db-ot (PTZ) rakok a ház sarkaira (2 helyen vannak kamerák), melléjük meg külön 1-1db G5 Turret Ultrát. Hikvision már 6 éves, megérett a cserére, unifi meg szimpi, bár az eredeti terv kültérre azért volt külön rendszer, hogy ha elmegy valami a rack szekrényben akkor a Hikvision legalább még megy külön. De elég stabil már pár éve az unifi.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz kis.zsolt #12243 üzenetére
Pont egy hónapja szemeltem ki ezt az Intercom Viewer-t, vagy interkom megjelenítőt - valami jó magyar név kellene neki.
Nos, egy hete megérkezett, és már kezelésbe is vette a család... úgy érzem jó vétel volt, hiába túlárazott kissé.
Most már nem kell laptopot, vagy tabletet keresgélni, hogy lássuk, kit engedünk be.
Voltam olyan aljas, és az Access HUB ajtónyitó kimenetére a részleges kapunyitást állítottam be a motoros kapun, és ez lett most a régi kapu helyett a bejárat. A csomagküldős futárok szeretik, mert nem kell letenni a csomagot a kilinccsel bajlódás idejére.Működése egyszerű. nem is ragoznám. Az érdekessége csupán annyi, hogy csak mobiltelefonról lehet logót és háttérképet cserélni rajta, webfelületről nincs egyelőre ilyen opció.
Fogyasztása készenlétben 1,3-1,5W, működés közben 3,0..3,3W. A 65 -ös szerelvénydobozba a feneke belefér, a fém tartóidom 2 csavarhelye pont oda illik, de a falhoz is rögzítheted. Csak függőleges módban használható.
Van hívószáma is, így ha több ilyen működik a lakásban, távbeszélőnek tökéletes. Ja: kamera az nincs benne.[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz kis.zsolt #11899 üzenetére
Tegnap megérkezett a G5 Turret Ultra.
Csomagküldéssel + mindennel együtt 47 darab ezres. Ennyit megér, viszont nem olyan szexi kis teniszlabdás, mint a reklámban. Kézben tartva, élő egyenes adásban mások az arányok, de így is korrekt kis szerkezet, még az éjszakai képe is rendben van. Valóban gáz a toldó "duncs", de ez majdnem miden hasonló felépítésű kameránál így van. A picivel nagyobb látószög tényleg "kijön" a képen, ami nekem a bejáratnál nagyon kapóra jött.
Tudásban ott van, mint a G4 Bullet.
Szóval nem bántam meg, a G3 Flex után ez komoly előrelépés (annak a helyére került).Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
bon
őstag
válasz kis.zsolt #11895 üzenetére
Nekem ami nem tetszik az az RJ45 csatlkaozó dobozka, Hikvisionnál láttam ilyet és ott se jött be. Valahova azt is el kell dugni és a nagyobb mérete miatt macerás. Persze ha gipszkarton fal akkor van hova eldugni. De téglánál, betonnál, marad a kötődoboz használata.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz kis.zsolt #11853 üzenetére
Azért elég ciki, ilyen sokáig nem müködött egy FW frissítés miatt, a felcserélt funkció is az, de legalább mükődik.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
gyuszos
tag
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #11747 üzenetére
miért kellene? Ez a helyi userekre nem vonatkozik csak a távoliakra. A linkelt bejegyzésen amúgy csak az áll, hogy létre kell hozni a 3 faktoros metódust, szóval az nem elég részletes, de valójában létre kell hozni és beállítani a remote userekhez és ennyi. Nekem is megy HomeBridge simán pedig a remote user már 2 éve MFA-s.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #11743 üzenetére
Én kicsit meg is lepődtem, amikor kijött ez a bejelentés, mert azt gondolnám, hogy egy ilyen szintű rendszeren alap, hogy használod az MFA-t, ha már van rá lehetőség (nem is egy, hanem rengeteg féle módon). De ezek szerint ez nem mindenkinek ilyen triviális.
By(e) Tothbe
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz kis.zsolt #11666 üzenetére
Hátha mást is érint:
Leveleztem az Ubival, és ezt válaszolták:
To allow a public IP for your console, please follow these steps:
1. Navigate to your UniFi Identity Enterprise Manager Portal.
2. Go to 'Settings' > 'UniFi Consoles'
3. Click on the gear icon in the top right corner.
4. Disable the 'Static Public IP' option.We want to emphasize that at UID, security is our top priority. This option is enabled by default to enhance security. By disabling it, your public IP will not be blocked.
Mindez képben:
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz kis.zsolt #11493 üzenetére
Itthon van ilyen AP-m és itthon poe táppal használom, U-POE-af típussal, ami POE+ -os. A Specifiákcó szerint elég neki a sima POE. Viszont úgy látom 13W-ot kér, és pl a sima poe tápegység max 15w-ot tud. Na ilyenbe már futottam bele USW-16-POE (42W) és U6-LR-ek társaságával. Mentek, de időnként újraindultak, majd elkezdték közölni, hogy elértem a a POE limitet. Ez a switch max 18w-ot tol portonként, az U6-LR meg max 18,5w-ot igényelhet. Így cseréltem a legtöbbet már külön poe tápra (olcsóbb mint egy komolyabb switch).
Már annyi mindenre, kell figyelni, hogy bele futok időnként ilyen hibákba.A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz kis.zsolt #11454 üzenetére
Bocs, hogy magammal beszélek... ezért OFF-ban írom.
Nos, az UPS egy nappal hamarabb meghozta a motyókat - respect!
Miközben szereltem a cuccokat, infarktus közeli élményem volt, emiatt: [kép]
Ez nem az én kütyüm, nem volt nálam fotómasina, ezért loptam a képet.
Aztán mint kiderült, ez a hideg miatt van. Nálam a hideg az 19-21 fok, mert az előtérben van felszerelve.
Az UA-HUB a fw frissítése előtt a PoE++ tápra is hibát írt ki. Persze utána már oké volt minden, de a pacemakeremet újra kellett tölteni.Az U6+ viszont tökéletes, tényleg kellett a teljes lefedettséghez.
Megpróbálok üzletelni az UniFivel, nemrég volt az Access Pro gariban cserélve. Hátha ráfizetéssel adnak egy Gen2-est... ha nem, akkor így jártam.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #11416 üzenetére
A T elég sok helyen, ahogy user12 is írja, de egyik sem fogja engedni, hogy a saját eszközödet használd, ha csak nincs valami kapcsolatod elég jó szinten adott cégnél. (Ugye koaxnál berögzítik a MAC-et és működik, ha jól tudom, de ezt hivatalos úton itthon nem tudod kisajtolni belőlük.)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #11080 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy FB mágus (én gyűlölöm, csak pár hasonló csoport miatt vagyok jelen), de itt az Unifi hivatalos csoportja.
Szoktak hozzászólogatni stb, lehet itt is megér egy posztot, aztán hátha válaszolnak rá.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #11053 üzenetére
Gondolom W10 vagy W11 van a laptopon, W10 bizonyos buildje óta az "standby" az nem igazán standby.... Hagyd 1 hétvégére standbyban és le fog merülni... Microsofték "intelligens alvás"-nak nevezik talán. Bizonyos Dell gépek esetén a hűtést sem kapcsolja le stb. nagyon trükkös kis szoftveres dolog...
Mi belefutottunk ilyenbe nem egyszer, így lehet, hogy itt is ez a "probléma" jelentkezik.Ha valami más van a háttérben, és köze sincs ehhez, akkor sorry, hogy untattam mindenkit.
-
TBMC
addikt
válasz kis.zsolt #10906 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
Teszek egy próbát a leállítással, és mellette monitorozom érkezik e újabb bejegyzés.
A NAS-on szintén futtatok tűzfalat az UDMSE mellett. (ott konkrétan minden blokkolva van, a belső háló kivételével)Xpod: hol/mit tudok rajta konfigolni esetleg?
country restristion alatt blokkolva van az incoming a megadott országokból.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #10846 üzenetére
50k-ért vettem az 1000-es rack-es APC-t 50%-os akkukkal 2 hete itthon. Akkor csak kivárom a következő hasonlót itthon szerintem, azért köszi.
Be is fejezem az OFF-ot, mielőtt ki leszünk rakva.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #10842 üzenetére
Azt sem tudom már mit vettem, nem 3000VA, hanem 1920W, ezt vettem, ez gyakorlatilag belül egy Eaton szünetmentes, csak DELL gúnyában, na ő 6 db aksit kér, arra még nem volt keret, de ami késik lassan jön.
Honnan lőtted a rackes APC-t? Ha van konkrét forrásod esetleg eBay-ről azt megköszönném esetleg.
-
vicze
félisten
válasz kis.zsolt #10763 üzenetére
Mert aztán a Geo filtering jó mire is? Talán a zajt csökkenti, amit eddig se tudtál értelmezni és a maradékot ezután se fogod érteni. Ez nem kóstolgatás, egyszerűen az IDS-jez érteni kell, és tudni kell értelmezni.
Leírtam már párszor, hogy bármilyen nyitott porton rengeteg zaj lesz, mert manapság ilyen az internet, szünet nélküli portszkennerek tömkelege. Ezek nem támadások csak a modern internet zaja.
Mivel Ubiqiti próbálja a Suricata kimenetét felhasználó barátra csinálni csak éppen ebben az is benne van, hogy teljessen ártalmatlan dolgokat inkább támadásnak jelez csak, hogy azt az érzést keltse a felhasználóban, hogy csinál bármit, de a gyakorlatban továbbra is értelmetlen. IDS értelmezése és annak megállapítása, mit jelez és mi támadás egy külön munkakör jobb helyeken.
-
-
galaktikus
aktív tag
válasz kis.zsolt #10744 üzenetére
Nálam ugyanez van. A QNAP nasomra próbálnak betörni. Napi 2-3 ip blockról ad értesítést a "rencer"
Ezt azzal próbáltam meg kiküszöbölni, hogy country blockokat rakok a bejövő IP-k alapján, de úgy meg rohadt lassú lett az oldalaknak a betöltése.. Ha rányomtam egy könyvjelző tabra akkor 4-5 másodperc is eltelt mire történt valami az addigi instant betöltést helyett.. szóval nem tudom mi lenne ezekre a legjobb megoldás..
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
galaktikus
aktív tag
válasz kis.zsolt #10705 üzenetére
Köszönöm
Más:
Idő közben felmerült bennem, hogy megkérdezzek egy lényegesebb dolgot ami már egy ideje problémát jelent.
Van egy EVE Outdoor Camera ami a kertet nézi hátrafelé. 2,4 Ghz-en csatlakozik egy AC PRO-hoz. Van, hogy 1 hétig semmi gond, aztán van, hogy 1-2 napra eldobja és nem csatlakozik, vagy 2-3 óránként le-fel csatlakozik, szóval kissé kaotikus. A dbm -74 és -82 közt mozog általában, antenna power auto-n van. Sajnos az a kis falszakasz pont annyit takar ki a szórásból, hogy késélen táncol. Az U6 PRO rosszabb 2,4 Ghz-en? Ahogy a specifikációit elnéztem MIMO antennában rosszabb, bár annyira nem értek hozzá, akár ez nem is jelenthet semmi hátrányt.
Az a kérdésem, hogy milyen AP-t vegyek a helyére amivel ezt a problémát át tudnám hidalni? Az U6 LR Mediatek chip, vagy U6 Pro Qualcomm chip, vagy U6 In-Wall? Van itthon egy U6 LR, néha furán viselkedik, azért vagyok bizonytalan, hogy még egy olyat vegyek, de minden javaslatra nyitott vagyok. Annak örülnék a legjobban ha beállítás kérdése lenne
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz kis.zsolt #10702 üzenetére
Hogy önmagamnak válaszoljak:
Igazatok lett, jó választás az U6-Pro.
Ami azonnal szembetűnő (a beállításokat átkopiztam a régi nanoHD-ról), hogy a tévém külön SSID-n ment hogy csak 5GHz-en csatlakozzon a nagy adatfolyamú HDR és DV filmek lejátszásához. A nanoHD esetében a TV bekapcsolása után volt, hogy 5 perc is eltelt, mire felcsatlakozott, most azonnal megkapom a wifit az új AP-val (lehet a két egyforma nanoHD volt az oka, mert a TV pont a két antenna között van és gondolom azon tekézett a tévé, hogy melyikre csatlakozzon).
Felszerelni is sokkal egyszerűbb volt, és csupán 1W-tal eszik többet a switch adatai szerint.
Szóval kösz minden segítőnek a jó ötletért (egyébként az Store-ból vettem, még mikor jó volt az ejró, és Revoluttal fizettem Euroban, azaz postaköltséggel sem volt sokkal rosszabb az ár, mint az itthoni kínálat átlaga szintén postával, viszont így 2 év a garanciám).Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
-
Bubukain
senior tag
válasz kis.zsolt #10643 üzenetére
nem tudom hogy számoltál de van 15 eur szállítás is
Access Point U6 Pro (kb 76.000 Ft)
Access Point U6+ (kb 62.000 Ft)
Access Point U6 Long-Range (kb 82.000 Ft)
Access Point U6 Long-Range+ (kb 70.000Ft) -
vicze
félisten
válasz kis.zsolt #10544 üzenetére
A CK2(Plus) egy már nagyobb válatlannak(100+ fő) is használhatatlan.(megbízatlan)
A DM-ek nem rendelkeznek multi-site támogatással, így használatlanok.
Még ha overkill is már egy 30-40 eszközparknál is inkább ez mint bármi más. Az ára meg mint mondtam, aprópénz ebben a léptékben.Unifi kínálata kontrollerek terén, több mint problémás.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz kis.zsolt #10491 üzenetére
Ezt gyorsan meg tudom nektek válaszolni. Sehogy.
ONT esetén a szolgáltató S/N és típus alapján azonosít. Amikor lehúzod a szolgáltató eszközét és rádugod a sajátodat, fel fog jelentkezni az olt-re mint autofind vagy uncfg eszköz. Mivel más az sn/típus/fw stb száma. Ezek megjelennek egy a OLT-n, de nem fogja megkapni a megfelelő konfigot, mert nincs regisztrálva az olt-n. Ahoz, hogy működjön kapnia kell olt-ből egy konfigot, garázs cégeknél kézzel nagyobb szolgáltatóknál erre regisztrációs automatizmusok vannak. A konfig tartalmazza a mgmt beállításokat, tr programozás esetén annak elérhetőségét jelszavát. Plusz minden egyes ONT típus meg van határozva az OLT-n. Ha olyan típust akasztasz fel, ami az OLT-re nincs "feltanítva" akkor max az 1550-en rákevert tv adást tudnád levenni és kitenni coax porton. Másik, hogy a gyártók nem szeretik konkurens gyártó eszközét alapban sem felengedni, vagy sok esetben plusz license köteles. Más kérdés, h a gpon szabvány előírja, hogy eeelvileg gyártófüggetlen kellene legyen, gyakorlat azért ennél árnyaltabb. Esetleg TR programozás után ha netán működne is a saját eszközöd, megkapná a szolgáltató jelszavait, szóval a saját eszközödön max nézelődős usered lenne.
"egy SFP GPON OLT modul belső FW-jét megpiszkálta, majd ezt dugta be az SFP-képes eszköze WAN portjára."
Erre kíváncsi lennék. Előbb gondolnám puszta szemfényvesztésnek, vagy nagyon együtt álltak a csillagok a faszinál. Egy viszont biztos, van olyan GPON SFP modul ami magában egy ONT is! Úgy kell elképzelni, hogy maga az SFP modul egy köztes eszköz a router és a szolgáltató között. Egyébként gazdaságosabb, nem fogyaszt annyit mint egy real ONT. Csak hát kevés szolgáltató használ ilyen eszközt, nincs akkora igény rá, nem nagyon van az embereknek SFP képes routerük otthon így fejleszteni sem érdemes túlzottan az irányt. Viszont létezik és működő cucc. Csak nem keverendő egy sima modullal, mert bár úgy néz ki, ez egy ONT nem csak modul.\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz kis.zsolt #10468 üzenetére
Sold Out, mert így tudják tartani az érdeklődést. Saját tapasztalatot osztok most meg, a hónapok nem lesznek pontosak, de az eltelt idők igen.
Nem volt stockon az akkor még olcsó G3 Istant, folyamatosan vadásztam rá, értesítők beállítva több helyről stb. Egyszer csak megjelent legyen július közepe, gyorsan rendeltem is 2 db-ot, szinte fél órán belül Sold Out. Oké. Megjött simán július elejei teszt dátummal. Aztán kellett még egy G3 Instant, ekkor volt szeptember közepe (eltelt 2 hónap), megjelent, lecsaptam egyre. Megjött és láss csodát teszt dátum ugyanúgy július eleje, napra pontosan az előző kamerákéval megegyezően. Ergo volt termék akkor is, csak hát nem akarták eladni. Ezek után rövid időn belül repült is a G3 Instant ára a G3 Flex magasságaiba.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #10466 üzenetére
leírásra jól hangzik, csak ide 432 EUR + szállítás már EA-ben. Mire Prod-ba kerül, lesz vagy 500 is. Amúgy van sima G2-es reader is 166EUR-ért.
Régiben egy starter kit simán kijött 600-ból, most meg egy HUB-bal máris 850 körül tartasz, és azért az nem kevéssel több. Ráadásul a HUB hónapok óta hiánycikk.By(e) Tothbe
-
rjy08
tag
válasz kis.zsolt #10302 üzenetére
Vegyesek az érzelmeim az új UI-val, használnám is hosszabb távon, de következő alkalommal, mikor rálépek a controllerre, a régi UI fogad!
Eléggé ragaszkodik hozzám ezek szerint!
Belépek a beállításokba és a new UI aktív, de mégis a régivel megy. Már többször visszakapcsoltam, de akkor is visszaáll a régire. Szerintetek? -
Egon
nagyúr
válasz kis.zsolt #10302 üzenetére
Ebből a háromból max. az első az, amire tömeges igény lehet szvsz. Mivel az UDM Pro széria rakcbe szerelhető, a tipikus célközönség jó része vélhetőleg rackben is használja - a rack pedig nem az iroda/nappali közepén szokott lenni, hanem egy külön helyiségben, ahol általában nem zavaró sem a fény (legalábbis ami abból a pár kis ledből jön), sem a hang.
Szerk.: a többi nem neked.
Btw a kamerás eszmecseréhez szívesen hozzászóltam volna pár gondolat erejéig, mert úgy látom elég nagy homály van ezzel kapcsolatban a fejekben, de tiszteletben tartva a topicgazda kérését, visszafogtam magam.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz kis.zsolt #10285 üzenetére
Elég jókat olvastam a típusról, meg a specben elég sok a TBW, így bízom benne, hogy hosszú ideig kitart, ha tényleg tudja ami oda van írva, jódarabig nem kell foglalkoznom vele.
Megláttam és kíváncsi voltam, de nem találtam semmit, mindenesetre behúztam egyet aztán kiderül, ha nem jön be akkora legfeljebb tesztelem és megy a háztól. Én ahogy láttam az EA és GA között nincs már akkor ár difi. Közben találtam 1-2 külföldi fórumot ahol eléggé szídják a G5 szériát, mert, hogy igazából gyengébbek mint a G4. G4 bullet és G5 bullet-ből láttam egy youtube videót, nekem ott a G5 gyengébbnek tűnt képminőségben. G5 Pro-nál amit észrevettem, hogy 100-as eth port van 1g helyett, 4k@30 a 4k@24 helyett a G5 javára. Viszont nincs high fame rate opció. Nagyon picit csökkent a látószög a G4 pro-hoz képest, és az IP védettség lett 67-ről 65. Viszont elvileg jobb a képminősége. Kíváncsi leszek. Mindenesetre tényleg érdekesen pozícionálták.
Hát fizikálisan tuti nincs akadálya. Debina 9-ről mennek Debian 11-re ahogy néztem a 3.0 leglényegesebb része ez. Amin elfut a karakteres 9 azon a 11 is sztem.
[ Szerkesztve ]
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
gyuszos
tag
válasz kis.zsolt #10277 üzenetére
Nagyon sok telepített kamera rendszer gazdájaként mondom, a tv. szövege és a valóság nagyon nem ugyan az.
Nem telik el úgy hónap, hogy ne másolnánk ki felvételt a rendőrség kérésére, és mindenzt nagyon sok esetben hivatalos kérésre (pecsétes papír) tesszük, hiszen ha cégnél szerelt rendszert érint a kérés, akkor nem is adjuk ki másként.
Soha semmilyen probléma ebből nem volt, egytől egyig mindig megköszönték a segítséget.
A közterület felvétele, maszkolás, meg a 72 óra és társai problémák fel sem merülnek, van amikor hetekre visszamenőleg szeretnének felvételt, persze ez gyakran lehetetlen.Volt ebből már itt is többször vita, lehet okoskodni is bőszen, de felesleges.
Mindig kiderül, hogy különbözőek vagyunk, nem gondolkodunk egyformán.
Szerencsére. -
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #10273 üzenetére
Akkor tegyük ezt tisztába, hogy valóban ne sértsünk meg senkit, de ne is oktassunk ki senkit és főleg, hogy ne legyenek oldalak, ahová állni kell, mert nincsenek is.
Egyrészt én sosem oktattam ki senkit, max te olvastad így a kérdést, amit szándékosan kérdésként tettem oda és nem volt benne sem a saját véleményem, sem pedig a kérdezőre vonatkozó iránymutatás.
Másrészt pedig pont azért nem írtam véleményként (és főleg nem kioktatásként), mert én sem értek egyet vele. Több hasznos pontot látok benne, mint te, legalábbis az általad leírtak alapján, de ettől még nem tetszik úgy, ahogy van.
Harmadrészt pedig azt hiszem tovább is olvashattál volna az első mondattól, mert utána már az eredeti kérdéshez kapcsolódott a válasz többi része. Ehhez pedig oda is írtam, hogy ez nem válasz.
A jogi oldal azonban tényleg fontos lehet, hiszen a te eseteddel ellentétben, pont az elavult jogszabály miatt nem is egy esetről tudok amelyben az alperes ügyvédje kihasználva a törvény adta személyiségi jogait a vádlottnak, sikerült a felvételt nem bizonyító erejűnek minősítteteni a bíróságon és ezzel végül felmentést elérnie. Hiába látszott bármi is a felvételen, mivel azt jogtalanul készítették, nem lehetett felhasználni. (csak zárójelben, pl. élet elleni bűncselekmény esetén ezen felvételek is felhasználhatóak, ami jogilag igen furcsa, hiszen ha el sem készülhettek, akkor mégis hogyan? De ez egy nagyon bonyolult történet)
Ettől én nem állítom, hogy ez a rendszer jó, csak azt, hogy így mondja a törvény. amúgy szerintem a másik végletet sem szeretnénk, amikor bárki bármit, bárhol felvehet és megtarthatja, megoszthatja bárhol. ebből nagyon kínos és embereket meggyalázó felvételek keringenének a neten. a személyiségi jogok miatt ez a verzió biztosan nem is lesz soha, de ettől még a szabályozáson lehetne tényleg változtatni, sokkal valósághoz szabottabb lehetőségekkel. De mivel egyikünk sem része a törvényalkotásnak, így max. jót beszélgethetünk itt erről, de megváltoztatni úgysem tudjuk itt.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
Bathalsar
aktív tag
válasz kis.zsolt #10273 üzenetére
Én is adtam rendőröknek felvételt, Youtube-ra feltöltve (rejtve), SMS-ben kapták meg a linket, baromi hálásak voltak. Az elkövető azonosításában segített, megoldódott az ügy. Kamera a ház falán, az esemény pedig kint az utcán történt.
Szerintem is elvault a szabályzás, ha több éves az ide vonatkozó rendelkezés.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
Új hozzászólás Aktív témák
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest