-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
Okozhat ilyet. Nekem notorikusan a yahoo nem megy valamiért IPv6-on. Ha csak v4-es címet kap a kliens, semmi probléma. Ha kap IPv6-os címet is, nem tölti le a maileket, de a webes felület se nagyon megy. Másnál nem tapasztaltam, csak ennél
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz hellsing71 #12015 üzenetére
A notebook-al a legyegyszerűbb a helyzet. Ha ő se lát ki a netre, Windows hálózati tulajdonságoknál megnézni kap-e IP címet, dns-t, átjárót. Ezek kellenek a nethez.
Ha igen ping, traceroute paranccsal megnézni, meddig megy el a csomagPing www.google.hu
tracert www.google.huHasonló eredményeket kellene kapj.
-
user12
őstag
válasz hellsing71 #12012 üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de én a viszont minden kezdetű sortól semmit nem értek.
-
user12
őstag
Nekem a régi szisztéma jobban tetszett, pl US-8-60W, USG-PRO-4, stb
Szerintem úgy lett volna logikus, hogyCloud
UniFiExpress
Cloud Gateway UltraVAGY
UniFi Express
UniFiCloudGateway UltraA Gateway-ek még úgy ahogy rendben is vannak elnevezve
-
-
user12
őstag
válasz Tusuka #11860 üzenetére
Szia
Én azt gondolom (és a fórumon olvasott infók alapján), hogy a rev 3.1 előtt RT8370 switch cpu-val szerelték az eszközt, ami csak 1 gigabitet tud, rev 3.1-től pedig RT8370MB-vel (ez két porttal többet tud, valószínűleg ezek vannak bekötve a cpu felé)https://community.ui.com/questions/What-is-Rev3-1-for-the-UDM-Pro-in-this-image-Trying-to-receive-full-1-2Gb-ISP-Comcast-speed/7525185f-35ae-4b1a-a962-a8dcb5f84799
https://community.ui.com/questions/The-funny-truth-with-UDM-Pro/7e728792-5238-418e-a86a-9c00d3c4118b
-
user12
őstag
válasz jerry311 #11848 üzenetére
Az Export/import site nem lehet jó?
Nyilván Ip címeket átírod, de a többi lehet ugyanazhttps://help.cloudunifi.com/unifi/migrating-sites-with-site-export-wizard/
-
user12
őstag
-
user12
őstag
válasz BossBoss #11670 üzenetére
Szerintem 99%, hogy menni fog. De ha az 1% jönne be és mégse működne, arra ott a 14 napos elállás
Ahogy most hirtelen rákerestem és találtam egy bejegyzést, abban ezt a cikket linkelték be, de ez már három éves történet, azóta már kijött jónéhány szoftver verzió.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
-
user12
őstag
válasz devil-k #11606 üzenetére
Az komoly. Ezt eddig valahogy nem is láttam, hogy ilyen switch is van.
Ha driver újratelepítés (esetleg régebbi verzió is) megvolt és semmi, akkor Biosban esetleg a Pci slotra vonatkozó beállítás lehet még releváns. Ha van lehetőséged, próbálj ki más eszközt is a slotban - pl USB bővítőkártya, M2 átalakító ha van, hogy azok is lassúak-e.
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz devil-k #11535 üzenetére
Első körben ellenőrizném, fizikailag is megvan-e a 2.5 g link. Ha igen, egy hálókártya újratelepítés, ha az is megvolt, indíts el egy másolás/letöltést és feladatkezelőben a hálózat fûlön ellenőrizd, hogy más folyamat is forgalmaz-e intenzíven.
-
user12
őstag
Esetleg nem látott/hallott/tud bárki bármilyen infót, hogy jön-e esetleg ki új modell a Cloud key-ből?
Köszönöm előre is.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
A hivatalos oldala: https://ui.com/us/en/switching/professional-max
Store: https://store.ui.com/us/en/pro/category/all-switching/products/usw-pro-max-24-poe
800 dollarRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Láttam, hogy írják, csak a meghatározott szolgáltatóknál lehet használni és kiemelik, hogy a többinél nem.
Lehet ők még a D2.0 szabványt használják vagy ők nem engedélyezték a "külsős" eszköz regisztrációját. Ott van pl a Verizon vagy az AT&T, ők is nagy cégek, mint a Comcast és nincsenek benne a körben valami oknál fogva.
Vagy a többiekkel folyamatosan bővül majd a lista, gondolom az Ubiquiti kereste meg őket első körben, pilot jelleggel, vagy velük sikerült eddig megegyezni.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz DJ. Ru$y #11418 üzenetére
Igen a MAC alapján authentikál
Én amennyire tudom, két dolog játszik közre abban, hogy milyen modemet használnak
- mit tudnak jó áron beszerezni
- a provisioning szoftverrel és/vagy CMTS-el való kompatibilitás[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz szpeti40 #11402 üzenetére
Nem emlékszem már, hogy pontosan mennyik voltak a cpu/ram értékek, de talán itt körül vagy még kevesebb - nyilván ES esetében másképp alakulnak az erőforrások igénybevételei.
Csak az tünt fel, hogy miután kicseréltem az US-8-60W-ra és megszüntek ezek a problémák - annak ellenére, hogy az ES egy jóval erősebb modell (ráadásul azt írják, ugyanaz a hardver van benne, mint a 16 portos változatban).
Nem volt beállítva semmi extra dolog, mint pl L3 routing, vlan nem volt, dhcp funkciók, stb, gyakorlatilag egy normál switch-ként üzemelt.
Azért gondoltam visszatenni, mert a kicsin 4 poe port van, ezen meg 8, de így lehet felejtős lesz.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz szpeti40 #11400 üzenetére
Szokott olyan történni, hogy lelassul a hálózati kapcsolat, nem töltődnek be oldalak?
Olyan mintha DNS hiba lenne, de amúgy nincs. Olyan, mintha a switch belassulna, de közben a cpu, memória normális értékeken áll, vagy mint amikor torlódás alakul ki egy szűk keresztmetszetnél a hálózatban.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Kollégák!
Használ valaki ES-8-150W switchet vagy ennek az Unifi változatát?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz szpeti40 #11383 üzenetére
Hello!
ER-X lecserélésére jó lehet egy Unifi Express? Szerintem bőven
Várható esetleg egy olcsóbb verziója wifi nélkül? Bármi megeshet
Van valakinek vele tapasztalata már?
IDS-el is tudja a gigabitet? a kommentszekció alapján igen
Itt a Crosstalk a lite verziót tesztelteRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz TigerCat #11313 üzenetére
Állítólag a 3rd party L2 switch megzavarhatja
Én ezt a jelenséget speciel nem tapasztaltam. Viszont amikor az US8-60-hoz csatlakoztattam egy szintén buta/közönséges Zyxel switch-et, a controller a topológiát nem tudta kirajzolni valami oknál fogva. Akkor nem értettem, de nem is igazán érdekelt.
De ami furább, az Unifi switch valahogy kihámozta a Zyxelből a MAC címet is (amit addig még sehol semilyen eszközzel nem láttam) és simán megjelenítette downlink eszközként.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz AcCEsS #11295 üzenetére
Én első körben egy online port checkerrel (amennyiben publikus IP-d van) megnézném, hogy tényleg nyitott-e a külső port, majd ssh-ból lelistázni a tűzfalszabályokat és nézni egy belső port check-et lan oldalon is.
Esetleg nincs egy, a port fw-al ellentétes tűzfal szabály vagy geoip filter, stb?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz HDAdriano #11272 üzenetére
Jaj...szolgáltatók..ne is mondd, némelyik megérne egy misét.
Nekem is volt ER4, kb egy évig, mondjuk akkor még csak 10Mbit-es DSL volt otthon, de ezek szerint jó, hogy nem hagytam meg a 1/1 Gbit-es netre.
Az UDMP/UXG jó választás, attól feljebb már csak az üzleti cuccok (pl Juniper, Cambium NW, Cisco, stb) vannak. Azok is jók tudnak lenni, csak sajnos árban egy régebbi használt cucc ott van, mint egy új UDM-PRORendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
user12
őstag
Szia
Állítólag 1000 körüli userral is elbír.
https://community.ui.com/questions/Cloud-Key-How-many-APs-and-Users/262fc717-badc-4260-b181-65268e102848
Mennyi az a “felhasználók tömkelege”?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Igen, olvastam ilyet is.
Itt találtam egy leírást/beszámolót. Igaz ő UDM-Pro-val használja, ami támogatja a WAN failovert, de a leírásban megemlíti, hogy UDM és USG-vel is működik. Nem tudom, hogy csak tipp vagy rákérdezett mielőtt rendelte és megbízható infó.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Én is gugliztam utána és inkább úgy fogalmaznék, hogy nem találtam olyan forrást aki azt mondaná, hogy megy Unifi GW nélkül. Állítólag valami spec tunnelt csinál a saját és az UDM portja között, ezért azt gondolom nem teljes értékű hálózati eszköz Unifi router nélkül
-
user12
őstag
Sziasztok
Ez új cucc - vagy csak nekem új?
-
user12
őstag
Még egy tipp
Próbáltad a saját poe feladójával? Pontosan milyen switched van?
Tudja a 48V-ot?
https://community.ui.com/questions/Unable-to-Discover-AP-AC-lite/53ff94a2-4fa4-4c31-bd76-ac3d214e4579#answer/f438bb41-1dd2-448c-bef7-6467f3c70d89Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Szia
Nem írtad, hogy mekkora sávszél lenne, ami elvárt, min/max.Itt van egy jó írás róla , érdemes átolvasni. Bár ők dupla ekkora távot lőnek meg, de a konfig és a tanácsok miatt hasznos lehet. 2-2.5 km-re szerintem teljesen jó, az egyik községben ilyeneket pakolgattak fel az előfizukhoz és elég nagy kiterjedésű település.
A domborzatra és a tereptárgyakra érdemes figyelni, eléggé lerontják a jelet. Nálunk a cégnél pl egy alkalmanként belógó tuja (nagyobb szél ha meglengette) határesetre vágta vissza a jelet (~3-4 km-es ptp összeköttetés).
Vagy esetleg gondolkodhattok ebben is. Nem sokkal drágább, de talán ha később igény lenne magasabb sávszélre, még bőven ki tudná szolgálni azt is.
-
user12
őstag
válasz LLKobe #10964 üzenetére
Szia
Itt hirdetnek AC-M-et, itt meg AC-LR-t
Az AC-M mehet bárhová kültérre, eső, hó, jég, fagy, semmi nem árt neki, a másik inkább fedett terasz alá, ahol védett helyen van.
MIndkettő felvehető a controllerbe, mindkettő ac-s[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Sztem NetBIOS névfeloldással szerzi meg a klienstől. Nem hinném, hogy a dhcp szerverről, ott az elnevezés csak lokálisan játszik.
Én inkább arra tippelek, hogy a switch arp táblájában maradt benne, az, hogy miért nem kéri le újra, passz...lehet valami cmd-vel rá lehet kényszeríteni.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz galaktikus #10488 üzenetére
Ez csak és kizárólag a szolgáltató döntése, hogy milyen eszközöket kínál/mit enged fel a hálózatára.
A holland T-nél pl van olyan lehetőség, hogy csak egy SFP modult kérj és oda dugod ahova akarod
Nyilván ez egy "meztelen" internet szolgáltatásnál működhet, ha már kérsz TV és/vagy telefon csomagot is, akkor az ezekhez szükséges beállításokat, paramétereket nem fogja senki sem kiadni.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Ha nem kapcsolom hozzá unifi ap-hoz (ssid és jelszó), akkor hogyan tudnám felvenni a kontrollerben?
Szvsz sehogy mert legalább egy Unifi AP-ra van szüksége, mint uplink. Uplink nélkül meg nincs mit kiterjeszteni, ergo úgy veszi, hogy nincs WLAN hálózatodRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz MasterMark #10220 üzenetére
Más kérdés az, hogy mennyire up-to-date security issue-kat foltoz be
-
user12
őstag
válasz MrSealRD #9770 üzenetére
Szerintem az a global settings ami a Site, Network, Services, stb oldalakon van.
Ha ezektől el akarsz térni, akkor kikapcsolod és meg tudsz adni static IP címet, egyedi snmp beállításokat, stb.
Nekem is ki van kapcsolva, már nem emlékszem miért van így (egyébként fix IP-re van állítva a switch, talán azért kapcsolta ki)Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz biosphere2 #9725 üzenetére
Én azt gondolom, hogy lan-on nincs különbség mtu értékben ethernet vagy wifi esetén.
A routeren nézd meg, hogy a clamp mss be van-e állítva, állítólag az segíthet.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Protezis #9717 üzenetére
Beírod a parancsot opciók nélkül (vagy --h esetleg --? opcióval , már nem emlékszem melyik a súgó)
Még ezt találtam, ami érdekes lehet: https://docs.vyos.io/en/equuleus/configuration/interfaces/bonding.html
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz Protezis #9715 üzenetére
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/204975844-EdgeRouter-Interface-Bonding
A 4.es pontnál ahol a hashing policy-t és bonding mode-ot kell választani lenne érdemes megpróbálni, hogy a router mit támogat még (a példában szereplő beállításokoon kívül).
Alavetően így kell felhúzni, csak értelemszerűen azt a protokollt választani, amit támogat a switch-ed.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Vagy ha veszel egy ilyet, ez már mér kábelhosszt. Nálunk bevált, ha hülyeségeket ír ki (pl pair1 10m, pair2 45m), akkor van valami gebasz a kábellel vagy a krimpeléssel.
Mondjuk mielőtt vennél bármit, érdemes 1-1 új dugót nyomni a kábel végekre.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Legelőször a AC-LR-t vettem meg és megtetszett minőségben és tudásban is. Utána lett hozzá egy cloud key, majd egy AC-M (az előszobai access point helyett) később a 3 poe tápfeladót kiváltottam egy Unifi 8 portos switch-el.
A tothbe által javasolt Dream Router jó választás lehet, így nem kell külön router, ap és controller.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Alapvetően sokan szeretik a márkát. De ha átmész az Aruba vagy Mikrotik topikba, ott azt fogják mondani, hogy az a legjobb
Igazából ezt neked kell eldöntened, hogy mennyi a kereted rá vagy, milyen szolgálatásokra van szükséged, a design-ja mennyire jön be és mennyire számít, stb. Vagy megveheted apránként is ha egyszerre annyit nem akarsz vagy tudsz rászánni (jómagam is ezt csináltam).
60-80 ezer között van csak az AP, függően attól, hol veszed és Lite vagy Pro változat. Plusz a router.
A 60nm, egy 60nm nagy csarnok vagy ennyi az alapterület különböző falakkal együtt. A frekikél az is számít[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Igen az a legkisebb modell. Ebben van egy beépített AP is. (plusz router, 4 port switch, cloudkey)
De van még ez [link] és ez [link] . Ezek gyakorlatilag egy router+cloudkey+switch.
Vannak még az előző gen. tűzfalak, az USG3 és USG4. Kisebb throughput esetén szerintem még azok is vállalhatóak ha komplett rendszert szeretnél és korlátozott a budget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- BMW topik
- Milyen videókártyát?
- PR-Telecom
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest