-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz jerry311 #13138 üzenetére
azért nehéz, mert valójában semmit sem mutat a képed a hálózatból, meg a problémáról. Csak egy általános két switch-es fa topológia, amiből az egyik egy USW-24-G2 a tetején, a másik meg ki tudja mi. De az tuti nem látszik, hol a gond.
Szóval próbáld meg átfogalmazni és elmondani mit is szeretnél, meg hogyan is néz ki a környezet, amiben szeretnéd.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Access Gate kithez és Elevator Kit-hez adnak egy ilyet:
2-wire PoE extenders
A jobb alsó két dobozka a termékképenHa valaki vett ilyen kit-et, de erre nem volt szüksége, akkor nagyon szívesen megvennék tőle egyet értelmes áron, hogy mindketten jól járjunk. Sajnos külön nem árulják és nekem nagy szükségem lenne plusz egyre, de a teljes készletet nem venném meg érte.
Előre is köszi.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz galaktikus #12537 üzenetére
Gyárilag adtak is hozzá a dobozban.
Lásd manual 5. pont.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12464 üzenetére
Gondolom mindegyik egyedi hibás volt. Olyankor simán tudják tartani, mert annyi garanciális raktárkészletük mindig van.
Viszont típushibák esetén azért előfordultak már csúnyán nagyobb csúszások is. Kb alap a két hét - 1 hónap, de néha még a 2 hónap is előfordult már. Persze az a legrosszabb eset volt és jóváírták utólag, de egy biztonsági terméknél, mint ez a PTZ kamera ez igen nagy kiesés. A biztosító pl. ha nem működött a kamera, akkor, ha ez elvárás volt a magasabb biztosítási összeghez, megtagadhatja a kifizetést emiatt.
De mindegy is, majd meglátjuk egyáltalán bevezetik-e a patrol módot. Tudtommal még a régebbi Industrial G4-es sem tudott olyat, pedig abban jóval komolyabb mechanikát építettek. Ez látszik az árában is persze.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12453 üzenetére
igen, óhajtani azt lehet, de ahogy gyuszos is írta, nem biztos, hogy érdemes. Ha a benne lévő mechanika nem bírja, akkor nem biztos, hogy szeretnék vesződni a két-három havonta garanciális cserével. Pedig a munkában Amszterdamban használjuk, ahol elég közel van az európai telephelyük, ezért kb 1-2 nap max. a csere. Itthon a sajáttal meg kb nem is akarnék vesződni, mert itt általában megvárják amíg kiér a régi hozzájuk Hollandiába és csak utána küldik a cserét.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz Dzsano89 #12435 üzenetére
Szerintem az oszlopoknál nem a 10m magasság lesz a probléma, hanem azok távolsága.
Gondolom azért is akarod oda tenni a kamerákat, mert jóval odébb vannak és más részt is beláthatnak onnan. Viszont sztm a Wifi jel 50m-től felfelé már nagyon instabil.
Vagy oda is teszel egy-egy Loco-t és a melléképületre is. A főépületre meg egy PtMP antennát, ami megy a Loco-kkal. De ez meg már iszonyat drágának hangzik.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12447 üzenetére
No para, csak megörültem már, hogy mégis van ilyen, csak én nem találtam meg. mert persze a physical security-snek ez volt az első kérdése, hogy ilyenre be tudjuk-e állítani neki, hogy akkor ki sem kellene mennie meg gombokat sem kéne nyomkodni, mert minden megy automatán neki és majd riaszt, ha kell. Mondjuk egy PTZ-nél nem is igazán értem, miért nem alap egy olyan funkció legalább, ahol legalább a preset-ek között mozog beállított időközönként a kamera, ha már állandóan nem is. Persze értem, hiszen így nem megy olyan gyorsan tönkre, legalábbis gariban.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz Dzsano89 #12429 üzenetére
nos, a képpel együtt már más a helyzet. Neked itt nem csak a wifi a problémád, hanem a nagy távolság áthidalása is. Ehhez pedig egy pont-pont antenna páros a javasolt. Ez Ubiqiti-ben elég drága [link]
Ráadásul ez sem oldja meg a két oszlopra tervezett kamerádnak a wifi jelet. Ahhoz még több eszköz kellene, mert a kép alapján azok is legalább 50-60 méterre vannak mindkét épülettől.
Én inkább a kertben egy ásónyom mélyen csöben végigvezetett CAT 6 kábeleket javasolnám a műhelyhez és az oszlopokhoz is a főépülettől.
Ezzel sokkal olcsóbban is jössz ki és sokkal stabilabb kapcsolatot is érsz el, mint vezeték nélkül. Egyetlen dolog, ami itt bejön, az a 100m-nél nagyobb hossz, amin már jelentősen esik a jel kábelen is, ezért valahol félúton be kellene rakni egy aktív jelerősítőt, aminek ugye kell áram. Eszköznek egy sima alap switch is megfelel, persze olyan helyre kell tenni, hogy kibírja a kinti körülményeket télen és nyáron is.
Illetve elgondolkoznék azon is, hogy a kameráknak muszáj-e azokra az oszlopokra kerülni, mert ha egyet a házra, egyet pedig a műhelyre teszel fel, akkor kb ugyanazt látják, de megspórolod a kábel (vagy wifi jel) eljuttatásának problémáját.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz Dzsano89 #12427 üzenetére
Ehhez a Mesh Wifi router-ekre kell rákeresned. De ebben sztm nem a biquiti lesz neked a jó választás, hanem valami egyszerűbb rendszer. Pl ASUS Mesh routerek vagy Eero 6, esetleg Netgear Orbi. Ezeket könnyen tudod beállítani és üzemeltetni is. Van egy fő router, amire lecserélheted a mostanit és a többi vezeték nélkül tud csatlakozni hozzá és közben mindegyik ad wifit. Sztm egy kettes csomag elég lehet neked, de ha nem, akkor később tudod könnyen bővíteni egy harmadikkal is.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12422 üzenetére
te mit értesz "járőr" üzemmód alatt? Mert JoceeHunt kérdése az volt, hogy tud-e folyamatosan pörögni és ha észlel, akkor követni. Én ilyen beállítást nem találtam sehol. Olyat igen, hogy néz egy irányba és ha lát egy embert, akkor követi utána és ahol kiment a képből, ott marad, vagy visszamegy a beállított alap poziba.
És igen, a követésen valóban van még mit fejleszteni. Ahogy néztem sok reklám videót úgy vehettek fel vele, hogy nagyon lassan mentek és aztán visszagyorsították normál tempóra a felvételt, mert a valóságban ennél darabosabb és lassabb a követés még. De ezt ugye szoftver oldalon lehet majd fejleszteni, és reméljük fogják is.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz JoceeHunt #12408 üzenetére
Akkor a US8-60 rosszabb, mint a Lite 8 POE.
Az akár egy portra is ki tud adni 30 W-ot.
Vegyél egy olyat a US8-60 helyére és megvan az egész.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz JoceeHunt #12370 üzenetére
A netet tovább fogja osztani természetesen, hiszen ez egy switch.
Én az első verziót akkor javaslom, ha áramszünet esetén is szükséged van az eszközökre, hogy menjenek és ahová a Flex-et teszed, ott nincs szünetmentes, viszont a US-8 mellett meg van és az arról megy. Ha erre nincs szükséged, akkor mindenképp egyszerűbb és stabilabb a második verziós kiépítés, ahol a Flex-nek helyben adsz áramot.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz DJ. Ru$y #12329 üzenetére
igen, ez nagyon jónak ígérkezik. Vszleg be is nevezek majd egyre, a helyét már megtaláltam.
Nekem még ez is tetszik: Access Ultra
Kis kompakt vezérlő és olvasó egyben.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz JoceeHunt #12260 üzenetére
pedig nem bonyolult. Csak fel kell venned egy új VLAN-t. Midegy hogy hívják, nálam IPTV lett. A lényeg, hogy a "VLAN only network" be legyen pipálva. ezt kiadod a router felőli switch egyik portján, ahová direktben átkötsz a TCOM eszközről egy kábelt.
Utána a többi switchnél nem kell semmit bántani, mert azok a trunk-ben továbbadják majd ezeket a csomagokat is. Viszont a végén az STB melletti Switch-en az STB proját szintén át kell tenni erre a VLAN-ra. Ha két STB van, akkor mindkettőnél követlenül azt a portot, ahová be vannak dugva.
És kb ennyi, ezután már mennek is simán.Amúgy a Drag féle módszer az nem a kábeles, hanem a wifi-s megoldás. Az akkor jó, ha külön wifi-t akarsz csinálni az IPTV eszközöknek. a Rekop és általam is használt viszont a kábeles megoldás, ha trunk-ölni akarod az IPTV forgalmat egy kábelen a többivel.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz tomigonzo #12092 üzenetére
iphone-oknál is alap beállítás minden wifi-n a Private Wi-Fi Address, ami miatt minden alkalommal más Mac address-el csatlakozik, ergo más IP-t is fog kapni. De ezt ki tudod kapcsolni az adott Wi-Fi beállításainál a telefonon és akkor a fizikai Mac Address-t fogja mindig használni.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kleinguru #11827 üzenetére
lehet, hogy csak elírás, de nem tudom értelmezni, amit írsz.
"két van között" - ez mit jelent?
"4 gép van a lapra kötve" -ez alatt mit értesz?Ha ezeket megírod, akkor tudok válaszolni a kérdésre.
De ha ez a 4 gép az UDM LAN portjain vannak, akkor nem lesz Gigabit 1-1 gép között, hanem a teljes forgalomra jut összesen egy Gigabit. Ezt osztja el a portok között.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz code1005 #11825 üzenetére
nem, az csak a WAN portokra van. A 8 LAN port az egy db 1Gigás backbone-on osztozik. Sajnos. Így kb én sem használom inkább semmire vagy csak max 1-2 eszközt kötök bele. A LAN oldali 10Gbit-es SFTP+-al viszont tovább lehet dobni a netet egy minőségibb nagy kapacitású switch-be és akkor onnan már lehet kiadni rendes Gigabit-es portokat, amik tényleg tudják is a Gigabitet egyenként. Csak ugye ez meg így már nem olcsó. De valamit valamiért.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
igazából még Pro szériás switch sem kell feltétlenül, ha SFP-ket használsz, ugyanis azoknál nincs gigabites korlát. A két SFP-be simán be tudod tolni a két 10-es modult és menni fog korlát nélkül. Csak ott korlátoz 1GB-n, ahol RJ45-re fordítod bármelyik aljzaton.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Nekem ezek alapján daisy chain-nek tűnik, amit általában igyekszik inkább elkerülni az ember a lehetséges problémái miatt. Pl performance degradation, increased latency, single point of failure. Persze vannak körülmények, ahol ez működhet, de ezeket érdemes jól végiggondolni, mielőtt ilyet kialakítasz.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Ha jól értem, akkor te azt akarod, hogy nem a kábeleket vezeted a rackszekrényekből egy közös elosztóba ahol aztán kipatcheled őket egy switchből, hanem van egy központi switched, amiből egy kábelt tolsz át az Aggregation-be és onnan még egy-egy switchet teszel minden rack-be, ahová majd a szervereket, akármit azokba a switchekbe dugnád.
Ráadásul ha jól sejtem mindenhol Layer 2-es switcheket tervezel betenni.
De javíts ki ha tévedek.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Igen, én is néztem már. és árban is jók. a 60-as táppal a Lite 8-cal van pariban, de ad 7 POE+ portot a 4 helyett. A nagy táppal pedig brutál a 202W PoE kapacitás.
Táp nélkül meg végre ő lett a nagytestvére a Flex-nek, mint PoE-s kis switch, de több porttal, mint a Flex.
@bon: Amúgy az Gateway és nem Getaway. Kicsit mást jelent a két szó.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #11747 üzenetére
miért kellene? Ez a helyi userekre nem vonatkozik csak a távoliakra. A linkelt bejegyzésen amúgy csak az áll, hogy létre kell hozni a 3 faktoros metódust, szóval az nem elég részletes, de valójában létre kell hozni és beállítani a remote userekhez és ennyi. Nekem is megy HomeBridge simán pedig a remote user már 2 éve MFA-s.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Azért manapság a jelszavak nagyon könnyen törhetőek már. Ehhez mérten egy jól összerakott MFA feltörése igen megnehezíti a támadók helyzetét.
És bár mondhatod, hogy otthoni felhasználás, de valójában a Ubi nem átlagos otthoni felhasználásra készült, hanem kis-közép irodai vagy nagyon advanced otthonira, ha mindenképp rá akarjuk húzni az otthoni szegmensre.
És az MFA egyáltalán nem túltolt, mint egy feleslegesen bonyolított password, hanem épp az ellenkezője. Segít, hogy ne kelljen életidegen 24 karakteres hetente cserélendő jelszót gyártanod.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #11743 üzenetére
Én kicsit meg is lepődtem, amikor kijött ez a bejelentés, mert azt gondolnám, hogy egy ilyen szintű rendszeren alap, hogy használod az MFA-t, ha már van rá lehetőség (nem is egy, hanem rengeteg féle módon). De ezek szerint ez nem mindenkinek ilyen triviális.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Ezzel csak az a baj, hogy amennyit adnak, annyit el is vesznek majd vele. Pl ugyan tud Wifi 7-et, de 4x4 MIMO helyett csak 2x2-t ad majd és bár 2,5Gbit-es portja lesz, de ehhez POE+ kell majd neki, hogy menjen. Ráadásul az eddig napvilágot látott mérések szerint max 1,5Gbit-et tud csak, míg a 6 Pro tudott 8-900 Mbit-et.
Ráadásul a Wifi 7 legnagyobb előnye, hogy több kliens mehet rajta, de hacsak nem stadionban üzemelteted, akkor sztm a 6 Pro is bőven ki tud szolgálni mindenkit, akit kell. Szóval újként venni esetleg megérheti majd, de upgrade-elni biztosan nem még egy jó darabig.Amúgy sztm azért szedte le Chris, mert még embargo-s a hír és nem is tehette volna ki jövő hétig.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz devil-k #11459 üzenetére
és ahhoz milyen ONT-ot adott a T? Mert az UDM SE RJ45-ös WAN portja 2,5Gb-s, tehát elvileg ott is tudja fogadni, ha a másik oldalon is az van.
Szerk: Közben megnéztem és van rajta 2,5 Gbit-es Ethernet port szóval a kettő közé egy sima Cat 6-os kábel és vígan menni fog. Ezért nincs értelme SFP adaptert betenni.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
A light része engem sem mozgat, mert bár jól hangzik, de az AR is ott van, amit az elején használtam, de kb azóta sem.
Viszont a 8db 2,5-es port illetve, hogy 8 POE+ és 16 POE++ van rajta, az már annál inkább meggyőző. Összesen 400W-ig terhelhető POE-n, ami azért nem rossz így együtt.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
wow, nálam is 4 mini dolgozik, de még sosem volt adoptálási gondom velük. Az egyiknek volt az elején PoE gondja, hogy nem akart úgy elindulni, de aztán kiderült, hogy valamiért le volt tiltva rajta gyárilag. De ezt leszámítva nekem még más gondot nem csináltak szerencsére.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
nekem eddig nem csinált ilyet, bár lehet, hogy egy gigás downlink is van rajta, majd megnézed, bár elhiszem neked, hogy így van.
De akkor megoldja, ha egy eszköz gigabites rajta, a többi meg 100-as.Amúgy unifi hajlamos akkor is ledobni, ha az egyik oldalon fixálod csak és a másik oldalon auto-ban hagyod.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz Protezis #11303 üzenetére
Az iPhone-oknak van egy ismert hibája a wifi kapcsolatokkal a 17-es iOS update óta. Talán a 17.2 fogja végre teljesen megjavítani majd. Nekem sem megy sem az AirPlay rendesen iPhone-ról, de néha még a wifi-t is full eldobálja, pedig teljes a lefedettség. Szóval javaslom, várj még a 17.2-ig, mielőtt teljes átalakítást eszközölnél a hálózaton, aminek lehet, hogy semmi baja.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
ah, ok. szóval arra gondoltál. Én nagyon sok problémát olvastam vele U6 Pro-kkal és ezért még nem mertem feltenni. De ha valaki igenm, akkor örömmel várom a tapasztalatokat, mert nekem az utóbbi két verzióval folyamatos küzdés, hogy az Apple eszközök kb fel-le járnak a wifi-n, ha nincsenek kb majdnem az antenna alatt.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz ArthurShelby #11215 üzenetére
Én egy USW-Flex-et tennék a falra. Az megy POE+-ról is ha kell és tud kiadni is POE-t az AP-nak.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz tothbe #11082 üzenetére
Megoldottam, de nem volt egyszerű. Nálam már a 7.5-ös Network volt fent az OS update előtt, mert az kijött két napja. Viszont közben visszatették RC-be, mert gondokat találtak vele. Az OS update-ben a 7.4-es Network app is benne volt kötelezőként. Így a 3.1.16-os OS update megpróbálta downgrade-elni a 7.5-ös Network-ömet 7.4-esre amibe persze belehalt, hiszen Unifi-nál nincs downgrade. Official csatornán Restore-olni sem tudtam, mert a mentésben 7.5-ös Network volt, ami most nem elérhető ott.
A megoldás az lett, hogy átálltam RC-re az Official channel helyett. Ott már elérhető volt a 7.5, de ugye frissíteni nem tudtam, mert a Network bent ragadt starting állapotban. Szóval az OS update előtti mentésből elkezdtem visszatölteni rá csak a Network app mentését.
Ez eltartott vagy 30 percig. Már néztem a Factory reset és egyéb lehetőségeket, de egyszer csak lefutott és minden működik tökéletesen. Szóval jól megszivattak az Ubiquiti-s mérnökök ezzel, hogy nem gondolták végig a lépéseik következményeit.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz DJ. Ru$y #11081 üzenetére
Most kicsit beszívtam az update-tel az UDM SE-n, ilyen még nem volt.
Feltettem a 3.1.16-os Official OS release-t és azóta a Network csak Starting-ban van és nem megy előre. Amúgy működik minden, de ugye se monitorozni se állítani nem tudok semmit. Már csináltam restart-ot, restore-t, de semmi sem látszik segíteni.
Esetleg bárkinek bármi ötlet?By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
Ubiquiti Inc <support@ui.com>
Vagy a https://help.ui.com/hc/en-us címen ha kiválasztod a topicot van chat is.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz MasterMark #10931 üzenetére
Elvben igen. ha csak egy vonalban mozog. de akkor a végéhez kellene tenni az egyik antennát és nem középen ahhoz az oszlophoz. De ezeket a P2P antennákat nem ennyire változó környezethez találták ki. Az én Building 2 Building-es Unify-os cuccom, ha elmozdítod, akkor utána egy ideig kalibrál és akkor kb nulla neted van addig. Ha erre alapozom a működést, akkor ott kb sosem lenne valós net csak folyamatos kalibráció.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
U6 Mesh, már ha Wifi 6-ban gondolkodsz: [link]
Kicsi, oszlophoz rögzíthető IPx5-ös AP.
Lehetne még az AC mesh, az valamivel olcsóbb, de ott kivül vannak az antennák és nincs hivatalos IP Rating-je.És gondolom akkor nem kábeleznéd be az AP-t hanem Mesh-ként csatlakozna egy másik AP-hez. Arra is jó ez az AP, de táp kell neki PoE-val.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz LLKobe #10894 üzenetére
2,4-en nem érdemes. Általában túl sok másik hálózat van hozzá a környéken. Ott csak az 1-6-11-el érdemes játszani, hogy a legkevésbé terheltre tedd. Ahogy látom a képen nálad az a 11 lesz.
40 vagy 80Mhz-es csatit az 5 Ghz-esen érdemes beállítani, de ott is a környék terheltségének függvényében érdemes csak 80-ra váltani. Ha engedi, akkor persze a sebesség miatt jobb lesz.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz galaktikus #10790 üzenetére
olyannyira az, hogy konkrétan a Unifi is ezt adja hozzá, ha tőlük rendelsz.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Mondjuk az EA store-nak az utóbbi évben kb nulla értelme volt, mert sosem volt semmi, ami meg lett azt mindenféle robotokkal azonnal felvásárolták. Ráadásul több terméknél is rosszul járt, aki EA verziót vett, mert a sok hiba mellé a normál product végleges funkcióit nem lehetett rá feltenni, és utána support sem volt rá igazán.
Reméljük, az tényleg igaz, hogy kidolgoznak valamilyen pre-release tagságot a community-vel és talán azt úgy csinálják, hogy a tesztelőknek ne a saját pénzüket kelljen befektetni.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Nektek az új AP firmware óta nincsenek kliens leszakadás/akadozás gondjaitok?
Nálam valahogy bizonytalan lett az egész net mióta frissítettem az AP-ket.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz simonjoe #10717 üzenetére
A melegedése a Mesh-nek az természetes. az enyém is igen meleg a többihez képest.
Ne papírra rakd, de amúgy nem lesz baja, ott hagyhatod, nekem majd egy éve a beépített szekrény oldalán van, ami bútorlap, és semmi sem történt.
A sebességet viszont nagyon sok tényező befolyásolhatja. Pl az is, ha túl sok másik wifi an egy adott csatornán és oda sikerült betalálnia. Bár 5Ghz-en ez ritka, de azért lehet. Érdemes gépen megnézni a wifi map-et, hogy hol van üres sáv és oda belőni kézzel.
Youtube-on van erre rengeteg videó, ha nem tudod, mit hol keress.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz galaktikus #10678 üzenetére
azért az a Legrand sem olyan drága, ha leosztod. 1750-re jön ki darabja, A másik 1400Ft-jához képest alig van különbség.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
Nem tudom észrevettétek-e, de tegnap este valami gond volt a Unifi authentication engine-nel és nem lehetett belépni sehol. Még lokális user-rel sem engedett be az UDM SE, ami valljuk be, elég problémás lehet.
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kleinguru #10602 üzenetére
A hibás működés esetén az sem segít. Ott az a lényeg, hogy két WAN között egy általad megadott arányban szétdobja a terhelést (azaz terhelésmegosztás, a neve alapján is).
az nem kifejezetten a problémák kezelésére van, bár a Unifi esetén ha Load Balancing módot állítasz, attól még a háttérben fut a failover kezelés, és ha hibás az egyik kapcsolat akkor minden megy a másikra, majd ha visszajött az egyik akkor újra load balance módra kapcsol.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz kleinguru #10599 üzenetére
Íme a leírás
De azért azt tudd, hogy a failover csak teljes szakadásnál megy automatikusan. Ergo ha ennyire rossz, akkor neked kell kihúznod, ha azt akarod, hogy váltson.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Logitech Z906
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest