-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletetk:
a rendszer a következő összetevőkből áll:
- USG
- US-8-60W switch
- néhány AP
- UC CK.
A rendszer működött, de a CK meghalt, a benne lévő memóriakártyával együtt. Olyan forró volt a kártya, hogy megolvadt a CK-n a mikrosd foglalat!
Szóval mentésünk nincs. Ha a jelengel felkonfigurált, és működő rendszerbe beteszem az új CK-t, akkor van lehetőség, hogy ne kelljen újrakonfigurálni, hanem ezeket a beállításokat használva üzemeljen tovább?
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
JoceeHunt
őstag
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
beltéri használatra van érdemi külömbség egy UAP-AC-LR és UAP-AC-LITE között?plata o plomo
-
rekop
Topikgazda
New software release : USW Firmware 5.43.18.12487
-
törölt tag
Nos, ez nem AZ a videó, de a jelek szerint az UDMPro (de a cégem USW-24-PoE dobozkája is) az új FW-rel konfettis képernyővédőt kapott a kis kijelzőre: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #5784 üzenetére
Megvolt, nem sikerült.
Aztán volt ragasztószalagos ablaklehúzás, de a szalag a hidegben nem tapadt rendesen,
utána jött a résen bedugott kampó, hogy felhúzza az ajtózárat, de az beragadt, legvégül
neodímium mágnest dugtam be a résen egy behúzószalag végére tapasztva, hogy a tartalékkulcsot kicsempésszem, de a mágnes hozzátapadt a plafonhoz.
A kamerarendszer rögzítette, gyorsítva, Benny Hill zenére felrakom a Jutúbra.Ja... és a tégla, a kő, illetve a kalapács nem töri be az ablakot. Vídiahegyű fúrót használtam.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz MasterMark #5786 üzenetére
Felhúzóst utoljára Opelben láttam, már a 2005-ös Ibizánknak sincs olyan; egy gomb van az ajtó oldalán, amivel ki lehet nyitni az ajtókat. Azt nem hiszem hogy ki tudnám nyitni dróttal.
Másrészt nem értek hozzá, de nem csinálsz nagyobb kárt azzal, ha eldeformálod az ajtó felső részét, mintha kitöröd az üveget?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz MasterMark #5784 üzenetére
Mivel feszíted ki? Nem fog eldeformálódni az ajtó felső része?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz #68270080 #5782 üzenetére
Ismerős nekem is sajnos. Amikor néhány éve a tizenpár éves Ibizánkkal mentünk lakásnézőbe, én a cégtől öltönyben, és egy főúton elszakadt a vezérlés...
Fasza volt öltönyben eltolni a kocsit az első mellékutcáig (a busz nem fért volna el, ha otthagyom ahol lerobbant), aztán elsétálni a kinézett lakásig, majd elbumlizni a következő címre...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Ismerős érzés, amit én kaptam itthon az UDMPro miatt...
Ráadásul ma reggel tartalékkulccsal együtt kizárt járó motorral a 26 éves f*stalicska pöcsóm, úgyhogy jobb-hátsó kisablak betör, ajtó kinyit, mert 45 perc alatt nem tudtam más jutúbos alternatívákat sem bevetni. Ez is most egy pluszköltség... és ha az asszony megtudja... nos, ha pár napig nem leszek itt a fórumon, akkor agyonvert.
Jól kezdődik ez a fax december.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Véreshurka #5780 üzenetére
Pedig az övé volt a jó kép, mert azon euróban volt.
shtirley: Egyetértek.
Épp most konfigoltam fel egy only IPv6 wireguard gatewayt ULA címek routolásával is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Véreshurka
senior tag
válasz MasterMark #5769 üzenetére
Köszi! Meg rekop-nak is, bár az ő posztja eltűnt.
Egyelőre elengedem a dolgot...
El Psy Kongroo
-
-
shtirley
tag
válasz MasterMark #5741 üzenetére
Állat jó ez a WireGuard, köszi a tippet.
Ez a QR kódos kliens hozzáadás nagyon frappáns megoldás.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz MasterMark #5775 üzenetére
Bocsesz igen, arra ment a lényeg, hogy nem engedne vásárolni és bon hsz-e után meg akartam gyors nézni, csak hülyén fogalmaztam meg. Hétfő van...
"You've reached the purchase limit set for this item.This product has a maximum quantity limit of 1 per customer"
Nem tudtam, hogy van ilyen limit.
[ Szerkesztve ]
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
MasterMark
titán
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Én meglepném! Mond neki, hogy gyors naaagyon gyors lesz tőle a facebook. Vagy vedd meg és építsd be a helyére. Ha észreveszi és rákérdez mond, h már egy ideje megvan, észre se vetted??? Plusz említsd meg neki, hogy az előző eladásából és 10k kipótlásból vetted. Én mindig ezt szoktam. Még sose volt plusz kérdés, csak nyugtázás.
Egyébként én is néztem, hogy rászámolja e az áfát. Az a helyzet, hogy nem tudom most megnézni! Ugyanis nem enged UDM-Pro-t vásárolni, mert én már vettem egyet és 1db vásárlására van lehetőség. Fura februárban vettem az enyémet, nem akciós áron, 421EUR -ot fizettem érte.
[ Szerkesztve ]
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
MasterMark
titán
Leselejtezett EdgeRouter 4-eket átveszek...
Switch Tax
-
Egon
nagyúr
válasz D-LAN|FuRioN #5759 üzenetére
Bazzeg-bazzeg-bááááááááááááz...
Én is kiköltekeztem már idén. Megleptem magam egy 55 colos Oled Panasinic tévével. A fiam kapott új monitort + mecha gémer billentyűzetet. A lányom új laptopot (na jó, használt üzletit).
Most lepjem meg az asszonyt egy UDM Pro-val?!?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
_Dumber_
őstag
Egy röpke kérdés.
Ha EU store-ból szeretnék cégnévre rendelni (és elszámolni itthon). A címnél meg lehet adni a cég nevét, de adószámot EU rendelésnél nem kötelező? -
MasterMark
titán
válasz Véreshurka #5768 üzenetére
Gyanítom annyi amennyit a felül írt neked. Szóval 319. szerk.: Jah annyi alapból.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Véreshurka
senior tag
válasz MasterMark #5763 üzenetére
Most már nálam is 269-et mutat a kosárnál, és valóban + VAT. Nem tudom ennyiért le szeretném-e cserélni a pfSense-es kis miniPC-met
Egyébként nem tudjátok mennyi szokott lenni teljes áron? Tehát most mennyit lehet rajta fogni?
El Psy Kongroo
-
bon
őstag
válasz MasterMark #5765 üzenetére
Sajnos igen. mondjuk én egy gen 2 24-es poe nélküli swith-et szeretnék, azt sajnos nem akciózzák.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
MasterMark
titán
Ja de látom már, hogy nem a plusz import áfára gondoltál, hanem az ubi oldalon a nettó ár van kiírva, szóval hozzá fogja számolni az áfát.
Cost summary
Subtotal €269,00 Ft 95 685,99
Shipping Free Ft 0,00
VAT €72,63 Ft 25 835,22
Total €341,63 Ft 121 521,21[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
bon
őstag
válasz MasterMark #5763 üzenetére
Én még plusz áfával is megvenném ha beférne a szekrénybe. De sajnos csökkentett mélységű a szekrényem.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
MasterMark
titán
válasz Véreshurka #5760 üzenetére
Rosszul mutatja fent a kosár összegét, fizetésnél a kevesebb van.
bon: EU-n belül nincs plusz áfa.
Switch Tax
-
bon
őstag
válasz Véreshurka #5760 üzenetére
Nekem az a szerencsém, hogy mélységre nem fér bele a rack szekrényembe, így nem veszem meg.
Amúgy nagyon gyér akció, csak két terméket akcióztak le!
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
plusz áfa.
-
Véreshurka
senior tag
Ohhh basszus! Nem kellett volna belinkelni Nagyon viszket az ujjam, hogy kipróbáljam, de akkor csak száraz kenyeret ennék az évvégéig, pont ma rendeltem egy kicsit táposabb UPS-t...
Ok, belépve és kosárba rakva már 319
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Akit érdekel, UDM-Pro akciás az eu store-ban. 269juró+free ship. Csak most csak ma!
-
Véreshurka
senior tag
Ezen a felület dolgon én is hőbörögtem egy kicsit Amikor megvettem a switch-emet azt hittem 5. valami volt rajta, direkt nem a régi felülettel használtam mondván azt úgyis kivezetik, megszokom a béta új felületet. Erre nem tök más lett a felület 6 alatt...
El Psy Kongroo
-
user12
őstag
válasz #68270080 #5756 üzenetére
Reméljük - vagy legalább ha lesz új design, lehet váltani a régi-új között.
Még abba futottam bele, hogy a Clients lap nem azt mutatja, hogy az egyes kliensek melyik AP-hoz vannak csatlakozva, hanem, hogy melyik Site-hoz (de mivel egy Site van több AP-val így a régi funkció hasznosabb volt).
A képernyőfotódon láttam meg, hogy ezt is át lehet állítani (alapból átállította az újra)[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
törölt tag
Remélem nem lesz kötelező, és marad a régi.
Kusza, hiányos, átláthatatlan, nevezzük "pre-pre-pre-alfa" állapotúnak:
Sok a "New settings" az UniFi Controllerben, de mindegyikben van valami bug, vagy hiányosság, ezért én a "régit" használom, pedig eleinte be voltam zsongva az új Dashboard-tól, merthogy online mutatja az adatokat... de csak egy kevéskét, és nem szabható személyre, de cserébe legalább baromi ronda:
Mert most ez az "régi":De ahogy a tőlem bölcsebb mondaná: Az ízlésről nem lehet vitatkozni.
-
Mészike
aktív tag
válasz MasterMark #5750 üzenetére
Vissza lehet állítani a régi kinézetre, és megy minden
-
-
donat_sz
senior tag
válasz MasterMark #5746 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz donat_sz #5745 üzenetére
Volt már itt róla szó, seamless tud csatlakozni, nem gond neki a roaming, stb. Sok előnye van azon kívül is, hogy egyébként baromi gyors is.
Itt írnak róla bővebben is.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
donat_sz
senior tag
Azt javaslod érdemes openvpn-t lecserélni wireguardra? Miben nyilvánul meg a modernebb mivolta?
-
shtirley
tag
VPN szerverről beszélünk.
Megnézem ezt a WireGuardot akkor, mindenkinek köszönöm a választ. -
donat_sz
senior tag
-
MasterMark
titán
válasz shtirley #5740 üzenetére
Wireguard a megoldás, azt rakd a routerre vagy az Rpi-re ha az gyorsabb a routernél.
OpenVPN ugyanolyan lassú lesz. Rpi-n mondjuk valószínűleg gyorsabb mint a routeren, de még úgy is lassú. Wireguard nagyságrendekkel gyorsabb és modernebb.
szerk.: Illetve nem tudom jól értem-e hogy most VPN szerverről beszélgetünk? Vagy kliensről?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
shtirley
tag
Ha már így benne vagytok a VPN témában, lenne egy ezzel kapcsolatos kérdésem. USG-n L2TP IPsec VPN van beállítva és működik is faszán, viszont ismert, hogy ez eléggé visszaveti az amúgy elég jó Digi netkapcsolatot. Van egy RPi4 is a rendszerben, többek között azon van a kontroller és AdGuard Home DNS szerverként is működik. Ha arra tennék egy OpenVPN-t és azt használnám,
1. ki tudnám -e használni a Digi sebességét,
2. Bírná -e szuflával a RPi4?
Valakinek van vele tapasztalata? Addig nem raknám fel a RPi-re míg nem tudom hogy nyerek vele. -
addikt
válasz MasterMark #5737 üzenetére
Az offload-nak nem az a lényege, hogy gyorsabb legyen?
-
MasterMark
titán
válasz szpeti40 #5736 üzenetére
Az az offload miatt lehet. Apámnál be sem jön ha megy az offload az ő ERX-jén. Kikapcsoltam akkor rögtön jó.
Ipsec offloadot próbáld megkikapcsolni. Milyen firmware-en vagy?
A unifis kérdésre nem tudom a választ, ha tudod a mac címet akkor keresd ki ARP-n, hogy mi az IP-je és akkor tudni fogod.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
addikt
válasz MasterMark #5735 üzenetére
Igen, offload be van kapcsolva.
Mérni még nem tudtam, ahol használom melóhelyen ott elég gyengusz a net sajnos. Leginkább nagyon lassan jönnek be a dolgok, pl router kezelőfelület vagy 30-40mp.
-
addikt
válasz MasterMark #5733 üzenetére
Hát digi1000, l2tp vpn, bár az elég lassúcska. Minden más linux szerveren van, mostmár switch is, szóval a router csak router.
Amúgy unifiben a vezetékes klienseknél van egy IP nélküli csak MAC cím nevü eszköz az uplink lábon, az a router switch-e lenne?
-
MasterMark
titán
válasz szpeti40 #5732 üzenetére
Semmiben. Annyiban, hogy jóval több helyed lesz az eredeti 2 gigánál. Nekem most 16 gigás van benne.
mark@EdgeRouterLite:~$ show system storage
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 11.6G 243.8M 10.8G 2% /root.dev
overlay 11.6G 243.8M 10.8G 2% /
devtmpfs 239.9M 0 239.9M 0% /dev
tmpfs 240.0M 4.0K 240.0M 0% /dev/shm
tmpfs 240.0M 24.5M 215.5M 10% /run
tmpfs 5.0M 0 5.0M 0% /run/lock
tmpfs 240.0M 0 240.0M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 240.0M 44.0K 240.0M 0% /tmp
tmpfs 240.0M 0 240.0M 0% /run/shm
tmpfs 240.0M 0 240.0M 0% /lib/init/rw
tmpfs 240.0M 16.0M 224.0M 7% /var/log
none 240.0M 1.9M 238.1M 1% /opt/vyatta/conf
overlay 240.0M 44.0K 240.0M 0% /opt/vyatta/conf
tmpfs 48.0M 0 48.0M 0% /run/user/1000szerk.: Attól függ mire használod. Van amiben az ERX jobb mint az Lite.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz szpeti40 #5729 üzenetére
A lekerekített a régi műanyag házas, a kockás az új fémházas. A hardvere ugyanaz. Nekem a régebbi műanyag lekerekített van.
Ezekben egy külön pendriveról fut az OS ami általában elhasználódik és cserélni kell valami kompatibilisre. A régebbinél ez gyakoribb valószínűleg.
Amúgy mind a kettő jó. A régebbit csak akkor venném, ha olcsóbban adják. Én 15-ért vettem, szerintem annyit még ér. 20 körül vannak a fémházasok.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
addikt
Ha jól láttam van ER-Lite3-ból téglalap és ilyen lekerekitett is, mi a különbség a 2 között?
A lekerekítettet szabad még venni? -
törölt tag
válasz Véreshurka #5726 üzenetére
Cégünknél vadiúj UniFi Switch 16 PoE van kb 2 hónapja. Egyáltalán nem melegszik, tökéletesen zajtalan, pedig 8 PoE port üzemel kisebb/nagyobb fogyasztókkal. Alatta/felette egy halom aktív rack-hardver van, és meg sem kottyan neki.
[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki esetleg gen2-es 16 vagy 24-es poe switch-et tart rack szekrényben? Nálam felette is és alatta is van 1u-nyi hely a szellőzés miatt, de kellene némi hely és arra gondoltam, hogy felette ugyan meghagynám az 1u-nyi helyet, de alá betenném a kvm switch-emet. Érdekelne, hogy aki nem hagy ki helyet és használva is vannak a poe portok annál hogyan melegszik a switch.
Előre is köszönöm!
El Psy Kongroo
-
törölt tag
válasz MasterMark #5724 üzenetére
jaja, csak már olyan régen foglalkoztam vele, hogy megkoptak a dolgok. De siker öröm boldogság. Minden úgy működik ahogy kell.
Köszi a ráhangolódást és a segítséget. -
MasterMark
titán
válasz #70234880 #5723 üzenetére
Nem tudom eddig hogy csináltad, de az előző hsz-emben ott van hogy hova kéne tenni, ha management vlan-nak akarod.
De egyébként úgy is csinálhatod, hogy a switchporton az untagged forgalmat hagyod a managmentnek, a tagged-et pedig beállítod az SSID-kre, akkor nem kell külön a management vlan-t is beállítani.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #5722 üzenetére
Megvan mi volt a hiba, vagy legalábbis erre gyanakszom, mert eredetileg is úgy csináltam mint eddig. Szóval ott rontottam el, hogy 1switch porthoz is hozzá volt rendelve a wireless vlan. Kivettem. Majd azt a switch portot amire az AP van kötve, szintén ALL-ra állítottam.
És tadam mükszik, ahogy kell. Köszi, a helpet, probléma megoldva. -
MasterMark
titán
válasz #70234880 #5721 üzenetére
Wireless networks-nél állítod be, hogy az adott SSID melyik vlan-on legyen. (Settings - Wireless Network - Edit - Network)
És magán az AP beállításainál lehet megadni a management VLAN-t, ahol majd a kontrollerrel kommunikál. (Devices - Config - Services - Management VLAN)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #5720 üzenetére
őőőő nem, A wireless résznél írtam bele, illetve most már ki lehet név szerint választani.
Köszi, meg sasolom. -
törölt tag
válasz MasterMark #5718 üzenetére
Ez a része rendben is van. De miért kell ugyanabban az IP tartományba lennie az AP-nak, mint a csatlakozott klienseknek? Mert ha más tartományba rakom az AP, megadom a wirelless résznél hogy vlan20 menjenek a csatlakozott eszközök, akkor nem kapnak IP címet. Csak Akkor ha ugyan abban a vlan-ba van mint AP, mint csatlakozott eszközök? Vagy valami elkerülte a figyelmem? És valamit ki/be kell kapcsolni hogy a régi "megszokottak" szerint működjön?
-
törölt tag
Most hogy is van ez a Wirelless vlan-zás?
vlan10 AP
vlan20 AP-ra csatlakozott eszközök.
De valamiért nem mükszik így a dhcp szerver, és a csatlakozott eszközök nem kapnak IP-t. Csak akkor ha ugyan abban a vlan-ba van az AP, mint a csatlakozott eszközök. Most már ez így működik?
Vagy van valami ici-pici pipa amit be/ki kell kapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
rekop
Topikgazda
Nálam nincs a közelben zavaró 5GHz, ezért használom a 80MHz csatornaszélességet, és a maximum transmit power beállítást. 2.4GHz-en már más a helyzet, ott már nincs beállítva channel bonding, és a teljesítmény is lejjebb van véve. De mindig a rádiós környezethez érdemes beállítani egyébként. De általánosságban elmondható, hogy 5GHz sáv esetén lehet kezdeni a maximális adóteljesítmény és 80MHz beállítással, itt az interferencia kevésbé szokott problémát okozni, mint 2.4GHz-en.
-
CsodaPOK
senior tag
Érzésre mintha 2,4-en mértél volna vagy zavar volt az erőben.
-
rekop
Topikgazda
válasz JoceeHunt #5709 üzenetére
Elég kevésnek tűnik, de tudni kellene melyik sávon, milyen beállítások illetve milyen vételi jel mellett jöttek ezek az érétkek. Nemrég csináltam egy sebességtesztet AC Lite-al, ahhoz lehet viszonyítani, az LR kb ugyanezt tudja sebességben.
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Az új 1000/1000 optikai telekom netre rámértem kiváncsiságból wifin 2 eszköznél:
Laptopról: Le 49,73 Mbps, Fel 85,11 Mbps
IphoneX: Le 67,1Mbps, Fel 82,9 MbpsEz szerintetek normális AC-LR AP-k esetében?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #5707 üzenetére
Ami válaszol, az linuxos, egy kamera rögzítő (.21), meg egy cloud router (.254)
De van Mikrotik router is (.6), néhány nyomtató (.50-.60) öt Unifi AP, ezek viszont nemCirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #5706 üzenetére
De milyen eszközök ezek? Windows pl nem válaszol pingre ha más IP tartományból pingeled. TP-link router sem válaszol más hálózatnak, és azon még állítani sem lehet.
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #5705 üzenetére
Pl. a 10.29.1.10 /de lehetne bármi más is a hálózatról, ami nem a 10.29.1.21, vagy a 10.29.1.254
a 10.29.1.2 az OpenVPN router LAN címe
Bekapcsolva 10.29.1.2 10.29.1.2 00:00:00:00:00:00 22, 53, 80, 443
Bekapcsolva 10.29.1.21 10.29.1.21 00:00:00:00:00:00 80, 554
Bekapcsolva 10.29.1.254 10.29.1.254 00:00:00:00:00:00[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #5703 üzenetére
oké, de akkor miért látszik az a kettő eszköz?
PS C:\Users\otthon> tracert 10.29.1.10
Tracing route to 10.29.1.10 over a maximum of 30 hops
1 6 ms 5 ms 6 ms 172.16.1.1
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8
PS C:\Users\otthon> tracert 10.29.1.254
Tracing route to 10.29.1.254 over a maximum of 30 hops
1 7 ms 9 ms 6 ms 172.16.1.1
2 * * * Request timed out.
3 8 ms 7 ms 7 ms 10.29.1.254Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #5702 üzenetére
Ott van az utolsó a vtun, akkor jól látja. Akkor csak a tűzfal lehet ezek után.
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #5701 üzenetére
IP Route Table for VRF "default"
S *> 0.0.0.0/0 [1/0] via WANip, eth0
C *> 0.0.0.0/24 is directly connected, vtun0
S *> 10.5.240.0/24 [2/0] via 10.29.1.254, eth1
C *> 10.29.1.0/24 is directly connected, eth1
C *> WAN/26 is directly connected, eth0
C *> 127.0.0.0/8 is directly connected, lo
C *> 172.16.1.0/24 is directly connected, vtun0Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #5700 üzenetére
Hm, mondjuk a route table jónak tűnik.
show ip route
mit mutat?Ha ott is benne van, akkor a tűzfaladon nézd meg, hogy mi fogja meg.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest