-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bathalsar
aktív tag
Én is egy ilyennel ellenőriztem, mikor kábeleztem a(z) Unifi kamerákat, switcheket és AP-kat, összesen 9 eszközt. Ha nem sikerült a bekötés, nem világított az adott számú LED. Ellenkező esetben világított mindegyik. Pont annyira volt egyszerű, mint amennyibe kerül.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
fo_di
őstag
válasz ArthurShelby #9694 üzenetére
nekem egy ilyen van, arra jó, hogy megnézzem, jól krimpletem-e, és nem kavartam össze a szálakat: https://3bnetwork.hu/termek/halozati-utp-es-telefonos-kabel-teszter-rj-45-rj-11-kabelekhez/568778
(arra a néhány dugóra, amit krimpelek, pont elég) -
user12
őstag
Vagy ha veszel egy ilyet, ez már mér kábelhosszt. Nálunk bevált, ha hülyeségeket ír ki (pl pair1 10m, pair2 45m), akkor van valami gebasz a kábellel vagy a krimpeléssel.
Mondjuk mielőtt vennél bármit, érdemes 1-1 új dugót nyomni a kábel végekre.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Egon
nagyúr
Ahogy MasterMark írta, ezzel csak a szálak bekötési sorrendjét tudod tesztelni, meg azt, hogy egyáltalán átmegy a jel, de ettől még simán lehet pl. brutális csomagvesztésed, mondjuk ha félig meg van törve a kábel.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Steady74
addikt
Éjjel aludtam rá egyet és megvan szerintem a gond :) cat6a kábel, a bekötése 3 pár egymás mellett, egy pár fentebb megy bele a műanyag elembe, amit meg beledugok az rj45 csatiba. Úgy emlékeztem, hogy a kék-kékfehér érpár kell felülre, de nem, a zöld-zöldfehér. Így a switch felől jól van a kötés a másik oldalt nem. Legalább is szerintem :D este ha hazaértem, megnézem, átkötöm és meglátjuk mi lesz. Majd jelzem.
-
Egon
nagyúr
Egy igazi kábelteszter (ami nem csak arra alkalmas, hogy a keresztkötést meg 1-1 szál teljes kimaradását derítsd fel vele) sajnos többszázezres, illetve milliós tétel.
A legegyszerűbb a házi teszteléshez 2 db laptoppal egyidejűleg pingelni egymást, párszáz pingig bezárólag. Ha az megy normálisan, akkor lehet örülni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
tothbe
addikt
válasz Steady74 #9685 üzenetére
Pont az ilyenek miatt érdemes venni egy kábeltesztelőt. Azzal lehet a leggyorsabban kiszűrni, hogy melyik kábelen lett hibás a kötés. Ha végigmegy mindkét oldalon 1-8 akkor ok, ha nem akkor máris megvan a hibás kábeldarab. Én nem tudom, hogy lennék meg nélküle.
Meg kezdek átállni ezekre az átmenős dugókra. Ahogy öregszem, könnyebben látom, ha kilógnak a kábelek, hogy minden ok-e.By(e) Tothbe
-
Steady74
addikt
-
Steady74
addikt
válasz MasterMark #9683 üzenetére
olyanokat kérdezel, amit nem is értek mit kellene nézzek a switch-ben? TP link switch van, ott látom az eszközt, ip cím megvan. Poe bekötés alatt mit értesz? Ha a kábelek színsorrendje akkor a B kötést csináltam minden csatlakozónál.
-
Steady74
addikt
válasz MasterMark #9681 üzenetére
ip-t kap, fix-re állítottam. megnéztem a switch-et, nem villog az állapotjelzője. holnap újrakötöm a csatlakozókat lehet tényleg ott van valami.
beállításnál mit nézzek, mit keressek? Köszi szépen az eddigieket[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Steady74 #9680 üzenetére
Újrahúzni nem hiszem hogy kéne, valszeg csak valamelyik krimpelés lesz rossz vagy ilyesmi.
De amúgy a switch-be amibe dugva van nem tudod ellenőrizni? Látsz link lámpa villogást rajta? Kap valami IP-t?
De lehet valami beállítás is, nézd meg azt is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Steady74
addikt
válasz MasterMark #9679 üzenetére
a toldó akkor nem lehet baj szerinted? mondjuk ha baj is van vele nem nagyon hiszem, hogy tudok vele bármit kezdeni nem fogom tudni újrahúzni a földben
-
Steady74
addikt
válasz MasterMark #9677 üzenetére
hát ez az amit nem tudok. A switch-től a távolság kb. 50m kábelezve, Cat6a kábellel. Sajnos bele kellett tenni egy toldót, mert így sikerült (rövidebb lett a kábel kőművesek miatt...) A toldó közbeszólhat, vagy esetleg valamit a beállításoknál nem vettem figyelembe? Köszi
-
Steady74
addikt
Biztos hülye kérdés, de nem értem. Hozzá adtam a hálózathoz egy AC mesh eszközt. A controllerben nem wired-nek látom, hanem a connection résznél egy másik AP-hoz csatlakozónak. Ez az eszköz sajátossága, vagy valami nem ok nálam? Köszi
-
galaktikus
aktív tag
Jelentem én is nemrég szereltem fel egy U6 LR-t az utcafrontra és baromi jó. Csomó okos eszköz, többek közt homekites elektromos lengőkapu nagyon távol 2,4 Ghz-en és stabil, nulla szakadás. Én nagyon elégedett vagyok vele.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
supercow
őstag
válasz Steady74 #9649 üzenetére
Nekem egy UAP-AC-Lite van az emeleten egy hasonló alaprajzon 10cm-es tégla válaszfalakkal, a közlekedőben a gipszkarton plafonra húztam be neki a kábelt a tetőtérben. Kiszolgálja a szint összes eszközét (telefonok, táblagépek, TV Boxon állandó Netflix UHD stb) és még a földszinten is megy a vasbeton födémen át. Szerintem is elég lesz neked egy AP.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Egon
nagyúr
Nagyon remélem, hogy nálam nem lesz gond, mert ha igen, akkor kb. szétkúr a család: ha már ennyit költöttem erre a szarra, és még gondok is lesznek...
Nekem mondjuk 2 szint van lefedve, felül egy Lite lesz, alul lesz az LR (előbbi ráadásul oldalfalon, szóval érdekes lesz).
Abban is bízom, hogy azért ez a pár háesz nem utal tömeges jelenségre, másrészt elég régi bejegyzések, hátha az újabbakkal már nincsenek ilyen gondok...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vicze
félisten
Továbbra is folyamos problémáim voltak vele, említettem hogy updateknél "eltűnt", nos úgy látszik nem az update volt a probléma, hanem valami más. Most már normál üzembe is naponta "elfelejtette" a controller, úgy hogy disconnect állapotba került. Sima power cycle se volt elég hogy megjavítsa, konkrétan le kellet húzzam és visszadugni, hogy jó legyen, de max. 1-2 napig.
Na most ez a 2. LR, ami ezt kezdte el csinálni egy idő után, az egyik EA a másik már prod, így jó eséllyel állíthatom, hogy nem egyedi hiba, illetve közben fórumokon is feltűntek ezek a postok.
Ami feltűnt, hogy a hátulja jóval melegebb volt, mind korábbi AP-nál, nem tudom mennyire normális vagy sem.
+ ehhez ön a hol van net hol nincs probléma 2,4G-n, ez csak egy eszközt érintett, de ez is megszűnt teljesen miután levettem minden LR-t.Amúgy mióta levettem a U6E kb. hasít, érezhetően nagyobb a lefedettsége, sebessége általánosan jobb lett a hálózat.
-
vicze
félisten
Jól gondoltam, hogy 1db Lite is elég.
Amúgy nem basztatás, csak sokat számít egy csukott ajtó. Legrosszabb irodákban az aquariumok.
@MasterMark: Sok ilyen dolog van, ami jó kérdés.
Mivel tök statikus elvan a weboldalon is igazából, de a fő ok valószínűleg az accounthoz kötés, és hogy ehhez az adatokhoz hozzáférést kapjanak.
-
rekop
Topikgazda
válasz MasterMark #9664 üzenetére
Ez egy jó kérdés, a választ sajnos nem tudom.
-
Bubukain
senior tag
válasz MasterMark #9664 üzenetére
én is ott kerestem
-
rekop
Topikgazda
-
rekop
Topikgazda
Tessék, ajtók becsukva...
U6-Lite: 2.4GHz 5GHz
U6-Pro: 2.4GHz 5GHz#9660 Steady74
Igazán nincs mit, kb 2 perc összedobni egy ilyet, ha megvan az alaprajz és a méretek.
Ezek ugye csak körülbelüli értékek, nyilván a helyszínen derül ki pontosan, de közelítésnek megfelelnek. Elsősorban a két AP közti különbséget próbáltam szemléltetni. -
rekop
Topikgazda
-
Egon
nagyúr
válasz Steady74 #9651 üzenetére
Egy ilyen AP alsó hangon 30-50 egyidejű kapcsolat kiszolgálására van méretezve. Egy hasonló videofolyam nagyon max. 10 MBit lehet folyamatosan.
Ha van torrent vagy más típusú letöltés, annak azért érdemes valami limitet szabni, illetve a QoS-szel is eljátszanék adott esetben, de ettől még nem kell több AP."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vicze
félisten
válasz Steady74 #9643 üzenetére
"AP-kat a padláso helyezném el"
Vezesd le a plafonra, hidd el, akkor nem lesz szívás. (A szigeteés nem csak a hőt szigeteli, próbáltam. )Ha van kábelezés és gipszkarton nem egy nagy mutatvány.
U6-Pro vagy U6E, LR-t már nem venném személy szerint. Bármelyik meg kéne oldja egy folyosó közepén való elhelyezéssel. Lite is lehet, de abba nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
válasz Steady74 #9643 üzenetére
A mennyezet vastagsága nem sokat számít mert alatta lesz az AP gondolom. A falak anyaga és vastagsága annál inkább fontos lenne szóval azokat meg esetleg egy alaprajz félét ha dobsz (pl hogy mi a maradék 20nm) akkor lehet becsülni.
Elsőre amúgy 1 vagy két U6 Pro-t mondanék. Esetleg egy U6 LR-tBy(e) Tothbe
-
Steady74
addikt
Sziasztok. 80nm-es emeleti szintre, ahol 3 db szoba van+1 fürdő (ezek elrendezése nagyjából szimmetrikus, kb 15nm), szobánként 1-1 mobilteló, tablet, 4-5 okos eszköz van használatban, melyik U6 AP-t és hány db-ot ajánlanátok? Az AP-kat a padláso helyezném el, kábelezés van, szerelni, elhelyezni van hely bőven. Gipszkarton álmennyezet van, 20cm kőzetgyapottal. Köszi szépen.
-
rekop
Topikgazda
Igen, "Settings->Wifi->Global AP settings"-en belül van olyan hogy "wireless meshing". Ezt kell kikapcsolni. Így az összes AP-re vonatkozik a beállítás. Ha engedélyezve van, akkor külön tudod az AP-ket állítani az "Unifi devices->AP->Settings"-en belül. Ha jól emlékszem a Radios résznél van a mesh-re vonatkozó beállítás.
-
bon
őstag
Be lehet e állítani az AP-ket úgy, hogy csak vezetéken keresztül csatlakozzon a hálózathoz? Másik AP-n keresztül nem szeretném ha csatlakozna.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
tothbe
addikt
válasz ArthurShelby #9637 üzenetére
igen, köszi. Ez jó kiegészítés az előző hsz-emhez, amiben elkezdtem felsorolni, mikor lehet szüksége/értelme váltani ide. Ha viszont nem kellenek neki ezek, akkor én is tartom, hogy nem érdemes váltania az ASUS-ról.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
ArthurShelby
addikt
Nyilván ap-től függ, mert nekem viszont az asus wifi-je gyorsabb volt (lefedettség megint más tészta), ott viszont nem volt vlan, wifi roaming...
Az aimesh nálam nem működött jól. Gondolom a többi gyártó (pl tp-link) mesh megoldása is gyenge. Én a kérdező helyében maradnék asus vonalon (mivel a roaming nem kell), ha nincs esetleg valami extra kívánsága (pl vlan). Egyszerűbb is beállítani az asus-t (meg is szokta), illetve szerintem olcsóbban is kijön.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
tothbe
addikt
ha a Unifi mellett döntesz, akkor először csak egy routert vennék. Azt, amit mondtam, meg amit te is kinéztél. Abban benne van egy AP, próbáld ki, elég-e a lefedettség. Ha mégsem, akkor ráérsz később újabb AP-vel kiegészíteni. Mivel a mostani ASUS-odra sem panaszkodtál lefedettség okén, így sztm a Dream Routerrel sem lesz ilyen gond. Sőt, nekem lefedettségben sokkal jobban alakít, mint anno az ASUS.
By(e) Tothbe
-
user12
őstag
Legelőször a AC-LR-t vettem meg és megtetszett minőségben és tudásban is. Utána lett hozzá egy cloud key, majd egy AC-M (az előszobai access point helyett) később a 3 poe tápfeladót kiváltottam egy Unifi 8 portos switch-el.
A tothbe által javasolt Dream Router jó választás lehet, így nem kell külön router, ap és controller.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
eihwaz
tag
Hát a keret max 100-120 ezer forint most.
Mit jelent az, hogy apránként? Routert mindenképpen kell vennem, ha jól értem + egy AP is jó lenne?
Egyébként vékony falak vannak. Panel lakás 10-es tégla válaszfalakkal.
#9633 tothbe
Éppen az Asus árfekvése miatt gondolkodtam, hogy valami számomra "komolyabbnak" tűnőre váltanék. -
tothbe
addikt
Nézd, annak az Asusnak az utódja, ami már tudja az AX-et, RT-AX88U is 100ezer felett van. De még a gyengébb RT-AX92U is 80ezer Ft körüli árban vehető.
A Unifi Dream Router egy olyan arany középút árban a kettő között. Ami előny az ASUS-hoz képest, az neked 60nm-en pont nem biztos, hogy kijön. ASUS-nál AiMesh-t tudsz csinálni, itt viszont AP-kkel bővitheted a lefedettséget, ami gyakorlatban jobb.
Én szintén ASUS-ról váltottam, de nálam voltak más igények is, amit a Unifi tud. Pl. a sokkal testreszabhatóbb konfigurálás vagy a kamera rész a protect-tel.
Ha viszont ezekre nincs szükséged, akkor sztm maradj az ASUS mellett csak egy Wifi6-os modellel. Azzal sem lesz gondod.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
user12
őstag
Alapvetően sokan szeretik a márkát. De ha átmész az Aruba vagy Mikrotik topikba, ott azt fogják mondani, hogy az a legjobb
Igazából ezt neked kell eldöntened, hogy mennyi a kereted rá vagy, milyen szolgálatásokra van szükséged, a design-ja mennyire jön be és mennyire számít, stb. Vagy megveheted apránként is ha egyszerre annyit nem akarsz vagy tudsz rászánni (jómagam is ezt csináltam).
60-80 ezer között van csak az AP, függően attól, hol veszed és Lite vagy Pro változat. Plusz a router.
A 60nm, egy 60nm nagy csarnok vagy ennyi az alapterület különböző falakkal együtt. A frekikél az is számít[ Szerkesztve ]
-
eihwaz
tag
Alapvetően jelenleg egy 60 nm2-es területet kellene lefednie.
Most egy Sima Asus AC87U router van beállítva, amit teljes megelégedéssel használok, csak ez nem tudja a WIFI6 szabványt, ezért szeretnék váltani.
Többször is hallottam, hogy ódákat zengenek az Ubiquitiről, ezért gondoltam rá.De úgy látom, hogy 100 ezer forint körül ezt nem fogom megugrani Ubiquitivel. Jól látom?
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Igen az a legkisebb modell. Ebben van egy beépített AP is. (plusz router, 4 port switch, cloudkey)
De van még ez [link] és ez [link] . Ezek gyakorlatilag egy router+cloudkey+switch.
Vannak még az előző gen. tűzfalak, az USG3 és USG4. Kisebb throughput esetén szerintem még azok is vállalhatóak ha komplett rendszert szeretnél és korlátozott a budget.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Igen, ez az egyik alternatíva.
A kérdés az, hogy mire van szükséged: hány darab AP képes lefedni azt a területet, amit el kell látnod wifivel, hány vezetékes végpont kell (AP-ket, kamerákat stb. is beleértve), milyen igényeid vannak a routerrel kapcsolatban (IPS/IDS, DPI stb.).
Lehet hogy egyszerűbb, ha mondasz egy keretet, hogy mennyit szánsz az egészre, és akkor könnyebb javasolni egy működő, komplett rendszert."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
user12
őstag
Szia
Igen kell egy router is. UDM, sima, Pro, SE, amit árban és teljesíményben megfelelőnek gondolsz. Switch akkor kell ha több portra van szükséged, mint amennyi alapból az UDM-en van, de ha nem használsz vlan és egyéb funkciókat, elég egy bármilyen kommersz L2 switch is.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Egy Asus AC87U routert szeretnék Ubiquiti termékekre lecserélni. Legalábbis ez a terv. Wifi 6 AP-n kívül mire van szükségem még, hogy jól működjön az egész? Router kell gondolom, valami switch szerű, stb…
Valaki el tudná kérlek magyarázni?
köszönöm
-
Protezis
őstag
Én a ping-et is szoktam még engedélyezni a local-on.
rule 30 {
action drop
description "drop ping flood"
icmp {
type 8
}
log enable
protocol icmp
recent {
count 20
time 10
}
}
rule 40 {
action accept
description "allow ping"
icmp {
type 8
}
log disable
protocol icmp
recent {
}
} -
rekop
Topikgazda
válasz MasterMark #9621 üzenetére
Igen, a router elérésről megfeledkeztem, köszönöm, javítva!
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Már ugyanezt elküldtem neki egyszer, meg leírtam privátban is. De köszi a megerősítést.
Annyit hozzáfüznék még, hogy ezzel kizárja magát a routerről, szóval arra az interfészre ahonnan el akarod érni a routert a LAN_LOCAL-t vagy nem szabad rátenni, vagy acceptolni kell az ssh + http/https-t a megfelelő portokon hogy elért in-band a routert.
Switch Tax
-
rekop
Topikgazda
válasz Norbert95 #9619 üzenetére
Ez a szabály nem lesz jó. Minden interfészre kellenek "in" direction szabályok, hogy a hálózatok közötti forgalmat blokkolni lehessen, illetve a "local"-ban érdemes csak a DCHP és DNS-t engedélyezni, minden mást eldobni.
Tehát első körben létrehozunk egy IP group-ot a privát IP címekre:
Firewall/NAT > Firewall/NAT Groups > + Add Group
Name: LAN_NETWORKS
Description: RFC1918
Group Type: Network Group
Firewall/NAT > Firewall/NAT Groups > LAN_NETWORKS > Actions > Config
192.168.0.0/16
172.16.0.0/12
10.0.0.0/8Az IN szabályok létrehozása:
Firewall/NAT > Firewall Policies > + Add Ruleset
Name: LAN_IN
Description: eth1-4 to lan/wan
Default action: Accept
Firewall/NAT > Firewall Policies > LAN_IN > Actions > Edit Ruleset > + Add New Rule
Description: drop eth1-4 to private IP range
Action: Drop
Protocol: All protocols
Destination > Network Group : LAN_NETWORKSA szabály alkalmazása az ETH1-4 interfészekre, és IN direction-re:
Firewall/NAT > Firewall Policies > LAN_IN > Actions > Interfaces
Interface: eth1,eth2,eth3,eth4
Direction: inA LOCAL szabályok eth2-4 interfészekre(így csak eth1-ből érhető el a router)
Firewall/NAT > Firewall Policies > + Add Ruleset
Name: LAN_LOCAL
Description: eth2-4 to router
Default action: DropA DNS engedélyezése:
Firewall/NAT > Firewall Policies > LAN_LOCAL > Actions > Edit Ruleset > + Add New Rule
Description: allow DNS
Action: Accept
Protocol: Both TCP and UDP
Destination > Port: 53A DHCP engedélyezése:
Firewall/NAT > Firewall Policies > LAN_LOCAL > Actions > Edit Ruleset > + Add New Rule
Description: allow DHCP
Action: Accept
Protocol: UDP
Destination > Port: 67A szabályok alkalmazása az ETH2-4 interfészekre, és LOCAL direction-re.
Firewall/NAT > Firewall Policies > LAN_LOCAL > Actions > Interfaces
Interface: eth2,eth3,eth4
Direction: localSzerintem ennek így működni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Norbert95
csendes tag
Sziasztok!
Van egy EdgeRouter PoE routerem. Ezen van hardveres switch eth2-4 között. Szeretnék Tűzfallal minden egyes interface-t külön leválasztani, hogy ne lássanak rá csak a netre.
Az eth0 az internet a többi eth1-2-3-4 külön külön mindegyik egy egy hálózat.
Eth1 esetén létrehoztam egy szabály tökéletesen megy. Csak eth0-ra lát és megy a net. A többire nem lát.
[kép] [kép] (a source és a destination fül üresek)Ugyan ezt a szabályt létrehoztam a eth4-re de nem jó. Ez azért van mert a hardveres switch összekapcsolja? Ne is próbálkozzak tovább? (Az interface résznél a switch0 teljesen kiheréltem) [kép]
[ Szerkesztve ]
-
rekop
Topikgazda
Nem tudsz rajt igmp proxy-t konfigurálni (hivatalos támogatás nincs, github-on vannak rá megoldások, de azokat nem javasolnám) ezért nincsen. A legegyszerűbb megoldás, egy szeparált vlan-al megoldani. Itt leírtam, ahogyan én csináltam. Ez biztosan működik a régi típusú IPTV boxokkal, az újabb SmartBox-ok esetén pedig szerintem csak be kell állítani pluszban az ONT-on is a pppoe kapcsolatot, a többi ugyanaz.
-
tothbe
addikt
válasz NemNarancs #9602 üzenetére
Köszi neked és Bathalsarnak is az inputokat. Végül Homebridge lett és tökéletesen működik is.
By(e) Tothbe
-
MasterMark
titán
válasz zebrasügér #9612 üzenetére
Nem értem mit csinálsz.
A régi kontrollerbe csak a régi AP-t vedd fel, állítsd be kézzel és kész.
Switch Tax
-
zebrasügér
csendes tag
válasz MasterMark #9610 üzenetére
Felraktam egy másik gépre a régebbi kontrollert, de nem engedi a mentést feltölteni, mert az újabb kontrollerrel készült...
-
fo_di
őstag
sziasztok,
valahogy a hengeres udm-en működésre lehet bírni a telekomos iptv-t? mert próbáltam a leírást az összefoglalóból, de igmp proxy hiányában megakadtam
sajnos a kábelek úgy mennek, hogy nem igazán tudom megkerülni az iptv boxot, ha minden gépemet be akarom tenni az udm alá, és nem opció az újrakábelezés -
MasterMark
titán
-
zebrasügér
csendes tag
válasz MasterMark #9608 üzenetére
Köszönöm!
Ebben segíts még légyszi, hogy mi ennek a menete. Nekem most egy újabb verziójú kontroller van telepítve Win10-re, kell egy biztonsági mentést készíteni, uninstallálni, majd ezt a régebbi kontrollert telepíteni és a biztonsági mentést visszatenni? Vagy van valami egyszerűbb megoldás is? -
MasterMark
titán
-
zebrasügér
csendes tag
válasz MasterMark #9606 üzenetére
Az mit jelent pontosan, hogy régi? Hol tudom beszerezni? Köszi!
-
MasterMark
titán
válasz zebrasügér #9605 üzenetére
A régi kontrollert fel kell hozzá rakni szerintem, azzal bekonifigolod és jó lesz.
Switch Tax
-
bon
őstag
válasz zebrasügér #9603 üzenetére
UAP-LR-t kár volt venni, megszűnt a támogatása már több mint egy éve.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
zebrasügér
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni UAP-LR beállításához.
Használtan vásároltam egyet a meglévő UAP-AC-LR és UAP-AC-M mellé, annyi lenne csak a dolga, hogy wireless uplink segítségével megnöveljem a wifi hatókörét a nagykapuig, ahol 1 db Shelly1 relé kapcsolódna rá.
Először vezeték nélkül felismerte a Controller, de nem működött, ezért töröltem az eszközlistából és reseteltem, majd vezetékkel sikerült beállítanom és frissítenem, jól is működött, de a beállításainál nem találtam a wireless uplink lehetőséget. Töröltem az eszközlistából, reseteltem, majd megint vezeték nélkül indítottam, felismerte megint a Controller, ott van az eszközök közt (Ready to Add (wireless)), de az Adopt gombra kattintva azt írja, hogy There was an error adopting és nem működik.
Van javaslatotok, hogy hogy tudnám beállítani a wireless uplinket? -
Bathalsar
aktív tag
Nálam Home Assistant alá vannak beterelve. Kamerák képét nem live, hanem némi buffereléssel nézem, kevesebb képkockát rajzol így a dashboard. (Lehet üzemmódot választani.)
Figyelem, hogy mikor vált mindegyik infra üzemmódba (mikor lesz kint tényleg sötét), és ennek alapján kapcsolom fel a kültéri világítást.
Használom a device trackinget is arra, hogy a mobilok (és wifi alapján) tudja a rendszer, hogy ki van otthon és ki nem. Ezek az állapotok hatással vannak automatizálásokra. Pl. jön a mobilokra értesítés, ha nem vagyunk otthon, de nyílik valamelyik nyílászáró.
Tök jó a plugin, ami pár hónapja már gyári státuszú lett.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest